-
@nolimit14 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@georgekn said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@georgekn said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Έχει κανείς ακουστά τα ελαστικά RADAR?
Όχι... είναι αυτά που άμα γλιστρήσουν από το δρόμο σε αναζητούν με Radar???
Διάβασα τώρα ότι τα κατασκευάζει μια εταιρία από Σιγκαπούρη...είναι ναι μεν κατώτερα από Michelin Continental Bridgestone Pirelli Goodyear Dunlop Hankook Toyo Yokohama αλλά παρόμοια με Barum BF Goodrich Petlas Kormoran Viking Kleber Nexen Falken Fulda Matador και εννοείται καλύτερα από Κινέζικα...σκεφτόμουν να βάλω σε ένα αμάξι που δεν πολυχρησιμοποιείται επειδή τα τωρινά του θέλουν αλλαγή..
Άμα δεν έχεις τρελές απαιτήσεις βάλε τά αλλά με προσοχή...
Εγώ πάντως έβαλα στο δικό μου Kleber που υποτίθεται ότι είναι επώνυμα Β κατηγορίας ελαστικά...και εδώ και δύο μήνες νιώθω ότι πούλησα το αμάξι και πήρα άμαξα με άλογα...
Κραδασμοί ,τη μία μου φαίνονται ξερά ,την άλλη μαλακά...
Κράτημα δεν έχω παράπονο, αλλά όταν αλλάζει η θερμοκρασία κάτι συμβαίνει...με αυτά.
Μερικές φορές νομίζω ότι έχω τρακερωτα ελαστικά.
Μάπα... έπρεπε τις πρώτες ημέρες να τα πάω πίσω, είχε το site μια παράγραφο που έλεγε ότι εάν δεν μείνεις ικανοποιημένος στο μήνα τα πας πίσω, καταστρέφονται και παίρνεις τα χρήματα σου πίσω...
Δεν έβαλα all weather γιατί ένας συνάδελφος μου είπε ότι έχουν κραδασμούς...και τώρα έχω κραδασμούς με τα θερινά Kleber dynaxer Hp4 215/55r17 made in Romania DOT 2022 σε Hyundai Kona 1.6 diesel φορεμένα.
Κάτι Nexen που φορούσε από το εργοστάσιο χρόνια μπροστά σε σχέση με αυτά.Μιας και το ανέφερες,αν βάλεις all-weather απαλλάσεσαι από αλυσίδες/χιονοκουβέρτες ή όχι?
Αν στο προφίλ του ελαστικού υπάρχει το σύμβολο των τριών κορυφών με την χιονονιφάδα.
-
@driver-m said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
α δεν εχεις και καποιο οφελος αφου και παλι οταν ξεφουσκωσει θα το αντιληφθεις. Ενω αν εχεις αισθητηρα, σου αναβει ενδειξη οσο ακο
Εγώ ακόμα και στο παλιό κόρσα, επειδή μπαίνουν τα παιδιά μου μέσα, δεν βάζω ούτε καν β κατηγορίας να γλιτώσω 50-100ε:
ι) γιατί τα επώνυμα κρατάνε σίγουρα περισσότερο οπότε είναι μία η άλλη
ιι) γιατί είναι τελείως γτπ τα περισσότερα. Εν τω μεταξύ και τα πιο άκυρα είναι πάντα θυγατρική μιας κορυφαίας εταιρίας... και καλά... -
@xenos said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
α δεν εχεις και καποιο οφελος αφου και παλι οταν ξεφουσκωσει θα το αντιληφθεις. Ενω αν εχεις αισθητηρα, σου αναβει ενδειξη οσο ακο
Εγώ ακόμα και στο παλιό κόρσα, επειδή μπαίνουν τα παιδιά μου μέσα, δεν βάζω ούτε καν β κατηγορίας να γλιτώσω 50-100ε:
ι) γιατί τα επώνυμα κρατάνε σίγουρα περισσότερο οπότε είναι μία η άλλη
ιι) γιατί είναι τελείως γτπ τα περισσότερα. Εν τω μεταξύ και τα πιο άκυρα είναι πάντα θυγατρική μιας κορυφαίας εταιρίας... και καλά...Συμφωνω απολυτα. Μια φορα εβαλα bf goodrich, που δεν θεωρειται και της πλακας, και δεν ξανασχολουμαι με β κατηγοριας ελαστικα, ακομα και μια φορα το μηνα να κουνουσα το αμαξι μου. Ειναι κυριολεκτικα για πεταμα τα περισσοτερα και συχνα, ιδιως σε βρεγμενο, και αρκετα επικινδυνα.
