-
Στο χθεσινό Drive μαζί με την Real News είχε τεστ/αποστολή στην παρουσίαση στο Βέλγιο, ξεκίνησε λέγοντας ότι έχουν γίνει 1600 προπαραγγελίες στην Ελλάδα
Ασύλληπτο νούμερο για αυτοκίνητο που έχει δει ο κόσμος μόνο σε video..!Οπότε αν αρέσει στον Marek και τον Jarek δεν έχει καμία σημασία. Κατ' εμέ αυτά τα βίντεο είναι για να δεις διαστάσεις, πρακτικότητα, πράγματα που δεν θα παρατηρήσεις εύκολα στα 2-3' που θα μπεις σε ένα αυτοκίνητο στην αντιπροσωπεία.
Video που να αξίζει να δεις για την οδήγηση του θέματος πρέπει να δεις άλλους reviewers.
-
Σιγα τους petroheads ...
Απλά το αμαξάκι δείχνει λίγο βιαστικό, με ανόητες ελλέιψεις/απροσεξίες.. που μαλλον θα ξενερώσουν παρά θα αποτρέψουν.
Σιγουρα δεν ειναι λόγοι αυτοί να μην το αγοράσει κανείς ειδικά αν αναλογιστει τα πλεονεκτήματα κυρίως στον τομέα κατανάλωσης.
Γιατι ομορφότερο και με περισσότερο εξοπλισμό πχ μπορει να έιναι το captur (τυχαία το αναφέρω μιας και μου αρέσει εμφανισιακά) αλλά τα ρενώ δεν φημίζονται για την αξιοπιστία τους, έχουν μαλλον κακό δίκτυο στη χώρα και δεν προσφέρουν μια σοβαρή υβριδική λύση αλλά πετρέλαιο (μπλιάχ) και αεριο (καμπούμ!)
Το θέμα είναι οτι τα αμαξια έχουν πια ακριβύνει... -
Συμφωνω με τον Iceman
Πιστευω οτι ξεκαθαρα η Toyota με το Yaris Cross πονταρε στο να μειωσει το go to market με δεδομενη την απουσια ενος κλασσικου οικογενειακου BSUV.Οι προσαργμογεις που ανγκαστικα χρησιμοποιει για να κουμπωσει τις φουσκωμενες λαμαρινες του SUV στο χαμηλο πλαισιο του Yaris αυτο μου δειχνουν
Πολυς κοσμος εψαχνε ενα Toyota υβριδικο SUV που να χωραει και 5 πραγματα και να μην ειναι κλειστοφοβικο σαν τον CHRΕιμαι παντως πολυ περιεργος να δω που θα τοποθετησουν τιμολογιακα την επερχομενη Corolla Cross
-
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Γιατι ομορφότερο και με περισσότερο εξοπλισμό πχ μπορει να έιναι το captur (τυχαία το αναφέρω μιας και μου αρέσει εμφανισιακά) αλλά τα ρενώ δεν φημίζονται για την αξιοπιστία τους, έχουν μαλλον κακό δίκτυο στη χώρα και δεν προσφέρουν μια σοβαρή υβριδική λύση αλλά πετρέλαιο (μπλιάχ) και αεριο (καμπούμ!)
Captur full hybrid e-tech 1.6 145hp (με πίσω multi link ανάρτηση και δισκόφρενα) υπάρχει εδώ και 2 μήνες και κυκλοφορεί στην υπόλοιπη Ευρώπη (Ιταλία,Ισπανία,Γαλλία κ.τ.λ.). Απλά ο εισαγωγέας κοιμάται όρθιος εδώ κι αντί γι αυτό, φέρνει μόνο το Captur plug-in.
Επίσης σε Bsuv full hybrid, υπάρχει και το Kona 1.6 με 141hp.
-
@panormus772 said in Toyota Yaris Cross:
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Captur full hybrid e-tech 1.6 145hp (με πίσω multi link ανάρτηση και δισκόφρενα) υπάρχει εδώ και 2 μήνες και κυκλοφορεί στην υπόλοιπη Ευρώπη (Ιταλία,Ισπανία,Γαλλία κ.τ.λ.). Απλά ο εισαγωγέας κοιμάται όρθιος εδώ κι αντί γι αυτό, φέρνει μόνο το Captur plug-in.
Επίσης σε Bsuv full hybrid, υπάρχει και το Kona 1.6 με 141hp.
