-
@gatoz said in Toyota Yaris Cross:
@georgemit said in Toyota Yaris Cross:
Το i30 ευτυχώς έχει off γιατί το auto στη υπόγα που παρκάρω μου κρατάει τα φώτα αναμμένα ακόμα και όταν σβήνω τον κινητήρα, μέχρι να κλειδώσω. Επίσης στο ξεκλείδωμα τα ανάβει πριν βάλω μπρος τον κινητήρα. Αισθάνομαι ότι ταλαιπωρώ τη μπαταρία έτσι αν και τα led δεν έχουν μεγάλη κατανάλωση.
εχω μιαμιση δεκαετια αμαξια με αυτοματα φωτα.
εξυπηρετικα.
και το αναμα σε παρκιν σωτηριο.
αρκει μια φορα που θα σε σωσει απο το να κοπανησεις σε καμμια γωνια.
δεν υπαρχει απολυτως καμμια ταλαιπωρια της μπαταριας.
απολαυσε το. εχεις πλεον ενα καλα εξοπλισμενο αμαξι. δατς ολ.Αμα είχες σιτροέν θα είχες 2 δεκαετίες αυτόματα φώτα και καθαριστήρες...
-
@criuser said in Toyota Yaris Cross:
Το i30 ευτυχώς έχει off γιατί το auto στη υπόγα που παρκάρω μου κρατάει τα φώτα αναμμένα ακόμα και όταν σβήνω τον κινητήρα, μέχρι να κλειδώσω. Επίσης στο ξεκλείδωμα τα ανάβει πριν βάλω μπρος τον κινητήρα. Αισθάνομαι ότι ταλαιπωρώ τη μπαταρία έτσι αν και τα led δεν έχουν μεγάλη κατανάλωση.
εχω μιαμιση δεκαετια αμαξια με αυτοματα φωτα.
εξυπηρετικα.
και το αναμα σε παρκιν σωτηριο.
αρκει μια φορα που θα σε σωσει απο το να κοπανησεις σε καμμια γωνια.
δεν υπαρχει απολυτως καμμια ταλαιπωρια της μπαταριας.
απολαυσε το. εχεις πλεον ενα καλα εξοπλισμενο αμαξι. δατς ολ.Αμα είχες σιτροέν θα είχες 2 δεκαετίες αυτόματα φώτα και καθαριστήρες...
φωτα και καθαριστηρες μπορει να ειχες. αμαξι ομως δεν θαχες.
και επειδης ανεφερες τους καθαριστηρες, ερχεται η εκδικηση του γατου. με το 3008. και πως δουλευουν.
#gallochrepia -
Εγώ θα βρω πως δουλεύουν...
Βασικά ίδιες με των σιτροέν θα είναι...
-
Νομίζω ανάβεις την πρώτη σκάλα και πατάς παρατεταμένα το κουμπάκι του μοχλού
-
Μία κάτω είναι οι καθαριστήρες και βγαίνει μνμ στην οθόνη και στην μικρή οθονίτσα του ταμπλώ στο αιρκρος.
-
Για τα φώτα λέω
Στο Σουζούκι το γυρίζεις εκεί που λέει αυτόματα. Βασικά δεν το έχω προσέξει ποτέ. Πάντα από την πρώτη μέρα ειναι στο αυτόματο
Και ναι οι αισθητήρες του είναι καλύτεροι των psa ιδιαίτερα των υαλοκαθαριστήρων
-
Μία κάτω είναι οι καθαριστήρες και βγαίνει μνμ στην οθόνη και στην μικρή οθονίτσα του ταμπλώ στο αιρκρος.
καθε φορα που μπαινεις στο αμαξι, μα καθε φορα καθως χανει τη ρυθμιση, πρεπει να τους βαζεις στελνοντας τον μοχλο μια κατω. το οποιο προκαλει ταυτοχρονα και την σκουπισια απο τα μακτρα.
εαν λοιπον θες να κανεις μια σκουπισια, καθως ο αισθητηρας ειναι ανωμαλος και ή στη λιακαδα θα δουλευει φουλ ή στη βροχη θα μουλαρωνει, και πας κατω τον μοχλο απενεργοποιειται το αυτοματο. και πρεπει να το ξαναβαλεις. και να ξανακανεις σκουπισια.
