-
Και που θα βρούμε τα λεφτά να βαλουμε αντλία θερμότητας, μονώσεις σε όλο το σπίτι και καινούργιο ηλεκτρικό;
Και το βασικό που κανείς δεν λέει..... Με την παρούσα τεχνολογία που θα φορτίζουμε;
Πόσες οικογένειες έχουν κλειστό γκαράζ στην Ελλάδα;;;;;
Όσο για τις πυλωτες, θα γίνει πάρτυ με τις κλοπές καλωδίων, άπειρα χοντρά καλώδια που θα τα παίρνει εύκολα ο κάθε κλεφτακος.Να οικολογία.....ανακύκλωση χαλκού..
Υ.γ εκτός αν τα 70 δις μοιραστούν σε όλους μας. Τότε οκ...παω πάσο.... Θα περάσω να ρωτήσω τιμή για το tesla plaid -
Μόνο ως αστείο μπορώ να θεωρήσω την περίπτωση φορτίσεων αυτοκινήτων σε πυλωτές, δρόμους και πάνω σε πεζοδρόμια.
Όσο για τις πυλωτές, ούτε με τις λάμπες που καίγονται δεν μπορεί να βγει άκρη. Ασυνεννοησία, απροθυμία, ο καθένας κοιτάει το κ@λο του και πως θα κλέψει από το ταμείο της διαχείρισης.
-
Εδώ έμπαιναν και έπαιρναν τους καταλύτες από παρκαρισμένα σε πυλωτες. Στα καλώδια θα κολλήσουμε που απλά θα τα τραβας;
Είχε πει και ο ντουμπλιν κάτι πολύ σωστό.
Αυτός που καθετε στον πρώτο όροφο θα έχει και ισχυρά ηλεκτρομαγνητικά πεδία κάτω από την κρεβατοκάμαρα του....Το τι καυγάδες έχουν να γίνουν δεν λέγεται
-
Μια καλημέρα στον αστό φίλο μας. Για αλλού κίνησα και βρέθηκα στα μέρη σου για το καλό των ελληνικών αγώνων. Εχετε τόσο πιτσιρικά δήμαρχο στην Κύμη; Αιφνιδιάστηκα. Ξέρω, ΠΑΣΟΚος, ουδείς τελειος. Ορεξατος πάντως για μας. Ετοιμάσου λοιπόν για νέες μπαριερες στη διαδρομή της ανάβασης...
YΓ: Τι διάολο, επειδή μου έκανε εντύπωση γκουγκλαρα μετά την επιστροφή -ειχε και Μερκούρη η μερα- και βλέπω δήμαρχο αλλον (Μπουραντας). Τι σκατα, είμαι σίγουρος ότι άκουσα δήμαρχος και όχι αντιδήμαρχος, αλλά τελικά αντιδήμαρχος βλέπω...
-
μετα απο μια ζημια στα μπλοκε, ο γατος εμεινε εντος των τοιχων.
οποτε για το 10αρακι του περπατωντας αποφασισε να βγει κεντρο πολης, οχι σε αυτο που πατε των βουπου, το αλλο. Αγιος Παντελεημονας, αχαρνων, Αγιου Μελετιου, Ηπειρου, Λαρισης, κολωνος, σεπολια.
ετσι για να κοψει φατσες και να ρουφηξει ιδεες για αποψις.
εχωρισε λοιπον ο γατος 3 κατηγοριες.στη πρωτη κατηγορια ειναι οι σχιστοματηδες φιλοξενουμενοι. οκ, δειχνουν οτι δεν εχουν ενσωματωθει αλλα απο την αναποδη. δηλαδη εχουν ευγενεια, συμπεριφορες ομορφες και προσοχη σε λεπτομερειες οπως να μην υπαρχει ουτε δαχτυλια στη βιτρινα στα μαγαζια τους ή οι κυριες να ειναι κομψοτατα αν και φθηνα ντυμενες και τα παιδια συμμαζεμενα. πολυ καλυτερα απο ενδοπιους. καπου τους ντρεπομαι
τους ανθρωπους αυτους, τους νοιωθω οτι ειναι λιγο παραπανω, οποτε τιμη μου να με κανουν παρεα.
