-
@sette said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@driver-m said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Την Παρασκευη τοποθετησα τα ps5 τελικα στην 320 (σε λογικη τιμη, ιδιως με μια εκπτωση 25 ευρω που τρεχει για οσους εχουν anytime ασφαλεια).
Πρωτες εντυπωσεις με ουτε 200 χλμ:
+πιο αθορυβα απ'τα ps4 τα οποια ιδιως οταν ηταν καινουρια εκαναν σοβαρο θορυβο.
+πιο καλη πληροφορηση στο τιμονι
-εχω την αισθηση οτι ειναι λιγοτερο ανετα απ'τα ps4, ακομα και με 40.000χλμ στην πλατη (καινουρια δεν θυμαμαι και πολυ πως ηταν)
-νομιζω οτι το rolling resistance ειναι λιγο χειροτερο αν και επειδη ειναι ολοκαινουρια, ισως στρωσουν με τον καιρο οταν φαγωθει λιγο η αρχικη γομα.Γενικα, μια χαρα φαινονται αν και με τα ps4 ημουν ετσι κι αλλιως πολυ ευχαριστημενος.
Οταν αρχισουν οι βροχες θα δω κι εκει πως πανε μιας και με τα ps4 κινουμουν σχεδον λες και πηγαινα σε στεγνο. Κορυφαια στο κομματι αυτο.Και κατι σχετικο με τα τελευταια ποστς, δεν κρινουμε αρνητικα τα ling long επειδη ειναι κινεζικα αλλα επειδη δεν ειναι δυνατον ξαφνικα μια εταιρεια να βγαλει εφαμιλλα ελαστικα με τις 5-6 premium και μαλιστα με αισθητα χαμηλοτερο κοστος.
Ακομα κι αυτες εχουν ατυχη μοντελα αλλα σε γενικες γραμμες προσφερουν ο,τι καλυτερο, η καθεμια με τα προτερηματα και τα αρνητικα της αλλα παντα σε ικανοποιητικο επιπεδο παντου.
Την εχω πατησει κι εγω στο παρελθον με κατι ανεκδιηγητα bf goodrich (που δεν θεωρειται και εντελως του πεταματου σαν μαρκα) κι απο τοτε δεν ξανασχολουμαι ουτε για πλακα με πειραματισμους. Στο ενα μου αμαξι ps4 φορουσα κι εβαλα ps5 που παντου γραφουν οτι ειναι εφαμιλλα με καλυτερη διαρκεια (το μονο αρνητικο των ps4 θεωρω) και στο αλλο φοραω turanza t005 με τα οποια επισης ειμαι ευχαριστημενος κι οταν ξαναλλαξω θα βαλω ειτε τα ιδια ειτε το επομενο τους μοντελο.
Εν ολιγοις, οταν μιλαμε για καθημερινα αυτοκινητα, δεν χρειαζονται πειραματισμοι ιδιαιτεροι στα ελαστικα, αν με κατι εισαι ευχαριστημενος βαζεις το ιδιο ή το επομενο μοντελο του. Στη χειροτερη, βαζεις κατι αντιστοιχο απο εξισου καλη μαρκα, διαβαζοντας και καποιες κριτικες.
Απλα δεν ξεφευγεις απο premium κατασκευαστες ή καποιους πολυ καλους (πχ vredestein) που ειναι μια κατηγορια συνολικα κατω αλλα βγαζουν και πολυ καλα μοντελα. Μεχρι εκει ομως.
Ισως μετα απο 10 χρονια η ling long βγαζει πολυ καλα ελαστικα αλλα χρειαζεται ακομα ψωμια πρωτον και δευτερον οταν το καταφερει, σιγουρα δεν θα'ναι φτηνοτερη των κορυφαιων, τουλαχιστον πανω απο ενα 5%. Ως τοτε, εχουμε δρομο ακομα.Είναι μια χαρά δυνατόν να βγάλει μια εταιρεία εφάμιλλα λάστιχα με τις 5-6 premium, όταν μιλάμε για λάστιχα οικονομικών/καθημερινών σειρών που δεν έχουν καμιά τρελά εξεζητημένη τεχνολογία. Δεν θα βγάλει όμως λάστιχα συγκρίσιμα με τα top/εξεζητημένα αυτών των εταιρειών (πράγμα αδιάφορο για τη κουβέντα μιας και δεν έχω το αντίστοιχο όχημα για αυτά).
