-
@ribopaido said in 2020 Toyota Yaris:
Ντάξει δεν εχω τι να πω.. μολις ηρθα σπιτι αλλα 12 χλμ με 3.1 στα 100 αρκετα εύκολα...
Περίμενε κάνα τρίμηνο να στρώσει και θα δεις ακόμα χαμηλότερη κατανάλωση.
-
@ataim said in 2020 Toyota Yaris:
Ντάξει δεν εχω τι να πω.. μολις ηρθα σπιτι αλλα 12 χλμ με 3.1 στα 100 αρκετα εύκολα...
Περίμενε κάνα τρίμηνο να στρώσει και θα δεις ακόμα χαμηλότερη κατανάλωση.
Μην το βλέπεις σε τετοιες μικρες διαδρομές. Οντως θα δεις στην εφαρμογή τρελα μικρα νούμερα ειδικά σε κατηφορικές διαδρομές αλλά συνολικά όταν στρώσει και το μάθεις θα βλέπεις άνετα αν είσαι σε νορμαλ καιρό (στα κρύα αυξάνεται η κατανάλωση πολύ) 3,5.
Στην πράξη βέβαια αυτά στην αντλία είναι 4 που και πάλι βέβαια είναι μπομπα ! -
Σκεφτείτε οτι στο iq κάτω απο 5.7 ΔΕΝ ειδα ποτε.. αυτα τα νουμερα ειναι θησαυρος για μενα αλλα και 5 να παει πιο χαρα η απολαυση ειναι τεράστια... Μονο maiden εννοειται , το συγκεκριμένο ειναι αγαπημενο αλλα εβαλα κια λίγο seventh son , somewhere in time κλπ.
Εκδοση chic 130hp ,το χρώμα μιλάμε δεν υπάρχει..
Σας ευχαριστώ ρε ομάδα ολους! οτι θελετε παραπανω να ανεβασω στειλτε! -
Σκεφτείτε οτι στο iq κάτω απο 5.7 ΔΕΝ ειδα ποτε..
Όπα και εσύ iQ είχες πριν ;
5 χρόνια είχα το 1000αρι , ωραίο αυτοκίνητο αλλα μέσα στην πόλη το yaris cross που εχω τώρα είναι δυο λίτρα κάτω
με 205/65/16 ζαντολάστιχο αντι 175/65/15
300 κιλά βαρύτερο
με 45 άλογα παραπάνω που δίνουν πιο καλές επιδόσεις που εγω τουλάχιστον τις εκμεταλλεύομαικαλά το δικό σου με τα 130 άλογα είναι gti... και οχι μόνο σε σχέση με το iQ...
-
@monman2 said in 2020 Toyota Yaris:
5 χρόνια είχα το 1000αρι , ωραίο αυτοκίνητο αλλα μέσα στην πόλη το yaris cross που εχω τώρα είναι δυο λίτρα κάτω
300 κιλά βαρύτερο
με 45 άλογα παραπάνω που δίνουν πιο καλές επιδόσεις που εγω τουλάχιστον τις εκμεταλλεύομαικαλά το δικό σου με τα 130 άλογα είναι gti... και οχι μόνο σε σχέση με το iQ...
Δεν είπε η Κούλα αν συμφωνεί με αυτήν την δήλωση !
-
300 κιλά βαρύτερο
Αστο εχω και την 17αρα ζαντα και ειναι μ@@να..
Με 1600 κιλα - διπλασιο βαρος το αμαξι κανει μιση καταναλωση ειδικα μεσα στη πολη.
Άι κιου 2009 μοντέλο πραγματικά πανέμορφο και μικρούλι αλλά σαν μεταχειρισμένο πρέπει να λύσω πολλά προβλήματα πχ δισκος π ετριζε κλπ.
