-
Εγώ τώρα γιατί θεωρώ υπεύθυνους τους γονείς για αυτά τα περιστατικά;
Μάλλον επειδή έχω μία δική μου κοσμοθεωρία; Μάλλον αυτό.
-
-
Θάτσερ που του χρειάζεται….
-
Φανταστείτε να γεννηθείτε το 1900.
Όταν είσαι 14 χρονών
Αρχίζει ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος
και τελειώνει όταν είσαι 18,
με 22 εκατομμύρια νεκρούς.
Λίγο μετά την παγκόσμια πανδημία,
γρίπη που ονομάζεται «Ισπανική»,
σκοτώνοντας 50 εκατομμύρια ανθρώπους.
Βγαίνεις έξω ζωντανός και ελεύθερος,
και είσαι 20 χρονών.
Τότε σε ηλικία 29 ετών επιβιώνεις από την παγκόσμια οικονομική κρίση που ξεκίνησε με την κατάρρευση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης προκαλώντας πληθωρισμό, ανεργία και πείνα.
Οι Ναζί έρχονται στην εξουσία στα 33.
Είσαι 39 όταν ο 2ος παγκόσμιος πόλεμος. ξεκινά
και τελειώνει όταν είσαι 45 κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος (Shoah), 6 εκατομμύρια Εβραίοι πεθαίνουν.
Θα υπάρξουν συνολικά περισσότεροι από 60 εκατομμύρια νεκροί.
Όταν αρχίζει ο 52ος πόλεμος της Κορέας.
Όταν είσαι 64, ο πόλεμος του Βιετνάμ αρχίζει και τελειώνει όταν είσαι 75.
Ένα μωρό που γεννήθηκε το 1985 πιστεύει ότι οι παππούδες του δεν έχουν ιδέα πόσο σκληρή είναι η ζωή,
και επέζησε από αρκετούς πολέμους και καταστροφές.
Ένα αγόρι που γεννήθηκε το 1995 και 26 σήμερα πιστεύει ότι έρχεται το τέλος του κόσμου όταν το πακέτο του στο Amazon παίρνει περισσότερες από τρεις ημέρες για να φτάσει ή αν δεν ξεπερνά τα 15 likes για την αναρτημένη φωτογραφία του στο Facebook ή το Instagram.. .
Το 2021, πολλοί από εμάς ζούμε με άνεση, έχουμε πρόσβαση σε διάφορες πηγές διασκέδασης στο σπίτι και συχνά έχουμε περισσότερα από όσα χρειάζονται.
Αλλά οι άνθρωποι διαμαρτύρονται για τα πάντα.
Έχουν ρεύμα, τηλέφωνο, φαγητό, ζεστό νερό και στέγη πάνω από τα κεφάλια τους.
Τίποτα από αυτά δεν υπήρχε.
Αλλά η ανθρωπότητα επέζησε από πολύ πιο σοβαρές περιστάσεις και ποτέ δεν έχασε τη χαρά της ζωής.
Εκτίμησε τη ζωή αυτή δεν είναι πρόβα -
Cruiser όπως τα έγραψες
Youtube Video -
Πριν λίγη ώρα, δέχτηκα SMS απ' τη Eurobank, ευτυχώς το ψιλιάστηκα, αλλά έχω εμπειρία και "εκπαίδευση" και το ψιλιάστηκα...
Έχετε το νου σας.
Τώρα μπήκα στο αληθινό ebanking και έχουν εκδώσει και ειδοποίηση.ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΤΕ.
-
-
Δεν είχα δουλειά αυτές τις μέρες και είδα στο κανάλι της βουλής την Μαρία Ευθυμίου να αγορεύει για δύο ιστορικά θέματα. Να πω την αλήθεια, δεν την είχα προσέξει ποτέ, ούτε καν την ήξερα. Το πρώτο θέμα ήταν ο ψυχρός πόλεμος, νταξ' τα είπε, στρογγυλεμένα, αλλά σχετικά ολιγόλογα και περιεκτικά. Κάτι δεν πήγαινε καλά με το λόγο της όμως, περισσότερα παρακάτω.
Το δεύτερο ήταν ένα από τα αγαπημένα μου, η μογγολική αυτοκρατορία. Ψιλιαπογοητεύτηκα.
Η γυναίκα πλατειάζει με το παραμικρό και ο λόγος της είναι μια ρώσσικη σαλάτα, πράγμα που πρόσεξα και στον ψυχρό πόλεμο. Ξεκίνησε από τους Ούννους, πήγε στους Μαγγυάρους, μετά στους μογγόλους, μετά στα γερμανικά φύλλα και στους Φράγκους, μετά στους βίκινγκς, έκανε μια στάση στο Βυζάντιο, μετά πάλι μογγόλοι, μετά σελτζούκοι, μετά μαμελούκοι, μετά άραβες, μετά φεουδαρχία!, μετά θρησκείες!, κ.τ.λ. Δεν ίσιωνε πουθενά, από τη μία ενότητα πεταγόταν με διπλό άλμα τόλουπ στην άλλη, κάτι σαν Αλέφαντος σε τηλεοπτικό πάνελ. Και ομολογώ ότι πριν πίστευα ότι η Αρβελέρ πλατειάζει, εδώ η Ευθυμίου την περνάει άβρεχη από τον ωκεανό.
