-
@christos_uoa said in Toyota Yaris Cross:
Στο αυτοκίνητο που έχεις, έχεις ομίχλης τώρα? Αν ναι ποσο συχνα τα χρειάστηκες? Εγώ προσωπικά 8 χρόνια με αυτοκίνητο με ομίχλης ούτε ξέρω πως ενεργοποιούνται γιατί δεν τα χρειάστηκα. Οπότε και η επιλογή μου μεταξύ active και active+ ήταν πολύ εύκολη για το active.
Offtopic: θυμάμαι όταν το 2001 αγόρασα το 206 και στην παρουσίαση απο τον πωλητή μου έδειχνε μια θήκη κάτω απο το κάθισμα του συνοδηγού. Την ξαναανοιξα το 2010 όταν το πουλησα μήπως έχω ξεχάσει τίποτα. Αυτο που θέλω να πω ότι όλα είναι μάρκετινγκ. Κάτσε και σκέψου τι πραγματικά χρειάζεσαι σύμφωνα με την εως τώρα εμπειρία σου και ποση συχνή χρήση κάνεις και τότε θα κάνεις την πιο σωστή επιλογή ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ.Είσαι πολύ λάθος. Στα 14 χρόνια τα προβολακια τα χρειάστηκα δύο φορές. Ναι,μόνο δύο φορές. Χωρίς αυτά όμως δεν θα είχα περάσει το Δομοκό και το Αρτεμισιο. Βράδυ και τις δύο φορές.
Εννοείται ότι είχα κλείσει τα φώτα πορείας και πήγαινα μόνο με τα προβολακια. -
Κι εγώ αρκετά συχνά κλείνω τα διασταύρωσης (όχι τα πορείας, πορείας είναι τα μεγάλα) συνήθως σε παραλίες καλοκαίρι. Σε συνδυασμό με τις μπλε ψείρες και τα μπλε πιτσιλιστήρια κάνουν το αυτοκίνητο πολύ εντυπωσιακό. Δε βλέπω τίποτα αλλά δε πειράζει.
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
@kostas2310 said in Toyota Yaris Cross:
Είμαι μεταξύ της έκδοσης Active plus και Style σε υβριδικό.
Μόνο εσύ μπορείς να το απαντήσεις. Το βασικό που έχει είναι τα φώτα led, τα υπόλοιπα είναι επουσιώδη. Εαν μπορείς να πληρώσεις την διαφορά προφανώς πας για Style...όσο πιο καλό εξοπλισμό τόσο το καλύτερο.
Μόνο και μόνο για τα λεντ παντού και το καλύτερο infotainment αξίζει η style.
-
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Μόνο εσύ μπορείς να το απαντήσεις. Το βασικό που έχει είναι τα φώτα led, τα υπόλοιπα είναι επουσιώδη. Εαν μπορείς να πληρώσεις την διαφορά προφανώς πας για Style...όσο πιο καλό εξοπλισμό τόσο το καλύτερο.
Γνωρίζουμε αν έχει led και στα πιτσιλιστήρια;
-
@georgemit said in Toyota Yaris Cross:
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Γνωρίζουμε αν έχει led και στα πιτσιλιστήρια;
Μόνο στη Μπουρνάζι style edition
-
@ggab said in Toyota Yaris Cross:
Στο αυτοκίνητο που έχεις, έχεις ομίχλης τώρα? Αν ναι ποσο συχνα τα χρειάστηκες? Εγώ προσωπικά 8 χρόνια με αυτοκίνητο με ομίχλης ούτε ξέρω πως ενεργοποιούνται γιατί δεν τα χρειάστηκα. Οπότε και η επιλογή μου μεταξύ active και active+ ήταν πολύ εύκολη για το active.
Offtopic: θυμάμαι όταν το 2001 αγόρασα το 206 και στην παρουσίαση απο τον πωλητή μου έδειχνε μια θήκη κάτω απο το κάθισμα του συνοδηγού. Την ξαναανοιξα το 2010 όταν το πουλησα μήπως έχω ξεχάσει τίποτα. Αυτο που θέλω να πω ότι όλα είναι μάρκετινγκ. Κάτσε και σκέψου τι πραγματικά χρειάζεσαι σύμφωνα με την εως τώρα εμπειρία σου και ποση συχνή χρήση κάνεις και τότε θα κάνεις την πιο σωστή επιλογή ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ.Είσαι πολύ λάθος. Στα 14 χρόνια τα προβολακια τα χρειάστηκα δύο φορές. Ναι,μόνο δύο φορές. Χωρίς αυτά όμως δεν θα είχα περάσει το Δομοκό και το Αρτεμισιο. Βράδυ και τις δύο φορές.
