-
Μην γράφετε σελίδες χωρίς νόημα.
Πιάστε την πολιτική παρά τα ντιενει που για τους διεθνιστές είναι σαν τους χιλιαστές για την Λουκά...
-
Καλά λέει ο cruiser , αφήστε τα ντιενέι πια.
Έχασε η ΝΔ τους μεγάλους δήμους της χώρας , δίνει όμως μάχη σήμερα να μην χαθεί και ο δήμος Χειμάρας.
Ο υπουργος ΠΡΟ-ΠΟ σήμερα μας διαβεβαιώνει πως οι αρχές και οι υπηρεσίες είναι πανετοιμες για το ενδεχόμενο επιθέσεων απο τζιχαντιστές.
Αυτό εμένα με ωθεί στο να ψάξω λίγο τα δικαιολογητικά για έκδοση κυνηγετικής άδειας και αγορά καραμπίνας.
Είναι δύσκολο;Θυμάμαι κάποτε είχα παει με ένα εργοδότη μου στη Μαλακάσα να δοκιμάσει μια καινούργια καραμπίνα , επαναληπτική , νομίζω έπαιρνε 5 φυσίγγια , είχε και λαβή σαν πολυβόλο θυμάμαι ,έριχνε σαν αυτόματο κατα ριπάς!
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Καλά λέει ο cruiser , αφήστε τα ντιενέι πια.
Έχασε η ΝΔ τους μεγάλους δήμους της χώρας , δίνει όμως μάχη σήμερα να μην χαθεί και ο δήμος Χειμάρας.
Ο υπουργος ΠΡΟ-ΠΟ σήμερα μας διαβεβαιώνει πως οι αρχές και οι υπηρεσίες είναι πανετοιμες για το ενδεχόμενο επιθέσεων απο τζιχαντιστές.
Αυτό εμένα με ωθεί στο να ψάξω λίγο τα δικαιολογητικά για έκδοση κυνηγετικής άδειας και αγορά καραμπίνας.
Είναι δύσκολο;Θυμάμαι κάποτε είχα παει με ένα εργοδότη μου στη Μαλακάσα να δοκιμάσει μια καινούργια καραμπίνα , επαναληπτική , νομίζω έπαιρνε 5 φυσίγγια , είχε και λαβή σαν πολυβόλο θυμάμαι ,έριχνε σαν αυτόματο κατα ριπάς!
-
Αν δεν παίζει κερατωμα με κουμπάρους και δεν είναι μαλωμένος κάποιος με παππούδες, πατεράδες, αδέρφια, θειους για τα κληρονομικα, δεν χρειάζεται καραμπίνα, γιατί όλο ατυχήματα γίνονται, περνάει ο ένας τον άλλο για αγριογούρουνο στις παραπάνω περιπτώσεις...
Εκτός βέβαια κι αν έχεις κάνα ακροδεξιο γείτονα και σε προσκαλέσει για κυνήγι, βγάλε μια άδεια...Κι ας βάλουμε και μια πηγή ελληνικού ντιενεη για τον Λαπ:
-
https://edition.cnn.com/middleeast/live-news/israel-news-hamas-war-10-17-23/index.html
...αμυαλοι οσφυοκαμπτες
εγκληματα πολεμου παντου και απο ολους
-
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Συγγνώμη θα νευριασεις ,αλλά τι πηγή να γράψω;; για τα αρχαίους ισπανικούς λαούς, για τους Βάσκους και τους Πελασγούς;, μπορείς να απευθυνθείς στο αγαπημένο σου ίντερνετ, λίγο προσοχή στις σελίδες που θα επισκεφθείς καθώς η αναζήτηση Πελασγοί, προ Έλληνες και λοιπά μπορεί να σε οδηγήσει σε πολύ περίεργες σελίδες. Προτιμώ πάντα βιβλία επί του θέματος.
Ως κύρια αφετηρία των Νεολιθικών πληθυσμιακών ομάδων αγροτών που έφθασαν στην Ελλάδα θεωρείται η Δυτική Ανατολία, δηλαδή η θαλάσ-σια διαδρομή, αν και σε μικρότερο βαθμό χρησιμοποι-ήθηκε και η χερσαία μέσω Δαρδανελίων. Από τα γενετικά στοιχεία προκύπτει ότι ο ελλαδικός ηπειρωτικός γεωγραφικός χώρος θα μπορούσε να θε-ωρηθεί ως ο πρώτος στην Ευρώπη όπου εμφανίστηκε Νεολιθική τεχνογνωσία (γεωργία) και πολιτισμός. Η καλλιέργεια των δημητριακών και η εκτροφή παραγω-γικών ζώων άρχισε τουλάχιστον το 7.000 π.Χ.
