-
@dublin said in Toyota Yaris Cross:
@kpaiss said in Toyota Yaris Cross:
Μιζέρια είναι να πας τον ηλικιωμένο με λεωφορειο/πατινι/ποδηλατο/παπακι/scooter για να μην καψεις με το ντιζελ υπερ Citroen στην κίνηση κανά ευρώ παραπάνω και να τα ριχνεις στην διασωση του πλανητη.
Αλλα το σουζυ τσουζει παει συννεφο εδω πέρα.
Τι λες βρε χαζουλινο, το ίδιο είναι να πάω κέντρο Αθήνα με αυτοκίνητο που θες αποκλειστικά πληρωμή σε πάρκινγκ και τουλάχιστον 2πλασιο χρόνο στην κίνηση από scooter;! Έχετε μπερδέψει την βούρτσα με την οδοντόβουρτσα νομίζω..η φάση πάει όλα τα αυτοκίνητα έξω από τα κέντρα των πόλεων και καλά κάνουν..
Με τα ίδια λεφτά σχεδόν παίρνεις Avenger που είναι πολύ πιο ενδιαφέρον σαν όχημα και δεν καις τίποτα...ΜΗΔΕΝ..
Μα δεν διαβάζεις κιόλας βρε @τuβλιν!!!
Ο ανθρωπος ηθελε να παει ηλικιωμένο σε γιατρό και εσυ εμπλεξες τα παπακια , τα λεωφορεια , την διασωση του πλανήτη , να αγοράσει αλλο αμάξι το Avenger , να παρει ταξί και όλα αυτά επειδή ο ανθρωπος ανέβασε φωτο την καταναλωση του και δεν μπορουσες να κρατήσεις την χολή σου.
Ποιος τώρα έχει μπερδεψει την βούρτσα με την....οδοντο.....εχει φανεί. -
Σαν σύγκριση ο ίδιος οδηγός, εγώ , με το καινούργιο yaris diesel την άνοιξη του 2014 είχα 5,5 στα πρώτα 10000 χλμ .
Όποτε είμαι πολύ ευχαριστημένος και ελπίζω σε καλλίτερα νούμερα όταν ζεστάνει ο καιρός για το υβριδικό. -
@piliourits said in Toyota Yaris Cross:
ΑΥΤΗ είναι η χρήσιμη πληροφορία.
Μπορείς 3-4 φορές να κάνεις και τη διαίρεση στην αντλία για να δεις πόση απόκλιση υπάρχει και τι πραγματικά πληρώνεις (ακόμη κι αν κλέβουν οι βενζιναδες, αυτό τελικά πληρώνουμε).To εκανα στην αρχή (μετά βαρέθηκα και δεν ασχολούμαι πλέον), τους πρώτους 2-3 μήνες. Η απόκλιση ήταν πολύ μικρή, άνευ σημασίας, δλδ το 4.5 να ήταν 4.6 ή 4.7 στην αντλία.
Συγκριτικά μόνο το κοιτάω που με ίδια χρήση η ΜιΤο ήταν στο 5.6 (ντήζελ), το Panda στο 7.1, το Κουγκα στο 10.5 και η 116 στο 9.1 (η 330xi στο 17.5). Οπότε αυτό μπορώ να συγκρίνω, ίδιος οδηγός με ίδια χρήση. Δεν μπορώ να πω όμως ότι η κατανάλωση του Κορόλα είναι τόσο.
-
Με βάση τα νούμερα που δίνετε, παραμένω στην άποψη ότι "μία η άλλη" η κατανάλωση υβριδικού ΤΟΥΟΤΑ και ντίζελ.
Απλά ευνοείται το σενάριο χρήσης σε διαφορετικές περιπτώσεις.Πριν λίγους μήνες ήταν σημαντική η διαφορά τιμής, πλέον όχι.
-
Μιζέρια είναι να πας τον ηλικιωμένο με λεωφορειο/πατινι/ποδηλατο/παπακι/scooter για να μην καψεις με το ντιζελ υπερ Citroen στην κίνηση κανά ευρώ παραπάνω και να τα ριχνεις στην διασωση του πλανητη.
Τι λες βρε χαζουλινο, το ίδιο είναι να πάω κέντρο Αθήνα με αυτοκίνητο που θες αποκλειστικά πληρωμή σε πάρκινγκ και τουλάχιστον 2πλασιο χρόνο στην κίνηση από scooter;! Έχετε μπερδέψει την βούρτσα με την οδοντόβουρτσα νομίζω..η φάση πάει όλα τα αυτοκίνητα έξω από τα κέντρα των πόλεων και καλά κάνουν..
