-
@gatoz said in Toyota Yaris Cross:
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Ατταρτ βλεπω...
Οκ, δεν ειναι καν κατι σοβαρο για οφ ροαντ, περναει και κλιο τη δυσκολη...
Το γιαρι δεν ειναι για τετοιες δουλειες, η τετρα που εχει εχει αξια μονο για το σηματακι 4wd πισω και οχι για ουσια. Ουτε το ψηλωμα αξιζει.
Φχαριστηθειτε στην ασφαλτο, το πολυ και πατημενο χωμα, αμα θελατε περιπετειουλες εκτος αλλο γιαπωνεζο χρειαζοσασταν.Ρε συ γατε... ποτε προλαβε να γινει σοφτ ο Ατταρτ;
Θυμάμαι παλιότερα ήταν στίβος μάχης (είχαμε κόψει πίτα εκεί με το RAV4 Club)ρε συ άις και μονο που μπηκατε μεσα με ραβ σοφτ ειναι
ακου ραβ... χαχαχΑρΕς
Ψηνω εκδρομουλα με πατημενο χωμα. για ολοι που εχουν εστω και δικουνες. ευβοια μερια, καπου ψηλα και ομορφα.... θα δω αν εχει συμμετοχη εδω μεσα γιατι πολλοι με σουβια μαζευτηκατε αλλα ολοι ασφαλτος.Τότε καποιοι είχαν βάλει ποδιές, ελατήρια κλπ ... μπορεί να ήταν σοφτ το ΡΑΒ αλλα μπροστά στα τωρινά ήταν τανκ.
Τότε είχαν μπει αυτοί με τα φτιαγμένα εννοειται στον Ατταρτ.
Εγώ απλά έβλεπα...
Σε μια ημερησια εκδρομή μαλιστα που πηγαίναμε κονβόι είχαν στριψει καπου σε πατημένο χώμα και μπήκα και εγώ και ρίξαμε τρελό γέλιο που με είχαν "παγιδεύσει" έτσι !
Παντως το πιο hardcore που είχα κάνει ήταν να ανέβω Αυγουστο μήνα (από λάθος) Καλιακούδα για "πάντα βρέχει" και μετά να μην θέλω να φύγω απο εκει γιατι έιχα τρομάξει...
Ευτυχως που ειχε και τον άλλο δρόμο προς Προυσσό και πήγα με ένα μαβερικ μαζί ... Ο τυπος βέβαια πήγαινε "μαλλιά" και αναγκάστηκα να ακολουθησω σε ίδιο ρυθμό με κλίμα στην ανακύκλωση και υαλοκαθαριστηρες για το χώμα .... ούτε σε ακρόπολις!
Εννοείται οτι πριν γυρίσω στο ξενοδοχείο το πήγα για πλύσιμο!
Ειχε γίνει από γκρι μεταλλικό .. κόκκινο!Αν ψηθείς για εκδρομή να σου πω ότι είχαμε ανέβει πρόπερσι με Χ1 στο Φλαμπούρι καποια στιγμή... μέχρι κάτι τέτοιο το πάμε... αλλά τα αμάξια σε απόσταση μην μαζεψουεμ παράσημα στη μάσκα... (είχαμε και μια 330 ci μαζί μας)
-
Ατταρτ βλεπω...
Το γιαρι δεν ειναι για τετοιες δουλειες, η τετρα που εχει εχει αξια μονο για το σηματακι 4wd πισω και οχι για ουσια. Ουτε το ψηλωμα αξιζει.
Φχαριστηθειτε στην ασφαλτο, το πολυ και πατημενο χωμα, αμα θελατε περιπετειουλες εκτος αλλο γιαπωνεζο χρειαζοσασταν.Ρε συ γατε... ποτε προλαβε να γινει σοφτ ο Ατταρτ;
Θυμάμαι παλιότερα ήταν στίβος μάχης (είχαμε κόψει πίτα εκεί με το RAV4 Club)ρε συ άις και μονο που μπηκατε μεσα με ραβ σοφτ ειναι
ακου ραβ... χαχαχΑρΕς
Ψηνω εκδρομουλα με πατημενο χωμα. για ολοι που εχουν εστω και δικουνες. ευβοια μερια, καπου ψηλα και ομορφα.... θα δω αν εχει συμμετοχη εδω μεσα γιατι πολλοι με σουβια μαζευτηκατε αλλα ολοι ασφαλτος.Τότε καποιοι είχαν βάλει ποδιές, ελατήρια κλπ ... μπορεί να ήταν σοφτ το ΡΑΒ αλλα μπροστά στα τωρινά ήταν τανκ.
