-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Για τον Fanis75 έχετε κάτι να γράψετε ή το αποφεύγετε επειδή είναι mod;
μα με τον φαν συμπλεουμε σχεδον πολιτικα αν και ειναι απο τις αλλες με τις κορολες φυλετικα...
το οτι πιστευει καποιος συγκεκριμενη πολιτικη κατευθυνση δεν αποκλειει να πραγματευεται τις υπαρχουσες ή δυνητικα υπαρχουσες πολιτικες πραγματικοτητες.
οι οποιες δεν τιμουν και ιδιαιτερα τα λαικα δεξια χαρακτηριστικα τους αλλα τεινουν στον νεοφιλελευθερισμο οσο και οι ψευδεπιγραφα αντιπαλοι αλλα ουσιαστικα συμπαικτες που εφευρεθηκαν για να δηλητηριασουν το λαικο κινημα πλασαριζομενοι ως αριστεροι.
θα ερθει καποτε η ωρα βεβαια που η λαικες οικογενειες στις οποιες ανηκουμε ημεις και υμεις θα εμπεδωσουν και θα χρησιμοποιησουν την ισχυ τους παρολες τις τρικλοποδιες της καπιταλιστικης διεφθαρμενης και αυταρχικης διοικησης. -
Storm, η αύξηση που λες ότι πήρες είναι fake. Έχει αυξηθεί το κόστος ζωής 40%, μην σου πω κι 60. Μην πιστεύεις την τσέπη σου, πίστευε αυτά που σου γράφουν στο φόρουμ. Εγώ το προσπαθώ πάντως...
-
Ποιον να πιστέψω; Την παρέα που ισχυρίζεται ότι ζουν στον Βόλο και δηλώνουν εισοδηματίες;
Ή τον εργοδότη;Άσε ρε... Αυτά μου τα είπαν και άλλοι.
-
@ggab said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μακριά από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Σύριζα, οτιδήποτε άλλο μόνο καλό κάνει.
Σε αυτό συμφωνώ 100%!!
Όχι 100%. Κατά 75%.
Λείπει το 25% του εθνοπροδοτικου ΚΚΕ!
Βεβαίως μακριά και απο τα δεκανίκια τύπου Μέρα 25 κτλΟχι ο ένας, όχι ο άλλος, αλλά δεν κάνετε και καμιά χούντα εθνοσωτήριο οι ένστολοι να μας απαλλάξετε απ' τον Κούλη, μόνο ψηφίζετε στο τέλος αυτόν που θα δώσει το πιο καλό μπαξίσι, μια αναδρομική συνταξούλα, μια 5ετία νωρίτερα κλπ. μας έχουν φάει οι Συντεχνίες και ο Συνδικαλισμός...
Τί είμαστε ρε προσκυνημένε για να κάνουμε χούντα;;;;
Ανέκαθεν οι Ελληνικές Ε.Δ ήταν για την προάσπιση και τήρηση της Δημοκρατίας. Δεν φταίμε εμείς που υπάρχετε οι προσκυνημένοι και ψηφίζετε αυτούς που ψηφίζετε!
Άι στα τσακίδια με ζοχαδιασες βραδιάτικα.Βρε υπερ-ήρωα, στα μισά απαντάς όμως. Γιατί ο αγαπητός αριστεροκέφαλος Πήλιος λέει κι άλλα και τα προσπερνάς...
Άμα βγει ένα από τα κόμματα που βρίζεις και τάξει αύξηση στο μισθό των ΕΔ 20% και καμιά φοροαπαλαγούλα και κάνα καινούργιο θέρετρο για να κάνουν τζάμπα διακοπές οι αξιωματικοί και οι οικογένειές τους και κάνα επιδοματάκι και, και, και τι γίνεται?Τον ψηφίζεις εσύ και όλο σου το σόι, ή κρατάς ψηλά τη σημαία του υπερ-ήρωα και συνεχίζεις να βρίζεις όλο το ντουνιά?
