-
@pgs said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ποιος είναι αυτός; Έχει όνομα;
Μήπως κάποιος που ζητούσε να σταματήσει ο Κούλης τα επιδόματα;Ακριβώς αυτό!
Μια απόλυτα σωστή φιλελεύθερη άποψη εκφρασμένη από εμένα πολλές φορές.Εκατοντάδες εκατομμύρια πεταμένα στον κάλαθο των αχρήστων, οι λεγόμενες μεταβιβαστικες πληρωμές ως καρκίνωμα της οικονομίας.
Ως άνθρωπος δεν είμαι περιχαρακωμενος πίσω από συγκεκριμένες ιδεολογίες και επειδή έχω σπουδάσει οικονομικά σε κάποια βασικά πράγματα συμφωνώ απόλυτα με τον φιλελευθερισμό που έχει στο επίκεντρο του την ελευθερία των ιδεών , εμπορίου , μετακίνησης κεφαλαίων και ανθρώπων χωρίς σύνορα κλπ.
Ο φιλελευθερισμός άλλωστε είναι σε ευρωπαϊκό επίπεδο η σοσιαλδημοκρατία και και στην Αμερική χέρι χέρι με το ισχυρό κράτος που προστατεύει τους οικονομικά αδύνατους και τις μειονότητες με μόνιμου χαρακτήρα δαπανες αναδιανομής του πλούτου , βάζει φρένο σε μονοπώλια και οικονομικές πρακτικές που προκαλούν ανισότητες και εμποδια στις ισες ευκαιρίες.Εκφράζεται κυρίως από κεντροδεξιά και κεντροαριστερά κόμματα και όχι από ζόμπι όπως η ΝΔ που πίνουν το αίμα και τους πόρους του κράτους γιγαντώνοντας τον δημόσιο τομέα για να φτιάχνουν στρατιά ψηφοφόρων και να αρπάζουν το πλούτο της πατρίδας μας.
Η αριστερά σε ένα κενσιανο πλαίσιο με κάποιες μαρξιστικές ιδέες έρχεται για να κρατήσει τα μποσικα στον ατομικισμό και στην προάσπιση των συμφερόντων του συνόλου στην προστασία της μισθωτής εργασίας, του περιβάλλοντος και της ειρήνης.
Σε όλες πάντως τις περιπτώσεις εχθρός είναι ο κρατικοδιαιτος καπιταλισμός Σταλινικής έμπνευσης που έχουν εδραιώσει οι Τράπεζες παγκοσμίως υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου και ενάντια στον ελεύθερο ανταγωνισμό και τις ίσες ευκαιρίες στις αγορές με την καθιέρωση τεράστιων μονοπωλίων σε όλους του τομείς οικονομικής δραστηριότητας.
Πρώτα βιολιά στην συμφωνία αυτή οι εκάστοτε Κουληδες των συντηρητικών κομμάτων ανά την υφήλιο.
-
@iceburner said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Και εγώ Χαρδαλιά θα ψηφίσω λόγω υποχρέωσης - μικρορουσφετιού κλπ.
Αυτό, στο 'χω ξαναπεί, είναι τραγικό.
Με ποιο δικαίωμα κάνεις και κριτική από πάνω;Το έχουμε ξαναπεί και έχω κριθεί σκληρά για αυτό , μην επαναλαμβανόμαστε.
Η κριτική μου είναι αυτή που είναι και είναι όσο αντικειμενική μπορεί να είναι για τα κακώς κείμενα , σχεδόν ίδια με αυτή που θα έκανε ένας υγιής σκεπτόμενος φιλελεύθερος δεξιός που χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο με το χάιδεμα του δημοσίου και την πλήρη διάλυση του κράτους που βλέπει να συντελείται συστηματικά και στρατηγικά απο το κόμμα της ΝΔ.