Στη συνέχεια, η επέκταση των Νεολιθικών πληθυσμι-ακών ομάδων, της γεωργικής τεχνολογίας και της κερα-μικής τέχνης από τον ελλαδικό γεωγραφικό χώρο προς την υπόλοιπη Ευρώπη έγινε με δύο κυρίως διαδρομές, μεσογειακή διαδρομή και χερσαία διαδρομή μέσω των κοιλάδων των ποταμών Αξιού-Δούναβη.
Στην πρώτη διαδρομή, ένα μέρος των Νεολιθικών εποίκων/αγροτών συνέχισε τη θαλάσσια μετακίνησή του δυτικά και έφθασε στη Σικελία, τη Νότια Ιταλία, τη Νότια Γαλλία και την Ανατολική Ισπανία (Εικ. 1, άσπρο χρώμα). Οι πληθυσμιακές ομάδες αυτές συνέβαλαν στον εποικισμό της Νότιας Ιταλίας (περ. το 6.000 π.Χ.) και στη συνέχεια εξαπλώθηκαν μέσω της Τυρρηνικής θάλασσας προς τις βορειοδυτικές ακτές της Μεσογείου,συμβάλλοντας στον εποικισμό εύφορων περιοχών της Μεσογειακής Γαλλίας και της Ιβηρικής. Κατά τη διάρκεια της μετακίνησής τους κατά μήκος των ακτογραμμών της Βόρειας Μεσογείου, οι Νεολιθικές πληθυσμιακές ομάδες διέδωσαν τη γεωργική οικονομία στους αυτό-χθονες κατοίκους και συνέβαλαν στον εκνεολιθισμό των κυνηγών-τροφοσυλλεκτών και τη δημιουργία στην Κεντρική και Δυτική Μεσόγειο πρώιμων γεωργικών εγκαταστάσεων που αναγνωρίζονται από διαφορετική τεχνοτροπία στην κεραμική που ονομάζεται εγχάρακτη αγγειοπλαστική Cardium.Σλάβοι και Βυζάντιο. Πλήθος ιστοριογραφίας. Αναφέρονται σε όλους μα όλους τους βυζαντινούς ιστορικούς καθώς και στην πιο απλή και σύντομη ιστορία του Βυζαντίου. Αν το θέλεις τόσο πολύ να σου προτείνω και βιβλία για το Βυζάντιο. Θα μου πεις , μπορεί να είσαι και αρνητής της καθόδου των Σλάβων, προσωπικά ποτέ δεν έγραψα ότι έσφαξαν τους Έλληνες, αλλά έκαναν πολλούς αιώνες να αφομοιωθούν. Ας μην ήταν η μετανομασια των οικισμών επί Μεταξά έως τη δικτατορία και ακόμα τα μισά χωριά της ηπειρωτικής Ελλάδας θα είχαν σλαβικά ονόματα. Επίσης πλήθος τοπονυμιων έχουν ακόμα και σήμερα σλαβική προέλευση.
Αυτά, δε φοβάμαι τις πηγές που τόσο αγαπάς ειλικρινά, αλλά με φιλική διάθεση γράφεις μεγάλες ιστορικές ανακρίβειες, στο επισημανα και νωρίτερα.
Μην ειρωνεύεσαι τις πηγές μου! Είναι αρκετά καλές. Περιμένω να μου πεις τις δικές σου πηγές και τον εκδοτικό οίκο για να δω για ποια βιβλία λες.
