-
Το πιο σωστο σχολιο εδω και καιρο. Να ξερεις ομως Λαπ πως το προβλημα εκκινει απο την υπερμετρη αισθηση του μεσου Ελληνα οτι εχει δικιο και οσοι δεν του το αναγνωριζουν ειναι σπορες δοσιλογων ή υποταγμενοι του συστηματος. Γενικως εχουμε γεμισει αγωνιστες και πατριωτες που εκ του ασφαλους χρησιμοποιωντας τα πλεονεκτηματα της αστικης Δημοκρτιας μπουρδολογουν αδιακρίτως.
-
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το δραττομαι το έκανες δρατωμε
Το μαμησα λίγο, δεν θα ξαναγίνει
Και να σκεφτείς τώρα πίνω (ο Βόλος με τα παραθαλάσσια του), πριν δεν έπινα... -
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Θλιβερη η εικόνα άνθρωπων που δεν υπήρχαν ουτε ως κβαντικη πιθανότητα να έχουν τόσο κρυμμένο μίσος για γεγονότα που δεν έζησαν παρά τα έμαθαν από την μια πλευρά της ιστορίας.
Σήμερα αυτοί οι άνθρωποι μιλάνε για κάτι που δεν έζησαν. Σαν να μιλώ εγώ για την αίσθηση της ούρησης σε μηδενική βαρύτητα κάτι που έζησαν οι αστροναύτες στο διάστημα και να είμαι και απόλυτος.
Στενάχωρα γεγονότα ελληνες να ντουφεκανε ελληνες, που έλεγε και ο Βέγγος.
Σταματήστε πια... Μοιάζετε τόσο εκτός εποχής που οι νεότεροι απλά σας βλέπουν ως εμμονικους
μας αποκαλεις συνεχως μπαρμπαδες. και ειμαστε. υμπερηφανοι μπαρμπαδες. και καποιοι που βρεθηκαμε στη μερια που εχασε ξερεις, ναι, εχουμε αναμνησεις απο τον αποηχο των γεγονοτων και μας επηρεασε στην αρχη τουλαχιστον της ζωης μας, αφησε βιωματα η αδικια. μπορει η γενια σου να μεγαλωσε με ντορα εξερευνητρια αλλα στην ιδια ηλικια ετρεμα ποιος χτυπαγε τη πορτα καπου σε καποιο απομακρυσμενο νησι. και δεν θελω τα εγγονια μου τα ξαναπαθουν κατι τετοιο, θελω να γινουν ελευθεροι ανθρωποι και αυτο για να συμβει χρειαζεται την ιστορικη αληθεια και οχι τη ληθη
-
Γενικά από ορθογραφία και συντακτικό είσαι πολύ καλος. Τα κείμενα έχουν δομή ασχέτως αν μας εκνευρίζουν. Παράξενο που έκανες τέτοιο λάθος. Θα περίμενα να κάνεις το κλασικό δηλαδή "ποιο" αντί για "πιο"
-
Ε όχι και Ντόρα η εξερευνήτρια. Disney club, Πόκεμον, power rangers. Κάθε Σάββατο πρωι με καλαμάκι στο στόμα και νεσκουικ. Όντως υπέροχα χρόνια.
Πέρα από αυτά .....όπως έγραψα και εγώ έμαθα την σύγχρονη Ελληνική ιστορία και τον απόηχο της με πολλές λεπτομέρειες που ίσως δεν μπορείς να φαντάζεσαι και από ποιους.
Κάθε πλευρά ήταν υπερήφανη. Δεν θέλω να κρίνω τις σκέψεις και τα βιώματα τους. Εσύ όμως το κάνεις πολύ ευκολα. Εγώ ως απόγονος ανθρώπων της εποχής εκείνης τα βλέπω πιο αποστασιοποιημένα. Το απόφθεγμα που έβγαλα και τους το έλεγα ήταν ότι η ζωή παίζει παιχνίδια. Οσο πιο πολύ προς την μια πλευρά γέρνεις η ζωή θα στα φέρει να έχεις σχέσεις με την άλλη πλευρά.
