-
@dublin said in Toyota Yaris Cross:
Stonic παραγγελία Ιανουαρίου δίνουν τέλη Μάρτη-αρχες Απρίλη, και έπειτα δίνουν 2η φουρνιά τέλη Μαϊου - αρχές Ιουνίου.
Για κάποιους παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην επιλογή του η παραλαβή.
Αναμένω ενημέρωση από 3 εμπόρους....προς το παρόν μεέχουν γράψει κανονικότατα...αχαχα!!
-
Νομίζω οι καθυστερήσεις είναι άμεσα εξαρτημένες με τις πωλήσεις του κάθε μοντέλου, όσο λιγότερες παραγγελίες έχει ένα εργοστάσιο είναι λογικό να χρειάζεται και λιγότερα τσιπάκια άρα και μικρότερη καθυστέρηση στην παραγωγή. Το αντίθετο συμβαίνει όταν έχει μεγάλη ζήτηση. Κάνω λάθος?
-
Καλησπέρα σας!! Έχοντας το αυτοκίνητο μια εβδομάδα θα ηθελα να σας αναφέρω οτι αξίζει η αναμονή! Προερχόμενη βέβαια από fiat 500 του 08’ είναι απλά μια καθημερινή εμπειρια για μένα! Είναι καλό σε όγκο και διαστάσεις, και η οδήγηση του είναι πραγματικά παιχνίδι! Ακόμα και τα φώτα ανάβουν αυτόματα! Και τα λέω αυτά γιατί διαβάζοντας το forum από την αρχή, είχα ανησυχήσει ότι τελικά δεν θα μου αρέσει και θα κάνει θόρυβο στην καμπίνα και δεν θα μπορω να κάνω προσπέραση! Όμως διαψεύστηκα σε όλα! Μου αρέσει πολύ, ο θόρυβος του βενζινοκινητήρα δεν με ενοχλεί καθόλου ( αντίθετα όταν μπαίνει ο ηλεκτροκίνητηρας νομίζω ότι έχει σβήσει) και η προσπέραση του είναι άνετη! Κάθε μέρα και μια έκπληξη! Αλλά και αρκετα οικονομικό! Με μίνι ταξίδι μες στη βδομάδα μου βγήκε με 50€ περιπου 650 χλμ! Σας στελνω φωτό και εύχομαι να παραλάβετε γρήγορα τα δικά σας για να γίνουμε πολλά στο δρόμο!!
Υ.γ. Η φωτό όσο και να προσπάθησα μου βγαίνει ανάποδη!! Μάλλον για το μάτι!!
[mod: την έφτιαξα την φωτογραφία]
Ευχαριστώ mod!!! -
-
@demi-0 said in Toyota Yaris Cross:
Καλησπέρα σας!! Έχοντας το αυτοκίνητο μια εβδομάδα θα ηθελα να σας αναφέρω οτι αξίζει η αναμονή! Προερχόμενη βέβαια από fiat 500 του 08’ είναι απλά μια καθημερινή εμπειρια για μένα! Είναι καλό σε όγκο και διαστάσεις, και η οδήγηση του είναι πραγματικά παιχνίδι! Ακόμα και τα φώτα ανάβουν αυτόματα! Και τα λέω αυτά γιατί διαβάζοντας το forum από την αρχή, είχα ανησυχήσει ότι τελικά δεν θα μου αρέσει και θα κάνει θόρυβο στην καμπίνα και δεν θα μπορω να κάνω προσπέραση! Όμως διαψεύστηκα σε όλα! Μου αρέσει πολύ, ο θόρυβος του βενζινοκινητήρα δεν με ενοχλεί καθόλου ( αντίθετα όταν μπαίνει ο ηλεκτροκίνητηρας νομίζω ότι έχει σβήσει) και η προσπέραση του είναι άνετη! Κάθε μέρα και μια έκπληξη! Αλλά και αρκετα οικονομικό! Με μίνι ταξίδι μες στη βδομάδα μου βγήκε με 50€ περιπου 650 χλμ! Σας στελνω φωτό και εύχομαι να παραλάβετε γρήγορα τα δικά σας για να γίνουμε πολλά στο δρόμο!!
Μου αρέσουν τέτοια πόστ κριτικές , δείχνουν άτομο που δεν εχει περάσει την μισή του ζωή διαβάζοντας για αυτοκίνητα -που δεν θα πάρει ποτε -και βλέποντας βίντεο με χρόνους 100-200 στην αουτομπαν γιατί τότε απορρίπτεται το 99% της γκάμας της Toyota (δεν πιάνουν ούτε 180) και το 90% των αυτοκινήτων της Ελληνικής αγοράς (για τον ίδιο λόγο) ...