Αλλα εγω σε αυτο που παρεθεσες μιλουσα για τη διαφορα runflat με συμβατικα ελαστικα σε αμαξι χωρις αισθητηρες πιεσης. Οποτε δεν εχει καμια σχεση με τη συζητηση περι β-γ κατηγοριας ελαστικων.
-
Ένα ρανφλατ σε σχέση με συμβατικό έχει μεγαλύτερη αντοχή σε πέτρες αιχμηρές στα πλαϊνά?
Οι αναρτήσεις τα διαχειρίζονται? Μέχρι και αυτοκίνητα που φοράνε από το εργοστάσιο ρανφλατ ,οι κάτοχοι τους δεν θέλουν να τα ξαναδούν. -
Συμφωνω απολυτα. Μια φορα εβαλα bf goodrich, που δεν θεωρειται και της πλακας, και δεν ξανασχολουμαι με β κατηγοριας ελαστικα, ακομα και μια φορα το μηνα να κουνουσα το αμαξι μου. Ειναι κυριολεκτικα για πεταμα τα περισσοτερα και συχνα, ιδιως σε βρεγμενο, και αρκετα επικινδυνα.
Αλλα εγω σε αυτο που παρεθεσες μιλουσα για τη διαφορα runflat με συμβατικα ελαστικα σε αμαξι χωρις αισθητηρες πιεσης. Οποτε δεν εχει καμια σχεση με τη συζητηση περι β-γ κατηγοριας ελαστικων.
Κάποια μλκία έγινε στην παράθεση.
-
@w202-amg said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Ένα ρανφλατ σε σχέση με συμβατικό έχει μεγαλύτερη αντοχή σε πέτρες αιχμηρές στα πλαϊνά?
Οι αναρτήσεις τα διαχειρίζονται? Μέχρι και αυτοκίνητα που φοράνε από το εργοστάσιο ρανφλατ ,οι κάτοχοι τους δεν θέλουν να τα ξαναδούν.Εγώ είχα rft στο 116 και μετά επηρεασμένος από τις ιντερνετικές γνώμες έβαλα συμβατικά. Ε δεν κατάλαβα και τρελή διαφορά στην άνεση που λένε. Μια χαρά ήταν τα rft (dunlop) και θα τα ξαναέβαζα χαλαρά.
-
@w202-amg said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Οι αναρτήσεις τα διαχειρίζονται? Μέχρι και αυτοκίνητα που φοράνε από το εργοστάσιο ρανφλατ ,οι κάτοχοι τους δεν θέλουν να τα ξαναδούν.Τα εχω και εγω ακουσει αυτα που σε προβληματιζουν. Τα γνωρισα στην Χ1 που τα ειχε απο το εργοστασιο. Δεν με προβληματισαν οποτε τις δυο αλλαγες που εκανα ηταν παντα με runflat (continental). Το Swift δεν ειχε runflat αλλα ουτε και ρεζερβα. Οταν αλλαξα τα αθλια ecopia με τα driveguard το αμαξι βελτιωθηκε αν και πιστευω πως οτι και αν εβαζα θα βελτιωνοταν. Και στην stelvio
αναζητησα αλλα δεν βρηκα ικανοποιητικο τυπο.
Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι τα εξορκιζουν στα βουλκανιζατερ.
Παντως το οτι δεν μπαλωνονται ειναι μυθος. Αν το ελαστικο απλως χασει λιγο αερα και το μπαλωσεις εγκαιρα μπαλωνεται κανονικα. Αν μηδενιστει η πιεση κα το χρησημοποιησεις εξ αναγκης ξεφουσκωτο τοτε θελει πεταμα. Τοτε ομως ειναι η περιπτωση που θα σε εχει βγαλει ασπροπροσωπο οποτε χαλαλι του. -
Θα ήθελα απόψεις. Είμαι μεταξύ των toyo proxes comfort (αντικαταστάτης των proxes cf2 που ήδη φοράω) και των toyo proxes tr1 (ο αντικαταστάτης των t1r). Τα πρώτα είναι touring τα δεύτερα ultra high performance αν και τα tr1 είναι θα έλεγα είναι μια κατηγορία στην μέση μεταξύ touring και performance ελαστικών. Η τιμή τους είναι ίδια εκεί που θα τα βάλω. Από τα proxes cf2 είμαι ικανοποιημένος πλήρως καθώς ήταν το καλύτερο ελαστικό που έχω φορέσει μέχρι τώρα. Τα προηγούμενα pirelli p6000, Michelin energy saver, απλα απογοητευτικά! Τα continental premium contact 5 καλα μέχρι τα 2μιση χρόνια και απότομη πτώση μετά ενώ ήταν υοερευαισθητα. Πάταγα πετραδάκι και φαίνονταν στα κλαταρισμένα. Στον χρόνο αντικατεστησα το ένα γιατί είχε σκίσιμο στην εσωτερική πλευρά. Τα toyo ήταν η καλύτερη συμπεριφορά από ότι έχω βάλει.