Με τα ίδια λεφτά σχεδόν παίρνεις Avenger που είναι πολύ πιο ενδιαφέρον σαν όχημα και δεν καις τίποτα...ΜΗΔΕΝ..
Ο ανθρωπος ηθελε να παει ηλικιωμένο σε γιατρό και εσυ εμπλεξες τα παπακια , τα λεωφορεια , την διασωση του πλανήτη , να αγοράσει αλλο αμάξι το Avenger , να παρει ταξί και όλα αυτά επειδή ο ανθρωπος ανέβασε φωτο την καταναλωση του και δεν μπορουσες να κρατήσεις την χολή σου.
Ποιος τώρα έχει μπερδεψει την βούρτσα με την....οδοντο.....εχει φανεί.Αυτό αναφέρθηκε αργότερα Monsieur, πάντως το λύσαμε. 2 φορές το χρόνο που χρειάζεται θα παίρνουν ταξί!
Ποια χολή;! Τα ίδια καίμε.. μάλιστα το Β diesel μου καίει και λιγότερο και εδώ και 11 χρόνια, δεν χρειάζεται να κάνω οικονομία φέτος, κάνω από παλιά! Και επειδή καίμε και τα ίδια, και το καύσιμο φθηνότερο το δικό μου, έχουμε και μία μικρή διαφορά στο οικονομικό όφελος, οπότε κερνάω εγώ τα ταξί σας!
-
Ποιος τώρα έχει μπερδεψει την βούρτσα με την....οδοντο.....εχει φανεί.Αυτό αναφέρθηκε αργότερα Monsieur, πάντως το λύσαμε. 2 φορές το χρόνο που χρειάζεται θα παίρνουν ταξί!
Ποια χολή;! Τα ίδια καίμε.. μάλιστα το Β diesel μου καίει και λιγότερο και εδώ και 11 χρόνια, δεν χρειάζεται να κάνω οικονομία φέτος, κάνω από παλιά! Και επειδή καίμε και τα ίδια, και το καύσιμο φθηνότερο το δικό μου, έχουμε και μία μικρή διαφορά στο οικονομικό όφελος, οπότε κερνάω εγώ τα ταξί σας!
Ποιά χολή , τα ίδια καίμε !!! χαχαχαχ οτι ναναι.
Τραβάτε τρελό σκάλωμα οι ντιζελαδες με τα υβριδικά.
Ούτε 8χρονα δεν κάνουν έτσι. -
@piliourits said in Toyota Yaris Cross:
Με βάση τα νούμερα που δίνετε, παραμένω στην άποψη ότι "μία ή άλλη" η κατανάλωση υβριδικού ΤΟΥΟΤΑ και ντίζελ.
Απλά ευνοείται το σενάριο χρήσης σε διαφορετικές περιπτώσεις.Εεε ναι! Μεγάλη σημασία έχει η χρήση. Για την δικιά μου χρήση το ντήζελ ήταν σχεδόν απαγορευτικό. Για τον Κρούζερ (ή τον φίλο Αλέκο στην Άρτα) η πρότασή μου ήταν και παραμένει ντήζελ. Οι συνθήκες κίνησης καθορίζουν το βέλτιστο καύσιμο. Εαν ειναι 50/50, μετράει η προσωπική προτίμηση. Εγώ πέρασα από ντήζελ και α) δεν μου άρεσε και β) δεν έκανε για την δικιά μου χρήση.
-
Καταθέτω και τη δική μου προσωπική εμπειρία. Yaris hatch μετά από 3.500km, στην Αθήνα σε βαριά αστική χρήση (εξηγούμαι: δουλειές, σχολεία, φροντιστήρια δηλ. μικρά ως επί το πλείστον δρομολόγια, με ανηφόρες λόγω περιοχής) σε ποσοστό 80%, έχει κατανάλωση 4.2 (άντε το cross να έγραφε 4.5). Ο αδερφός μου, σε ίδιες περίπου συνθήκες με λίγο πιο ελαφριά χρήση (ελεύθερο παιδί!) με το τελευταίο corsa diesel χειροκινητο έχει 5.9.
