-
Βολτάροντας στο χωριό καίγοντας ηλεκτρόνια διαπίστωσα ότι μέχρι τα 20 χλμ δεν σφυρίζουν οι ζώνες .
Αξία ανεκτίμητη όταν θέλεις να πας μέχρι το καφενείο σιγούλια σιγούλια χαζεύοντας τον κόσμο μετά το σχόλασμα της εκκλησίας και βοηθώντας κάποια "πρόσωπα" να τσεκάρουν το όχημα .
-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Βολτάροντας στο χωριό καίγοντας ηλεκτρόνια διαπίστωσα ότι μέχρι τα 20 χλμ δεν σφυρίζουν οι ζώνες .
Αξία ανεκτίμητη όταν θέλεις να πας μέχρι το καφενείο σιγούλια σιγούλια χαζεύοντας τον κόσμο μετά το σχόλασμα της εκκλησίας και βοηθώντας κάποια "πρόσωπα" να τσεκάρουν το όχημα .
Άλλη απίστευτη ευκολία και πλεονέκτημα, υπερδύναμη, υπερατου, Μοτης, δεν παίζεται το αυτοκίνητο!
Από εμένα χίλια μπράβο!!
(Τείνω να πιστέψω ότι πριν δεν είχες καν αυτοκίνητο, γι'αυτό ο υπέρμετρος ενθουσιασμός και υπερβολές! Αυτό γίνεται εδώ και δεκαετίες, μπορεί και σε όλα τα αυτοκίνητα!)
-
Μότης τι να πεις για αυτόν. Είναι σαν την rombat του puma, είναι σίγουρο ότι αυτό που θα πει κάπου θα είναι λάθος!
-
Σε άλλα σφύριζαν κατευθείαν μόλις ξεκινούσες,
πολύ σπαστικό όταν θέλεις να πας 500 μέτρα παρακάτω χωρίς να τρέχεις. -
Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι οτι εχει τρομερή οικονομία , χωρίς να προσπαθήσω εχω 3,5-4,5 μέσα στην πόλη
αν όμως συγκεντρωθώ - να μην περνάω τα όρια ταχύτητας - εχω δει 2,5-2,8 σε διαδρομές 30 χλμ ! οχι στο διπλανό τετράγωνο γιατί τότε βγάζει 25 λιτρ/100 χλμKαι βαλε!!!!! Ο θερμικος κανει party σε τετοιες περιπτωσεις...
Παρατηρησα αμεσως μετα τις ζεστες μερες του Γεναρη μια αυξηση καταναλωσης, απολυτα λογικο... Και ναι φυσικα το καλοκαιρι θα δειτε αλλες τιμες οπως σχολιασατε στα τελευταια σχολια, επισης λογικο... Η ελευση του χειμωνα * με πηγε απο 3.5 στα 3.7 λ/100χμ παντως.
-
@groover1972 said in Toyota Yaris Cross:
@
τι μας δείχνει ακριβώς το app? ότι αν περπατούσες μπορεί να έφτανες και πιο γρήγορα και θα έκανες και καλό στην υγεία σου..8 χιλιόμετρα σε 20 λεπτά ... τρέχοντας, μάλιστα ...
@izz για πες την γνώμη σου σε κοντράρω;Εμένα με έχεις με τέτοιο ρυθμό αλλά σε κοντραρει ο kipchoge άνετα.....
-
Απλό yaris. Φρέσκο φρέσκο. Αφορά ταξίδι θέρμη Θεσσαλονίκης Καβάλα.
Με pass στα διόδια με γρήγορους ρυθμούς κ λίγο κυνήγι με s3 (το περνούσα στα διόδια,με άφηνε μετά), κ ένα ραλυ πεζό από τα παλιά που μάλλον ήταν στημένο για στροφές κ δεν το πίεζε. Τον πέρασα γιατί δεν πήγαινε στο όριο 130 λόγο θορύβου υποθέτω. Κάποια στιγμή ξανά πλησίασε αλλά δεν με έφτασε κ εγώ έκανα ανοίγματα εξού κ το 6,1.Να σημειώσω σήμερα 552 χιλιόμετρα μέση ταχύτητα 95 , κατανάλωση 5,9.