Πλέον από τότε πέρασαν 70 έτη. Τα τελευταία 40 μπήκε ο λίθος της συμφιλίωσης και του τέλους.
41 χρόνια ..... Συμφιλίωσης. Πόσο πιστεύεις ότι θες ακόμα εσύ;
Στον μισό αιώνα θα νιώσεις άνετα;
Σε μια ολόκληρη ζωή; -
Υπάρχει κάποιος πιο μπαρμπουλης να μας πει για τον απόηχο κοτζαμπάσηδων και φιλικών;
Τεσπα, Άκου γάτε κάτι και βάλτο στο μυαλό σου και ας ειναι από πολύ νεότερο σου.
Ξέρεις πότε θα έρθει επιτέλους η λήθη και η συμφιλίωση;;;;;;
Όποτε το κάνεις πράξη.
-
Τους φοβους σου γκατοζ τους συμμεριζομαι, ομως αυτο δεν πρεπει να επιτρεψει να συνεχιζουμε με την τοξικοτητα, του σα να ηταν χθες...Πιστεψε με απο ιστορία σκιζω και ας ειμαι των θετικων επιστημων.
Προχθες μια χωρα μας προσφερε μια συμφωνια. Η χωρα αυτη εχει βγαλει μεγαλους πολιτικους ανδρες και εχει παρομοια ιστορια με εμας τα τελευταια 250 χρονια. Δεν ακους ομως για βασιλικους και αντιβασιλικους ή οπαδους του Πεταιν και αριστερους αντιφα. Ο λογος? Η δημοκρατια τους καρααστικη του κερατα βασιζεται σε θεσμους και οχι κανονες με παραθυρακια. Πλην ελαχιστων ακραιων εθνικιστων και αριστερων η Δημοκρατια τους εχει τα εχεγγυα ωστε να τιμωρει αλλα και να επιδοκιμαζει οποιους κινουνται αντιστοιχα σε βαρος της ή για το συμφερον της οσο ψηλα κι αν εχουν φτασει σε αξιωματα. Εγω αυτα ζηλευω και οχι τις μπουρδες με τις οποιες καθε συντεχνια θεωρει πως μπορει να κλεινει το κεντρο με χιλιους νοματαιους και να φερνει το χαος καθε τρεις και λιγο στην πρωτευουσα. -
Γάτε το ψευδώνυμο είναι από το τραγούδι του Παπακωνσταντίνου;
-
Σπύρε αυτοί έχουν στεγανά στην Δημοκρατία και στο κράτος τους διότι οι λειτουργοί αυτων είναι απόφοιτοι σχολής δημόσιας διοίκησης.
Βλέπουν το εαυτό τους ως καριεριστες. -
Και εκεί αλλά και σε άλλες χώρες κάτι λειτουργεί και πολιτικοί κωλομπαρισμοι σαν των δικών μας τιμωρούνται (κάπως).
-
-
Καλά τα λέει ο Κουτσουμπας για τον φασισμό, στο άρθρο.
-
-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Χωρις σχόλια
https://www.efsyn.gr/politiki/boyli/313682_koytsoympas-i-ellinogalliki-symfonia-den-afora-tin-amyna-tis-horasΔες και το εξώφυλλο του Ριζοσπάστη της Κυριακής.
Το ενδιαφέρον είναι ότι οι ΚΚΕέδες θέλουν συμμαχίες με άλλες χώρες της περιοχής. Με ποιες χώρες άραγε θα έκανε συμμαχίες το ΚΚΕ;
-
Πολύ απλά η θέση τους είναι πως όταν γίνουν εξουσία η χωρα θα συνεργαστεί με συμμαχίες με τα κκ των γειτονικών χωρών.
Δηλαδη θα περιμένουμε μέχρι να γίνουν και αυτά κυβέρνηση (τα κκ) σε αυτές τις χώρες ώστε να τα βρουν οι ηγεσίες των κομμάτων μεταξύ τους και όχι οι ηγεσίες της αστικής δημοκρατίας. Δηλαδή η συμφωνία πρέπει να γίνει σε επίπεδο λαϊκής νομενκλατούρας και όχι αστικής.