Δεν εμφιςβητω την ύπαρξη σλαβικών χωριών. Γνωρίζω ότι υπήρχαν μέσα στην βυζαντινή αυτοκρατορία. Δεν μίλησα ούτε για σφαγές ούτε για τίποτα. Μίλησα για την θεωρία που επικρατούσε και την χρησιμοποίησαν μετέπειτα κάποια απολυταρχικά καθεστώτα. Εδώ ξαναγίνεται αναφορά στους Ισπανούς
Σε εμπεριστατωμένη μελέτη (2017) εξετάστηκε (Stamatoyannopoulos et al., 2017) η γενετική σύσταση των Πελοποννησίων με τις πλέον σύγχρονες γενετικές μεθόδους. Προκειμένου να διερευνηθεί αν εξαλείφθηκαν οι Μεσαιωνικοί πληθυσμοί της Πελοποννήσου ή/και αν ο εξελληνισμός των Σλάβων έγινε από τη μεταφορά στην Πελοπόννησο εξελληνισμένων πληθυσμών της Μικράς Ασίας, αλλά και Αρμενίων κατά τους Βυζαντινούς χρό-νους, οι ερευνητές προέβησαν σε αντίστοιχες συγκρίσεις:
Διαπιστώθηκε, ότι υπάρχει σαφής διάκριση των Πελο-ποννησίων από τους Σλαβικούς πληθυσμούς, οι οποίοι εντάσσονται σε ενιαία γενετική ομάδα. Επιπρόσθετα, όλοι οι πληθυσμοί από τη Μικρά Ασία ομαδοποιούνται γενετικά ξεχωριστά από τους Πελοποννησίους. Συνολικά, αυτά τα αποτελέσματα δεν είναι συμβατά με τη θεωρία της εξάλειψης των Μεσαιωνικών Πελοποννησίων και της αντικατάστασής τους από Σλάβους ή/και εποίκους από τη Μικρά Ασία. Η ανάλυση επιμειξίας της γενετικής σύστα-σης των Πελοποννησίων με την αντίστοιχη από τέσσερις Σλαβικούς πληθυσμούς (Λευκορώσους, Ρώσους, Πολω-νούς και Ουκρανούς) έδειξε ότι ναι μεν υπήρξε Σλαβική μετανάστευση στην Πελοπόννησο, αλλά το ποσοστό Σλαβικής επιμειξίας μεταξύ των Πελοποννησιακών πλη-θυσμών κυμαίνεται από 0,2% έως 14,4%. Με άλλα λόγια, οι Σλάβοι δεν εξάλειψαν τους γηγενείς Ελληνικούς πλη-θυσμούς και δεν πήραν τη θέση τους, όπως υπέθεσε ο Φαλμεράυερ. Η μελέτη επίσης καταρρίπτει οποιονδήποτε ισχυρισμό ότι οι Τσάκωνες και οι Μανιάτες έχουν Σλαβική καταγωγή. Στη Μέσα Μάνη και στη Νότια Τσακωνία η Σλα-βική γενετική επιμειξία δεν ξεπερνά το 1%, ενώ αντίστοιχη ανάλυση κοινής καταγωγής με τους Ιταλούς έδωσε τιμές που κυμαίνονταν από 14,2% έως 25,3%. Με άλλα λόγια, οι Μανιάτες και οι Τσάκωνες, που κατά τον Φαλμεράυερ ήταν Σλαβικής καταγωγής, έχουν ελάχιστα ποσοστά Σλα-βικής επιμειξίας. Σε ευρύτερο πλαίσιο, σύμφωνα με τη μελέτη, οι Πελοποννήσιοι διαφέρουν γενετικά από τους τέσσερις Σλαβικούς πληθυσμούς, ενώ έχουν σημαντική κοινή γενετική κληρονομιά με πληθυσμούς της Νότιας Ευρώπης (Ιταλούς=85%-96%, Ισπανούς=54%-62%, Γάλ-λους=39%-43%). Συνολικά, τα αποτελέσματα αυτά δεν συνάδουν με τη θεωρία της εξάλειψης των Μεσαιωνικών Πελοποννησίων και της αντικατάστασής τους από Σλά-βους ή/και Μικρασιάτες αποίκους και καταρρίπτουν θεω-ρίες για την προέλευση των σημερινών Πελοποννησίων/ Ελλήνων από Σλάβους.Για παρέθεσε τις δικές σου πηγές και πάνω σε τι στηρίζονται οι αφηγήσεις τους;
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
https://edition.cnn.com/middleeast/live-news/israel-news-hamas-war-10-17-23/index.html
...αμυαλοι οσφυοκαμπτες
εγκληματα πολεμου παντου και απο ολους
ώ ρε μάνα μου...
δεν είμαστε με τα καλά μας!
Τι δουλειά έχει να πάει εν μέσω πολέμου στο Νετανιάχου;;;
Τι στοχοποίηση της χώρας μας είναι αυτή;
Έχει πάει άλλος πρόεδρος - ΠΘ στο Ισραήλ αυτές τις μέρες;Τους παίζει μπαλίτσα όλους ο Νετανιάχου και βρήκε απο εμάς να ξεκινήσει η εμπλοκή της ΕΕ στον πόλεμο;
Μαγκιά στον Ερντογάν είναι αυτό τώρα;Ποια καραμπίνα που έλεγα παραπάνω;
Θα μας σκάνε οι τζιχαντιστές σε κάθε γωνιά!!!!
Τούτο εδώ βγαίνει με κυνηγετική άδεια;
https://aselkonarms.com/urun-kategori/shotguns/tactical/ask-12-mag-fed/ -
Κι ο Σολτς στοχοποίησε τους Γερμανούς και τη Γερμανία. Στο Ισραηλ είναι ακόμα νομίζω...