Θεσσαλονίκη Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή κ επιστροφή Θεσσαλονίκη.
Αυτόματο στα 130 στην εθνική ,πολλά ανοίγματα μέχρι κ 170 , πίεση στις στροφές της Καβάλας.
Ξεκίνησα γεμάτο τεποζιτο. Υπολόγιζα να είμαι με 5,4 μέσο όρο κ 130 ταχύτητα, αλλά ξέφυγα. Οριακά θα έφτανα Θεσσαλονίκη με 2 με 6 λίτρα οπότε ,έκανα μια παράκαμψη κ έβαλα βενζίνη. Έχει τεποζιτο 36 λίτρα. Έκανα 500 κάτι κ είχα 70 χιλιόμετρα συν 6 λίτρα ρεζέρβα.Με τις τελευταίες καταναλώσεις έδειχνε εύρος ταξιδιού πριν ξεκινήσω
685 χιλιόμετρα. Με το Ρυθμό που κινήθηκα θα έφτανα σπίτι με 2-3 λίτρα αν δεν γέμιζα..Αυτό που χαίρομαι σε τέτοιες εξορμήσεις είναι το στήσιμο του στις στροφές. Δεν του λείπει η δύναμη αναλογικά με τα άλογα που έχει κ με το power mode είναι αξιοπρεπέστατο!
-
πολύ σπαστικό όταν θέλεις να πας 500 μέτρα παρακάτω χωρίς να τρέχεις.Και σε άλλα απλά το πειράζεις μόνος σε ότι απόσταση ή ταχύτητα θες με ένα obd adaptor και ένα πρόγραμμα στο κινητό.
Και σε Τογιότα πάντως αν έχεις γνωστό σε εξουσιοδοτημένο συνδέεται και στο απενεργοποιεί -
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
πολύ σπαστικό όταν θέλεις να πας 500 μέτρα παρακάτω χωρίς να τρέχεις.Και σε άλλα απλά το πειράζεις μόνος σε ότι απόσταση ή ταχύτητα θες με ένα obd adaptor και ένα πρόγραμμα στο κινητό.
Και σε Τογιότα πάντως αν έχεις γνωστό σε εξουσιοδοτημένο συνδέεται και στο απενεργοποιείΣτα PSA είναι λυμένα αυτά χρόνια! Όπως και ότι κλειδώνουν οι ασφαλειες μόλις ξεκινάει, στο Ford που δεν το κάνει μου σπάει τα νεύρα, γιατί είναι κάτι που το κάνω συνέχεια για διάφορους λόγους..
Νόμιζα πλέον τα είχαν όλα τα αυτοκίνητα αυτά τα 2 χαρακτηριστικά.
-
@dekouk said in Toyota Yaris Cross:
Με pass στα διόδια με γρήγορους ρυθμούς κ λίγο κυνήγι με s3 (το περνούσα στα διόδια,με άφηνε μετά), κ ένα ραλυ πεζό από τα παλιά που μάλλον ήταν στημένο για στροφές κ δεν το πίεζε. Τον πέρασα γιατί δεν πήγαινε στο όριο 130 λόγο θορύβου υποθέτω. Κάποια στιγμή ξανά πλησίασε αλλά δεν με έφτασε κ εγώ έκανα ανοίγματα εξού κ το 6,1.Να σημειώσω σήμερα 552 χιλιόμετρα μέση ταχύτητα 95 , κατανάλωση 5,9.
Αυτόματο στα 130 στην εθνική ,πολλά ανοίγματα μέχρι κ 170 , πίεση στις στροφές της Καβάλας.