Προσκυνημένο όλα αυτά τα σκέφτηκες μόνο σου;;;
Τι τον ρωτάς "μόνος σου;" αφού έχουμε ονόματα και το σκεφτόμαστε παρέα.
Συμπαθεστατοι οι Στρατιωτικοί (οι περισσότεροι τουλάχιστον) και παιδεύονται αρκετά, αλλά όχι συνέχεια καβάλα στο άλογο, κουτσάθηκε το καημένο.
Αφού για ένα ΚΑΑΥ ή μια αυξησουλα οι τεμεναδες και οι υποκλισεις πάνε κι έρχονται.Αριστερό προσκυνημένο,τι είναι το ΚΑΑΥ;;;;
Ποιά αύξηση και τεμεναδες;;;Μόνο περικοπές μπορώ να θυμηθώ. Ακόμη εισφορά αλληλεγγύης μου κρατάνε,για τους λαθροεισβολεις και τους άνεργους!
Μη γράφεις μ@λ@κιες γιατί εκτίθεσαι.......Το να βρίζεις είναι απάντηση;
Ωραία εκπαίδευση σας δίνουν στη Σχολή, ωραίους τρόπους!... -
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
θα ερθει καποτε η ωρα βεβαια που η λαικες οικογενειες στις οποιες ανηκουμε ημεις και υμεις θα εμπεδωσουν και θα χρησιμοποιησουν την ισχυ τους παρολες τις τρικλοποδιες της καπιταλιστικης διεφθαρμενης και αυταρχικης διοικησης.
Αμήν!
Για να τελειώσει και σωστά η προσευχή... -
@andreas72 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
...
Η δύναμη μαζί μας που λένε και στο Star Wars, αν γίνει κάνα ατύχημα και βγουν οι Ζαίοι (αποκλείεται, αλλά λέμε τώρα...) με τόσα θέματα στη χώρα ανοιχτά, θα τη χρειαστούμε...
Το να καταφέρνεις να γελάς με την κατάντια της χώρας και των πολιτών της είναι μεγάλο κατόρθωμα. Γιατι το ζαβό έχει παγώσει το χαμόγελο σε 10εκ. Έλληνες. Απλώς οι πρόθυμοι αρνούνται να το παραδεχτούν.
Για να κατέβεις όμως από τον πλανήτη των Jedi στον οποίο προφανώς αναφερεσαι, αλλά και για να σου δώσω τη δυνατότητα να αναφερθείς στην ουσία εγκαταλείποντας τους εξυπνακισμους, σου θέτω το πολύ απλό ερώτημα: Θεωρείς επιτυχία της κυβέρνησης το να πληρώνουμε το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη;
Υπενθυμίζω ότι ολόκληρη η Ευρώπη επιρρεαζεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία. (Αντίστοιχες ερωτήσεις θα ακολουθήσουν και για τις υπόλοιπες "επιτυχίες" του ζαβού).Ελπίζω να έχεις το θάρρος να απαντήσεις με σαφήνεια όπως (οφείλω να παραδεχτώ) έχεις πάρει έως τώρα ξεκάθαρη θέση υπέρ του Μητσοτάκη, σε αντίθεση με άλλους που το ρίχνουν στους συμψηφισμός του τύπου "έλα μωρέ όλοι ιδιοι είναι" αλλά προσάπτουν 10 κακουργήματα στον Τσίπρα και μισό πταισματάκι στον Μητσοτάκη... Ξέρουν ότι αν βγουν στο ανοιχτό πεδίο της (ξεκάθαρης) αντιπαράθεσης θα αποκαλυφθεί ότι ο βασιλιάς (τους) είναι γυμνός.
-
Τώρα το γ@μας κι εσύ που θέλεις να φύγει απ το Star Wars Universe και να γυρίσει στην πεζή πραγματικότητα που ένας βασικός μισθός (αν έχεις εργασία) ίσον με ένα λογαριασμό ρεύματος...