Εγώ απλά έβλεπα...
Το πιο hardcore που είχα κάνει ήταν να ανέβω Αυγουστο μήνα (από λάθος) Καλιακούδα για "πάντα βρέχει" και μετά να μην θέλω να φύγω απο εκει γιατι έιχα τρομάξει...χαρντκορ ειναι η καλιακουδα εκει γεναρη-φλεβαρη.... χαχαχ. μετα το Εκκλησακι και ειδικα μετα τη κατασκηνωση.
αυγουστο εχω περασει και με σιβικ σαυρα, πολυ πατημενο. πλεον δεν μου αρεσει και παω απο την αλλη τη μερια.
παντως και το γκεικο ειδικα με τα λαστιχα που εχει ειναι μονο για πατημενο χωμα. οπως σχεδον ολα την γενιας αυτης.
οποτες οτι βγαλω εκδρομουλα με το γκεικο θα ειναι για οτιδηποτε την εχει απο 10 εκατοστα και πανω. την απο σταση. απο το εδαφος.
το γιαρι λοιπον και το καθε γιαρι θα εμπιπτει λοιπον στη κατηγορια αυτηνα. -
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
Ρε συ γατε... ποτε προλαβε να γινει σοφτ ο Ατταρτ;
Θυμάμαι παλιότερα ήταν στίβος μάχης (είχαμε κόψει πίτα εκεί με το RAV4 Club)Για τον Γάτο είναι σοφτ...δηλαδή στην πραγματικότητα είναι hardcore. Αλλά για τον γάτο, οτιδήποτε ΔΕΝ σπάει το αυτοκίνητο στα πρώτα 10 λέπτά είναι soft...αχαχαχα!! Μόνο για αυτόν και τους άλλους 3 πυροβολημένους από το κλάμπ...
Αν είναι έτσι δεν πάω πουθενα με τον τρελό χαχαχαχαχαχαχααχαχ
-
Ατταρτ βλεπω...
ακου ραβ... χαχαχΑρΕς
Εγώ απλά έβλεπα...
Το πιο hardcore που είχα κάνει ήταν να ανέβω Αυγουστο μήνα (από λάθος) Καλιακούδα για "πάντα βρέχει" και μετά να μην θέλω να φύγω απο εκει γιατι έιχα τρομάξει...χαρντκορ ειναι η καλιακουδα εκει γεναρη-φλεβαρη.... χαχαχ. μετα το Εκκλησακι και ειδικα μετα τη κατασκηνωση.
αυγουστο εχω περασει και με σιβικ σαυρα, πολυ πατημενο. πλεον δεν μου αρεσει και παω απο την αλλη τη μερια.
παντως και το γκεικο ειδικα με τα λαστιχα που εχει ειναι μονο για πατημενο χωμα. οπως σχεδον ολα την γενιας αυτης.
οποτες οτι βγαλω εκδρομουλα με το γκεικο θα ειναι για οτιδηποτε την εχει απο 10 εκατοστα και πανω. την απο σταση. απο το εδαφος.
το γιαρι λοιπον και το καθε γιαρι θα εμπιπτει λοιπον στη κατηγορια αυτηνα.Μετά την κατασκήνωση όπου πήραμε χαμπάρι με τη γυναίκα ότι είχαμε πάρει "λάθος" δρόμο, καταλάβαμε ότι είμασταν στα 1650 μέτρα ήδη, ενώ καποια στιγμή που σκοτείνιασε απο πάνω μας, ήταν γιατι μας σκέπαζε με τη σκιά του ένας αετός!
-
Καμιά φωτογραφία δεν παίζει να καταλάβουμε κι εμείς οι ασφάλτινοι για τι μιλάτε;
-
@famas said in Toyota Yaris Cross:
Καμιά φωτογραφία δεν παίζει να καταλάβουμε κι εμείς οι ασφάλτινοι για τι μιλάτε;
Ειχα πάθει τέτοια ταραχή στο δρόμο για "πάντα βρέχει" που ούτε φωτογραφίες ουτε τίποτα! Μόνο το σταυρό μου έκανα...
