-
Τα λάδια ποτέ δεν τα είχαν με αντικλεπτικα... μη τρελαθουμε κιόλας. Σε μια χώρα που παράγει λαδι.
Απλώς έγινε τόσο ακριβό που βάζει σε σκέψεις μερικούς να τα κλέψουν
-
Να συμπληρώσω ότι το λάδι στα σουπερμάρκετ ακόμα και το παρθένο είναι μέτριο. Γίνεται ανάμιξη με τις ευλογίες του νόμου σε μεγάλο ποσοστό με άλλα είδη λαδιών.
Το ίδιο και το μέλι με γλυκαντικά και ζάχαρη.
Τα έχουν κάνει σαν τα μούτρα τους.
-
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Για τον ίδιο λόγο που έχουν και στους καφέδες εδώ και χρόνια αλλά εκεί το κάνουμε γαργάρα…
Σε ΣΜ Αγγλία οι καφέδες στο ράφι είναι dummy (συσκευασία μόνο), στο ταμείο πληρώνεις και σου δίνει τον κανονικό...
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Για τον ίδιο λόγο που έχουν και στους καφέδες εδώ και χρόνια αλλά εκεί το κάνουμε γαργάρα…
Και για τα ξυραφάκια να πείτε.
Γιατί τα έχουν στα ταμεία μέσα σε ειδικές θήκες;Δεν το είχα προσέξει, άλλωστε εδώ και χρόνια δεν χρησιμοποιώ…
-
10.80euro αγόραζα το δίλιτρο λάδι Βόρειο Μυλοπόταμο από Σκλαβενίτη.
22.80euro έχει πάει τώρα. Τα ίδια και η φέτα και όλα. Όλα έχουν ακριβύνει.Πάντως σε όσα σούπερ μάρκετ πάω δεν βλέπω να είναι άδεια από κόσμο. Πάντα γεμάτα είναι από πελάτες και υπάρχει και κόσμος να περιμένει από έξω πριν ανοίξουν.
-
Αγοράζουν με τα ίδια λεφτά μικρότερες ποσότητες. Εάν δεν πάνε σουπερμάρκετ δεν θα μπορούν να ζήσουν αφού πλέον δεν υπάρχουν μπακάλικα της γειτονιάς
-
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πονηριά η κατάργηση του ρευστού;;;
Ως πονηριά λογικά εννοεί ο φίλος τις ανέξοδες μπαρούφες που λένε κάποιοι πολιτκοί ενώ ξέρουν πως δεν εφαρμόζεται υποχρεωτικά.
Η ουσία όπως το έχουμε ξαναπεί είναι πως χρειάζονται σοβαρά και μετρήσιμα κίνητρα για την χρήση ηλεκτρονικού χρήματος.
Όλα αυτά όμως απαιτούν την ριζική αλλαγή του φορολογικού συστήματος που βραχυπρόθεσμα θα δημιουργήσει θέμα στα φορολογικά έσοδα και δεν θα κουμπώνει τοexcellάκι του κάθε μπακάλη υπουργού οικονομικών και θα χαλάσει την σούπα των κοπριτών του κόμματος που με βάση αυτό μοιράζουν pass και χαρτζηλίκια στους συνταξιούχους για να εξασφαλίζουν την επανεκλογή τους.Τα είχε βάλει σε δρόμο ο Βαρουφάκης όλα αυτά με συγκεκριμένες οικονομετρικές μελέτες που παρουσίαζε στους θεσμούς και στα eurogroup τότε , αποαιτούσαν προσαρμογή σε βάθος δεκαετίας ,αλλά εκεί μιλάμε για άλλου είδους κοπρίτες που ήθελαν να κλείσουν τα δικά τους excellάκια για να δείξουν πως τιμώρησαν τους κλέφτες έλληνες και εξασφαλίζαν απόλυτα τα χρήματα που δανείζαν.
-
Ok. Λεφτά υπάρχουν...
Καταγραφή αύξησης τζίρου είναι αυτό. Δηλαδή είτε ο κόσμος αγοράζει περισσότερα με τις τιμές σταθερές είτε το ίδιο ή και λιγότερο με υψηλότερες τιμές.
