-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
6,9 έκαψε και για να πάει σβέλτα με 4 άτομα μούγκρισε.
Για παραπάνω δεν θα το επιχειρούσα.
Θα φτάναμε στα 10 κατανάλωση.Κάτι μπερδεύεις Στέφανε. Το να "μουγκρίσει" ειναι λογικό, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν πάει. Ανέβηκα πολύ πιο δύσκολες και παρατεταμένες ανηφόρες στο νησί άνετα με 5 άτομα μέσα. Επίσης το ότι θα κάψει λογικό ειναι, δεν καταλαβαίνω γιατί το αναφέρεις ως αρνητικό....και πάλι θα κάψει τα μισά από ένα άλλο. Με το Κούγκα π.χ. στο νησί είχα 20αρια στην ανάβαση.
Το μουγκρίσμα μαζί με την ανύπαρκτη ηχομόνωση μου χαλάει τα τσακρα. Και οπως έγραψα δεν είδα τη βελτίωση από την προηγούμενη γενια που διαφημίζεται.
Εγώ έχω το πλεονέκτημα ότι δεν είμαι χθεσινός στην υβριδικοτητα. Την ξέρω τόσα χρονια.
Και το 6,9 δεν είναι μεν μεγάλο αλλά όταν δεν έχει τουρμπο το αμάξι σέρνεται.
Η μπαταρία βοηθάει όταν το αμαξι εχει κεκτημενη ταχύτητα..
Οι ρεπρίζ προσπέρασης στο ισιάδι ειναι καλες, αλλά αν χρειαστεί να κόψει σε ανηφόρα λόγω προσπέρασης ας πουμε δεν παει μια όσα και να σκουζει!Για να μην πολυλογούμε πετάξτε τα τρόλεϊ που λέει και ο γάτος !
-
όταν δεν εχρι τουρμπο το αμάξι σέρνεται
Δεν ισχύει αυτό. Υπάρχουν σβέλτα αυτοκίνητα χωρίς τούρμπο.
-
@realzeus said in Toyota Yaris Cross:
όταν δεν εχρι τουρμπο το αμάξι σέρνεται
Δεν ισχύει αυτό. Υπάρχουν σβέλτα αυτοκίνητα χωρίς τούρμπο.
Δεν αντιλέγω απλά τετοια σβελτα θα είναι πολλών κυβικών που προσωπικά δεν τα ξερω και δεν θα εδινα λεφτά για να εχω !
-
αλλά αν χρειαστεί να κόψει σε ανηφόρα λόγω προσπέρασης ας πουμε δεν παει μια όσα και να σκουζει!
Εξαιρετικά πάει....απορώ με αυτά που λες, εκτός εαν το συγκρίνεις με την X1 του αυτοκράτορα! Πάει π.χ. πολύ καλύτερα από το Κούγκα που είχα που έπρεπε να κατεβάσεις 1η πάνω σε στροφή σε ανηφόρα, ταλαιπωρία - εδώ πατάω το γκάζι, μουγκρίζει και εξαφανίζεται (πάντα σε power mode). Ειδικά στις αναβάσεις στο νησί το απόλαυσα απίστευτα το αμάξι, δεν το περίμενα! Και μπόνους η επιστροφή με 0 κατανάλωση και γεμάτη μπαταρία την επόμενη μέρα για να πάω για μπάνιο όλο ηλεκτρικά!
-
αλλά αν χρειαστεί να κόψει σε ανηφόρα λόγω προσπέρασης ας πουμε δεν παει μια όσα και να σκουζει!
Εξαιρετικά πάει....απορώ με αυτά που λες, εκτός εαν το συγκρίνεις με την X1 του αυτοκράτορα! Πάει π.χ. πολύ καλύτερα από το Κούγκα που είχα που έπρεπε να κατεβάσεις 1η πάνω σε στροφή σε ανηφόρα, ταλαιπωρία - εδώ πατάω το γκάζι, μουγκρίζει και εξαφανίζεται (πάντα σε power mode). Ειδικά στις αναβάσεις στο νησί το απόλαυσα απίστευτα το αμάξι, δεν το περίμενα! Και μπόνους η επιστροφή με 0 κατανάλωση και γεμάτη μπαταρία την επόμενη μέρα για να πάω για μπάνιο όλο ηλεκτρικά!
