-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τώρα γιατί κάποιοι δεν έχουν κληρονομιές, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις. Δέχομαι τις ατυχίες και τα προβλήματα υγείας.
Στα άλλα όμως ισχύει το καλή ζωή, κακή διαθήκη....Απλά δεν έχεις κάνει ποτέ υπάλληλος. Έχεις την νοοτροπία του ελεύθερου επαγγελματία με ότι αυτό συνεπάγεται...Δεν γίνεται να σπουδάζεις παιδιά, να πληρώνεις δάνεια, να καλύπτεις όλα τα έξοδα με τους μισθούς ακόμα και καλούς και να χτίζεις και αγοράζεις διάφορα σπίτια και οικόπεδα για τα παιδιά σου. Είναι αδιανόητο.
Ξαναλέω ζεις σε μια γυάλα.
Εχω κάνει υπάλληλος για 1,5 χρόνο.
Απειροι μισθωτοί κάνουν αυτό που λες.
Κάποιους έχουμε και εδώ μέσα με εταιρικά ηλεκτρικά.
Εσύ ζεις σε γυάλα και μάλιστα ραγισμένη για αυτό παραμορφώνει αυτό που βλέπεις...
Για να το κάνεις αυτό θέλεις πάνω από 5Κ μεικτά τον μήνα οικογενειακό εισόδημα. Δλδ μισθούς 4.5Κ τον μήνα για κάθε μέλος του ζευγαριού, 5.5Κ και βάλε κόστος εργοδότη για τον κάθε ένα.
Προσωπικά δίνουμε μια γκαρσονιέρα τον χρόνο σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.
Όπως καταλαβαίνεις, είσαι λίγο εκτός πραγματικότητας σε αυτό για την μεγάλη πλειοψηφία των μισθωτών. Όποιος πληρώνει φόρους περιουσία δεν κάνει.ΠΕΣ ΤΑ!!!!!!!!!! Ακριβώς έτσι. Λίγο πάνω λίγο πιο κάτω δεν έχει σημασία. Στα 40 ετη είναι μια πολυκατοικία 5-6 ορόφους με υπόγεια γκαράζ και Ρουφ Γκάρντεν. Αλλά..... Κάποιος πρέπει να πληρώνει για να υπάρχει αυτή η χώρα.
Προσωπικά όταν βλέπω ΕΕ "της γειτονιας" με σπίτια, εξοχικά κλπ δεν έχω κανέναν ενδοιασμό να πιστέψω ότι είναι προϊόν φοροκλοπης. Κι αυτό γιατί ειναι πολύ δύσκολο πχ να έχει τζίρους που του δίνουν πάνω από 3Κ φορολογημενα καθαρά τον μήνα.
Καλά φοροκλοπή είναι το ότι εσύ έχεις αφορολόγητο, ενώ ο άλλος είχε και τέλος επιτηδεύματος και φόρο από το πρώτο ευρώ, μέχρι πριν 2 χρόνια 22 % και αν δεν πληρώσει ένα μήνα την ασφάλεια του έμενε ανασφάλιστος και ας πλήρωνε 30 χρόνια.
Είπαμε οι τραγωδίες στην Επίδαυρο και πέρασε η σεζόν...
Δεν γράφω επί προσωπικού. Άλλωστε εγώ έχω και άλλα ανελαστικά έξοδα που με επιβαρύνουν και έχω εγκαταλείψει κάθε ανάλογη σκέψη περί "περιουσίας". Γράφω μπας και καταλάβετε εσείς που τα θεωρείτε τόσο εύκολα τι σημαίνει για έναν μισθωτό να δίνει το 40% του εισοδήματός του "στην πηγή" και μετά να περιμένετε με το υπολοιπο 60% να ζήσει, να σπουδάσει παιδιά και να αγοράσει και ακίνητα... Και πόσο προφανώς πιο εύκολο είναι αυτό όταν το 40% λόγω μαυρίλας μένει στην τσέπη. Έχετε καταλάβει ότι ακόμη και για 2Κ καθαρά θέλεις μεικτά κοντά στα 3.5Κ και κόστος εργοδότη περίπου 4Κ? Πόσοι παίρνουν τόσα? Καθηγητης πανμιου πχ εχει 3200 ΜΕΙΚΤΑ (μην πουμε για τυχερα, ενας στην φιλοσοφικη δεν εχει τυχερα απο αλλου). Ζευγάρι με δυο τέτοιους εργαζόμενους με 4Κ σύνολο καθαρα τον μήνα σπουδάζει ΣΗΜΕΡΑ (άλλο πριν 15 χρόνια...) παιδιά και αγοράζει παράλληλα σπίτια και οικόπεδα? Άλλο αν είσαι στελεχάτζα και παίρνεις 10Κ καθαρά τον μήνα, ΟΚ.