στη δευτερη ειναι οι πρωην ανατολικοι και αρκετοι μαυροι. τους ανατολικους τους καταλαβαινεις απο τη σκληρη μουρη, το ντυσιμο σεβεντις, τις γυναικες που ντυνωνται προκλητικα αλλα χαλια και τα πιτσιρικια που ζουζουνιζουν. τους μαυροι της κατηγοριας επισης απο το περιεργο ντυσιμο αλλα και τις δυτικα ντυμενες γυναικες. αυτοι ολοι δειχνουν απολυτα ενταγμενοι. σαν να ζουσαν εδωθε διακοσια χρονια. κανενα θεμα να κυκλοφορησεις και να σοσιαλιστεις αναμεσα τους.
και υπαρχει η τελευταια κατηγορια. μουσλιμς. μαλλον. απο αυτους που ηρθαν, οχι τους ντοπιοι. ε, ξεχωριζουν, κανουν μπαμ. μυρωδιες παντου, οχι ομορφες. γυναικες στη καταπιεση, κανενας σεβασμος, απιστευτο και βιαιο πεσιμο παντου και παντα. και βιαιοτητα συνεχως. απο το κλωτσημα του καδου σκουπιδιων, μεχρι μεταξυ τους ή στους περαστικους. και παντα στις περαστικες γυναικες, καθε ηλικιας, απο μωρα στο καροτσι μεχρι γριες. προμπλεμ. μεγαλο. δεν δειχνουν και να γουσταρουν ενταξις αλλα το αντιθετο, γουσταρουν να μας ενταξουν αυτοι.
δεν εχω αναλυση της καταστασης ή πολιτικη θεση, μονο μεταφερω αισθησις.ΑρΕς
οι πολεοδομικοι εδω αλλα και οποιος δεν νοιωθει αποστειρωμενος, υπαρχει ενα δρομος και οι παραδρομοι του που παντα απολαμβανω να βλεπω τις παλιες υπεροχες κατασκευες σπιτιων μαζι με την εξελιξη των κατοικιων στα χρονια. με το δρομο να παραμενει γειτονια. αν σας βγαινει να τον περπατησετε, μυριστε λιγο γειτονια και δειτε λιγο τα σπιτια του 1920, 30, 40, 50, 60 ,70, 80 ,90, 00 μεχρι τα σημερινα. πανεμορφη περιοχη και μαλιστα κατοικημενη κυριως απο ντοπιους και κατηγορια 2. Οδος Ισμηνης. https://www.google.com/maps/@37.995976,23.7171497,3a,75y,30.84h,85.1t/data=!3m6!1e1!3m4!1sAWb8ZudzMvbso8by82lOTA!2e0!7i16384!8i8192 -
Οι ασιατες ( Κινεζοι, βιετναμεζοι)ειναι ανθρωποι σοβαροι με κουλτουρα σεβασμου των αλλων και απιστευτα φιλοξενοι και εργατικοι. Οι αλβανοι που γεννηθηκαν εδω ειναι Ελληνες στην κυριολεξια, οι περισσοτεροι. Καποιοι παλαιοτεροι μονο μπορει να σκεπτονται να γυρισουν στην Αλβανια, και αυτο ταχα μου...
Οι μουσουλμανοι δε πιανονται φιλοι. Για τους περισσοτερους οι αλλοι ειναι απλα απιστοι. Βολικη αποψη πους τους κανει να ξεχνουν πως σε μια φιλελευθερη αστικη Δημοκρατια μειονεκτουν στην ανταγωνιστικοτητα του περιβαλλοντος.
Κατι δηλαδη σαν καποιους ακρο - αριστερους που θεωρουν πως το Κεφαλαιο δε τους επιτρεπει να προοδευσουν και η ατιμη κοινωνια. Αυτοι θεωρουν ολους τους υπολοιπους συμπολιτες τους φασιστες. -
Απ τη μία σας καταλαβαίνω, απ την άλλη θέλετε σε ένα πολεοδομικο και κοινωνικό έκτρωμα που λέγεται Αθήνα να έχετε ομοιογένεια κι ομορφιά... στη καλύτερη των περιπτώσεων αυτό να υπάρχει σε νησίδες ανωτέρων εισοδημάτων μέσα στη πόλη και σε κάποιες κάπως πιο προαστιακες περιοχές...
Μεταφέρετε την έδρα των εταιρειών σας σε μια επαρχιακή πόλη, να ναι οι ξένοι σαν τη μύγα μες το γάλα, και να γνωρίζετε προσωπικά (αν το θέλετε) ακόμη κι αυτούς που θα σας καθαρίζουν τα τζάμια (αν το θέλετε) στα φανάρια, με το μισό κόστος ζωής και με υπέροχη φύση παντού. -
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Απ τη μία σας καταλαβαίνω, απ την άλλη θέλετε σε ένα πολεοδομικο και κοινωνικό έκτρωμα που λέγεται Αθήνα να έχετε ομοιογένεια κι ομορφιά... στη καλύτερη των περιπτώσεων αυτό να υπάρχει σε νησίδες ανωτέρων εισοδημάτων μέσα στη πόλη και σε κάποιες κάπως πιο προαστιακες περιοχές...
