-
Να ταξιδεύεις με πλοίο και δίπλα σου να συζητάνε για συντάξεις υπάλληλοι ΟΣΕ και Εθνικής Τράπεζας over 1550 ευρώ, το βράδυ να διαβάζεις την παρακάτω είδηση https://www.mononews.gr/real-estate/apoklistiko-mikonos-efodos-ke-sillipsis-sto-estiatorio-papaioannou-dite-19-fotografies-me-tis-paranomies-pou-entopise-o-isangeleas και στο τέλος να σκέφτεσαι μην χρειαστείς βοήθεια πρώην Πασόκου που το δικηγορικό του γραφείο εκπροσωπεί τους αδικημένους https://mhn2020.gr/
-
θυμήθηκα, επί εποχής Τριανταφυλλόπουλου, και δραχμής τότε, έναν συνταξιούχο ο οποίος αγανακτισμένος αναρωτήθηκε «εγώ πως θα ζήσω με 680χιλ/δραχμές...»!!!
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
πέραν των χαμηλών ορίων ηλικίας για σύνταξη
Παλιά ναι, σήμερα όχι.
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Διαβάζω αυτή την ερώτηση του Στραβελάκη περί σωσιβίων. Σαν πρώτη αυθόρμητη αντίδραση μου φάνηκε ότι είναι μία λογική ερώτηση.
Μετά άρχισα να σκέφτομαι διάφορα με τις λίγες γνώσεις που έχω.Και κατέληξα τελικά να αναρωτιέμαι αν αυτή ήταν μία κανονική ερώτηση που μπορεί να απαντηθεί σε κάποιον Στραβελάκη ή είναι ένας ακόμη προβοκατόρικος υπαινιγμός για την συμπεριφορά του λιμενικού σώματος, ώστε να στηριχθεί το αφήγημα ότι η Ελλάδα πνίγει κόσμο στις θάλασσες.
Ερωτήσεις που μπάζουν από παντού.
Το 2015 εξω απο την Λαμπετουσα ενα βαπορι προσπαθησε να δωσει βοηθεια σε ενα αντιστοιχο σκαφος σαν αυτο που ειδαμε. Αποτελεσμα, καπου 1000 ατομα νεκροι απο το μπαταρισμα του σκαφους. Φανταστειτε μονο να πηγαιναν οι δικοι μας αυτεπαγγελτα να διασωσουν και να εκκινουσε απο αυτο το χρονικο
σημειο η τραγωδια. Υπαρχουν κανονισμοι, δικαιο της θαλασσας και μεγαλο ρισκο. Δεν ειναι απλοϊκες καταστασεις αυτες.
Ερωτηση. Αυτη η Ιταλομαροκινη τυπισα και ολοι του συναφιου της δε θα πρεπε να κληθουν ως υποπτοι για το ρολο τους σε τετοιες τραγωδιες? Τι σημαινει μιλουσε με ανθρωπους μεσα απο το καραβι? Με ποια ιδιοτητα? Σε τι χρονο ενημερωθηκε για την εκκινηση αυτου του σκαφους στο ταξιδι του προς τον θανατο? Ποιος διοριζει αυτα τα ατομα - ακτιβιστες, συνομιλητες και ενδιαμεσους μεταξυ των παρανομων μεταναστων και των αρχων των χωρων - προορισμων? Παρεμπιπτοντως με υπηρεσιακη κυβερνηση μερικων ημερων ποιος πιστευει οτι οι ενοπλες δυναμεις και λιμενικο μπορουν να εχουν υψιλα περιθωρια πρωτοβουλιας διχως ουσιαστικο πολιτικο προισταμενο?
Γιατι για το θεμα οι Ζαιοι θεωρουν υπευθυνη την προγουμενη κυβερνηση και οχι την υπηρεσιακη?
Καλη εβδομαδα σε ολους. Ειδικους και μη. -
Μ'αρέσει που ρωτάς κιόλας.
Προφανώς ήταν ο σύνδεσμος-διακινήτρια κλπ για το όλο σκηνικό. -
Πιθανο να ειναι ετσι. Σημασια εχει πως σε αυτη την κατευθυνση δε βλεπουμε να κινουνται γενικα οι αρχες των κρατων οπως η Ελλαδα, η Ιταλια, Ισπανια, Μαλτα κοκ. Ποια εισαι συ καλη μου που ανελαβες το ρολο αυτο? Περνα απο το τμημα για ενα καφεδακι να τα πουμε...