ΥΓ: Τέλος επιτηδεύματος? Δλδ 1000ρικο τον χρόνο, πόσο ήταν? Δεν θυμάμαι πότε μου κράταγαν τόσα ΤΟΝ ΜΗΝΑ, πάνε χρόνια... To φοβερό "αφορολόγητό" μου γλυτώνει 900 ολόκληρα ευρώ τον χρόνο, έλα ρε φίλε, τόση ανισότητα με τους ΕΕ πια...
Για να δίνει το 40 % του εισοδήματος του στην πηγή πρέπει να έχει σοβαρό εισόδημα.
Κλιµάκιο εισοδήµατος (ευρώ) Φορολογικός συντελεστής % Φόρος κλιµακίου (ευρώ) Σύνολο
Εισοδήµατος Φόρου
(ευρώ) (ευρώ)
25.000 22% 5.500 25.000 5.500
17.000 32% 5.440 42.000 10.940
Υπερβάλλον 42%-
Ο φόρος που προκύπτει κατά την εφαρμογή του άρθρου 15 μειώνεται κατά το ποσό των δύο χιλιάδων εκατό (2.100) ευρώ, όταν το φορολογητέο εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των είκοσι ενός χιλιάδων (21.000) ευρώ. Εάν το ποσό του φόρου είναι μικρότερο των δύο χιλιάδων εκατό (2.100) ευρώ, το ποσό της μείωσης περιορίζεται στο ποσό του αναλογούντος φόρου.
-
Για φορολογητέο εισόδημα το οποίο υπερβαίνει το ποσό των είκοσι ενός χιλιάδων (21.000) ευρώ, το ποσό της μείωσης μειώνεται κατά εκατό (100) ευρώ ανά χίλια (1.000) ευρώ του φορολογητέου εισοδήματος.
-
Όταν το φορολογητέο εισόδημα υπερβαίνει το ποσό των σαράντα δύο χιλιάδων (42.000) ευρώ δεν χορηγείται μείωση φόρου.
Στα 25000 καθαρά ο φόρος είναι 5500 - 2400 = 2100.
Να δούμε πόσο εύκολα θα βρει καθαρά 25000 ένας ΕΕ ?
Αρχικά θα έχει δώσει κάπου 3000 εισφορές ΕΦΚΑ, βάλε ένα 30 %, ενοίκια και λοιπά έξοδα λειτουργίας, δεν υπολογίζω προμηθευτές και ότι κάνει κάποια μεταποίηση, οπότε πάμε σε 37000 καθαρή αξία τζίρου και με τον ΦΠΑ πάμε στα 45000 τζίρο. Δηλαδή κάπου 4000 τον μήνα, γιατί θα κλείσεις και το γραφείο λίγο το καλοκαίρι, ήτοι κάπου 180 τον μέρα είσπραξη.
Τι φόρο θα δώσει αυτός ο ΕΕ ?
Κλιµάκιο εισοδήµατος συντελεστής % Φόρος
Σύνολο Εισοδήµατος Φόρου
10000 9% 900 10000 900
10000 22% 2200 20000 3100
10000 28% 2800 30000 5900
10000 36% 3600 40000 9500
Υπερβάλλον 44%
Σύμφωνα με τα παραπάνω το καθαρό εισόδημα των 25000 θα έχει φόρο 5400 και τέλος επιτηδεύματος ας πούμε 325 που το μείωσε, αλλά έβαλε τεκμήρια μαιμού, οπότε θα μείνουμε στο 650... Πάμε δηλαδή στα 6050 έναντι των 2100 για τον μισθωτό.
Πως λέγεται κάποιος που τον κατηγορούν ότι φοροκλέβει, ενώ δεν φοροκλέβει και του βάζουν 300 % παραπάνω φόρο από τον μισθωτό ?
Μαλάκας, ζώον, ηλίθιος ?
