-
Σε corolla που μου είχε δώσει ένας έμπορος για τριήμερο με μισό ντεπόζιτο γεμάτο έβαλα βενζίνη καθώς έκανα πολλά χιλιόμετρα.
Τώρα για ένα τεστ 30-40 λεπτών, ναι, έχω την άποψη ότι πρέπει να μου παρέχουν ένα αυτοκίνητο πλήρως ασφαλισμένο, καθαρό και με επαρκή βενζίνη για το τεστ. Μάλλον θα είναι παραξενιά μου.
Την επόμενη φορά θα πληρώσω εγώ καύσιμο για το σύντομο test-drive ιδιωτικής εταιρείας πώλησης αυτοκινήτων, θα του ρίξω κι ενα βιολογικό καθαρισμό κι έναν έλεγχο με σποτ-μεκάνικ πριν το επιστρέψω στον πανάσχετο πωλητή.
Μην μας πουν και γαιδούρια... -
Σήμερα που είχε καλό καιρό, πήγα βόλτα προς Λαύριο.
Εντάξει το αυτοκίνητο είναι καινούργιο και δεν ήθελα να το ζορίσω παρόλο που μου είπαν δε χρειάζεται στρώσιμο.
Γενικά έμεινα ευχαριστημένος από τη συμπεριφορά φρένα, κρατήματα, επιτάχυνση κλπ.
Βέβαια με έτρωγε να μπω στην άμμο για να δω τι αγόρασα,
τελικά καλά τα πήγε.
-
Σε τεστ βόλτας μόνος σου δεν συμπληρώνεις καύσιμο εννοείται. Αν δεν επαρκεί περιορίζεις τη βόλτα.
Αν σου δώσουν όμως αμάξι για ημέρα και πάνω ε το γυρνάς με όσο καύσιμο είχε μέσα, σαν τα νοικιαρικα.
Εκτός αν σου πουν προκαταβολικά φάτε τα κύριε! Μην βάλετε τίποτα (έχει τύχει σε φίλο όταν πήραμε ΣΚ μια Χ3, ενώ εγώ στην υβριδική Χ1 έβαλα και έκαψα ένα 20αρικο αλλά έκανα 200 χλμ μέσα σε μια μέρα που το είχα).Τεσπα λόγος να ακυρώσω βόλτα ενώ μου λένε ότι επαρκεί το καύσιμο κατ έμε δεν θα το έκανα.
Το πολύ πολύ να εμένα και να τους έπαιρνα τηλέφωνο να έρθουν να το πάρουν. -
@cmax75 said in Toyota Yaris Cross:
Σε corolla που μου είχε δώσει ένας έμπορος για τριήμερο με μισό ντεπόζιτο γεμάτο έβαλα βενζίνη καθώς έκανα πολλά χιλιόμετρα.
Τώρα για ένα τεστ 30-40 λεπτών, ναι, έχω την άποψη ότι πρέπει να μου παρέχουν ένα αυτοκίνητο πλήρως ασφαλισμένο, καθαρό και με επαρκή βενζίνη για το τεστ. Μάλλον θα είναι παραξενιά μου.
Την επόμενη φορά θα πληρώσω εγώ καύσιμο για το σύντομο test-drive ιδιωτικής εταιρείας πώλησης αυτοκινήτων, θα του ρίξω κι ενα βιολογικό καθαρισμό κι έναν έλεγχο με σποτ-μεκάνικ πριν το επιστρέψω στον πανάσχετο πωλητή.
Μην μας πουν και γαιδούρια...Του κάνεις ένα σέρβις, το περνάς και ΚΤΕΟ μην είμαστε και αχάριστοι όπως διαβάζουμε.
-
Test drive διενεργείται εφόσον ο ενδιαφερόμενος: βάλει καύσιμα,αλλάξει φίλτρα λάδια,ελέγξει πιέσεις ελαστικών. Κατά την παράδοση θα πρέπει το όχημα να έχει πλυθεί!
Πέρα απο την πλάκα,συμφωνώ με τον προλαλήσαντα,όταν το έχεις για τουλάχιστον μία ημέρα,το επιστρέφεις με όσο καύσιμο το παρέλαβες,όπως κάνουμε στα ενοικιαζόμενα. Σε test drive του ποδιού,έχουν υποχρέωση να έχει επαρκής ποσότητα καυσίμου. -
Οπως ειπε ο ανθρωπος πιο πανω, υποτιθεται πως θες να τσεκαρεις ως υποψηφιος αγοραστης ενα οχημα τωσων χιλιαδων ευρω και θα τσιγγουνευτεις 10 ευρω καυσιμου? Μαλιστα...
