-
@pgs said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@gtsartsal said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
το γνωστό και αληθές από το αρες μαρες....
Δήλωσα, πρωτοξάφελφος του Ήλον.
Όσο πρωτοξάδελφος είμαι εγώ, τόσο κουκουές είναι κι ο γάτος.ειναι γνωστο αλλωστε το ποσο γνωριζομαστε. οχι?
παιρνε ματι φιλε μου, παιρνε ματι....
ελευθερα -
-
Βρε, εδω παραιτήθηκε ο 1foraaristera Σερ Αλέξης και ασχολείστε με τον Σερ γάτο ;
Αφήστε τον άνθρωπο στα συνεργεία του, σόρρυ προβλήματά του εννοούσα.
Μια παραίτηση πάντως που άργησε 4 χρόνια, νομίζω πια κάηκε το οποιοδήποτε μέλλον που θα μπορούσε να έχει. -
Αχτσιογλου τώρα;
-
Οι προσωπικές ποιότητες είναι ανεξάρτητες κοινωνικο-οικονομικής οργάνωσης. Oι ίδιοι ακριβώς που φτυαρίζουν σκατά στα υπόγεια του καπιταλισμού θα φτυάριζαν σκατά στα υπόγεια του κομμουνισμού. Ομοίως για τα ρετιρέ - ο πολιτικός επίτροπος του δώθε συστήματος θα γινόταν το αφεντικό του κείθε και τούμπαλιν. Οι διαφοροποιήσεις σχετίζονται περισσότερο με την ιστορική φάση εξέλιξης της κάθε κοινωνίας και την συγκυρία παρά με δομικά ζητήματα καπιταλισμού vs κομμουνισμού.
πχ ρίξτε για πλάκα μια ματιά στους ανθρώπους που εξέλιξαν το μεγαλύτερο μέρος του πυραυλικού προγράμματος ΗΠΑ και ΕΣΣΔ (πριν ο δεύτερος χαθεί πρόωρα), τόσο διαφορετικοί και όμως τόσο όμοιοι.
https://en.wikipedia.org/wiki/Wernher_von_Braun
https://en.wikipedia.org/wiki/Sergei_Korolev -
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αχτσιογλου τώρα;
Μου θυμίζει μια πρώην που είχα στη σχολή. Υποτονική ρε γμτ, άλλο υπόσχεται το σώμα, άλλο βγαίνει στην πιστα
-
Για να το διασκεδάσουμε λίγο, στοίχοι που όλους κάπου μας αγγίζουν:
<< Ζόρικος κρεμανταλάς ο καιρός που κουβαλάς,
η ζωή σου μια νταλίκα με μπαγάζια και με ΙΚΑ.Τώρα απόχτησες καβούκι και αμάξι σπορ μοντέλο
τώρα σκάλωσες στο λούκι κι είσ’ αλλιώτικο καπέλο.Η ζωή σου ντούμπλε φας, μέσα κι έξω τη φοράς,
η καρδούλα σου γκαζιέρα δίχως γκάζι και αγέρα.Μες στο κόλπο είσαι χωμένος και γλιτώνεις παρά τρίχα,
τώρα είσαι βολεμένος και σου κόψανε το βήχα.Κι αν θυμάσαι τα παλιά, ψέματα και μπλα μπλα μπλα,
η μαγκιά σου ναφθαλίνη με κασμίρι και λουστρίνι.Τώρα κάνεις μαύρη πλάκα κι όλο τρως απ’ την κουτάλα,
τώρα μάγγωσε η φάκα και σε κλείσανε στη γυάλα. >> -
Δεν μπορώ να καταλάβω το κόλλημα σας με τους καλούς επαγγελματίες αριστερούς και Κουμμουνιστές που καταφέρνουν να ξεχωρίζουν και να έχουν μια καλή οικονομική επιφάνεια μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα αφήνοντας σχεδόν πάντα το δικό τους στίγμα τόσο ως προς την αντιμετώπιση του προσωπικού τους όσο και ως προς το τρόπο ζωής τους στην κοινωνία.
Μέχρι κάποιου σημείου δεν ξέρω πως να το ορίσουμε , ας πούμε μέχρι 50-80 χιλιάδες κέρδος ένας επαγγελματίας στην παροχή υπηρεσιών , ή στην εμπορία και με 1-20 άτομα προσωπικό ουσιαστικά εργαζόμενος είναι και αυτός , εργατική τάξη είναι κατα την άποψη μου , με τεράστιες ευθύνες και πολύ περισσότερες ώρες εργασίας.
