-
Lap wrote:
Οντως δεν πούλησε τίποτα;
Έχει πουλήσει 4 το Q1 2021 και 94 όλο το 2020. Είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο για την κατηγορία του, αλλά τιμολογιακά είναι τελείως εκτός, αφού φτάνει τις μεσαίες εκδόσεις της επόμενης κατηγορίας ή των B SUV.
Αχαχαχα τα test drive θα είναι αυτά τα 4!!!!
Ελεος.Τι να πω, απορω
Αν υπαρχει κάποιος άνθρωπος που το πείρε και μας διαβάζει, ας μας πει εντυπώσεις
-
Όποιος το έχει το JAZZ ας πει τις απόψεις του στο θέμα του JAZZ, αν υπάρχει. Αν δεν υπάρχει ας ανοίξουν οι κάτοχοι του JAZZ.
Εδώ θέμα Yaris Cross που θα πουλήσει σαν ζεστό κουλούρι.
Πουλάει η Toyota και καλά κάνει.
-
Fanis75 wrote:
Έχει πουλήσει 4 το Q1 2021 και 94 όλο το 2020. Είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο για την κατηγορία του, αλλά τιμολογιακά είναι τελείως εκτός, αφού φτάνει τις μεσαίες εκδόσεις της επόμενης κατηγορίας ή των B SUV.
Αχαχαχα τα test drive θα είναι αυτά τα 4!!!!
Χα χα χα χα χα
-
Πιστεύετε ότι το υβριδικό 4x4 με 116ps θα είναι αρκετό για βασικό αυτοκίνητο οικογένειας με ένα βρέφος ?
Το ηλεκτρομοτέρ στον πίσω άξονα για την τετρακίνηση τρώει και μέρος από τον χώρο αποσκευών. Διαβάζω μικρά τα οφέλη του τετρακίνητου. Καλύτερα το 2WD σε υβριδικό ή σε σκέτο βενζίνη αν δεν περνάς πολύ χρόνο σε συνθήκες κίνησης.
Ο 1.5 φαίνεται ψυχωμένος κινητήρας που ναι μεν 'πρέπει' να δουλεύει ψηλά αν θέλεις το κάτι παραπάνω όμως έχει ανάλογες επιδόσεις με τούρμπο κινητήρες της ίδιας ισχύος και παράλληλα χαμηλή κατανάλωση! Σε αυτοκίνητα βάρους ~1000Kg μάλλον είναι ιδανικός
-
Πότε ερχεται στις εκθέσεις να πάμε να το δούμε ξέρουμε;Στις τιμές αυτές νομίζω θα ριξει φάπες σε crossland, stonic , c3 aircross , tcross κτλ. Πέραν του stonic όλα τ αλλά έχουν cross, χαχαχα τώρα που το έγραφα το συνειδητοποίησα. Για πειτε και αλλα μοντελα crossakia..
-
Πότε ερχεται στις εκθέσεις να πάμε να το δούμε ξέρουμε;
Εαν δεν κάνω λάθος, Σεπτέμβριο φτάνουν τα πρώτα αυτοκίνητα στην Ελλάδα.
-
OSFP wrote:
Και τους λεω, καλα θα προπαραγγειλω κατι που οχι απλα δεν εχω οδηγησει, αλλα δε το εχω καν δει? Εκει μου ειπαν οτι μπορουν να ειναι ευελικτοι με την προκαταβολη και αν δε μου αρεσει το αυτοκινητο το Σεπτεμβρη να μου τη δωσουν πισω δεδομενου οτι θα το πουλησουν σε 1 ωρα το δικο μου αν ελευθερωθει.
Ο Motis λέει ότι ήδη έχουν μπει προ-παραγγελία 600 κομμάτια από το Σαββάτο 8/5 που ξεκίνησε η δυνατότητα.
Καλα ΟΚ, δε το πιστευει ουτε ο ιδιος αυτο.
Σιγα μην προπαρηγγειλαν 600 χωρις καν να εχει μπει στο site το αυτοκινητο και οι τιμες να μαθαινονται με ραδιο αρβυλα. Τι δηλαδη ολοι περιμεναν στη γωνια και επαιρναν καθε μερα τηλ την toyota?