Αν φοροκλέβει 3950 φόρο, είναι ηθικά σωστός όπως ο μισθωτός.
Αν δεν πληρώνει τίποτα, ή ελάχιστα είναι αισχρός φοροκλέφτης...
Από την άλλη αν έχει και προσωπικό, δηλαδή ρισκάρει τα πάντα στο διεφθαρμένο και με τεράστιο προσωπικό στο δημόσιο που τα ξύνει και δικαστές που κάνουν χαλαρά την δουλειά τους, τότε είναι και στυγνός εργοδότης κατά την λογική των επαγγελματιών κλαψιάρηδων.
Μήπως τελικά αυτός είναι που έπρεπε να πάει στο εξωτερικό για να κάνει δουλίτσα ?
Αν μάλιστα πάμε σε κάποιον που παίρνει μισθό 40000 καθαρά και αμάξι των 500 των μήνα, ήτοι 46000 καθαρά και κινητό άλλα 1000 ευρώ, ίσως και καύσιμα άλλα 1000 και καμία καρτούλα, άλλα 1000, οπότε φτάσαμε τα 50000 σε 12μηνη βάση, τότε ο φοροφυγάς ΕΕ ψάχνει 360 την ημέρα τζίρο, που σημαίνει ότι ίσως χρειαστεί και προσωπικό, άρα να πάμε στα 500 την ημέρα τζίρο και οι φόροι τους είναι 10100 και 14550.
Οπότε 4450 τιμωρία για αυτόν που δεν φοροδιαφεύγει και παραμένει και κερατάς και δαρμένος για τους εδώ κήνσορες...
-
-
Ζευγάρι με δυο τέτοιιυς εργαζόμενους με 4Κ σύνολο τον μήνα σπουδάζει ΣΗΜΕΡΑ (άλλο πριν 15 χρόνια...) παιδιά και αγοράζει παράλληλα σπίτια και οικόπεδα? Άλλο αν είσαι στελεχάτζα και παίρνεις 10Κ καθαρά τον μήνα, ΟΚ.
Οι τιμές των ακινήτων είναι ελαφρώς πιο χαμηλά από αυτές πριν 15 έτη ή χοντρικά στα ίδια επίπεδα και στα πολυτελείας πολύ πιο ψηλά. Τα εισοδήματα είναι όμως πολύ πιο χαμηλά από εκείνη την περίοδο, αλλά πέρα από αυτο και πριν τα 4Κ ΔΕΝ αγοραζαν διάφορα διαμερίσματα για τα παιντια
Αν πας πίσω π.χ. 2000-2008, έχω την αίσθηση ότι ένα ζευγάρι μισθωτών με 5Κ καθαρά τον μήνα είχε την άνεση και για ιδιόκτητο σπίτι και για εξοχικό κλπ. Τέλος πάντων, δεν παίρνω όρκο ήμουνα μικρός τότε...
Οι καιροί άλλαξαν, προφανώς σε μια ανοιχτή οικονομία τα σπίτια έχουν την "διεθνή" τους τιμή ενώ τα εισοδήματα λόγω χρεωκοπίας την "τοπική". Αλλα αδυνατώ να καταλάβω πως κάποιος που γλυτώνει (με την ανοχή του κράτους) π.χ. έστω και 500 ευρώ τον μήνα από φόρους λόγω μαύρων δεν συνειδητοποιεί ότι η "επιτυχία" του δεν είναι επαγγελματική ακριβώς αλλά μάλλον "φοροκλεπτική".Εδώ δεν θα διαφωνήσω στα βασικά για τα προ του 2008.
Ετσι για συζήτηση το 2000, ένα σπίτι στα βόρεια προάστεια σε καινούργια οικοδομή σε καλό σημείο είχε 1600-1800 το τμ., μία Σιτροέν Ξάντια 1800 είχε 18000 ευρώ. Ενα εξοχικό θα κόστιζε 400 - 500 ευρώ το τμ και η γη σε εντός σχεδίου 60-100 ευρώ και εκτός σχεδίου λιγότερα, δηλαδή με 500 - 600 ευρώ το τμ έπαιρνες οικόπεδο και έχτιζες εξοχικό.