Και ως ρητορική ερώτηση... οι φωτογραφίες τι φάση;
Είναι προσωπική σου επιλογή καθώς και η αιτιολογία που έχεις δώσει στον ευατό σου. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνήσουμε ή να σου πούμε μπράβο (για την ακρίβεια δεν είναι καν αντικείμενο προς συζήτηση imo). Εξάλλου εγώ, μπορεί να έκανα ή να κάνω χειρότερα.
Δεν κρίνω την άποψή σου - την διαφήμιση που κάνεις κρίνω.Όχι βρε!
Ειρωνική ήταν η ανάρτηση των φωτογραφιών!
Η Μπέσυ Αργυράκη, ο Βισκαδουρακης ο Σομέρ και η Γκαλενα κλπ δεν αποτελούν διαφήμιση!
Τεστ IQ είναι για το επίπεδο των ψηφοφόρων που θα τους επιλέξουν συνειδητά για να δώσουν λύση στα προβλήματα της Αττικής!
Είδες την πρώτη φωτό με την αποκάλυψη απόρρητων στρατιωτικών χαρτών που δημοσιεύτηκε με τον πρώην υφυπουργό άμυνας και νυν υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής σε πρώτο πλάνο;
Αυτόν τον άνθρωπο και την παράταξη του αύριο θα τον επιλέξει μια σημαντική πλειοψηφία του εκλογικού σώματος της Αττικής!
Μεταξύ αυτών και εγώ μαζί με πολλούς άλλους αλλά για μικροπολιτικους λόγους δυστυχώς.
Οι υπόλοιποι που θα το κάνουν συνειδητά θεωρώ πως εντάσσονται σε μια δεξαμενή ατόμων χαμηλής νοητικής αντίληψης.
-
Διάβασε εδώ, σε καλύπτει (σε μεγάλο μέρος).
Άντε, με γειά το νέο σου κόμμα.Απίστευτα ψεμματα, έπρεπε να έχουν κάνει χαρακίρι οι 9/10 εκεί μέσα.
Οι οπαδοί του του Τραμπ του Ορμπάν και της Μελονι;
Των pass και των επιδομάτων;
Της διάλυσης του κράτους σε Παιδιά , Υγεία , Προστασία του πολιτη από το έγκλημα και την παρανομία, προστασίας του περιβάλλοντος;Φιλελευθεροι;
Θα πέσει φωτιά να τους κάψει. -
Πραγματικά προβληματίστηκα που να το βάλω αλλά θεωρώ ότι εδώ ταιριάζει περισσότερο…..
Κεφάλαιο «τράπεζες»…..ότι πιο αισχρό ελεεινό και ποταπό έχω συναντήσει τα τελευταία χρόνια…μόνο χρεώσεις και από ουσία μηδέν…τα μπόνους να πέφτουν ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων ΑΘΛΙΟΙ και εξοργιστικοί.
Μετά από κάποιες επαφές για προσωπική υπόθεση τους τελευταίους 2 μήνες έφτασα σε σημείο να πω σε υπάλληλο ότι «καλά κάνουν και σας καίνε».
Μπορώ να γράψω αρκετά που συνέβησαν αυτούς τους δυο μήνες, θα φρικάρετε όμως….. -
Μονοπώλια Σταλινικού Καπιταλισμού, και στην Ελλάδα με γραφειοκρατία Σταλινικού καθεστώτος!
Πας σε πολεοδομια ή εφορία ,ΕΦΚΑ , δήμους κλπ μετά από την Τράπεζα και νομίζεις πως είσαι στον παράδεισο!Χρηματοοικονομικά ζόμπι που ζουν από τις υποχρεωτικές νταβατζιλιστικες υπέρογκες προμήθειες σε κεφαλαια κίνησης και κάθε άλλης οικονομικής συναλλαγής επιχειρήσεων και καταναλωτών.
-
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μπορώ να γράψω αρκετά που συνέβησαν αυτούς τους δυο μήνες, θα φρικάρετε όμως…..