Παράλληλα me μαμα αναρτήσεις καινούργιες πολύ κακό στις λακκούβες ηταν τ @@μιδι.Τώρα προσπαθώ να καταλάβω και ήθελα τη γνώμη ολονών σας που έχετε υβριδικά αν πρέπει για να πετύχω καλή κατανάλωση να ανοίξω το θερμικό και αναγκάζομαι αυτόν ώστε να προλάβει να φορτισει την μπαταρία πολύ Ή αν πρέπει να το έχω συνέχεια μέχρι το Έκο και τα άλλα τα κάνει μόνο του.
Πετυχαίνω από 2,9 μέχρι 5 αλλα την σωστη ακολουθια για συνεπεια δεν την εχω βρει -
300 κιλά βαρύτερο
Αστο εχω και την 17αρα ζαντα και ειναι μ@@να..
Με 1600 κιλα - διπλασιο βαρος το αμαξι κανει μιση καταναλωση ειδικα μεσα στη πολη.
Άι κιου 2009 μοντέλο πραγματικά πανέμορφο και μικρούλι αλλά σαν μεταχειρισμένο πρέπει να λύσω πολλά προβλήματα πχ δισκος π ετριζε κλπ.
Παράλληλα me μαμα αναρτήσεις καινούργιες πολύ κακό στις λακκούβες ηταν τ @@μιδι.Τώρα προσπαθώ να καταλάβω και ήθελα τη γνώμη ολονών σας που έχετε υβριδικά αν πρέπει για να πετύχω καλή κατανάλωση να ανοίξω το θερμικό και αναγκάζομαι αυτόν ώστε να προλάβει να φορτισει την μπαταρία πολύ Ή αν πρέπει να το έχω συνέχεια μέχρι το Έκο και τα άλλα τα κάνει μόνο του.
Πετυχαίνω από 2,9 μέχρι 5 αλλα την σωστη ακολουθια για συνεπεια δεν την εχω βρειΚατι καταφερα τωρα κυριως με
Το να ειμαι συνεχεια στο εκο. 2.5 λτ στα εκατο -
Η βασική τεχνική οικονομικής οδήγησης δεν έχει διάφορα ο,τι και αν οδηγείς. Χαμηλές ταχύτητες κίνησης, ήρεμη επιτάχυνση/επιβράδυνση, διατήρηση σταθερής ταχύτητας. Το 90 τοις εκατό των οδηγών φτάνουν σε διασταύρωση με ερυθρό σηματοδότη και επιταχύνουν αντί να αφήσουν το όχημα να ρολαρει. Η υβριδική μετάδοση βοηθάει πολύ στα παραπάνω ζητούμενα.
Επίσης κατά την αρχική εκκίνηση όπως σε όλα τα αυτοκίνητα καταναλώνεται ενέργεια για να έρθουν όλα σε θερμοκρασία λειτουργίας. Αυτό καλό είναι να γίνεται εν κινήσει γιατί ουσιαστικά έτσι χρησιμοποιείται η ενέργεια που αποβάλει ο θερμικός.Το δεύτερο σκέλος έχει να κάνει με την διαχείριση της αποθηκευμενης ενέργειας της μπαταρίας, όταν αυτή αυξάνεται πρέπει να την καταναλώνεις, (gliding) και όταν αδειάζει πρέπει να την γεμίζεις, με σταθερή ταχύτητα κίνησης ο θερμικός στέλνει ενέργεια στην μπαταρία.
-
@ataim said in 2020 Toyota Yaris:
Η βασική τεχνική οικονομικής οδήγησης δεν έχει διάφορα ο,τι και αν οδηγείς. Χαμηλές ταχύτητες κίνησης, ήρεμη επιτάχυνση/επιβράδυνση, διατήρηση σταθερής ταχύτητας. Το 90 τοις εκατό των οδηγών φτάνουν σε διασταύρωση με ερυθρό σηματοδότη και επιταχύνουν αντί να αφήσουν το όχημα να ρολαρει. Η υβριδική μετάδοση βοηθάει πολύ στα παραπάνω ζητούμενα.