Oχι δεν ειναι δυνατον, τουλαχιστον στις τιμες που εχουν. Και γι'αυτο σε ολα τα τεστ οι διαφορες, ιδιως στο βρεγμενο, ειναι τεραστιες.
Κρίμα που τα τεστς και η πραγματικότητα διαφωνούν με τα γραφόμενα σου. Όποιος θέλει, διαβάζει τις συγκεκριμένες μετρήσεις και βγάζει τα συμπεράσματα του. Άκου εκεί τεράστιες...
Ποιο τεστ διαφωνει με τα λεγομενα μου?
Kormoran, sava, barum, gling glong και λοιπες σαβουρες ακομα και τις λιγες φορες που τα συγκρινουν με ελαστικα σοβαρων εταιρειων, τελευταια βγαινουν και ιδιως σε κατι αποστασεις φρεναρισματος, στο βρεγμενο κλπ οι διαφορες ειναι χαοτικες. Κι αυτα ολα τα χρειαζεσαι ανα πασα στιγμη, δεν ειναι χρονοι σε πιστα ουτε απολυτη αισθηση αλλα καθημερινη ασφαλεια που σωζει ζωες.Απλα ορισμενοι παιζει να μην εχετε βαλει ποτε σοβαρο ελαστικο στη ζωη σας και δεν καταλαβαινετε το ποσο μεγαλη διαφορα εχουν, ακομα και σε καθημερινη εντος πολης οδηγησης (πχ ποιοτητα κυλισης, rolling resistance κλπ) και νομιζετε οτι οι διαφορες ειναι μικρες και σπανια ορατες, ενω ειναι πασιφανεστατες σε σημειο να απορω πως υπαρχει τοσος κοσμος που αγοραζει ελαστικα γ και δ διαλογης και με ποιο σκεπτικο.
-
@cirus said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Εχετε ενα δικιο ολοι περιπου αλλα ολοι λίγο υπερβαλετε για να υποστηριξετε την αποψη σας
Τα λαστιχα ερχονται τελευταια σε καποια τεστ (οχι σε ολα) αλλα ειναι αρκετα ασφαλη για να περασουν
Ειναι πολύ καλύτερα να βαλεις τετοια λάστιχα από αλλους που πάνε και βαζουν μεταχειρισμένα επικυνδινα λαστιχα
Για ενα μικρο αμαξι που δεν κάνει ταξιδια και γενικα ειναι προσεκτικος ο οδηγος είναι μια χαρά. Στην γυναικας το αυτοκινητο ειχαμε βαλει τα bravuris λογω κοστους βεβαια ηταν περιεργη διασταση και βαρουσαν τα επωνυμα οχι κοινη που δεν αξιζει πιστευω για 30-40 ευρω να μην βαλεις καλύτερα αλλα τελωςπαντων τα βάλαμε , τα κρατησε για 4 χρονια και μια χαρά ασφαλη τα θεωρούσα. Δεν θεωρω (χωρις να ξερω κιολας) οτι αυτα τα linglong θα έχουν μεγαλη διαφορα με τα bravuris που είναι Β μαρκα.
Δεν πιστευω ότι θα είναι επικυνδινα οσο και να μην συμβουλευα κανεναν να βαλει χειροτερα λάστιχα για 30-40 ευρω. Η διαφορα είναι τιποτενια για κάτι που είναι τοσο σημαντικο στην ασφάλεια. Να κάνεις εκπτωσεις για κάτι λίγο χειρότερο για 150-200 ευρώ να το καταλάβω αν εισαι συνηδειτοποιημενος να προσέχεις παραπάνω κτλ. Για 30-40 ευρω ειλικρινα δεν το καταλαβαινω καθόλου και ας μην τα θεωρω επικύνδινα.
Η διαφορά με τα Bravuris στο βρεγμένο, 3,7 m... -
Την Παρασκευη τοποθετησα τα ps5 τελικα στην 320 (σε λογικη τιμη, ιδιως με μια εκπτωση 25 ευρω που τρεχει για οσους εχουν anytime ασφαλεια).
Πρωτες εντυπωσεις με ουτε 200 χλμ:
+πιο αθορυβα απ'τα ps4 τα οποια ιδιως οταν ηταν καινουρια εκαναν σοβαρο θορυβο.