Μπράβο γράψτε και άλλοι ,θέλουμε εμπειρίες οδήγησης απο μη προκατειλημμένα άτομα για όλα τα αυτοκίνητα , αντε γιατί έχουμε πήξει στους petrolheads και στους "ειδικούς" ...
-
@panormus772 said in Toyota Yaris Cross:
Μετά από 2000 χλμ με το Cross νομίζω ότι αυτό το review είναι από τα πιο αντιπροσωπευτικά και αντικειμενικά που έχω δει για αυτό το αυτοκίνητο. Δεν είχα προσέξει ότι έχει σφραγισμένο πάτωμα!
-
@miro said in Toyota Yaris Cross:
Μετά από 2000 χλμ με το Cross νομίζω ότι αυτό το review είναι από τα πιο αντιπροσωπευτικά και αντικειμενικά που έχω δει για αυτό το αυτοκίνητο. Δεν είχα προσέξει ότι έχει σφραγισμένο πάτωμα!
Μπουρδολογίες ως συνήθως από γραφικούς τύπους όπως ο Mat. Άλλος ένας που προτείνει το B mode σε city driving για καλύτερο regen! πόσο άσχετοι;
-
Σωστά, το b Mode είναι για να σε κρατάει σε κατηφόρες, φορτίζει τη μπαταρία όπως το d Mode
-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Μπράβο γράψτε και άλλοι ,θέλουμε εμπειρίες οδήγησης απο μη προκατειλημμένα άτομα για όλα τα αυτοκίνητα , αντε γιατί έχουμε πήξει στους petrolheads και στους "ειδικούς" ...
Τα χαζοtoyota ταιριάζουν γάντι στο 90% των οδηγών για τις καθημερινές συνθήκες κίνησης, επίσης ταιριάζουν στο 0% των petrolheads που ψάχνουν ωμή εμπειρία οδήγησης. Επειδή ο ειδικός τύπος απαρτίζεται από τους δεύτερους, δυσκολεύονται όταν δεν βρίσκουν συμπλέκτη, πώς θα κάνεις κατέβασμα για την προσπέραση; τόσο μπέρδεμα πια τα αυτόματα.
-
@ataim said in Toyota Yaris Cross:
@miro said in Toyota Yaris Cross:
Μπουρδολογίες ως συνήθως από γραφικούς τύπους όπως ο Mat. Άλλος ένας που προτείνει το B mode σε city driving για καλύτερο regen! πόσο άσχετοι;
To λέει γιατί σε βοηθά να οδηγείς περισσότερο χρησιμοποιώντας μόνο ένα πεντάλ. Προσομοιώνει engine breaking (εξ ου και Β) και ως αποτέλεσμα όταν αφήνεις το γκάζι κόβει περισσότερο.
Επίσης όταν το δυναμό έχει περισσότερη αντίσταση, όντως φορτίζει και περισσότερο!
-
@dimitriscsd said in Toyota Yaris Cross:
To λέει γιατί σε βοηθά να οδηγείς περισσότερο χρησιμοποιώντας μόνο ένα πεντάλ. Προσομοιώνει engine breaking (εξ ου και Β) και ως αποτέλεσμα όταν αφήνεις το γκάζι κόβει περισσότερο.
Επίσης όταν το δυναμό έχει περισσότερη αντίσταση, όντως φορτίζει και περισσότερο!
Σωστά Δημήτρη στα κανονικά αυτοκίνητα, όμως το Β στα υβριδικά της Τογιότα ΔΕΝ λειτουργέι έτσι!! Επίσης δεν υπάρχει δυναμό.
Το εξηγεί πολύ αναλυτικά ο Car Nut αλλά εαν βαριέσαι να δεις το βίντεο, απλά να σου πω ότι το Β: αδειάζει την μπαταρία και αυξάνει την κατανάλωση αφού δουλεύει συνέχεια ο θερμικός κινητήρας.
Συμπέρασμα: ποτε Β, εκτός εαν κάνεις μεγάλη κατάβαση και τα φρένα ανάψουν. Προσωπικά δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, ακόμα και κατάβαση από τα Καλάβρυτα μια χερά φρέναρε με το Sport mode και φόρτιζε και την μπαταρία. -
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
Σωστά Δημήτρη στα κανονικά αυτοκίνητα, όμως το Β στα υβριδικά της Τογιότα ΔΕΝ λειτουργέι έτσι!! Επίσης δεν υπάρχει δυναμό.
