-
Τον προσωπικό των νοσοκομείων με το ζόρι επαρκεί για τα πρωινά χειρουργεία.
Τα πρωινά χειρουργεία θα λιγοστέψουν κατά μαγικό τρόπο, σαν τα πρωινά ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία, όταν μπήκαν τα απογευματινά ραντεβού επί πληρωμή...Τους αφήνει να χειρουργούν και εξω, το πρωί θα είναι απέναντι στο ιδιωτικό, και το απόγευμα στο δημόσιο...
Όποιος έχει ιδιωτική πάει όπου θέλει, όποιος έχει εφκα που πας ρε καραμητρο... -
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το ίδιο το προσωπικό του νοσοκομείου. Σου λέει ένας γιατρός που χειρουργεί αναγκάζεται να σταματήσει στις 13-13:30, γιατί δνε προλαβαίνει να ξεκινήσει άλλο χειρουργείο, αφού στις 15:00 κλείνουν. Τώρα θα μπορεί να ξεκινήσει άλλο ένα χειρουργείο στις 14:00 και να τελειώσει στις 17:00 και εαν αντέχει ας κάνει και άλλο μετά.
Κάτσε βρε Φάνη,
δηλαδή οι ίδιοι γιατροί και το ίδιο νοσηλευτικό, καθαρίστριες , διοικητικό κλπ προσωπικό που δεν προλαβαίνει τα πρωινά χειρουργεία , τις βάρδιες και τις εφημερίες θα προλαβαίνει να κάνει και χειρουργία το απόγευμα δουλέυοντας περισσότερες ώρες;Και η αμοιβή τους θα είναι οι νόμιμες υπερωρίες και μεγάλο κίνητρο το γνωστό και υποχρεωτικό φακελάκι που θα χρεώσουν έτσι και αλλιώς και το απόγευμα , και απο την άλλη ο ασθενής εκτός απο το φακελάκι στους γιατρούς και τους νοσηλευτές θα πληρώνει και απο την τσέπη του ή την ιδιωτική του ασφάλιση επιπλέον και το δημόσιο νοσοκομείο;
Επίσης οι ίδιοι χειρούργοι και νοσηλευτικό προσωπικό επιτρέπεται ή μπορούν βιολογικά να αποδώσουν τόσες ώρες χειρουργικών επεμβάσεων;
Στα ιδιωτικά νοσοκομεία γίνονται προγραμματισμένα χειρουργεία απόγευμα;
Έτσι όπως το ακούω δεν βγαίνει , μόνο αν με κάποιο τρόπο εισέλθει νέο ιατρικό / νοσηλευτικό προσωπικό μπορεί να μπεί και νέα βάρδια χειρουργείων.
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Κάτσε βρε Φάνη,
δηλαδή οι ίδιοι γιατροί και το ίδιο νοσηλευτικό, καθαρίστριες , διοικητικό κλπ προσωπικό που δεν προλαβαίνει τα πρωινά χειρουργεία , τις βάρδιες και τις εφημερίες θα προλαβαίνει να κάνει και χειρουργία το απόγευμα δουλέυοντας περισσότερες ώρες;Ιδέα δεν έχω!! Δεν έχω διαβάσει το νομοσχέδιο, ούτε είμαι αυτός που το έφτιαξε ή θα το ψηφίσει. Ό,τι έχω ακούσει στο ραδιόφωνο. Πάντως ο Άδωνις δεν έλεγε για μη επάρκεια προσωπικού, αλλά ότι δεν υπάρχουν αρκετά χειρουργεία και ουσιαστικά το προσωπικό εργάζεται λιγότερες ώρες από όσες μπορεί να αποδώσει, γιατί ακριβώς δεν υπάρχουν χώροι να γίνουν περισσότερα χειρουργεία. Τώρα τι ισχύει και τι όχι, δεν ξέρω, δεν είμαι του επαγγέλματος.