Ό,τι και να γράψεις σε πιστεύω, αφού τις έζησα 15 χρόνια από μέσα και ακόμα τις ζω ως πελάτες. Νόμιμοι τοκογλύφοι, τόσο απλά. Και οι εργαζόμενοι εκεί από τους χειρότερους (υπάρχουν αρκετές εξαιρέσεις φυσικά). Όμως να πούμε ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, γιατί και οι εργαζόμενοι δεν μπορείτε να φανταστείτε τι ακούν και τι πιέσεις δέχονται από τους Γεν. Δντες.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ό,τι και να γράψεις σε πιστεύω, αφού τις έζησα 15 χρόνια από μέσα και ακόμα τις ζω ως πελάτες. Νόμιμοι τοκογλύφοι, τόσο απλά. Και οι εργαζόμενοι εκεί από τους χειρότερους (υπάρχουν αρκετές εξαιρέσεις φυσικά). Όμως να πούμε ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, γιατί και οι εργαζόμενοι δεν μπορείτε να φανταστείτε τι ακούν και τι πιέσεις δέχονται από τους Γεν. Δντες.
Φυσικά και φταίνε οι διευθυντάδες για αυτά που κάνουν οι υπάλληλοι τους. Αυτοί δημιουργούν τις απαιτήσεις για να πέφτουν τα παχυλά μπόνους αλλά με όσους υπαλλήλους συνεργάστηκα τον τελευταίο καιρό η αντιμετώπιση ήταν του στυλ «σου κάνω και χάρη που ασχολούμαι μαζί σου». Ο τοκογλύφος αγαπητέ είναι πιο καθαρός από τους σταύλους που λέγονται τράπεζες.
-
Είχε προβλεφθεί καταστροφή στη Θεσσαλία: Από τα 26 αντιπλημμυρικά μέτρα δεν υλοποιήθηκε ούτε ένα
Ε και τι να κάνουμε δηλαδή, αφού ο Κυργιάκος κι ο συρφετός του κι οι Αγοραστοί κι οι Μπέοι είναι ο,τί καλύτερο έχουμε, να μην τους ξαναψηφίσουμε δαγκωτό;
Εν τω μεταξύ, δεν διορθώνετε τον πιτζιες για τις αρλούμπες και τον διορθώνετε άμα τύχει και πει και κάνα σωστό.
Πλειοψηφία σημαίνει οι περισσότεροι ψήφοι στην καταμέτρηση, δεν σημαίνει το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού.
Αν κάποιος δεν πάει να ψηφίσει, συντάσσεται με τον πρώτο, όποιος κι αν είναι αυτός, κι ας έχει μόνο 10-15% του εκλογικού σώματος.Αν κάποιος δεν ψηφίζει ή ρίχνει λευκό και νομίζει πως δεν έχει ευθύνη και δεν επιλέγει κυβέρνηση, είναι απλά μαλάκας.
-
Φυσικά και φταίνε οι διευθυντάδες για αυτά που κάνουν οι υπάλληλοι τους. Αυτοί δημιουργούν τις απαιτήσεις για να πέφτουν τα παχυλά μπόνους αλλά με όσους υπαλλήλους συνεργάστηκα τον τελευταίο καιρό η αντιμετώπιση ήταν του στυλ «σου κάνω και χάρη που ασχολούμαι μαζί σου». Ο τοκογλύφος αγαπητέ είναι πιο καθαρός από τους σταύλους που λέγονται τράπεζες.