Αλήθεια ποιος είναι ο Μητσοτάκης στο Universe, μάλλον ο Kenobi ε;
Κι ο Τσίπρας ο Anakin?
Πες μας λίγο, πως τα φαντάζεσαι Αντυ;
-
...
Η δύναμη μαζί μας που λένε και στο Star Wars, αν γίνει κάνα ατύχημα και βγουν οι Ζαίοι (αποκλείεται, αλλά λέμε τώρα...) με τόσα θέματα στη χώρα ανοιχτά, θα τη χρειαστούμε...
Το να καταφέρνεις να γελάς με την κατάντια της χώρας και των πολιτών της είναι μεγάλο κατόρθωμα. Γιατι το ζαβό έχει παγώσει το χαμόγελο σε 10εκ. Έλληνες. Απλώς οι πρόθυμοι αρνούνται να το παραδεχτούν.
Για να κατέβεις όμως από τον πλανήτη των Jedi στον οποίο προφανώς αναφερεσαι, αλλά και για να σου δώσω τη δυνατότητα να αναφερθείς στην ουσία εγκαταλείποντας τους εξυπνακισμους, σου θέτω το πολύ απλό ερώτημα: Θεωρείς επιτυχία της κυβέρνησης το να πληρώνουμε το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη;
Υπενθυμίζω ότι ολόκληρη η Ευρώπη επιρρεαζεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία. (Αντίστοιχες ερωτήσεις θα ακολουθήσουν και για τις υπόλοιπες "επιτυχίες" του ζαβού).Ελπίζω να έχεις το θάρρος να απαντήσεις με σαφήνεια όπως (οφείλω να παραδεχτώ) έχεις πάρει έως τώρα ξεκάθαρη θέση υπέρ του Μητσοτάκη, σε αντίθεση με άλλους που το ρίχνουν στους συμψηφισμός του τύπου "έλα μωρέ όλοι ιδιοι είναι" αλλά προσάπτουν 10 κακουργήματα στον Τσίπρα και μισό πταισματάκι στον Μητσοτάκη... Ξέρουν ότι αν βγουν στο ανοιχτό πεδίο της (ξεκάθαρης) αντιπαράθεσης θα αποκαλυφθεί ότι ο βασιλιάς (τους) είναι γυμνός.
Προσπαθείτε επανειλλημένα και απεγνωσμένα οι αριστεροί, κυρίως οι Ζαίοι, να καταλογίσετε στον Κούλη ή τη ΝΔ τις ευθύνες μια διεθνούς κρίσης στο ρεύμα, το πετρέλαιο, το μεταναστευτικό, τον covid ή ότι άλλο προκύπτει σ΄αυτό τον κόσμο.
Προφανώς αυτή η προσπάθεια εκτός από καταδικασμένη σε αποτυχία είναι και παντελώς γελοία και δεν πείθει κανέναν. Εξ' ου και τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, που τόσο πολύ κατηγορείτε.
Το τελείως γυμνό και χρεοκοπημένο Ελλαδιστάν δεν είναι πρακτικά ικανό να αντιμετωπίσει καμία κρίση. Και παρά τις έκδηλες αδυναμίες της, η κυβέρνηση έχει διαχειριστεί αρκετά ικανοποιητικά τις απανωτές κρίσεις, χωρίς να καταρρεύσει η αγορά και να υποφέρουν μεγάλα τμήματα ειδικά της μέσης τάξης όπως είχε γίνει επί ΣΥΡΙΖΑ.Όποιος ήταν στην αγορά, ξέρει τι βιώσαμε επί Ζαίων και πόσο καλύτερη είναι τώρα η κατάσταση. Οι δουλειές άνοιξαν πολύ και σε πολλά επαγγέλματα επί ΝΔ, παρά τις αδιαμφισβήτητες δυσκολίες.