Εκεί έχω καταλήξει ότι είναι η διαφορά υβριδικού diesel στην πόλη, γύρω στο 1.5 λίτρο. -
@v_a said in Toyota Yaris Cross:
Καταθέτω και τη δική μου προσωπική εμπειρία. Yaris hatch μετά από 3.500km, στην Αθήνα σε βαριά αστική χρήση (εξηγούμαι: δουλειές, σχολεία, φροντιστήρια δηλ. μικρά ως επί το πλείστον δρομολόγια, με ανηφόρες λόγω περιοχής) σε ποσοστό 80%, έχει κατανάλωση 4.2 (άντε το cross να έγραφε 4.5). Ο αδερφός μου, σε ίδιες περίπου συνθήκες με λίγο πιο ελαφριά χρήση (ελεύθερο παιδί!) με το τελευταίο corsa diesel χειροκινητο έχει 5.9.
Εκεί έχω καταλήξει ότι είναι η διαφορά υβριδικού diesel στην πόλη, γύρω στο 1.5 λίτρο.Αυτό είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα, με το C3 αυτή τη στιγμή είμαι στο 4.6 και το 2008 νομίζω ήταν 5.6, και πάει και φέρνει τα παιδιά σχολείο και δραστηριότητες. Αλλά εγώ δεν προσέχω καθόλου, είμαι τραγικός στην οικονομική οδήγηση, αλλά και λογικός σε ανοίγματα μέσα σε πόλη (προσέχω μηχανάκια, πεζούς, όχι στις τελικές Ε.Ο όμως, πάω πάντα λίγο πάνω από τα όρια).
Γενικά εκεί παίζω +-0.4 ανάλογα το όχημα, και τι έχω κάνει εκείνον τον μήνα (π.χ το C3 αν πάω γρήγορο ταξίδι με πολλά 150αρια είναι το χειρότερό, εκεί μπορεί να δω και 5+).
Για πόλη αυστηρά, σε κατανάλωση
ηλεκτρικά<PHEV(φορτισμένα)<υβριδικά.
-
με το C3 αυτή τη στιγμή είμαι στο 4.6
Με τα 75 άλογα. Ενώ το yaris έχει 115. Μια διαφορά του 35%
Δηλαδή το c3 έχει 0-100 σε 15" και το άλλο σε 9,5"
Αν τα βάλεις δίπλα σε κόντρα 5-6 καροτσες απόσταση είναι αυτό. Δεν έχουν καμία επαφή στις επιδόσεις τους τα δύο αυτοκίνητα.
Το ένα αυτόματο, το άλλο χειροκίνητο.
Να τα λέμε όλα.
-
Σχετικα είναι όλα...
Αναλογα τη χρήση και τον οδηγό!
Στο υβριδικό γιάρις του 2016 που εχουμε απο τότε, η συζυγος ακόμα δεν μπορεί να προσαρμοστεί στον τρόπο οδήγησης του υβριδικού και τιναζει την καταναλωση ψηλά οδηγώντας νευρικά και με μπόλικα φρεναρίσματα και επιταχύνσεις. Εγω αντίθετα είμαι πιο ψιλιασμένος και πάντα καταγράφω πολύ καλύτερες καταναλώσεις!
Στο fuelly που καταγράφω τα πάντα με ευλαβεια για τα τελευταία 43.000 χλμ (δυστυχως δεν το εκανα απο την αρχή - έχουμε τωρα 85.000) η μέση καταναλωση είναι 5,7.
Καλύτερη 4,2 και η τελευταία 5,6.
Θα εχει ενδιαφέρον με το ιδιο μείγμα οδηγών να δουμε πόσο καλύτερα θα γράψει το cross (αν τελικα το πάρουμε) γιατι και εγω διαβάζω αυτά τα παλαβα νουμερα από το myT που ανεβαίνουν εδώ και ή κατι δεν πάει καλά ή το νεο υβριδικό σύστημα της Τογιοτα κανει παπαδες.
Στο ιδιο αμάξι σε diesel (2014-2016) με ίδια χρήση είχαμε κολλημένη την καταναλωση στο 6,8.Αντίστοιχα στην τουρμπο βενζίνη Χ1 (μόνο εγώ οδηγός) εχω στο fuelly (παρακολόυθηση από το 1ο χλμ) μέση 8,8 και καλύτερη 7,4 με χρήση αστική (προς και από κέντρο) και περιαστικά, δηλαδή παρόμοια με του Γιάρις, καθώς δεν κάνουμε παρά ελάχιστα μακρινά ταξίδια (1-2 το χρόνο ειτε με το ένα είτε με το άλλο αμάξι)
-
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Στο υβριδικό γιάρις του 2016 που εχουμε απο τότε, η συζυγος ακόμα δεν μπορεί να προσαρμοστεί στον τρόπο οδήγησης του υβριδικού και τιναζει την καταναλωση ψηλά οδηγώντας νευρικά και με μπόλικα φρεναρίσματα και επιταχύνσεις.