Συγκρινω με την προηγουμενη γενια υβριδικού που ξερω χρόνια και δεν βρίσκω τοση μεγάλη διαφορά οσο λεγανε.....
Καλά με κανονικα αυτοκίνητα δεν υπάρχει συγκριση... αραμπας...
(μιλάω πάντα για ανηφορικές διαδρομές, να ξεκαθαρίσω)!Συμπερασματικά κουβαδες τρολει τα υβριδικά ... (εκτός αν παρεις κυβικά αλλά τοτε σου πιανουν το ποπο αλλιως)
Ακατάλληλα εως και επικινδυνα εκτός πόλης
Πουλάνε μόνο γιατι η βενζίνη εχει πάει πάλι 2 ευρω!ΥΓ μην κανεις συγκρισεις με manual ... εκει εισαι στην ταλαιπωρία οτι και να κανεις! Από τις πιο κουραστικές εμπειρίες οι αναβάσεις
-
-
ΥΓ μην κανεις συγκρισεις με manual ... εκει εισαι στην ταλαιπωρία οτι και να κανεις! Από τις πιο κουραστικές εμπειρίες οι αναβάσεις
Ε, όχι!
-
Τεράστια υπερβολή!! Μια χαρά πάει, έχω πάει ταξίδι άνετα, γρήγορα και χωρίς τίποτα το επικύνδυνο. Δηλαδή τι να που και κάτι Σμαρτ και Πάντα! Το αυτοκίνητο είναι πολύ καλό, απλά σου την σπάει η ποιότητα και τα βρίσκεις όλα χάλια!! Σε λίγο έχω και μεγάλο ταξίδι (3-4 ώρες) οπότε θα έχω περισσότερα να πω.
-
Τεράστια υπερβολή!! Μια χαρά πάει, έχω πάει ταξίδι άνετα, γρήγορα και χωρίς τίποτα το επικύνδυνο. Δηλαδή τι να που και κάτι Σμαρτ και Πάντα! Το αυτοκίνητο είναι πολύ καλό, απλά σου την σπάει η ποιότητα και τα βρίσκεις όλα χάλια!! Σε λίγο έχω και μεγάλο ταξίδι (3-4 ώρες) οπότε θα έχω περισσότερα να πω.
Σε αυτοκινητόδρομο και το 108 πηγαινε....
Το θέμα ειναι οτι σε πιο απαιτητική διαδρομή δεν.....
Φυσικά και το ταξίδι 3-4 ωρες θα κουράσει με τα αθλια πλαστικά του και την ανυπαρκτη ηχομονωση του -
@gtsartsal said in Toyota Yaris Cross:
ΥΓ μην κανεις συγκρισεις με manual ... εκει εισαι στην ταλαιπωρία οτι και να κανεις! Από τις πιο κουραστικές εμπειρίες οι αναβάσεις
Υποψιάζομαι ότι στην πραγματικότητα δεν σας αρέσει η οδήγηση!
Διακτινισμό θέλετε!Ειμαι σχεδόν 50.... θελω ανεση και ευκολία!
Κουτάλες, περιεργα γκαζια κλπ μας τελειωσαν -
Ενώ συμφωνώ με πολλά θέματα ποιότητας που θίγεις, στο "ακαταλληλα εκτός πόλης" τα χαλάμε.
Δεν ισχύει.
Μόλις γύρισα από μια εβδομάδα διακοπές στη Κεφαλονιά, γύρισα το νησί από άκρη σε άκρη, ποτέ δε με κρέμασε, ποτέ δε με φόβισε (σε κάτι Μυρτους πχ), στην εθνική ταξίδευε ανετοτατα παρόλο το φόρτωμα (4 άτομα + μπαγκαζιερα) και αν δε φοβόμουν τη ψευτικη μπαγκαζιερα που έχω, το αμάξι μέχρι τα 150 έδινε χαλαρά. Πάτρα Αθήνα, δεν ακούμπησα το πόδι μου στο γκάζι (φανταστικό ACC)..