αν κρινω απο την τιμη του clio e-tech (που αναγκαστηκαν να φτηνινουν φετος γιατι μαλλον πουλησε 1-2 κομματια, αλλα και παλι δε φτανει για να ανταγωνιστει το yaris) και να το εφερνε ο εισαγωγεας δε θα ειχε καμια σημασια...
-
@tutuyo said in Toyota Yaris Cross:
Ειμαι παντως πολυ περιεργος να δω που θα τοποθετησουν τιμολογιακα την επερχομενη Corolla Cross
Αν όντως δεν ξεπερνά τα όρια ρύπων της ΕΕ και τη φέρουν, θα την τοποθετήσουν τιμολογιακα εκεί που βρίσκεται και η wagon, αν όχι και λίγο παραπάνω...
-
@lap said in Toyota Yaris Cross:
Δεν το ήξερα πως υπάρχει τέτοια ημέρα. Θα γιορτάζει ο Μάρεκ εκείνη την ημέρα.Αλλά όντως...που έβαλαν τη ποτηροθήκη?
Άκυρο και απο εμένα μόνο και μόνο για αυτό.Κι όμως, η ποτηροθήκη ήταν πάντα εκεί. Αυτό που φταίει είναι το υποβραχιόνιο το οποίο δεν υπάρχει στις εκδόσεις που κυκλοφορούν στην Αυστραλία εδώ και έναν χρόνο. Επειδή όμως όλοι γκρίνιαζαν γι'αυτήν την έλλειψη, στην ευρωπαϊκή εκδοχή έβαλαν αυτό το "κάτι σας υποβραχιόνο" το οποίο καλύτερα να μην το έβαζαν. Το Aliexpress έχει καλύτερες λύσεις...
-
Νομίζω ότι οι εσωτερικοί χώροι δεν επιτρέπουν τις πολλές ανέσεις. Κάπως έτσι, για να τοποθετηθεί και ένα υποβραχιόνιο, έκατσε πάνω από τις ποτηροθήκες. Και ο αποθηκευτικός του χώρος αναγκαστικά πολύ μικρός γιατί διαφορετικά θα έκλεινε οριστικά την πίσω ποτηροθήκη.
Άλλοι θέλουν υποβραχιόνιο, άλλοι ποτηροθήκες, άλλοι σταχτοδοχεία, άλλοι θέσεις για κέρματα και κινητά... Που να χωρέσουν όλα σε μικρούς εσωτερικούς χώρους;
-
Το έκαναν έτσι για να κόψουμε τον καφέ κατά την οδήγηση...
Μπροστά και πάλι οι Ιάπωνες...άσε τώρα με την άνοδο της τιμής του... -
Ήταν δεν ήταν εκεί και για πιο λόγο δεν ήταν εκεί εμένα δεν με νοιάζει , ξέρω ότι έτσι όπως το έβαλαν η πίσω απλά είναι μια τρύπα και η μπροστά οριακά χρηστική για αυτό που φτιάχτηκε να είναι . Και ναι όταν έψαχνα για αυτοκίνητο κοίταζα και αυτό , νομίζω περνάμε πολλές ώρες της ημέρας μέσα στην καμπίνα και πρέπει να μας βολεύει και λίγο!
-
Το κεντρικό τούνελ πάντως δεν το λες και καλά σχεδιασμένο. Κατηφορικό; Γιατί κατηφορικό;
Το υποβραχιόνιο όμως χρειάζεται. Ειδικά στα ταξίδια.
-
Και στο δικό μου παρόμοιες διαστάσεις έχει μέσα έξω αλλά οι κορεάτες βρήκαν τρόπο και έβαλαν δύο βολικές ποτηροθηκες και υποβραχιονιο...
Δεν ξέρω γιατί αλλά μάλλον η Toyota προτιμά να σχεδιάζει στενές κονσόλες στα αυτοκίνητα της.
-
Το δικό σου έχει χώρο και για ποτηροθήκες σε σωστές θέσεις και για υποβραχιόνιο σε σωστή θέση και για το χειρόφρενο. Άνετα πράγματα.