-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πιθανο να ειναι ετσι. Σημασια εχει πως σε αυτη την κατευθυνση δε βλεπουμε να κινουνται γενικα οι αρχες των κρατων οπως η Ελλαδα, η Ιταλια, Ισπανια, Μαλτα κοκ. Ποια εισαι συ καλη μου που ανελαβες το ρολο αυτο? Περνα απο το τμημα για ενα καφεδακι να τα πουμε...
Εδώ την πληρώνουν κιόλας μέσω επιδότησης στην ΜΚΟ που ανήκει, τι λέμε τώρα;;;
-
Οι δουλέμποροι έχουν μεγάλες άκρες σε ΑΡΔ και μεγάλων ΜΜΕ.
Το Ε το λέμε για πλάκα. Τ έπρεπε να είναι από το Τύφλωσης...Ετσι είδαμε σήμερα σχόλιο του μπιμπισι, ότι το πλοίο ήταν για ώρες ακίνητο.
Και σαν στοιχείο δείχνει ένα βίντεο, όπου από ένα φορτηγό πλοίο, στέλνουν βοήθεια σε νερό στο δουλεμπορικό, το οποίο την έχει δεχτεί.
Προφανώς κατά την διάρκεια της μεταφοράς της βοήθειας ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΠΛΟΙΑ είναι ακίνητα.
Αλλά οι ΑΡΔ μιλούν ότι είναι ακίνητο το δουλεμπορικό, ενώ δεν απορούν γιατί είναι ακίνητο το φορτηγό.
Στην πράξη όπως έχουμε πει από την αρχή και τα λέει και ο Σπύρος παραπάνω, σε υπηρεσιακή κυβέρνηση, τέτοια πράγματα μπορούν να γίνουν μόνο με την συναίνεση αυτών που είναι στο πλοίο, οι οποίοι ήθελαν να πάνε στην Ιταλία.
Αλλωστε δεύτερο δουλεμπορικό που ακολουθούσε ένα ιστιοφόρο, μόλις πέρασε σε περιοχή ευθύνης της Ιταλίας, δέχτηκε την βοήθεια και διάσωση, ενώ ήταν ακόμα 120 νμ μακριά από τις ιταλικές ακτές.
-
Αυτό που δεν έχετε βγάλει ούτε το νηπιαγωγείο σε θέματα θαλάσσης και έχετε απόψεις που έρχονται σε αντίθεση με ναυάρχους του λιμενικού και του Π.Ν καθως και ναυτικών εμπειρογνωμόνων περί διεθνών συμβάσεων και πρωτοκόλλων στην θάλασσα στις περιοχές έρευνας και διάσωσης, είναι εντυπωσιακό.
Και καλά κάποιοι με έναν κακώς εννοούμενο επαρχιωτισμό έχουν μια ευκολία να νομίζουν πως γνωρίζουν πράγματα επειδή τα συζητάνε στα καφενεία και έτσι βγάζουν πορίσματα, αλλά και οι αστοί ρε παιδιά, και αυτοί από καλές οικογένειες...μη θεσμικοί;;;
Τσ τσ τσ... κατάντια!
-
@ntinaras said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ολοι δεξιοι και φιλελεδες ειναι, μεχρι να φανε το πρωτο εσπα , μετα θελουν κι αλλες κρατικες παρεμβασεις και επιδοτησεις.
Σου είπε κανένας ότι το κράτος στον καπιταλισμό κάθεται και ξύνει τα παπάρια του και κοιτάει τους άλλους να δουλεύουν? Επειδή αυτό κάνει τώρα?
Και επιδοτήσεις δίνει σε τομείς που θέλει να προωθήσει την ανάπτυξη και την τεχνολογία. Και δημόσιες επενδύσεις κάνει. Και τις δικές του δραστηριότητες προσπαθεί να βελτιώσει για να είναι ανταγωνιστικό με τα άλλα κράτη. Και επενδύσεις προσπαθεί να φέρει στη χώρα και, και, και...
Κουράστηκες ε? Είναι πολλά και δύσκολα αυτά για το κράτος που φαντάζεσαι ε?Δημοσια επενδυση τα 120εκ που χαρισε στην Aegean airlines ε?