Ως τότε δεν αγοραζουμε τίποτα και ευχόμαστε η αστική τάξη των γειτονικών χωρών να μη τολμήσει να απλώσει το χέρι.Δηλαδή ας κάνουμε μια αναλογία στην στάση τους.
Στον καπιταλισμό οι κόκκινοι δύναται να αγοράζουν γερμανικές λιμουζίνες,ζουν σε πολυτελή σπίτια,φτιάχνουν εταιρίες εκμεταλευομενοι την υπεραξία των εργαζομένων τους,αγοράζουν δεκαδες αυτοκίνητα με εργαλεία του καπιταλισμού και δη πανάκριβα (με κόστος όσο μια μικρή πολυκατοικία σε πρώην ανατολικές χώρες) κάνουν επενδύσεις σε εταιρίες και διαφορα κεφάλαια αλλά τα κάνουν αυτά διότι δρουν σε ένα καπιταλιστικό περιβάλλον και δεν είναι ιφιγενειες να θυσιαστούν. Περιμένουν την αλλαγή αφού ο ίδιος ο λαός την ζητήσει, ζώντας όμως ως τότε το "όνειρο" της αστικής δημοκρατίας.
Στην συμφωνία όμως εμφανίζονται ως Ιφιγένειες στο πλαίσιο της αστικής δημοκρατίας και εμφανίζονται ατεγκτοι απέναντι σε μια συμφωνία αστικών κομμάτων.
Συμπληρώνοντας, στη μέση είναι οι πολίτες και οι εργαζόμενοι είτε φίλοι της αστικής είτε της λαϊκής Δημοκρατίας οι οποίοι σε μια περίπτωση σύρραξης θα τρέξουν να βάλουν τα σώματα τους απέναντι στους τρελούς γείτονες.
Το πιο λογικό λοιπόν δεν είναι να κάνεις πολύ δύσκολη την οποία σκέψη να απλωσουν το χεράκι τους όσοι επιβουλεύονται;;;
Και αυτή η αποτροπή είτε έρθει μέσω αστικών κομμάτων είτε λαϊκών δεν είναι αποτροπή;;;; Στη ταμπέλα θα κολλήσουμε εκείνη τη δύσκολη στιγμή;
Ή όπως είπα θα περιμένουμε να τα βρούμε με τις λαϊκές δημοκρατίες των γειτόνων ;;;Διαπιστώνω πως φίλοι των λαϊκών κομμάτων ή των περίπου λαϊκών κομμάτων αντιδρούν στην αποστασιοποίηση των κομμάτων αυτών από μια σοβαρή συμφωνια η οποία θα αποτρέψει την πιθανότητα οι απλοί πολίτες εργαζόμενοι να τρέξουν να θυσιαστούν. Οι νομενκλατούρες των κομμάτων δεν νομίζω να πολεμήσουν.
Εκτός αν όλοι όντως κάνουμε λάθος και μια τέτοια συμφωνία τα κάνει ολα χειρότερα. Υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο όπου δεν το εντοπίζει κάνεις εκτός από αυτούς. -
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Χωρις σχόλια
https://www.efsyn.gr/politiki/boyli/313682_koytsoympas-i-ellinogalliki-symfonia-den-afora-tin-amyna-tis-horasΔες και το εξώφυλλο του Ριζοσπάστη της Κυριακής.
Το ενδιαφέρον είναι ότι οι ΚΚΕέδες θέλουν συμμαχίες με άλλες χώρες της περιοχής. Με ποιες χώρες άραγε θα έκανε συμμαχίες το ΚΚΕ;
Με καμία. Το ΚΚΕ δεν θέλει να κυβερνήσει ποτέ. Θέλει πάντα να είναι στην αντιπολίτευση με όσο μεγαλύτερο ποσοστό γίνεται. Οποτε η πολιτική είναι γνωστή. ΟΧΙ σε όλα και όλους και κανενα ρεαλιστικό σχέδιο για τίποτα.