Μεταφέρετε την έδρα των εταιρειών σας σε μια επαρχιακή πόλη, να ναι οι ξένοι σαν τη μύγα μες το γάλα, και να γνωρίζετε προσωπικά (αν το θέλετε) ακόμη κι αυτούς που θα σας καθαρίζουν τα τζάμια (αν το θέλετε) στα φανάρια, με το μισό κόστος ζωής και με υπέροχη φύση παντού.τι σχεση εχει η αθηνα.... μερικες μικρομυαλες διαπιστωσεις μου ειναι. χωρις τοπικο περιορισμο.
δεν ειναι λιγοτερο ή περισσοτερο ομορφο να πειραζουν μαντραχαλαιοι 8χρονα και 10χρονα, ειναι επικινδυνο -
Εγώ πάλι για τους σχιστομάτιδες δεν έχω καλή γνώμη , δεν ξέρω που βρήκες την ευγένεια που λες , εγώ τους βρίσκω τελείως ανάγωγους από την άλλη είναι όντως καθαροί και τακτοποιημένοι και δεν δημιουργούν πρόβλημα .Είμαστε τυχεροί που δεν έχουν κάνει ακόμα μαφία στην Ελλάδα , θα έρθει και αυτό και θα δεις ότι είναι αδίστακτοι .
Για τους μούσλιδες τα έχω ξαναπεί είναι αδύνατον να ενταχθούν σε μια κοινωνία σαν την δικιά μας , να δουλεύουν υπό γυναικείο έλεγχο κτλ. ίσως η 3 ή 4 γενιά να στρώσει . -
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μεταφέρετε την έδρα των εταιρειών σας σε μια επαρχιακή πόλη, να ναι οι ξένοι σαν τη μύγα μες το γάλα, και να γνωρίζετε προσωπικά (αν το θέλετε) ακόμη κι αυτούς που θα σας καθαρίζουν τα τζάμια (αν το θέλετε) στα φανάρια, με το μισό κόστος ζωής και με υπέροχη φύση παντού.τι σχεση εχει η αθηνα.... μερικες μικρομυαλες διαπιστωσεις μου ειναι. χωρις τοπικο περιορισμο.
δεν ειναι λιγοτερο ή περισσοτερο ομορφο να πειραζουν μαντραχαλαιοι 8χρονα και 10χρονα, ειναι επικινδυνοΑυτά που περιγράφεις δεν συμβαίνουν εδώ που ζω εγώ. Το να δεις "μουσουλμάνο" στο δρόμο είναι πολύ πολύ σπάνιο και το να ενοχλήσει και κάποιον πρακτικά αδύνατον.
Υπάρχει "τοπικός περιορισμός" κι αυτό είναι σαφέστατο. -
Η Ασία, ειδικά η ανατολική-νοτιοανατολική που αναφέρετε (μειωτικός χαρακτηρισμός η λέξη "σχιστοστομάτης", αλλά το προσπερνάμε) είναι μια τεράστια γεωγραφική περιοχή με δισεκατομμύρια κατοίκους και χιλιάδες διαφορετικές κουλτούρες (ακόμα και μέσα στην Κίνα υπάρχουν χιλιάδες διάλεκτοι, φυλές κλπ). Όλοι οι "σχιστομάτηδες" λοιπόν δεν έχουν την ίδια κουλτούρα. Η εμπειρία μου με αυτούς είναι με μορφωμένα άτομα σε πανεπιστήμια της Αγγλίας, οπότε όχι αντιπροσωπευτική του κοινού ανθρώπου στους δρόμους της Πεκίνου ή της Κουάλα Λουμπούρ. Από αυτά που είδα πάντως, οι Ιάπωνες δεν έχουν καμία σχέση με τους υπόλοιπους. Η ευγένειά τους είναι στα όρια της δουλικότητας και γενικά έχουν μια άλλη συμπεριφορά. Θυμάμαι για παράδειγμα έναν Ιάπωνα συγκάτοικο ο οποίος σφουγγάρισε το πάτωμα στην κοινόχρηστη κουζίνα και έγραψε σημείωμα στην πόρτα, για να μην γλιστρήσει κανείς. Έγραψε λοιπόν "Sleepy floor", αντί για "slippy/slippery floor" και του έκανα πλάκα για το κοιμώμενο πάτωμα. Αντί να θυμώσει, ή οτιδήποτε, κατέβασε τα μάτια και χαμογέλασε. Του είπα φυσικά ότι τον πειράζω και πήρε μια χαρά, σαν να του έδωσα συγχωροχάρτι.