-
Πιστεύετε ότι με ένα υβριδικό σαν το yaris ή τη corolla δε κάνεις οικονομια σε επαρχια σαν την Κορινθία για παράδειγμα;
Η γνώμη μου, χωρίς να έχω οδηγήσει κάποιο, είναι πως κι εκεί η κατανάλωση θα είναι εκπληκτικά χαμηλή. Όταν οδηγαω τα δικά μου αυτοκίνητα κάθε φορά που αφήνω το γκάζι και ρολαρω σκέφτομαι τι θα κέρδιζα αν είχα μια μπαταρία. Κι αυτό γίνεται συνέχεια στην επαρχία πάρα το ότι δεν έχουμε την κίνηση της Αθήνας.
Σε δρόμους όπου κινείσαι με 60 έως 90 χλμ/ώρα η κατανάλωση πρέπει να είναι χαμηλότερη κι από ντίζελ. Δε ξέρω κάποιος κάτοχος υβριδικού που ζει επαρχία ας μας διαφωτίσει.
Στον αυτοκινητοδρομο σιγουρα αλλάζει. Εκεί κινείσαι σχεδόν πάντα με σταθερό γκάζι οπότε το όφελος είναι μικρό.
-
Στην Αμερική, που στους αυτοκινητόδρομούς τους έχουν τις ταχύτητες που αναφέρεις, και χρησιμοποιούν υβριδικά εδώ και χρόνια έχουν βγάλει το συμπέρασμα ότι και σε ανοικτή ροή με τέτοιες ταχύτητες έχουν οικονομία σε καύσιμο με υβριδικά αυτοκίνητα (ως επί το πλείστον toyota prius και toyota camry hybrid)
-
Πιστεύετε ότι με ένα υβριδικό σαν το yaris ή τη corolla δε κάνεις οικονομια σε επαρχια σαν την Κορινθία για παράδειγμα;
Η γνώμη μου, χωρίς να έχω οδηγήσει κάποιο, είναι πως κι εκεί η κατανάλωση θα είναι εκπληκτικά χαμηλή. Όταν οδηγαω τα δικά μου αυτοκίνητα κάθε φορά που αφήνω το γκάζι και ρολαρω σκέφτομαι τι θα κέρδιζα αν είχα μια μπαταρία. Κι αυτό γίνεται συνέχεια στην επαρχία πάρα το ότι δεν έχουμε την κίνηση της Αθήνας.
Σε δρόμους όπου κινείσαι με 60 έως 90 χλμ/ώρα η κατανάλωση πρέπει να είναι χαμηλότερη κι από ντίζελ. Δε ξέρω κάποιος κάτοχος υβριδικού που ζει επαρχία ας μας διαφωτίσει.
Στον αυτοκινητοδρομο σιγουρα αλλάζει. Εκεί κινείσαι σχεδόν πάντα με σταθερό γκάζι οπότε το όφελος είναι μικρό.
Μπορώ να επιβεβαιώσω όσα γράφεις. Κινούμενος μόνος η κατανάλωση είναι περί τα 3.5 λίτρα και με την οικογένεια και τα μπαγκάζια περί τα 4.5 λίτρα. Μετά το σέρβις και με λάδι w0-20 η κατανάλωση φαίνεται χαμηλότερη, αλλά θα περιμένω να περάσουν αρκετές εβδομάδες, για να καταλήξω σε νούμερο.
-
BabisStinson wrote:
Εντυπώσεις από τον κινητήρα 1.5 125hp έχουμε; Είναι ατμοσφαιρικός, σωστά; Νομίζω για κάποιον ηλικίας 30+ που μεγαλώσαμε με ατμοσφαιρικά 1600-1800cc ακούγεται η ιδανική επιλογή, λογικά θα είναι και πιο γρήγορο από το υβριδικό. Γενικά το αυτοκίνητο φαίνεται πολύ ενδιαφέρον, περιμένω να έρθει να το δούμε και από κοντά.