Προφανώς το δεύτερο συμβαίνει. Εκτός αν η μαύρη οικονομία είναι τόσο μεγάλη που όλοι βγάζουν φράγκα
-
Οπότε φταίει η Microsoft που δημιούργησε το Excel
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εγώ βλέπω πάντως, πως αν θίξω τον Κούλη, ο τοίχος ανταποκρίνεται.
Ναι γιατί έχεις κουράσει με τα πολιτικά. Πραγματικά όμως.
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
...Πάντως στα καύσιμα πιάσαμε σε ονομαστικές τιμές την Νορβηγία, σε πραγματικές τιμές βάσει εισοδήματος έχουμε φύγει από την κατάταξη του πλανήτη, ξαχνουμε άλλους γαλαξίες.
Προς Θεού δεν φτάνει ο Κούλης!
Από πού θα εισπραχθουν οι φόροι στο μπ@υρδελο που ζούμε; από τους ΕΕ που 7 στους 10 δηλώνουν αφορολογητο εισόδημα;
-
Ok. Λεφτά υπάρχουν...
Έχουν κόψει απο αλλού βρε στορμ και κυρίως απο τα μαγαζιά της γειτονιάς που λέμε.
Με την πανδημία και με την ακρίβεια εδώ και 1,5χρόνο κατευθύνθηκαν οι πάντες πλέον στις αλυσίδες λόγω της δύναμης που έχουν να πετυχαίνουν καλύτερες τιμές απο τους μικρούς και μεσαίους.
Ένδυση , παιχνίδια , επιπλα κλπ όλοι πάνε πλέον στις μεγάλες αλυσίδες για αυτό και οι τζίροι που ανακοινώνουν + φυσικά την επίδραση του πληθωρισμού.
Ακόμη και στο χονδρεμπόριο τείνουν έχουν εξαφανιστεί πολλοί μικροί παιχτες απο την αγορά που είχαν ένα μερίδιο ειδικά στην επαρχία.
Καλά για τράπεζες και καύσιμα δεν το συζητάμε εκεί μιλάμε για καρτέλ που έχει πλέον ξεσαλώσει.
-
Ειδικά οι τράπεζες….50 μέρες ταλαιπωρούμαι για το αυτονόητο.
Κλείνω τα πάντα πλέον,δεν αξίζει να αφήνεις ευρώ στους αλήτες…το μόνο που κρατάω είναι ένας λογαριασμός για τον μισθό και μια κάρτα για τα ταξίδια…ούτε ομόλογα,ούτε συνταξιοδοτικά ούτε τίποτα… -
Λάδι κατευθείαν από παραγωγό να ξέρουμε τι αγοράζουμε. Πήρα πέρσι έναν τενεκέ 65 ευρώ. Ακόμα έχω τον μισό θα με βγάλει άλλους 5-6 μήνες άνετα. Μετά θα πάρω πάλι έναν τενεκέ, λιγο πιο ακριβά. Από ΣΜ εχω να αγοράσω λάδι από το 2010.
-
Και εγώ έχω στον περιβάλλον μου ανθρώπους με δική τους παραγωγή και μου δίνουν κάθε έτος.
Η διαφορά είναι τεράστια. Είναι γλυκό το λάδι, και ελαφρύ. Τρώω λάδι με ψωμί και για κανονικό φαγητό. Τόσο νόστιμο. Άντε και καμιά ελια. Εμένα αυτά μου αρέσουν. Είμαι πολύ ολιγαρκής.
Ευλογημένος καρπός. Τυχερές όσες χώρες τον έχουν σε αφθονία
Πάω παίρνω απο το σουπερμάρκετ το καλύτερο παρθένο, και καλά. Πικρό στον λαιμό, βαρύ! Καμία σχέση.
Εντωμεταξυ το κουκούτσι γίνεται και καύσιμη ύλη και καύσιμο
-
@elteo said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
...
Πάντως στα καύσιμα πιάσαμε σε ονομαστικές τιμές την Νορβηγία, σε πραγματικές τιμές βάσει εισοδήματος έχουμε φύγει από την κατάταξη του πλανήτη, ξαχνουμε άλλους γαλαξίες.
Προς Θεού δεν φτάνει ο Κούλης!
