-
@babisstinson said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@driver-m said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@realzeus said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Τα Pilot Sport δεν χρειάζονται κανένα ζέσταμα. Που να δείτε τα σπορ Pirelli και Bridge πόσο θέλουν...
Aκριβως. Τα φοραω κι εγω τα ps4 σε 320i του 2007 κι εχουν αψογο κρατημα απ'το πρωτο χιλιομετρο.
Πριν φορουσα potenza s001 και ηθελαν καμια 15αρια χιλιομετρα μεχρι να παρουν μπρος.Τι να πω ρε παιδιά, μάλλον επηρεασμένος από τα Continental που δεν χρειάζονται ιδιαίτερο ζέσταμα για να αποδώσουν τα PS4 μου φαινόταν ότι ήθελαν μια προσπάθεια. Για τα Bridgestoe επιβεβαιώνω κι εγώ ότι ήθελαν πολύ ζέσταμα.
Πάντως οποιοδήποτε ελαστικό των 4 μεγάλων εταιρειών (Michelin, Pirelli, Continental, Bridgestone) θεωρώ ότι υπερκαλύπτουν το 90-95% των οδηγών.Παρεμπιπτόντως, Pirelli Diablo Rosso III φοράω στην μηχανή και είμαι άκρως ευχαριστημένος, θα ήθελα να δοκιμάσω Pirelli και σε αυτοκίνητο κάποια στιγμή..
και γω Michelin PS4 S φοράω
πολύ γρήγορα ζεσταίνονται
-
Φοραω Pirelli PZ4 και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος. Μεχρι που πριν μερικους μηνες περασα λιγο ατσαλα και καβαλησα, τοσο ωστε να ακουστει ενα δυνατο γκντουπ δηλαδη θελω να πω οτι δεν το περασα ξυστα αλλα δεν πιστευω οτι πατησα και με ολο το πελμα, μια νησιδα σε διασταυρωση με σχετικη ταχυτητα. Απο τοτε εχω παρατηρησει οτι το ελαστικο που πατησε τη νησιδα χανει 3-4psi καθε 25 ημερες που κανω ελεγχο πιεσης. Υπαρχει περιπτωση οπως μου εχουν αναφερει αλλου να εχει στραβωσει η ζαντα και να χανει πιεση απο το χειλος που δεν εφαπτεται σωστα με το ελαστικο; Στο λαστιχα μου εχω παει και μου εχει πει οτι δεν χανω αερα απο πουθενα. Επειδη ομως τα νουμερα παντα λενε την αληθεια απο καπου χανω αλλα παρα πολυ αργα.
-
Αυτό με τη ζάντα που λες το έχω πάθει, αλλά έχανε τον αέρα αρκετά άμεσα μέσα σε λίγες μέρες...
-
@alexfocus said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Φοραω Pirelli PZ4 και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος. Μεχρι που πριν μερικους μηνες περασα λιγο ατσαλα και καβαλησα, τοσο ωστε να ακουστει ενα δυνατο γκντουπ δηλαδη θελω να πω οτι δεν το περασα ξυστα αλλα δεν πιστευω οτι πατησα και με ολο το πελμα, μια νησιδα σε διασταυρωση με σχετικη ταχυτητα. Απο τοτε εχω παρατηρησει οτι το ελαστικο που πατησε τη νησιδα χανει 3-4psi καθε 25 ημερες που κανω ελεγχο πιεσης. Υπαρχει περιπτωση οπως μου εχουν αναφερει αλλου να εχει στραβωσει η ζαντα και να χανει πιεση απο το χειλος που δεν εφαπτεται σωστα με το ελαστικο; Στο λαστιχα μου εχω παει και μου εχει πει οτι δεν χανω αερα απο πουθενα. Επειδη ομως τα νουμερα παντα λενε την αληθεια απο καπου χανω αλλα παρα πολυ αργα.
Χάνει σε κίνηση και όχι στατικά. Έχει αρπάξει λίγο το χειλος της ζάντας όπως σου είπαν.