+πιο καλη πληροφορηση στο τιμονι
-εχω την αισθηση οτι ειναι λιγοτερο ανετα απ'τα ps4, ακομα και με 40.000χλμ στην πλατη (καινουρια δεν θυμαμαι και πολυ πως ηταν)
-νομιζω οτι το rolling resistance ειναι λιγο χειροτερο αν και επειδη ειναι ολοκαινουρια, ισως στρωσουν με τον καιρο οταν φαγωθει λιγο η αρχικη γομα.Γενικα, μια χαρα φαινονται αν και με τα ps4 ημουν ετσι κι αλλιως πολυ ευχαριστημενος.
Οταν αρχισουν οι βροχες θα δω κι εκει πως πανε μιας και με τα ps4 κινουμουν σχεδον λες και πηγαινα σε στεγνο. Κορυφαια στο κομματι αυτο.Και κατι σχετικο με τα τελευταια ποστς, δεν κρινουμε αρνητικα τα ling long επειδη ειναι κινεζικα αλλα επειδη δεν ειναι δυνατον ξαφνικα μια εταιρεια να βγαλει εφαμιλλα ελαστικα με τις 5-6 premium και μαλιστα με αισθητα χαμηλοτερο κοστος.
Ακομα κι αυτες εχουν ατυχη μοντελα αλλα σε γενικες γραμμες προσφερουν ο,τι καλυτερο, η καθεμια με τα προτερηματα και τα αρνητικα της αλλα παντα σε ικανοποιητικο επιπεδο παντου.
Την εχω πατησει κι εγω στο παρελθον με κατι ανεκδιηγητα bf goodrich (που δεν θεωρειται και εντελως του πεταματου σαν μαρκα) κι απο τοτε δεν ξανασχολουμαι ουτε για πλακα με πειραματισμους. Στο ενα μου αμαξι ps4 φορουσα κι εβαλα ps5 που παντου γραφουν οτι ειναι εφαμιλλα με καλυτερη διαρκεια (το μονο αρνητικο των ps4 θεωρω) και στο αλλο φοραω turanza t005 με τα οποια επισης ειμαι ευχαριστημενος κι οταν ξαναλλαξω θα βαλω ειτε τα ιδια ειτε το επομενο τους μοντελο.
Εν ολιγοις, οταν μιλαμε για καθημερινα αυτοκινητα, δεν χρειαζονται πειραματισμοι ιδιαιτεροι στα ελαστικα, αν με κατι εισαι ευχαριστημενος βαζεις το ιδιο ή το επομενο μοντελο του. Στη χειροτερη, βαζεις κατι αντιστοιχο απο εξισου καλη μαρκα, διαβαζοντας και καποιες κριτικες.
Απλα δεν ξεφευγεις απο premium κατασκευαστες ή καποιους πολυ καλους (πχ vredestein) που ειναι μια κατηγορια συνολικα κατω αλλα βγαζουν και πολυ καλα μοντελα. Μεχρι εκει ομως.
Ισως μετα απο 10 χρονια η ling long βγαζει πολυ καλα ελαστικα αλλα χρειαζεται ακομα ψωμια πρωτον και δευτερον οταν το καταφερει, σιγουρα δεν θα'ναι φτηνοτερη των κορυφαιων, τουλαχιστον πανω απο ενα 5%. Ως τοτε, εχουμε δρομο ακομα.Είναι μια χαρά δυνατόν να βγάλει μια εταιρεία εφάμιλλα λάστιχα με τις 5-6 premium, όταν μιλάμε για λάστιχα οικονομικών/καθημερινών σειρών που δεν έχουν καμιά τρελά εξεζητημένη τεχνολογία. Δεν θα βγάλει όμως λάστιχα συγκρίσιμα με τα top/εξεζητημένα αυτών των εταιρειών (πράγμα αδιάφορο για τη κουβέντα μιας και δεν έχω το αντίστοιχο όχημα για αυτά).
Oχι δεν ειναι δυνατον, τουλαχιστον στις τιμες που εχουν. Και γι'αυτο σε ολα τα τεστ οι διαφορες, ιδιως στο βρεγμενο, ειναι τεραστιες.