Η αλήθεια είναι ότι μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία έχει ζορίσει πάλι η κατάσταση, αλλά επ' εδουνί ένας σοβαρός παρατηρητής δεν μπορεί να το καταλογίσει αυτό σε οποιονδήποτε πολιτικό κι αν ήταν στην εξουσία. Η Ευρώπη ουσιαστικά αποφάσισε να συμμετάσχει στον πόλεμο υπερ της Ουκρανίας και θα πληρώσουμε όλοι το τίμημα, είτε συμφωνούμε είτε όχι. Στην πραγματικότητα από οικονομικής κατάστασης είναι σαν να είμαστε σε πόλεμο αυτή τη στιγμή.
Αν πέσει ο Κούλης θα πέσει από δικά του λάθη. Έβαλε μεγάλο αυτογκόλ με τις υποκλοπές και ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ έχει μαζευτεί, τον έχει αφήσει ακάλυπτο. Και καλά κάνει, όπως τα έκανε ας τα βγάλει πέρα μόνος του. Από επίδοξους αρχηγούς στη ΝΔ να φάνε κι οι κότες.
Σε αντίθεση με τους δικούς σας αιώνιους καθεστωτικούς αρχηγούς, ένδειξη της δημοκρατικής σας νοοτροπίας και των ιδανικών σας που θέλετε και να μας τα προβάλλετε-επιβάλλετε τρομάρα σας... -
Οκ, δηλαδη παπαντζες το μαντρι και τα τοσα ολα που μας ελεγες περι κομματικων δεδομενων?
Προσωπολατρεια? Ε? -
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Οκ, δηλαδη παπαντζες το μαντρι και τα τοσα ολα που μας ελεγες περι κομματικων δεδομενων?
Προσωπολατρεια? Ε?Ή εσύ δε διαβάζεις αυτά που γράφω ή εγώ δεν καταλαβαίνω αυτά που λες...
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μακριά από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Σύριζα, οτιδήποτε άλλο μόνο καλό κάνει.
Σε αυτό συμφωνώ 100%!!
Όχι 100%. Κατά 75%.
Λείπει το 25% του εθνοπροδοτικου ΚΚΕ!
Βεβαίως μακριά και απο τα δεκανίκια τύπου Μέρα 25 κτλΟχι ο ένας, όχι ο άλλος, αλλά δεν κάνετε και καμιά χούντα εθνοσωτήριο οι ένστολοι να μας απαλλάξετε απ' τον Κούλη, μόνο ψηφίζετε στο τέλος αυτόν που θα δώσει το πιο καλό μπαξίσι, μια αναδρομική συνταξούλα, μια 5ετία νωρίτερα κλπ. μας έχουν φάει οι Συντεχνίες και ο Συνδικαλισμός...
Τί είμαστε ρε προσκυνημένε για να κάνουμε χούντα;;;;
Ανέκαθεν οι Ελληνικές Ε.Δ ήταν για την προάσπιση και τήρηση της Δημοκρατίας. Δεν φταίμε εμείς που υπάρχετε οι προσκυνημένοι και ψηφίζετε αυτούς που ψηφίζετε!
Άι στα τσακίδια με ζοχαδιασες βραδιάτικα.Βρε υπερ-ήρωα, στα μισά απαντάς όμως. Γιατί ο αγαπητός αριστεροκέφαλος Πήλιος λέει κι άλλα και τα προσπερνάς...
Άμα βγει ένα από τα κόμματα που βρίζεις και τάξει αύξηση στο μισθό των ΕΔ 20% και καμιά φοροαπαλαγούλα και κάνα καινούργιο θέρετρο για να κάνουν τζάμπα διακοπές οι αξιωματικοί και οι οικογένειές τους και κάνα επιδοματάκι και, και, και τι γίνεται?Τον ψηφίζεις εσύ και όλο σου το σόι, ή κρατάς ψηλά τη σημαία του υπερ-ήρωα και συνεχίζεις να βρίζεις όλο το ντουνιά?