-
-
Νομίζω κάποιος απο τους γιατρούς του φόρουμ θα μπορούσε να μας διαφωτίσει.
@panormus772 , @kostis20 αν δεν κάνω λάθος.Και την προηγούμενη φορά νομίζω ο Αδωνις είχε προσπαθήσει να το ξαναφέρει αυτό αλλά δεν τα καταφερε.
Τώρα τον έβαλα πάλι εκεί για να το ολοκληρώσει.
Εμένα μου μυρίζει για άλλη μια προσπάθεια να στείλουν πελάτες στα ιδιωτικά νοσοκομεία
Σου λέει με φακελάκι και κόστος χειρουργείου πλεόν οι ασφαλισμένοι θα έρχονται κοντά στο κόστος των ιδιωτικών χειρουγείων οπότε ειδικά για πιο απλά χειρουργεία θα λένε πάμε εκεί για 1000 1500 ευρώ διαφορά να τελειώνουμε...
-
@johnny-0 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Καλά έκανε ο Άδωνις ,
κατέβηκε μάγκας και καραμπουζουκλής ,
αφού δεν τον έβγαλε έξω να τους τον κουνάει στη μούρη και να τους λεέι 41% να λένε και ευχαριστώ οι διαμαρτυρόμενοι απο κάτω. -
ΑΣΧΕΤΟ - ΟΦ ΤΟΠΙΚ ΤΟ ΞΕΡΩ ΑΛΛΑ ...
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΤΕ , ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ , ΜΟΛΙΣ ΠΕΡΑΣΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΕΙΔΗΣΗ ΠΩΣ Ο ΧΑΜΙΛΤΑΝΑΡΟΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΜΕ FERRARI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!;;;;;;;;;;;;;;;;;;
-
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Οπότε ωραία η θεωρία, αλλα το θέμα ειναι στην πράξη τι γίνεται και αφού το κράτος αδυνατεί να προσφέρει έστω και τα βασικά (για πολλούς λόγους που δεν ειναι τη παρούσης), προτιμώ να το παραδεχετεί και να μου δώσει και μια εναλλακτική εκτός του ιδιωτικού.
Οι περισσότεροι θα επιλέξουν αυτήν την ενδιάμεση επιλογή, έστω και με δανεισμό.
Το θέμα όμως είναι πως από την στιγμή που η Πολιτεία αδυνατεί να αντεπεξέλθει στα κατοχυρωμένα από το Σύνταγμα και νόμους απαιτούμενα και υποχρεώσεις, θα πρέπει να γίνουν δικαστήρια επ αυτού και να αναζητήσουν τις ευθύνες των υπευθύνων.
Για παράδειγμα θα πρέπει ένα δικαστήριο να ζητήσει εξηγήσεις γιατί δεν κατάφερε το σύστημα υγείας να προσφέρει μέσα σε εύλογο διάστημα περίθαλψη. Δεν γίνεται άρρωστοι να περιμένουν πάνω από ένα έτος για μια επέμβαση.
Η Πολιτεία θα πρέπει να πείσει ότι έκανε χρηστή διαχείριση και επιλογες.Μονάχα έτσι θα σοβαρευτεί αυτό το κράτος. Θα ξέρει πως αν δεν λειτουργεί θα έχει νομικές συνέπειες.
Αυτό σημαίνει κράτος δικαίου.
Με συγκεκριμένες ευθύνες και δικαιώματα. -
@panormus772 , @kostis20 αν δεν κάνω λάθος.Και την προηγούμενη φορά νομίζω ο Αδωνις είχε προσπαθήσει να το ξαναφέρει αυτό αλλά δεν τα καταφερε.
Εμένα μου μυρίζει για άλλη μια προσπάθεια να στείλουν πελάτες στα ιδιωτικά νοσοκομεία
Σου λέει με φακελάκι και κόστος χειρουργείου πλεόν οι ασφαλισμένοι θα έρχονται κοντά στο κόστος των ιδιωτικών χειρουγείων οπότε ειδικά για πιο απλά χειρουργεία θα λένε πάμε εκεί για 1000 1500 ευρώ διαφορά να τελειώνουμε...