Κρίμα που τα τεστς και η πραγματικότητα διαφωνούν με τα γραφόμενα σου. Όποιος θέλει, διαβάζει τις συγκεκριμένες μετρήσεις και βγάζει τα συμπεράσματα του. Άκου εκεί τεράστιες...
Ποιο τεστ διαφωνει με τα λεγομενα μου?
Kormoran, sava, barum, gling glong και λοιπες σαβουρες ακομα και τις λιγες φορες που τα συγκρινουν με ελαστικα σοβαρων εταιρειων, τελευταια βγαινουν και ιδιως σε κατι αποστασεις φρεναρισματος, στο βρεγμενο κλπ οι διαφορες ειναι χαοτικες. Κι αυτα ολα τα χρειαζεσαι ανα πασα στιγμη, δεν ειναι χρονοι σε πιστα ουτε απολυτη αισθηση αλλα καθημερινη ασφαλεια που σωζει ζωες.Απλα ορισμενοι παιζει να μην εχετε βαλει ποτε σοβαρο ελαστικο στη ζωη σας και δεν καταλαβαινετε το ποσο μεγαλη διαφορα εχουν, ακομα και σε καθημερινη εντος πολης οδηγησης (πχ ποιοτητα κυλισης, rolling resistance κλπ) και νομιζετε οτι οι διαφορες ειναι μικρες και σπανια ορατες, ενω ειναι πασιφανεστατες σε σημειο να απορω πως υπαρχει τοσος κοσμος που αγοραζει ελαστικα γ και δ διαλογης και με ποιο σκεπτικο.
Έβαλα τέσσερα tests και εσύ γράφεις για sava και γλινγκλονγκ... Εκτείθεσαι...
-
Φρενάρισμα στο βρεγμένο:
Φτάνουν αυτά για αποδείξεις ή θα συνεχίσετε να γράφετε αστήρικτα πράγματα;
Oχι δε φτανουν.
Μπες στα τεστ του tyre reviews να δεις τις καταταξεις, οχι στο καθε παπατζιδικο site του ελλαδισταν και ιδιως στο χειροτερο που ανεβασες. -
https://www.tyrereviews.com/Article/2023-AutoBild-UHP-Summer-Tyre-Test.htm
Δεν το λες και καλό λάστιχο
Και δεν αντεχει πολλά χιλιόμετρα
Ασφαλες ειναι? ΝΑΙ
Καλουτσικο και σε στεγνο και σε βρεγμενο είναι? ΝΑΙ
συμφωνα με αυτο που βάζω είναι στα πιο αθορυβα!!!
Απο οσα λιγα ξέρω ενας premium κατασκευαστης έχει τεχνολογίες στο χαραγμα που κάνουν το λάστιχο να αντεχει καλά και μετα από χιλιομετρα
Συνηθως τα πιο φτηνα λαστιχα μπορει στην αρχη να συμπεριφέρονται καλά οπως και κάποια πιο επώνυμα αλλα η φθορα τα κάνει να μην συμπεριφέρονται το ιδιο καλά μετά. Αυτο σημαίνει οτι για να θεωρούνται ασφαλή πρέπει να τα αλλαζεις πιο γρηγορα γιατι βγαζουν λιγότερα ασφαλή χιλιομετρα
-
Φρενάρισμα στο βρεγμένο:
Φτάνουν αυτά για αποδείξεις ή θα συνεχίσετε να γράφετε αστήρικτα πράγματα;
Oχι δε φτανουν.
Μπες στα τεστ του tyre reviews να δεις τις καταταξεις, οχι στο καθε παπατζιδικο site του ελλαδισταν και ιδιως στο χειροτερο που ανεβασες.Τα 3 πρώτα τεστ είναι από tyrereviews... Εκτός αν θέλεις να μετρήσει μόνο το test με τα ελαστικά που δεν βγαίνουν καν στη διάστασή μου...
