-
Υβριδικο μονο#τουοτα. Αυτα που εφτιαχναν πριν 20 χρονια σε υβριδικη τεχνολογια μολις τωρα αρχισαν να τα βαζουν οι αποδελοιποι.
Λετε οι Τογιοταιοι να εμειναν στην πρωτη εκδοση του πριους να περιμενουν τα φευ της συμφορας να τους φτασουν? Και μαλιστα με τυπικες καταναλωσεις βαριων βενζινοκινητων μετα απο 50χλμ? Ας γελασω.
Υποψη οι μεγαλυτεροι κατασκευαστες μπαταριων πρωτα για την Τουοτα δουλευουν. Οτι περισεψει παει για τους υπολοιπους. -
@spi_duster said in Toyota Yaris Cross:
Υβριδικο μονο#τουοτα. Αυτα που εφτιαχναν πριν 20 χρονια σε υβριδικη τεχνολογια μολις τωρα αρχισαν να τα βαζουν οι αποδελοιποι.
Λετε οι Τογιοταιοι να εμειναν στην πρωτη εκδοση του πριους να περιμενουν τα φευ της συμφορας να τους φτασουν? Και μαλιστα με τυπικες καταναλωσεις βαριων βενζινοκινητων μετα απο 50χλμ? Ας γελασω.
Υποψη οι μεγαλυτεροι κατασκευαστες μπαταριων πρωτα για την Τουοτα δουλευουν. Οτι περισεψει παει για τους υπολοιπους.+1, προσθέτοντας κι ολίγη από Honda (to Ιnsight κάπου τέλη δεκαετίας του 90' ξεκίνησε)
-
Μεγάλος σεβασμός στη Toyota δε λέω ...Αλλά η αίσθηση του eCVT δε παλεύεται με τίποτα.Ειλικρινα έχω προσπαθήσει αλλά δε.γινετε.
-
@kostis20 said in Toyota Yaris Cross:
Μεγάλος σεβασμός στη Toyota δε λέω ...Αλλά η αίσθηση του eCVT δε παλεύεται με τίποτα.Ειλικρινα έχω προσπαθήσει αλλά δε.γινετε.
Προσπαθησε ξανα. Σοβαρολογω. Νταξ δε μιλουμε για αλλαγες επιπεδου bmw αλλα η ελαστικοτητα του κινητηρα θα σε πεισει πως δε χρειαζεται. Υποψη δε θα παρεις τπτ στο χερι μετα απο 2 χρονια ή 5 ή...10.
-
@cirus said in Toyota Yaris Cross:
@realzeus said in Toyota Yaris Cross:
Σαν τι τεστ θες να δεις; Ένα κουτάκι είναι για να σε πηγαίνει από εδώ ως εκεί. Τεστ (μετρήσεις κλπ) κάνουν στα σοβαρά αυτοκίνητα.
Δεν είναι έτσι ρε Δία.
Και ένα κουβαδάκι να θέλει να πάρει κάποιος με 3000 ευρώ από τις οικονομίες του θέλει να δει κάνα τεστ τα υποψήφια κουβαδάκια ώστε να πάρει το καλύτερο δυνατό κουβαδάκι με τα χρήματα του.
Δηλαδή οποιος δεν έχει οικονομική δυνατότητα για μεγάλο αυτοκίνητο δεν πρέπει να βλεπει τεστ?????
Δεν μπορώ να ακολουθήσω τέτοιες λογικές
Κουβαδάκι ξεκουβαδάκι δεν παίζει ρόλο. Και μεις με τα κουβαδάκια ψυχή εχουμε.
Ναι ρε συ, τα περιοδικά θα το δοκιμάσουν, θα γράψουν καταναλώσεις κλπ, αλλά σπάνια θα το μετρήσουν. Πλέον μετράνε συγκεκριμένα αυτοκίνητα, όχι όλα.
-
Εμένα πάντως με ενδιαφερουν οι ρεπριζ. Θέλω να τις δοκιμάζουν. Το 0-100 με αφήνει πλέον σχεδόν αδιάφορο.
