-
@ilias-a said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Έχουν γυναίκα;;;; Έχουν ζωή;;;; Φίλους;;;;οικογένεια;;;
Και εργάζονται 6 ημέρα και 10 ωρα;;;
Σε πληροφορω οτι και οι γονεις της γενιας μου που δουλευαν 10ωρα +2 ωρες το πανε ελα με συγκοινωνια και κανα 8ωρο το Σαββατο και οικογενεια ειχαν και φιλους παντοτινους και ποιοτικη διασκεδαση απολαμβαναν.
Ξεκολα καποια στιγμη απο τις παρωπιδες, καλο θα ειναι να υπαρχει περισσοτερος ελευθερος χρονος για ολους αλλα πολλα επαγγελματα δουλευαν και θα δουλευουν 6 ή και 7 ημερες την εβδομαδα, τουλαχιστον ας πληρωθουν καλυτερα αυτες τις εξτρα μερες.Εσύ νομίζεις ότι φυτρώσαμε;;;
Τα παιδιά που μεγάλωσαν τότε τα μεγάλωσαν οι παππούδες. Οι δε άνθρωποι από τότε είχαν θέμα με τον προσωπικό χρόνο.
Εύχομαι και σε εσένα το παιδι σου να εργάζεται 10 ωρ συν 2ωρα στην μεταφορά.Και αν σου πει τίποτα πως κοντεύει να κλατάρει να του λες αυτά που μας γράφεις.
Να μας λες για την γενια σου. Την είδαμε τι κατάφερε αυτή η γενια ....αλλά αυτό είναι αλλη υπόθεση.
Μια πτωχευμένη χωρα με 2,5 εκατομμύρια κλινικά ηλίθιους σύμφωνα με μελέτες.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν έχω το μυαλό το δικό σου φανη. Είμαι ηλίθιος.
Εαν θες 4 ώρες την ημέρα για να συντηρείς μονος σου ένα σπίτι, ναι είσαι ηλίθιος! Εαν το γράφεις για την κόντρα (που αυτό κάνεις), είσαι απλά κουτοπόνηρος - γιατί ξεχνάς ότι έχουμε μεινει και εμείς μόνοι μας και μάλιστα όταν εσύ πηγαινες σχολείο!
Είμαι ηλίθιος....
-
Καλά εντάξει....
Δεν έχω το μυαλό το δικό σου φανη. Είμαι ηλίθιος.
Σου έκανα λαικ...
Δυστυχώς μόνο ένα -
Ούτε την δίκη σου εξυπνάδα την φτάνω...τι να κάνω ο καημενος;;;
-
Αυτά δεν φτάνουν.
Άμα δεν αποκηρύξεις το ΠΑΣΟΚ δεν κάνεις τίποτα. -
Τα παιδιά που μεγάλωσαν τότε τα μεγάλωσαν οι παππούδες. Οι δε άνθρωποι από τότε είχαν θέμα με τον προσωπικό χρόνο.
Εύχομαι και σε εσένα το παιδι σου να εργάζεται 10 ωρ συν 2ωρα στην μεταφορά.Και αν σου πει τίποτα πως κοντεύει να κλατάρει να του λες αυτά που μας γράφεις.
Να μας λες για την γενια σου. Την είδαμε τι κατάφερε αυτή η γενια ....αλλά αυτό είναι αλλη υπόθεση.
Σε ευχαριστω για τις ευχες σου, καλυτερο σε ειχα μετρησει αλλα μαλλον επεσα εξω.
Τοτε οι παππουδες, τωρα οι παιδικοι σταθμοι.
Για 2 δεκαετιες+ εχω εργαζομουν πανω απο 11 ωρες ημερησιως και 2 ωρες πηγαινε ελα.
Η γενια μου εχει μαθει να δουλευει απο μικρες ηλικιες, νομιζω τα εχουμε ξαναπει, οπως και να αναγνωριζει τα λαθη της χωρις να τα μεταφερει σε αλλους.
Την χωρα δεν την πτωχευσε η γενια μου αλλα οι σαραντοπενηνταριδες του 1980.
Οι 2.500.000 ηλιθιοι που λες, γενικα σου αρεσουν οι χαρακτηρισμοι, σε ποια γενια ανοικουν αραγε? -
Ο λόγος που αναφέρω δικά σας άτομα είναι για να καταλάβετε ότι αυτά που λέτε ελαφρά τη καρδία πολλές φορές τα λέτε εκ του ασφαλούς. Εάν κάνετε το σενάριο στο μυαλό σας πως αυτό που λέτε μπορεί να εφαρμοστεί και στο περιβάλλον σας τότε ίσως καταλάβετε το τι γράφετε εδώ στο καφενείο μας.