-
από ότι κατάλαβα κάτι τέτοιο χαχαχαχαχαχχαχαχαχα
βατή διαδρομή, πατημένος χωματόδρομος...............
-
ο γατος πασχει απο αντιφωτογραφιτιδα.
εχω μια γενικευμενη αισθηση οτι ολοι περνουν φωτο για να δειχνουν που πανε και οτι το σημαντικο τους ειναι να δειξουν ακριβως οτι πηγαν και οχι να κρατησουν μεσα τους το ιδιο το μερος.
οποτε φωτο με το σταγονομετρο.
δες εδω
https://www.google.com/maps/@38.7844323,21.7598008,1690a,35y,1.28h,38.47t/data=!3m1!1e3
και ακολουθα το δρομο απο τις κατασκηνωσεις, στο διασελο, στη στουρναρα και εκει πιο κατω σε μια τσιμεντενια γεφυρα που αραζεις το αμαξι, φορας τα κροκς, μπαινει στο ποταμι και σε 20 λεπτα εισαι μεσα στο πανταβρεχει. καπου στην αρχη περνας και κατω απο μια σχοινενια γεφυρα που δεν εχω τολμησει να ανεβω, -
Μην το επιχειρήσετε ποτέ χωρις ρεζέρβα και παρέα..
Ανεβαινοντας από Μεγάλο Χωριό μετά το δάσος που εχεις ήδη γεμίσει κοκκινόχωμα ανεβαινοντας το δασικό δρόμο με τις κροκάλες, έχεις ένα υπεροχο ξέφωτο για πικ νικ. Εκεί βλέπεις πινακίδα οτι είσαι καπου στη μέση της διαδρομής γιατι είναι 11 χλμ για να γυρίσεις πίσω και άλλα 11 για "Πάντα Βρέχει".
Εκει καναμε το λάθος να πούμε " ε δεν προχωράμε παρακάτω, αφού τη μισή απόσταση την κάναμε".Περνάς την κατασκήνωση στα 1650 και ανεβαίνεις τον κροκαλόδρομο προς την κορυφή..... από κάτω το χάος, χώρος για μανούβρα ουδείς... εσύ και οι κροκάλες.... (λίγο καλύτερα από την παραπάνω φωτό .. καθώς διακρινεις οτι υπάρχει καποιος δρόμος/μονοπάτι!!)
Προσευχεσαι να μην μείνεις, να μην χάσεις προσφυση, να μην σε πιάσει λάστιχο!Καποια στιγμή φτάνεις κοντά στην κορυφή - στο διάσελο - όπου διασχίζεις ένα σεληνιακό τοπίο, το κεφάλι και τα αυτιά πονάνε από το υψόμετρο (σχεδόν 2000 μέτρα) και αρχίζεις και κατεβαίνεις ένα στενό, κροκαλόδρομο με 1η, τετρακινηση κλειδωμένη και προσευχές μην σε παρασύρει το βάρος του οχήματος και τσουλήσεις στο κενό..
Περνάς και ένα ποταμάκι που μην εχοντας αλλη διέξοδο μπαίνεις και ευχεσαι να μην αισθανθείς το νερο στα πόδια (18 εκατ. το RAV, με κλείδωμα τετρακινησης μέχρι τα 40km/h και 80-20 λάστιχα με 17αρα ζάντα και προφίλ 65 αν θυμαμαι καλά) και καποια στιγμή φτάνεις "χεσμένος" στην καντίνα σε μία γέφυρα όπου ξεκινάς περπατώντας μέσα στο ποτάμι για το "Πάντα Βρέχει"...
Εννοείται έκατσα για ανασες στην καντινα αλλά δεν κατέβαινε μπουκιά!
Για το γυρισμό προς Προυσσό τα έγραψα παραπάνω!90% των σημερινών SUVs δεν την έβγαζε αλώθητο τη διαδρομή..
Προσωπικά μετά από αυτό "εκλεισα" ως off road στη ζωή μου!
-
άις δεν ισχυουν αυτα.
ισως εχεις να πας πολλα χρονια.
και ατυχως πλεον καντινα γιοκ.... πρεπει να ανεβεις ροσκα για τσιμπολογημα.
ο δρομος ειναι παρα πολυ πατημενος.
μεχρι την κατασκηνωση ανεβαινεις, καλοκαιρι παντα, αερας.
ο δρομος δεν εχει καθολου ανωμαλιες ή πετρες.