Και στο δικό μου το δοκίμασα κάποιες φορές αλλά δεν έχει νόημα με μικρό αυτοκίνητο πόλης να βρίσκεις ευθείες.Αν και έχω 0-100=10,5" ...παρακαλω πολύ!
-
Ενα πραγμα για το οποιο χαιρομαι που εχω παραδοση σε 11 μηνες, ειναι οτι μου καλαρεσε η ευρωπαικη corolla cross που ανακοινωθηκε πριν λιγες μερες.
Ευχαριστη εκπληξη και ο αναβαθμισμενος 2λιτρος υβριδικος με 200 αλογα, που ισως μεχρι τοτε φερει και κανενα αναβαθμισμενο 1.8αρη με 150+ ? Αλλιως μηπως μεχρι τοτε εχουμε επιτελους απαλαγει απο τα τεκμηρια και ταιριαζει γαντι ο διλιτρος....Ειδομεν
-
200 άλογα είναι η συνδυαστική ισχύς.
-
@super-t said in Toyota Yaris Cross:
200 άλογα είναι η συνδυαστική ισχύς.
προφανως.
Ειναι ομως πολυ ευχαριστο να εχεις ενα υβριδικο συνολο να φτανει το 100hp/lt συνδιαστικα , γιατι στο σημερινο 1.8 εχεις μολις 122 αλογα συνδιαστικα.
-
185 και 220κατι υβριδικά άλογα είχαμε εδώ και καιρό. Απλά είναι δίλιτρα και 2,5λιτρα. Όπως είναι και στο καινούργιο Cross.
-
@osfp said in Toyota Yaris Cross:
Ενα πραγμα για το οποιο χαιρομαι που εχω παραδοση σε 11 μηνες, ειναι οτι μου καλαρεσε η ευρωπαικη corolla cross που ανακοινωθηκε πριν λιγες μερες.
Ευχαριστη εκπληξη και ο αναβαθμισμενος 2λιτρος υβριδικος με 200 αλογα, που ισως μεχρι τοτε φερει και κανενα αναβαθμισμενο 1.8αρη με 150+ ? Αλλιως μηπως μεχρι τοτε εχουμε επιτελους απαλαγει απο τα τεκμηρια και ταιριαζει γαντι ο διλιτρος....Ειδομεν
Και μένα μου αρεσει η Corolla cross αλλα στις τιμες που θα έρθει καλύτερα να πας κατευθείαν σε ηλεκτρικό. Σίγουρα ο δίλιτρος θα ξεκινάει απο 30 συν
-
Μεγαλύτερη κούραση θα ήταν να ανεχθώ το eCVT...Δεν πρόκειται για κανένα φετίχ.Αν ήταν κανένα αυτόματο κιβώτιο της προκοπής όπως της Stelvio πχ δε θα είχα κανένα πρόβλημα να πάρω αυτόματο ή χειροκίνητο σώνει και καλά .
Το αυτόματο του Mazda επίσης το απέκλεισα γιατί δε μου άρεσε. -
Μεγαλύτερη κούραση θα ήταν να ανεχθώ το eCVT...
Κωστή, εσύ έχεις το Μάζντα ή σε μπερδεύω με άλλον;
Το χεις ζήσει το Μάζντα (που έχει κορυφαίο χειροκίνητο) με το Aisin κιβώτιο; όχι να πας μια βόλτα, να το ζήσεις, και σε μποτιλιάρισμα, και σε στροφές, και σε δύσκολα πάρκινγκ και παντού για μήνες... θα άλλαζες γνώμη! -
Μεγαλύτερη κούραση θα ήταν να ανεχθώ το eCVT...Δεν πρόκειται για κανένα φετίχ.Αν ήταν κανένα αυτόματο κιβώτιο της προκοπής όπως της Stelvio
define αυτόματο της προκοπής. To stelvio έχει αυτόματο με μετατροπέα ροπής, σε πληροφορώ ότι μέσα στην πόλη με μικρές ταχύτητες το ecvt με ένα κλασσικό αυτόματο με μετατροπέα έχουν ακριβώς την ίδια αίσθηση, είχα rav4 4αρι.