Από πού θα εισπραχθουν οι φόροι στο μπ@υρδελο που ζούμε; από τους ΕΕ που 7 στους 10 δηλώνουν αφορολογητο εισόδημα;
Άλλο αφήγημα - δικαιολογία τούτο;
Οι φόροι ως ποσοστό στα καύσιμα είναι σταθεροί εδώ και αρκετά χρόνια.
Τα ιστορικά ρεκόρ κερδών στα διυλιστήρια τα έχεις ακούσει;
Αυξήθηκε η κατανάλωση σε ποσότητες;
Μόνο στις τιμές οφείλεται και τα παιχνίδια που κάνουν με τις αγορές και τα αποθεματα , αλλίως θα διατηρούσαν με αυξημένους τζίρους τα ίδια κέρδη με τα προηγούμενα χρόνια.Όλες οι μελέτες παγκοσμίως έχουν καταλήξει πως ο πληθωρισμός οφείλεται κυριώς στην αύξηση κερδών των επιχειρήσεων -φυσικά οχι με την ασιχότητα που συνέβη στην χώρα μας - και όχι στα αυξημένα εισοδήματα ή την ζήτηση που είναι το φυσιολογικό στην οικονομική επιστήμη.
Και αντίστοιχα κερδισμένο βγήκει και το κράτος - δηλαδή το κόμμα αφου τα έφαγαν όλα- απο τις τιμές των καυσίμων με τα αυξημένα έσοδα σε ΕΦΚ και ΦΠΑ.
Αντίστοιχα και απο τους υπόλοιπους κλαδους της αγοράς με τον πληθωρισμό και την αισχροκέρδια των αλυσίδων το κράτος πολλαπλασίασε τα έσοδα του.Άρα μιλάμε για μια βίαιη μεταβίβαση πλούτου απο τους πολίτες στις επιχειρήσεις και στα κράτη.
Τις ανακοινώσεις του ΥΠΟΙΚ για αύξηση των φορολογικών εσόδων πολύ πανω απο τους στόχους δεν τις έχεις ακούσει;
Ο αιμοπότης Τσίπρας ούτε στα όνειρα του δεν θα μπορούσε να φανταστεί τέτοια Σταλινική φοροεπιδρομή στα εισοδήματα. -
@elteo said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εγώ βλέπω πάντως, πως αν θίξω τον Κούλη, ο τοίχος ανταποκρίνεται.
Ναι γιατί έχεις κουράσει με τα πολιτικά. Πραγματικά όμως.
Λυπάμαι, αλλά δεν ξέρω αν φταίω εγώ ή οι λαδέμποροι και οι απόγονοί τους.
Εννοείται πως αν σε κούρασα εγώ, ζητάω ταπεινά συγνώμη, κι από εσένα και τον Νάσο, κι οποιονδήποτε άλλο κουρασμένο, γιατί με τίποτα, μα με τίποτα όμως, δεν θα τολμούσα τέτοια συμπεριφορά αν ήξερα ότι σας κουράζει, που να φανταστώ ότι οι Νεοδημοκράτες είναι τόσο ευαίσθητοι.
-
Ποιο μήνυμα περνάει ο Broker;
Το όποιο μήνυμα για τις πατριωτικές αρχές και βάσεις της αριστεράς που κυριώς θεμλιώθηκε με τον Αντρέα ας πούμε.
Αλλά πιο πολύ επιμένω στον τρόπο επικοινωνίας του μηνύματος στην σύγχρονη εποχή που κανείς δεν διαβάζει αναλυτικά άρθρα και μελέτες , πόσο μάλλον να παρακολουθήσει μια πολύωρη και σοβάρή συνέντευξη τύπου όπως του Ανδρουλάκη προχθές στο Ζάπειο που απάντησε με καταπληκτική αρτιότητα και επιχειρηματολογία σε όλα όσα ερωτήθηκε.