θα γράψω κάτι απλό για αυτό που ζούσε η μητερά μου 69 ετών. Προσπαθούσε μέσω τραπέζης να κάνει κάποιες συναλλαγές όπως πληρωμές κτλ. Εχει μία εξοικείωση με την τεχνολογία έχοντας smartphone αλλά δυσκολεύονταν να χειριστεί κάποια αυτόματα μηχανήματα που έχουν στις τράπεζες. Οσες φορές ρωτούσε για βοήθεια στο χειρισμό εισέπρατε ελεεινή συμπεριφορά που ούτε σε ΔΥ της δεκαετίας του 80 δεν συναντούσες. Για εξυπηρετηση σε γκισέ ούτε λόγος. Τζιζζζζ.....Πήγα μία φορά μαζί της να την βοηθήσω και διαπίστωσα ότι όχι μόνο αυτά που μου έλεγε ήταν αλήθεια αλλά παρατηρούσα ότι τα έκαναν σε όλους τους ηλικιωμένους. Και σε όλους έλεγαν να βάλουν web banking. Το μόνο που είπα σε μία "υπάλληλο" ήταν ότι το web banking θα σε στείλει στην ανεργία αγαπητή μου. Tης έφτιαξα web banking και με λίγο βοήθεια από μένα βρήκε την ψυχική της υγεία.
-
Το "καλύτερο" όλων το μάθατε.
Που πρόλαβε και διέψευδε κιόλας τηλεοπτικά ο Μπαλατσινός;Πήγε χωματουργικό μηχάνημα και έσπασε φράγμα εκεί που πλημμύρισαν στον κάμπο, και μάλωναν στον αέρα ο Δήμαρχος
ΚαρδίτσαςΠαλαμά με τον Αντιπεριφερειάρχη, για το ποιος ήταν αυτός που το στειλε... -
@zithos said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σαρώνουν παντού οι υποψήφιοι της ΝΔ, Χαρδαλιάς 42% ίσως με την πρώτη.
Και εγώ Χαρδαλιά θα ψηφίσω λόγω υποχρέωσης - μικρορουσφετιού κλπ.
Θα πανηγυρίζουν δηλαδή οι ΝΔτες πάλι με τα αποτελέσματα 41%;
Έχει και δυνατά ονόματα στον συνδιασμό του, τι να λέμε τώρα , θα σαρώσει.
![alt text]( image url)
![alt text]( image url)
Ο Χαρδαλιάς πιθανό να σαρώσει οι δημοσκοπήσεις φτιάχνουν και προετοιμάζουν κλίμα, για τον Αγοραστό δεν γνωρίζω που δεν έχω δει δημοσκοπήσεις.
-
@elteo said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
θα γράψω κάτι απλό για αυτό που ζούσε η μητερά μου 69 ετών. Προσπαθούσε μέσω τραπέζης να κάνει κάποιες συναλλαγές όπως πληρωμές κτλ. Εχει μία εξοικείωση με την τεχνολογία έχοντας smartphone αλλά δυσκολεύονταν να χειριστεί κάποια αυτόματα μηχανήματα που έχουν στις τράπεζες. Οσες φορές ρωτούσε για βοήθεια στο χειρισμό εισέπρατε ελεεινή συμπεριφορά που ούτε σε ΔΥ της δεκαετίας του 80 δεν συναντούσες. Για εξυπηρετηση σε γκισέ ούτε λόγος. Τζιζζζζ.....Πήγα μία φορά μαζί της να την βοηθήσω και διαπίστωσα ότι όχι μόνο αυτά που μου έλεγε ήταν αλήθεια αλλά παρατηρούσα ότι τα έκαναν σε όλους τους ηλικιωμένους. Και σε όλους έλεγαν να βάλουν web banking. Το μόνο που είπα σε μία "υπάλληλο" ήταν ότι το web banking θα σε στείλει στην ανεργία αγαπητή μου. Tης έφτιαξα web banking και με λίγο βοήθεια από μένα βρήκε την ψυχική της υγεία.
Πήρε τηλέφωνο ο πατέρας μου για να ρωτήσει κάτι για μια προθεσμιακή του και ο ΑΛΗΤΗΣ είπε σε 89χρονο να μπει στο e-banking για να κάνει τη δουλειά του. Φυσικά μας έβαλαν να φτιάξουμε όλοι e-banking και τώρα άρχισαν να χρεώνουν και εκεί τις περισσότερες συναλλαγές.
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το "καλύτερο" όλων το μάθατε.
