-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
@rid said in Toyota Yaris Cross:
επικοινωνησα με toyota και μου ειπαν μονο απο εκδοση premium και adventure και κατοπιν ειδικης παραγγελιας
τι να πω, μπορεις να το πεις οτι υπαρχει σαν επιλογη
OK, αρα δεν θυμόμουν τις εκδόσεις στις οποίες είναι διαθέσιμο. Ειδική παραγγελία είναι όλα ουσιαστικά, αφού έχουν τέτοιο χρόνο παράδοσης. Πάντως γίνεται κανονικά, αυτό που έβαλα φωτό είναι από παραγγελία φίλου μου, πριν 15 μέρες. Κανονικά μπήκε στο σύστημα και προχωράει.
Αρα ανεβαίνει στα 30 η adventure ετσι;
Μπαίνει και ηλιοροφή στις εκδόσεις αυτές;
Πανοραμική, ανοιγόμενη;
Εχει και εργοστασιακό συναγερμό;
Αφου δεν μπορουμε να φορτώσουμε όλο τον κατάλογο στη bmw να τον φορτώσουμε στην Τοyota -
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Αρα ανεβαίνει στα 30 η adventure ετσι;
Μπαίνει και ηλιοροφή στις εκδόσεις αυτές;
Πανοραμική, ανοιγόμενη;
Εχει και εργοστασιακό συναγερμό;
Αφου δεν μπορουμε να φορτώσουμε όλο τον κατάλογο στη bmw να τον φορτώσουμε στην ΤοyotaΤου φίλου μου το πήγε €31.000 με την έκπτωση, Adventure AWD.
Ναι παίρνει και ηλιοροφή, αλλά δεν είναι ανοιγόμενη στο Cross, απλά γυάλινη πανοραμική. Για συναγερμό δεν γνωρίζω!
-
Μια που λέμε για awd είχα ακούσει διάφορα σχόλια ότι είναι μικρό 5,3hp αναρωτιόμουνα είναι θέμα marketing το ταμπελάκι awd-i
Λοιπόν αν διαβάσετε τις επίσημες προδιαγραφές της toyota
https://newsroom.toyota.eu/all-new-toyota-yaris-cross/?fbclid=IwAR3WHheLMHWI0VSFOulKwnMJiDvRH3X1mlMEB9Ra7v6kah-GyJ4Scj3E6BIv (πάνω έχει τα specifications σε pdf) αναφέρει για το πίσω μοτέρ: REAR MOTOR TYPE INDUCTION MOTOR σε αντίθεση με το μπροστά: PERMANENT MAGNET SYNCHRONOUS MOTOR. Μέχρι τώρα δεν έχω δει κάποιο τεστ να το αναφέρει περιορίζονται στα ίδια και τα ίδια πόσα λίτρα χωράει το πορτμπαγκάζ, τι διαστάσεις έχουν οι οθόνες κλπ.
Το έψαξα και βρήκα ένα ενδιαφέρον άρθρο (όποιος θέλει το διαβάζει) https://circuitdigest.com/article/different-types-of-motors-used-in-electric-vehicles-ev
Οι ασύγχρονοι κινητήρες (induction motors) λέει δίνουν τη μέγιστη ροπή από το ξεκίνημα : the maximum torque is made available at the starting of the motor which is suitable for traction application
Κάπως έτσι θα εξηγείται το 40:60 της ροπής που αναφέρει η toyota ο πίσω κινητήρας παρεμβαίνει πιο γρήγορα όταν το i βλέπει έλλειψη πρόσφυσης στους εμπρός τροχούς.
Θα ήταν ενδιαφέρον να διαβάσουμε και άλλες απόψεις. -
Γκούχου Γκούχου έχω κάνει δύο αναφορές για το πίσω μοτέρ στο τοπικό...έβαλα και λινκ από ιαπωνικά sites...
5,5 κιλά ροπής θυμάμαι είναι το ηλ.μοτερ πίσω.