-
Γιατί είναι κακό το να πάει στο Ισραήλ; Μεσογειακή χώρα είμαστε και οφείλουμε να είμαστε ενεργοί σε αυτό το ζήτημα. Εξάλλου ήδη οι Τούρκοι άρχισαν να κινούνται, παριστάνοντας τους ηγεμόνες της περιοχής. Οφείλουμε να κινηθούμε, έστω και μόνο για τις εντυπώσεις.
-
@alexandros-s said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Γιατί είναι κακό το να πάει στο Ισραήλ; Μεσογειακή χώρα είμαστε και οφείλουμε να είμαστε ενεργοί σε αυτό το ζήτημα. Εξάλλου ήδη οι Τούρκοι άρχισαν να κινούνται, παριστάνοντας τους ηγεμόνες της περιοχής. Οφείλουμε να κινηθούμε, έστω και μόνο για τις εντυπώσεις.
Καιιιιιιιι......σου ρχεται
-
Τι λέτε βρε παιδιά , τι δουλειά έχουμε εμείς εκει κάτω εν μέσω πολέμου;
Ο Σολτς είναι ουσιαστικά ο ηγέτης της ΕΕ και πήγε να δώσει ένα μήνυμα προς Ιραν και Χεσμπολάχ με αντίβαρο το να εξασφαλίσει ανθρωπιστική βοήθεια και οδούς διαφυγής των Παλαιστηνίων.
Οι Τούρκοι έιναι πάρα πολλά χρόνια στην περιοχή με στρατιωτική παρουσιά και τα γνωστά αλήτικα παιχνίδια εναντίον των Κουρδων στην Συρία.
Έχουν λόγο και είναι μέσα στην σκοτεινή τους ατζέντα με πάρε δώσε με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ να ανακατεύονται πάντα στην Μέση Ανατολή.Εμείς τι έχουμε να κερδίσουμε απο αυτό;
Ας περιμένουμε να δούμε λοιπόν τι μπορούμε να εγγυηθούμε εμείς ως Ελλάδα.
-
@alexandros-s said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Γιατί πρέπει να κρατάμε ουδέτερη στάση και να μην είμαστε τα πιο πρόθυμα σκυλάκια του ΝΑΤΟ. Επισης καλό θα ήταν ειδικά και λόγω γεωγραφικής θέσης, να μην κάνουμε τη χώρα στόχο. Βέβαια μιλάμε για το τζιμάνι τον Κούλη που έστελνε όπλα στην Ουκρανία, εξωτερική πολιτική από ΙΕΚ Τραχανομαγουλας.
Έχουμε μπλέξει με ανίκανους και επικίνδυνους τύπους. Για να φάνε κάνα ΕΣΠΑ ή να διορίσουν κάνα βύσμα ξάδερφο καλοί είναι, για πιο πάνω δε μπορούν τα παιδιά.
-
-
Εγώ πάντως μια χαρά ευτυχισμένους τους βλεπω στα ΗΑΕ, το Κατάρ, το Κουβέιτ κτλ. Στσ κράτη που η Δύση τα έχει καταστρέψει εκπαιδεύοντας και εξοπλίζοντας παρανοικούς τύπους ή σαμποτάροντας τα καθεστώτα, ε είναι λίγο λογικό να μη θέλουν να κάτσουν.
-
Ανεξαρτήτως της άποψης που έχει ο καθένας για τον Μητσοτάκη, είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας και πρέπει να πάει εκεί. Όλοι οι πρωθυπουργοί που ενδιαφέρθηκαν σε αυτές τις στιγμές να δώσουν έστω το παρόν, είχαν θετικό πρόσημο για τους εμπλεκόμενους λαούς. Δείχνεις ότι νοιάζεσαι στα δύσκολα και αυτό δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για μελλοντικές καλές σχέσεις και με κάποιον τρόπο πάντα βοηθάει.
-
Μακάρι να είναι έτσι τα πράγματα , ας δείξει και ένα πιο ειρηνευτικό προφίλ στην συνάντηση , να δώσει ένα στίγμα αποσυμφόρησης έστω για τις εντυπώσεις.
Οι Τούρκοι διαβάζω ήδη άρχισαν να πιέζουν στο θέατρο των εντυπώσεων πως θέλουν να συμμετέχουν άμεσα σε διαπραγματεύσεις για εκεχυρία.
Ας κάνουμε και εμέις κάτι τέτοιο και να τους κλέψουμε τον ρόλο.