Το Yaris Cross δεν έχει τέτοιους χώρους. Το κεντρικό τούνελ δεν έχει το ικανό μήκος ώστε να τα χωρέσει όλα όμορφα. Και επιπλέον δεν έχει ούτε μηχανικό χειρόφρενο. Που να το είχε; Κάτω από το υποβραχιόνιο;
Που σημαίνει ότι έγινε μία φιλότιμη προσπάθεια για να τα χωρέσουν όλα, ώστε ο πελάτης να μην μείνει με το παράπονο ότι του λείπει εξοπλισμός. -
@storm said in Toyota Yaris Cross:
Το δικό σου έχει χώρο και για ποτηροθήκες σε σωστές θέσεις και για υποβραχιόνιο σε σωστή θέση και για το χειρόφρενο. Άνετα πράγματα.
Το Yaris Cross δεν έχει τέτοιους χώρους. Το κεντρικό τούνελ δεν έχει το ικανό μήκος ώστε να τα χωρέσει όλα όμορφα. Και επιπλέον δεν έχει ούτε μηχανικό χειρόφρενο. Που να το είχε; Κάτω από το υποβραχιόνιο;
Που σημαίνει ότι έγινε μία φιλότιμη προσπάθεια για να τα χωρέσουν όλα, ώστε ο πελάτης να μην μείνει με το παράπονο ότι του λείπει εξοπλισμός. -
LAP το Swift δεν είναι αυτό; Έρχεται με εργοστασιακό υποβραχιόνιο;
-
Αμα σου δείξει και το υπόλοιπο ταμπλώ , όπως και η "νέα" φάτσα του , είναι εντελώς βιντατζ το αμάξι .
Για την αγάπη του Λαπ μιλάμε... -
Όχι δεν έχει από το εργοστάσιο αλλά έχει επίσημο αξεσουάρ από τη suzuki το οποίο το βάζουν εδώ αλλά έχει τουλάχιστον τα ίδια πλαστικά με το υπόλοιπο ταμπλό και έτσι δεν φαίνεται η διαφορα.
Edit τώρα που το ξαναβλέπω στην φώτο....στο περίπου έχει τα ίδια πλαστικά
Απο όσο ξέρω, το πάνω μέρος είναι μαλακό πλαστικό και δεν κουράζει τον αγκωνα, ζουλιέται δηλαδη. Κάτω από το μαλακό πλαστικό το μαύρο πλαστικό είναι ίδιο με της κονσόλας. Πιο κάτω στην βάση είναι ίδιο με το πάνω μέρος του ταμπλό που δεν φαίνεται στην φωτο. -
Φίλε αυτά τα υποβραχιόνια που έχουν ψηλό κορμό να σε φοβίζουν γιατί έχουν την τάση να ξεχαρβαλώνονται εύκολα (κουνιούνται αριστερά/δεξιά) και μαζί ξεχαρβαλώνεται και το κεντρικό τούνελ.
Πριν την τοποθέτηση πρέπει να γίνει έλεγχος στο τρόπο που στερεώνεται το κεντρικό τούνελ πάνω στο σασί. Σε πολλά αυτοκίνητα (κυρίως τα φτηνά) είναι με μόλις μία βίδα στο πίσω μέρος του τούνελ.
-
Ναι πήγα και το είδα. Στο σασί βιδωνεται. Είχε πολύ σίδερο από κάτω και νομίζω βιδωνει σε τρία σημεία.
Ανάμεσα από τα καθίσματα και πίσω στο κέντρο. Σηκώνεται η κεντρική κονσόλα νκαι η μοκέτα από κάτω της και υπάρχει υποδοχή για τις βίδες από το εργοστάσιο.
Edit@storm
Το βρήκα. -
η σουζ κανει τσιπια και δεν τα βαζει μαμα. και οταν ειχα παρει το ες δεν το εβαζε.
ομως ειναι ετσι φτιαγμενο το εργοστασιακο αξεσουαρ που βγαινουν τα παλια πλαστικα και στις ιδιες βιδες πιανει το καινουργιο που ειναι ακριβως ιδιο στα πλαστικα με το ταμπλο. πλεον στα βιτ τα βαζουν απο το εργοστασιο, το να μπει αφτερμαρκετ ειναι 10' δουλεια αλλα δεν φαινεται τπτ.
το καλο με αυτα οτι ειναι ασπαστα και ακουνητα. εχω μεταφερει στα χιονια και ενα παιδακι εκαι πανω να βλεπει, με 5-10km/h
αυτο που λεει ο καταιγις το εχω παθει στο κλιο της γυναικας μου...
Toyota Yaris Cross