-
@kkostask said in 2020 Toyota Yaris:
Ολοκαίνουργιο είναι,μάλλον το 1500 αν δεν κάνω λάθος. Στον ίσιο δρόμο είναι μια χαρά,μόλις όμως βρεις ανωφέρεια εκεί μας τα μπερδεύει λίγο.
Ααα ΟΚ, μπερδεύτηκα με το "τα καλά πρώτα", το διάβασα τελείως λάθος, κατάλαβα ότι οδηγείς από τα πρώτα Γιάρις (δλδ. 1η γενιά) που είναι τα καλά....χαχαχα . Αλλα νταλα...πρέπει να πιω και άλλο καφέ!!
Το νέο με τον 1.5 είναι με cvt (οχι e-cvt κανονικό) και μου κάνει λογικό αυτό που λές.
-
Πάντως το mcp/etg που έχω στο c4 είναι καλύτερο…
-
@piliourits said in 2020 Toyota Yaris:
@nith1717 said in 2020 Toyota Yaris:
@piliourits said in 2020 Toyota Yaris:
Καλησπέρα. Η θερινή ώρα δεν άλλαξε αυτόματα, ενώ είναι ενεργοποιημένες όλες οι αυτόματες ρυθμίσεις θερινης ώρας και gps. Το σύνδεσα και με το κινητό για ενεργοποίηση αλλά τίποτα. Σε σας ενεργοποιήθηκε; Έχω το Active Plus
Μη στεναχωριέσαι, ούτε στα PCA αλλάζει αν δεν πατήσεις το διακόπτη "θερινή ώρα" στις ρυθμίσεις
Ήταν ήδη αυτόματα ενεργοποιημένος στο ON.
Στο σιτροέν το ίδιο. Για να δείξει «αυτόματα» τη σωστή θερινή, εκτός απ τον «διακόπτη» που όπως λες ήταν στο ON, υπήρχει κι άλλος ένας που έλεγε «συγχρονισμός GPS» κι έπρεπε να τον βάλω στο OFF.
Μήπως έχεις κάτι παρόμοιο;Ναι αλλά και στο off που το έβαλα δεν άλλαξε! οπότε τα απενεργοποίησα όλα και την έβαλα χειροκίνητα
-
Καλημέρα.
Έχω Yaris Active Plus αγορασμένο τον 12/2022.
Στο καπάκι του ντεπόζιτου έχει την ένδειξη Ε5 και Ε10 το οποίο αντιστοιχεί σε 98 και 95 οκτάνια.
Παρ'όλα αυτά, μπορώ να βάζω 100άρα βενζίνη ή δεν ενδείκνυται;
Σας ευχαριστώ εκ των προταίρων. -
Γιατί να το κάνεις;
-
-
Απλά έχει περισσότερα οκτάνια. Όλες είναι καθαρές εφόσον δεν νοθεύονται.
-
@lap said in 2020 Toyota Yaris:
Απλά έχει περισσότερα οκτάνια. Όλες είναι καθαρές εφόσον δεν νοθεύονται.
οκ φίλε μου σε ευχαριστώ
-
μπορώ να βάζω 100άρα βενζίνη ή δεν ενδείκνυται;
Μπορείς να βαζεις και 100αρα απλα είναι υπερβολη για καθημερινή χρήση.
Διάλεξε ένα εταιρικό πρατηριο ΕΚΟ,ΒΠ,AVIN,SHELL(καλυψω, μυρτεα,ερμης,μακραιων κτλ) και βάλε 95 η 98. -
@dimitrioskosmas said in 2020 Toyota Yaris:
μπορώ να βάζω 100άρα βενζίνη ή δεν ενδείκνυται;
Μπορείς να βαζεις και 100αρα απλα είναι υπερβολη για καθημερινή χρήση.
Διάλεξε ένα εταιρικό πρατηριο ΕΚΟ,ΒΠ,AVIN,SHELL(καλυψω, μυρτεα,ερμης,μακραιων κτλ) και βάλε 95 η 98.Οκ. Σας ευχαριστώ και πάλι
-
Καλημέρα.
Στο καπάκι του ντεπόζιτου έχει την ένδειξη Ε5 και Ε10 το οποίο αντιστοιχεί σε 98 και 95 οκτάνια.
Σας ευχαριστώ εκ των προταίρων.Φίλε μου κάνεις λάθος το e5 και e10 είναι ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις καύσιμο με ποσοστό ανάμιξης σε αιθανόλη 5 ή 10%
-
@izz said in 2020 Toyota Yaris:
Καλημέρα.