Μιλάμε για οριστική διαλυση στο ΕΣΥ.Εδω όλα λειτουργούν οχι απλά οριακά αλλά χίλιες φορές κάτω με ελάχιστους γιατρούς και νοσηλευτες ,τα απογευματινά χειρουργεία τους έλειπαν. Επίσης αν δ΄ωσει τελικά στους γιατρούς του ΕΣΥ δυνατότητα ιδιωτικού εργου ακόμα και ένα μικρό παιδί καταλαβαίνει πού θα πάει το πράγμα...
Αντι να κάνει προσλήψεις κάνει ολο αυτό .Οκ... -
@kostis20 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μιλάμε για οριστική διαλυση στο ΕΣΥ.Εδω όλα λειτουργούν οχι απλά οριακά αλλά χίλιες φορές κάτω με ελάχιστους γιατρούς και νοσηλευτες ,τα απογευματινά χειρουργεία τους έλειπαν. Επίσης αν δ΄ωσει τελικά στους γιατρούς του ΕΣΥ δυνατότητα ιδιωτικού εργου ακόμα και ένα μικρό παιδί καταλαβαίνει πού θα πάει το πράγμα...
Αντι να κάνει προσλήψεις κάνει ολο αυτό .Οκ...Αυτό βλέπω και εγώ που είμαι έξω από το σύστημα, ηρωικές προσπάθειες του προσωπικού, ειδικά οι νέοι γιατροί μέχρι τα 45-50 μιλάμε κάνουν λειτούργημα μαζί με το νοσηλευτικό προσωπικό σε εφημερίες και χειρουργεία, και δύσκολα παίρνουν φακελάκι προς τιμήν τους οι περισσότεροι, καλά για τους παλιούς και τους καθηγηταραδες δεν λέω κάτι συνεχίζουν το εμπόριο όπως ξέρουν, εκεί δεν αλλάζει τίποτα.
Βλέπω και τελευταία κάποιες περιπτώσεις γιατρών χειρουργών , που είναι καλοί και νέοι γιατροί να ψάχνονται με μετατροπές συμβάσεων από μισθωτοί σε μπλοκακηδες στα δημόσια νοσοκομεία με δυνατότητα να έχουν και ιδιωτικό γραφείο η να κάνουν χειρουργεία και σε άλλα νοσοκομεία με ανεξάρτητες συμβάσεις, δεν ξέρω τι παίζει με αυτό και πως ξεκίνησε.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το θέμα όμως είναι πως από την στιγμή που η Πολιτεία αδυνατεί να αντεπεξέλθει στα κατοχυρωμένα από το Σύνταγμα και νόμους απαιτούμενα και υποχρεώσεις, θα πρέπει να γίνουν δικαστήρια επ αυτού και να αναζητήσουν τις ευθύνες των υπευθύνων.
ωραία τα λες και συμφωνώ, αλλά μάλλον ζεις σε άλλη χώρα!! Αυτά στην Ελλάδα δεν θα γίνουν ποτέ, γιατί τα υπερ-λαμόγια κυβερνάνε τα άλλα λαμόγια. Το έχω πει, εαν δεν μας πάρει μια σοβαρή χώρα, κράτος σοβαρό δεν θα έχουμε ποτέ. Αφού ούτε το ΔΝΤ και τα μνημόνια το κατάφεραν, κανείς άλλος δεν θα το καταφέρει, τόσο απλά. Εδώ δεν γίνονται δικαστήρια για πιο απλά θέματα (π.χ. τράπεζες) και εσύ περιμένεις να δικαστούν μόνοι τους οι πολιτικοί!?!? αχαχαχα....καλό!!