Χρήση 70 τοις εκατό εθνική, 20τοις εκατό παλιά εθνική με στροφές και επαρχιακό δίκτυο, 10 τοις εκατό πόλη. Αυτοκίνητο corsa c 1.4 διάσταση 185/55/15.
Τα tr1 πως τα πάνε στο βρεγμένο; Από την στιγμή που διαφορά στην τιμή δεν υπάρχει λέω νατα δοκιμάσω. Στην ετικέτα πάντως έχουν ίδια πρόσφυση στο βρεγμένο με τα comfort και ίδιο θόρυβο. Ίδια κατανάλωση καυσίμου. Αναρωτιέμαι τα tr1 θα είναι μια αναβάθμιση σε σχέση με τα touring comfort η θα πάω για μαλλί και θα βγω κουρεμένος;
-
@ohristou said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Χρήση 70 τοις εκατό εθνική, 20τοις εκατό παλιά εθνική με στροφές και επαρχιακό δίκτυο, 10 τοις εκατό πόλη. Αυτοκίνητο corsa c 1.4 διάσταση 185/55/15.
Ποτέ δεν έβαλα 185/55/15 στο Porsa, εκτός από τα αρχικά εργοστασιακά πάντα έμπαιναν 195/50/15 για λόγους κόστους. (P6000 ήταν τα μαμά νομίζω...)
T1R έβαζα στην αρχή κι εγώ, αλλά δεν μου άρεσαν βρεγμένο. Κι ήθελε και ζέσταμα.
Bridgestone Turanza T005 μετά, αλλά μου έβγαζαν βυζιά στα πλαϊνά για πλάκα.Οι τελευταίες 2 αλλαγές ήταν Michelin Primacy 4... θεσπέσιο λάστιχο. Αλλαγή 4+ χρόνια.
-
@antonakis said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Ποτέ δεν έβαλα 185/55/15 στο Porsa, εκτός από τα αρχικά εργοστασιακά πάντα έμπαιναν 195/50/15 για λόγους κόστους. (P6000 ήταν τα μαμά νομίζω...)
T1R έβαζα στην αρχή κι εγώ, αλλά δεν μου άρεσαν βρεγμένο. Κι ήθελε και ζέσταμα.
Bridgestone Turanza T005 μετά, αλλά μου έβγαζαν βυζιά στα πλαϊνά για πλάκα.Οι τελευταίες 2 αλλαγές ήταν Michelin Primacy 4... θεσπέσιο λάστιχο. Αλλαγή 4+ χρόνια.
Εγώ μια φορά έβαλα την διάσταση που λες σε κλαταρισμένο ελαστικο μέχρι να μου φέρουν το καινούριο και δεν μου άρεσε καθόλου. Εξείχε άσχημα, μαγουλιαζε με τις εργοστασιακες πιέσεις και γενικά δεν μου άρεσε το όλο θέμα. Η μαμά διάσταση είναι κωλοδιάσταση στην τιμή και στην διαθεσιμότητα αλλά καλώς ή κακώς το αμάξι σύμφωνα με αυτή έχει στηθεί.
-
Δεν έχω να πω κάτι, αν σε παίρνει δοκίμασε μια τετράδα μεταχειρισμένα, ίσως αλλάξεις άποψη. 2.2 μπροστά, 2.0 πίσω...
15 χρόνια με αυτή τη διάσταση έπαιζα και αρκετοί άλλοι κάτοχοι που γνωρίζω.Πάντως, ασχέτως διάστασης, το Primacy ήταν το καλύτερο που είχα δοκιμάσει.