-
Εχετε ενα δικιο ολοι περιπου αλλα ολοι λίγο υπερβαλετε για να υποστηριξετε την αποψη σας
Τα λαστιχα ερχονται τελευταια σε καποια τεστ (οχι σε ολα) αλλα ειναι αρκετα ασφαλη για να περασουν
Ειναι πολύ καλύτερα να βαλεις τετοια λάστιχα από αλλους που πάνε και βαζουν μεταχειρισμένα επικυνδινα λαστιχα
Για ενα μικρο αμαξι που δεν κάνει ταξιδια και γενικα ειναι προσεκτικος ο οδηγος είναι μια χαρά. Στην γυναικας το αυτοκινητο ειχαμε βαλει τα bravuris λογω κοστους βεβαια ηταν περιεργη διασταση και βαρουσαν τα επωνυμα οχι κοινη που δεν αξιζει πιστευω για 30-40 ευρω να μην βαλεις καλύτερα αλλα τελωςπαντων τα βάλαμε , τα κρατησε για 4 χρονια και μια χαρά ασφαλη τα θεωρούσα. Δεν θεωρω (χωρις να ξερω κιολας) οτι αυτα τα linglong θα έχουν μεγαλη διαφορα με τα bravuris που είναι Β μαρκα.
Δεν πιστευω ότι θα είναι επικυνδινα οσο και να μην συμβουλευα κανεναν να βαλει χειροτερα λάστιχα για 30-40 ευρω. Η διαφορα είναι τιποτενια για κάτι που είναι τοσο σημαντικο στην ασφάλεια. Να κάνεις εκπτωσεις για κάτι λίγο χειρότερο για 150-200 ευρώ να το καταλάβω αν εισαι συνηδειτοποιημενος να προσέχεις παραπάνω κτλ. Για 30-40 ευρω ειλικρινα δεν το καταλαβαινω καθόλου και ας μην τα θεωρω επικύνδινα.
!
Η διαφορά με τα Bravuris στο βρεγμένο, 3,7 m...Διαβασε αυτο που εβαλα και ασε το ΕΝΑ τεστ μονο. Δεν ειπα εγω ποτε οτι δεν ειναι ασφαλη και στο βρεγμενο, αυτα καντα quote σε αυτούς που το ισχυριστηκαν. Εγώ διαβασα προσεκτικα πριν γράψω. Ουτε τα bravuris ήταν της προκοπής λάστιχα ούτε αυτά είναι. Ασφαλή είναι αν τα αλλαζεις πιο συχνα από ότι τα επώνυμα
-
https://www.tyrereviews.com/Article/2023-AutoBild-UHP-Summer-Tyre-Test.htm
Δεν το λες και καλό λάστιχο
Και δεν αντεχει πολλά χιλιόμετρα
Ασφαλες ειναι? ΝΑΙ
Καλουτσικο και σε στεγνο και σε βρεγμενο είναι? ΝΑΙ
συμφωνα με αυτο που βάζω είναι στα πιο αθορυβα!!!
Απο οσα λιγα ξέρω ενας premium κατασκευαστης έχει τεχνολογίες στο χαραγμα που κάνουν το λάστιχο να αντεχει καλά και μετα από χιλιομετρα
Συνηθως τα πιο φτηνα λαστιχα μπορει στην αρχη να συμπεριφέρονται καλά οπως και κάποια πιο επώνυμα αλλα η φθορα τα κάνει να μην συμπεριφέρονται το ιδιο καλά μετά. Αυτο σημαίνει οτι για να θεωρούνται ασφαλή πρέπει να τα αλλαζεις πιο γρηγορα γιατι βγαζουν λιγότερα ασφαλή χιλιομετρα
Πολυ σωστο κι αυτο. Τα φτηνα ελαστικα μετα απο κανα 2 χρονια, ακομα και πελμα αρκετο να εχουν, εχουν πολυ πεσμενη αποδοση. Σοβαρα ελαστικα, μεχρι τη μερα που θα τα πεταξεις (σε λογικα πλαισια, οχι σε 70.000 χλμ) κρατανε σχεδον το ιδιο.
Αν οι συγκρισεις γινονταν στα ιδια ακριβως ελαστικα μετα απο 20.000 χλμ χρησης, οι διαφορες θα ηταν πολλαπλασιες σε σχεση με καινουρια. -
Η διαφορά με τα Bravuris στο βρεγμένο, 3,7 m...Διαβασε αυτο που εβαλα και ασε το ΕΝΑ τεστ μονο. Δεν ειπα εγω ποτε οτι δεν ειναι ασφαλη και στο βρεγμενο. Εγώ διαβασα προσεκτικα πριν γράψω. Ουτε τα bravuris ήταν της προκοπής λάστιχα ούτε αυτά είναι. Ασφαλή είναι αν τα αλλαζεις πιο συχνα από ότι τα επώνυμα
4 test έβαλα και απλά το ένα από αυτό το ξαναπόσταρα μαζί με τα Bravuris στη κατάταξη. Άλλος έγραφε παπάτζες περί τεραστίων διαφορών στο βρεγμένο. Δεν έγραψα ότι το ισχυρίστηκες εσύ.
