-
Πάντα η αλήθεια είναι στα χίλια αμάξια θα βγει και μια αστοχία! Για αυτό υπάρχει και η εγγύηση. Βέβαια εντύπωση μου κάνει,ότι η αστοχία είναι σε έναν κινητήρα τον 1000, με 72 άλογα ο οποίος κυκλοφορεί πολλά χρόνια στην αγορά. Από ότι κατάλαβα το πρόβλημα είναι ηλεκτρονικής φύσεως. Εξακολουθώ να πιστεύω ακράδαντα, επειδή έχω αλλάξει αρκετά αυτοκίνητα,ότι τα σημερινά αμάξια, είναι πιο αξιόπιστα αναλογικά πάντα σε σχέση με τα πολύ παλαιότερες γενιάς. Μην ξεχνιέμαι ότι τα πιο παλιά αυτοκίνητα, είχαν πέντε πράγματα. Κάποτε βγάζαν 100 αμάξια την ημέρα,και τώρα βγάζουν 1000!
-
@atari70 said in 2020 Toyota Yaris:
Βέβαια εντύπωση μου κάνει,ότι η αστοχία είναι σε έναν κινητήρα τον 1000, με 72 άλογα ο οποίος κυκλοφορεί πολλά χρόνια στην αγορά.
είχα τον ίδιο σχεδόν κινητήρα στο iQ (69 άλογα)
ο γιός σε αυτό έμαθε να οδηγεί ,τον συμπλέκτη τον έκαψε
τον κινητήρα δεν τα κατάφερε
απορώ με το παραπάνω αρθρο ... -
@atari70 said in 2020 Toyota Yaris:
Βέβαια εντύπωση μου κάνει,ότι η αστοχία είναι σε έναν κινητήρα τον 1000, με 72 άλογα ο οποίος κυκλοφορεί πολλά χρόνια στην αγορά. Από ότι κατάλαβα το πρόβλημα είναι ηλεκτρονικής φύσεως.
Ηλεκτρικής θα έλεγα, ούτε καν ηλεκτρονικό. ή κάτι έγινε λάθος στην παραγωγή, ή κάποιο ελλατωματικό (Γαλλικό θα είναι...χαχα!!) ηλεκτρικό εξάρτημα βραχυκυκλώνει ή κάποια πατάτα έκαναν όταν έβαλα τον συναγερμό. Τα ηλεκτρολογικά ειναι μανούρα να βρεις το πρόβλημα και θέλει "γάτο" ηλεκτρολόγο, κάτι που κανένα εξουσιοδοτημένο δεν έχει.
-
Καλησπερα, θα ηθελα μια μικρη βοηθεια.
Ενδιαφερομαι να αγορασω το Yaris με τα 125 αλογα.
Θα μπορουσε καποιος να μου πει τι καταναλωση εχει εντος πολης?
Ρωταω γιατι διαβαζω κυριως σε σχόλια στο Youtube κατι κουφες καταναλωσεις δηλαδη 7 με 7,5 λιτρα στα 100 χιλιομετρα και μαλιστα απ οτι λενε με νορμαλ οδηγηση.
Επισης λενε οτι η πραγματικη καταναλωση ειναι +0,5 λιτρο περισσοτερη απ οτι δειχνει η ενδειξη στον πινακα οργανων !!
Εχει οντως τοσο υψηλη καταναλωση? -
Μη υβριδικό βενζίνη είναι. Τι περιμένεις μέσα στην πόλη ?
-
@criuser said in 2020 Toyota Yaris:
Απο ενα μικρο, ελαφρυ, τρικυλινδρο αυτοκινητο πολης το οποιο φοραει ενα συγχρονο μοτερ θα περιμενα χαμηλοτερη καταναλωση.