Αν έβαζα και το αυτοκίνητο σε δόση με 7 % επιτόκιο για 72 μήνες με προκαταβολή 3000, τότε θα είχες δόση 250 τον μήνα, ενώ για το σπίτι των 120 τμ που θα έκανε 200000, θα είχες δώσει 70000 προκαταβολή και δάνειο 130000 για 30 χρόνια, με 4 % θα ήταν 600 ευρώ και άλλα 50000 για ένα εξοχικό των 100 τμ, όπου θα έδινες 20000 προκαταβολή και δάνειο 30000 πάμε 150 δόση. Αρα σύνολο δόσεων 250+600+150 = 1000 και σύνολο προκαταβολών 103000.
Μιλάμε λοιπόν ότι για 5000 μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα, το 1000 για δάνεια ήταν πίνατς...
Και η προκαταβολή ήταν 21 μηνών έσοδα...
Πίνατς επίσης...
Κάπως ανάλογα ήταν και για τους ΕΕ και εμπόρους...
Οπότε μην σφίγκεστε άλλο περί θηριώδους φοροκλοπής και περί δύστυχων μισθωτών και πως έγιναν όλα όσα βλέπετε.
Αν πάμε ακόμα πιο πίσω, τα κόστη των πραγμάτων ήταν πολύ χαμηλότερα.
Το πρόβλημα λοιπόν είναι ότι δεν είμαστε χαμηλότερα των διεθνών τιμών, ως πιο φτωχοί από τους δυτικούς, όπως γίνεται με τους ανατολικούς, είναι ότι η κρίση, δεν ξεκαθάρισε το τοπίο όπως έπρεπε.
Απλά κάποιους τους προστάτευσαν και κάποιους τους τσάκισαν.
-
Αυτό λέω να μας πει!!! Τον προκαλώ να πει που, ποτε, ποιοι!!! Θέλω να δω εάν γνωρίζει όπως μας λέει, που δεν γνωριζει διότι δεν έχει συμβεί τίποτα από όσα λέει ή θα ενισχύσει το παράπτωμα του με νέες συστηματικές συκοφαντίες!
Το να κατηγορώ και να κρίνω δυσμενώς τους εργολαβους λόγω της τακτικής τους σε πολλές περιπτώσεις, ειναι νόμιμο!!!!
Το να μιλήσω όμως @criuser για άτομα της οικογένειας σου με σκοπό να τους διαβάλλω διαδίδοντας μέσω Διαδικτύου συκοφαντίες με φανταστικά γεγονότα περνά τα όρια ευπρέπειας σε μια συζήτηση!
Εγώ ζήτω το καθαρό και ειλικρινές!
@red_monster προφανώς φαντάστηκες ότι έγραψες για τα μέλη της οικογένειας μου. Εάν γράψεις δημόσια την αλήθεια και πως δεν ισχύει ότι ανέφερες, εγώ θα θεωρήσω το συμβάν λήξαν!
-
Τι να κάνω; Η διαχείρηση όπως ο @fanis75, o @limited_one βλέπουν μπροστά τους να εξελίσσεται ένα παράπτωμα και για τους δικούς τους λόγους το αφήνουν να εξελίσσεται!
Δεν ειμαι διαχείριση, είμαι συντονιστής. Παράπονα στην διαχείριση.
Επίσης το έχω ξεκαθαρίσει, δεν πρόκεται να πάρω θέση στα ξεκατινιάσματά σας, τα θεωρώ αμφότερα ντροπή για το φόρουμ και για ενήλικους ανθρώπους. Ούτε έχω χρόνο να ασχοληθώ να διαβάζω και να σβήνω, μεταφέρω κλπ. έχω κανονική δουλειά και μια οικογένεια να ζήσω. Μπαίνω εδώ για να ξεσκάσω, όχι για να βάζω μπελάδες στο κεφάλι μου και έξτρα άγχος. Ούτε θα κάνω τον ντεντέκριβ να βρω τι είπατε κατ' ιδίαν, τι εννοεί ο καθένας σας κλπ.
Εαν έχεις παράπονο από τον συντονισμό που κάνω, να το πεις στην διαχείριση να με βγάλει από συντονιστή. Εαν έχει παράπονο από την διαχείριση, να το πεις στην διαχείριση.
-
60000 παίρνουν 35-40 που φεύγουν, δεν έχει νόημα να μιλήσουμε για κάποιον που έχει 30 χρόνια μπροστά του εργασιακό βίο.