-
Είναι απλό. Όλα σκοντάφτουν στην βουλευτική και τραπεζική ασυλία και στην παραγραφή.
Αυτά τα δύο εάν αλλάξουν, τότε δεν χρειάζεται να μας αγοράσει κανείς.
Θα λυθούν τα χέρια τον δικαστικών οργάνων και το κράτος δικαίου θα λειτουργήσει έστω και αργά.
Θεσμικά, οργανωμένα χωρίς λαϊκά δικαστήρια και φανατισμους.Για παράδειγμα, ειδες τι έγινε, έστω και για τα μάτια του κόσμου με τα εξοπλιστικά. Είδες πως μόλις εμφανίστηκε η συνθήκη και συγκυρία και δεν υπήρξε ασυλία, η δικαιοσύνη λειτούργησε και καταδίκασε τους υπεύθυνους πολιτικούς.
Αν είχες παρατηρήσει τότε είχαν μαζευτεί αρκετοί. Τώρα πέρασαν κάποια έτη που ξαναξεσαλωσαν.
Φαντάσου μια δεκαετία με ένα κράτος δικαίου να τρέχει και να ζητά εξηγήσεις από άπαντες υπευθύνους.
Φαντάσου, οι επόμενη γενιά πολιτικών τι θα κάνει και πόσο πιο σοβαροί θα ειναι!
-
"Σήμερα, κάποιος που δίνει φακελάκι πάει γρηγορότερα ή όχι;. Δεν θα έπρεπε καθόλου να συμβαίνει. Το πολεμάω, το απεχθάνομαι, το μισώ. Δυστυχώς όμως συμβαίνει.
Αντί να συμβαίνει παράνομα και εξωθεσμικά, θα συμβαίνει νόμιμα και θεσμικά. Άρα θα μειωθεί και το φακελάκι"
Ποιος μπορεί να επιχειρηματολόγησε με αυτόν τον τρόπο;;;;
Έχει τη φήμη ρήτορα!!!!
-
"Σήμερα, κάποιος που δίνει φακελάκι πάει γρηγορότερα ή όχι;. Δεν θα έπρεπε καθόλου να συμβαίνει. Το πολεμάω, το απεχθάνομαι, το μισώ. Δυστυχώς όμως συμβαίνει.
Αντί να συμβαίνει παράνομα και εξωθεσμικά, θα συμβαίνει νόμιμα και θεσμικά. Άρα θα μειωθεί και το φακελάκι"
Έχει τη φήμη ρήτορα!!!!
Καφριλικι κανονικό το επιχείρημα του.
Το οποίο και πάλι δεν στέκει, ποιος χειρουργός θα πάει ΚΑΙ για απογευματινό χειρουργείο χωρίς φακελάκι;
Με ποιο κίνητρο;
Επιπλέον φορολογημενη και με εισφορές αμοιβή μετά την βάρδια του ή την εφημερία του;Αν δεν μπουν ιδιώτες γιατροί με Τιμολόγιο Παροχής που έχουν ανάγκη την δουλειά δεν πρόκειται να δουλέψει το σύστημα αυτό.
Θα ανοίξουν και οι δουλειές για τους μελλοντικούς αποφοίτους των ιδιωτικών πανεπιστημίων ιατρικής της χώρας μας!
Και όλα αυτά σε βάρος των ασφαλισμένων που θα πληρώνουν από την τσέπη τους.
Θα κάνουν και χρυσές δουλειές και οι ασφαλιστικές αν συμπεριλάβουν στις καλύψεις τους και μέρος του κόστους των απογευματινών χειρουργείων.
-
Παιδιά ξέρετε τι συνθήκες επικρατου στα περισσότερα νοσοκομεία?ΣΤο ΚΑΤ ας πούμε νοσηλευθηκε γνωστός μου και τα είδε όλα .Ουτε σεντονια δεν υπήρχαν.
Ποιος θα παει εκει ενώ εχει ιδιωτική ασφάλεια?