-
Θα ήθελα απόψεις. Είμαι μεταξύ των toyo proxes comfort (αντικαταστάτης των proxes cf2 που ήδη φοράω) και των toyo proxes tr1 (ο αντικαταστάτης των t1r). Τα πρώτα είναι touring τα δεύτερα ultra high performance αν και τα tr1 είναι θα έλεγα είναι μια κατηγορία στην μέση μεταξύ touring και performance ελαστικών. Η τιμή τους είναι ίδια εκεί που θα τα βάλω. Από τα proxes cf2 είμαι ικανοποιημένος πλήρως καθώς ήταν το καλύτερο ελαστικό που έχω φορέσει μέχρι τώρα. Τα προηγούμενα pirelli p6000, Michelin energy saver, απλα απογοητευτικά! Τα continental premium contact 5 καλα μέχρι τα 2μιση χρόνια και απότομη πτώση μετά ενώ ήταν υοερευαισθητα. Πάταγα πετραδάκι και φαίνονταν στα κλαταρισμένα. Στον χρόνο αντικατεστησα το ένα γιατί είχε σκίσιμο στην εσωτερική πλευρά. Τα toyo ήταν η καλύτερη συμπεριφορά από ότι έχω βάλει.
Τα tr1 πως τα πάνε στο βρεγμένο; Από την στιγμή που διαφορά στην τιμή δεν υπάρχει λέω νατα δοκιμάσω. Στην ετικέτα πάντως έχουν ίδια πρόσφυση στο βρεγμένο με τα comfort και ίδιο θόρυβο. Ίδια κατανάλωση καυσίμου. Αναρωτιέμαι τα tr1 θα είναι μια αναβάθμιση σε σχέση με τα touring comfort η θα πάω για μαλλί και θα βγω κουρεμένος;
Κάποιος που έχει δοκιμάσει τα νέα tr1 να μας πει εντυπώσεις, υπάρχει;
-
Σήμερα ήταν ημέρα για λάστιχα στο Yaris diesel του 2014 .
Είχα μια τετράδα σιδερένιες με Michelin Alpin A4 που είχαν κλείσει 8 χρόνια , παρεμπιπτόντως καμία ορατή φθορά ούτε "ψώριασμα" ούτε ρωγμές πάρα πολύ ευχαριστημένος , είπα να τα αλλάξω μια και κάθε μέρα το αυτοκίνητο χρησιμοποιείται από το στερνοπαίδι...
Αποφάσισα να πάω στα Goodyear vector 4 seasons Gen 3
https://www.goodyear.eu/el_gr/consumer/why-goodyear/all-season.html?gclid=Cj0KCQiAvqGcBhCJARIsAFQ5ke5k5NjXhb56htHVk879wK4kFx4FvxwBwdlEaCgas9uIpps4h7gN36saAv5ZEALw_wcBσε 185/60 15 τα προτίμησα από τα crossclimate 2 που ίδια τιμή έχουν αλλά μόνο με παραγγελία και σε ένα μήνα! Τα πήρα ενισχυμένα γιατί θα ανεβαίνουν πεζοδρόμια και σκοπός είναι να μείνουν επάνω στο αυτοκίνητο όλες τις εποχές και το καλοκαίρι ...
Επειδή είναι ακριβό λάστιχο και κάποιοι θα αναρωτιούνται αν αξίζουν θα αναφέρω συμπεριφορά και λοιπά
πρώτη αναφορά σήμερα σε πολύ βροχή στην εθνική από Γιαννιτσά το αυτοκίνητο ήταν όνειρο μόνο νταλίκες πέρναγαν με την ίδια ταχύτητα από τις λίμνες που είχαν δημιουργηθεί και γενικά ήμουν σε αυτόν τον κ@λ@δρομο πολύ άνετος ακόμα και στα 100-120 . Καμία υστέρηση από το Bridgestone Τ005 που φόραγε για καλοκαιρινό και το οποίο είναι και αυτό καταπληκτικό στην βροχή. -
@monman2 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Είχα μια τετράδα σιδερένιες με Michelin Alpin A4 που είχαν κλείσει 8 χρόνια , παρεμπιπτόντως καμία ορατή φθορά ούτε "ψώριασμα" ούτε ρωγμές πάρα πολύ ευχαριστημένος , είπα να τα αλλάξω μια και κάθε μέρα το αυτοκίνητο χρησιμοποιείται από το στερνοπαίδι...
https://www.goodyear.eu/el_gr/consumer/why-goodyear/all-season.html?gclid=Cj0KCQiAvqGcBhCJARIsAFQ5ke5k5NjXhb56htHVk879wK4kFx4FvxwBwdlEaCgas9uIpps4h7gN36saAv5ZEALw_wcBσε 185/60 15 τα προτίμησα από τα crossclimate 2 που ίδια τιμή έχουν αλλά μόνο με παραγγελία και σε ένα μήνα! Τα πήρα ενισχυμένα γιατί θα ανεβαίνουν πεζοδρόμια και σκοπός είναι να μείνουν επάνω στο αυτοκίνητο όλες τις εποχές και το καλοκαίρι ...