Οχι καταναλωση υβριδικου (4 - 4,5 λιτρα) αλλα σιγουρα μια καταναλωση καπου στα 5,8 εως 6,5 λιτρα. -
@swiftakias-0 said in 2020 Toyota Yaris:
Απο ενα μικρο, ελαφρυ, τρικυλινδρο αυτοκινητο πολης το οποιο φοραει ενα συγχρονο μοτερ θα περιμενα χαμηλοτερη καταναλωση.
Οχι καταναλωση υβριδικου (4 - 4,5 λιτρα) αλλα σιγουρα μια καταναλωση καπου στα 5,8 εως 6,5 λιτρα.Τόσο εχει, 6,1 στο spritmonitor.
-
Σκεφτείτε σε φίλο μου που πήρε το t cross 1.0 αυτόματο, του είπε ο πωλητής ότι έχει κατανάλωση 5.5...
Προσπάθησα να του το φέρω απ'έξω, απ'έξω ότι δεν θα δει αυτά τα νούμερα, αλλά κρατήθηκα -
Οχι καταναλωση υβριδικου (4 - 4,5 λιτρα) αλλα σιγουρα μια καταναλωση καπου στα 5,8 εως 6,5 λιτρα.5 με 6 (ίσως και χαμηλότερα) μέσα σε πόλεις, πετυχαίνουν αυτοκίνητα τύπου swift, mazda 2...
Ελαφριά αμαξώματα, με ιπποδύναμη 80 με 90 hp.
Το yaris που αναφέρεσαι είναι 1.5 με 125, κάπως πρέπει να ταιστούν αυτά τα άλογα. -
@ataim said in 2020 Toyota Yaris:
Οχι καταναλωση υβριδικου (4 - 4,5 λιτρα) αλλα σιγουρα μια καταναλωση καπου στα 5,8 εως 6,5 λιτρα.Τόσο εχει, 6,1 στο spritmonitor.
Το 6 λιτρα στα 100 μου ακουγεται πολυ λογικο.
Εαν υπαρχει καποιος φιλος στο forum που εχει το συγκεκριμενο Yaris (125hp - manual) , θα εκτιμουσα πολυ εαν μπορουσε να μου πει πραγματικες καταναλωσεις που βλεπει και οχι αυτες που ανακοινωνει η Toyota.
Ευχαριστω. -
Σημαντική ερώτηση;
Μιλάμε για κίνηση στην Αθήνα; -
@v_a said in 2020 Toyota Yaris:
Σημαντική ερώτηση;
Μιλάμε για κίνηση στην Αθήνα;Ναι , η χρηση που θα εχει θα ειναι 80% κινηση στην Αθηνα και 20% Εθνικη οδο.
-
Σημαντική ερώτηση;
Μιλάμε για κίνηση στην Αθήνα;Ναι , η χρηση που θα εχει θα ειναι 80% κινηση στην Αθηνα και 20% Εθνικη οδο.
Το 7, 7.5 μέσα στην Αθήνα είναι απόλυτα λογικό (άντε να πέσει στο 6.5 με πολύ συνετή οδήγηση).
Δεν είμαι όμως κάτοχος του μοντέλου που λες, οπότε μήπως σε διαφωτίσει κάποιος φίλος που το έχει. -
Τα 6 με 6,5 είναι λογική κατανάλωση! Χαλαρώστε εδώ το scooter που ζυγίζει 110 κιλά μου καεί 3 λίτρα δεν θα κάψει τα δίπλα το αμάξι που ζυγίζει πάνω από ένα τόνο! Έτσι είναι με την βενζίνη! Αλλιώς υβριδικό η ηλεκτρικό!
-
Καλησπερα, θα ηθελα μια μικρη βοηθεια.
Ενδιαφερομαι να αγορασω το Yaris με τα 125 αλογα.
Θα μπορουσε καποιος να μου πει τι καταναλωση εχει εντος πολης?
Ρωταω γιατι διαβαζω κυριως σε σχόλια στο Youtube κατι κουφες καταναλωσεις δηλαδη 7 με 7,5 λιτρα στα 100 χιλιομετρα και μαλιστα απ οτι λενε με νορμαλ οδηγηση.