Στα υπόλοιπα τώρα για τα συμφέροντα των εργαζομένων και ενα νέο μοντέλο διαχείρησης των πόρων και των κεφαλαίων , τα έχει πεί όλα ο Βαρουφάκης , αλλά ο άνθρωπος είναι έτη φωτός μπροστά , χρειάζονται μεγατόνοι αρχίδια για να αλλάξουν τα πράγματα προς την σωστή κατεύθυνση στην ανθρωπότητα.
edit: ΩΠΑ ΤΩΡΑ ΕΙΔΑ ΠΩΣ ΕΦΥΓΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ !!!!!!!!
-
Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι ο Τσίπρας δεν θα επιστρέψει ως Μεσσίας-Εκκαθαριστής και ιδρυτής του νέου ΠΑΣΟΚ με απώτατο χρονικό ορίζοντα τις ευρωεκλογές.
Μέχρι τότε πάντως, Εφάκι φορ πρεσιντεντ.
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μέχρι κάποιου σημείου δεν ξέρω πως να το ορίσουμε , ας πούμε μέχρι 50-80 χιλιάδες κέρδος ένας επαγγελματίας στην παροχή υπηρεσιών , ή στην εμπορία και με 1-20 άτομα προσωπικό ουσιαστικά εργαζόμενος είναι και αυτός , εργατική τάξη είναι κατα την άποψη μου ,
Άτομο με 4.000-7.000 ευρώ το μήνα είναι εργατική τάξη;; Ούτε ο δντης κλινικής στο ΕΣΥ δε βγάζει τόσα... Φίλε vagkirk,αν το πεις αυτό σε original αριστερό θα πιάνει την κοιλιά του από τα γέλια για κανένα μήνα
Δε νομίζω ούτε ο Συριζα,ούτε το ΚΚΕ,ούτε ο Μερα25,ούτε ΑΝΤΑΡΣΥΑ,ούτε άλλο αριστερό κόμμα. όταν λένε εργατική τάξη έχουν αυτό στο μυαλό τους...Προσοχή,γιατί όπως κάποιοι απορούν με τα φτωχαδάκια των 600-700 ευρώ που νομίζουν πως είναι μεσαία τάξη,το ίδιο μπορεί να ισχυριστεί και κάποιος για αυτούς που εσύ χαρακτηρίζεις εργατική τάξη...
-
@gtsartsal said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@monman2 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Είμαι ενας δεξιός εξτρεμιστής τόσο εκτός της Χριστιανικής αντίληψης που ούτε καν μπορούν να φανταστούν τόσο πέρα μακρυά που έγινα Μαοϊστής.
Είμαι αναρχικός πάντα ήμουν.
Κάθε πραγματικά αληθινός δεξιός εαν το καλοσκεφτεί σιχαίνεται κάθε μορφή κυβέρνησης γιατί η καθοδήγηση είναι για τα γελάδια οχι τους ανθρώπους.Ξαφνιάζομαι απίστευτα γνωρίζοντας ότι ήσουν στον ελληνικό στρατό με βαθμούς και ιεραρχία....
Στον ΕΣ που ήταν ο Μονμαν, ξεκίνησε φορώντας αμερικάνικο τζόκεϊ, συνέχισε με αμερικανική παραλλαγή και άρβυλα, κατά παράβαση των κανονισμών, βρήκε φθηνά Ρέημπαν τότε σε στρατιωτικό πρατήριο, του φέραν οι φίλοι του που είχαν πάει Αλαμπάμα φθηνά Leatherman αξεσουάρ, έκανε και δύο ταξίδια ΝΑΤΟϊκά με φύλλο πορείας για αφορολόγητα ψώνια στη βάση στη Γερμανία κι ήπιε Mountain Dew, βάλε και τις ταινίες του Γιαννάκη του Ράμπου, κι έγινε το κακό... πολύ θέλει ο άνθρωπος;
-
Το Εφάκι ωραίο αν και λίγο άχαρη για τα γούστα μου (σόρι Εφάκι για τη χυλόπιτα).