Μιλάμε για αυτούς που έχουν λιγότερο από 10.
Αυτοί είναι ελάχιστοι πλέον, οι περισσότεροι έχουν φύγει. Καμια 100αρα σε κάθε τράπεζα ταβανιάζουν. Γιατί ειναι και αυτοί που είναι ταμίες 30 χρόνια και λόγω χαμηλού μισθού δεν ταβανιάζουν.
-
Ε ναι ένα σπίτι και ένα εξοχικό με περί των 5Κ/μήνα καθαρα πριν το μνημόνιο όπως και ένα ή δύο αυτοκίνητα και 40 ετη δουλειάς ήταν εφικτά. Συνήθως αυτά τα εισοδήματα είναι από τα 50-65 . Έχεις 15 έτη να μαζέψεις αλλά εκείνες τις εποχές έχεις και τα έξοδα των φοιτητών εσωτερικού/εξωτερικού, κτλ
Ένας μήνας σε φοιτητή εξωτερικού μέχρι να βρει δουλειά ήταν 2Κ στο νερό!!! Πέρα από δίδακτρα
Καλά αν μιλήσω για μνημόνιο και ανεργία στα παιδιά στο 65% και κατάργηση δύο συντάξεων στους γονείς. . Οκ καταλαβαινεις.
Οπως πάντα εκτός τόπου και χρόνου. Με βεβαιότητες που δεν συνάδουν με την ηλικία σου και την εμπειρία σου...
Στα απάντησα στο προηγούμενο σχόλιο μου.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
60000 παίρνουν 35-40 που φεύγουν, δεν έχει νόημα να μιλήσουμε για κάποιον που έχει 30 χρόνια μπροστά του εργασιακό βίο.
Αυτοί είναι ελάχιστοι πλέον, οι περισσότεροι έχουν φύγει. Καμια 100αρα σε κάθε τράπεζα ταβανιάζουν. Γιατί ειναι και αυτοί που είναι ταμίες 30 χρόνια και λόγω χαμηλού μισθού δεν ταβανιάζουν.
Εγω προσπαθω να καταλαβω πως θα μας βοηθησει σε κατι αν ξερουμε ποσα ακριβως πηραν οι ταδε σε μια τραπεζα η σε ενα δημοσιο οργανισμο σε εθελουσια, κατα καιρους δημοσιευοντε τα ποσα στον τυπο (τωρα στο ιντερνετ) αν καποιος ενδιαφερεται ας τα κοιταξει. Αυτοι που ειναι σε καλες θεσεις σε αυτους τους οργανισμους εχουν τροπο να πιεσουν να παρουν καλα χρηματα για τους ιδιους, παντα γινονταν αυτο.
-
Τι να κάνω; Η διαχείρηση όπως ο @fanis75, o @limited_one βλέπουν μπροστά τους να εξελίσσεται ένα παράπτωμα και για τους δικούς τους λόγους το αφήνουν να εξελίσσεται!
Δεν ειμαι διαχείριση, είμαι συντονιστής. Παράπονα στην διαχείριση.
Επίσης το έχω ξεκαθαρίσει, δεν πρόκεται να πάρω θέση στα ξεκατινιάσματά σας, τα θεωρώ αμφότερα ντροπή για το φόρουμ και για ενήλικους ανθρώπους. Ούτε έχω χρόνο να ασχοληθώ να διαβάζω και να σβήνω, μεταφέρω κλπ. έχω κανονική δουλειά και μια οικογένεια να ζήσω. Μπαίνω εδώ για να ξεσκάσω, όχι για να βάζω μπελάδες στο κεφάλι μου και έξτρα άγχος. Ούτε θα κάνω τον ντεντέκριβ να βρω τι είπατε κατ' ιδίαν, τι εννοεί ο καθένας σας κλπ.
Ο καθένας είναι υπεύθυνος για την συμπεριφορά του! Το να βρίζει και να προσβάλει όπως οι έφηβοι που οδηγούνται στη δικαιοσύνη λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς είναι δείγμα της προσωπικότητας του!