Επισης λενε οτι η πραγματικη καταναλωση ειναι +0,5 λιτρο περισσοτερη απ οτι δειχνει η ενδειξη στον πινακα οργανων !!
Εχει οντως τοσο υψηλη καταναλωση?Έτσι ειναι. Ούτε start stop δεν έχει και καίει αρκετα.
Αν μάλιστα το πάρεις και αυτόματο τότε πας για καταναλωσεις 9 με αιρ κοντινιον σε κίνηση πόλης και 6,5 με 7 σε οδήγηση εκτός .
Τουλάχιστον είναι σβελτο αλλά θορυβώδες.
Σε τέτοια αμάξια έχει νόημα μόνο το υβριδικό.
Σαφώς πιο οικονομική και πολιτισμένη λειτουργία.
Είχα για 20 μέρες ένα ολοφρεσκο γιαρις 125 CVT και πλήρωσα 100 ευρώ βενζίνη για 650 χλμ -
Σημαντική ερώτηση;
Αν το πρόβλημα της μη επιλογής του υβριδικού είναι η τιμή αγοράς, υπάρχει ως εναλλακτική το mg hybrid στα 20κ
-
Ναι , η χρηση που θα εχει θα ειναι 80% κινηση στην Αθηνα και 20% Εθνικη οδο.
Ποιος ο λόγος τότε να πάρεις αμιγώς θερμικό και μάλιστα χειροκίνητο. Χίλιες φορές καλύτερη επιλογή το υβριδικό, για τέτοια χρήση.
-
@fanis75 said in 2020 Toyota Yaris:
Ναι , η χρηση που θα εχει θα ειναι 80% κινηση στην Αθηνα και 20% Εθνικη οδο.
Ποιος ο λόγος τότε να πάρεις αμιγώς θερμικό και μάλιστα χειροκίνητο. Χίλιες φορές καλύτερη επιλογή το υβριδικό, για τέτοια χρήση.
Εχω την εντυπωση οτι το θερμικο με το manual σασμαν θα ειναι καλυτερο στους επαρχιακους δρομους και στην εθνικη οδο. Κυριως στις προσπερασεις .
Θα μου πεις η χρηση του θα ειναι 80% Αθηνα , οποτε Οκ.
Επισης για το θερμικο μου ειπανε παραδοση σε 2 μηνες και για το hybrid 7-8 μηνες και εγω το ψιλοβιαζομαι. -
Εχω την εντυπωση οτι το θερμικο με το manual σασμαν θα ειναι καλυτερο στους επαρχιακους δρομους και στην εθνικη οδο. Κυριως στις προσπερασεις .
Σωστά, αλλά απο ότι λές ειναι μότο το 20% των χιλιομέτρων. Εαν είχες την ανάποδη χρήση, θα σου έλεγε να μην κοιτάς το υβριδικό!
-
Επισης για το θερμικο μου ειπανε παραδοση σε 2 μηνες και για το hybrid 7-8 μηνες και εγω το ψιλοβιαζομαι.
Μια φορα το περιμενεις ομως αλλα καθε φορα που πηγαινεις βενζιναδικο θα τσαντιζεσαι.
Η αδερφη μου με το Yaris υβριδικο παει στη δουλεια με καταναλωση κατω απο 3 (συνηθως 2,5) καθως ειναι κυριως κατηφορα.
Μεσο ορο το αμαξι στα 4000χλμ ενω εχει παει Θεσσαλονικη απο Αθήνα, 2 φορες Γυθειο απο Αθηνα και εξυπηρετει και τον αντρα της σε βαρδιες στο Αεροδρομιο (αρα θα ελεγα οτι τα χλμ ειναι 50-50 κινηση-ανοιχτος δρομος) ειναι στα 4,1.
Νομιζω αποτελει μονοδρομος
2020 Toyota Yaris