Οι ηλίθιοι είναι από όλες τις γενιές. Αυτό κατάφεραν οι προηγούμενες γενιές. Δηλαδή το να οικοδομήσουν μια κοινωνία με 2,5 εκ ηλίθιους (συμφωνα με μελετη) στα 10 εκ πληθυσμού. Μεγάλο ποσοστό σχετικά με άλλες χώρες.
Εάν δεν το γνωρίζεις η νοημοσύνη πέρα από θέμα γονιδίων είναι και θέμα εκπαίδευσης κάθε επιπέδου. Είναι δηλαδή μια ζύμωση αυτών των δυο. Οι γενιές, οι προηγούμενες, ακριβώς επειδή δεν είχαν σωστά ωράρια μαζί και άλλες προσλαμβάνουσες δεν μπόρεσαν να προσφέρουν στην κοινωνία και στους απογόνους τους ποιότητες που θα βοηθούσαν την θεματική και νοηματική τους ανάπτυξη.
Σήμερα ζούμε σε ένα κράτος με υπερβολικά υψηλό αριθμό ηλιθίων.
Και αν δεις τις γενιές μετά την κρίση και πανδημία το ποσοστό αυτό μάλλον θα αυξηθεί εντυπωσιακά.
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αυτά δεν φτάνουν.
Άμα δεν αποκηρύξεις το ΠΑΣΟΚ δεν κάνεις τίποτα.Χαχαχα
Δεν έχω καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ. Δεν έχω πάει ποτέ σε κάποιο γραφείο τους, πως τα λένε δεν γνωρίζω. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τη νεολαία τους.
Δεν θέλω να ανήκω σε κόμματα. Δεν θέλω να είμαι υπόλογος για τις κλίκες κάθε κόμματος.
Από την αλλη δεν μπορώ να παραβλέψω τα θετικά αλλά και τα αρνητικά του. Και θέλω να τους βάλουν όλους μέσα όσους στιγμάτισαν τον γενικότερο χώρο αυτό με τις λαμογιες τους.
Κατά τα αλλά δηλώσεις αποκηρύξεων ιδεών δεν κάνω. Αυτά αλλου.
-
Σε ευχαριστω για τις ευχες σου, καλυτερο σε ειχα μετρησει αλλα μαλλον επεσα εξω.
Για 2 δεκαετιες+ εχω εργαζομουν πανω απο 11 ωρες ημερησιως και 2 ωρες πηγαινε ελα.
Η γενια μου εχει μαθει να δουλευει απο μικρες ηλικιες, νομιζω τα εχουμε ξαναπει, οπως και να αναγνωριζει τα λαθη της χωρις να τα μεταφερει σε αλλους.
Οι 2.500.000 ηλιθιοι που λες, γενικα σου αρεσουν οιχαρακτηρισμοι, σε ποια γενια ανοικουν αραγε?Όχι μόνο σε ποια γενιά αλλά τι ψήφιζαν το 80 και το 90 και θεωρούσαν τους εαυτούς τους μη προνομιούχους μεν αλλά και ξεβλαχεμενους διαβάζοντας αυριανή έθνος Ελευθεροτυπία και τα Νέα.
-
Μην μαλώνετε!
Απλά αποδεχτείτε το , δεν υπάρχει και άλλη επιλογή έτσι και αλλιώς.
Ο κόσμος της εργασίας περίμενε πώς και πως να δουλέψει άλλη μια μέρα την εβδομάδα με προσαύξηση 40% , αν πούμε πως το μεροκάματο είναι 40€ * 1,4 *4,166 μιλάμε για 230€ περίπου επιπλέον το μήνα για να τα δώσουν σε κάυσιμα , ρεύμα και σούπερ μάρκετ.
Θα αυξηθεί και ο μέσος μισθός με αυτό τον τρόπο και θα φτάσουμε πιο κοντά στον στόχο των 1500€ που έθεσε ο ΠΘ μας περισυ τον Μάιο.
Αν βάλουν και την Κυριακή μέσα που έχει προσαύξηση 75% θα ανέβουμε και άλλο και η ΝΔ θα ξεκολλήσει την πατρίδα μας που βαλτώνει στις τελευταίες θέσεις στους σχετικούς πίνακες σε σχέση με άλλες χώρες.