(Ειδικά με το ACC έπαθα πλάκα γιατί πχ. αν πηγαίνεις με 120 και μπει μπροστά σου αμάξι επιταχυνομενο, ενώ το βλεπει στο ρανταρ, δεν κόβει καθόλου... δεν το ήξερα)
Α και κάτι ακόμα, μέση κατανάλωση εβδομάδας 4.3 (έτσι για την αλητεία) -
Κουτάλες, περιεργα γκαζια κλπ μας τελειωσανΠέρα από την πλάκα καταλαβαίνω ότι όσοι οδηγείτε καθημερινά Αθήνα Θεσσαλονίκη δεν παλεύετε πλέον συμπλέκτη και χειροκίνητο.
Λογικό μου φαίνεται...
Εγώ βρέξει χιονίσει τα 12 χλμ για δουλειά 12 λεπτά τα κάνω . -
Κουτάλες, περιεργα γκαζια κλπ μας τελειωσανΠέρα από την πλάκα καταλαβαίνω ότι όσοι οδηγείτε καθημερινά Αθήνα Θεσσαλονίκη δεν παλεύετε πλέον συμπλέκτη και χειροκίνητο.
Λογικό μου φαίνεται...
Εγώ βρέξει χιονίσει τα 12 χλμ για δουλειά 12 λεπτά τα κάνω .10 χλμ μπορει να κανω και 60 λεπτα!
Οποτε καταλαβαίνεις οτι κουτάλα πια ουτε για αστείο!
Τσακώνομαι τωρα με ένα φίλο δασκαλο οδήγησης που του λεω οτι δεν πληρωνω να μαθει στο παιδι οδηγηση με κουτάλα, αλλα απευθείας αυτόματο!
Αχρηστη γνωση η οδηγηση με κουταλα πλεον -
@v_a said in Toyota Yaris Cross:
Ενώ συμφωνώ με πολλά θέματα ποιότητας που θίγεις, στο "ακαταλληλα εκτός πόλης" τα χαλάμε.
Δεν ισχύει.
Μόλις γύρισα από μια εβδομάδα διακοπές στη Κεφαλονιά, γύρισα το νησί από άκρη σε άκρη, ποτέ δε με κρέμασε, ποτέ δε με φόβισε (σε κάτι Μυρτους πχ), στην εθνική ταξίδευε ανετοτατα παρόλο το φόρτωμα (4 άτομα + μπαγκαζιερα) και αν δε φοβόμουν τη ψευτικη μπαγκαζιερα που έχω, το αμάξι μέχρι τα 150 έδινε χαλαρά. Πάτρα Αθήνα, δεν ακούμπησα το πόδι μου στο γκάζι (φανταστικό ACC)..
(Ειδικά με το ACC έπαθα πλάκα γιατί πχ. αν πηγαίνεις με 120 και μπει μπροστά σου αμάξι επιταχυνομενο, ενώ το βλεπει στο ρανταρ, δεν κόβει καθόλου... δεν το ήξερα)
Α και κάτι ακόμα, μέση κατανάλωση εβδομάδας 4.3 (έτσι για την αλητεία)Σε ανοιχτό δρομο θα πηγαινει πιο ανετα, αν και με την ηχομονωση που εχει και την ποιότητα, θα ειναι κουραση! Εδω περιαστικά οποτε κινηθηκα σιχτιρισα!
Στα ανηφορικά κομμάτια οτι και να κανουν η υβριδικότητα θα υστερεί ... δεν ειπα οτι δεν πας αλλά πας ταλαιπωρία .. μαζι με το cvt δράμα!
Κατι acc κλπ ουτε που με νοιάζουν... το δοκιμασα στην ΑΟ, αλλά εγω αναδιπλουμενους καθρέπτες ηθελα...
Ουτε το απλό CC δεν βάζω στα αμαξια μου!
Καμία εμπιστοσύνη σε τέτοια ηλεκτρονικά. -
Τσακώνομαι τωρα με ένα φίλο δασκαλο οδήγησης που του λεω οτι δεν πληρωνω να μαθει στο παιδι οδηγηση με κουτάλα, αλλα απευθείας αυτόματο!
Αχρηστη γνωση η οδηγηση με κουταλα πλεονΜεγάλο λάθος. Μια φορά θα χρειαστεί να οδηγήσει, λόγω ανάγκης, και δεν θα μπορεί. Δεν έπρεπε να μάθει και προπαίδεια, ή ορθογραφία τότε, αφού έχουμε calculators και διορθωτές στο Word...