Που πρόλαβε και διέψευδε κιόλας τηλεοπτικά ο Μπαλατσινός;Πήγε χωματουργικό μηχάνημα και έσπασε φράγμα εκεί που πλημμύρισαν στον κάμπο, και μάλωναν στον αέρα ο Δήμαρχος
ΚαρδίτσαςΠαλαμά με τον Αντιπεριφερειάρχη, για το ποιος ήταν αυτός που το στειλε... -
Σχόλιο (στο ράδιο το άκουσα τον Αύγουστο, το θυμήθηκα τώρα μια και αναφέρθηκε ο Κικίλιας) ακροατή, συμφοιτητή του Κικίλια: όταν εγώ διάβαζα ο Κικίλιας ήταν χωμένος στα κομματικά. Τότε τον θεωρούσα ένα ανόητο παιδάκι και μένα με περνούσα για έξυπνο.
Τώρα εγώ είμαι μετανάστης στο εξωτερικό κι αυτός υπουργός.Ειδικά για τον Κικίλια άλλοι είναι οι λόγοι (κυρίως) αλλά δεν γράφονται δημόσια. Αρκετοί το γνωρίζουν όμως που άκριβώς ήταν χωμένος.
-
Για την αποκατάσταση της υπόληψης του pgs στο forum.
Έχει δίκιο!! Στα εκλογικά αποτελέσματα λέμε πλειοψηφία ή το σωστότερο σχετική πλειοψηφία το κόμμα που κερδίζει ανεξαρτήτως ποσοστού, ή απόλυτη πλειοψηφία εάν κερδίσει με 50+1%
Στην αριθμητική/ μαθηματικά ως έννοια λέμε το μεγαλύτερο ποσοστό πλειοψηφία. Αυτό το ξέρουν φαντάζομαι οι πάντες, έτσι τουλάχιστον ελπίζω, για αυτό και η ένσταση μου.
Για αυτό pgs είχες δίκιο και είχα άδικο.
Υ.γ Άλλο ένα παράδοξο των ελληνικών εκλογών. Να χρησιμοποιουν αριθμητικούς όρους για να βγάζουν κυβέρνηση αλλά διαφορετικές έννοιες!!!
Ότι να ναι!
-
Κομμωτήριο το κάνατε.
-
-
Όλη η Ελλάδα κινείται στον αστερισμό του Αθηνιστάν.
Η επαρχία παρατημένη στην τύχη της.Προβλέπω στα επόμενα χρόνια, κάποια στιγμή, η Ελλάδα να είναι η Αττική.
Στην Θεσσαλία πνίγονται, καταστρέφονται, έχουν διαλυθεί ζωές και στο κράτος του Αθηνιστάν κάνουν συναυλίες οι χαρούμενοι Ντορούλιδες δήθεν για να στείλουν τα έσοδα στους κατεστραμμένους.
Αναμένω γερό χαστούκι στις εκλογές που έρχονται. Χαστούκι έγραψα; Μπα, τα χαστούκια μπορεί και να τα γουστάρουν κιόλας. Μπουκέτα πρέπει να πέσουν.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Κομμωτήριο το κάνατε.
Ναι γιατί πριν είχε επίπεδο η συζήτηση.....
-
Υπάρχουν σήμερα κίνδυνοι από Πλημμύρες; Ναι, υπάρχουν. Είναι ασφαλτοστρωμένοι οι δρόμοι; Είναι. Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα απο Πλημμύρες στις ανοχύρωτες επαρχίες, σε σχέση με αυτές οι οποίες είναι οχυρωμένες με αντιπλημμυρικά έργα; Δεν έχω τέτοια ένδειξη. Δεν έχω. Έχετε εσείς; Φέρτε τη!
Ο Μητσοτάκης νομίζει πως θα την περνάει μέλι χωρίς να βάζει συνεχώς το χέρι στη τσέπη (μας), κι ότι με ένα Πέτσωμα καθάρισε...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2