-
Ένα άλλο είναι πως έστω η προμήθεια των τραπεζών που θα έπρεπε να είναι χαμηλότερη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μέρος της για επιδότηση επιτοκίου επιχειρηματικών δανείων, καινοτομίας, startups
Ή ακόμα και για νέες οικογένειες επιδοτήσεις διαφόρων ειδών.Δηλαδή και καταπολέμηση φοροδιαφυγής, και πτώση στα τάρταρα των φόρων, και επιδότηση δια νόμου των δανείων (αυτό ονομάζεται ρύθμιση του καπιταλισμού, αλλά δεν το θέλουν οι νέοφιλελεύθεροι που αναφέρουν πως μόνο μέσω των κινήτρων μπορεί να συμβεί) για ανάπτυξη και ισονομία.
Και όλα αυτά αρκεί να οργανωθούμε ως χώρα. Χωρίς δάνεια κτλ
-
-
Καμία σχέση. Μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι γράφω αλλά και τι έλεγε αυτός.
Γενικά άστο....
Διάβασε λίγα πράγματα πρώτα
-
Τα iou είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται σε όλες τις οικονομίες. Είναι ένα είδος επιταγής
Οι συνθήκες και το πλαίσιο που χρησιμοποιείται το εργαλείο αυτό είναι κάτι άλλο και ένα άλλο θέμα. Το ένα δεν ισούται με το άλλο.
Εγώ το αναφέρω στα πλαίσια που σήμερα χρησιμοποιουνται τα κουπόνια για την αγορά διαφόρων προϊόντων αντί ρευστού ή ηλ. κάρτας
Για παράδειγμα και εκτος ευρώ να βγαίναμε και πάλι ρευστό θα είχαμε, άρα όσοι υποστηρίζουν το ρευστό θέλουν την δραχμη;
Δεν υπάρχει κάποια συνέχεια και συνάφεια σε αυτην την λογική.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ρε αντυα3 δεν είναι μονάχα ο μανάβης.
Στα 100 ευρώ που δουλεύω τα 60-65 % είναι όλες οι φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις μαζί με ΦΠΑ. Ο τζίρος που κάνω για να ζήσω άνετα είναι ίσως και 3πλασιος από σένα. Για να γίνει αυτό πραγματικά πρέπει να λιώσω.Δηλαδή εγώ δεν θέλω ενα σπίτι; Ενα καλό αυτοκίνητο; Γιατί ρε φίλε αν δεν πληρώνεις εσύ φόρους ( υποθετικά μιλώντας) εγώ να σε σεβαστώ και να συμφωνήσω μαζί σου. Λειτουργεις παρασιτικά στην δική μου ανάπτυξη και εξέλιξη.
Εάν πληρώνουν όλοι αυτό που τους αναλογεί τότε οι φόροι και επιβαρύνεις θα ήταν (πάλι υποθετικά) στο 30-35% του τζίρου, να πως θα μπορούσα και εγώ να βγάλω ένα καλό γερμανικό πριμιοθμ ή να πληρώνω δόσεις δανείων.Υ.γ εάν θυμάστε την επιδότηση στο diesel. Σκέψου να πληρώνεις τόσους φόρους και εισφορές και να περιμένεις στο πρατήριο να βάλεις 30 ευρώ βενζίνη και να έρχεται ο τάδε φοροκλεφτης με το μεγάλο μεταχειρισμένο diesel suv να βάζει επιδοτούμενο diesel. Έλεος!
Γύρε και το επόμενο αυτοκίνητό μου βενζίνη θα είναι. Οπότε δεν πρόκειται να σε επιβαρύνω με επιδοτούμενο diesel, μην ανησυχείς .