-
Η διαφορά με τα Bravuris στο βρεγμένο, 3,7 m...Διαβασε αυτο που εβαλα και ασε το ΕΝΑ τεστ μονο. Δεν ειπα εγω ποτε οτι δεν ειναι ασφαλη και στο βρεγμενο. Εγώ διαβασα προσεκτικα πριν γράψω. Ουτε τα bravuris ήταν της προκοπής λάστιχα ούτε αυτά είναι. Ασφαλή είναι αν τα αλλαζεις πιο συχνα από ότι τα επώνυμα
4 test έβαλα και απλά το ένα από αυτό το ξαναπόσταρα μαζί με τα Bravuris στη κατάταξη. Άλλος έγραφε παπάτζες περί τεραστίων διαφορών στο βρεγμένο. Δεν έγραψα ότι το ισχυρίστηκες εσύ.
Στο wet handling ειναι κατω απ'τη μεση και στο dry 4α απ'το τελος, με ο,τι σημαινει αυτο για την ενεργητικη ασφαλεια.
Στο τεστ εντωμεταξυ τα ling long λεει βγαζουν 27.000 χλμ κι εγω εβγαλα 40.000 με τα ps4 και τα μπροστα ειχαν πολυ ψωμι ακομα, αλλα παντα αλλαζω 4αδα.
Δηλαδη αν ειναι να γλιτωσεις ενα 30% απο χρηματα αλλα βγαλει και 30-40% λιγοτερα χλμ, τοτε περα απ'ολα τ'αλλα που υστερουν, ποιο ακριβως ειναι το οφελος?
Ουτε καν οικονομικο δεν ειναι. -
gling glong και λοιπες σαβουρες ακομα και τις λιγες φορες που τα συγκρινουν με ελαστικα σοβαρων εταιρειων, τελευταια βγαινουν και ιδιως σε κατι αποστασεις φρεναρισματος, στο βρεγμενο κλπ οι διαφορες ειναι χαοτικες.
Debunked!!!
-
gling glong και λοιπες σαβουρες ακομα και τις λιγες φορες που τα συγκρινουν με ελαστικα σοβαρων εταιρειων, τελευταια βγαινουν και ιδιως σε κατι αποστασεις φρεναρισματος, στο βρεγμενο κλπ οι διαφορες ειναι χαοτικες.
Debunked!!!
Ενταξει, επειδη πεσαμε στην περιπτωση τα gling glong να μην ειναι τοσο χαλια στο φρεναρισμα (για τα 2 χρονια που διαρκουν κι αν) οταν πας με τα 4 σε καμια στροφη, μιας και στο handling υστερουν πολυ, να ευχεσαι να σε σωσει το φρεναρισμα. Αρκει να μην εχεις τιποτα παραπλησιας ποιοτητας δισκους και τακακια.
-
@ilias-a said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@stefan147 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Πριν 10 χρόνια δηλ με τα επώνυμα εσύ ήσουν επικίνδυνος στο δρόμο? Γιατί εγώ πάντα με επώνυμα και UUHP επιλογές δεν είχα θέμα όπως δεν είχα ούτε πριν 15 χρόνια με καλά touring ελαστικά.
Για τακάκια ας μη μιλήσουμε γιατί τουλάχιστον εγώ προσωπικά ξοδεύω τόσα όσο ένα σετ ελαστικών. Στο προηγούμενο έμπαιναν σχεδόν αγωνιστικά Hawk ή Performance Friction και στο τωρινό αναγκαστικά τα μόνα συμβατά με κεραμικούς δίσκους τα οποία αν δεν απατώμαι είναι κατασκευής Pagid.
Με τα σημερινα δεδομενα ναι τα 10ετιας ειναι ανεπαρκη, για μενα, για σενα μπορει να ειναι κορυφη.