-
Κάποτε είχα δώσει ένα 20ρικο για βενζίνη για test drive σε μεταχειρισμένο BMW, μάλιστα οδηγούσε ο πωλητής, μεγάλης αντιπροσωπείας.
-
Επίσης ο έμπορος κατά το test drive να έχει φροντίσει να υπάρχει στο δεξί κάθισμα μια νεαρά ελευθέρων ηθών που να μας κάνει όλα τα χατήρια, έπειτα να σκίσει τα μνημόνια και να διαγράψει όλες τις οφειλές και δάνεια που εκκρεμούν εις βάρος μας. Άψογα
-
Δεν εχω προβλημα να πληρωσω τα καυσιμα στο test drive που θα κανω . Δεν φτανει που μου παρεχουν το αμαξι, θα μου πληρωσουν και τα καυσιμα? Δεν ειναι υποχρεωμενοι ουτε για το ενα, ουτε για το αλλο. Ιδιωτική εταιρεια ειναι , δεν ειναι κοινωφελης εταιρεια....
-
@spi_duster said in Toyota Yaris Cross:
Οπως ειπε ο ανθρωπος πιο πανω, υποτιθεται πως θες να τσεκαρεις ως υποψηφιος αγοραστης ενα οχημα τωσων χιλιαδων ευρω και θα τσιγγουνευτεις 10 ευρω καυσιμου? Μαλιστα...
Αυτοί θα βγάλουν απο εμένα κάποιες χιλιάδες €,εγώ θα βάλω το 10ευρω;;;;
Μήπως και στα ΣΜ να βάλουν χρέωση για τα καροτσάκια που κουβαλάμε τα ψώνια;;;;
Πολύ κιμπαρης μας βγήκες! -
@spi_duster said in Toyota Yaris Cross:
Με όλο το σεβασμό νομίζω οι παραπάνω απόψεις είναι εκτός θέματος.
Δεν είναι το θέμα το 10ρικο ή το 20ρικο.
Είναι πολύ απλά τι είναι σωστή συμπεριφορά μεταξύ εταιρείας και πελάτη ή ενδιαφερόμενου.
Όποιος νομίζει ότι οι εταιρείες μας κάνουν χάρη που μας δίνουν ένα αυτοκίνητο για δοκιμή κάνει λάθος.
Όλες οι εταιρείες έχουν συγκεκριμένο μάρκετινγκ, pre-sales και after-sales τακτικές και το να δώσουν ένα test-drive είναι στρατηγική τους για να φέρουν τον πελάτη κοντά στο προιόν τους. Αυτό έχει αποφασιστεί από μεγάλα κεφάλια στις μητρικές εταιρείες και ισχύει από dacia μέχρι porsche.
Τώρα ο κάθε καραμήτρος πωλητής μπορεί να δυσανασχετεί με αυτό γιατί του φορτώνουν κι άλλες μανούρες, "που να τρέχουμε να βάζουμε βενζίνες και να πλένουμε αυτοκίνητα τώρα... εμείς είμαστε εδώ για να πουλάμε και να παίρνουμε την προμήθειά μας..." αλλά αυτό είναι δικό του πρόβλημα, όχι δικό μου.
Εγώ θα εξακολουθώ να αναζητώ σωστή επαγγελματική συμπεριφορά, όπως την προσφέρω κι εγώ στο δικό μου χώρο εργασίας. -
Το έχουμε ξεχηλώσει το θέμα! Το απλό είναι: παίρνεις το αυτοκίνητο και εαν μείνεις (που δεν θα μείνεις γιατί έχει 50+ χλμ όταν βγάλει παύλες), τους παιρνεις τηλέφωνο τους ξεχέζεις και έρχονται να σε μαζέψουν.
@ggab said in Toyota Yaris Cross:
Αυτοί θα βγάλουν απο εμένα κάποιες χιλιάδες €,εγώ θα βάλω το 10ευρω;;;;
Αυτοί θα βγάλουν μερικές 100αδες €, ούτε καν χιλιάρικο.
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
Αυτοί θα βγάλουν μερικές 100αδες €, ούτε καν χιλιάρικο.