Επί της ευκαιρίας, από Αύγουστο-Σεπτέμβριο τα αυτοκίνητα θα πάρουν ένα 3% πάνω. Οπότε όποιος είναι αποφασισμένος για αγορά μην το καθυστερεί... -
Ηλεκτρονικό χρήμα και τέλος.εαν χαλάσει το μηχάνημα ή πέσει το δίκτυο θεωρημένα iou για τον καθένα όπως τα κουπόνια που δίνουν οι εταιρίες στους εργαζομένους τους. Το χρησιμοποιείς μια φορά, κόβεται από το μπλοκακι το μισό χαρτί και για την πίστωση σε λογαριασμό σε τράπεζα κόβεται το υπόλοιπο και μηδενίζεται η αξία του. Γράφεις πάνω και αφμ δικαιούχου και ούτε να στα κλέψουν μπορούν. Μόνο εσύ μπορείς να τα πιστώσεις στο αφμ σου.
Έχεις μετρητο;; Πολύ απλά δεν μπορείς να αγοράσεις τίποτα.
Έτσι ουτε έλεγχοι χρειάζονται ούτε τίποτα. Χάνει την αξία του το ρευστό.
Φτάσαμε στην εποχή που παντού έχουμε κινητά, δίκτυο, ρεύμα κτλ. 99% κάλυψη δικτύου δεν λένε; Δεν είμαστε την δεκαετία του 60.
Τέλος το ρευστό. Σε έναν ιδεατό τέτοιο τρόπο πληρωμών, ο ΦΠΑ δεν χρειάζεται να είναι πάνω από το 5-8-10%, το ίδιο και ο εφκ.
Οποια κυβέρνηση το κάνει μετά τις πρώτες αντιδράσεις, μόλις λειτουργήσει και οι φόροι πέσουν στα τάρταρα, θα βγαίνει για τα επόμενα 20-30 έτη.
Θα αποδεσμευτούν πόροι για ανάπτυξη, και θα υπάρχει το αίσθημα ισονομίας στην κοινωνία και θα αλλάξει και η κουλτούρα της συμμετοχής στα κοινά διότι όλοι πληρώνουν φόρους μεν χαμηλούς δε.
Η λύση είναι λίγο πιο απλή...
Αν οι ιδιώτες αρχίσουν να έχουν bonus (μείωση φόρων) σε συναλλαγες (έξοδα) που κάνουν σε προβλήματικά επαγγελματα όπως (εστίαση-νύχτα-συνεργεία αυτοκινήτων - ιατροί - οικοδομή - ταξι) με χρήση κάρτας πάντα, τότε η φοροδιαφυγή θα μειωθεί δραστικά. -
Και πάλι είναι επαγγέλματα που η χρήση τους το μήνα από έναν μέσο πολίτη είναι ελάχιστη.
Συνεπώς ένα μικρό μέρος του τζίρου αυτών των προβληματικων επαγγελμάτων θα φορολογείται και το υπόλοιπο θα είναι μαύρα και αραχνα.
Δεν κάνουμε δουλειά έτσι, είναι θέμα ισονομίας.
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ρε αντυα3 δεν είναι μονάχα ο μανάβης.
Στα 100 ευρώ που δουλεύω τα 60-65 % είναι όλες οι φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις μαζί με ΦΠΑ. Ο τζίρος που κάνω για να ζήσω άνετα είναι ίσως και 3πλασιος από σένα. Για να γίνει αυτό πραγματικά πρέπει να λιώσω.Δηλαδή εγώ δεν θέλω ενα σπίτι; Ενα καλό αυτοκίνητο; Γιατί ρε φίλε αν δεν πληρώνεις εσύ φόρους ( υποθετικά μιλώντας) εγώ να σε σεβαστώ και να συμφωνήσω μαζί σου. Λειτουργεις παρασιτικά στην δική μου ανάπτυξη και εξέλιξη.
Εάν πληρώνουν όλοι αυτό που τους αναλογεί τότε οι φόροι και επιβαρύνεις θα ήταν (πάλι υποθετικά) στο 30-35% του τζίρου, να πως θα μπορούσα και εγώ να βγάλω ένα καλό γερμανικό πριμιοθμ ή να πληρώνω δόσεις δανείων.Υ.γ εάν θυμάστε την επιδότηση στο diesel. Σκέψου να πληρώνεις τόσους φόρους και εισφορές και να περιμένεις στο πρατήριο να βάλεις 30 ευρώ βενζίνη και να έρχεται ο τάδε φοροκλεφτης με το μεγάλο μεταχειρισμένο diesel suv να βάζει επιδοτούμενο diesel. Έλεος!
