-
@bill_hsd said in Toyota Yaris Cross:
@kpaiss said in Toyota Yaris Cross:
@piliourits said in Toyota Yaris Cross:
έχει καλύτερα ADAS το ΤΟΥΟΤΑ, θεωρητικά καλύτερα φώτα, αν και τα καινούρια γαλλικά έχουν LED στάνταρ πλέον σε όλες τις εκδόσεις, στη πράξη το Aisin πρέπει να είναι ανώτερο κιβώτιο απ το e-cvt, δεν έχει όμως αυτόματο χειρόφρενο και πλέον το καταργούν στο ντίζελ (έβγαινε 32 χιλιάρικα το Ερκρος!!1!) στα σημεία παίζεται και σε μικροδιαφορές...
Θα σου γραψω λιγα πρακτικα πραγματακια/λεπτομέριες και τα θετικα (τα αρνητικα τα ξερουμε) που έχουν βολεψει εμενα και δεν εχω δει πολλα απο αυτα να αναφέρονται.
- Ενταξει , ειναι οικονομικο.
- Το ACC μεγάλη δουλειά σε εθνική και μποτιλιάρισμα.
- Αυτοματη μεγάλη σκάλα στα φωτα.
- ADAS και εχει πατησει φρένο για εμενα και την μια απο αυτες με εσωσε πραγματικα.
- Το ζεν οταν πηγαινει με μπαταρία
- Άνεση στις ανηφόρες και στα βουνά.
- Καταλαβαίνει ελληνικά για τηλεφωνικές κλήσεις
- Εξαιρετικό aircondition που παγωνεις σε δευτερολεπτα
- Κουμπί για ξεθόλωμα των τζαμιών. Καλα αυτο πρεπει να το εχουν ολα αλλα δεν το ειχε κανενα απο αυτα που ειχα και το εχω εκτιμησει.
- Ευκολογήδητο οσο δεν πάει.
- Στο pwr mode δινει εξαιρετικη επιταχυνση.
Συμφωνώ και επαυξάνω σε όλα από αντίστοιχη εμπειρία χρήσης σε Toyota C-HR.
Αν δεν σας πειράζει και δεν βαριέστε γράψτε και τα όποια αρνητικά έχετε εντοπίσει για να έχουμε μια πιο πλήρη εικόνα οι άσχετοι….
-
@kkostask said in Toyota Yaris Cross:
έχει καλύτερα ADAS το ΤΟΥΟΤΑ, θεωρητικά καλύτερα φώτα, αν και τα καινούρια γαλλικά έχουν LED στάνταρ πλέον σε όλες τις εκδόσεις, στη πράξη το Aisin πρέπει να είναι ανώτερο κιβώτιο απ το e-cvt, δεν έχει όμως αυτόματο χειρόφρενο και πλέον το καταργούν στο ντίζελ (έβγαινε 32 χιλιάρικα το Ερκρος!!1!) στα σημεία παίζεται και σε μικροδιαφορές...
Θα σου γραψω λιγα πρακτικα πραγματακια/λεπτομέριες και τα θετικα (τα αρνητικα τα ξερουμε) που έχουν βολεψει εμενα και δεν εχω δει πολλα απο αυτα να αναφέρονται.
- ADAS και εχει πατησει φρένο για εμενα και την μια απο αυτες με εσωσε πραγματικα.
- Κουμπί για ξεθόλωμα των τζαμιών. Καλα αυτο πρεπει να το εχουν ολα αλλα δεν το ειχε κανενα απο αυτα που ειχα και το εχω εκτιμησει.
Αν δεν σας πειράζει και δεν βαριέστε γράψτε και τα όποια αρνητικά έχετε εντοπίσει για να έχουμε μια πιο πλήρη εικόνα οι άσχετοι….
Προσωπικά το μόνο που μου λείπει στο C-HR είναι ένας πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων, χωρίς ο υπάρχων να θεωρείται παρωχημένος, ίσα ισα με τα στρογγυλα όργανα που έχει ειναι αρκετά sport, απλά έχω κόλλημα με τέτοιες gadgetιές (να φανταστείς σε BMW 3 series που είχα παλιότερα είχα τοποθετήσει-κωδικοποιήσει μόνος μου ψηφιακό κοντέρ).
Ίσως βελτίωνα λίγο και τη μόνωση της καμπίνας, για να είναι πιο ομαλή η μετάβαση απο τη full ηλεκτρική λειτουργία στην υβριδική λειτουργια.
Σκέφτομαι να ασχοληθώ προσωπικά, αλλά αμφιταλαντεύομαι αν αξίζει από άποψη κόστους υλικών, προσθήκης βάρους και τελικού αποτελέσματος.
Κατά τα λοιπά, είμαι απόλυτα ευχαριστημένος για την all around χρήση που του κάνω (από μποτιλιάρισμα στον Κηφισό μέχρι μεγάλα ταξίδια). -
@kkostask said in Toyota Yaris Cross:
Είχα γράψει και πιο παλιά, για μένα το μόνο αρνητικό είναι το θέμα του λιπαντικού, ενώ η Toyota που δεν είναι εταιρεία λιπαντικών/πετρελαιοειδών συστήνει (ήξεις αφήξεις) στο μανιουάλ 0W-8 με δικό της ταμπελάκι και πανάκριβο, η εδώ αντιπροσωπεία συστήνει 0W-20 (βαρέλι) δλδ πάρτο αυγό και κούρευτο
-
Με την μισή τιμή από το λάδι της Toyota ,αυτό θα βάλω στα 7,5Κ χλμ.