Εκτος αυτου. Οποιος κανει τεστ ντραιβ, παει να πει οτι θα παρει και το αμαξι? Στα 100 td , ενας θα αγορασει.....
-
σας επαναφέρω στο cross διατηρώντας όμως την συνέχεια της συζήτησης ...
έχετε πάρει χαμπάρι πόσο μικρό είναι το ντεπόζιτο βενζίνης στο υβριδικό μόλις 36 λίτρα
πρέπει να κάνεις slip stream στα ΚΤΕΛ για να βγάλεις άνετα το κλασικό Αθήνα-Θεσσαλονίκη
-
Το έχουμε ξεχηλώσει το θέμα! Το απλό είναι: παίρνεις το αυτοκίνητο και εαν μείνεις (που δεν θα μείνεις γιατί έχει 50+ χλμ όταν βγάλει παύλες), τους παιρνεις τηλέφωνο τους ξεχέζεις και έρχονται να σε μαζέψουν.
Εσύ κάνε αυτό Φάνη.
Εγώ προτιμώ να μην το πάρω καν για να μη μείνω στο δρόμο.
Και η αυτονομία ήταν 9km. Ούτε 50+ ούτε παύλες. -
Εσύ κάνε αυτό Φάνη.
Εγώ προτιμώ να μην το πάρω καν για να μη μείνω στο δρόμο.
Και η αυτονομία ήταν 9km. Ούτε 50+ ούτε παύλες.Η προτίμηση σεβαστή, αλλά δεν φταίει ο έμπορος για τις δικές μας προτιμήσεις. Εφόσον ο άνθρωπος που γνωρίζει λέει ότι επαρκεί το καύσιμο, απλά παίρνουμε το αυτοκίνητο και φεύγουμε. Έχω πάρει δεκάδες test drive με λαμπάκι ρεζέρβας και ποτέ δεν έχω μείνει.
Αυτό εξηγώ, ότι όταν βγάλει παύλες (άρα δεν λέει κάν αυτονομία) έχει 50+χλμ, με τα 9χλμ αναγραφόμενα έχει πάνω από 60χλμ.
-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
έχετε πάρει χαμπάρι πόσο μικρό είναι το ντεπόζιτο βενζίνης στο υβριδικό μόλις 36 λίτρα
πρέπει να κάνεις slip stream στα ΚΤΕΛ για να βγάλεις άνετα το κλασικό Αθήνα-Θεσσαλονίκη
Βγάζει παύλες στη Λάρσα αλλά σε βγάζει άνετα Σαλονίκη, ψυχολογικό είναι.
-
όταν βγάλει παύλες (άρα δεν λέει κάν αυτονομία) έχει 50+χλμ, με τα 9χλμ αναγραφόμενα έχει πάνω από 60χλμ.
Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς.
Νομίζω πως όταν ανάψει το λαμπάκι της ρεζέρβας είσαι περίπου στα 50-60 χλμ υπόλοιπο. Αυτό το σημείο το είχαμε ξεπεράσει προ πολλού, η βελόνα στον πάτο και αυτονομία στην οθόνη 9km. Άρα το 50+9 από που προκύπτει;
Ισχύει κάτι άλλο στο yaris cross που μου έχει διαφύγει; -
Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς.
Νομίζω πως όταν ανάψει το λαμπάκι της ρεζέρβας είσαι περίπου στα 50-60 χλμ υπόλοιπο. Αυτό το σημείο το είχαμε ξεπεράσει προ πολλού, η βελόνα στον πάτο και αυτονομία στην οθόνη 9km. Άρα το 50+9 από που προκύπτει;
Ισχύει κάτι άλλο στο yaris cross που μου έχει διαφύγει;Όταν ανάψει λαμπάκι έχει περί τα 100χλμ. Σε κάθε περίπτωση (στα περισσότερα αυτοκίνητα έτσι είναι αλλά στο υβρίδιο ξέρω από το δικό μου) όταν σταματήσει να δείχνει υπολειπόμενα χλμ και βγάλει παύλες έχει άλλα 50χλμ περίπου.
-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Ακατανόητο γιατί μειώνουν το ρεζερβουάρ στα υβριδικά.
Και το προηγούμενο απλο γιαρις 36 έχει αλλά βγάζει 500+ χλμ
Εφόσον δεν θα είναι αμάξι αποκλειστικα για πόλη θα μπορούσε να έχει 50αρι
Toyota Yaris Cross