-
@alex-mix said in Toyota Yaris Cross:
@cirus said in Toyota Yaris Cross:
Καλα καλά τώρα. χαζομάρες.........
είναι να μην γράψει ο @alex-mix ποσα χιλιομετρα ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ είχε με το ROVER γατάκια όλοι σας
θα πάτε να κρυφτείτε σε λαγουμια
Ααα χαχαχαχαχα.
Τα περισσοτερα απροβληματιστα χλμ τα εκανα οταν....ηταν φορτωμενο στην οδικη βοηθειαΑμα το ζέσταινες σωστά το πρωι με το πιστολάκι μαλλιών όπως λέει το service manual του μαστορα που σου το εξήγησε θα έκανε περισσότερα
αλλα δεν του φερόσουν σωστά ....
-
Το φετινό γιάρις κρος "φαίνεται" φθηνό, μόνο στη βασική του έκδοση, γιατί αντιστοιχεί σε κάτι ψηλωμενα Ka και Fiesta που άρχισαν να εμφανίζονται τότε και λίγο αργότερα.
Σημερινό αντίστοιχο με το τότε Mondeo της ΤΟΥΟΤΑ είναι το Camry, που αν εισαγοταν θα τιμολογούνταν όσο ένα Tesla...Βέβαια η τεχνολογική πρόοδος, και μάλιστα της ΤΟΥΟΤΑ, σε αυτές τις δεκαετίες, είναι πολύ μεγάλη.
-
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
Σε χτεσινή βόλτα στο Ναό του Ποσειδώνα λόγω πανσελήνου έκαψα 4,5 λίτρα/100, όσοι τη γνωρίζουν τη παραλιακή έχει όριο 60 αλλού μπορείς να τρέξεις αλλού κόβεις.
Και το δικό μου είναι awd με αλλαγμένα λάστιχα.
Σταμάτησα και για σουβλάκια στη Π.Φώκαια
Η πόρτα του χώρου αποσκευών δεν έχει επένδυση?Σκέτο μέταλλο?
-
@araxnis said in Toyota Yaris Cross:
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
Σε χτεσινή βόλτα στο Ναό του Ποσειδώνα λόγω πανσελήνου έκαψα 4,5 λίτρα/100, όσοι τη γνωρίζουν τη παραλιακή έχει όριο 60 αλλού μπορείς να τρέξεις αλλού κόβεις.
Και το δικό μου είναι awd με αλλαγμένα λάστιχα.
Σταμάτησα και για σουβλάκια στη Π.Φώκαια
Η πόρτα του χώρου αποσκευών δεν έχει επένδυση?Σκέτο μέταλλο?
Η πόρτα όπως την βλέπεις, κάτω έχει και μοκέτα έβαλα και πλαστικό κάλυμμα.
-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Τώρα που ηρέμησαν τα πράγματα ευκαιρία να σας τσινήσω λίγο με συγκρίσεις απο το παρελθόν .
Mondeo 1,8 125 άλογα
αγορασμένο το 2001 20.000 € ,το πιο ακριβό αυτοκίνητο που εχω πληρώσει αν αναλογιστούμε τον πληθωρισμό .
σε αυτή την τιμή δεν είχε ηχοσύστημα και ηχεία μια τρύπα στο ταμπλό , έβαλα alpine με δόσεις ... σιδερένιες ζάντες με τάσια , καλά που είχε abs
Έμπαζε νερά όποτε έβρεχε
Το χειρόφρενο μια δούλευε μια δεν δούλευε
Οι δισκόπλακες άλλαζαν κάθε 30-40000 χλμ γιατί στράβωναν
στα 3 χρόνια χάλασε ο κοπρέσσορας του clima ... αουτς τον πλήρωσα εγώ
έπλεε και στα 3 χρόνια άλλαξα και αμορτισέρΕντάξει δε χάλασε και ο κόσμος.
Και στο δικό μου a3 είχε σπάσει το κομπρεσέρ του clima αλλά για να είμαι δίκαιος μπορεί να μη φταίει η ford, audi κλπ είναι μ@λ@κίες μαστόρων εξουσιοδοτημένων και ανεξάρτητων.
Το πας για σέρβις δε το κοιτάνε και μετά σου ράβουν το κουστούμι
Από ότι έχω ρωτήσει ψυκτικούς άμα δε το δουλεύεις ξεραίνονται οι τσιμούχες και τη κοπανάει το φρέον,
οπότε καλό είναι να δουλεύεται το clima χειμώνα καλοκαίρι γιατί αν το αφήσεις 9 μήνες μετά χαιρετίσματα. -
Η εμπειρία με το yaris diesel του 2014.