Σε άλλα νέα , άλλο ένα καταπληκτικό άρθρο απο τον γνωστό κυριούλη που αρθογραφεί στο capital.gr
Έχασε την Άννα Διαμαντοπούλου μέσα από τα χέρια του
https://www.msn.com/el-gr/money/economy/έχασε-την-άννα-διαμαντοπούλου-μέσα-από-τα-χέρια-του/ar-BB1pzo9D?ocid=msedgdhp&pc=U531&cvid=ee6158a306934d408f6869382ebcafec&ei=425 -
Οι 2.500.000 ηλιθιοι που λες, γενικα σου αρεσουν οιχαρακτηρισμοι, σε ποια γενια ανοικουν αραγε?@ilias-a Δουλευες απο χομπι;
Για την χαρα της εργασιας ;
Μηπως απο αναγκη;
Αν το εκανες επειδη ησουν τυχερος , σπανια εχω βρει ατομα να κανουν αυτο που ονειρευοντουσαν και τελικα να τους αρεσει κιολας , γιατι θα πρεπει να το κανουμε και ολοι οι αλλοι που δεν ειμαστε σταχανοβικοι σαν τον κρουζερ και να μας το επιβαλεται κιολας .
Απο μενα σεβασμος σε οποιον δουλευει παραπανω απο αναγκη , σεβασμος σε οποιον ειναι αναγκασμενος να δουλευει επειδη του το επιβαλλουν και δεν μπορει να κανει αλλιως .
Ολοι οι αλλοι για κουνατε την κεφαλα σας που μιλατε εκ του ασφαλους μαζι με κατι αεργους υπουργους .
Οσον αφορα την παραγωγικοτητα , στις βορειες χωρες δηλαδη που οταν τελειωνει το ωραριο πραγματικα σχολας , και αν κανει κανενας το λαθος και σε παρει τηλ εκτος δουλειας εχεις δικαιωμα να μην το σηκωσεις και αν το σηκωσεις γραφεις υπερωρια αμεσως , πασχουν απο παραγωγικοτητα;
Και ακομα κατι εγω μεγαλωσα τρια παιδια το καθε δευτερολεπτο που περνας με τα παιδια σου αναλογιστειτε εναι στιγμη που χανεται παει και δεν θαρθει ποτε ξανα ιδιως απο τα 2 μεχρι τα 10 ειναι κατι απιστευτο και ειναι το μονο που θα λες οτι αξιζε που εζησα οταν θα μενεις με τις σκεψεις σου στο γηροκομειο .
Εγω αυτες τις στιγμες δεν τις σπαταλησα για κανενα πουστη , ουτε καν για την δικη μου δουλεια . -
@otso said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Και ακομα κατι εγω μεγαλωσα τρια παιδια το καθε δευτερολεπτο που περνας με τα παιδια σου αναλογιστειτε εναι στιγμη που χανεται παει και δεν θαρθει ποτε ξανα ιδιως απο τα 2 μεχρι τα 10 ειναι κατι απιστευτο και ειναι το μονο που θα λες οτι αξιζε που εζησα οταν θα μενεις με τις σκεψεις σου στο γηροκομειο .
Εγω αυτες τις στιγμες δεν τις σπαταλησα για κανενα πουστη , ουτε καν για την δικη μου δουλεια .Πωπω τι είπες ρε φίλε...
δάκρυσα...Εγώ ακόμη και στην γέννα τους ήμουν υπο πίεση επαγγελματική , δεν έχω απολαύσει ποτέ ως σήμερα γενέθλια και ολιγοήμερες (2-3 μέρες) διακοπές μαζί τους χωρίς αγχος , προχθές έκλειναν τα πέντε , Παρασκευή απόγευμα αποφάσισα να φύγουμε ΣΚ και να εξαφανιστώ απο τις υποχρεώσεις που είναι αδυσώπητες αυτή την περίοδο.
Πήγαμε κοντά στο Λεωνίδιο σε ένα φανταστικό μέρος που δεν το είχα επισκεφτεί ποτέ μου , Κυριακή ήταν να γυρίσουμε , έσκασα τα διπλάσια στο ξενοδοχείο για να μείνουμε και χτές και φεύγω τώρα με το τηλέφωνο να έχει 40 αναπάντητες κλησεις απο το πρωί.
Δεν μετανιώνω λεπτό!