Θα σου κανω μια ερωτηση και θελω ειλικρινη απαντηση, στις φρεναρες που λες οτι φορας, δεν ντρεπεσαι να φορεσεις Κινεζικα παπουτσια?Εγώ δε μπορώ να κατανοήσω αυτή την επιχειρηματολογια. Ποια είναι τα "σημερινά δεδομενα"? Το Ford 20ετιας ή μήπως οι δρομοι? 99.9% τα οποία σημερινά linglong είναι καλύτερα από τα λάστιχα με τα οποία άφησε το εργοστάσιο το αμάξι ενώ και δρομοι είναι σίγουρα καλύτεροι. Να μιλάγαμε για κάνα Plaid με 1000nm ροπής, μπορεί και να το καταλάβαινα.
Κατά τα άλλα εγώ έχω αναφέρει τι κάνω στα δικά μου αυτοκίνητα και γιατί αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Εξάλλου στην πίστα πχ όλοι Nankang φοράνε (οκ Ταϊβανεζικα) από χρεπια Μιατα μέχρι 997ΤΤ. Αλλά ξαναλέω δεν είναι αυτή λογικη και ούτε έχει καμία σχέση με το θέμα μας εδώ.
-
Εν αντιθέσει με τις επιδόσεις σε φρένα κλπ, η προβλεπόμενη διάρκεια ζωής είναι πολύ λιγότερο αξιόπιστη. Εδώ θα δεις ότι τα βγάζουν με 10400 km μεγαλύτερη διάρκεια (ADAC 2024).
Τα βάζω Τετάρτη. Σε 2-3 χρόνια θα σας ενημερώσω για τη φθορά. Προσωπικά, θα ήθελα να μου βγάλουν μέχρι λίγο κάτω από τα 50k σε 3 χρόνια. Εκεί θα είμαι ικανοποιημένος (δεδομένης της χρήσης).
-
Προγραμματίζω αλλαγή ελαστικών σε corolla 2005.
Σκέφτομαι μόνο θερινά.
Διαστάσεις 195/60/15
Έχω τις παρακάτω προσφορές στην Ξάνθη
Έχω ρωτήσει αρκετά καταστήματα και έχω βάλει τις καλύτερες τιμές.
Michelin privacy 4 490
Pirelli cinturato p1 verde6 480
Continental ultra contact 440
Falken ziex ze310 370
Toyo proxes comfort 370
Falken sincera s110 350Τι θα προτείνατε;
-
@gtsartsal said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Σκέφτομαι μόνο θερινά.
Διαστάσεις 195/60/15
Michelin privacy 4 490
Falken ziex ze310 370
Toyo proxes comfort 370
Να βάλεις και τα Hankhook ventus prime 4 στην λίστα.
Σε καμία περίπτωση μην ανέβεις πάνω από τα 400€, πολλά λεφτά παραπάνω για αυτά που θα σου προσφέρουν σε σχέση με τα Falken για παράδειγμα!
Από αυτά που βάζεις τα Falken. -
Εγώ δε μπορώ να κατανοήσω αυτή την επιχειρηματολογια. Ποια είναι τα "σημερινά δεδομενα"? Το Ford 20ετιας ή μήπως οι δρομοι? 99.9% τα οποία σημερινά linglong είναι καλύτερα από τα λάστιχα με τα οποία άφησε το εργοστάσιο το αμάξι ενώ και δρομοι είναι σίγουρα καλύτεροι. Να μιλάγαμε για κάνα Plaid με 1000nm ροπής, μπορεί και να το καταλάβαινα.
Τα σημερινα δεδομενα ειναι, ιδιο αυτοκινητο, ιδιοι δρομοι, στη μια περιπτωση σημερινα λαστιχα του 8-9/10, με 10ετιας λαστιχα 5-7/10 για μικρη χρηματικη διαφορα. Στην εταιρεια το κερδος 10-15 ευρω απο τα ελαστικα ειναι μεγαλο οταν εξοπλιζει χιλιαδες αυτοκινητα καθε χρονο, για εμας με 1, 2 ή 3 αυτοκινητα στην 4ετια συνηθως το θεωρω ηλιθιο.
Εχει σχεση το ασφαλες περιβαλλον της πιστας με το δρομο?
Τα 1200-1300 κιλα του αυτοκινητου με 80 χιλιομετρα γνωριζεις τι αδρανεια και τι ορμη εχουν?