Ας τη δούμε κι αυτή στο τιμόνι αν και πιστεύω ότι Σύριζα = Τσίπρας.Δε νομίζω όμως το πρόβλημα να είναι τα πρόσωπα αλλά:
-το ψέμα. Αν ο Σύριζα θέλει να έχει μέλλον να κόψει την μανία να λέει ψέματα. Το όνομά τους σου λένε και δεν τους πιστεύεις ότι είναι το αληθινό
-αριστεροί δεξιοτσεπίτες (χαρακτηριστικά παραδείγματα ο Βαρουφάκης, ο Κόκκαλης) και όλη αυτή η θολοκουλτούρα. Αν δεν τους ξεφορτωθούν...δεν πείθουν ούτε τη μάνα τους...
-ο ανθελληνισμός τους. Αφού μισούν ο,τιδήποτε ελληνικό τόσο πολύ, γιατί κατεβαίνουν υποψήφιοι στην Ελλάδα;;Αν έκαναν αυτά τα βασικά το συζητάγαμε...
Ψεμα είναι όλο το ποστ σου
Ψέμα η ανάδειξη των σκανδάλων και του κουκουλώματος απο τα πετσωμένα;
Δεξιοτσεπίτες... άνθρωποι που τίμια και φανερά έχουν βγάλει τα χρήματα τους , δεν μπορεί να κρίνει κανείς το φρόνημα τους και την ιδεολογία τους
Το ανθέλληνες δεν το σχολιάζω καν , μιλάμε για φασιστική ρητορική και συκοφαντία
-
@panormus772 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μέχρι κάποιου σημείου δεν ξέρω πως να το ορίσουμε , ας πούμε μέχρι 50-80 χιλιάδες κέρδος ένας επαγγελματίας στην παροχή υπηρεσιών , ή στην εμπορία και με 1-20 άτομα προσωπικό ουσιαστικά εργαζόμενος είναι και αυτός , εργατική τάξη είναι κατα την άποψη μου ,
Άτομο με 4.000-7.000 ευρώ το μήνα είναι εργατική τάξη;; Ούτε ο δντης κλινικής στο ΕΣΥ δε βγάζει τόσα... Φίλε vagkirk,αν το πεις αυτό σε original αριστερό θα πιάνει την κοιλιά του από τα γέλια για κανένα μήνα
Δε νομίζω ούτε ο Συριζα,ούτε το ΚΚΕ,ούτε ο Μερα25,ούτε ΑΝΤΑΡΣΥΑ,ούτε άλλο αριστερό κόμμα. όταν λένε εργατική τάξη έχουν αυτό στο μυαλό τους...Προσοχή,γιατί όπως κάποιοι απορούν με τα φτωχαδάκια των 600-700 ευρώ που νομίζουν πως είναι μεσαία τάξη,το ίδιο μπορεί να ισχυριστεί και κάποιος για αυτούς που εσύ χαρακτηρίζεις εργατική τάξη...
Οκ , ίσως αυτά τα νούμερα είαν για πιο ανεπτυγμένες χώρες , αλλά το νόημα είναι πως ένας σωστός και τίμιος επιχειρηματίας που καταφέρνει να βγάζει 50000 καθαρά το χρόνο δεν μπορεί να θεωρηθεί και ανώτερη τάξη ή ακραιφνής καπιταλιστής.
Γιατί να μην είναι κομμουνιστής ή αριστερός;
Γιατί παίρνει 20-30χιλιάδες ευρώ ως επιχειρηματική αμοιβή για το ρίσκο και τον επιπλεόν κόπο του , παραπάνω απο τον εργαζόμενο της επιχείρησης του;
-
-
βλεπε και παιζε
ξερεις τι... -
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
βλεπε και παιζε
ξερεις τι... -
Δύο δρόμους έχει η ζωή. Δύο έχει κι ο Αλ6.
Ή θα ακολουθήσει το δρόμο του ΚΚΙΙ. Μισθός βουλευτή και σύνταξη Πρωθυπουργού. Και άραγμα.
Ή θα φτιάξει καινούργιο κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τελειωμένος. Εδώ πρέπει να τον βοηθήσει το ΠΑΣΟΚ όμως. Πρέπει να του ανοίξει το δρόμο ο Ανδρουλάκης μέσω δικής του αποτυχίας. -
Αφού ο γείτονας είναι κατά της ιδιοκτησίας... πώς έχει κατσίκα;
Πώς είπατε; Ψεύτης; Υποκριτής; ΑΠΟΚΛΕΊΕΤΑΙ!
-
Ο γάτος εξιλεώνεται για τις δεξιές επαγγελματικές αμαρτίες του με πρωτότυπο τρόπο. Πήρε Γαλλικό αυτοκίνητο. Αυτοτιμωρείται, δε χρειάζεται κάτι άλλο
-
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2