-
@christostsp said in Toyota Yaris Cross:
Στην πόλη το αυτοκίνητο είναι λογικά μια χαρά, πως είναι όμως στον αυτοκινητοδρομο;
Δεν αναφέρομαι σε ρεπριζ, αλλα σε σταθερότητα, κατανάλωση, θόρυβο αεροδυναμικό και της μηχανής σε ταχύτητες έως 140χλμ/ωρα κλπΘα σου πω όταν το πάω βόλτα στην Ε.Ο δηλαδή σε 2-3 εβδομάδες. Για πιο άμεσα ο Τάσος θα σου πει, το έχει λιώσει!!
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
Παραλάβαμε και εμείς (για την σύζυγο) το Yaris Cross.
Καλοριζικο και απο εμενα, ειχα μερες να διαβαζω το forum. Δεν ειχα καταλαβει οτι κανατε παραγγελια τελικα αγαπητε Φανη! Το χρωμα τελειο, Ελλαδαρα, Κυκλαδες, καλοκαιρι, Μεσογειος οπως ειχα αναφερει και παλια... Αν δε εβγαινε σε μαυρο - οπως το πρωτο μου αυτοκινητο - θα επερνα αυτο, το σκουρο γκρι που ειδα προσφατα η το ασημι? Ευτυχως το μαυρο με εβγαλε απο δυσκολη επιλογη...
Αυτο το θεμα με τη πιεση στα λαστιχα στα 3,5 το ειχα και εγω και σας το ειχα αναφερει εδω στο forum (αφου σκεφτομουν οτι εφταιγαν και τα λαστιχα (η μαρκα τους η κατηγορια αυτοκινητου) αφου ειχα μαθει με τα YOKOHAMA τοσα χρονια και ενιωθα οτι οδηγουσα σε αεροσολα που βυζαινει το δρομο... Αλλα δε πηρα καμια απαντηση. Τελικα - αφου ειμαι και λιγο αρχαριος με τα πολλα πολλα της αυτοκινησης - στο πρατηριο εφοδιασμου το παρατηρησανε... Και μετα ταλαιπωρηθηκα λιγο να κανω τη διαδικασια που λεει το βιβλιο του αυτοκινητου για να τα ρυθμισω... Αλλα δε τα καταφερα και χτυπουσαν συνεχεια τα κουδουνακια οταν εβαζα μπρος... Οταν ηρθε η ωρα για το πρωτο service των 15.000 το θεμα ταχτοποιηθηκε απο την TOYOTA... Tα βαλανε στα 2,5, αν θυμαμαι καλα... Και εκει ειναι ενω κοντεβω το επομενω των 30.000...
Ταμπλο ολο σκουρο γκρι? Χωρις τη διχρωμια?
-
@city-pop said in Toyota Yaris Cross:
Ταμπλο ολοσκουρο γκρι? Χωρις τη διχρωμια?
Δυστυχώς ναι!! Σε ευχαριστώ για τις ευχές.
-
Βλέπω κάτι αγγελίες YC στο καρ και με πιάνουν τα γέλια, πραγματικά.
-
@city-pop said in Toyota Yaris Cross:
Καλοριζικο και απο εμενα, ειχα μερες να διαβαζω το forum. Δεν ειχα καταλαβει οτι κανατε παραγγελια τελικα αγαπητε Φανη! Το χρωμα τελειο, Ελλαδαρα, Κυκλαδες, καλοκαιρι, Μεσογειος οπως ειχα αναφερει και παλια... Αν δε εβγαινε σε μαυρο - οπως το πρωτο μου αυτοκινητο - θα επερνα αυτο, το σκουρο γκρι που ειδα προσφατα η το ασημι? Ευτυχως το μαυρο με εβγαλε απο δυσκολη επιλογη...