Γύρε και το επόμενο αυτοκίνητό μου βενζίνη θα είναι. Οπότε δεν πρόκειται να σε επιβαρύνω με επιδοτούμενο diesel, μην ανησυχείς .
Επί της ευκαιρίας, από Αύγουστο-Σεπτέμβριο τα αυτοκίνητα θα πάρουν ένα 3% πάνω. Οπότε όποιος είναι αποφασισμένος για αγορά μην το καθυστερεί...Υποθετικά μιλώντας, θα με έχεις επιβαρύνει σε όλα τα καθαρά μου έσοδα. Θα ζεις παρασιτικά από την εργασία μου. Εσύ θα πουλάς μούρη με το νέο αυτοκίνητο βενζίνης και εγώ θα πληρώνω για τους δρόμους, που θα κυκλοφορείς και όλες τις παροχές σου.
Αυτό το πράγμα δεν λέγεται καπιταλισμός. Λέγεται κοροϊδία
-
-
@insanedriver said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Παιδάκια είναι... δε με ενοχλεί γιατί απλά δεν ξέρουν να παίξουν καλά... δεν το κάνουν επιτηδες
-
Edit. Διεγράφη ομοφοβικό σχόλιο επί προσωπικού. {Admin}
-
Edit {Admin}
Πάντως όσο και να διαπληκτίζονται μαζί μου οι Νεοδημοκράτες του φόρουμ, καμία διαφορά στην πράξη μεταξύ κυβέρνησης Μητσοτάκη και αντιπολίτευσης.
Ακριβώς όπως έγινε και για τη Μακεδονία μας... -
Είχα δουλειά και δεν πρόλαβα να ενημερωθώ...
Τι ανακοίνωσε ο Κούλης;
Θα αυξηθούν επιτέλους οι μισθοί των ΔΥ;
Ανέβασε και το επίδομα παιδιών που λαμβάνουν στο μισθολόγιο τους;Για πείτε;
Έπιασαν τόπο τελικα ο ΦΠΑ και οι φόροι που αποδίδει από το ελεύθερο επάγγελμα του ο @andya3 ; -
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Και επειδή βλέπω να συνεχίζεται το αφήγημα περί δεξιοτσεπιτων αριστερών , δώστε ένα επίπεδο μισθού, αυτοκινήτου, ακινήτου και κάτω από το οποίο κάποιος επιτρέπεται να ψηφίζει ένα αριστερό κόμμα το οποίο θα στηρίξει τα συμφέροντα του.
Ξέρω χωρισμένη κοπελιά ετών 44 (μητέρα ενός παιδιού) που ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ, υπάλληλος τράπεζας, μισθός καθαρά 1100euro που μένει Παγκράτι σε δυάρι ενοίκιο και δύσκολα τα βγάζει πέρα. Αυτήν την ακούω και συζητώ μαζί της.
Αυτή ΝΑΙ θα δικαιολογούσα να ψηφίζει κάποιο αριστερό κόμμα.Αλλά να ακούω τον άλλο του ΚΚΕ (ένα παλιό μου συνάδελφο σε Τράπεζα) να μου πουλάει κομμουνισμό και μετά να μου λέει ότι έχει κανονίσει 3 βδομάδες διακοπές σε νησιά και μία βδομάδα διακοπές στο εξοχικό του και όλα τα Σ/Κ να πηγαίνει σε άλλο εξοχικό και να έχει τρία αυτοκίνητα, να έχει οικονομική επιφάνεια, να έχει εισοδήματα άνω των 100.000euro, ΌΧΙ με αυτόν το τύπο δεν θέλω πάρε/δώσε. Ο τύπος αυτός ζει πλουσιοπάροχα στο καπιταλιστικό περιβάλλον, εκμεταλλεύεται στον έπακρον τα στοιχεία του καπιταλισμού, οπότε εμένα τι να μου πει;
Ότι θέλει να ζήσει σε ένα άλλο οικονομικό/πολιτικό/κοινωνικό καθεστώς;
Ας πάει σε μία κομουνιστική χώρα να ζήσει το όνειρό του. Ας πάει στην Λευκορωσία που είναι και κοντά.Έχει γεμίσει η Ελλάδα από Μαρίες Αντουανέτες.