και χειμωνα μεχρι το εκκλησακι πριν.
το ξαναλεω εχω παει με το σιβικ το αυγο που ειχα.
οταν περασεις τις κατασκηνωσεις ναι μεν αγιευει το τοπιο αλλα ο δρομος ειναι μια χαρα.
και βασικα ειναι η αισθηση που σου δινει του σεληνιακου τοπιου.
αλλα ειναι παρα πολυ προσβασιμος για οποιοδηποτε οχημα. μα για οποιοδηποτε.
οι στροφες ειναι φαρδυες και στριβει ανετα ακομη και το τζιβι κλειδωμενο για παγο.
που το καλοκαιρι ειναι αλανες καθαρες, ουτε καν γαρμπιλακι χοντρο δεν εχουν.
το ξαναλεω, ο φοβος ειναι απο το τοπιο και τιποτε αλλο.
τωρα εκει πας και απο την αλλη τη μερια.
οχι ανωμαλα οπως πηγε ο άις, απο λαθος μερια το εκανε, υπαρχει καλυτερο δρομος απο σκοπιά - ωραιο χωριο ειναι αυτο - και περυσι τουλαχιστον ειδα να βαζουν πεζοδρομια μεχρι τη καστανουλα, αρα φετος θα ειναι ασφαλτοστρωμενος και θα μενουν μονο 10km σε πυκνο δασος χωρις γκρεμους να φτασει καποιος.
οκ, εχει και 'ενδιαφερουσες' διαδρομες, ειδικα απο ψηλο σταυρο, αλλα εκει πραγματι θα τρομαξετε... -
άις δεν ισχυουν αυτα.
ισως εχεις να πας πολλα χρονια.
και ατυχως πλεον καντινα γιοκ.... πρεπει να ανεβεις ροσκα για τσιμπολογημα.
ο δρομος ειναι παρα πολυ πατημενος.
μεχρι την κατασκηνωση ανεβαινεις, καλοκαιρι παντα, αερας.
ο δρομος δεν εχει καθολου ανωμαλιες ή πετρες.
και χειμωνα μεχρι το εκκλησακι πριν.
το ξαναλεω εχω παει με το σιβικ το αυγο που ειχα.
οταν περασεις τις κατασκηνωσεις ναι μεν αγιευει το τοπιο αλλα ο δρομος ειναι μια χαρα.
και βασικα ειναι η αισθηση που σου δινει του σεληνιακου τοπιου.
αλλα ειναι παρα πολυ προσβασιμος για οποιοδηποτε οχημα. μα για οποιοδηποτε.
οι στροφες ειναι φαρδυες και στριβει ανετα ακομη και το τζιβι κλειδωμενο για παγο.
που το καλοκαιρι ειναι αλανες καθαρες, ουτε καν γαρμπιλακι χοντρο δεν εχουν.
το ξαναλεω, ο φοβος ειναι απο το τοπιο και τιποτε αλλο.
τωρα εκει πας και απο την αλλη τη μερια.
οχι ανωμαλα οπως πηγε ο άις, απο λαθος μερια το εκανε, υπαρχει καλυτερο δρομος απο σκοπιά - ωραιο χωριο ειναι αυτο - και περυσι τουλαχιστον ειδα να βαζουν πεζοδρομια μεχρι τη καστανουλα, αρα φετος θα ειναι ασφαλτοστρωμενος και θα μενουν μονο 10km σε πυκνο δασος χωρις γκρεμους να φτασει καποιος.
οκ, εχει και 'ενδιαφερουσες' διαδρομες αλλα εκει πραγματι θα τρομαξετε...2010 είχα παει....
-
Ατταρτ βλεπω...
Φχαριστηθειτε στην ασφαλτο, το πολυ και πατημενο χωμα, αμα θελατε περιπετειουλες εκτος αλλο γιαπωνεζο χρειαζοσασταν.Φίλε μου σαν πρώην κάτοχος grand vitara ξερω πολυ καλα μέχρι που φθάνει το yaris. Απλα με ενα ελατήριο αν το σηκώσεις 3 cm θα σαι πιο άνετος κυρίως ψυχολογικά στο αν θα βρεις κάπου
-
@tgk said in Toyota Yaris Cross:
Ατταρτ βλεπω...