Δυστυχώς έκανε και λάθη και υπεραπλουστεύσεις, μερικά από αυτά κραυγαλέα. Και, εν τέλει, είναι άλλη μία ιστορικός που βάζει το θέμα των μογγόλων και της ιστορικής έλευσης των τούρκων (που είναι μογγολικό φύλλο) στην μεσόγειο και στην Ευρώπη σε λάθος βάση αφού εστιάζει μόνο στις επεκτατικές επιδρομές και ταυτόχρονα γυρίζει την πλάτη σε δύο άλλα χαρακτηριστικά τους: την νομαδική φύση τους και τον υφιστάμενο από την αρχή της ρωμαικής αυτοκρατορίας δρόμο του μεταξιού, τη λεωφόρο μέσω της οποίας έφτασαν στα μέρη μας.
Προφανώς τα περισσότερα που έλεγε ήταν σωστά, αλλά δεν ήταν δομημένα, ούτε ολόσωστα. Δύσκολα θα την ξαναπαρακολουθήσω. -
Παρακολουθώ καιρό την Ευθυμίου. 99 στα 100 που λέει είναι ιστορικά και πολιτικά σωστά. Το πλατείασμα είναι ίδιον των ακαδημαϊκών, οπότε δεν με ενοχλεί. Μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες εγκυκλοπαιδικές πληροφορίες που γνωρίζω, τις έμαθα στα χρόνια μου στο ΗΒ, από Άγγλους ακαδημαϊκούς που ξεχνούσαν να τελειώσουν την φράση τους, και πήγαιναν σε εντελώς διαφορετικά θέματα.
Δείτε το ιστορικό ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ, απόψε στης 21:00. Είδα χθες το 1ο μέρος και συμφώνησα σε τεράστιο βαθμό. Επιτέλους να μάθουμε την ιστορία σωστά. Μπορεί βέβαια να μην συμφωνήσω με το σημερινό επεισόδιο, αλλά το χθεσινό ήτο ορθό.
-
λαμογιεν ατ νουδου https://www.newsauto.gr/electric/elpidoforos-alla-ke-epikindinos-diagonismos-gia-e-bikes/
καπως ετσι εχουν γινει πλεον ολοι οι δημοσιοι διαγωνιΖμοι, για γνωστους και φιλους γενναιοδωρους
ουστ..... -
@gatoz said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
λαμογιεν ατ νουδου https://www.newsauto.gr/electric/elpidoforos-alla-ke-epikindinos-diagonismos-gia-e-bikes/
καπως ετσι εχουν γινει πλεον ολοι οι δημοσιοι διαγωνιΖμοι, για γνωστους και φιλους γενναιοδωρους
ουστ.....Εννοείται!! ΠΑΝΤΑ έτσι ήταν και θα συνεχίσουν να είναι, εκτός εαν αλλάξουμε εμείς και τους στείλουμε όλους στο διάολο!!
-
Όσο βλέπουμε τα κανονικά ποδήλατα από προηγούμενους διαγωνισμούς, το ελεύθερο wifi και λοιπές αρπαχτές των Δήμων, θα δούμε και τα ηλεΧτρικά ποδήλατα... για κάνα τρίμηνο το πολύ.
-
Πριν βιαστείτε να αφορήσετε, υπ όψιν ότι ένα ηλεκτρικό με το μοτέρ στον πίσω τροχό και απλό σύστημα ταχυτήτων έχει σαφώς πιο μικρές ανάγκες συντήρησης από αυτό με το μοτέρ στην μεσαία τριβή και "κανονικό" σύστημα ταχυτήτων.
Βεβαίως ένας ποδηλάτης σε ένα e-MTB (e mountain bike) θα προτιμούσε το δεύτερο για διάφορους λόγους. Για έναν δήμο ίσως το πρώτο να είναι πιο κατάλληλο. Προφανώς βεβαια θα ήταν καλύτερο ο διαγωνισμός να είναι ανοιχτός και να δοθεί ανάλογο κριτήριο με βαθμολογία που θα προσμετρούσε στο τελικό αποτέλεσμα. -
@fiverg said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Πριν βιαστείτε να αφορήσετε, υπ όψιν ότι ένα ηλεκτρικό με το μοτέρ στον πίσω τροχό και απλό σύστημα ταχυτήτων έχει σαφώς πιο μικρές ανάγκες συντήρησης από αυτό με το μοτέρ στην μεσαία τριβή και "κανονικό" σύστημα ταχυτήτων.