-
5,3 ίπποι 52 Νιουτόμετρα αλλά δεν είναι ο ίδιος τύπος με το μπροστά
Στη πράξη τώρα που κοντεύω 2 μήνες είμαι ευχαριστημένος. -
Yaris Cross ACTIVE PLUS feedback (part 2)
Να θυμησω παλι οτι δεν εχω γνωσεις αυτοκινησης, όπως οι περισσοτεροι στο forum... Και καποια πραγματα δε γνωριζω να τα περιγραψω με ορολογια η πιο συντομα...
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ B
ΖΩΝΕΣ
Δεν εχουν εξτρα πλαστικο δακτυλιδι για συγκρατιση του κλιπ πιο ψιλα και το κενο αναμεσα στο καθισμα και τη μεσαια κολωνα δεν είναι μεγαλο με αποτελεσμα να υπαρχει μια δυσκολια στην αρχικη φαση τοποθετησης αφου ο καρπος δε χωρα με ευκολια εκει.
ΠΛΑΣΤΙΚO ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΑΚΟΠΤΩΝ ΠΑΡΑΘΥΡΩΝ
Το μονο σημειο το οποιο μου κανει πολυ low cost εικονα ειναι το πλαισιο που βρισκονται οι διακοπτες για τα παραθυρα. Τοσο πολυ που σκεφτομαι να δω τι μπορω να τοποθετησω εκει... Ετοιμο aftermarket, wrapping εφικτο?
ΚΥΛΙΣΗ (και σε συνηθεις διαδρομες που εκανα για συγκριση)
Είναι υπεροχη, (βεβαια ανεβαινω το παλιο μου αυτοκινητο και δεν νιωθω ότι οδηγαω κατι που δε μου αρεσει η δε θελω να ξανανεβω, ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΗΣΩ?). Πολύ πιο ομαλη στις ατελειες του αστικου δρομου (παντα με χαμηλες ταχυτητες) αλλα ακομα σε μεγαλυτερες ‘λακουβες’ όπως καποια φρεατια ομβριων, χωρις δυνατους κραδασμους η ‘γκρανκ-γκρουνκ’… Στους αυτοκινητοδρομος η οδηγηση είναι τοσο ξεκουραστη και ασφαλης πλεον… Με το αυτοματο και υβριδισμο δε χρειαζεται να εισαι σε επαγρυπνηση σαν να εισαι σε πολεμο να ‘κοψεις’ πως οδηγει ο από πισω ώστε να επιταχυνεις πανω του οριου για μη σε κοψει το δρομο ένα φορτηγο η να χασεις ολη τη φορα σου όταν καποιος οδηγει σαν να μην υπαρχει άλλος στο δρομο η και ακομα να επιβραδυνεις όταν ο καποιος από πισω ερχεται ‘πατημενος’… Το αυτοκινητο τα κανει όλα μονο του, χωρις να ‘χανει’ κατι σε επιταχυνση όταν το επαναφερεις εσυ η το cruise control στην επιθυμητη ταχυτητα.
ΤΙΜΟΝΙ
Τελεια αισθηση αφης, αποκρισης και ακτινα στροφης.
Τοσο ευκολο κανει το παρκαρισμα, (στη παρακατω φωτο με 2 κινησεις και λιγο στην ευθεια σε τοσο μικρο μερος χωρις καμερα, μονο στο τελος για να καταλαβω την αποσταση με τις γραμμες στις... Και ολο νομιζω εχω ακομα χωρο... Πρεπει να εχω το νου μου...)
που μεχρι να το συνηθισω ελπιζω να μη το ‘σπασω’ γιατι το τερματιζω χωρις να το καταλαβω.
ECVT
Ναι πραγματι υπαρχει μια πιο τραχια αισθηση και αλλα μονο σε συναρτηση με τον ηχο. Δεν με εχει ενοχλησει καθολου, ακομα και σε ανηφορες αλλα και στην Εθνικη. Πιο πολυ η διαφορα απο το την αθορυβη EV κινηση στο θερμικο κινητηρα δημιουργειται αυτη η αισθηση (ηχος). Αυτο που εγραψε ο @monman2, οι κραδασμοι ενοχλουν και οχι ο ηχος. Προσοχη ομως, δεν ετρεχα πανω απο 100 km/h και ουτε εκανα αναβαση RALLY ACRΟPOLIS σε χωματοδρομο η ασφαλτοδρομο που πηγα. Το αυτοκινητο σε εμπνευει να απολαμβανεις βολτα μαζι με ολη την οικογενεια και τους αρεσει περισσοτερο γιατι όπως λενε με την υβριδικοτητα δεν νιωθουν ότι θα τους φυγουν τα κεφαλια σε φρεναρισμα η ότι θα ακουμπησουν τα αυτια τους δεξια η αριστερα σε στροφες.