Οσοι τον έχουν δοκιμάσει λένε πως είναι διαμάντι αυτός ο κινητηρας
Αν δεν κάνεις πολλά χιλιόμετρα μέσα στην πόλη και το έχεις για αυτοκινητο Σαββατοκύριακου και εκδρομών ταξιδιών, και εγω σε αυτόν τον κινητήρα θα πηγαινα. Και τα ρέστα θα τα έβαζα cvt κιβτιο νέας γενιάς που έχει βγάλει η Toyota με γρανάζι πρώτη σχεσης!!! , ή θα έβαζα όλον τον εξοπλισμγιατι μια φοβια την έχω για τα cvt.
Σε τεστ που είδα στο youtube μεταξύ cvt 1,5 και hybrid 1,5 yaris, το cvt σε ταξιδι ήταν οικονομικοτερο κατά ελάχιστον βέβαια, από το hybrid!!!!
Επισης, στο cvt έχει 'αυτακια' στο τιμονι και αλλάζεις και χειροκίνητα όποτε θέλεις να παίξεις σε στροφές. Ενώ αν δεν κάνω λάθος δεν έχει αυτό το μόνιμο βοητο κατά την επιτάχυνση κατά την αυτόματη λειτουργία , αλλά αντί αυτού προσομοιώνει αλλαγές σχέσεων.
Θα έχει ενδιαφέρον η δοκιμή του CVT, αν και είμαι ορκισμένος υπέρμαχος του καλού μηχανικού κιβωτίου..!
Η χρήση που θα κάνω είναι 2-3 φορές την εβδομάδα γραφείο (Κηφισό πάνω κάτω) και Σαββατοκύριακο εκδρομές/δουλειές κλπ. Έχω και την μηχανή για μέσα στο κέντρο οπότε δεν με νοιάζει. Το Yaris βλέπω στην δοκιμή έβγαλε 0-100 9' και τελική 180 χλμ, οπότε να περιμένουμε κάτι κοντά στα 10' στο Cross (λόγω αυξημένου βάρους κλπ).
Hybrid αυτό που με προβληματίζει είναι οι πολύ χαμηλές επιδόσεις. Μπήκα σε C-HR φίλου και ενώ είναι απίστευτη η ησυχία, το ρολάρισμα κλπ (σε σχέση με αυτό που έχω συνηθίσει έστω), πατάς γκάζι και δεν τραβάει το καημένο. (Δεν έχει το δίλιτρο)
-
Το μόνο αυτοκίνητο στην αγορά που φαίνεται θα με δελέαζε να πάω να το δω και ίσως να το σκεφτώ σοβαρά είναι αυτό, με τις τιμές που ακούω. Και ποιος ακούει μετά τον Λαπ...
Πριν ένα μήνα, τη μέρα που ερχόμουν απ' το αεροδρόμιο, είδα βιαστικά σε μια νταλίκα κοντά στη Στυλίδα φορτωμένα αυτοκίνητα που μου έμοιαζαν για Yaris Cross αλλά πίστεψα πως θα έκανα λάθος, δεν είχαν έρθει ακόμη και δεν το ανέφερα. Προχθές στο ίδιο σημείο είδα νταλίκα που είχε φορτωμένα Camry! Πωλούνται αυτά τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα ή τα πάνε αλλού;
-
60 με 90 σε επαρχιακό δρόμο χωρίς σταμάτα-ξεκίνα, ας το πούμε πορεία με σταθερό γκάζι, μην απορήσεις αν δείς στο diesel 3,5 με 4 λίτρα κατανάλωση σε ένα μεσαίων διαστάσεων αυτοκίνητο. Είναι οι τέλειες συνθήκες για 'οικονομία' . Έχουμε diesel που κάνει τέτοιες διαδρομές καθημερινά και η μέση κατανάλωση στο trip είναι στο 4,5 l/100 εδώ και κάμποσες χιλιάδες χλμ...
-
Προβλέπω οτι το ατμο με τα 125 άλογα και την τετρακίνηση θα πουλήσει , μετά την κατάργηση του επιβατικού Jimny ο μόνος άξιος αντικαταστάτης του Terios που κάποτε ξεπούλαγε .
-
Προχθές στο ίδιο σημείο είδα νταλίκα που είχε φορτωμένα Camry! Πωλούνται αυτά τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα ή τα πάνε αλλού;
Τo Camry δεν εισάγεται στην Ελλάδα. Οπότε μάλλον συμβαίνει ένα από τα 3:
- Αποφάσισαν να το εισάγουν, κάτι το οποίο το βρίσκω απίθανο, δεν έχουν αγοραστικό κοινό στην Ελλάδα.