Το εξηγεί πολύ αναλυτικά ο Car Nut αλλά εαν βαριέσαι να δεις το βίντεο, απλά να σου πω ότι το Β: αδειάζει την μπαταρία και αυξάνει την κατανάλωση αφού δουλεύει συνέχεια ο θερμικός κινητήρας.Τι εννοείς δεν έχει δυναμό; Όταν ρολλάρει ή φρενάρει δε κάνει ανάκτηση ενέργειας; Πως μετατρέπεται η κινητική ενέργεια σε ρεύμα;
Απ όσο έχω διαβάσει γιατί όντως δε ξέρω λεπτομερώς πως δουλεύει, στο Β φορτίζει με περισσότερο current την μπαταρία μέχρι να φτάσει στο 80%. Αν φτάσει στο 80% (φαντάζομαι βλέπεις την φόρτιση σε κάποια οθόνη σαν το Yaris το απλό), όντως κρατά ανοιχτό τον θερμικό κινητήρα και κάνει κανονικό engine breaking.
Αυτό όμως δεν αναιρεί τα παραπάνω! Όταν φορτίσει βάλτο πάλι στο D!
-
Απο την ομάδα στο Facebook
Cross Active με περασμένα τα γκρί πλαστικά alcandara
80€ το κοστολόγιο και γράφει επίσης οτι τα πλαστικά κομμάτια βγαίνουν και μπαίνουν πανεύκολα και γρήγορα...στα υπόψη
-
Τι εννοείς δεν έχει δυναμό; Όταν ρολλάρει ή φρενάρει δε κάνει ανάκτηση ενέργειας; Πως μετατρέπεται η κινητική ενέργεια σε ρεύμα;
Απ όσο έχω διαβάσει γιατί όντως δε ξέρω λεπτομερώς πως δουλεύει, στο Β φορτίζει με περισσότερο current την μπαταρία μέχρι να φτάσει στο 80%. Αν φτάσει στο 80% (φαντάζομαι βλέπεις την φόρτιση σε κάποια οθόνη σαν το Yaris το απλό), όντως κρατά ανοιχτό τον θερμικό κινητήρα και κάνει κανονικό engine breaking.
Αυτό όμως δεν αναιρεί τα παραπάνω! Όταν φορτίσει βάλτο πάλι στο D!
Ο ηελκτροκινητήρας κάνει τον ρόλο του δυναμό, δεν έχει με την κανονική έννοια.
Εαν δεν βαριέσαι δες το βίντεο. Εαν βαριέσαι θα πρέπει να με εμπιστευτείς: στο Β δεν κάνει ανάκτηση ενέργειας ούτε στην θεωρία ούτε στην πράξη! Για αυτό και η Τογιότα σου λέει να οδηγείς εκεί μόνο όταν χρειάζεται. Για μεγάλα διαστήματα δεν κάνει καλό...δημιουργεί θέματα.
Youtube Video – [06:56..] -
Τι εννοείς δεν έχει δυναμό; Όταν ρολλάρει ή φρενάρει δε κάνει ανάκτηση ενέργειας; Πως μετατρέπεται η κινητική ενέργεια σε ρεύμα;
Κατά την επιβράδυνση η κινητική ενέργεια γίνεται ηλεκτρική μέσω της διαφοράς ταχύτητας κίνησης των δίδυμων ηλεκτροκινητήρων. Το σύστημα είναι ρυθμισμένο έτσι ώστε να αποθηκεύει με έναν συγκεκριμένο ρυθμό την κινητική προς την μπαταρία, ας πούμε -5hp. Αν πατήσεις λίγο φρένο ο ρυθμός αυτός θα αυξηθεί (απαιτείται όμως για να γίνει αυτό το όχημα να έχει κάποια ταχύτητα πχ +30kph) και μπορεί να φτάσει μέχρι -15hp. Αν χρειαστείς περισσότερη επιβράδυνση θα εμπλέξει τα τακάκια.
Στο B τώρα κάνει δύο πράγματα πρώτον χρησιμοποιεί όλη την μετάδοση για την επιπλέον επιβράδυνση, θα έχεις δηλαδή αυτό το -15hp ή -20hp (δεν ξέρω ακριβώς πόσο είναι) χωρίς όμως να μπορεί να αποθηκεύσει περισσότερη ενέργεια προς την μπαταρία. Επίσης θα δουλέψει τον θερμικό σε υψηλές στροφές (χωρίς παροχή βενζίνης) για να δημιουργηθούν επιπλέον τριβές και άρα επιβράδυνση, όπως κάνουμε engine brake και σε ένα χειροκίνητο.
Άρα B βάζουμε μόνο σε παρατεταμένες κατηφόρες για να μην υπερθερμάνουμε τα φρένα, για κανέναν άλλο λόγο. -
@ataim said in Toyota Yaris Cross:
Κατά την επιβράδυνση η κινητική ενέργεια γίνεται ηλεκτρική μέσω της διαφοράς ταχύτητας κίνησης των δίδυμων ηλεκτροκινητήρων. Το σύστημα είναι ρυθμισμένο έτσι ώστε να αποθηκεύει με έναν συγκεκριμένο ρυθμό την κινητική προς την μπαταρία, ας πούμε -5hp. Αν πατήσεις λίγο φρένο ο ρυθμός αυτός θα αυξηθεί (απαιτείται όμως για να γίνει αυτό το όχημα να έχει κάποια ταχύτητα πχ +30kph) και μπορεί να φτάσει μέχρι -15hp. Αν χρειαστείς περισσότερη επιβράδυνση θα εμπλέξει τα τακάκια.