ΠΟΡΤ-ΜΠΑΓΚΑΖ
Αν προσεξατε στα του αυτοκινητου η χωρητικοτητα του χωρου αποσκευων αναφερεται εως το καλυμμα πορτ-μπαγκαζ κλπ. Μετα το καλυμμα εχεις ένα εξτρα χωρο σαν καποιου αλλου αυτοκινητου μεγκα-μποξ, σαφως μικροτερο, αν αφαιρεσεις την διαμορφωμενη διογκομενη πολυστερινη. Το διπλο δαπεδο μου ειναι πολύ πρακτικο αφου στο κατω επιπεδο αποθηκευω ηδη όλα τα απαραιτητα (πυροσβεστηρα, αλυσιδες κλπ) και διαφορα για την καθημερινη πρακτικοτητα ενω ακομα πιο κατω μπορουν ευκολα να υπαρχουν και ηδη καθαριοτητας. Και εχω ολο το υπολοιπο ορατο αδειο και ετοιμο για ένα καροτσι η αποσκευες για μια εκδρομη και ακομα και το μπουφαν μου αυτές τις πρωτες μερες…
Βεβαια θα ηταν ιδανικο σαν εξτρα εξοπλισμος το αυτοματο κουμπι του. Είναι λιγο αβολο στο ανοιξε-κλεισε ενώ σε αντιθεση ‘ρολαρει’ πολύ ευκολα πανω-κατω αν περασει το σημειο δυσκολιας.
ΚΟΡΝΑ
Η εχει τοσο καλη ηχομονωση το αυτοκινητο η δεν ειναι τοσο δυνατη... Θα το δω αυτο…
MyT
Πολυ ενδιαφερον να βλεπεις που ειναι το αυτοκινητο σου. Και ενδιαφερον concept στο application. Βεβαια νιωθω οτι κατι του λειπει. Δεν το εχω βρει ακομη. Επισης θυμωνω που με μαλωνει συνεχεια για το φρεναρισμα πριν τους κυκλικους κομβους, αν κοβω απο εκει που λεει δε θα σταματαει κανεις μεχρι να φτασω και παλι θα αναγκαζομαι να φρεναρω αποτομα (οπως λεει) στο τελος.
Καλο Σαββατοκυριακο...
-
Ωραίο ποστ, μη φοβάσαι να πεις ότι θέλεις. Όσοι ξέρουμε ένα κλικ παραπάνω σε σχολιάζουμε στα τσατ....πλάκα κάνω.
Θέλω να σου επισημάνω το παρκάρισμα. Να στρίβεις το τιμόνι ώστε οι ρόδες να έρχονται σε ευθεία και παράλληλα με το πεζοδρόμιο. Και αυτό στο λέω διότι έχω δει μπροστά μου μανδαμ να θέλει να περάσει σε στενό δρόμο ταυτόχρονα με τον απέναντι και να χτυπά με ορμή τον τροχό κάποιου που το είχε στρίψει όπως εσυ. Της λέω πως χτύπησε ξένο αμάξι και μου είπε ότι δεν ένιωσε κάτι και να την αφήσω ήσυχη.
Τώρα τι ημιαξόνια ράγισε ή έσπασε δεν ξέρω. Πάντως μετά από μια ώρα είδα έλειπε το αμάξι άρα έφυγε ο άνθρωπος με πιθανή βλάβη στο σύστημα αναρτήσεων και διεύθυνσης.
Για αυτό ίσια τους τροχούς.
-
ΠΑΝΤΑ ευθεια οι τροχοι στο παρκάρισμα. Ειναι ακρως ενοχλητικο να θες να περασεις και να εξέχουν οι τροχοι του παρκαρισμένου.