-
@realzeus said in Toyota Yaris Cross:
Αχρηστη γνωση η οδηγηση με κουταλα πλεονΜεγάλο λάθος. Μια φορά θα χρειαστεί να οδηγήσει, για λόγο ανάγκης και δεν θα μπορεί. Δεν έπρεπε να μάθει και προπαίδεια, ή ορθογραφία τότε, αφού έχουμε calculators και διορθωτές στο Word...
Οταν ολοι στην οικογενεια εχουμε αυτόματα και πια αγοράζονται στον κυκλο μας περισσότερα, αχρηστη γνωση είναι!
προτιμώ να μαθει να εχει αντίληψη και να κοιτα στο δρόμο παρά να προσπαθεί να οδηγήσει με το άγχος μην της σβήσει!
Γι αυτό βγαίνουν ζωα οι νέοι οδηγο, γιατι τρωνε το χρόνο μαθησης στο να μην τους σβήσει! -
Κάποια στιγμή θα φύγει από το σπίτι, ή θα οδηγήσει το αυτοκίνητο κάποιου φίλου. Όσα περισσότερα ξέρεις, τόσο καλύτερα. Ξέρω άνθρωπο που οδηγεί μόνο αυτόματο. Ουσιαστικά δεν ξέρει να οδηγεί, παρά μόνο το αυτοκίνητο της.
-
Σίγουρα Ice, οδηγείτε ίδιο αυτοκίνητο με τον Φάνη; Oι διαφορές στις εκτιμήσεις σας είναι τεράστιες!
Όμως πέρα από τη απορία μου, σε καταλαβαίνω σε κάποια σημεία...
-
@groover1972 said in Toyota Yaris Cross:
Σίγουρα Ice, οδηγείτε ίδιο αυτοκίνητο με τον Φάνη; Oι διαφορές στις εκτιμήσεις σας είναι τεράστιες!
Ο Φανης έχει ακόμα τη ζέση του νεοφώτιστου στον υβριδισμο και στην Τογιότα. Τα βρίσκει όλα ρόδινα επειδή καίει λίγο και έχει μεγάλη εγγύηση και δήθεν αξιοπιστία.
Σε αντίθεση με τα bmw που είχε.
Εγώ πάλι το ανάποδο.
Βλέπω την κατρακύλα της Τογιότα μετά από 25 χρονια κατοχος, τα σάπια υλικά, τη φθήνια και με απωθεί το ύφος της Τογιότα που την έχει δει.
Προφανώς ο Φανης εχοντας εμπειρίες με σοβαρά πραγματικά αμάξια καταλαβαίνει τα ενοχλητικά που τονίζω εγώ απλά διαλέγει να μην τους δίνει σημασία.
Είναι και αυτό μια προσέγγιση. Βαζεις μουσική και δεν ακούς τίποτα στην καμπίνα.
Εγώ πάλι δεν μπορώ.
Μετά από χρονια Τογιότα όταν οδήγησα γερνανικο ήταν σαν αποκάλυψη.
Καθόμουν και σκεφτόμουν τι σκατα οδηγούσα μέχρι τα 40 μου που πρώτο οδήγησα γερμανικό (πριν τη bmw μου έδινε ένας φιλος ένα golf gt με dsg και από τότε τα γύρισα όλα σε αυτόματα).
Για να γράψω σαν το γάτο είναι σαν να είσαι με το κορίτσι σου από το σχολείο και να σου κάθεται στα 40 η μουναρα !
Οποτε πια είναι πολύ αυστηρός με την Τογιότα.
Κάτι βελτίωσε πρόσφατα οδηγικά αλλά το τερμάτισε ποιοτικά ειδικα σε σχέση με τα λεφτά που ζητάει.
Οποτε όλα πάνω σε κάθε Τογιότα μου φαίνονται πια τραγικά.
Δεν με έχασε μόνο από πελάτη αλλά εφεξής ακόμα και πουλώντας το YC θα κράζω ασύστολα για όσο κρατανε τα πόδια μου !