Εγώ πάρε/δώσε με παραμυθάδες και φαφλατάδες δεν θέλω.Για αυτό ακριβώς το λόγο οι πολίτες έχουν γυρίσει την πλάτη σε ότι υπάρχει από κέντρο προς τα αριστερά. Γιατί καλώς ή κακώς εύκολα διαπιστώνουν την κοροϊδία και την υποκρισία. Ειδικά την σύγχρονη εποχή που όλα βγαίνουν στο φως με τα ηλεκτρονικά μέσα.
-
Αυτό είναι το πρόβλημα, η γυναίκα του πρώτου παραδείγματος που δεν έχει στον ήλιο μοίρα και το βαράει σε συστημικά κόμματα όπως το ΣΥΡΙΖΑ. Και προφανώς εκεί έχει αποτύχει η αριστερά που δεν προσεκλύει ψηφοφόρους με το αφήγημά της, οχι οτι το εξηγεί σωστά αλλά βέβαια φταίει και ο Έλληνας που γενικά δεν έχει ταξική συνείδηση και όλοι οι νεόπτωχοι σκλάβοι με γραβάτες νομίζουν οτι είναι μεσαία τάξη. Αν απολυθούν βέβαια δεν έχουν καταθέσεις να αντέξουν ούτε δίμηνο χωρίς να χρειαστούν δανεικά αλλα ρε παιδί μου, θα αυτοπροσδιοριστούν ό,τι και να γίνει ως μεσαία τάξη, είναι θέμα περηφάνειας.
Εγω θα αντιστρέψω το ερώτημα όμως, αν ο δεύτερος του παραδείγματος σου δεν έχει το δικαίωμα να είναι κομμουνιστής λόγω χρημάτων, έχουν το δικαίωμα να είναι δεξιοί κάτι καρμοίρηδες με 2ράκι στο Μαρούσι που κάνουν κάθε μήνα ρεσάλτο στη σύνταξη της γιαγιάς για να πληρώσουν τα φροντιστήρια των παιδιών και κυκλοφορούν με αμάξι 20-30 ετών; Αν βάλουμε (που δεν υπάρχει κανένας λόγος) "χέρι" στον φίλο τραπεζικό υπάλληλο για "λάθος" επιλογές στην κάλπη που δε συμβαδίζουν με τη ζωή του, δεν πρέπει να βάλουμε και σε αυτούς;
Ο κόσμος ας γυρίσει όπου θέλει την πλάτη, δημοκρατία έχουμε εξάλλου, αλλά αν πιστεύει οτι τα συμφέροντά του ταυτίζονται με αυτά της "φαμίλιας" και της δεξιάς γενικότερα, τότε είναι ανόητος και το λάθος αυτό θα το πληρώσει δυστυχώς ακριβά.
-
Πως τα λες έτσι βρε Μαραντόνα, τον πετσόκοψες το γκαμπιταλισμό! Ρε συ θα σοβαρευτείς? Άσε τώρα τα αναρχο-αυτόνομα αριστερά κινήματα.
Η Ελλάδα είναι δυτική χώρα, τελεία και παύλα, δεν περνάνε αυτά. Εδώ οι άλλοι τα όπλα και τα βουνά πήραν παλιά και πάλι τζίφος.
Θα γνωρίσεις μια κοπελίτσα αύριο-μεθαύριο, θα σε πάει στο μπαμπά της να σε γνωρίσει, τι θα του λες? Τέτοια? Θα φρικάρει ο άνθρωπος, την πάτησες...