Αν ειχες ή αν εχεις μοτοσυκλετα μεσης ιπποδυναμης 70+ αλογα με τον ιδιο τροπο θα σκεφτοσουν? -
@gtsartsal said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Σκέφτομαι μόνο θερινά.
Διαστάσεις 195/60/15
Michelin privacy 4 490
Falken ziex ze310 370
Toyo proxes comfort 370
Από τη λίστα σου έχω εμπειρία σε
-continental ultra contact σε 225/45r17 και 185/65r15. Ισορροπημένο ελαστικό, άνετο στην πόλη, καλή κατανάλωση, καλή πληροφόρηση και απόκριση στο τιμόνι. Μαζεύει πολλά πετραδάκια και μετά από λίγο μου φάνηκαν θορυβώδη.
-falken ziex310 σε 215/45r16. Το καλύτερο σε κράτημα και η καλύτερη απόκριση στο τιμόνι. Το αμάξι πήγαινε τραίνο. Αρνητικά. Δεν αγαπάει τις λακουβες. Βαρύ ελαστικό, καταλαβαίνεις κατευθείαν ότι έχεις μεγαλύτερη αντίσταση κύλισης και η κατανάλωση είναι τραγική. Αν δεν σε νοιάζει η κατανάλωση και κινείσαι εθνική αρκετά, αυτό θα σου πρότεινα.
-falken sincera s110 σε 185/55r15. Απλά οκ -
@accentwizard said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Στο Ibiza που θελω να βαλω λαστιχα,πηρα προσφορα στα 490 ευρω για Continental,φοραει και "ακριβη" διασταση(195/55/15).Γενικα δεν βαζω β λαστιχα,και δεν κανω εκπτωσεις στο συγκεκριμενο κομματι.Το θεμα ειναι οτι το αμαξι ειναι 17 ετων και τα λαστιχα ειναι ακριβοτερα απο το αμαξι που λενε.
Σε τετοιες περιπτωσεις,ισως να ταιριαζουνε τα budget λαστιχα,αν και προσωπικα θα επιμεινω στα Continental.Δύσκολη διάσταση και ακριβή. Στο corsa που είχε από τη μάνα του 185-55/15 στην πρώτη αλλαγή έβαλα 195-50/15. Ίσως η πιο φτηνή διάσταση. Έβαζα το καλύτερο λάστιχο και πλήρωνα τα μισά από τον κολλητό μου με το ibiza που φόραγε ίδια με το δικό σου.
Και το swift της αδερφής μου ίδιο πρόβλημα με 185-60/15 -
@ilias-a said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Εγώ δε μπορώ να κατανοήσω αυτή την επιχειρηματολογια. Ποια είναι τα "σημερινά δεδομενα"? Το Ford 20ετιας ή μήπως οι δρομοι? 99.9% τα οποία σημερινά linglong είναι καλύτερα από τα λάστιχα με τα οποία άφησε το εργοστάσιο το αμάξι ενώ και δρομοι είναι σίγουρα καλύτεροι. Να μιλάγαμε για κάνα Plaid με 1000nm ροπής, μπορεί και να το καταλάβαινα.
Τα σημερινα δεδομενα ειναι, ιδιο αυτοκινητο, ιδιοι δρομοι, στη μια περιπτωση σημερινα λαστιχα του 8-9/10, με 10ετιας λαστιχα 5-7/10 για μικρη χρηματικη διαφορα. Στην εταιρεια το κερδος 10-15 ευρω απο τα ελαστικα ειναι μεγαλο οταν εξοπλιζει χιλιαδες αυτοκινητα καθε χρονο, για εμας με 1, 2 ή 3 αυτοκινητα στην 4ετια συνηθως το θεωρω ηλιθιο.
Εχει σχεση το ασφαλες περιβαλλον της πιστας με το δρομο?
Τα 1200-1300 κιλα του αυτοκινητου με 80 χιλιομετρα γνωριζεις τι αδρανεια και τι ορμη εχουν?
Αν ειχες ή αν εχεις μοτοσυκλετα μεσης ιπποδυναμης 70+ αλογα με τον ιδιο τροπο θα σκεφτοσουν?Το από που θα κόψει ο καθένας 10 και 15€ ας το κρίνει ο ίδιος. Νομίζω ότι το μόνο που προσπαθούμε να πούμε είναι ότι με τα Linglong ούτε θα σκοτώσει κανέναν ούτε θα σκοτωθεί.
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]