Στο B τώρα κάνει δύο πράγματα πρώτον χρησιμοποιεί όλη την μετάδοση για την επιπλέον επιβράδυνση, θα έχεις δηλαδή αυτό το -15hp ή -20hp (δεν ξέρω ακριβώς πόσο είναι) χωρίς όμως να μπορεί να αποθηκεύσει περισσότερη ενέργεια προς την μπαταρία. Επίσης θα δουλέψει τον θερμικό σε υψηλές στροφές (χωρίς παροχή βενζίνης) για να δημιουργηθούν επιπλέον τριβές και άρα επιβράδυνση, όπως κάνουμε engine brake και σε ένα χειροκίνητο.
Άρα B βάζουμε μόνο σε παρατεταμένες κατηφόρες για να μην υπερθερμάνουμε τα φρένα, για κανέναν άλλο λόγο.Τον θερμικό θα τον βάλει μπρος κατευθείαν ή μόνο αν είναι ξεφόρτιστη η μπαταρία και μέχρι να φτάσει σε συγκεκριμένο σημείο (80-100%);
Το πόσο ρεύμα αποθηκεύει από την κινητική ενέργεια ο ηλεκτροκινητήρας κατά την ανάκτηση, δεν έχει να κάνει με το πόση αντίσταση θα φέρει;
π.χ. Στα παλιά ποδήλατα όταν είχαμε δυναμό για φώτα (που άναβαν μόνο εν κινήσει), όσο πιο γρήγορα πήγαινες, τόσο πιο πολύ φως έβγαζε η λάμπα μέχρι την μέγιστη ισχύ της. Αν ακόμα και στο D, ο κινητήρας φορτίζει την μπαταρία με την μέγιστη ισχύ, τότε όντως δε θα παρέχει βοήθεια το Β στην φόρτιση.
Αυτό εννοώ.
Y.Γ.: Δεν μιλάω για φρενάρισμα. Συζητάμε μόνο για το ρολλάρισμα χωρίς γκάζι ή φρένο.
-
Αρκετά αναλυτική εξήγηση και προσπαθεί να τα πει απλά:
Το συμπέρασμα: "B mode is inefficient, it is not a charge mode. It is counterproductive".
Youtube VideoΕιδικά μετά το 5:00 εξηγεί ακριβώς το misconception (παρανόηση) με την φόρτιση, αφού τον θερμικό κινητήρα τον γυρνάει ο ηλεκτροκινητήρας (καταναλώνοντας μπαταρία - περισσότερη από όσο φορτίζει). Είναι όλα μέρος του υβριδικού συστήματος και για αυτό έχω γράψει το παρελθόν ότι δεν λειτουργέι το σύστημα με άλλο τύπο κιβωτίου, είναι μέρος του συστήματος.
-
Ωραίος
Δεν είδα το βίντεο γιατί γίνεται της μουρλης εδώ μέσα, μαγειρεύουμε τώρα και βαραν τα μίξερ και οι κουτάλες και δεν ακούγεται τίποτα.
Αλλά από ότι κατάλαβα η χαμηλότερη κατανάλωση συμβαίνει όταν τσουλαει το αυτοκίνητο. Κάτι αντίστοιχο που κάνει και το mhev του golf που σβήνει τον κινητήρα εν κινήσει. Αν συνεχώς βάζεις το b στην ουσία κόβει το ρολλαρισμα αυτό. Και ξανά πρέπει να κατανάλωσει ενέργεια για να κινηθεί.Σωστά;
-
@lap said in Toyota Yaris Cross:
Αν συνεχώς βάζεις το b στην ουσία κόβει το ρολλαρισμα αυτό. Και ξανά πρέπει να κατανάλωσει ενέργεια για να κινηθεί.Σωστά;
Οχι. Στο Β φρενάρει με το θερμικό μοτέρ, το οποίο όμως δεν λειτουργεί (γιατί δεν συνδέεται απευθείας με τους τροχούς) και για να κινηθεί παιρνει κίνηση από τον μικρό ηλεκτροκινητήρα. Συνπεώς η ενέργεια που τραβάει ο MG1 είναι μεγαλύτερη από την ενέργεια που αποθηκεύει ο MG2 (γιατί ως γνωστόν έχει 2 ηελκτροκινητήρες το σύστημα της Τογιότα).
-
Οκ, τώρα αντιλήφθειν.
Toyota Yaris Cross