-
Κάποτε που είχα 18αρες μια είχε ραγίσει, μη περιμένεις κάτι τρομερό ρωγμή τρίχα που μόνο με 50 πίεση έβλεπες μια φυσαλίδα κάθε 10 δευτερόλεπτα να βγαίνει μέσα από το μέταλλο όταν την βυθίζαμε στο νερό...και δεν είχα καβαλήσει τιποτα
-
@monman2 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Κάποτε που είχα 18αρες μια είχε ραγίσει, μη περιμένεις κάτι τρομερό ρωγμή τρίχα που μόνο με 50 πίεση έβλεπες μια φυσαλίδα κάθε 10 δευτερόλεπτα να βγαίνει μέσα από το μέταλλο όταν την βυθίζαμε στο νερό...και δεν είχα καβαλήσει τιποτα
after market ?
-
@alexandros-k said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@monman2 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
after market ?
Όχι οι μαμα της Ford
-
Τελικα εχανε αερα απο ενα παλιο μπαλωμα που ειχα κανει. Το μπαλωμα ηταν τυπου μανιταρι και πραγματικα ηταν αποριας αξιον απο που επαιρνε αερα. Εν παση περιπτωσει το περασαμε στο Tyre life της Pirelli και βαλαμε καινουριο ελαστικο.
-
Καλησπέρα στο forum. Μετά από 4 χρόνια και 40.000km ήρθε ο καιρός για αλλαγή ελαστικών. Το αυτοκίνητο είναι ένα Mazda 3 Sedan 1.6 του 2008, με διάσταση 205/55/16 91H.Τα ελαστικά που φοράει αυτή τη στιγμή είναι τα Toyo Proxes CF2 από τα οποία είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τώρα όσο αφορά την οδήγηση, πολύ ήρεμη σε επαρχιακούς δρόμους και αρκετα συχνά Εγνατία οδό. Με μία πρόχειρη έρευνα αγοράς που έκανα καταλήγω στα εξής κατά σειρά προτεραιότητας:
Hankook Ventus prime 3 K125 = 280€
Falken ZE310 ECORUN = 280€
Michelin Primacy 4 = 380€
Οι τιμές είναι τελικές με τοποθέτηση και ζυγοσταθμιση. Ότι άλλο έχετε να προτείνετε είναι ευπρόσδεκτο. -
Έχω τα Hankook στο ένα και τα Michelin στο άλλο. Και τα δύο είναι μια χαρά λάστιχα εφόσον είσαι χαλαρός οδηγός και όχι κυνηγός πεζοδρομίων. Θα έβαζα τα Hankook απλά να ξέρεις ότι ίσως αργούν λίγο να ζεσταθούν.
-
Εγώ πάλι βρίσκω ότι τα συγκεκριμένα Hankook δεν χρειάζονται καθόλου ζέσταμα.
-
@mk1984 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλησπέρα στο forum. Μετά από 4 χρόνια και 40.000km ήρθε ο καιρός για αλλαγή ελαστικών. Το αυτοκίνητο είναι ένα Mazda 3 Sedan 1.6 του 2008, με διάσταση 205/55/16 91H.Τα ελαστικά που φοράει αυτή τη στιγμή είναι τα Toyo Proxes CF2 από τα οποία είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τώρα όσο αφορά την οδήγηση, πολύ ήρεμη σε επαρχιακούς δρόμους και αρκετα συχνά Εγνατία οδό. Με μία πρόχειρη έρευνα αγοράς που έκανα καταλήγω στα εξής κατά σειρά προτεραιότητας:
Οι τιμές είναι τελικές με τοποθέτηση και ζυγοσταθμιση. Ότι άλλο έχετε να προτείνετε είναι ευπρόσδεκτο.Το Hankook θα επέλεγα που είναι value for money
-
Τα HANKOOK έχουν δείκτη κατανάλωσης C ενώ τα MICHELIN A. Υποτίθεται ότι η διαφορά ανά δείκτη κατανάλωσης είναι 0,1l/100km, που σημαίνει σε 45000χλμ θα εξοικονομήσεις 0,2l/100kmΧ450(45000χλμ/100)Χ2,00euro(τιμή βενζίνης)=180ευρώ
-
Οποιοδήποτε απο τα δύο πρώτα. Εγώ θα έβαζα τα Falken καθώς έχουν πιο ενισχυμένα πλαϊνά και δίνουν καλύτερο τιμόνι.