-
Ποια δυτική χώρα ρε Άντυ, καημό το έχω να γράψεις μια φορά κάτι που να στέκει χωρίς δεξιά παρωπίδα! Άκου εκεί οι γιδοβαλκάνιοι μπαστουνόβλαχοι με τις καραγκούνες και τα χασάπικα έγιναν δυτικοί! Δεν πάνε να φάνε καμιά μαγειρίτσα και να σουβλίσουν κάνα αρνί αφού παρκάρουν την "κούρσα" στην πλατεία του χωριού για να το παίξουν επιτυχημένοι στους βλαχοσυγγενείς; Είμαστε ίδιοι με Τούρκους και Αλβανούς, ό,τι και να λες δημόσια, την αλήθεια την ξέρεις deep down. Με αυτούς έπρεπε να είχαμε συμμαχία κανονικά, και να αφήναμε τις @@ριες για Ευρώπες και λοιπά χωριάτικα κόμπλεξ που δυστυχώς έχουν πολλοί.
Από εκεί και πέρα αν είναι να γνωρίσω κάνα χουντομπάρμπα δεξιό εννοείται θα του πω αυτά και χειρότερα και αν πάθει εγκεφαλικό....well, shit happens! Έχουμε ίδιο δικαίωμα σε αυτή τη γη οπότε γιατί να μην φιλτράρει αυτός αυτά που λέει γιατί δε γουστάρω να τα ακούω εγώ και τα βρίσκω προσβλητικά; -
@diego1960 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αυτό είναι το πρόβλημα, η γυναίκα του πρώτου παραδείγματος που δεν έχει στον ήλιο μοίρα και το βαράει σε συστημικά κόμματα όπως το ΣΥΡΙΖΑ. Και προφανώς εκεί έχει αποτύχει η αριστερά που δεν προσεκλύει ψηφοφόρους με το αφήγημά της, οχι οτι το εξηγεί σωστά αλλά βέβαια φταίει και ο Έλληνας που γενικά δεν έχει ταξική συνείδηση και όλοι οι νεόπτωχοι σκλάβοι με γραβάτες νομίζουν οτι είναι μεσαία τάξη. Αν απολυθούν βέβαια δεν έχουν καταθέσεις να αντέξουν ούτε δίμηνο χωρίς να χρειαστούν δανεικά αλλα ρε παιδί μου, θα αυτοπροσδιοριστούν ό,τι και να γίνει ως μεσαία τάξη, είναι θέμα περηφάνειας.
Εγω θα αντιστρέψω το ερώτημα όμως, αν ο δεύτερος του παραδείγματος σου δεν έχει το δικαίωμα να είναι κομμουνιστής λόγω χρημάτων, έχουν το δικαίωμα να είναι δεξιοί κάτι καρμοίρηδες με 2ράκι στο Μαρούσι που κάνουν κάθε μήνα ρεσάλτο στη σύνταξη της γιαγιάς για να πληρώσουν τα φροντιστήρια των παιδιών και κυκλοφορούν με αμάξι 20-30 ετών; Αν βάλουμε (που δεν υπάρχει κανένας λόγος) "χέρι" στον φίλο τραπεζικό υπάλληλο για "λάθος" επιλογές στην κάλπη που δε συμβαδίζουν με τη ζωή του, δεν πρέπει να βάλουμε και σε αυτούς;
Ο κόσμος ας γυρίσει όπου θέλει την πλάτη, δημοκρατία έχουμε εξάλλου, αλλά αν πιστεύει οτι τα συμφέροντά του ταυτίζονται με αυτά της "φαμίλιας" και της δεξιάς γενικότερα, τότε είναι ανόητος και το λάθος αυτό θα το πληρώσει δυστυχώς ακριβά.
Δεν γνωρίζω την ηλικία σου, ούτε αν έχεις παιδιά και οικογένεια. Τα οποία φυσικά δεν παίζουν κάποιο ιδιαίτερο ρόλο στο φόρουμ να αναφέρονται αυτά. Είναι προσωπικά σου δεδομένα.