Εννοείται ότι είχα κλείσει τα φώτα πορείας και πήγαινα μόνο με τα προβολακια.Και καλά έκανες και πήρες αυτοκίνητο με προβολάκια. Εγώ όμως με 200000 χλμ στα 21 χρόνια στο νησί δεν τα χρειάστηκα ποτέ. Όπως δεν έχω χρειαστεί και τις αντιολισθητικές και την μια φορά που χιόνισε στα 21 χρόνια κάθισα σπίτι. Όπως δεν χρειάζομαι την 9 ιντσών τελευταία έκδοση info με GPS για το καθημερινό μου μισάωρο ταξίδι (15+15) προς τη δουλειά ή στο μέγιστο ταξίδι της 1.5 ώρας νομίζω θα αντέξω με την 8αρα και το παλιό info.
Για τα led συμφωνώ αλλά μπορώ να βάλω και μετά με τελικό κόστος πολύ μικρότερο από τη διαφορά των εκδόσεων.
Έχασες εντελώς το νόημα αυτών που έγραψα. -
Ουσιαστικά τα παραπάνω που έχει η Style είναι τα εξής:
Φιμε, οθονη καλυτερη 9αρα HD, προβολείς Led, ασυρματη συνδεση κινητου για carplay, πλοήγηση δικιά του, ζαντες μαυρες πιο σύγχρονες (17αρες) , κουμπί για εκκίνηση κινητήρα, φώτα ημέρας με οδηγο φωτισμού λεντ, φλας με οδηγο φωτισμού λεντΔιαφορά στην τιμή: 1850-1900 ευρώ. Και την Active plus να επέλεγα σίγουρα θα πάω για φιμέ και ίσως στο μέλλον πειστώ και για καμιά μεταχειρισμένη πιο όμορφη ζάντα. Δώστε καμιά γνώμη να πάρουμε την απόφαση. Ευχαριστώ πολύ συνφορουμιτες!
STYLE !!!! σκέψου ότι δίνεις μια φορά το ποσό αλλά τα + τα έχεις για όσο υπολογίζεις να έχεις το αυτοκίνητο
-
Εννοείται ότι είχα κλείσει τα φώτα πορείας και πήγαινα μόνο με τα προβολακια.Και καλά έκανες και πήρες αυτοκίνητο με προβολάκια. Εγώ όμως με 200000 χλμ στα 21 χρόνια στο νησί δεν τα χρειάστηκα ποτέ. Όπως δεν έχω χρειαστεί και τις αντιολισθητικές και την μια φορά που χιόνισε στα 21 χρόνια κάθισα σπίτι. Όπως δεν χρειάζομαι την 9 ιντσών τελευταία έκδοση info με GPS για το καθημερινό μου μισάωρο ταξίδι (15+15) προς τη δουλειά ή στο μέγιστο ταξίδι της 1.5 ώρας νομίζω θα αντέξω με την 8αρα και το παλιό info.
Για τα led συμφωνώ αλλά μπορώ να βάλω και μετά με τελικό κόστος πολύ μικρότερο από τη διαφορά των εκδόσεων.
Έχασες εντελώς το νόημα αυτών που έγραψα.Δεν έχασα κανένα νόημα. Το αν είσαι σε νησί,δεν αλλάζει ούτε μειώνει τη χρησιμότητα των φώτων ομίχλης. Μια φορά αρκεί για να σε βγάλουν απο τη δύσκολη στιγμή.
-
Ρεζέρβα και φώτα ομίχλης για εμένα είναι βασικός εξοπλισμός ασφαλείας. 1 φορά θα χρειαστούν, αλλά θα κάνουν την διαφορά.
Πριν τα Χριστούγεννα έμεινα το απόγευμα κοντά στη Ραφήνα, όλα τα βουλκανιζατέρ κλειστά. Σε 40 λεπτά ήμουν σπίτι μου μετά από πολύ δύσκολη μέρα δουλειας και ταλαιπωρίας. Πήγα το πρωί δίπλα στο σπίτι μου και το έφτιαξα.
Φώτα ομίχλης χρησιμοποιώ συχνά - πυκνά, και κουβέρτες έχω πάντα μέσα στο αυτοκίνητο.
-
@dublin said in Toyota Yaris Cross:
Ρεζέρβα και φώτα ομίχλης για εμένα είναι βασικός εξοπλισμός ασφαλείας. 1 φορά θα χρειαστούν, αλλά θα κάνουν την διαφορά.