Υπερ-ήρωα @ggab ακόμα περιμένω την απάντησή σου. Άμα θες πέστη και βρίζοντας δεν πειράζει, μη σου χαλάσω και το μοτίβο, αρκεί να βγάζει νόημα και είναι αληθοφανής...
-
Όποιος ήταν στην αγορά, ξέρει τι βιώσαμε επί Ζαίων και πόσο καλύτερη είναι τώρα η κατάσταση.
Επί Ζαίων η Ελλάδα ήταν η Ελβετία των Βαλκανίων... Ελπίζω η παρακάτω φωτογραφία να μην λογοκριθεί όπως η προηγούμενη στις πυρκαγιές από το γνωστό παρεάκι που κάνει κουμάντο στο χώρο.
-
Για να είμαστε ακριβείς ήταν το πρώτο εξάμηνο. Όχι όλη η διακυβέρνηση επί ζαιων.
Και ανάπτυξη υπήρξε επί ζαιων, και τα οικονομικά της χώρας μπήκαν σε μια τάξη αλλά υπερβολική τάξη σε βαθμό που να επηρεάζει τους μικρομεσαίους, και έγιναν σοβαρές εξοπλιστικές αγορές. Και το κομποδεμα όλων μας μαζί με τα δις της συμφωνίας για τη λήξη των μνημονίων φαγώθηκαν αργότερα από τους σημερινούς σε μια στιγμή και συγκυρία κρίσης για τη χώρα. Προσέφεραν οικονομική ασφάλεια. Πολύ σημαντικό.Όσον αφορά τα εργασιακά άπειρα παιδια έκαναν πρόσληψη επι ζαιων επειδή το πρόστιμο για τη μαύρη εργασία ήταν τεραστίων διαστάσεων. Κάπου στα 10.000 ευρώ αν θυμάμαι καλα και αν τον ξανα έπιαναν τον εργοδότη με ανασφαλιστους εργαζόμενους τοτε κλείσιμο της επιχείρησης δια παντός. Σταμάτησε ο υποκατωτος μισθος. Επί ζαιων πολλά παιδιά μπόρεσαν να νοικιάσουν σπίτι, ναι με επιδόματα. Πολλοί εργολάβοι μάλιστα εκείνη την εποχή τα έκαναν και ανακαίνιση για να τα νοικιάσουν έπειτα τα παιδιά τα σπίτια. Το χρήμα κυκλοφορεί στον αγαπημένο μας αυτόν κλάδο με κάθε θεό και κόμμα.
Ξέσκισαν με τον κατρουγκαλο αλλά τα ασφαλιστικά ταμεία που παρέλαβαν ήταν στο σύνολο τους 1 δις παθητικά και με την τρόικα να απαγορεύει την χρηματοδότηση τους από τον κρατικό προϋπολογισμό. Τα παρέδωσαν αυξημένα και εύρωστα, όπως τουλάχιστον λένε.Τώρα το τι θα έκαναν στην σημερινή κατάσταση κανείς δεν το ξέρει. Στην ζυγαριά βάζουμε στη μια περίπτωση τελείως υποθετικές σκέψεις και στην άλλη έχουμε πραγματικά δεδομένα και γεγονότα
Υπήρχαν και άλλα που δεν τα έκαναν καθόλου καλά οι ζαιοι και τσαντησαν πολλούς. Αλλά είπαμε ζυγαριά είναι, ο καθένας βάζει ότι θέλει πάνω. Σε πολλά ήταν ερασιτέχνες, σε άλλα η ιδεολογια ακραιων επικρατούσε της κοινής λογικής κτλ
Οπότε ο καθένας ανάλογα με το πώς αξιολογεί του ζαιους θα πιστεύει το δικό του.
Γενικά ψηφίσετε ότι τραβάει η ψυχη, η καρδιά και το μυαλό σας. Είμαι κατά των τοποθετήσεων με χλευαστικο τρόπο απέναντι στις σκέψεις του καθενός για το τι θα ψηφίσει. Ότι γουστάρει ο καθένας θα ψηφίσει και θα τον εκφράζει ότι θέλει όσο θέλει. Πάντα σε νόμιμα πλαίσια, εννοείται.