Σίγουρα όμως ο μέσος πολίτης αγνοεί και αδιαφορεί παντελώς για τα περί ταξικής συνείδησης, νεόπτωχοι σκλάβοι και διάφορες τέτοιες ορολογίες που παραπέμπουν σε πολιτικές ιδεολογίες.
Ο μέσος πολίτης στην Ελλάδα κοιτά, στο δεδομένο κοινωνικό πολιτικό και οικονομικό σύστημα, τα προβλήματά του και την δική του ζωή.
Νομίζω ότι πολύ δύσκολα θα βρεθεί μεγάλο πλήθος ιδεολογικών και κομματικών "συναγωνιστών" για να γίνει η ανατροπή. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων έχει περιχαρακωθεί στην προσωπική του ζωή και στα προβλήματά του. Ειδικά μετά την ΣΥΡΙΖΑ εποχή θεωρώ ότι γκρεμίστηκε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο. Φρόντισε ο Αλέξης να πείσει το λαό ότι η επανάσταση και η πάλη των τάξεων είναι μόνο στα λόγια και στα συνθήματα στις πορείες. Και πιστεύω ότι και στο ΚΚΕ το ξέρουν αυτό και παραμένουν εσαεί κόμμα διαμαρτυρίας στους δρόμους και στα πεζοδρόμια.
Φυσικά ο καθένας μπορεί να ψηφίζει ότι θέλει. Αν κάποιος είναι φραγκάτος και θέλει να ψηφίζει ΚΚΕ, είναι δικό του θέμα. Απλά εγώ αισθάνομαι μακάκας, όταν κάποιος φραγκάτος μου πουλάει ιδεολογική επαναστατική παπάτζα, όταν εγώ έχω ξεχάσει τι είναι π.χ. οι καλοκαιρινές διακοπές. Είναι αστείο ακόμη και σαν θέαμα αυτό.
Εμφανώς υπάρχει ταξική διαφορά. Εκείνος είναι Λουδοβίκος και εγώ Πλεμπαίος... γαλερίστας... Είναι και αυτό ένα στοιχείο της πάλης των τάξεων με αντεστραμμένους όμως ρόλους.Και κάπως έτσι αυξάνουν θεαματικά τα ποσοστά τους τα ακροδεξιά και τα ναζιστικά κόμματα/μορφώματα...
Αυτά και την κάνω για την γαλέρα. Καλό κουπί!
-
-
Όπως βλέπεται απο τα γραπτά πχ του Ντιέγκο η δύναμη και η αντοχή της ελληνικής κοινωνίας θεωρείτε αδυναμία κατανόησης της σοσιαλιστικής ιδέας ...
Το οτι δεν βγήκαμε να λεηλατούμε να σπάμε και να καίμε τα σύμβολα του καπιταλιστή μπάρμπα (με γιλέκο) (Lidl Σκλαβενίτη κλπ)
να κάνουμε ουρές στα ATM στις οποίες επικρατούσε η τάξη αντί να τα σπάμε με βαριοπούλες
να αγοράζουμε υβριδικά και ηλεκτρικά αντί να κρατάμε τα παλιά αυτοκίνητα είναι μυστήρια
για μας τους "δεξιούς" 'όμως απόδειξη του διαχρονικά επιτυχημένου εδώ και 3000 χρόνια τρίπτυχουΠατρίς Θρησκεία Οικογένεια
φτιάχνει δυνατούς χαρακτήρες ανθεκτικούς στις μαρξιστικές διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας ...
Σύντομα ακόμα περισσότεροι θα δουν την αλήθεια ακόμα και ο Ντιέγκο οταν βρει ενα καλό κορίτσι
Ντιέγκο φίλε μου η μεγαλύτερη επαναστατική πράξη που θα κάνεις είναι οταν κατ'εντολή της γυναίκας πουλήσεις το MX-5 και αγοράσεις B-SUV ...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2