Σας ευχαριστώ εκ των προταίρων.Φίλε μου κάνεις λάθος το e5 και e10 είναι ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις καύσιμο με ποσοστό ανάμιξης σε αιθανόλη 5 ή 10%
Το είδα στο καπάκι του ντεπόζιτου γι'αυτό και το ανέφερα.
Κάτι άλλο...- επειδή θα κάνω το 1ο ταξίδι εκτός πόλης, πρέπει να απενεργοποιήσω το trc που είναι για αντιολισθηση ή όχι;
- Τι drive mode να επιλέξω; Στην πόλη έχω μόνιμα Eco
Σας ευχαριστώ
-
Να τώρα, αυτά γράφετε και μας παίρνει η μπάλα όλους εμάς τους γιαραιους...
-
Το είδα στο καπάκι του ντεπόζιτου γι'αυτό και το ανέφερα.
Κάτι άλλο...- επειδή θα κάνω το 1ο ταξίδι εκτός πόλης, πρέπει να απενεργοποιήσω το trc που είναι για αντιολισθηση ή όχι;
- Τι drive mode να επιλέξω; Στην πόλη έχω μόνιμα Eco
Σας ευχαριστώ
Φιλικά, νομιζω ότι πολυ-αγχώνεσαι.
- Trc, Όχι
- Drive mode, Doesn't matter
- Βενζίνη, ότι είπαν οι σύντροφοι
- Μουσικούλα οπωσδήποτε
- Παράθυρα κλειστά ή τέρμα ανοιχτά ( triksimo killer)
- Εδώ ειδικά δωσε βάση. Τα ΚΤΕΛ τα προσπερνάς χωρίς δεύτερη σκέψη (αλλιώς σε βγάζουν photo και χαίρονται σε underground μέρη κάποιοι περιθωριακοί PSAιοι)
-
Εσύ έχεις την έκδοση overtaken ktel. Ο φίλος δεν ξέρουμε τι έκδοση έχει.
Φίλε σιγουρέψου πρώτα τι εκδοση έχεις πριν προσπεράσεις ΚΤΕΛ.
-
Βρε μην τους ακούς τους εγκάθετους!
Με 116 αλογάκια 206NM ροπάκλα και τον ηλεκτροκινητήρα εντός πόλης ξεκινάς στα φανάρια σαν 500αρι σκουτεράκι!
Και στην ΕΟ 116 άλογα με 1000 κάτι κιλά βάρος είσαι με 140-160 παντού χαιδεύοντας το γκάζι συνεπικουρούμενος απο το ecvt που κρατάει τις στροφές στο τέλειο φάσμα απόδοσης , αδιάκοπα, είτε πας cruising έιτε του ζητήσεις γκάζι για μια προσπέραση.
-
Με προβληματίζει η συνεχής χρήση του eco mode και δε το πολύ χρησιμοποιώ. Είμαι της παλιάς σχολής και του δίνω γκάζι να ξεκαπνίσει
Βάζω και ένα άρθρο που βρήκα, αναφέρει: revving the engine till the tachometer hits the limit or redline, helps the motor burn off carbon buildup.
https://www.torque.com.sg/advice/carbon-buildup-causes-how-clear/
Όσο για τη βενζίνα δεν είδα διαφορά με 100αρα σε YC hybrid προτιμώ 98 οκτανίων. -
Ότι και να πω θα είναι λίγο!
Με υπέρ καλύψατε πέραν του δέοντος
Γέλασα με το ΚΤΕΛ... να είστε όλοι καλά
Και σιγά μη προλάβουν να με φωτογραφίσουν
Τώρα σχετικά με Eco mode στο ταξίδι, αν δω ότι δεν τραβάει, το πάω στο normal και θα είμαι μια χαρά.
Ελπίζω ότι στο πρώτο ταξίδι με το Yarisaki όπως το βάφτισα:) θα έχω μια όμορφη οδηγική εμπειρία, άσχετα αν θα έχει βροχές εκεί που θα πάω
Να έχετε ένα καλό βράδυ
Υ.Γ. Χαίρομαι που υπάρχει χιούμορ εδώ στην ομάδα -
Χαίρομαι που υπάρχει χιούμορ εδώ στην ομάδα
Κάτσε να δεις τι θα γίνει στην συνέχεια.
-
Αν πας να κανείς ταξίδι με το Yarisaki θα καταλήξεις σε Sixtirisaki….άφησε το στο νόρμαλ τουλάχιστον….
2020 Toyota Yaris