-
185 και 220κατι υβριδικά άλογα είχαμε εδώ και καιρό. Απλά είναι δίλιτρα και 2,5λιτρα. Όπως είναι και στο καινούργιο Cross.
δε θελω να γινω αγενης, αλλα για τριτη φορα, μιλαμε για αλογα ανα λιτρο (θερμικου)... σημειο στο οποιο χωλαινει σημερα ο 1.8 της toyota, ειναι καλυτερος ο 2.0 και ο 1.5 του cross και ειναι αριστος ο καινουριος 2.0 του corolla cross. Αν συνοδευτει με εναν ανανεωμενο 1.8 θα ηταν δωρο θεου.
Σκεψου ποσοι σημερα κολλανε στο να αγορασουν το corolla hybrid επειδη ειναι μονο 122 αλογα και μαζι με τον "φορο" του υβριδικου (με την εννοια οτι δεν εχεις την ιδια αισθηση με ενα αυτοκινητο ιδιων αλογων μη υβριδικο) τους φαινεται αργο.
Αν ειχε 150 αλογα θα ηταν εντελως αλλη κουβεντα, και καλλιστα θα μπορουσε θεωρω με βαση τους παραπανω υβριδικους που προαναφερθηκαν. -
@ataim said in Toyota Yaris Cross:
Μεγαλύτερη κούραση θα ήταν να ανεχθώ το eCVT...Δεν πρόκειται για κανένα φετίχ.Αν ήταν κανένα αυτόματο κιβώτιο της προκοπής όπως της Stelvio
define αυτόματο της προκοπής. To stelvio έχει αυτόματο με μετατροπέα ροπής, σε πληροφορώ ότι μέσα στην πόλη με μικρές ταχύτητες το ecvt με ένα κλασσικό αυτόματο με μετατροπέα έχουν ακριβώς την ίδια αίσθηση, είχα rav4 4αρι.
Αυτό έλειπε να μην είναι καλό και μέσα στη πολή με χαμηλές ταχύτητες...
-
@osfp said in Toyota Yaris Cross:
Αν ειχε 150 αλογα θα ηταν εντελως αλλη κουβεντα, και καλλιστα θα μπορουσε θεωρω με βαση τους παραπανω υβριδικους που προαναφερθηκαν.
Ναι, η Toyota έχει πολύ συντηρητικές προσεγγίσεις, αφού έφτασαν αισίως τα 100hp/lt θα μπορούσαμε να είχαμε εκδόσεις με καλές/καλύτερες ιπποδυνάμεις, ο 1,8 είναι εξέλιξη του 1,5 και μας έρχεται από αρκετά πίσω.
Ακόμα και ο 1,5 έπρεπε να είναι στα 150. Σχεδόν αντίστοιχα o 1,5 του Clarity (phev) είναι στα 180hp και ο 1,2 στο Note στα 135.
-
Ψηλά γράμματα για εδώ, αλλά στο clarity 180 άλογα είναι ο ηλεκτροκινητήρας. Ο κινητήρας βενζίνης είναι ~100 άλογα. Αντίστοιχα στο Note, 135 είναι ο ηλεκτροκινητήρας, η βενζίνη μόνη της είναι 80κατι άλογα…
-
Ψηλά γράμματα για εδώ, αλλά στο clarity 180 άλογα είναι ο ηλεκτροκινητήρας. Ο κινητήρας βενζίνης είναι ~100 άλογα. Αντίστοιχα στο Note, 135 είναι ο ηλεκτροκινητήρας, η βενζίνη μόνη της είναι 80κατι άλογα…
για τα συνδυαστικά λέω, και το rav4 300 έχει και κάνει 6sec 0-100 το ότι ο κινητήρας βενζίνης δεν βγάζει άλογα τι πειράζει αν τελικά το πακέτο αποδίδει; Αυτό είναι εξάλλου το πλεονέκτημα της διάταξης οτι έχεις τον ice με 180 και τελικά βγάζεις 300. Γίνεται, αλλά δεν είναι για αυτούς προτεραιότητα.
-
Toyota Yaris Cross