Ήταν και είναι άψογη το αυτοκίνητο είναι ο ορισμός της αξιοπιστίας .
Υπερ-διαστασιολογημένο σε φρένα αναρτήσεις, σασί γρανίτης άντεξε χωρίς να πάρει range rover που έσκασε αφρενάριστο πίσω.
Με πρόγραμμα 5 χρόνια και 80000 χλμ δείχνει οτι και κινητήρας μετάδοση αντέχουν .Εντάξει εχει ελλείψεις που είναι χαζές (ενα αυτόματο παράθυρο μόνο) αλλα συνηθίζεις ...
Μετα απο αυτή την εμπειρία πούλησα το volvo S60 που είχα ανταλλάξει με το Mondeo st-220 και αγόρασα ενα ... iQ !
Tο κράτησα 5 χρόνια και το πούλησα ακριβότερα απο οτι το αγόρασα! συμπλήρωσα με τα αυξημένα κέρδη απο τα στάρια λόγω Ουκρανίας και πήρα το Yaris Cross .Στην δική μου περίπτωση όλα για τα οποία είναι γνωστή η toyota επιβεβαιώθηκαν
Αξιοπιστία
Χαμηλό κόστος χρήσης
Εγγυήσεις
ΜεταπώλησηΤο μόνο "συμβατικό" αυτοκίνητο που κοιτάω είναι το καινούργιο
C-HR πριν αρχίσω να κάνω πειράματα με τα αμερικάνικα ηλεκτρικά .
Βλέπω πάλι να ανεβαίνουν τα στάρια ,μου μπαίνουν ιδέες... -
Εγώ θα έλεγα να πας κατευθείαν στα αμερικάνικα ηλεκτρικά.
-
Βασικό κριτήριο επιλογής αυτοκινήτου η τιμή του σιταριου
-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Αξιοπιστία
Χαμηλό κόστος χρήσης
Εγγυήσεις
ΜεταπώλησηΓια μένα έχουν καλύτερο τεχνολογικό εξοπλισμό αλλά όπως έγραψες χαζές ελλείψεις κάτι μονώσεις, κάτι πλαφονιέρες κλπ.
Το γιατί είναι τα έχει στο ράφι η toyota από ακριβότερα μοντέλα και τα δίνει και στη πλέμπα.
Και επειδή αναφέρθηκε η 4κίνηση σε άλλο νήμα αλλά δεν ήθελα να εμπλακώ η toyota βγάζει 2 διαφορετικές.
Τη κανονική 4wd με πίσω διαφορικό και την e-four (awd-i) με μοτέρ.
Στην Αμερική π.χ η CC βγαίνει 4wd, στη Ιαπωνία το YC το πουλάει και στις 2 εκδόσεις, εδώ δε θα πέρναγε τους ρύπους. -
Εχω σημειώσει αυτό που είχα , iQ , και αυτά που έχω , yaris diesel , YC Hybrid .
https://www.spritmonitor.de/en/evaluation/economic_models.html
Τα Α2 / Lupo 3L ήταν πολύ εξεζητημένα και ειδικά
τα 107 C1 κλπ πολύ μικράΤο YC είναι κανονικό αυτοκίνητο με χώρους , 205 λάστιχο με 16αρες , e-cvt ,εξοπλισμό άνεσης και ασφαλείας
ο πραγματικός παγκόσμιος πρωταθλητής οικονομίας
ΥΓ το celerio το αγνοώ για να πεταχτεί ο Lap
-
Και εγώ δεν παραπονιέμαι...
https://www.spritmonitor.de/en/overview/12-Citroen/1641-C3_Aircross.html?fueltype=1&powerunit=2
Εχω 30 % μεγαλύτερους χώρους από το Γιάρις κρος, είμαι πιο γρήγορος παντού και πιο άνετος...
Και βέβαια 4,6 Χ 1,9 = 8,74 , ενώ 5,1 Χ 1,6 = 8,16...
-
@criuser said in Toyota Yaris Cross:
Και εγώ δεν παραπονιέμαι...
https://www.spritmonitor.de/en/overview/12-Citroen/1641-C3_Aircross.html?fueltype=1&powerunit=2
Εχω 30 % μεγαλύτερους χώρους από το Γιάρις κρος, είμαι πιο γρήγορος παντού και πιο άνετος...