το οποιο γινεται εκνευριστικο οταν τραβηξεις το λεβιε να πλυνεις τα τζαμια. ριχνει μια ελαχιστη ψεκασια που δεν φτανει το νερο. οποτε το κρατας παραπανω. σε καθε περιπτωση, μολις σκουπισει ο δεξιος θα φερεις μπροστα τη μουρη του οδηγου νερο. υποψιν, δεν ξανασηκωνονται μετα απο λιγο απο μονοι τους να κανεις φινιρισμα. οποτε πρεπει να διωξεις το νερο με μια κατω. και να απενεργοποιησεις το αυτοματο. γενικα ενα προβληματικο πραγμα με αποτελεσμα ποτε να μην εχει καθαρο τζαμι. το εχω γραψει και παλαιοτερα οταν ακομη λειτουργουσε το #chrepi. και δεν τελειωσαμε με τους υαλοκαθαριστηρες. οταν καταφερεις και σκουπισεις τα νερα, τοτε αρχιζουν να τρεχουν απο τη πανω μερια. λες και οι γαλλοι του αδερφατου το κανουν επιτηδες να παιζουν με τα νευρα του οδηγου. και ξαναρχιζει το γαιτανακι με ον-οφ του αυτοματου και πλυσιμο.
στο μεταξυ, ετσι για να εχετε ιδεα τι μηχανολογαρες ειναι οι κουνιστοι, το δοχειο νερου παιρνει ενα εμφιαλωμενο του 1.5lt με ποσοτητα για τους μπρος και για τους πισω.
οποτε μερες σαν τη χθεσινη δεν βγαινεις εο γιατι με το αλατι δεν φτανεις ουτε χαλκιδα χωρις να κανει πετσα μπροστα.
#gallochrepia -
και δεν τελειωσαμε με τους υαλοκαθαριστηρες. οταν καταφερεις και σκουπισεις τα νερα, τοτε αρχιζουν να τρεχουν απο τη πανω μερια. λες και οι γαλλοι του αδερφατου το κανουν επιτηδες να παιζουν με τα νευρα του οδηγου. και ξαναρχιζει το γαιτανακι με ον-οφ του αυτοματου και πλυσιμο.
Ρε συ γάτε, πότε ήξεραν ή ασχολιόντουσαν με εργονομία και ευκολία του οδηγού οι Γάλλοι για να αρχίσουν τώρα?? Σκέφτονται το πιο πολύπλοκο σύστημα και μετά το υλοποιούν, έτσι για να ειναι διαφορετικοί!!
-
@lap said in Toyota Yaris Cross:
Για τα φώτα λέω
Στο Σουζούκι το γυρίζεις εκεί που λέει αυτόματα. Βασικά δεν το έχω προσέξει ποτέ. Πάντα από την πρώτη μέρα ειναι στο αυτόματο
Και ναι οι αισθητήρες του είναι καλύτεροι των psa ιδιαίτερα των υαλοκαθαριστήρων
Το μόνο -ιδιαίτερο ενοχλητικό- στο Suzuki είναι ότι δεν μπορείς να ανάψεις προβολείς μόνιμα αν είναι στο "Auto". Πρέπει να γυρίσεις στο χειροκίνητο και μετά.
-
Στο Crossland πάντως υφίσταται η καλύτερη υλοποίηση που έχω δει για τους υαλοκαθαριστήρες..Μία επάνω για αυτόματη λειτουργία, με μόνιμα αναμμένη ένδειξη στο ταμπλό, την οποία δεν χάνει αν κλείσει ο διακόπτης ή κάνεις ψέκασμα στο παρμπρίζ..Επίσης στο ψέκασμα του παρμπρίζ, πρώτα ψεκάζει νερό και μετα κινούνται οι υαλοκαθαριστήρες...Με εκνεύριζε απίστευτα που στο Focus γινόταν το ανάποδο και χαρασσόταν το παρμπρίζ..sorry για το off-topic..
-
Έτσι είναι στα σουζουκι εδώ και χρόνια
-
καθε φορα που μπαινεις στο αμαξι, μα καθε φορα καθως χανει τη ρυθμιση, πρεπει να τους βαζεις στελνοντας τον μοχλο μια κατω. το οποιο προκαλει ταυτοχρονα και την σκουπισια απο τα μακτρα.
εαν λοιπον θες να κανεις μια σκουπισια, καθως ο αισθητηρας ειναι ανωμαλος και ή στη λιακαδα θα δουλευει φουλ ή στη βροχη θα μουλαρωνει, και πας κατω τον μοχλο απενεργοποιειται το αυτοματο. και πρεπει να το ξαναβαλεις. και να ξανακανεις σκουπισια.
