-
-
@kkostask said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Πλάκα κάνουμε?
Θέλω να ελπίζω πως "ναι, κάνουμε πλάκα"
Αλλιώς μιλάμε για παθολογικές καταστάσεις στην ψυχολογία αυτών των ανθρώπων!!! -
Ανύπαρκτο κράτος που θα έπρεπε να τους βάλει για τα επόμενα 500 ΣΚ να καθαρίζουν δρόμους με μπάλες στα πόδια και με το μεροκάματο τους από αυτό να αποπληρώσουν την εταιρεία...
-
Κλιματική αλλαγή στην πράξη.....
Αν φέτος το καλοκαίρι πήγατε τη βόλτα σας στην ελληνική φύση θα πρέπει να παρατηρήσατε ότι η ελληνική χλωρίδα από τα ημιορεινά μέχρι την αλπική ζώνη έχει χρώματα φθινοπώρου από τον Αύγουστο ακόμα. Όχι δεν κρύωσε ο καιρός ,απλά τα δένδρα "κάηκαν" από τις θερμοκρασίες ( κυρίως) και από την έλλειψη βροχής λιγότερο καθώς στην Ήπειρο κάπου κάπου έβρεχε.
Όλα όμως , από πουρνάρια και σκίνα στα χαμηλά που κιτρίνισαν μέχρι έλατα που "καίγονται" τα κλαριά που τα βλέπει πιο πολύ ο ήλιος και λοιπά φυλλοβόλα που ρίχνουν φύλλα γιατί δε μπορούν να τα συντηρήσουν. Στα πιο ψηλά υψόμετρα , έλατα και οξυές δεν "καρποφόρησαν¨κοινώς δεν έβγαλαν νέα δένδρα φέτος ( μόνο τα ρόμπολα ,δεν "ένιωσαν¨κάτι) , αυτό σημαίνει ότι αν συνεχιστεί και άλλες χρονιές αυτό , δένδρα χαμηλότερου υψομέτρου θα τους πάρουν τη θέση.
Δεν το έχω ξαναζήσει ποτέ μου κάτι τέτοιο , είδα αμυγδαλιές ( δεν υπαρχει πιο σκληροτράχηλο δένδρο ) να ξεραίνονται φέτος από τη ρίζα, κορομηλιές , ροδακινιές και λοιπά καρποφόρα αυλής να φυτοζωούν παρά το πότισμα, ορτανσίες σε υψόμετρο >1000 μέτρα και να έχουν άνθη καμένα, μέχρι και τα σύκα φέτος μαραμένα ....
Παρατηρήστε τα χρώματα , αν εκδράμετε άμεσα σε δάση ή λόγγους ( ακόμα και περιαστικά ) και θα συμφωνήσετε μαζί μου.
-
Έλα ρε....το είδα και εγώ και νόμιζα πως θεωρούν πως μπήκε το φθινόπωρο. Δηλαδή, κάηκαν!!!
Εμ, σας τα έλεγα εγώ. Θα ζήσουμε σε εποχές που δεν φανταζόμασταν. Θα αλλάξει ο πολιτισμός μας σε λίγα έτη.
-
@lap said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Έλα ρε....το είδα και εγώ και νόμιζα πως θεωρούν πως μπήκε το φθινόπωρο. Δηλαδή, κάηκαν!!!
Εμ, σας τα έλεγα εγώ. Θα ζήσουμε σε εποχές που δεν φανταζόμασταν. Θα αλλάξει ο πολιτισμός μας σε λίγα έτη.
Το 99% θα ζήσει , είναι μορφή άμυνάς τους αυτό το κιτρίνισμα - κάψιμο και θα ξαναδώσουν την άνοιξη. Το πουρνάνι και η βελανιδιά είναι σκληροτράχηλα δένδρα. Αλλιώς η λογική λέει ότι με τα χρόνια θα γίνουν ( δυστυχώς) πευκοδάση και τα δάση της Ηπείρου και άλλων περιοχών. Δε ξέρω αν θα προλάβουμε να το δούμε στην πλήρη εξέλιξή του το φαινόμενο.
Ο έλατος αν "καεί¨ η κορυφή του τότε κλάφτον , αλλιώς συνήθως επανέρχεται. Η οξυά ρίχνει φύλλα (παρόμοια είδα πολλά πλατάνια, λεύκες , φλαμουριές και λοιπά να κάνουν το ίδιο) , θα ζήσει και αυτή , άλλωστε μικραίνει η μέρα και το ηλιακό φορτίο. Τα καρποφόρα ( κερασιές, κορομηλιές και λοιπά ) βγάζουν μία κόλλα σα ρετσίνι , αυτό είναι δείγμα ότι "έβρασαν" και συνήθως δεν έχει επιστροφή . Έκοψα δύο δένδρα φέτος στον κήπο με το αλυσοπρίονο , στο πρώτο λέγαμε το χτύπησε αρρώστια , μετά καταλάβαμε όλοι.
Περιέργως δεν ένιωσαν κάτι καρυδιές και καστανιές , εκτός της δεδομένης ακαρπίας. Από τα άγρια τελείως ανεπηρρέαστα ρόμπολα και κέδρα ( οι φράξοι και όλα αυτά τα ¨σκυλιά" του πολέμου).
Το πρόβλημα είναι ότι δεν αναπαράχθηκαν φέτος τα δένδρα. Επίσης μεγάλο πρόβλημα με τους ορεινούς βοσκότοπους. Το χορτάρι ¨κάηκε" πολύ πιο σύντομα σε σχέση με άλλες χρονιές , οπότε πρασινάδα μόνο μέσα σε δάση οξυάς μπορούσαν να βρουν τα ζωντανά.