Αυτο το θεμα με τη πιεση στα λαστιχα στα 3,5 το ειχα και εγω και σας το ειχα αναφερει εδω στο forum (αφου σκεφτομουν οτι εφταιγαν και τα λαστιχα (η μαρκα τους η κατηγορια αυτοκινητου) αφου ειχα μαθει με τα YOKOHAMA τοσα χρονια και ενιωθα οτι οδηγουσα σε αεροσολα που βυζαινει το δρομο... Αλλα δε πηρα καμια απαντηση. Τελικα - αφου ειμαι και λιγο αρχαριος με τα πολλα πολλα της αυτοκινησης - στο πρατηριο εφοδιασμου το παρατηρησανε... Και μετα ταλαιπωρηθηκα λιγο να κανω τη διαδικασια που λεει το βιβλιο του αυτοκινητου για να τα ρυθμισω... Αλλα δε τα καταφερα και χτυπουσαν συνεχεια τα κουδουνακια οταν εβαζα μπρος... Οταν ηρθε η ωρα για το πρωτο service των 15.000 το θεμα ταχτοποιηθηκε απο την TOYOTA... Tα βαλανε στα 2,5, αν θυμαμαι καλα... Και εκει ειναι ενω κοντεβω το επομενω των 30.000...
Ταμπλο ολο σκουρο γκρι? Χωρις τη διχρωμια?
καλοτάξιδο το αμάξι στον mod και να ζητήσω προκαταβολικά συγγνωμη για το hijack αλλά βλέπω οτι υπάρχει ενα pattern στην παράδοση οχημάτων με ελλειπή έλεγχο/προετοιμασία και πιθανότατα και στην ελλειπή κατάρτιση των τεχνικών της εταιρίας.
Παρέλαβα πριν 1 μήνα, από polis stavros ενα land cruiser. παραλαβή βραδάκι δευτέρας. αρπακολατζίδικη παράδοση από τον υπάλληλο. ηταν εμφανής η άγνοια του στο συγκεκριμένο αμάξι. (αντιλαμβάνομαι ότι πωλούνται ελάχιστα κάθε χρόνο, αλλά για αυτό ακριβώς το λόγο μια ματιά θα μπορούσε να είχε ρίξει προ της παράδοσης).
είχα ζητησει το αμάξι να μου παραδοθεί με τις 17άρες εργοστασιακές ζάντες της τουότα αντι για τις 19άρες που φορουσε η συγκεκριμένη εξοπλιστική έκδοση. οι ζάντες πράγματι ήρθαν μαζι με το αμάξι και όταν πήγα να το δω προ του εκτελωνισμου τους άφησα και τα ΑΤ ελαστικά που ηθελα να βάλουν. τόσο ζάντες όσο και τα ελαστικά στην προβλεπόμενη εργοστασιακή διάσταση με ίδια συνολική διάμετρο όπως και οι 19άρες.
με ενημερώνουν οτι η 17άρα ρεζέρβα με το ΑΤ ελαστικό δεν μπορεί να μπεί στον προβλεπόμενο χώρο-κάτω από το αμάξι-επειδή δεν χωράει!
παραλαμβάνω το αμάξι με τη ρεζέρβα στο χώρο αποσκευών, βγαίνω στη μαραθώνος και ανάβει ενδειξη σφάλματος στους αισθητήρες πίεσης ελαστικών. δεν έδειχναν τίποτα.
το αμάξι χοροπηδούσε λές και ειχε φύλλα σουστας και όχι αερανάρτηση.
την επόμενη ημέρα πάω στο βενζινάδικο να τσεκάρω πιέσεις και βλέπω 55psi παντου αντι για 32psi.
καθοδόν για γραφείο σταματάω σε άλλη αντιπροσωπεία στο κουκάκι να ρωτησω για τη ρεζέρβα και τους αισθητήρες αφού δεν εβγαλα άκρη με το κουμπάκι που είναι χαμηλά κάτω από το τιμόνι. αφήνω το αμάξι, φτιάχνουν τους αισθητήρες-ηθελε pairing μέσω υπολογιστή- αλλά μου λένε οτι η ρεζέρβα δεν θα χωρέσει ποτέ στο προβλεπόμενο σημείο επειδή είναι εκτός(!!) προδιαγραφων και ως εκ τουτου θα έχω θέματα και με αερανάρτηση. τι του έδειχνα οτι το αμάξι έρχεται με 17,18,19 ζάντες με συγκεκριμένες διαστάσεις ελαστικών, τίποτα αυτός. είστε εκτός προδιαγραφων κυριε!