Οταν ηταν κρατικη η Ολυμπιακη ηταν προβλημα να την σωσουμε με λεφτα του κρατους, οταν "κινδυνεψε" η Aegean να τρεξουμε.
Τρομερη δημοσια επενδυση. Να πληρωνω εγω φορους, να τους παιρνει ο μητσοτακης και να τα δινεις στην aegean για να μας κουβαλαει και "δωρεαν" το αγιο φως μια φορα το χρονο στο βαλκανικο ιραν.Αγαπητέ μου σε λαικίστικες αριστερίστικες κουβέντες δε μπαίνω. Να τα συζητάτε μεταξύ σας αυτά τα αριστερόπουλα, να χαριεντίζεστε και να αυτοσυγχαίρεστε και να γελάνε οι υπόλοιποι.
Για να μη μείνει αναπάντητο. Όπως πιθανόν γνωρίζεις οι κρατικές επιδοτήσεις σε ιδιωτικές εταιρείες. Όχι μόνο απαγορεύονται, αλλά και τιμωρούνται από την ΕΕ. Με υποχρέωση επιστροφής των χρημάτων και πολύ βαριά πρόστιμα.Η περίπτωση που αναφέρεις είναι έκτακτη. Έγινε σε όλα τα κράτη με την άδεια της ΕΕ. Όπως δόθηκαν κι άλλα χρήματα από το κράτος. Σε εργαζόμενους που βγήκαν σε αναστολή, σε ΕΕ με μη επιστρεπτέες προκαταβολές κλπ.
Τα λεφτά, της ΕΕ στην ουσία, που μοίρασαν για να βοηθήσουν τον κόσμο ήταν αριστερά και καλά? Ενώ τα άλλα για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις που δουλεύει ο κόσμος δεξιά και κακά?
Σταματήστε τον αριστερό λαικισμό, κάνετε κακό και στον εαυτό σας και στη χώρα.Να την αφηνε να χρεωκοπησει, και μετα να την αγοραζε. Ακριβως οπως εγινε με την Ολυμπιακη.
Δεν θα ειχε πολλη πλακα αυτο?
Αυτο αλλωστε ειναι το νοημα της ελευθερης οικονομιας.
Αλλα οι δεξιουληδες, ειστε εγ γεννετης κλεφτες των δημοσιων ταμειων, και οταν ειναι να πληρωσετε εσεις το κρατος, κανετε ενα ματσο γυφτιες και ειστε μεσα στην γκρινια και την κλαψα.Αυτή τη φάτσα γουρουνιού που έβαλες δίπλα στο nickname σου. Την έβαλες για να μας προιδεάσεις τι να περιμένουμε από σένα? Ή τις αριστερές απόψεις σου? Ή και τα δύο?
Αν μενεις αθηνα μπορουμε να κανονισουμε να στην δειξω απο κοντα.
Με απειλείς καραγκιοζάκο? Μείνε σε επαφή, θα το φροντίσουμε το θέμα.
.Κωλυσιεργεις βλεπω,
ασε αναλαμβανω εγω.Pm. Μόνο.
-
Εγώ είμαι αριστερός, άρα ξέρω τα πάντα και κατακεραυνώνω τους πάντες.
Γιατί έτσι... -
Φαίνεται.....
Γενικά, σε διάφορα θέματα βγάζετε συμπεράσματα και γενικεύσεις για διαφορά θέματα μυρίζοντας τα νύχια σας. Ακόμα και η γνώμη ενός ειδικού που μπορεί να συμβάλει στην συζήτηση είναι μη ανεκτή και επί σκοπού.
-
Ολοι δεξιοι και φιλελεδες ειναι, μεχρι να φανε το πρωτο εσπα , μετα θελουν κι αλλες κρατικες παρεμβασεις και επιδοτησεις.
Σου είπε κανένας ότι το κράτος στον καπιταλισμό κάθεται και ξύνει τα παπάρια του και κοιτάει τους άλλους να δουλεύουν? Επειδή αυτό κάνει τώρα?
Και επιδοτήσεις δίνει σε τομείς που θέλει να προωθήσει την ανάπτυξη και την τεχνολογία. Και δημόσιες επενδύσεις κάνει. Και τις δικές του δραστηριότητες προσπαθεί να βελτιώσει για να είναι ανταγωνιστικό με τα άλλα κράτη. Και επενδύσεις προσπαθεί να φέρει στη χώρα και, και, και...