Όπως σωστά λές, όλα ειναι σχετικά και θέμα εμπειριών που μας έχουν τύχει. Στα 28 χρόνια που οδηγώ, μόνο 1 φορά χρειάστηκα ρεζέρβα, όλες τι άλλες τα κιτ επισκευής (ή απλά και μια τρόμπα) με κάλυψαν. Οπότε για εμένα η ρεζέρβα δεν είναι απαραίτητη, δεν κοιτάω καν εαν έχει το αυτοκίνητο που θέλω να αγοράσω, μου είναι αδιάφορο!
Για τα φώτα ομίχλης, nice to have αλλά στην Ελλάδα τα έχω πραγματικά χρειαστεί 1 ή 2 φορές.
-
Έχασες εντελώς το νόημα αυτών που έγραψα.Δεν έχασα κανένα νόημα. Το αν είσαι σε νησί,δεν αλλάζει ούτε μειώνει τη χρησιμότητα των φώτων ομίχλης. Μια φορά αρκεί για να σε βγάλουν απο τη δύσκολη στιγμή.
Έχεις απόλυτα δίκιο... Σε ένα νησί που οι μετεωρολογικές και τοπογραφικές συνθήκες είναι τέτοιες που δεν πρόκειτε να υπάρξει ομίχλη ποτέ στις διαδρομές που κινούμαι και στις ώρες που κινούμαι (σύμφωνα με την 21 χρόνια οδηγική μου εμπειρία σε αυτό το μέρος), κρίνονται απαραίτητα τα προβολάκια ομίχλης. Που φυσικά αν το φαινόμενο έχει μια περιόδο επανεμφάνισης 30 χρόνια που συμαίνει ότι θα συμβεί μάλλον τα επόμενα χρόνια, θα επιλέξω εκείνη την μέρα να καθίσω σπίτι. Ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε.
-
Προβολάκια και LED με 3000€, ένα 6μηνο βασικούς μισθούς, όσο τα έξοδα του αυτοκινήτου μια 3ετια, άριστη αγορά, ακόμη πιο συμφέρουσα από ηλιόροφη ή σπέσιαλ χρώμα με 1μιση χιλιάρικο, αλλά το vfm του πρώτο τραπέζι πίστα σε άφτερ επαρχιακό σκυλάδικο δεν το φτάνει. Θα το θυμάσαι μια ζωή...
-
Η χρήση των φώτων ομίχλης (πάντα για τα μπροστά λέμε) εκτός απο τις κλιματικές συνθήκες εξαρτάται και απο την ποιότητα της μεσαίας σκάλας .
Στο mondeo και στο yaris δεν χρειάστηκε ποτε να ανάψω ομίχλης πάντα έβλεπα/βλέπω καλά ,αντίθετα στο iQ μόλις βγω απο την πόλη πάντα τα ανάβω (χωρίς ομίχλη ) γιατί δεν βλέπω καθόλου την άκρη του δρόμου και είμαι όλη την ώρα με το χέρι στον διακόπτη για να τα σβήνει όταν έρχεται αυτοκίνητο αντίθετα .
Μεγάλη σχεδιαστική αποτυχία με προτζέκτορες και HIR2 λάμπες μάλιστα! Ψάχνω να βρω Led λάμπες να ταιριάζουν μπας και...αλλα τζίφος μεχρι τώρα
-
Η active+ έχει και 4 ηχεία παραπάνω σε σχέση με την active
-
@quentino said in Toyota Yaris Cross:
2 παραπάνω, όχι 4. Η Active εχει συνολικά 4 ηχεία και η Active+ (& Style) εχουν 6.
Οι διαφορές ειναι:
- 6 αντί 4 ηχεία
- Προβολείς ομίχλης (led)
- Πίσω φώτα led
- Ο πίνακας οργάνων με την μεγαλύτερη οθόνη (7" αντί για 4.2")
-
@quentino said in Toyota Yaris Cross:
2 παραπάνω, όχι 4. Η Active εχει συνολικά 4 ηχεία και η Active+ (& Style) εχουν 6.
σωστός
-
@dublin said in Toyota Yaris Cross:
Πριν τα Χριστούγεννα έμεινα το απόγευμα κοντά στη Ραφήνα, όλα τα βουλκανιζατέρ κλειστά. Σε 40 λεπτά ήμουν σπίτι μου μετά από πολύ δύσκολη μέρα δουλειας και ταλαιπωρίας. Πήγα το πρωί δίπλα στο σπίτι μου και το έφτιαξα.
Φώτα ομίχλης χρησιμοποιώ συχνά - πυκνά, και κουβέρτες έχω πάντα μέσα στο αυτοκίνητο.
Συμφωνώ με δουβλι, ειδικά αν μένεις Ηπειρο, ας πάει κάποιος Γιάννενα χειμώνα 7 το πρωί και θα δει τι εννοω
-
-
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
@city-pop said in Toyota Yaris Cross:
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
Σήμερα που είχε καλό καιρό, πήγα βόλτα προς Λαύριο.