Επίσης κατά την αρχική εκκίνηση όπως σε όλα τα αυτοκίνητα καταναλώνεται ενέργεια για να έρθουν όλα σε θερμοκρασία λειτουργίας. Αυτό καλό είναι να γίνεται εν κινήσει γιατί ουσιαστικά έτσι χρησιμοποιείται η ενέργεια που αποβάλει ο θερμικός.Το δεύτερο σκέλος έχει να κάνει με την διαχείριση της αποθηκευμενης ενέργειας της μπαταρίας, όταν αυτή αυξάνεται πρέπει να την καταναλώνεις, (gliding) και όταν αδειάζει πρέπει να την γεμίζεις, με σταθερή ταχύτητα κίνησης ο θερμικός στέλνει ενέργεια στην μπαταρία.
Εξαιρετικη και περιεκτικη απάντηση σε υπερευχαριστώ!
Y.Γ ισχύει οτι η B με χρήση στη κίνηση θα φάει πιο γρήγορα το ecvt? καλύτερα να το αποφεύγω? -
Το b χρησιμοποιεί την μετάδοση και τον κινητήρα για να επιβραδύνει το όχημα, το βάζεις όταν κατεβαίνεις ράμπες/καταβάσεις για μην επιβαρύνεις τα φρένα. Δεν το χρησιμοποιείς σε κίνηση ή οπουδήποτε αλλού.
-
Y.Γ ισχύει οτι η B με χρήση στη κίνηση θα φάει πιο γρήγορα το ecvt? καλύτερα να το αποφεύγω?
To ecvt δεν παθαίνει τίποτα. Ομως το Β (brake) ειναι για συγκεκριμένη χρήση, όπως είπε και ο ataim. Είναι για μια κατηφορική διαδρομή (π.χ. κατάβαση από το βουνό) για να βοηθάει στην επιβράδυνση με το μοτέρ και να μην κουράζονται (και φθείρονται) τόσο πολύ τα φρένα. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις όχι απλά δεν βοηθάει καπου, αλλά αυξάνει και την κατανάλωση αφού χρησιμοποιεί το ρεύμα από την μπαταρία για να γυρνάει τον βενζινοκινητήρα.
Είναι ένα εξαιρετικά πολύπλοκο σύστημα, οπότε μείνε σε αυτό που έγραψα παραπάνω.
Εαν θές να δεις πως λειτουργεί, ο Ιρανός φίλος μου έχει εξαιρετικά βίντεο για όλο το υβριδικό συστημα, και την λειτουργία Β.
-
@fanis75 said in 2020 Toyota Yaris:
Y.Γ ισχύει οτι η B με χρήση στη κίνηση θα φάει πιο γρήγορα το ecvt? καλύτερα να το αποφεύγω?
To ecvt δεν παθαίνει τίποτα. Ομως το Β (brake) ειναι για συγκεκριμένη χρήση, όπως είπε και ο ataim. Είναι για μια κατηφορική διαδρομή (π.χ. κατάβαση από το βουνό) για να βοηθάει στην επιβράδυνση με το μοτέρ και να μην κουράζονται (και φθείρονται) τόσο πολύ τα φρένα. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις όχι απλά δεν βοηθάει καπου, αλλά αυξάνει και την κατανάλωση αφού χρησιμοποιεί το ρεύμα από την μπαταρία για να γυρνάει τον βενζινοκινητήρα.
Είναι ένα εξαιρετικά πολύπλοκο σύστημα, οπότε μείνε σε αυτό που έγραψα παραπάνω.
Εαν θές να δεις πως λειτουργεί, ο Ιρανός φίλος μου έχει εξαιρετικά βίντεο για όλο το υβριδικό συστημα, και την λειτουργία Β.
Σε υπερευχαριστώ και εσενα και τον ataim! Oπότε το κόβω τελειως. Συνήθως το είχα για φρενάρισμα αν ημουν με αρκετά χιλιόμετρα και ας ειχα αποσταση μπροστα μου. Τοτε χαλαρο φρενάρισμα μονο και κυρίως περισσότερο coasting.. Εισαι θεος !