το οποιο γινεται εκνευριστικο οταν τραβηξεις το λεβιε να πλυνεις τα τζαμια. ριχνει μια ελαχιστη ψεκασια που δεν φτανει το νερο. οποτε το κρατας παραπανω. σε καθε περιπτωση, μολις σκουπισει ο δεξιος θα φερεις μπροστα τη μουρη του οδηγου νερο. υποψιν, δεν ξανασηκωνονται μετα απο λιγο απο μονοι τους να κανεις φινιρισμα. οποτε πρεπει να διωξεις το νερο με μια κατω. και να απενεργοποιησεις το αυτοματο. γενικα ενα προβληματικο πραγμα με αποτελεσμα ποτε να μην εχει καθαρο τζαμι. το εχω γραψει και παλαιοτερα οταν ακομη λειτουργουσε το #chrepi. και δεν τελειωσαμε με τους υαλοκαθαριστηρες. οταν καταφερεις και σκουπισεις τα νερα, τοτε αρχιζουν να τρεχουν απο τη πανω μερια. λες και οι γαλλοι του αδερφατου το κανουν επιτηδες να παιζουν με τα νευρα του οδηγου. και ξαναρχιζει το γαιτανακι με ον-οφ του αυτοματου και πλυσιμο.
στο μεταξυ, ετσι για να εχετε ιδεα τι μηχανολογαρες ειναι οι κουνιστοι, το δοχειο νερου παιρνει ενα εμφιαλωμενο του 1.5lt με ποσοτητα για τους μπρος και για τους πισω.
οποτε μερες σαν τη χθεσινη δεν βγαινεις εο γιατι με το αλατι δεν φτανεις ουτε χαλκιδα χωρις να κανει πετσα μπροστα.
#gallochrepiaεγώ πάντως αν ήμουν ο υαλοκαθαριστήρας , θα σταματούσα να δουλεύω από μόνος μου....
Μπορεί αυτός να είναι ο λόγος που δεν λειτουργούν -
Σωστά, δουλεύουν τζάμπα και χωρίς ΙΚΑ
-
#gallochrepiaTelika exeis megalo agxos....
-
To παραλήρημα του Γάτου, χρειαζόταν αποκλειστική απάντηση...
Επί της ουσίας τώρα, θα μιλήσω για το αιρκρος.
Το αιρκρος έχει ΜΟΝΟ auto στα φώτα, δηλαδή δεν έχει κλειστό , αυτόματο, μικρά, μεσαία και μεγάλα με κίνηση προς τα μέσα, αλλά αυτόματο, μικρά, μεσαία και μεγάλα με κίνηση προς τα μέσα, αφού τα αυτόματα φώτα είναι ΣΤΑΝΤΑΡ σε όλες τις εκδόσεις.
Στον καθαριστήρα όταν θέλεις να πλύνεις, πρώτα πετάει νερό και μετά ξεκινάει και καθαρίζει και αφού τελειώσει σε 3-4 δευτερόλεπτα κάνει ακόμα μία μόνο του για να καλύψει το νερό που τρέχει. Βέβαια αν το έχεις πολύ βρώμικο, όπως είναι συνήθως το δικό μου, τότε πιθανόν να έχεις ρίξει αρκετό νερό και η μία να μην φτάσει.
Επίσης το νερό που παίρνει, είναι 3-4 λίτρα, βασικά παίρνει όλο αυτό το μεγάλο σε μαλακή συσκευασία που πουλάνε τα βενζινάδικα.
Το 3008 θα δω αν είναι διαφορετικό, η απλά είναι τσαχπινιές του γάτου....
-
Από σημερινή κουβέντα με συναδέλφισσα που διαθέτει yaris cross hybrid style και πηγαινοέρχεται σχεδόν καθημερινά Πετρούπολη - Λουτράκι...
Μέση κατανάλωση στην εθνική με 110 - 120 χλμ/ωρα 5,5 με 6.
Πόλη 4άρια. -
Από σημερινή κουβέντα με συναδέλφισσα που διαθέτει yaris cross hybrid style και πηγαινοέρχεται σχεδόν καθημερινά Πετρούπολη - Λουτράκι...
Μέση κατανάλωση στην εθνική με 110 - 120 χλμ/ωρα 5,5 με 6.
Πόλη 4άρια.Ψηλό δεν είναι το 5,5-6 αναλογικά πάντα;
-
Ό,τι μου είπε σας μεταφέρω.
-
Σήμερα με το YC ...χαλαραααά...
110-120 στην ΕΟ
80-90 στον παράδρομο της ΕΟ , να γλυτώσουμε κάνα διόδιο, τα έδωσα μετά στη πλατεία ταχυδρομείου για καφέδες
ξεκινάς μέσα από πόλη και πας στο κέντρο της άλλης
Επειδή πήγαινα με τα όρια γλίτωσα μπλόκο με ραντάρ πριν το κάστρο του Πλαταμώνα
-
2,5 ωρες για 160 χλμ είναι κουραστικό βρε συ Τάσο.
Πεταμένος χρόνος
Toyota Yaris Cross