Δεν τίθεται όμως θέμα ντέντεκτιβ οπως αναφέρεις! Δημοσίως επι της βάρδιας σου ένα μέλος συκοφαντεί τρίτους και μέλη οικογένειας ενός άλλου μέλους, γίνεται αναφορά (για να μην παριστάνεις όπως λες τον ντέντεκτιβ) πως είναι ξεκάθαρα ψευδη, δεν κανεις ούτε τον κόπο να κανεις μια παρατήρηση για το αδίκημα που εξελίσσεται μπροστά σου! Μιλαμε για αδίκημα! Προφανώς, η συμπεριφορά αυτή από τον συντονιστή ΜΙΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ οδηγεί στο συμπέρασμα πως είτε δεν μπορεί να κάνει την εργασία που του θέτουν να κάνει είτε παίρνει θέση σε όποια συκοφαντία συζητείται αφήνοντας την να εξελίσσεται! Άφησα σχεδόν μια ολόκληρη εβδομάδα ακριβώς λόγω του γεγονότος πως έχεις άλλες εργασίες σκοτούρες και το σέβομαι! Αλλά οι συκοφαντίες είναι εκεί!
Θελω να σε ρωτήσω εάν κάποιος γράψει δημοσιως στο forum συκοφαντίες με συγκεκριμένα φανταστικά γεγονότα για τη γυναίκα σου ή τον πατέρα σου, το παιδι σου κτλ τι θα ζητούσες από τον διαχειριστή μιας συζήτησης;;;
Κατανοείς το τι έχει συμβεί;;;;
Εαν έχεις παράπονο από τον συντονισμό που κάνω, να το πεις στην διαχείριση να με βγάλει από συντονιστή. Εαν έχει παράπονο από την διαχείριση, να το πεις στην διαχείριση.
Φυσικά και έχω και το λέω δημόσια! Δυστυχως, από την πρόσφατη συκοφαντία η διαχείρηση σου ειναι ανεπαρκέστατη.
-
Ε ναι ένα σπίτι και ένα εξοχικό με περί των 5Κ/μήνα καθαρα πριν το μνημόνιο όπως και ένα ή δύο αυτοκίνητα και 40 ετη δουλειάς ήταν εφικτά. Συνήθως αυτά τα εισοδήματα είναι από τα 50-65 . Έχεις 15 έτη να μαζέψεις αλλά εκείνες τις εποχές έχεις και τα έξοδα των φοιτητών εσωτερικού/εξωτερικού, κτλ
Ένας μήνας σε φοιτητή εξωτερικού μέχρι να βρει δουλειά ήταν 2Κ στο νερό!!! Πέρα από δίδακτρα
Καλά αν μιλήσω για μνημόνιο και ανεργία στα παιδιά στο 65% και κατάργηση δύο συντάξεων στους γονείς. . Οκ καταλαβαινεις.
Οπως πάντα εκτός τόπου και χρόνου. Με βεβαιότητες που δεν συνάδουν με την ηλικία σου και την εμπειρία σου...
Ναι δεν ξέρουμε όσοι τα ζήσαμε, ξέρετε εσεις που τα πουλάτε!
-
Υπαρχουν πολλες περιπτωσεις, παλι δεν βλεπω πως θα βοηθησει εσας να ξερετε τι εγινε πριν δεκαδες χρονια. Σε γενικες γραμμες παντως ειναι απιθανο καποιος να βγαλει σταθερα καλα χρηματα πανω απο 20 χρονια ολοι εχουν τα καλα και τα ασχημα/μετρια χρονια ακομα και οι δημοσιοι υπαλληλοι που ειναι ποιο σταθερα τα εισοδημα τους.
Επισης στην Αγγλια 80ς/90ς που οι Ελληνες φοιτητες εκει ειχαν φτασει νομιζω τους 240 χιλιαδες στο πικ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΙΔΑΚΤΡΑ, ηταν δωρεαν τοτε τα πανεπιστημια αν το εισοδημα της οικογενειας ηταν κατω απο 20000 τον χρονο (1 λιρα =500 δρχ), ποιο δηλωνε 10 εκατ τον χρονο τοτε? Μονο το κοστος στεγασης, τροφης, εισητηρια ειχες κλπ δηλ ας πουμε 700 λιρες τον μηνα ισως και 600 λιρες.
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Στο δυτικό κόσμο είναι πολύ - πολύ δύσκολο κάποιος εργαζόμενος ν' αγοράσει δικό του σπίτι. Δε συζητάμε για εξοχικό, είναι ανέκδοτο.