-
Ποιο πρώτο εξάμηνο ρε συ LAP; Αυτό που έγινε το 1ο εξάμηνο ήταν ένα καλοστημένο σχέδιο για να παρουσιαστούν μετά σαν σωτήρες.
Η πολυεθνική που εργαζόμουν το 2018 μας ανακοίνωσε ότι λόγω των capital controls αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες και ότι προσπαθούν να σώσουν ότι μπορεί να σωθεί. Στις αρχές του 2019 μας ανακοίνωσαν επίσημα ότι αποφασίστηκε ο όμιλος να αποχωρήσει οριστικά από Ελλάδα λόγω βύθισης πωλήσεων προϊόντων και υπηρεσιών.
Και αναφέρομαι σε πασίγνωστο όμιλο πληροφορικής με τεράστια γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών. Όλοι οι υπάλληλοι στην ανεργία.
-
Ήταν η ρήξη που έκανε η χώρα και έπρεπε να την κάνει προς ανακούφιση του θυμικού. Την είχε ανακοινώσει ο ψηλός πως θα την έκανε με το να σκίζει τα μνημόνια και δεν την έκανε. Μετά ήρθαν αυτοί με τους χωρους... και την έκαναν, όχι ολοκληρωμένα είναι η αλήθεια, αλλά μόνο για 1 εξάμηνο. Γενικά αν το δούμε τελείως κυνικά σηκώσαμε το ανάστημα μας και είδαμε μέχρι που αντέχουμε να κάνουμε τσαμπουκα.
Ρεαλιστικό; Πρακτικό; Δεν το ξέρω, δεν έχω ούτε τις γνώσεις ούτε τις ικανότητες να το κατανοήσω.
Τέτοιοι τσαμπουκαδες γίνονται όταν έχεις προετοιμαστεί οικονομικά με συνάλλαγμα, με ενεργειακη επάρκεια κτλ. Αυτό μου λέει το φτωχό μου μυαλό
Τεσπά και εμένα με έδιωξαν από την τότε θέση εργασίας μου ξεκάθαρα λόγω επιπτώσεων των καπιταλ κοντρολς. Και ήμουν και καλός με αρκετά μπόνους και υψηλότατη βαθμολογία από το hr. Έφυγα εγώ και άλλοι νέοι επειδή δεν είχαμε οικογένεια και μετά ένα εξάμηνο έδιωχναν και οικογενειάρχες.
-
Όποιος ήταν στην αγορά, ξέρει τι βιώσαμε επί Ζαίων και πόσο καλύτερη είναι τώρα η κατάσταση.
Επί Ζαίων η Ελλάδα ήταν η Ελβετία των Βαλκανίων... Ελπίζω η παρακάτω φωτογραφία να μην λογοκριθεί όπως η προηγούμενη στις πυρκαγιές από το γνωστό παρεάκι που κάνει κουμάντο στο χώρο.
Έχουν περάσει επτά χρόνια από τότε. Αν είναι να πορευτούμε με το "ναι αλλά ο Τσίπρας" δεν κάνουμε τίποτα.
Πάντως ο κύριος θα μπορούσε με την χρήση της κάρτας του να κάνει οποιαδήποτε αγορά ήθελε. Παράδειγμα συγγενικό μου πρόσωπο εκείνο το Καλοκαίρι αγόρασε αυτοκίνητο αξίας 100.000 ευρώ. Εννοείτε δεν στάθηκε στο ΑΤΜ να βγάζει 60 κάθε μέρα.
Ενδιαφέρον θα είχε να μάθουμε αν σήμερα είναι σε καλύτερη κατάσταση. Πάντως τότε λεφτά δεν έχασε. -
Με σένα φίλε @lap δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση γιατί έχεις άποψη και την εκφράζεις όμορφα, οπότε διαβάζω αυτά που γράφεις.