-
Πάντα ευθεία οι τροχοί,εκτός αν είσαι σε κλίση με ανηφόρα ή κατηφόρα.
-
Συν ότι φθείρονται οι φούσκες.
-
@jntaras said in Toyota Yaris Cross:
@x2arv said in Toyota Yaris Cross:
@x2arv said in Toyota Yaris Cross:
Απο καθαρή περιέργεια και για στατιστικούς λόγους δεν βάζουμε τους μήνες που περιμέναμε, ώστε να δούμε τελικά μέσους όρους παράδοσης ?
Η φόρμα
https://forms.gle/vPxxwdAid1rPsoPA9Το αποτέλεσμα (sheet 2)
https://docs.google.com/spreadsheets/d/10yBqwivVpTy3OcO26SnxZhinvoYOBWww9_1o_vDxzKQ/edit?usp=sharingΕυχαριστούμε όσους έχουν δηλώσει χρόνο αναμονής, να ξέρετε για εμάς που περιμένουμε το Cross είναι σημαντικό
Αυτή τη στιγμή ο μέσος όρος απο αυτά που έχουμε δηλώσει είναι 7.5 μήνες
Η δική μου παραγγελία έγινε τέλη Νοεμβρίου 2021 με προβλεπόμενο μήνα άφιξης 11/2022 (Toyota ΝΕΟΣ ΚΗΦΙΣΟΣ) Yaris Cross Hybrid Active Plus. Βλέπουμε...Ενδιαφέρον θα είχε να μας έλεγαν πόσο τους είχαν πει αρχικό χρόνο παράδοσης και τελικά ποιος ήταν ο πραγματικός, να αποκτήσουμε ελπίδες ρε παιδί μου...
Για εμάς που περιμένουμε ...δύσκολα τα πράγματα.
https://www.newsauto.gr/news/__trashed-34/ -
Θα δώσω κι εγώ ένα feedback, τώρα κοντεύω στο δίμηνο επιτυχούς συμβίωσης με το Cross.
Με τη καλοκαιρία των ημερών έκανα μια μονοήμερη εκδρομή στα Καλάβρυτα δυστυχώς το χιονοδρομικό έκλεισε πρόσφατα και δεν ανέβηκα προς τα εκεί, προτίμησα τις βόλτες στη πλατεία.
Για επιστροφή διάλεξα την επαρχιακή οδό προς Τρίπολη με τις πολλές στροφές και τα ωραία τοπία. Στην Εθνική οδό Αθηνών- Πατρών το αυτοκίνητο ήταν τίμιο ως προς οδηγική συμπεριφορά, κύλιση, κατανάλωση κλπ.
Στον επαρχιακό δρόμο θα μπορούσα να πω πολύ παραπάνω από τίμιο, θα το χαρακτήριζα ταλαντούχο, πολύ καλά κρατήματα για το ύψος του, ελάχιστα καταλάβαινα τις λακκούβες, η τετρακίνηση έμπαινε όποτε χρειαζόταν σε ανηφορικές στροφές, σημειωτέον έχω αλλάξει καμιά 10αριά αυτοκίνητα και το τελευταίο ήταν γερμανικό premium hatch (χαμηλωμένο).
Εντάξει δεν έκανα τεστ ταράνδου αλλά το τεστ της κατσίκας το πέρασα επιτυχώς
Δεύτερη φώτο κάπου στις πηγές Λάδωνα
Γενικά το αυτοκίνητο ήταν πολύ ευχάριστο και σβέλτο με καλή ποιότητα κύλισης ( έκδοση με διπλά ψαλίδια πίσω) και παρόλο που οδήγησα για ώρες γύρισα σπίτι ξεκούραστος (και ανανεωμένος) με καλό σκορ κατανάλωσης, λέει ότι θέλω βελτίωση στο φρενάρισμα.