Με κορόιδεψε τόσο πολύ και πρακτικά μου έκλεψαν 26
Χιλιάρικα που και πίσω να τα πάρω πουλώντας το θα τους κράζω. -
@groover1972 said in Toyota Yaris Cross:
Ο Φανης έχει ακόμα τη ζέση του νεοφώτιστου στον υβριδισμο και στην Τογιότα. Τα βρίσκει όλα ρόδινα επειδή καίει λίγο και έχει μεγάλη εγγύηση και δήθεν αξιοπιστία.
Σε αντίθεση με τα bmw που είχε.
Εγώ πάλι το ανάποδο.
Βλέπω την κατρακύλα της Τογιότα μετά από 25 χρονια κατοχος, τα σάπια υλικά, τη φθήνια και με απωθεί το ύφος της Τογιότα που την έχει δει.
Προφανώς ο Φανης εχοντας εμπειρίες με σοβαρά πραγματικά αμάξια καταλαβαίνει τα ενοχλητικά που τονίζω εγώ απλά διαλέγει να μην τους δίνει σημασία.
Είναι και αυτό μια προσέγγιση. Βαζεις μουσική και δεν ακούς τίποτα στην καμπίνα.
Εγώ πάλι δεν μπορώ.
Μετά από χρονια Τογιότα όταν οδήγησα γερνανικο ήταν σαν αποκάλυψη.
Καθόμουν και σκεφτόμουν τι σκατα οδηγούσα μέχρι τα 40 μου που πρώτο οδήγησα γερμανικό (πριν τη bmw μου έδινε ένας φιλος ένα golf gt με dsg και από τότε τα γύρισα όλα σε αυτόματα).
Για να γράψω σαν το γάτο είναι σαν να είσαι με το κορίτσι σου από το σχολείο και να σου κάθεται στα 40 η μουναρα !
Οποτε πια είναι πολύ αυστηρός με την Τογιότα.
Κάτι βελτίωσε πρόσφατα οδηγικά αλλά το τερμάτισε ποιοτικά ειδικα σε σχέση με τα λεφτά που ζητάει.
Οποτε όλα πάνω σε κάθε Τογιότα μου φαίνονται πια τραγικά.
Δεν με έχασε μόνο από πελάτη αλλά εφεξής ακόμα και πουλώντας το YC θα κράζω ασύστολα για όσο κρατανε τα πόδια μου !
Με κορόιδεψε τόσο πολύ και πρακτικά μου έκλεψαν 26
Χιλιάρικα που και πίσω να τα πάρω πουλώντας το θα τους κράζω.Σέβομαι την γνώμη και άποψη σου .άλλωστε ο καθένας εκφέρει τις απόψεις του μέσα από τα βιώματα και τις εμπειρίες του.εγω περισσότερο γερμανικά οδηγω παρά τα δύο ιαπωνικά μου λόγω δουλειάς καινούργια γερμανικά της τάξης των 30 με φτώχια καταραμένη μέσα.η άποψη μου είναι ότι είναι ένας τενεκές με βαριές πόρτες μηδέν αίσθηση ποιότητα που μου δίνει την αισθηση ότι σε δέκα χρόνια (οποίος νοιαζεται θα μου πεις,νοιαζομαι εγώ όμως )θα έχουν ξεχαρβαλωθει δε θα δουλέυουν τα μισά μεσα και τα άλλα μισά θα είναι μόνιμα.αναμμενα ,ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ με το πριους π έχω μοντέλο του 2010 φορτωμένο με 320.000 και 5 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΝΟΙΚΙΑΡΙΚΟ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΉ.χωρις να ακούς ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΜΕΣΑ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΔΟΚΙΜΗ.ΕΡΩΤΩ λοιπόν ένα συνονθύλευμα βαγκ άραγε πόσα βιβλία σερβις θα είχε τελειώσει και σε τι κατάσταση θα ήταν το εσωτερικό του;και εγώ γεννήθηκα στα Τογιότα(καρίνα 2 σταρλετ τουρμπο πριους2+3) όπως έχω πει χμ...θα ηθελα το πριους Μ να έχει μαλακό πλαστικό επάνω έχει μόνο στα δέρματα στις πόρτες του...δεν με χαλάει αληθεια....ο καθένας έχεις τις απόψεις του .και εγώ κράζω τα γερμανικά αληθεια πλην βεβε γιατί Μ αρεσουν
Toyota Yaris Cross