-
Το θεμα είναι σοβαρό. Πολύ σοβαρό. Δηλαδή οι βροχές θα τα σώσουν;
-
Η λογική λέει ναι...
Δεν ήταν τόσο θέμα η βροχή , άλλωστε επιμένω ότι και καρποφόρα που ποτίζονταν , επηρρεάστηκαν πάρα πολύ. Ο ήλιος και η ζέστη τα έκαναν όλα. Ε, η μέρα μικραίνει ταχέως πλέον , δροσιά αχνοφαίνεται πλέον για τα καλά , λογικά όλα τα δένδρα θα περιμένουν την επόμενη άνοιξη πλέον...
-
@criuser said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Ανύπαρκτο κράτος που θα έπρεπε να τους βάλει για τα επόμενα 500 ΣΚ να καθαρίζουν δρόμους με μπάλες στα πόδια και με το μεροκάματο τους από αυτό να αποπληρώσουν την εταιρεία...
Να τους στείλει για καθαρισμό στο Monaco με απόχες, έπρεπε...
https://www.facebook.com/share/v/9SoPLmbXRtPz7Eud/
-
@civil357 said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Κλιματική αλλαγή στην πράξη.....
Αν φέτος το καλοκαίρι πήγατε τη βόλτα σας στην ελληνική φύση θα πρέπει να παρατηρήσατε ότι η ελληνική χλωρίδα από τα ημιορεινά μέχρι την αλπική ζώνη έχει χρώματα φθινοπώρου από τον Αύγουστο ακόμα. Όχι δεν κρύωσε ο καιρός ,απλά τα δένδρα "κάηκαν" από τις θερμοκρασίες ( κυρίως) και από την έλλειψη βροχής λιγότερο καθώς στην Ήπειρο κάπου κάπου έβρεχε.
Όλα όμως , από πουρνάρια και σκίνα στα χαμηλά που κιτρίνισαν μέχρι έλατα που "καίγονται" τα κλαριά που τα βλέπει πιο πολύ ο ήλιος και λοιπά φυλλοβόλα που ρίχνουν φύλλα γιατί δε μπορούν να τα συντηρήσουν. Στα πιο ψηλά υψόμετρα , έλατα και οξυές δεν "καρποφόρησαν¨κοινώς δεν έβγαλαν νέα δένδρα φέτος ( μόνο τα ρόμπολα ,δεν "ένιωσαν¨κάτι) , αυτό σημαίνει ότι αν συνεχιστεί και άλλες χρονιές αυτό , δένδρα χαμηλότερου υψομέτρου θα τους πάρουν τη θέση.
Δεν το έχω ξαναζήσει ποτέ μου κάτι τέτοιο , είδα αμυγδαλιές ( δεν υπαρχει πιο σκληροτράχηλο δένδρο ) να ξεραίνονται φέτος από τη ρίζα, κορομηλιές , ροδακινιές και λοιπά καρποφόρα αυλής να φυτοζωούν παρά το πότισμα, ορτανσίες σε υψόμετρο >1000 μέτρα και να έχουν άνθη καμένα, μέχρι και τα σύκα φέτος μαραμένα ....
Παρατηρήστε τα χρώματα , αν εκδράμετε άμεσα σε δάση ή λόγγους ( ακόμα και περιαστικά ) και θα συμφωνήσετε μαζί μου.
Καλά λέει ο Λαπ να πάρουμε BYD να σωθεί ο πλανήτης, προς το παρόν χάημπριντ, κι όποιος γλιτώσει γλύτωσε...
Ήθελα να τρολάρω περαιτέρω (τους αρνητές της κλιματικής αλλαγής) με ένα βίντεο ενός τύπου που επισκέπτεται όλες τις φόλες του Ίλον στην Αμερική, τα ρημαγμενα παρατημένα hyperloop, parking Tesla χωρίς οδηγό κι επιβάτες κλπ και μεταξύ άλλων και δρόμους που διασχίζουν νεκρά δάση κωνοφόρων, όρθια πτώματα απ τη ξηρασία δέντρων, κι ας ελπίσουμε πως δεν θα το ζήσουμε κι εδώ... -
https://www.iefimerida.gr/ellada/teleytaio-antio-ston-kathigiti-hristo-giannara
Είχα δει από κοντά διάλεξη του. Είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί κάποιος μαζί του, δεν μπορεί να μη στεναχωρηθεί για το ότι έσβησε ένα σπουδαίο μυαλό.
-
@nickthetrib said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
@kkostask said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Πλάκα κάνουμε?
Θέλω να ελπίζω πως "ναι, κάνουμε πλάκα"
Αλλιώς μιλάμε για παθολογικές καταστάσεις στην ψυχολογία αυτών των ανθρώπων!!!Για να δούμε πότε θα ξαναχτυπήσει η οργάνωση αυτή;
Θυμάμαι πολλές οργανώσεις που έκαναν μόνο ένα χτύπημα και εξαφανίζονταν όλως τυχαίως μετά.
-
-
-
-
Γενικά εχει πέσει μια γκαντεμια στον πλανήτη
-
Φήμες λένε ότι θα παραιτηθεί η Καμάλα και θα βγει ο Κούλης πλανητάρχης...
-
@criuser said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Φήμες λένε ότι θα παραιτηθεί η Καμάλα και θα βγει ο Κούλης πλανητάρχης...
-
-
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]