Εγώ απλά θυμάμαι και ένα δημοψήφισμα, έναν εθνικό διχασμό και μετά μία κωλοτούμπα ολκής... Θυμάμαι στην μία πλευρά της Αθήνας κάποιοι να ουρλιάζουν ΟΧΙ και ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ και στην άλλη πλευρά άλλοι να ουρλιάζουν ΝΑΙ και ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ.
Αυτά όλα δεν είναι σοβαρή πολιτική. Αν είχε τα κάκαλα ο Τσίπρας, πρωθυπουργός ήταν, ας έπαιρνε αποφάσεις για να μην γίνουν αυτά που έγιναν. Έριξε την καυτή πατάτα στο λαό και τι έκανε τελικά; Το αντίθετο από το δημοψήφισμα. Καραγκιοζιλίκια.
Και γιατί το έκανε αυτό; Γιατί ήξερε ότι μετά θα βγει στα παράθυρα να το παίξει καμπόσος και ότι έσωσε την χώρα από το γκρεμό. Αφού την πέταξε στο γκρεμό, μετά την έσωσε...
Για το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ όμως δεν έκανε δημοψήφισμα. Εκεί έβαλαν τα καπέλα Τζων Γουέιν και πήγαν σε λίμνες έκαναν πάρτι και υπέγραφαν κείμενα χωρίς να γνωρίζουν τι γράφουν τα κείμενα και τι υπογράφουν. Και μετά ξανά πάλι το έπαιζαν σωτήρες.
Άσε γιατί πολλά τα έχω μαζεμένα με δαύτους.
-
@racefun1971 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Έχουν περάσει επτά χρόνια από τότε. Αν είναι να πορευτούμε με το "ναι αλλά ο Τσίπρας" δεν κάνουμε τίποτα.
Πάντως ο κύριος θα μπορούσε με την χρήση της κάρτας του να κάνει οποιαδήποτε αγορά ήθελε. Παράδειγμα συγγενικό μου πρόσωπο εκείνο το Καλοκαίρι αγόρασε αυτοκίνητο αξίας 100.000 ευρώ. Εννοείτε δεν στάθηκε στο ΑΤΜ να βγάζει 60 κάθε μέρα.
Ενδιαφέρον θα είχε να μάθουμε αν σήμερα είναι σε καλύτερη κατάσταση. Πάντως τότε λεφτά δεν έχασε.Δεν γνωρίζω την περίπτωση του ανθρώπου στο πεζοδρόμιο.
Γνωρίζω όμως ότι αρχές Μαρτίου του 2015 ξεκίνησα εγώ να κάνω μία μεταβίβαση/αγορά διαμερίσματος για να μείνω. Ξεκίνησα Μάρτιο του 2015 και η μεταβίβαση τελείωσε Αύγουστο του 2016.
18 μήνες για μία απλή μεταβίβαση λόγω της ανακατωσούρας στην χώρα από τα capital controls και από το δημόσιο που είχε βάλει λουκέτο. -
@racefun1971 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ενδιαφέρον θα είχε να μάθουμε αν σήμερα είναι σε καλύτερη κατάσταση. Πάντως τότε λεφτά δεν έχασε.Δεν γνωρίζω την περίπτωση του ανθρώπου στο πεζοδρόμιο.
Γνωρίζω όμως ότι αρχές Μαρτίου του 2015 ξεκίνησα εγώ να κάνω μία μεταβίβαση/αγορά διαμερίσματος για να μείνω. Ξεκίνησα Μάρτιο του 2015 και η μεταβίβαση τελείωσε Αύγουστο του 2016.