-
@city-pop said in Toyota Yaris Cross:
ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΑΚΟΠΤΩΝ ΠΑΡΑΘΥΡΩΝ
Το μονο σημειο το οποιο μου κανει πολυ low cost εικονα ειναι το πλαισιο που βρισκονται οι διακοπτες για τα παραθυρα. Τοσο πολυ που σκεφτομαι να δω τι μπορω να τοποθετησω εκει... Ετοιμο aftermarket, wrapping εφικτο?
Βρισκω αρκετα στο Aliexpress, πχ αυτα, δεν ξερω απο Ευρωπη αν υπαρχει κατι.
Η αισθηση του υποβραχιονιου πως ειναι; Φαινεται σκληρο και αβολο
-
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
Θα δώσω κι εγώ ένα feedback, τώρα κοντεύω στο δίμηνο επιτυχούς συμβίωσης με το Cross.
Με τη καλοκαιρία των ημερών έκανα μια μονοήμερη εκδρομή στα Καλάβρυτα δυστυχώς το χιονοδρομικό έκλεισε πρόσφατα και δεν ανέβηκα προς τα εκεί, προτίμησα τις βόλτες στη πλατεία.
Για επιστροφή διάλεξα την επαρχιακή οδό προς Τρίπολη με τις πολλές στροφές και τα ωραία τοπία. Στην Εθνική οδό Αθηνών- Πατρών το αυτοκίνητο ήταν τίμιο ως προς οδηγική συμπεριφορά, κύλιση, κατανάλωση κλπ.
Στον επαρχιακό δρόμο θα μπορούσα να πω πολύ παραπάνω από τίμιο, θα το χαρακτήριζα ταλαντούχο, πολύ καλά κρατήματα για το ύψος του, ελάχιστα καταλάβαινα τις λακκούβες, η τετρακίνηση έμπαινε όποτε χρειαζόταν σε ανηφορικές στροφές, σημειωτέον έχω αλλάξει καμιά 10αριά αυτοκίνητα και το τελευταίο ήταν γερμανικό premium hatch (χαμηλωμένο).
Εντάξει δεν έκανα τεστ ταράνδου αλλά το τεστ της κατσίκας το πέρασα επιτυχώς
Δεύτερη φώτο κάπου στις πηγές Λάδωνα
Γενικά το αυτοκίνητο ήταν πολύ ευχάριστο και σβέλτο με καλή ποιότητα κύλισης ( έκδοση με διπλά ψαλίδια πίσω) και παρόλο που οδήγησα για ώρες γύρισα σπίτι ξεκούραστος (και ανανεωμένος) με καλό σκορ κατανάλωσης, λέει ότι θέλω βελτίωση στο φρενάρισμα.
Λάδωνα ε;!!! Ορεινή Γορτυνία. Λίγο πιο πάνω είναι το χωρίο της μητέρας μου. Ωραία μέρη, άγρια και ορείνα.
-
@city-pop said in Toyota Yaris Cross:
Να θυμησω παλι οτι δεν εχω γνωσεις αυτοκινησης, όπως οι περισσοτεροι στο forum... Και καποια πραγματα δε γνωριζω να τα περιγραψω με ορολογια η πιο συντομα...
Καλο Σαββατοκυριακο...
Μια χαρά τα εγραψες. Να το ευχαριστηθείτε εύχομαι. Ευχαριστούμε
-
Δυστυχώς από Μάρτιο του 23 πήγαμε Ιούλιο του 23 + 4μηνες στο κεφάλι. Παραγγελία Φεβρουαρίου
-
@nietzsche said in Toyota Yaris Cross:
Δυστυχώς από Μάρτιο του 23 πήγαμε Ιούλιο του 23 + 4μηνες στο κεφάλι. Παραγγελία Φεβρουαρίου
καλα...ενημερωνουν για αλλαγες σε τετοιο βαθος χρονου?
θα πιστευα οτι μονο σε οσους περιμενουν να παραλαβουν εντος τριμηνου τους ενημερωνουν για αλλαγες. Γιατι για παταδοσεις το 2023 μπορει να αλλαξουν τοσα πραγματα μπρος/πιαω μεχρι τοτε που δεν εχει νοημα ουτε μπορουν να υποθεσουν τι θα γινεται με το ρυθμο παταγωγης σε 6μηνες πχ...Εμενα με οαραδοση Νοεμβρη 22' δε μου εχουν κανει καμια ενημερωση φια αλλαγες
-
@osfp said in Toyota Yaris Cross:
καλα...ενημερωνουν για αλλαγες σε τετοιο βαθος χρονου?