Βεβαίως ένας ποδηλάτης σε ένα e-MTB (e mountain bike) θα προτιμούσε το δεύτερο για διάφορους λόγους. Για έναν δήμο ίσως το πρώτο να είναι πιο κατάλληλο. Προφανώς βεβαια θα ήταν καλύτερο ο διαγωνισμός να είναι ανοιχτός και να δοθεί ανάλογο κριτήριο με βαθμολογία που θα προσμετρούσε στο τελικό αποτέλεσμα.κακη εκτιμηση φηβερ.
στημενος διαγωνισμος με προδιαγραφες γραμμενες ηδη και κατα βουληση δικου τους παιδιου. και μονο το χρονικο διαστημα που παιζει, αυτο ακριβως ειναι....
εχουν ξεφυγει στο τι βγαζουν, προσφατα επεσε διαγωνισμος στα χερια μου με διαφορετικες μοναδες μετρησης, ασχετες με το αντικειμενο, επειδη ετσι βολευε καποιον λαμογιονουδουλη.
σκεψου κατι σε θελουμε σερβερ που να εχει εγκατασταθει σε κεπ που να εχει διπλα σαντουιτσαδικο με ιλλυ καφε. -
Λαμόγια του κερατά , ούτε τα προσχήματα ρε θα έλεγε κάποιος εγκάθετος!
Δείτε τι ωραία και γλυκά προσπαθεί ο αρθρογράφος του newsauto να σε βάλει στο κλίμα , με ευγένεια και πολύ επεξήγηση , μήπως τελικά έκανε κάποιο λαθάκι μικρούτσικο , τοσοδουλικο , ο Μωυσής μας στο βζιν υπερυπουργείο - κάποιος αληταρας γνωστός μου τώρα που του το διάβασα είπε πως γράφει λες και μιλάει σε πεντάχρονα, μην εκτεθεί πρωτίστως , φοβάται για την δουλειά του ο άνθρωπος εννοείται δεν τον κατακρίνω, και εγώ το ίδιο θα έκανα-
Συκοφαντίες φυσικά και όποιος έχει αντίθετη άποψη ας απευθυνθεί στον εισαγγελέα λέω εγώ!
Ο Γάτος φταίει που το ανέβασε και έβγαλε τα συμπεράσματα του και παρέσυρε και άλλους στον βούρκο της αμφισβήτησης των προθέσεων του υπουργείου ανάπτυξης! -
@gatoz said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
@fiverg said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Βεβαίως ένας ποδηλάτης σε ένα e-MTB (e mountain bike) θα προτιμούσε το δεύτερο για διάφορους λόγους. Για έναν δήμο ίσως το πρώτο να είναι πιο κατάλληλο. Προφανώς βεβαια θα ήταν καλύτερο ο διαγωνισμός να είναι ανοιχτός και να δοθεί ανάλογο κριτήριο με βαθμολογία που θα προσμετρούσε στο τελικό αποτέλεσμα.κακη εκτιμηση φηβερ.
στημενος διαγωνισμος με προδιαγραφες γραμμενες ηδη και κατα βουληση δικου τους παιδιου. και μονο το χρονικο διαστημα που παιζει, αυτο ακριβως ειναι....
εχουν ξεφυγει στο τι βγαζουν, προσφατα επεσε διαγωνισμος στα χερια μου με διαφορετικες μοναδες μετρησης, ασχετες με το αντικειμενο, επειδη ετσι βολευε καποιον λαμογιονουδουλη.
σκεψου κατι σε θελουμε σερβερ που να εχει εγκατασταθει σε κεπ που να εχει διπλα σαντουιτσαδικο με ιλλυ καφε.Δεν αμφιβάλλω Θοδωρή, δεν έχω δει τα του διαγωνισμού, από καθαρά ποδηλατική σκοπιά έγραψα. Προφανώς και έχεις δίκιο αν το έχεις ψάξει βαθύτερα...
-
Εμένα η Ευθύμιου μου είναι συμπαθεστατη. Δεν έχω γνώσεις ώστε να βρω τα λαθη που λέτε πως κάνει. Αλλά από την άλλη όταν την παρακολουθώ είναι σαν να βλέπω ταινία δράσης. Εξαιρετική Δασκάλα και τον όρο αυτόν τον γραφω ως τιμή και με κεφαλαίο Δ.
-
Το ακούσαμε κι αυτό: είναι πολιτική η δίωξη του τζόκοβιτς λέει η οικογένειά του.
-
Η αλήθεια είναι ότι γίνεται για καθαρά πολιτικούς λόγους
-
Αυτό που ακολουθούν τον κάθε μπαλαδόρο σαν ήρωα, με ξεπερνάει.
Μπαλάκια χτυπάει…ελεος!
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]