Στην καλύτερη περίπτωση να ξεγελαστέι λίγο ο εγκέφαλος μέσα απο μονόλεπτα - δίλεπτα των ειδήσεων απο παρουσιάσεις Γκαιμπελικής εμπνεύσεως όπως πχ αυτή του Μητσοτάκη στην ΔΕΘ τις προάλλες με μισό στρέμμα απο πίσω οθόνες να δείχνουν διασώστες , πυροσβεστικά, αεροπλάνα , μαγικές εικόνες δηλαδή σε σχέση με την πραγματικότητα , μια ομιλούσα κεφαλή μέσω auto que σε πρώτο πλάνο , κσι μαριονέτες απο κάτω να χαχανίζουν αντί να σπρώχνονται μεταξύ τους ποιος θα τον πρωτορωτήσει : ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ Ή ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΣΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΦΙΑΣΚΟ , ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;;;;
Ο Κασελλάκης το πήγε ένα ακόμη βήμα παρακάτω , βιντεάκια άρτια σκηνοθετημένα , σε σύντομη διάρκεια μεγαλύτερη απο ένα tik tok , αλλά με μεγάλους υπότιτλους.
Το πιο σημαντικό είναι οι υπότιτλοι , καθώς πλέον ο εγκεφαλός μας εκεί που έχει καταντήσει, κατα το σκρόλινγκ σε εφαρμογές και site , εκτός απο το ότι δεν μπόρεί να διαβάσει πάνω απο 2-3 γραμμές σε στύλ ατάκας -για άνοιγμα λίνκ και διάβασμα άρθρων δεν το συζητάμε- βαριέται να δεί ακόμη και μια κινούμενη εικόνα που θα τον δελεάσει να ανοίξει το βίντεο , οπότε στην προεπισκόπιση του βίντεο οι υπότιτλοι σε βοηθάνε να χαζέψεις λίγο , σε τραβάει η ατάκα , ανοίγεις το βίντεο , σε γοητέυει η χαρισματική παρουσία του , έχει και ωραία σκηνοθεσία , οι προτάσεις και λέξεις είναι διαλεγμένες μία μια να κεντρίσουν το ενδιαφέρον επιφανειακά , τσουπ ... αναφωνεί "Κασελλάκη αγόρι μου" ο vagkirk μόλις του πετάξει στην ίδια πρόταη τις λέξεις ,ΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΑΝΔΡΕΑΣ -ΠΑΤΡΙΔΑ.PS: Δείτε αυτό που ανέβασε πριν λίγο
https://x.com/skasselakis/status/1705486090587484440?s=20Κατέβηκε χθές τις πρώτες πρωινές ώρες την παραλιακή και έφτασε Σούνιο να προλάβει την ανατολή του ήλιου, με κάτι που νομίζω πως είναι άσσος προηγούμενης γενιάς ( +1000 απο εμένα καθώς δεν διάλεξε κάποιο σύγχρον ξενέρωτο B suvάκι , αν και εγώ αν ήμουν στην επικοινωνικαή του ομάδα θα του πρότεινα ένα Vitara ) να παρουσιάσει ένα σύντομο αφήγημα - κάλεσμα για τις αυριανές εκλογές.
Εξαιρετικός , ακούραστος , ότι θέλει η εποχή μας και δίνει πολύ τροφή για σκέψη για το που έχουμε καταντήσει ως κοινωνία,
Αν το συγκεκριμένο βίντεο αποτελούσε σενάριο επεισοδίου του "Κωνσταντίνος και Ελένή" πριν είκοσι χρόνια με τον ωραίο εκείνο τύπο που έπαιζε τον ρόλο του Φουστάνου με τίτλο "Φουστάνος για Πρόεδρος" , να κατεβαίνει με την Πόρσε του Σούνιο και να λέει τα ίδια λόγια περίπου θα ρίχναμε πολύ γέλιο και θα λέγαμε "ρε τους φούστηδες τι σκέφτηκαν" για τους σεναριογράφους.
-
Το κράτος να βγάλει αμοιβή για τους ΕΕ και όσους άλλους μέσω του ΦΠΑ λειτουργούν υποχρεωτικά ως φοροεισπράκτορες, λες και είναι ΔΥ και δουλεύουν στην Εφορία. Να τους δίνει ένα ποσοστό του ΦΠΑ.
Και να εξασφαλίσει στους ΕΕ σε περίπτωση που μείνουν άνεργοι, μισθό ίσο με τον ελάχιστο μισθό που παίρνει ένας ΔΥ.
Δεν μπορεί η μισή Ελλάδα να δουλεύει στο Δημόσιο και το πρόβλημά μας να είναι οι άλλοι μισοί, ΙΥ και ΕΕ. Που σε τελική ανάλυση πληρώνουν και τους μισθούς και όλα τα έξοδα του Δημοσίου.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2