θα πιστευα οτι μονο σε οσους περιμενουν να παραλαβουν εντος τριμηνου τους ενημερωνουν για αλλαγες. Γιατι για παταδοσεις το 2023 μπορει να αλλαξουν τοσα πραγματα μπρος/πιαω μεχρι τοτε που δεν εχει νοημα ουτε μπορουν να υποθεσουν τι θα γινεται με το ρυθμο παταγωγης σε 6μηνες πχ...Εμενα με οαραδοση Νοεμβρη 22' δε μου εχουν κανει καμια ενημερωση φια αλλαγες
Δεν με πήραν τηλέφωνο εγώ πήρα και ρώτησα. Βέβαια μου είπαν ότι αυτά αλλάζουν και μπορεί να επανέλθει πάλι στις αρχικές προβλέψεις. Βασικά έρχονται συνεχώς ενημερώσεις και οι ημερομηνίες είναι μεταβάλλονται συνέχεια
-
Επιβεβαιώνω και εγώ.
Διαβάζοντας αντίστοιχα fora της Αγγλίας πχ toyotaownersclub, οι παραδώσεις εκεί δεν ξεπερνάνε το εξάμηνο ακόμα και για παραγγελίες Ιανουαρίου. Με ποια λογική γίνεται αυτό?? Έχει καμία προφανή λογική εξήγηση που δεν την γνωρίζω? Συμπεραίνω ότι είναι πρόβλημα/πολιτική του εισαγωγέα εδώ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η μαμά εταιρία να δίνει το ίδιο αυτοκίνητο στην Αγγλία σε 6 μήνες και στην Ελλάδα σε 18 τα οποία λογικά κατασκευάζονται στα ίδια ευρωπαϊκά εργοστάσια. Πραγματικά σκέφτομαι να στείλω email στην μαμά εταιρία να μου το εξηγήσουν.
-
@christos_uoa said in Toyota Yaris Cross:
Διαβάζοντας αντίστοιχα fora της Αγγλίας πχ toyotaownersclub, οι παραδώσεις εκεί δεν ξεπερνάνε το εξάμηνο ακόμα και για παραγγελίες Ιανουαρίου. Με ποια λογική γίνεται αυτό?? Έχει καμία προφανή λογική εξήγηση που δεν την γνωρίζω? Συμπεραίνω ότι είναι πρόβλημα/πολιτική του εισαγωγέα εδώ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η μαμά εταιρία να δίνει το ίδιο αυτοκίνητο στην Αγγλία σε 6 μήνες και στην Ελλάδα σε 18 τα οποία λογικά κατασκευάζονται στα ίδια ευρωπαϊκά εργοστάσια. Πραγματικά σκέφτομαι να στείλω email στην μαμά εταιρία να μου το εξηγήσουν.
Να στείλεις email αλλά μην περιμένεις κάποια ικανοποιητική απάντηση.
Το έχουμε ξανασυζητήσει:
Στην Αγγλία είναι δεξιοτίμονα, άλλη γραμμή παραγωγής αποκλειστικά για την Αγγλία. Επίσης είναι τεράστια αγορά. Κάθε αγορά έχει ένα ποσοστό (%) επί της παραγωγής ανάλογα με το μέγεθός της. Στην Ελλάδα η ζήτηση είναι πολύ μεγαλύτερη από το μέγεθος της αγοράς (αναλογικά) και παρόλο που έχουμε μεγαλύτερη ποσόσοτη από αυτή που μας αναλογεί και πάλι δεν είναι αρκετή. Αλλά και Γερμανία π.χ. δεν είναι 6μηνο η παράδοση, κοντά στους 12 μήνες πάει από όσο γνωρίζω.Οι ημερομηνίες πάντως είναι ενδεικτικές και δυναμικές, αλλάζουν συνεχώς στο σύστημα ανάλογα με την τρέχουσα κατάσταση.
Toyota Yaris Cross