-
Σε νεες παραγγελίες η αντιπροσωπια μου ειπε παραδοση 6-7 μήνες.
Το δικο μου (μεσω leasing) εχει κλεισει 13 μήνες και τωρα μου ειπαν οτι μαλλον πάει για Ιουνια παραγωγή και Ιουλιο παραδοση
-
Συνήθως το είχα για φρενάρισμα αν ημουν με αρκετά χιλιόμετρα και ας ειχα αποσταση μπροστα μου. Τοτε χαλαρο φρενάρισμα μονο και κυρίως περισσότερο coasting.. Εισαι θεος !
Τι εννοεις? Οτι απο το D εβαζες το Β εν κινησει ?
Επιτρεπεται ? -
@alexandros-k said in 2020 Toyota Yaris:
Συνήθως το είχα για φρενάρισμα αν ημουν με αρκετά χιλιόμετρα και ας ειχα αποσταση μπροστα μου. Τοτε χαλαρο φρενάρισμα μονο και κυρίως περισσότερο coasting.. Εισαι θεος !
Επιτρεπεται ?Ναι κανονικά. Αλλάζεις εν κινήσει !
-
@alexandros-k said in 2020 Toyota Yaris:
Επιτρεπεται ?Ναι δεν έχει πρόβλημα!
-
-
@dimmad said in 2020 Toyota Yaris:
https://autogreeknews.gr/nea/polla-diafora/diafora-nea/toyota-yaris-toy-2022-me-myria-provlimata
Αρχίσαμε???
Θα απαντήσω όπως ο φίλος μου ο Κρούζερ....1 στα χιλιάδες ειναι τίποτα! Στατιστικά λογικό ειναι, θα βγούν και πατάτες από την γραμμή παραγωγής. Το πρόβλημα δεν ειναι το αυτοκίνητο, αλλά η αντιμετώπιση από την εισαγωγική, αυτό ειναι το τραγικό!
-
@fanis75 said in 2020 Toyota Yaris:
@dimmad said in 2020 Toyota Yaris:
https://autogreeknews.gr/nea/polla-diafora/diafora-nea/toyota-yaris-toy-2022-me-myria-provlimata
Αρχίσαμε???
Θα απαντήσω όπως ο φίλος μου ο Κρούζερ....1 στα χιλιάδες ειναι τίποτα! Στατιστικά λογικό ειναι, θα βγούν και πατάτες από την γραμμή παραγωγής. Το πρόβλημα δεν ειναι το αυτοκίνητο, αλλά η αντιμετώπιση από την εισαγωγική, αυτό ειναι το τραγικό!
Από τοτε που εφυγε ο Αθανασόπουλος που είναι τεράστια προσωπικότητα και πολυ σοβαρός/μεθοδικός εχουν επαναπαυθεί στις πωλησεις και εχουν ύφος και συμπεριφέρονται σαν εισαγωγική αμιγώς ελληνική
-
@iceman7 said in 2020 Toyota Yaris:
Από τοτε που εφυγε ο Αθανασόπουλος που είναι τεράστια προσωπικότητα και πολυ σοβαρός/μεθοδικός εχουν επαναπαυθεί στις πωλησεις και εχουν ύφος και συμπεριφόρονται σαν εισαγωγική αμιγώς ελληνική
Θα έλεγα από τότε που σταμάτησε να ειναι θυγατρική της Τoyota Europe και την εισαγωγή ανέλαβε απλά μια εταιρία-έμπορος. Το ανάποδο από ότι έγινε π.χ. με την bmw που από την τραγική intercar, ανέλαβε η μαμά εταιρία και σε 10 χρόνια (γιατί έμειναν και κολλημένα μυαλά) βλετίωσε πάρα πολύ την εικόνα και το σέρβις στην Ελλάδα. Το βλέπουμε παντού, όταν η εισαγωγική είναι θυγατρική της μητρικής, τα πράγματα ειναι πολύ καλύτερα.
2020 Toyota Yaris