Εντάξει το αυτοκίνητο είναι καινούργιο και δεν ήθελα να το ζορίσω παρόλο που μου είπαν δε χρειάζεται στρώσιμο.
Γενικά έμεινα ευχαριστημένος από τη συμπεριφορά φρένα, κρατήματα, επιτάχυνση κλπ.
Βέβαια με έτρωγε να μπω στην άμμο για να δω τι αγόρασα,
τελικά καλά τα πήγε.
Τελεια φωτο... Πολυ φυσικη και το αυτοκινητο εναρμονιζεται αψογα με το περιβαλον... Νομιζω το ασπρο ειναι το χρωμα των διακοπων σε Κυκλαδες κλπ. Μακαρι να βρω ενα ΑWD σε διακοπες το καλοκαιρι προς ενοικιαση. Δε θα κατεβαινω για μπανιο... Η ζαντα φαινεται σαν αλλη απο αυτη του STYLE, λογο της ληψης...
Το σημειο ειναι αμμωδες σαν να εισαι στην ακροθαλασσια που ακομα και με 'σαγιοναρα' βουλιαζεις η λιγο πιο 'σταθερο' οπως εικαζει λιγο η φωτογραφια? Το δοκιμασατε εν κινηση (χλμ/ωρα?) και απο σταση/εκκινηση και οπισθεν? Τροχοι τερμα δεξια/αριστερα εκκινηση? Λιγο ασχετος απο (την οποια) 4κινηση (οπως σωστα αποκαλεσατε) πριν) και πολυ περιεργος απο την αλλη...
Ο εικονολήπτης (σύζυγος) δε το έχει με τα φωτορεπτορτάζ και δε βγήκε καλή η ζάντα
Τώρα με το awd, επειδή είναι καινούργιο το όχημα ήθελα να ελέγξω το σύστημα και τον διακόπτη, αν όντως δουλεύει και μπήκα σε μια παραλία με άμμο παραλία τελικά με το trail βγήκα αλώβητος
Θα ήθελα να γράψω μερικές εντυπώσεις από τις λίγες μέρες που το οδηγώ. Λοιπόν πήγα μια μονοήμερη εκδρομή Αθήνα- Τρίπολη- Βυτίνα-Νεμέα-Αθήνα.
Έκανα 432 χιλιόμετρα μικτής διαδρομής με κατανάλωση 25 λίτρα 98ron άρα 5,74λτ ανά 100χλμ.
Στην Ολυμπία οδό το αυτοκίνητο ήταν πολιτισμένο και ευχάριστο, πήγαινα με λογικές ταχύτητες 120-130 χλμ, βέβαια τόσο είναι και το όριο.
Εδώ δούλευε πιο πολύ ο 1500αρης κινητήρας για αυτό μου ανέβασε και την κατανάλωση. Δε μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα στον ανοιχτό δρόμο από τις επιδόσεις αλλά δεν ξέρω αν θα μου χρειαζόταν κιόλας εφόσον το όριο είναι 130 χλμ/ώρα.
Εκεί που με εντυπωσίασε το σύνολο ήταν στο κατσικόδρομο Λεβίδι- Νεμέα, πολύ καλά κρατήματα, φρένα και γενικά ότι χρειαζόμουν για να κινηθώ γρήγορα και με ασφάλεια, σε αυτά τα κομμάτια του δρόμου ο ηλεκτροκινητήρας βοηθούσε πολύ στο να επιταχύνω μετά από μια κλειστή στροφή χωρίς να περιμένω να ανεβάσω στροφές (στροφόμετρο δεν υπάρχει).
Για το τέλος η φωτογραφία που τράβηξα (μόνος μου)
Καλησπέρα !
Το αμάξι είναι κούκλα!
Καλόταξίδο και από εμένα .
Παρήγγειλα το ίδιο πριν μια βδομάδα ,
Style AWD στο απλό λευκό χρώμα ,όχι πέρλα σαν το δικο σου .
Το περιμένω πως και πως .Να το χαίρεσαι
-
@alex-mix said in Toyota Yaris Cross:
Συμφωνώ με δουβλι, ειδικά αν μένεις Ηπειρο, ας πάει κάποιος Γιάννενα χειμώνα 7 το πρωί και θα δει τι εννοω
Ακριβώς!!! Για αυτό έγραψα ότι είναι πολύ υποκειμενικό και βασίζεται στις εμπειρίες του καθενός. Εγώ που κινούμαι 90% στην πόλη μου είναι άχρηστη η ρεζέρβα...στις δικές σου διαδρομές θα έλεγα ότι είναι σχεδόν απαραίτητη!
Toyota Yaris Cross