φευγω, πάω σπίτι, βγαζω τη στολή του καρνάβαλου (κοστουμι) και ακολουθώ τη διαδικασία του βάλε-βγάλε της 19άρας ρεζέρβας και τοποθέτησης της 17άρας που μέχρι τώρα ήταν εντός του χώρου αποσκευών.
μπήκε ανετότατα!!! στη φωτό φαίνεται ότι είναι πολύ κοντά στο κοτσαδόρο αλλά περιμετρικά έχει αρκετό ''αέρα''
καλά χιλιόμετρα και καλή σαρακοστή σε όλους.
-
Δεν λέω ότι είναι λάθος το 55 αλλά μην παίρνεις και σαν ευαγγέλιο τα μηχανήματα των βενζινάδικων. 9 στις 10 φορές και αυτά δείχνουν ότι να ναι.
-
@i-hasu said in Toyota Yaris Cross:
Δεν λέω ότι είναι λάθος το 55 αλλά μην παίρνεις και σαν ευαγγέλιο τα μηχανήματα των βενζινάδικων. 9 στις 10 φορές και αυτά δείχνουν ότι να ναι.
πράγματι. παραδόξως όταν λειτούργησαν οι αισθητήρες έδειξαν σε bar 2.2 με 2.3, οπότε αν δεν ρυθμισαν την πιεση ξανα στην lamda φαινεται πως ειμαι στη σωστη πιεση. άλλωστε και το αμάξι μεταμορφώθηκε όσον αφορά την ποιότητα κύλησης.
-
Πράγματι!
Διαπιστωμένα ακριβέστατο πιεσόμετρο έχει το πρατήριο της BP επί της Λ. Αμφιθέας στο Π. Φάληρο στο ρεύμα προς παραλιακή, δίπλα στο Σκλαβενίτη. Καινούργιο μηχάνημα και σωστά καύσιμα, καθώς ανήκει την πρόεδρο βενζινοπωλών Αττικής
-
Εγώ έχω ένα της Michelin που μπαίνει στον αναπτήρα κ φτιάχνω τις πιέσεις μόνος μου χωρίς να κρεμομαι από τα πιεσόμετρα στα βενζινάδικα. Πολλά είναι καλά δεν λέω...αλλά μερικά είναι αλλού για αλλού.
Έτυχε μια μέρα να βάλω σε όλα τα ελαστικά πίεση με το δικό μου κ πέρασα από ένα βουλκανιζατέρ να φτιάξω ένα μπάλωμα στο ένα ελαστικό.
Κ του είπα του τύπου εκεί στο βουλκανιζατέρ να δει αν τα άλλα 3 ήταν οσο είχα βάλει με το δικό μου κ προς έκπληξη μου ήταν όλα ακριβώς στην πίεση που είχα ορίσει. Ούτε 0.5psi δεν έχαναν...ούτε γω δεν το περίμενα. -
@christos_uoa said in Toyota Yaris Cross:
Εγώ παρήγγειλα 5/1/2022 με αρχική παραλαβή 8/2/2023. Σε ένα μήνα μετά, με δικό μου τηλέφωνο με ενημερώνουν ότι παραλαμβάνω 5/2023. Το καλοκαίρι περνάω από αντιπροσωπεία και παραμένει η παραλαβή 5/2023. Το Δεκέμβριο ξαναπερνάω από αντιπροσωπεία παραμένει 5/2023. Το προηγούμενο Σάββατο με ενημέρωσαν ότι το αμάξι είναι τελωνείο. Σήμερα με ενημέρωσαν ότι αμάξι ήρθε στην αντιπροσωπεία και παραλαμβάνω την άλλη εβδομάδα. Την Δευτέρα το ελέγχω, πληρώνω, και ξεκινάμε διαδικασία πινακίδων. Δηλαδή παραλαβή στους 12.5 μήνες, και 2 εβδομάδες πριν την αρχική εκτίμηση που έδωσε το σύστημα.
Ήδη μου έδωσαν το VIN και το έβαλα και στο MyTΠαραγγελία 02/2022, έκλεισα 12μηνο αναμονής, μπήκα στον 13ο μήνα και ακόμα τίποτα... έλεος ρε Toyota!