Και βέβαια 4,6 Χ 1,9 = 8,74 , ενώ 5,1 Χ 1,6 = 8,16...
για διάβασε πιο προσεκτικά γιατί οι "φαντομάδες" εχουν ανακατέψει όλες τις ιπποδυνάμεις μαζί ,
όσο πας προς τα 120 άλογα το 6 ζυγώνει... -
Μα τα έβαλα μαζί για να σου δώσω αβάντζα.
Τα 120 είναι στα 5,5 όπου πλέον το 5,5 με το 1,6 είναι στα ίδια με το γιάρις κρος, αλλά στις επιδόσεις είμαι σούπερ καρ σε σχέση με σένα με 300 ροπή και 120 ντιζελένια άλογα... -
Ο πρωταθλητής είναι το yaris σκέτο με 4,3
Εμένα στα 3 ετη μου έχει δώσει 4 σε 3,8 σε 3,6 ωριμάζει σαν καλό κρασί
-
Τα 120 είναι στα 5,5 όπου πλέον το 5,5 με το 1,6 είναι στα ίδια με το γιάρις κρος, αλλά στις επιδόσεις είμαι σούπερ καρ σε σχέση με σένα με 300 ροπή και 120 ντιζελένια άλογα...Καλά σας λεω "φαντομάδες" μαζεύτηκαν 20 άτομα 2-3 με τα 120 άλογα να μας πουν καταναλώσεις ... μέτοχοι !
Κοίτα τα count, 250 το iQ , 400 το Yaris diesel , και 2300 το Yaris Cross μαζί με το χαμηλό που εχει το ίδιο υβριδικό σύστημα
Εντωμεταξύ αμα θες κόντρες παίρνω το ντίζελ yaris με την σπορ ανάρτηση και το πρόγραμμα και θα κάνω σβούρες γύρω σου ...
-
Τα 120 είναι στα 5,5 όπου πλέον το 5,5 με το 1,61.8, για να βαλεις καλο πετρελαιο….αλλιώς βράστα!
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
Τα 120 είναι στα 5,5 όπου πλέον το 5,5 με το 1,61.8, για να βαλεις καλο πετρελαιο….αλλιώς βράστα!
τα πάντα θα πείτε οι αργοί υβριδικοί που καίτε όσο και οι γρήγοροι ντιζελάτοι, ενώ είστε και στενάχωροι εκεί μέσα αν δεν είστε γιαπωνέζοι....
με το γνωστό ανατομικό μειονέκτημα... -
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
τα πάντα θα πείτε οι αργοί υβριδικοί που καίτε όσο και οι γρήγοροι ντιζελάτοι, ενώ είστε και στενάχωροι εκεί μέσα αν δεν είστε γιαπωνέζοι....
με το γνωστό ανατομικό μειονέκτημα...Μια χαρά ειμαστε στο 1.82. Οχι 1.60 οπως τζαπάνια. Οσο για το ντηζελ, συσταση της Στέλας ειναι το καλο πετρελαιο μπας και βγαλει κανα χρόνο εκτός συνεργείου! Οποτε τελικα πιο ακριβο το μαζουτ που μολυνει και τα μάλα και σκορπάει καρκίνο αβέρτα.
-
Ακριβό καύσιμο μπορούν να βάζουν μόνο διάφοροι τσέοι με αριστερές ανησυχίες...
-
Για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις, οκ δεν είμαι αλάνθαστος όπου κάνω λάθος το συζητάμε.
Η λέξη crossover αναφέρεται σε ελαφριές κατασκευές unibody, το SUV αναφέρεται κυρίως σε κατασκευές πιο βαριές body-on-frame, https://en.wikipedia.org/wiki/Body-on-frame.
Το YC είναι βασισμένο στη πλατφόρμα TNGA-B (GA-B) δηλαδή
The TNGA-B platform underpins unibody vehicles in the A-segment or city car, B-segment or subcompact car, subcompact crossover SUV, and mini MPV categories. Developed by the internal "Toyota Compact Car Company", the platform is offered in both front-wheel drive and all-wheel drive variants and is paired with a transverse engine. The platform also supports a wheelbase length of 2,430–2,750 mm (95.7–108.3 in), while only supports three-cylinder engines. The TNGA-B replaces the older B platform.
Και ένα λινκ https://www.mitsubishicars.com/crossover-vs-suv-difference
Αυτά.
Toyota Yaris Cross