Σαν κόμμα έχει την χρησιμοτητα του βεβαια αλλά αυτό είναι άλλη συζητηση.
-
@cirus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Με καμία. Το ΚΚΕ δεν θέλει να κυβερνήσει ποτέ. Θέλει πάντα να είναι στην αντιπολίτευση με όσο μεγαλύτερο ποσοστό γίνεται. Οποτε η πολιτική είναι γνωστή. ΟΧΙ σε όλα και όλους και κανενα ρεαλιστικό σχέδιο για τίποτα.
Συμφωνώ 100% εκτός από την τελευταία πρόταση? Ποια χρησιμότητα έχει? Είναι (για να πάμε στα δικά μας) σαν να έχεις την αντιπροσωπεία μιας αυτοκινητοβιομηχανίας που έχει κλείσει!!
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
? Είναι (για να πάμε στα δικά μας) σαν να έχεις την αντιπροσωπεία μιας αυτοκινητοβιομηχανίας που έχει κλείσει!!
Θεουλης
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Συμφωνώ 100% εκτός από την τελευταία πρόταση? Ποια χρησιμότητα έχει? Είναι (για να πάμε στα δικά μας) σαν να έχεις την αντιπροσωπεία μιας αυτοκινητοβιομηχανίας που έχει κλείσει!!
Εχει πάρα πολλές κατ εμε.
Νομίζω σαν νέος είναι φυσιολογικό να είναι ζεστο το αίμα σου για επανασταση απέναντι στο κατεστημένο. Να κάνεις τον κόσμο καλύτερο. Να μάθεις τον κομμουνισμό σαν ιδεατό σύστημα και να επαναστατήσεις εναντια στο κατεστημένο και τον καπιταλισμό νιωθωντας μέσα σου ότι αυτή είναι μεγάλη ανατροπή και δίκαιο για όλλους. (αργότερα μεγαλώνοντας βέβαια θα καταλάβεις ότι είναι ένα ανέφικτο σύστημα που καταλήγει σε μοναρχία και καταπίεση γιατι ποτέ δεν εφαρμόζεται σωστα αλλά δεν μιλάμε για αυτό τώρα). Και γω δεν κρύβω ότι σαν νέος είχα ψηφίσει ΚΚΕ, μετά μεγάλωσα και χάλασα χαχαχαχχα
Κάνουν ωραίες συναυλίες επίσης. (Παπακωνσταντίνου ζούμε για να σε ακούμε χαχαχαχαχαχ)
Το κίνημα ΠΑΜΕ είναι επίσης χρήσιμο και λειτουργεί πολλές φορες ανασταλτικά στο να το παρακάνουν πολλοί εργοδότες.
και γενικά εγω θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει και αυτή η φωνή στην βουλή σαν reminder.
Εχουμε ζήσει κόμματα που είναι πολύ πιο αχρηστα από το ΚΚΕ.
Δεν θέλω ποτε να είναι και πάρα πολύ ισχυρό, αλλά ενα 5-6% θέλω να έχουν.
Μαρέσει η πολυφωνία και ας μην συμφωνω με τα περισσότερα. Και παρόλο που λένε ΟΧΙ πάντα και ανεξάρτητα, το δικαιολογούν με τεράστια κείμενα (λατρεύουν να μιλάνε πολύ, έχω κάποιου λίγους φίλους ΚΚΕ, και μετά από κάποια ώρα προσπαθώ να αλλάξω θέμα συζήτησης γιατι δεν σταματάνε με τίποτα lol). Κάποιες φορές τα ΟΧΙ τους είναι σωστά και αν διαβάσεις το γιατί θα βρεις τον εαυτό σου να πει ναι εδω και εδω έχουν δίκιο. (Σιγα μην είναι όλα τα point τους σωστα αλλά βρίσκεις σωστα πράγματα)
ΥΓ Γέλασα πολύ με την αντιπροσωπεία που έχει κλείσει χαχαχαχχα
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2