-
@tasosgeo said in Toyota Yaris Cross:
Παραγγελία 02/2022, έκλεισα 12μηνο αναμονής, μπήκα στον 13ο μήνα και ακόμα τίποτα... έλεος ρε Toyota!
έστειλες mail ;
-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Παραγγελία 02/2022, έκλεισα 12μηνο αναμονής, μπήκα στον 13ο μήνα και ακόμα τίποτα... έλεος ρε Toyota!
έστειλες mail ;
Φυσικά, με τον πωλητή μου που επικοινωνούμε και με print screen του συστήματος πιθανή ημερομηνία άφιξης στην Ελλάδα: Απρίλιο 2023
-
Ωωωωω καλορίζικο Φάνη, να το χαρείτε. (120ευρω μόνο αισθητήρες πίσω?? θα βάλω και γω!)
-
Ωωωωω καλορίζικο Φάνη, να το χαρείτε. (120ευρω μόνο αισθητήρες πίσω?? θα βάλω και γω!)
€120 (κινεζιά έτσι μην φανταστείς τίποτα φοβεροί), λέει το έντυπο παραγγελίας που τους αναφέρει ως δώρο. Δεν ξέρω εαν πας α τους τοποθετήσουν εκ των υστέρων εαν θα σου πουν άλλη τιμή.
-
εγώ δεν θα τους έβαζα.
μόνο τους εργοστασιακούς, τίποτα άλλο. -
εγώ δεν θα τους έβαζα.
μόνο τους εργοστασιακούς, τίποτα άλλο.Δεν μπαίνουν δυστυχώς, παρά μόνο στην έκδοση Adventure και πάνω. Μ@λακία της εισαγωγικής που δεν τους έχει στάνταρ ή έστω ως έξτρα εργοστιασιακό εξοπλισμό. Οπότε όποιος θέλει, αναγκαστικά κινεζιά. Εκτός εαν εννοείς τους toyota retrofit που όμως και αυτοί δεν εχουν την λειτουργία των εργοστασιακών, δεν είναι σαν π.χ. τα retrofit της bmw.
-
Το λέω με την έννοια ότι οι κινέζικοι όλο και κάποιο πρόβλημα θα έχουν. Δεν θεωρούνται αξιόπιστοι. Και δεν μιλάω τώρα αλλά για μετά από 3-4 χρόνια. Μετά δεν μου αρέσει να τρυπάω προφυλακτήρα γιατί φοβάμαι την τσαπατσουλιά από τους "εγκαταστάτες".
-
Mπορεί να είμαι τυχερός, αλλά και στο Fiesta που είχα 6 χρόνια και στο Scross άλλα τόσα περίπου, είχα δώρο κατά την αγορά και στα δύο αισθητήρες πίσω (κινεζιές δηλαδή) και κανένα πρόβλημα. Στο Fiesta μάλιστα, είχα κι οπτική απεικόνιση -με γραμμές απόστασης- πάνω από τον κεντρικό καθρέπτη.Ούτε τριγμοί,ούτε δυσλειτουργία ποτέ.
-
Το λέω με την έννοια ότι οι κινέζικοι όλο και κάποιο πρόβλημα θα έχουν. Δεν θεωρούνται αξιόπιστοι. Και δεν μιλάω τώρα αλλά για μετά από 3-4 χρόνια. Μετά δεν μου αρέσει να τρυπάω προφυλακτήρα γιατί φοβάμαι την τσαπατσουλιά από τους "εγκαταστάτες".
Οι καλοί εγκαταστάτες κατεβάζουν προφυλακτήρα και κάνουν τις τρύπες στα ακριβή σημεία που πέφτουν οι εργοστασιακοί, τα οποία είναι σημαδεμένα από μέσα. Οπότε το τελικό αποτέλεσμα είναι τέλειο εφόσον οι αισθητήρες βάφουν στο χρώμα του προφυλακτήρα.
-
Στο Fiesta δουλεψαν αψογα 13 χρονια που το κρατησα. Δωρο της βελμαρ κατά την αγορά.
Toyota Yaris Cross