Επίσης πόσες ώρες θα δουλευουν οι γιατροί?Θα ελεγχονται? Γιατι η νομοθεσία αλλά λεει...Θα εξακολουθουν να δουλεύουν μέρες ολοκληρες και θα κάνουν και απογευματινά χειρουργεία?
Μιλάμε οχι απλά για παραλογισμό αλλά για κοροιδια .
Απορώ γιατι πληρωνουμε εισφορές?Ας σταματήσουμε να πληρωνουμε λοιπόν αφού δε μπορεί το δημόσιο να ανταποκριθεί ούτε στα βασικά!Και το τονίζω αυτό .Ούτε στα βασικά!
Το θέμα είναι τι θα κάνουν οι φτωχοί ανθρωποι και οι συνταξιούχοι... -
@johnny-0 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Καλά έκανε ο Άδωνις ,
κατέβηκε μάγκας και καραμπουζουκλής ,
αφού δεν τον έβγαλε έξω να τους τον κουνάει στη μούρη και να τους λεέι 41% να λένε και ευχαριστώ οι διαμαρτυρόμενοι απο κάτω.Εργολαβία όλα ρε!
Να μη μείνει νηστικός κανένας πιστός Νεοδημοκράτης. -
Έχει τη φήμη ρήτορα!!!!
Λαϊκισμός και Προπαγάνδα του αισχίστου είδους, να λέτε τέτοια για τον υπουργό μας...
Ότι με κάθε απογευματινή
προβολήεγχείρηση, θα κάνει αποθεραπεία ο ασθενής με δωρεάν νανογιλέκο, δε λέτε τίποτα... -
Είναι απλό. Όλα σκοντάφτουν στην βουλευτική και τραπεζική ασυλία και στην παραγραφή.
Για αυτό σου λέω, μάλλον ζεις σε άλλη χώρα! Αυτό δεν πρόκεται να γίνει ποτέ, σιγά μην βγάλουν μόνοι τους τα μάτια τους. Για αυτό σου λέω, χώρα σοβαρή δεν θα γίνουμε, γιατί κανείς μας δεν θέλει, έχουμε μάθει στην λαμογιά, τον εύκολο τρόπο, την μαγκιά-κλανιά κλπ. και κοροϊδέουμε τους Ευρωπαίους που περιμένουν στις ουρές. Εδώ ειναι μάγκας όποιος προσπερνάει την ουρά στο φανάρι και χώνεται μπροστά - και όταν δεν τους αφήνω και πάνε να τρακάρουν, βρίζουν λες και φταίω εγώ. Οπότε, προσωπικά δεν έχω καμία ελπίδα για αυτή τη χώρα και για αυτό θα προσπαθήσω να φύγει ο γιός μου όσο πιο γρήγορα μπορεί και Ελλάδα καλοκαίρι για διακοπές.
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Έχει τη φήμη ρήτορα!!!!
Λαϊκισμός και Προπαγάνδα του αισχίστου είδους, να λέτε τέτοια για τον υπουργό μας...
Ότι με κάθε απογευματινή
προβολήεγχείρηση, θα κάνει αποθεραπεία ο ασθενής με δωρεάν νανογιλέκο, δε λέτε τίποτα...Πάντως το επιχείρημα του είναι φοβερό. Στο πρώτο μέρος μας λέει πως το πολεμάει, το απεχθάνεται και το μισεί αλλά τελικά στο δεύτερο μέρος το θεσμοθετεί.
Άρα, μας λέει πως δεν μπορεί να το κερδίσει, άρα μας λέει πως τα εργαλεία, μέθοδοι που χρησιμοποιεί δεν φέρνουν αποτέλεσμα. Άρα, μας λέει πως απέτυχε.
Ποιο στέλεχος σε ποια πολυεθνική θα έκανε τέτοιον απολογισμό στο ΔΣ και θα παρέμενε στη θέση του;
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2