-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Αν το δεχτούν ότι στο εξουσιοδοτημένο για να ισχύει η εγγύηση θα κάνεις μεγάλο καλό για τους Τογιοτάκηδες
-
Από τη μύγα ξυγκι βγάζετε.
Κινείστε με 2-3 λίτρα/100 χλμ στις πόλεις και θέλετε και φθηνά λάδια
-
Γνώμη μου είναι να αλλάξεις τα λαδια στα 15K χλμ που προτείνει ο κατασκευαστής και να βάλεις τα γνήσια λάδια.
Μία ή άλλη θα σου έρθει από οικονομική άποψη, εφοσον όπως λες τα μη γνησια λάδια έχουν τη μισή τιμή απο τα γνήσια λαδια (δεν γνωρίζω πόσο εχει το γνήσιο λαδι) και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Με full ηλεκτρική λειτουργία μέχρι και πάνω από 80% σε αστικές συνθηκες,το λάδι στα 15Κ χλμ είναι ουσιαστικά καινούριο.
Στο εξουσιοδοτημένο πιστεύω ότι δεν θα αρνηθούν να βαλουν το λάδι που θα τους πας, αλλά στην απόδειξη θα γράψουν "λάδια πελάτη"... -
Αν το λάδι είναι εντός προδιαγραφών δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Και γιατί να γνωρίζει η Τογιότα και η κάθε Τογιότα ότι έχει γίνει αλλαγή;Αν στο χρόνο ή στα προβλεπόμενα χλμ γίνεται το σέρβις για να ισχύει η εγγύηση;
-
@lap said in Toyota Yaris Cross:
Ας πούμε 2.7λτ είναι μια συνήθης κατανάλωση;
Είπαμε, όλοι υπερβάλουμε, αλλά δεν χρειάζονται ακρότητες...
-
@lap said in Toyota Yaris Cross:
Ας πούμε 2.7λτ είναι μια συνήθης κατανάλωση;
Είπαμε, όλοι υπερβάλουμε, αλλά δεν χρειάζονται ακρότητες...
-
Αν μου δείξεις τον μέσο όρο κατανάλωσης για κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα, αυτή είναι η συνήθης.
Κι εγώ έχω κάνει 2μισι λίτρα σε κάποια διαδρομή, ή μπορώ να μετρήσω μια κατηφόρα σε ένα βουνό, αλλά αυτός δεν είναι ο μέσος όρος κατανάλωσης. -
Πιο καταθληπτικό πράγμα από την σύγκριση κατανάλωσης δεν θυμάμαι... Κάποτε εδώ μέσα βάζαμε φωτο με τελικές στο κοντέρ.
-
Ποιός την έχει μεγαλύτερη vs Ποιός την έχει μικρότερη
-
Η μεγαλύτερη είναι πάντα πιο ενδιαφέρουσα...
Είχα βάλει εγώ με 260 με την BMW, και μας είχε ξεσκίσει όλους ο SV2 με 320, με την Ferrari του...
-
@realzeus said in Toyota Yaris Cross:
Πιο καταθληπτικό πράγμα από την σύγκριση κατανάλωσης δεν θυμάμαι... Κάποτε εδώ μέσα βάζαμε φωτο με τελικές στο κοντέρ.
Κάποτε συγκρίναμε και την προηγούμενη με την επόμενη και τώρα κλείνουμε δεκαετίες με την ίδια γυναίκα... φυσιολογικό. στο νήμα του γιάρις είμαστε και το συγκρίνουμε με το ερκροσ !
-
Εσύ ίσως piliourits. Εμένα με πόνεσε ότι με παράτησε η προηγούμενη, αλλά πλέον, στα 46 μου, παίζω με νέα κοράσια. Κουραστικό όμως, αλλά και όμορφο.
-
Η πραγματική ηλικία ενός οδηγού είναι εδώ https://www.justpark.com/creative/reaction-time-test/
-
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
Η πραγματική ηλικία ενός οδηγού είναι εδώ https://www.justpark.com/creative/reaction-time-test/
είσαι σίγουρος ότι δουλεύει; τρείς προσπάθειες που έκανα 25,23,18 χρονών με βγάζει ...
-
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
είσαι σίγουρος ότι δουλεύει; τρείς προσπάθειες που έκανα 25,23,18 χρονών με βγάζει ...
Τόσο θα είσαι
από θέμα αντανακλαστικών, για περισσότερα δε ξέρω -
@realzeus said in Toyota Yaris Cross:
Η μεγαλύτερη είναι πάντα πιο ενδιαφέρουσα...
Είχα βάλει εγώ με 260 με την B Μ W, και μας είχε ξεσκίσει όλους ο SV2 με 320, με την Ferrari του...
Πρέπει να ήταν πολύ σταθερή η BMW
Εγώ στα 265 δεν τολμούσα να πάρω τα χεριά μου από το τιμόνι του mondeo st , πόσο μάλλον να βγάλω φωτογραφία!Τα κατάφερες πάλι μπαγάσα , στο νήμα του cross να μιλάμε για ferrrrari, γυναίκες και τελικές ... μόνο για όπλα δεν πιάσαμε κουβέντα να γίνουμε τραπ φάση!
Toyota Yaris Cross