Επειδή είναι ακριβό λάστιχο και κάποιοι θα αναρωτιούνται αν αξίζουν θα αναφέρω συμπεριφορά και λοιπά
πρώτη αναφορά σήμερα σε πολύ βροχή στην εθνική από Γιαννιτσά το αυτοκίνητο ήταν όνειρο μόνο νταλίκες πέρναγαν με την ίδια ταχύτητα από τις λίμνες που είχαν δημιουργηθεί και γενικά ήμουν σε αυτόν τον κ@λ@δρομο πολύ άνετος ακόμα και στα 100-120 . Καμία υστέρηση από το Bridgestone Τ005 που φόραγε για καλοκαιρινό και το οποίο είναι και αυτό καταπληκτικό στην βροχή.Λογικά από το καλοκαίρι δεν θα πάθουν τίποτα απλά λιιιγη παραπάνω πίεση.Αφησα φέτος τα conti ts870 επιβίωσαν μια χαρά
-
πρώτη αναφορά σήμερα σε πολύ βροχή στην εθνική από Γιαννιτσά το αυτοκίνητο ήταν όνειρο μόνο νταλίκες πέρναγαν με την ίδια ταχύτητα από τις λίμνες που είχαν δημιουργηθεί και γενικά ήμουν σε αυτόν τον κ@λ@δρομο πολύ άνετος ακόμα και στα 100-120 . Καμία υστέρηση από το Bridgestone Τ005 που φόραγε για καλοκαιρινό και το οποίο είναι και αυτό καταπληκτικό στην βροχή.Με γεια καλοφορετα. Προσοχη στις λίμνες μην αφήσεις καμμία ποδιά!!!!
-
πρώτη αναφορά σήμερα σε πολύ βροχή στην εθνική από Γιαννιτσά το αυτοκίνητο ήταν όνειρο μόνο νταλίκες πέρναγαν με την ίδια ταχύτητα από τις λίμνες που είχαν δημιουργηθεί και γενικά ήμουν σε αυτόν τον κ@λ@δρομο πολύ άνετος ακόμα και στα 100-120 . Καμία υστέρηση από το Bridgestone Τ005 που φόραγε για καλοκαιρινό και το οποίο είναι και αυτό καταπληκτικό στην βροχή.Και εγω αναμεσα σε αυτα τα δυο ειμαι,με μια κλιση προς τσ Michelin,λογω του οτι δειχνουν να ειναι καλυτερα στο χιονι.
-
επισης ο γατος λεω για αυτα
225/55R18 102W XL Goodyear Vector 4Seasons Gen-3
W σε 4 εποχων ειναι σπανιο οπως και xl μια και ειναι βαρεια. του γκεικου. η πατησια.αλλη γνωμη?
θελουμε κατι καλο με w ταχυτητα, να αντεχει βαρος και 4 εποχωνε. αμα ειναι και σκληρουτσικο για κανενα χωματακι, ακομη καλυτερα.
κοστος εως 300 το τεμαχιο. και να υπαρχει αμεσα.
εαν φυσικα παρω αμεσα, υποσχεθηκανε μεχρι τελος ερχομενης βδομαδας, εκεινο που θυμαμαι αμυδρα σαν αμαξι μου... -
@pgp737ng said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Για δες … A στο κράτημα.
https://www.skroutz.gr/s/25158392/Bridgestone-WeatherControl-A005-Evo-225-55-R18-98V-4-.htmlδεν εχει W
-
@pgp737ng said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Πάει το χρεπι πάνω από 240?
μονο οταν δουλευει....
τοτε ναι. παει. -
τελικα 225/55R18 102W XL Goodyear Vector 4Seasons Gen-3
με αναμονη για τελος του χρονου
τα μονα w σε πριμιο 4 εποχωνε
750 τοποθετημενα
χωρις να ψαξω φυσικα τιμη, 5 πανω-5 κατω εχει μικρη σημασια μπροστα στο φουλ σερβις που περιλαμβανει και συντηρηση-συσκευασια και αποθηκευση και των παλιων με τα μολις 22k km
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]