Πριν λίγο βρέθηκα μ' ένα φίλο από Κύπρο, που μου είπε (συζητώντας ειδικά για Λεμμεσό) ότι οι κάτοικοι πάνε και μένουν στα χωριά, γιατί στις πόλεις τα ενοίκια είναι απλησίαστα,1000€ το μήνα νοίκι για δυάρι.
Αυτό το παλιό ελληνικό και σπίτι και εξοχικό και προικιό για την κόρη να το ξεχάσετε. Περασμένα μεγαλεία...
Αλλος εκτός τόπου και χρόνου.
Από την Λεμεσσό η μακρύτερη απόσταση μέχρι το χωριό Πωμός στα ΒΔ είναι 120 χλμ και κάνει σχεδόν 1,5 ώρα γιατί είναι βουνό και δεν έχει δρόμο.
Στα Α είναι η Νάπα αντίστοιχη απόσταση και 1 ώρα γιατί έχει καλύτερο δρόμο και Β είναι η Λευκωσία στα 80 χλμ και θέλει 45 λεπτά.Οταν λέει ότι μένει σε χωριό προφανώς θα είναι 10-20 λεπτά από την πόλη και το θεωρεί πρόβλημα...
Εντάξει το έχουν ξευτιλίσει το θέμα.
Στην Γερμανία όπως ξέρεις καλά, στο Μόναχο δεν μένει κανείς χαμηλόμισθος και μεσαίος μισθωτός, αλλά στα χωριά γύρω σε απόσταση έως 1 ώρα με το τρένο, για τους ίδιους λόγους.
-
Λάθος, λόγω του νεοφιλελευθερισμού. Η παραγωγικότητα της παγκόσμιας οικονομίας αυξήθηκε, αυτός είναι ένας δείκτης που πρέπει να εναρμονησεις με τον πληθωρισμό για να βγάλεις ένα συμπέρασμα. Εαν ισχύει αυτό που λες πρέπει ο πληθωρισμός να έχει αντίθετη πορεία με την παραγωγικότητα.
Αυτό όμως που προκαλεί όλο αυτό που ζούμε είναι ότι ο πλούτος δεν διοχετεύεται πλέον στον λαό δια νόμου. Καταργήθηκαν αυτοί οι νόμοι. Έτσι δεν μένει διαθέσιμο εισόδημα για τα αγαθα. ΟΧΙ ΛΟΓΩ εκτύπωσης χρήματος που ακολουθεί μια παραγωγικότητα.
Κάτι ανάλογες μπαρούφες ακούει ο γιος μου στο μεταπτυχιακό του σε οικονομικό πανεπιστήμιο του εσωτερικού...
Και μου λέει αν είναι σωστό ή λάθος.
Του λέω αν ακούσεις ένα αριστερό οικονομολόγο τύπου μπαρουφάκη και ένα δεξιό οικονομολόγο, θα ακούσεις διαφορετικές απόψεις. Δεν θα είναι σωστή η λάθος.
Γιατί στην οικονομία και στην πολιτική δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Υπάρχουν μόνο απόψεις και εκτιμήσεις...
Στην Επιστήμη, υπάρχουν σωστές και λάθος μελέτες. Γιατί εκεί η πραγματικότητα είναι αδήριτη...
-
Ρε συ!!!!, άσε το παιδι να αποκτήσει γνώσεις!!!
Έτσι είναι!!! Μπορώ να σου κάνω και εργασία για αυτό !
Εσύ δεν ξέρεις από αυτά! Μην ανακατεύεσαι!
Άσε το πανεπιστήμιο να κάνει την δουλειά του και εσύ κάνε την δίκη σου!
-
Παντως το μπουλινγκ ειναι διαχρονικο γενικα στην Ελληνικη κοινωνια λογω χαμηλου επιπεδου κυριως στην οικογενειες. Γινονταν τερατα στα σχολεια απο παντα ηταν αναλογα που θα πεσεις, μετα τα σχολεια μεταφερονταν στις δουλειες στο ιντερνετ σε κοινωνικες εκδηλωσεις κλπ Τωρα το θυμηθηκαν να το προβαλλουν στα καναλια για λογους.... πολιτικης για να ξεχασει ο κοσμος την ακριβεια και την κλοπης των κοπων της εργασιας τους μεσω του πληθωρισμου.