-
@ss_76 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Τα HANKOOK έχουν δείκτη κατανάλωσης C ενώ τα MICHELIN A. Υποτίθεται ότι η διαφορά ανά δείκτη κατανάλωσης είναι 0,1l/100km, που σημαίνει σε 45000χλμ θα εξοικονομήσεις 0,2l/100kmΧ450(45000χλμ/100)Χ2,00euro(τιμή βενζίνης)=180ευρώ
Αν είναι 0,1 λίτρο/100 χλμ, τότε η διαφορά είναι 90 Ευρώ, όχι 180. Βέβαια όλα αυτά είναι θεωρητικά και επηρεάζονται πολύ από το οδηγικό στυλ. Περισσότερο φυσικά μετράει το πως συμπεριφέρεται το λάστιχο στον δεόμο και όχι αν κάψει και 1 λίτρο περισσότερο στα 1000 χλμ.
-
Αν είναι 0,1 λίτρο/100 χλμ, τότε η διαφορά είναι 90 Ευρώ, όχι 180. Βέβαια όλα αυτά είναι θεωρητικά και επηρεάζονται πολύ από το οδηγικό στυλ. Περισσότερο φυσικά μετράει το πως συμπεριφέρεται το λάστιχο στον δεόμο και όχι αν κάψει και 1 λίτρο περισσότερο στα 1000 χλμ.
A TO C είναι δυο κατηγορίες. Άλλωστε το οδηγικό προφίλ κάθε οδηγού είναι το ίδιο ανεξαρτήτως ελαστικού που φορά στο αυτοκίνητό του
Φυσικά προτεραιότητα έχει η συμπεριφορά του ελαστικού. Εδώ έχουμε να κάνουμε με δυο καλές επιλογές που οι διαφορές στην συμπεριφορά δεν νομίζω να είναι δραματικές
-
A TO C είναι δυο κατηγορίες. Άλλωστε το οδηγικό προφίλ κάθε οδηγού είναι το ίδιο ανεξαρτήτως ελαστικού που φορά στο αυτοκίνητό του
Φυσικά προτεραιότητα έχει η συμπεριφορά του ελαστικού. Εδώ έχουμε να κάνουμε με δυο καλές επιλογές που οι διαφορές στην συμπεριφορά δεν νομίζω να είναι δραματικές
Ε εντάξει από τα 180€ που λες μείον τη διαφορά τιμής είναι 80€ στις 45000 Χιλ. Ε και; Όμως γενικά δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Και καλό grip σε μεγαλύτερο θερμικό κύκλο και οικονομία μάλλον δεν πάνε μαζι
-
@otokomae said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Ε εντάξει από τα 180€ που λες μείον τη διαφορά τιμής είναι 80€. Ε και; Όμως γενικά δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Και καλό grip σε μεγαλύτερο θερμικό κύκλο και οικονομία μάλλον δεν πάνε μαζι
Αν το ελαστικο ειναι ποιοτικο, μια χαρα πανε μαζι.
Παλιοτερα φορουσα κατι τραγικα bf goodrich g grip με δεικτη καταναλωσης Ε και τωρα bridgestone T005 με Β ή Α δε θυμαμαι. Ε, τα bf ηταν και τραγικα σε προσφυση, ιδιως σε βρεγμενο και σε καταναλωση. Τα Τ005 ειναι ετη φωτος μπροστα παντου. -
Φίλε τίποτα δεν πάει μαζί. Αν ήταν όπως λες τότε στα λάστιχα επιδόσεων δεν θα υπήρχαν 2 και 3 επιλογές. Πασπαρτου για όλα δεν υπάρχει, χρυσή αναλογία ναι αλλά με θυσίες χαρακτηριστικών!!!
-
@mk1984 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Οι τιμές είναι τελικές με τοποθέτηση και ζυγοσταθμιση. Ότι άλλο έχετε να προτείνετε είναι ευπρόσδεκτο.Κοίτα και το kumho ecsta hs52. Eιναι νέο μοντέλο ελαστικού σε τιμή ίσως και λίγο φθηνότερη και από τα falken με καλή πρόσφυση σε βρεγμένο και με δείκτη κατανάλωσης καλύτερο των falken. Το μοντέλο που αντικαθιστούν έχει καλές κριτικές. Επειδή και εγώ είμαι για λάστιχα θα πάω είτε στο falken ziex 310 είτε στο kumho που σου είπα. Μάλλον κλείνω στο kumho καθώς είναι νέο μοντέλο ενώ το falken ήδη κοντεύει στα 3 χρονια στην αγορά και έχει και καλύτερο δείκτη κατανάλωσης με βαθμολογία Α και στο βρεγμένο.
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]