18 μήνες μία απλή μεταβίβαση λόγω της ανακατωσούρας στην χώρα από τα capital controls και από το δημόσιο που είχε βάλει λουκέτο.Χωρίς να είναι σίγουρο είχα ακούσει ότι ήταν συνταξιούχος του εξωτερικού, με επιφύλαξη όμως. Τραπεζικός δεν είμαι ωστόσο επειδή έχω πάρε δώσε μαζί τους ήταν σχεδόν σίγουρο ότι πολύ καιρό νωρίτερα εκεί θα καταλήγαμε. Κάθε μέρα οι άνθρωποι πήγαιναν στην τράπεζα και απέσυραν τις καταθέσεις τους καιρό πριν βγει ο Τσίπρας.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ήταν η ρήξη που έκανε η χώρα και έπρεπε να την κάνει προς ανακούφιση του θυμικού. Την είχε ανακοινώσει ο ψηλός πως θα την έκανε με το να σκίζει τα μνημόνια και δεν την έκανε. Μετά ήρθαν αυτοί με τους χωρους... και την έκαναν, όχι ολοκληρωμένα είναι η αλήθεια, αλλά μόνο για 1 εξάμηνο. Γενικά αν το δούμε τελείως κυνικά σηκώσαμε το ανάστημα μας και είδαμε μέχρι που αντέχουμε να κάνουμε τσαμπουκα.
Ρεαλιστικό; Πρακτικό; Δεν το ξέρω, δεν έχω ούτε τις γνώσεις ούτε τις ικανότητες να το κατανοήσω.
Τέτοιοι τσαμπουκαδες γίνονται όταν έχεις προετοιμαστεί οικονομικά με συνάλλαγμα, με ενεργειακη επάρκεια κτλ. Αυτό μου λέει το φτωχό μου μυαλό
Τεσπά και εμένα με έδιωξαν από την τότε θέση εργασίας μου ξεκάθαρα λόγω επιπτώσεων των καπιταλ κοντρολς. Και ήμουν και καλός με αρκετά μπόνους και υψηλότατη βαθμολογία από το hr. Έφυγα εγώ και άλλοι νέοι επειδή δεν είχαμε οικογένεια και μετά ένα εξάμηνο έδιωχναν και οικογενειάρχες.
Έγιναν πολλά δράματα με τα capital controls και την οικονομική διακυβέρνηση των Ζαίων. Δεν έχει νόημα η ιστορική ανασκόπηση και δεν θα ήθελα να μπω σ' αυτή τη συζήτηση. Το θίγω μόνο γιατί θεωρώ ότι προκλήθηκα από κάποιος συμφορουμίτες.
Δε νομίζω ότι έχω επαρκείς γνώσεις για να κρίνω τους δείκτες της οικονομίας επί Ζαίων ή επί ΝΔ. Δηλώνω όμως ευθαρσότατα και με πλήρη επίγνωση, ότι μέχρι να ξεσπάσει το Ουκρανικό, η αγορά στην Ελλάδα πήγαινε σφαίρα, άνοιξαν πολλές δουλειές και θα τολμούσα να πω ότι δύσκολα πίστευε κάποιος ότι αυτή η χώρα μέχρι πριν λίγο καιρό βρισκόταν σε τόσο μεγάλη οικονομική κρίση.
Ακόμα και ο covid εκτιμώ ότι χτύπησε επιλεκτικά κάποια τμήματα της αγοράς που πιθανότατα σχετίζονται με το λιανεμπόριο και τον τουρισμό. Δόθηκαν και πολλά λεφτά απ' την κυβέρνηση όμως, απίστευτα νούμερα για τα Ελληνικά δεδομένα.Αν σε κάποιους έλειψαν τα δις για σχολικά γεύματα του Αλέξη ας τον ξαναψηφίσουν, δικό τους θέμα. Να λείπει όμως η παπάτζα για την οικονομική διακυβέρνηση των Ζαίων.
Τους δίνω ότι μάζεψαν ένα καλό αποθεματικό κάποιων δις (αλλά με τι τίμημα?) που πιθανόν οι τωρινοί να το έφαγαν με τις απανωτές κρίσεις. Σ' όλα τ' άλλα όμως τους δίνω μια παραδοσιακή, ελληνική, ανοιχτή παλάμη...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2