-
Δεν μιλάμε για Ιάπωνες του χάρβαρντ αλλά για κινέζους των Πατησίων . Γενικά και για ζευγάρια - οικογένειες που νοικιάζουν air bnb στο π. Φάληρο που έχουν τα φράγκα για το ταξίδι και τις πολυτέλειες τους βλέπεις και είναι κάπως απότομοι - αγενείς. Βέβαια μιλάμε για πολύ μικρό δείγμα .
-
Ας διακόψω τη συζήτηση που ρατσιστοφέρνει λίγο, για να ρωτήσω:
Δηλαδή τώρα ο αθωωμένος αγωνιστής του Σοσιαλισμού, θα αρκεστεί απλά να είναι ο επόμενος Χρυσοχουντίδης στη θέση του Χρυσοχοΐδη;
Και οι Νεοδημοκράτες θα τον καλοδεχτούν κι αυτόν τον πασόκο στις χουντοφιλελεύθερες αγκάλες τους;
και θα χουμε όντως ΓΑΠ ξανά στο προσκήνιο; όλα αυτά μόνο για το αφμ? Άλλος ένας μάγκας που το παίζει χαζός... -
Οι Κινέζοι που έχουν τα καταστήματα χονδρικής πέριξ της Πειραιώς ,Κουμουνδούρου κλπ εφοδιάζουν με εμπορεύματα σχεδόν το 1/3 της Αττικής και πολλές πόλεις της επαρχίας , μιλάμε για τεράστιους τζίρους και κέρδη , τα παιδιά τους πάνε σε ιδιωτικά σχολεία και κολέγια , και αγοράζουν το ένα μετά το άλλο σπίτια στο κέντρο και λίγο πιο περιφερειακά. Μαφία δεν υπάρχει , και κανενός είδους εγκληματικότητα εναντίον τους καθώς η προστασία τους είναι...η πιο επίσημη που θα μπορούσε να προσφέρει μια χώρα σε ξένο έδαφος.
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μια καλημέρα στον αστό φίλο μας. Για αλλού κίνησα και βρέθηκα στα μέρη σου για το καλό των ελληνικών αγώνων. Εχετε τόσο πιτσιρικά δήμαρχο στην Κύμη; Αιφνιδιάστηκα. Ξέρω, ΠΑΣΟΚος, ουδείς τελειος. Ορεξατος πάντως για μας. Ετοιμάσου λοιπόν για νέες μπαριερες στη διαδρομή της ανάβασης...
YΓ: Τι διάολο, επειδή μου έκανε εντύπωση γκουγκλαρα μετά την επιστροφή -ειχε και Μερκούρη η μερα- και βλέπω δήμαρχο αλλον (Μπουραντας). Τι σκατα, είμαι σίγουρος ότι άκουσα δήμαρχος και όχι αντιδήμαρχος, αλλά τελικά αντιδήμαρχος βλέπω...
Αντιδήμαρχος τύποις , εργοδότης του δημάρχου κατ΄ ουσία... Τα άλλα που γράφεις θέλουν σεντόνι...
Και επειδή ο ραγκούσης που τώρα είναι σύριζα , δεν γούσταρε να μην έχει πασόκο δήμαρχο η περιοχή , ένωσε το 1/3 της Εύβοιας σε ένα Δήμο , για να βγεί πασόκος δήμαρχος που πάλι παρ΄ ότι είναι επενδυτής , βγαίνει με πολύ μικρή διαφορά . Ο δήμος έχει απόσταση μεταξύ των άκρων του μεγαλύτερη από 100 χλμ και λόγω κακών δρόμων , θέλεις 2 ώρες για να τον διανύσεις, άσε που έχει 100 οικισμούς και πλέον...
Δίπλα όμως επειδή ο ραγκούσης είναι ψευτάκος που έλεγε ότι πρέπει οι δήμοι να είναι μεγάλοι και ισχυροί , έχει κάνει ένα δήμο κουτσουλιά , Ερέτρια - Αμάρυνθος και 3 χωριά ακόμη...
Είναι 6 χρόνια δήμαρχοι , κανένα έργο στην περιοχή...