Τα ίδια και η δικιά μου!! Καμία σχέση με οικονομική (και υβριδική) οδήγηση. Βλέπει κόκκινο και αντί να πατήσει φρένο (ή να ρολάρει) για ανάκτηση, πατάει γκάζι....και μετά πλακώνεται στα φρένα...χαχαχαχα!!
-
@lap said in Toyota Yaris Cross:
Αν τα βάλεις δίπλα σε κόντρα 5-6 καροτσες απόσταση είναι αυτό. Δεν έχουν καμία επαφή στις επιδόσεις τους τα δύο αυτοκίνητα.
Να τα λέμε όλα.
Ναι αλλα το scooter 3.4 !!!
-
Όντως κερδίζει το Scooter. Να τα λέμε αυτά. Κορόιδα toyotαιοι
-
Να τα λέμε όλα.
Λοιπόν μεταξύ τους η απόσταση σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου είναι 62μ
Μιλάμε για μια τεράστια διαφορά δυναμης μεταξύ των δύο. Για να έχετε μια σύγκριση στο μυαλό σας για το πόσο αργό πρέπει να είναι ένα diesel για να πιάσει ένα hybrid, σκεφτείτε μια κόντρα που να λέει ο ένας πως έχει diesel ροπή και να μένει πίσω 62 μέτρα στο 0-100 χλμ/ωρα
-
@dublin ποιο C3 έχεις ; ενα C3 με τα 75 άλογα είχα νοικιάσει πριν κάτι χρόνια στην Ρόδο , όντως πολύ οικονομικό δεν λέω αλλα πολύ βαβούρα απο τον κινητήρα και αργό.
-
Προχθές δεν έγραψα κάποιο σχόλιο στο νήμα της DS4 όπου γίνονταν αναφορές στον θόρυβο του ντίζελ αλλά μου δίνεται κι εδώ η ευκαιρία. Σήμερα αφουγκραστηκα τον κινητήρα μου (C4, bluehdi 110) ενω ταξίδευα με 120km/h.
Μέσα από την καμπίνα, δεν καταλαβαίνεις εάν ο κινητήρας είναι ντίζελ ή βενζίνη! Είμαι απολύτως βέβαιος, ότι ακούγεται σαφώς λιγότερο από τον τρικυλινδρο του YC (όπως περνάει ο ήχος στην καμπίνα) και από πολλούς άλλους τρικυλινδρους.
Σίγουρα το C4 έχει πολύ καλή μόνωση και βοηθάει. Απλώς θα ήθελα να τα ακούσω και τα δύο κατ' αντιπαρασταση εκτός καμπίνας. Δεν ξέρω το αποτέλεσμα, αλλά νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να το προδικάσει -
Προσωπικά γουστάρω τον ήχο του 3κύλινδρου.
-
Να τα λέμε όλα.
Ναι αλλα το scooter 3.4 !!!
Έχεις να πεις κάποιο επιχείρημα;
3.4 μεικτή κατανάλωση με προορισμούς εκτός Αθηνών και Αττική οδό και μέσα στην πόλη είναι άσχημα; Τα 0-50 το scooter τα έχει σε 3.1δευτερολεπτα (τα 0-100 δεν ξέρω, δεν γράφει), ξέρεις από vespa;!
Το επιχείρημά σου πιο είναι;
Τώρα κάνουμε διαγωνισμό ταχύτητας ξαφνικά;
Το ότι αυτό το αυτοκίνητο 12 χρόνια τώρα το έχω κάνει απόσβεση 2 φορές σου λέει κάτι;! Και αυτό μου έχει επιτρέψει να έχω πολλαπλά οχήματα!Τελικά έχεις να προσθέσεις τίποτα στη συζήτηση;
-
@andreas72 said in Toyota Yaris Cross:
...(C4, bluehdi 110) ... με 120km/h.
Μέσα από την καμπίνα, δεν καταλαβαίνεις εάν ο κινητήρας είναι ντίζελ ή βενζίνη!Επιβεβαιώνω οτι σε τεστ της C-Cross ξαναρώτησα στο τέλος να επιβεβαιώσω αν μου είχαν δώσει ντίζελ ,αθόρυβο δεν λέω αλλα και κατανάλωση 7+ γιαυτό ξαναρώτησα.
Ακόμα και μετα απο καιρό έλεγα οτι με δούλευαν μεχρι που άκουσα τον 1,2 puretech που θα ορκιζόμουν οτι είναι δικύλινδρος! Πόσο χάλια ακούγεται!
Toyota Yaris Cross