- Ήταν περαστική η νταλικά για τον τελικό της προορισμό
- Είναι αυτοκίνητα εισαγωγής, προς εμπόρους.
-
Ενδιαφέρον βιντεάκι...πιστεύω ότι το 95% των αγοραστών δεν θα πάνε καν σε τέτοιες συνθήκες.
-
To αμάξι είναι αυτό που είπε ο Χάρης . Θα πουλήσει γιατί είναι Τογιότα Γιάρις , γιατί θα βγεί στα λήζινγκ με καλές τιμές και παρότι έχει από τα μικρότερα μεταξόνια της κατηγορίας που σημαίνει σχετικά μικρούς χώρους , θα βολέψει πολύ κόσμο.
Το υβριδικό δεν το έχω δοκιμάσει , αλλά το ενδιαφέρον θα είναι πως συμπεριφέρεται σε πραγματικές καταστάσεις .
Γιατί σε ταχύτητες 60-80 σε ίσιο δρόμο , χωρίς στάσεις και τα βενζινοκίνητα καίνε 5 λίτρα , τα ντίζελ 3,5 .
-
Θα έχει ενδιαφέρον η δοκιμή του CVT, αν και είμαι ορκισμένος υπέρμαχος του καλού μηχανικού κιβωτίου..!
Η χρήση που θα κάνω είναι 2-3 φορές την εβδομάδα γραφείο (Κηφισό πάνω κάτω) και Σαββατοκύριακο εκδρομές/δουλειές κλπ. Έχω και την μηχανή για μέσα στο κέντρο οπότε δεν με νοιάζει. Το Yaris βλέπω στην δοκιμή έβγαλε 0-100 9' και τελική 180 χλμ, οπότε να περιμένουμε κάτι κοντά στα 10' στο Cross (λόγω αυξημένου βάρους κλπ).
Hybrid αυτό που με προβληματίζει είναι οι πολύ χαμηλές επιδόσεις. Μπήκα σε C-HR φίλου και ενώ είναι απίστευτη η ησυχία, το ρολάρισμα κλπ (σε σχέση με αυτό που έχω συνηθίσει έστω), πατάς γκάζι και δεν τραβάει το καημένο. (Δεν έχει το δίλιτρο)
Δεν πρόσεξα αν έχει ξαναποσταριστεί το βίντεο,αλλά έχει δοκιμή 0-100 το hybrid 2κίνητο (στο 14:50)
-
Το υβριδικό δεν το έχω δοκιμάσει , αλλά το ενδιαφέρον θα είναι πως συμπεριφέρεται σε πραγματικές καταστάσεις .
Γιατί σε ταχύτητες 60-80 σε ίσιο δρόμο , χωρίς στάσεις και τα βενζινοκίνητα καίνε 5 λίτρα , τα ντίζελ 3,5 .
Οι πραγματικές καταστάσεις για το υβριδικό είναι εντός πόλης, εκεί δεν έχει αντίπαλο. Σε ίσιο δρόμο στα 90-100χ.α.ω είναι το ίδιο με ένα ντήζελ, δεν έχει κανένα πλεονέκτημα. Η πόλη είναι στο στοιχείο του. Για εμένα π.χ. που κάνω 90% των χιλιομέτρων εντός πόλης είναι ιδανικό...για κάποιον άλλον όχι.
-
Για εκτός πόλης τα υβριδικά δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα.. Για εκτός πόλης ξεκάθαρος νικητής και με μεγάλη διαφορά είναι τα diesel.. Αυτό φαίνεται και από τη δοκιμή του autotriti: Στα ταξίδια (με σταθερή ταχύτητα 100 χλμ./ώρα), όπου το 208 θα σας ταξιδέψει 1.000 χλμ. με 40 ευρώ (3,5 λτ/100 χλμ.), και το Yaris με 74,8 ευρώ... Δηλαδή για εκτός πόλης με το υβριδικό yaris δίνεις σχεδόν τα διπλά σε σχέση με ένα 208 diesel :
Toyota Yaris Cross