-
Οι κινέζοι έχουν την δική τους κλειστή κοινωνία και επειδή έχουν και την προστασία που λέει ο φίλος πιο πάνω , είναι ήρεμα τα πράγματα.
Για τους μουσουλμάνους , δεν μπορούμε να τσουβαλιάσουμε , αλλά έχουν πολλούς παραβατικούς , λόγω θρησκοληψίας και εδώ είναι ο ρόλος του κράτους , αυτούς να τους βρίσκει και να τους στέλνει πίσω.
Εχουν και πολλούς , μάλλον οι περισσότεροι που θέλουν να ζήσουν την ζωή τους ήρεμα και με αυτούς δεν έχουμε κάτι να μοιράσουμε.Δυστυχώς όμως υπάρχουν κάποιες εθνότητες που έχουν μια κουλτούρα βίας και δεν είναι μόνο μουσουλμάνοι , αλλά και χριστιανοί και αυτές θα έπρεπε να τις προσέχουμε.
-
Γράφετε για τους μετανάστες και αναρωτήθηκα αν θα απογραφούν όλα αυτά τα ετερόκλητα πλήθη που ζούνε συνήθως σε κεντρικά αστικά σημεία και σε κάποιες περιπτώσεις είναι και γκέτο.
-
Έχμ...καθησαμε για καφέ στην πλατεια μετά το τσεκ της διαδρομής και κάτι ψιιιλοκατάλαβα αλλα δεν πολυεδωσα βάση. Ειμαι "εργάτης του πεδίου" βλεπεις, οπότε άραξα και μπλαμπλαριζαν οι υπόλοιποι.
Έβγαζα φωτό σε καθε στροφη και έγραφα τι πρέπει να γίνει...οπότε "Βγάλε με μία φωτό εδώ όπως μου δείχνουν τα σχεδια, μη ξεχάσετε να τη στείλετε να την ανεβασω fb."
Ελπίζω ως το Μάη να γίνουν όσα προτειναμε, να φύγουν και τα λάστιχα από το δρόμο γιατί οπου τα βλέπεις η μπαριερα από πίσω έχει χαιρετίσει.(Sorry για το off topic)
YΓ:Φτιάχνουν βουλεβαρτ...εεε...μπαζωνουν στην Αμαρυνθο απέναντι απ' τις καφετέριες.
YΓ2:Πολύ ευγενικοί όλοι όσοι μας μιλησαν και χαρούμενοι για τον αγώνα κτλ, ακόμα και επί της διαδρομής ούτε ένας να δυσανασχετήσει που εμποδιζαμε στον (πολύ στενό) δρόμο. -
@piliourits δεν ρατσιστοφέρνει η κουβέντα είναι -σχεδόν- η πραγματικότητα και εσύ που έμεινες σε μουσουλμανική χώρα και ο @criuser που έχει συνεργαστεί με μερικούς μουσουλμάνους σίγουρα θα έχετε καταλάβει τα κόμπλεξ που κουβαλάνε αλλά και πάλι δεν μίλησα για παραβατικότητα μίλησα για αγκυλώσεις θρησκευτικές που δεν πρόκειται ποτέ να τους αφήσουν να ενσωματωθούν σε δυτική κοινωνία και ειδικά σαν την δική μας που είναι και 100 χρόνια πίσω και "ακραία" Χριστιανική .
@vagkirk για αυτούς μιλάω και δεν είπα για παραβατικότητα για αγένεια είπα , η παραβατικότητα θα έρθει με το επόμενο κύμα με τους εργάτες του κιλού !
Μετάλλιο στην παραβατικότητα (μετά τις σταθερές φυλές των Βαλκανίων) έχουν τα Πάκια , η ζωή δεν έχει καμία αξία για αυτούς , είτε είναι δικός τους είτε είναι παιδάκι 5-10 ετών τους είναι αδιάφορο .
Απο την άλλη πλευρά είναι οι Ινδοί , δύσκολο να εναρμονιστούν αλλά είναι νοικοκύρηδες αγαπάνε τα παιδιά και την οικογένεια και έχουν αξίες μεγάλες σαν άνθρωποι . -
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Γράφετε για τους μετανάστες και αναρωτήθηκα αν θα απογραφούν όλα αυτά τα ετερόκλητα πλήθη που ζούνε συνήθως σε κεντρικά αστικά σημεία και σε κάποιες περιπτώσεις είναι και γκέτο.
Αυτοί δεν θα εμβολιαστούν?
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2