Φχαριστηθειτε στην ασφαλτο, το πολυ και πατημενο χωμα, αμα θελατε περιπετειουλες εκτος αλλο γιαπωνεζο χρειαζοσασταν.Φίλε μου σαν πρώην κάτοχος grand vitara ξερω πολυ καλα μέχρι που φθάνει το yaris. Απλα με ενα ελατήριο αν το σηκώσεις 3 cm θα σαι πιο άνετος κυρίως ψυχολογικά στο αν θα βρεις κάπου
Δεν καταστρέφεις την γεωμετρία της ανάρτησης τόσο εύκολα και απλά. Μετά σε ανοιχτό δρόμο που δεν θα στρίβει;;;σε πλάγιους ανέμους θα αλλάζεις δυο δυο τις λωρίδες.
-
Ωραία όλα αυτά περί εκτός δρόμου αλλά δεν είδαμε καμιά σοβαρή πρόταση από τους ανταγωνιστές του yaris cross
Θα ψηνόμουνα για off road αλλά τι?
subaru xv έχω δει μόνο ένα στο δρόμο σε όλη μου τη ζωή
mitsubishi asx ???
έβγαλε η daihatsu καινούργιο και δε το μάθαμε???
vitara , Jimny (επαγγελματικό)???
Honda hrv διάβασα για μια 1800cc 4χ4 έκδοση αλλά μπορεί να μην έρθει καν
Μη μιλήσουμε για ευρωπαίους που έχουν μείνει στη δεκαετία του 80 με τα ταμπούρα και τους ημιάκαμπτους -
το Cross δεν ειναι για εκτος δρομου χρηση. Παει στο 90-95% των δρομων που παει ενα απλο yaris. Το οτι η Τογιοτα παρουσιασε ενα βιντεο που πατουσε λασπωμενο δρομο (το 4χ4) δεν σημαινει κατι.
-
@tgk said in Toyota Yaris Cross:
3 cm ελατηρια θελεις και εισαι οκ.
Ευχαριστω , το ερωτημα τι μαρκα και που προτεινεις ? και τι γινεαται με την εγγυση
Σκεφτομου και αλλαγη διαστασης για εβαζα MICHELIN LATITUDE CROSS -
215/60 R17 100H XL ή
225/55 R17 101H XL -
@spiros-0 said in Toyota Yaris Cross:
το Cross δεν ειναι για εκτος δρομου χρηση. Παει στο 90-95% των δρομων που παει ενα απλο yaris. Το οτι η Τογιοτα παρουσιασε ενα βιντεο που πατουσε λασπωμενο δρομο (το 4χ4) δεν σημαινει κατι.
Συμφωνώ σε ένα ποσοστό,είναι να πας μια παραλία μη κολλήσεις στην άμμο άντε και μερικούς πόντους χιόνι.
Ούτε εγώ το πήρα για off road χρήση πιο πολύ με συγκίνησαν τα διπλά ψαλίδια που έχει η 4κίνητη έκδοση για να βάλω το χέρι στη τσέπη.
Είχα πάει παλιά με ένα από τα πρώτα samurai σε ένα off road rally και ξέρω πως είναι το άθλημα. -
Έχω απορία, το πίσω μοτέρ γνωρίζουμε πως παράγει 5,3 κιλά ροπής. Μήπως όμως έχει και κάποιο συστημα γραναζιων υπό την ενιαία ενός κιβωτίου και τα πολλαπλασιάζει;
Εάν ναι τότε, μια χαρά θα ήταν -
@lap said in Toyota Yaris Cross:
Έχω απορία, το πίσω μοτέρ γνωρίζουμε πως παράγει 5,3 κιλά ροπής. Μήπως όμως έχει και κάποιο συστημα γραναζιων υπό την ενιαία ενός κιβωτίου και τα πολλαπλασιάζει;
Εάν ναι τότε, μια χαρά θα ήταντο σύστημα είναι ένας ασύγχρονος τριφασικός κινητήρας που παίρνει ρεύμα από τη μπαταρία μέσω inverter.
Σε όσους αρέσει το διάβασμα μπορούν να κατεβάσουν το hybrid vehicle dismantling manual από τη toyota.
-
Από την στιγμή που είναι ένας κινητήρας που πρέπει να δώσει κίνηση σε 2 τροχούς δεξιά-αριστερά έστω ένα σετ γραναζιών στην μορφή του διαφορικού θα υπάρχει στον άξονα.
Toyota Yaris Cross