PS:
Αυτό με το γηροκομείο με τσάκισε εντελώς... -
@ilias-a Δουλευες απο χομπι;
Μηπως απο αναγκη;
Αν το εκανες επειδη ησουν τυχερος , σπανια εχω βρει ατομα να κανουν αυτο που ονειρευοντουσαν και τελικα να τους αρεσει κιολας , γιατι θα πρεπει να το κανουμε και ολοι οι αλλοι που δεν ειμαστε σταχανοβικοι σαν τον κρουζερ και να μας το επιβαλεται κιολας .
Απο μενα σεβασμος σε οποιον δουλευει παραπανω απο αναγκη , σεβασμος σε οποιον ειναι αναγκασμενος να δουλευει επειδη του το επιβαλλουν και δεν μπορει να κανει αλλιως .
Ολοι οι αλλοι για κουνατε την κεφαλα σας που μιλατε εκ του ασφαλους μαζι με κατι αεργους υπουργους .
Οσον αφορα την παραγωγικοτητα , στις βορειες χωρες δηλαδη που οταν τελειωνει το ωραριο πραγματικα σχολας , και αν κανει κανενας το λαθος και σε παρει τηλ εκτος δουλειας εχεις δικαιωμα να μην το σηκωσεις και αν το σηκωσεις γραφεις υπερωρια αμεσως , πασχουν απο παραγωγικοτητα;
Εγω αυτες τις στιγμες δεν τις σπαταλησα για κανενα πουστη , ουτε καν για την δικη μου δουλεια .Δεν δουλευω απο χομπι, η φυση των αντικειμενων που επελεξα απαιτουσε αυτες τις ωρες και σαν υπαλληλος και πολλες περισσοτερες μετα σαν ε.ε.
Οντως ο χρονος γενικα με την οικογενεια ειναι αντικαταστατος, πρεπει ομως να φροντισεις να εχουν και μια μαγια αυτα οταν θα ξεκινησουν τη ζωη τους, αν αυτο καποιος το καταφερει με λιγες ωρες εργασιας μεγαλη μαγκια του, δεν ημουν τοσο ικανος.
Μη συκρινεις τις βορειες χωρες βορειες χωρες με την Ελλαδα, δεν υπαρχει καμια σχεση στη νοοτροπια των ανθρωπων αυτων με εμας. -
Ο λόγος που αναφέρω δικά σας άτομα είναι για να καταλάβετε ότι αυτά που λέτε ελαφρά τη καρδία πολλές φορές τα λέτε εκ του ασφαλούς.
Βρε λαπ ελαφρα τη καρδια ανθρωποι που το κανουν δεκαετιες?
-
Και που να αρχίσουμε να μιλάμε για ναυτικούς σε ποντοπόρα πλοία. Το ΣΚ τι να κάνουν άραγε? Πάντως αν το είχα αναγνώσει σωστά αφορά βιομηχανία όπου ουσιαστικά δουλεύουν τρεις βάρδιες 24/7 . Έρχεται να διορθώσει κάποια κακώς κείμενα σχετικά με τις υπερωρίες και τις αμοιβές των ΣΚ και αργιών όπου υπήρξε και ακόμη μπορεί να υπάρξει στυγνή εκμετάλλευση των εργαζομένων από τους εργοδότες . Μάλιστα αν το είχα διαβάσει σωστά πρέπει να αφορά συμφωνημένη και πεπερασμένη χρονική περίοδο και όχι συνεχώς τον ίδιο ή τους ίδιους εργαζόμενους. Επειδή δε, πολλοί εργαζόμενοι στους χώρους αυτούς είναι ωρομισθιοι μόνο καλό τους κάνει αν αυτό γίνει σεβαστό από τους εργοδότες. Οι τελευταίοι φυσικά και ωφελούνται από το γεγονός πως με το ίδιο προσωπικό μπορούν να πιάσουν πιο εύκολα τους στόχους παραγωγής δίχως να καταφεύγουν περιστασιακά σε βραχυχρόνιας εποχιακές προσλήψεις ανειδίκευτων εργαζομένων. Αλλά πρέπει να έχει περάσει κάποιος από τέτοια περιβάλλοντα ώστε να καταλάβει τι λέω. Από εκεί και μετά οι βλάκες κυβερνώντες έχουν με την ψηφιακή κάρτα πχ κάνει ένα βήμα μπρος και δύο πίσω εφόσον δεν την ορίζουν ως υποχρεωτική αλλά ακόμη προαιρετική πχ στον ΙΤ. Επίσης ο χρόνος που απαιτείται κάποιος να πάει στην εργασία