Θα μπορούσαμε άνετα.
Οι Ισραηλινοί έχουν τους Τουρκους στην μπούκα απο την μία , και απο την άλλη το όνομα Ελλάδα λόγω ΠΑΣΟΚ και Παπανδρέου ανασύρει θετικές μνήμες για τους Παλαιστήνιους.
Οι υπόλοιποι στην περιοχή έχουν ακόμη στα ζωνάρια τα όπλα , οι Αμερικάνοι τους κρατάνε ακόμη οριακά μην εκραγούν , κάποιο αντάλλαγμα θα πρεπεί να τους έχουν υποσχεθεί , ο Νετανιάχου έχει πολλά εσωτερικά προβλήματα ήδή , υπάρχει μεγάλη πίεση διεθνώς , ίσως ψάχνει διέξοδο.
Δεν είναι τυχαίο πως αναβάλει συνεχώς τις χερσαίες επιχειρήσεις.
-
#amialoi_stratokavloi
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αν δεν παίζει κερατωμα με κουμπάρους και δεν είναι μαλωμένος κάποιος με παππούδες, πατεράδες, αδέρφια, θειους για τα κληρονομικα, δεν χρειάζεται καραμπίνα, γιατί όλο ατυχήματα γίνονται, περνάει ο ένας τον άλλο για αγριογούρουνο στις παραπάνω περιπτώσεις...
Ναι βρε , φυσικά και κάνω πλάκα , τα όπλα συνήθως σκοτώνουν ...αδεια απο βλακεία , σε στιγμές παραφροσύνης , και σε περιπτώσεις εγκληματικών ενεργειών μόνο χειρότερα θα μπορούσαν να κάνουν τα πράγματα απέναντι σε επαγγελματιες με εμπειρία στη χρήση τους.
-
@piliourits Δεν έχω να πω τίποτα άλλο παρά ντροπή. Το κόμπλεξ που έχεις μέσα σου είναι τόσο πασιφανές και σε οδηγεί σε ρατσιστικό κρεσεντο με εμφυλιακα υπονοούμενα.
Μας κάνεις επίδειξη της ποιότητας σου.
Πραγματικά, μετά απορείς γιατί ο κόσμος ψηφίζει γελοίους; Μήπως διότι η ρητορική η δική σου και των ομοίων σου είναι γελοιοδεστερη;
Και όλα αυτά διότι πιστεύεις και παραθέτεις κάποιες θεωρίες ως απάντηση στην επιστημονική τεκμηρίωση αρνούμενος τα δεδομένα που αυτή εξάγει.
Κρίμα, δεν έχω να πω κάτι άλλο.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@piliourits Δεν έχω να πω τίποτα άλλο παρά ντροπή. Το κόμπλεξ που έχεις μέσα σου είναι τόσο πασιφανές και σε οδηγεί σε ρατσιστικό κρεσεντο με εμφυλιακα υπονοούμενα.
Μας κάνεις επίδειξη της ποιότητας σου.
Πραγματικά, μετά απορείς γιατί ο κόσμος ψηφίζει γελοίους; Μήπως διότι η ρητορική η δική σου και των ομοίων σου είναι γελοιοδεστερη;
Και όλα αυτά διότι πιστεύεις και παραθέτεις κάποιες θεωρίες ως απάντηση στην επιστημονική τεκμηρίωση αρνούμενος τα δεδομένα που αυτή εξάγει.
Κρίμα, δεν έχω να πω κάτι άλλο.
Κι εγώ κρίμα λέω, που όταν εμαθες ότι ο Ντιέγκο υποστηριζει πολιτικά μια κατεύθυνση, έκανες δεξιά στροφή για χάρη μιας προσωπικής εχθρας.
Κρίμα και που προσπαθείς να πας κόντρα με αυτούς τους όρους και τόσο ερασιτεχνισμο, σε άνθρωπους που ξέρουν για τι μιλάνε όπως ο σιβιλ.
Έχεις υποβιβασει πολύ τον εαυτό σου με αυτά τα δύο.
Τέλος πάντων, αν και δεν έχω χρόνο να τα εξετάσω, μας χρωστάς μια πηγή και μελέτη που να λένε ότι, αν σε δύο άτομα νεκρά με 2000 χρόνια διαφορά, βρεθεί ίδιο ντιενεη, άρα ανήκουν στο ίδιο Έθνος και πολιτισμό, μιλούσαν την ίδια γλώσσα και είχαν κοινή συνείδηση.Πριν ήσουν απλά ισχυρογνώμων, τι άλλαξε τώρα;
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2