Ξεκίνησα γεμάτο τεποζιτο. Υπολόγιζα να είμαι με 5,4 μέσο όρο κ 130 ταχύτητα, αλλά ξέφυγα. Οριακά θα έφτανα Θεσσαλονίκη με 2 με 6 λίτρα οπότε ,έκανα μια παράκαμψη κ έβαλα βενζίνη. Έχει τεποζιτο 36 λίτρα. Έκανα 500 κάτι κ είχα 70 χιλιόμετρα συν 6 λίτρα ρεζέρβα.Με τις τελευταίες καταναλώσεις έδειχνε εύρος ταξιδιού πριν ξεκινήσω
685 χιλιόμετρα. Με το Ρυθμό που κινήθηκα θα έφτανα σπίτι με 2-3 λίτρα αν δεν γέμιζα..Αυτό που χαίρομαι σε τέτοιες εξορμήσεις είναι το στήσιμο του στις στροφές. Δεν του λείπει η δύναμη αναλογικά με τα άλογα που έχει κ με το power mode είναι αξιοπρεπέστατο!
Κρίμα, με ένα diesel-ακι θα έκαιγες λιγότερο και θα έβαζες καύσιμο μετά από καμιά εβδομάδα.. δεν ήξερε ότι είναι τόσο περιορισμένα τα πράγματα με το απλό Yaris.. μάλλον γι' αυτό πούλησαν τόσα Corsa/C3/208 diesel αυτές τις μέρες.
-
Με τίποτα. Το μόνο diesel ου θα πήγαινε χαμηλότερα αν μπορούσε να πιάσει τα 170 σε καμία κατηφόρα και με πίεση θα ήταν εκείνο το άθλιο c3 με τους 75 ίππους. Και αυτό κατά δέκατα του λίτρου. Αυτοκίνητο για άσχετους ένα κουτί με ήχο σαν ντιζελοτρατας, και 0-100 στα 15,5" για να κάνεις οικονομία όσο ένα υβριδικό.
Τα υπόλοιπα πιο δυνατά, με τα 110 άλογα, θα έγραφαν κοντά σε αυτά που έγραψες.Φίλε μου έκανες την καλύτερη αγορα, μη πέφτεις στην παγίδα άσχετων.
-
Δεν το λεω για να πικαρω κανεναν.Ξερετε την αγαπη μου για toyota και για το yaris respect(αν αγοραζα 2ο αυτο θα επαιρνα).Αλλα φαινεται παραπνω πως τα υβριδικα δεν ειναι για γρηγορη οδηγηση σε εθνικη(δεν ειναι αυτος ο ρολος τους)γιατι χανουν αυτο για το οποιο εχουν δημιουργηθει.
Με το δικο μου diesel με ταχυτητες μεγαλυτερες και βαρος τουλαχιστον 300κιλα εχω καταναλωση 6.3 με 6.4 σε ανηφορικη διαδρομη.Σε πεδιαδα προχθες και με χαλαρη οδηγηση 80 μεχρι 110 ειχα 4.8. -
@lap said in Toyota Yaris Cross:
Με τίποτα. Το μόνο diesel ου θα πήγαινε χαμηλότερα αν μπορούσε να πιάσει τα 170 σε καμία κατηφόρα και με πίεση θα ήταν εκείνο το άθλιο c3 με τους 75 ίππους. Και αυτό κατά δέκατα του λίτρου. Αυτοκίνητο για άσχετους ένα κουτί με ήχο σαν ντιζελοτρατας, και 0-100 στα 15,5" για να κάνεις οικονομία όσο ένα υβριδικό.
Τα υπόλοιπα πιο δυνατά, με τα 110 άλογα, θα έγραφαν κοντά σε αυτά που έγραψες.Φίλε μου έκανες την καλύτερη αγορα, μη πέφτεις στην παγίδα άσχετων.