του μα και να επιστρέψει, έχει υποτιμηθεί και δεν λαμβάνεται υπόψη τουλάχιστον στον ΙΤ. Αυτά είναι τρομερά λάθη που και αυτή η κυβέρνηση δε μπόρεσε να δώσει απαντήσεις που θα ικανοποιούσαν τον εργαζόμενο. Τέλος δεν έχει δοθεί σημασία στην ημερήσια αποζημίωση λόγω ασθενείας ή τραυματισμό εργαζομένων που παραμένει σε ασηλυπτα χαμηλά επίπεδα όταν κάθε μήνα οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες δίνουν σεβαστό ποσό στο ΙΚΑ. Τα εργασιακά στην χώρα είναι ακόμη πολύ πίσω μα μη εστιάζουμε με τη λαϊκίστικη διάθεση του ΚΚΕ στις διορθωτικές κινήσεις όπως είναι αυτού του νόμου αλλά εκεί που επικρατεί το σκοτάδι. Πχ η επιθεώρηση εργασίας να τρέχει εκεί που πρέπει να ελέγξει και όχι να περιμένει ποιος εργαζόμενος θα της υποδείξει με ονοματεπώνυμο που να πάει. Αυτο δείχνει ανίερη συνεργασία με τους κακούς εργοδότες και όχι προστασία των εργαζομένων.
-
@ilias-a Δουλευες απο χομπι;
Μηπως απο αναγκη;
Εγω αυτες τις στιγμες δεν τις σπαταλησα για κανενα πουστη , ουτε καν για την δικη μου δουλεια .Δεν δουλευω απο χομπι, η φυση των αντικειμενων που επελεξα απαιτουσε αυτες τις ωρες και σαν υπαλληλος και πολλες περισσοτερες μετα σαν ε.ε.
Οντως ο χρονος γενικα με την οικογενεια ειναι αντικαταστατος, πρεπει ομως να φροντισεις να εχουν και μια μαγια αυτα οταν θα ξεκινησουν τη ζωη τους, αν αυτο καποιος το καταφερει με λιγες ωρες εργασιας μεγαλη μαγκια του, δεν ημουν τοσο ικανος.
Μη συκρινεις τις βορειες χωρες βορειες χωρες με την Ελλαδα, δεν υπαρχει καμια σχεση στη νοοτροπια των ανθρωπων αυτων με εμας.@ilias-a said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ο λόγος που αναφέρω δικά σας άτομα είναι για να καταλάβετε ότι αυτά που λέτε ελαφρά τη καρδία πολλές φορές τα λέτε εκ του ασφαλούς.
Μην τσαντίζεσαι. Ετσι είναι. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι μόνο εκείνοι δουλεύουν, ενώ δεν είναι έτσι.
Τώρα τι θέλει να ζήσει ο καθένας και αυτό σχετικό είναι.
Εξαρτάται από τα βιώματα του.
-
-
@gtsartsal said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το διάβασα νωρίτερα και το μάτι μου κόλλησε στην επιλογή του sugar daddy…
-
Ρε σύ Ηλία καπνίζεις; Έαν ναι επειδή το έκανες εσύ πρέπει να καπνίζουν και οι νέες γενιές;; Αυτή είναι η λογική σου
-
Οι 2.500.000 ηλιθιοι που λες, γενικα σου αρεσουν οιχαρακτηρισμοι, σε ποια γενια ανοικουν αραγε?@ilias-a Δουλευες απο χομπι;
Μηπως απο αναγκη;
Εγω αυτες τις στιγμες δεν τις σπαταλησα για κανενα πουστη , ουτε καν για την δικη μου δουλεια .Eιναι θεμα οργανωσης αλλα και εργαλειων που χρησιμοποιουν στην δουλεια και σε λογισμικο και σε μηχανηματα. Στα ποιο αναπτυγμενα κρατη ειναι πολυ καλυτερα ολα αυτα. Επισης στην Ελλαδα πολυ κοσμος εχει θεμα ανατροφης απο την οικογενεια και αυτο αντικατοπτριζει και στην εργασια. Και αλλα πολλα, πχ στα νεα σημερα για στρατια ΔΥ που εκβιαζαν οποιον εβρισκαν μπροστα τους. Τεμπη Ματι, τα τραινα που τα εχουν παρατησει κοκ.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2