-
3-4000 τον χρόνο σε κάθε τράπεζα.
ΚΑΜΙΑ σχέση! Ποιος στα λεει αυτά;; 500-1.000 σε καθε τραπεζα (4 ολες και ολες) καθε 4-5 χρόνια. Και με μεση αποζημίωση καπου €60.000.
Ναι προφανως υπαρχουν και αυτοι οι ελάχιστοι που ταβιανασαν και πηραν 180.000 ή και παραπάνω. Αλλα μιλάμε για 20-30 αυομα σε καθε εθελουσία.
Α και κάθε χρόνο σχεδόν έχουμε εθελούσια...
-
@wantone said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Παντως το μπουλινγκ ειναι διαχρονικο γενικα στην Ελληνικη κοινωνια λογω χαμηλου επιπεδου κυριως στην οικογενειες. Γινονταν τερατα στα σχολεια απο παντα ηταν αναλογα που θα πεσεις, μετα τα σχολεια μεταφερονταν στις δουλειες στο ιντερνετ σε κοινωνικες εκδηλωσεις κλπ Τωρα το θυμηθηκαν να το προβαλλουν στα καναλια για λογους.... πολιτικης για να ξεχασει ο κοσμος την ακριβεια και την κλοπης των κοπων της εργασιας τους μεσω του πληθωρισμου.
Σε όλα σωστός, στο τέλος..... ένα λαθάκι!
-
3-4000 τον χρόνο σε κάθε τράπεζα.
ΚΑΜΙΑ σχέση! Ποιος στα λεει αυτά;; 500-1.000 σε καθε τραπεζα (4 ολες και ολες) καθε 4-5 χρόνια. Και με μεση αποζημίωση καπου €60.000.
Ναι προφανως υπαρχουν και αυτοι οι ελάχιστοι που ταβιανασαν και πηραν 180.000 ή και παραπάνω. Αλλα μιλάμε για 20-30 αυομα σε καθε εθελουσία.
Α και κάθε χρόνο σχεδόν έχουμε εθελούσια...
νομιζω δεν εχουν πολλες συμμετοχες, παντως μην νομιζεις αρκετες φορες η εθελουσια ειναι ενας τροπος να δωσουν χρηματα σε δικα τους ατομα γιατι νομιζω η αποζημειωση ειναι αφορολογητη.
δηλ δεν ειναι για τους λογους που φανταζεσαι, ειναι αλλη μια διασπαθιση δημοσιου χρηματος. δεν τους πιανεις πουθενα
-
Ναι δεν ξέρουμε όσοι τα ζήσαμε, ξέρετε εσεις που τα πουλάτε!
Πως τα έζησες αφού μιλάς για πράγματα 20-30 χρόνια πριν ?
Χάιλαντερ ?
Χρονοταξιδευτής ?
-
Δεν μας είχαν κλειδωμένους σε ένα δωμάτιο λέγοντας μας να κρατήσουμε το επίπεδο τους! Ζούσαμε ελεύθερα ανάμεσα τους και συζητούσαμε!
-
Ρε συ!!!!, άσε το παιδι να αποκτήσει γνώσεις!!!
Έτσι είναι!!! Μπορώ να σου κάνω και εργασία για αυτό !
Εσύ δεν ξέρεις από αυτά! Μην ανακατεύεσαι!
Άσε το πανεπιστήμιο να κάνει την δουλειά του και εσύ κάνε την δίκη σου!
Το βασικό του 5ετές πανεπιστήμιο κλασσικά είναι αριστερών αντιλήψεων, όπως και στο εκεί μεταπτυχιακό του, αλλά αυτό δεν επηρέαζε το επιστημονικό τεχνικό κομμάτι της εκπαίδευσης, αφού τα θεωρητικά μαθήματα είναι λίγα και γενικά.
Τώρα το οικονομικό πανεπιστήμιο, είναι δεξιών αντιλήψεων, τα μαθήματα είναι θεωρητικά και τον ενοχλεί αυτή η πολιτικοποίηση της διδασκαλίας, οπότε τον χαλαρώνω, λέγοντας ότι σε άλλο οικονομικό πανεπιστήμιο, θα έλεγαν τα ανάλογα από αριστερή οπτική γωνία, αλλά και στις δύο περιπτώσεις πρόκειται για έπεα πτερόεντα...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2