Χμμμμ. Ντάξει, μη παίρνεις και όρκο.
vw t-cross 95 αλογάκια βενζινουλα απλη Θεσσαλλονίκη-Ναύπακτος 3 άτομα φορτωμένος.
Απλά για να έχουμε μέτρο σύγκρισης.
-
@alex-mix Μηδενίζεις τον υπολογιστή πριν μετρήσεις στην ανηφόρα;
-
@alex-mix Μηδενίζεις τον υπολογιστή πριν μετρήσεις στην ανηφόρα;
Το εχω κανει και με το να μηδενισω και χωρις.Εχω βαλει καυσιμο και οταν γυρισα ξαναεβαλα και εκανα τα μαθηματικα.
Lap αληθεια δεν λεω ψεμματα,πιστευω με εχεις μαθει,αλλωστε οταν ειναι να το κραξω θα το κραξω το δικο μου δεν κρυβομαι Οταν βρεθουμε θα σε παω βολτα να δεις -
Δεν λέω για μέση γενικη κατανάλωση από γέμισμα σε γέμισμα. Λέω για συγκεκριμένη διαδρομή σε ανηφορικό δρόμο με υψηλή ταχύτητα και 6,4 λίτρα όπως λες. Δεν λέω ότι λες ψέματα, απλά σκέφτομαι μήπως δεν το μετράς σωστά.
-
Δεν λέω για μέση γενικη κατανάλωση από γέμισμα σε γέμισμα. Λέω για συγκεκριμένη διαδρομή σε ανηφορικό δρόμο με υψηλή ταχύτητα και 6,4 λίτρα όπως λες. Δεν λέω ότι λες ψέματα, απλά σκέφτομαι μήπως δεν το μετράς σωστά.
1+1=2 ?Σωστα .Δεν εχω τετοιο προγραμμα οπως τα παιδια παραπανω αλλιως θα το εβαζα.
Εμενα εχει μια μλκι@ που απλα λεει ποσα χλμ εκανες την μερα,ποση ωρα οδηγουσες και με τι ταχυτητα πηγες.Θα σου τραβηξω βιντεο ομως -
Επισης ξεχασα να πω καθε φορα που βαζεις καυσιμο μηδενιζει η μεση καταναλωση.
-
Και εμένα δεν έχει. Εγώ στα 110 χλμ/ώρα σταθερα σε μεγάλο ταξίδι γράφει 4,8.
-
@dublin said in Toyota Yaris Cross:
@dekouk said in Toyota Yaris Cross:
Κρίμα, με ένα diesel-ακι θα έκαιγες λιγότερο και θα έβαζες καύσιμο μετά από καμιά εβδομάδα.. δεν ήξερε ότι είναι τόσο περιορισμένα τα πράγματα με το απλό Yaris.. μάλλον γι' αυτό πούλησαν τόσα Corsa/C3/208 diesel αυτές τις μέρες.
,Το περιορισμένα που το βλέπεις δεν το καταλαβαίνω. Πληροφορώ ότι συνειδητά το yaris είναι δεύτερο αυτοκίνητο.Η gla diesel αυτόματο είναι το μεγάλο κ προτίμησα για την καταδρομική εκδρομή το δεύτερο.
Κουράζουμε με την αντιπαράθεση υβριδικό - πετρέλαιο.
Δεν έχω κλείσει με το yaris χρόνο κ έχω 21000 χιλιόμετρα ως δεύτερο αυτοκίνητο με κατανάλωση 4,5 λίτρα.
Τα χιλιόμετρα γίνονται περιφερειακό κ πόλη. Ντίζελ δεν θ ήταν το ίδιο οικονομικό βλέπω τι καίει το gla που κατεβαίνει κέντρο κάθε μέρα.είχα κ nega scooter 600. Κάτω από 6 δεν είχα κατανάλωση. Βέβαια μοντέλο 2006. Τώρα κατι honda τα λιγουρευομαι
Πριν είχα Ibiza dsg1.2 με 220000 km.
Toyota Yaris Cross