Κουράστηκες ε? Είναι πολλά και δύσκολα αυτά για το κράτος που φαντάζεσαι ε?Δημοσια επενδυση τα 120εκ που χαρισε στην Aegean airlines ε?
Οταν ηταν κρατικη η Ολυμπιακη ηταν προβλημα να την σωσουμε με λεφτα του κρατους, οταν "κινδυνεψε" η Aegean να τρεξουμε.
Τρομερη δημοσια επενδυση. Να πληρωνω εγω φορους, να τους παιρνει ο μητσοτακης και να τα δινεις στην aegean για να μας κουβαλαει και "δωρεαν" το αγιο φως μια φορα το χρονο στο βαλκανικο ιραν.Αγαπητέ μου σε λαικίστικες αριστερίστικες κουβέντες δε μπαίνω. Να τα συζητάτε μεταξύ σας αυτά τα αριστερόπουλα, να χαριεντίζεστε και να αυτοσυγχαίρεστε και να γελάνε οι υπόλοιποι.
Για να μη μείνει αναπάντητο. Όπως πιθανόν γνωρίζεις οι κρατικές επιδοτήσεις σε ιδιωτικές εταιρείες. Όχι μόνο απαγορεύονται, αλλά και τιμωρούνται από την ΕΕ. Με υποχρέωση επιστροφής των χρημάτων και πολύ βαριά πρόστιμα.Η περίπτωση που αναφέρεις είναι έκτακτη. Έγινε σε όλα τα κράτη με την άδεια της ΕΕ. Όπως δόθηκαν κι άλλα χρήματα από το κράτος. Σε εργαζόμενους που βγήκαν σε αναστολή, σε ΕΕ με μη επιστρεπτέες προκαταβολές κλπ.
Τα λεφτά, της ΕΕ στην ουσία, που μοίρασαν για να βοηθήσουν τον κόσμο ήταν αριστερά και καλά? Ενώ τα άλλα για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις που δουλεύει ο κόσμος δεξιά και κακά?
Σταματήστε τον αριστερό λαικισμό, κάνετε κακό και στον εαυτό σας και στη χώρα.Να την αφηνε να χρεωκοπησει, και μετα να την αγοραζε. Ακριβως οπως εγινε με την Ολυμπιακη.
Δεν θα ειχε πολλη πλακα αυτο?
Αυτο αλλωστε ειναι το νοημα της ελευθερης οικονομιας.
Αλλα οι δεξιουληδες, ειστε εγ γεννετης κλεφτες των δημοσιων ταμειων, και οταν ειναι να πληρωσετε εσεις το κρατος, κανετε ενα ματσο γυφτιες και ειστε μεσα στην γκρινια και την κλαψα.Αυτή τη φάτσα γουρουνιού που έβαλες δίπλα στο nickname σου. Την έβαλες για να μας προιδεάσεις τι να περιμένουμε από σένα? Ή τις αριστερές απόψεις σου? Ή και τα δύο?
Αν μενεις αθηνα μπορουμε να κανονισουμε να στην δειξω απο κοντα.
Με απειλείς καραγκιοζάκο? Μείνε σε επαφή, θα το φροντίσουμε το θέμα.
.Κωλυσιεργεις βλεπω,
ασε αναλαμβανω εγω.Pm. Μόνο.
βλακειες
αφηστε αμφοτεροι τις βλακειες -
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αυτό που δεν έχετε βγάλει ούτε το νηπιαγωγείο σε θέματα θαλάσσης και έχετε απόψεις που έρχονται σε αντίθεση με ναυάρχους του λιμενικού και του Π.Ν καθως και ναυτικών εμπειρογνωμόνων περί διεθνών συμβάσεων και πρωτοκόλλων στην θάλασσα στις περιοχές έρευνας και διάσωσης, είναι εντυπωσιακό.
Και καλά κάποιοι με έναν κακώς εννοούμενο επαρχιωτισμό έχουν μια ευκολία να νομίζουν πως γνωρίζουν πράγματα επειδή τα συζητάνε στα καφενεία και έτσι βγάζουν πορίσματα, αλλά και οι αστοί ρε παιδιά, και αυτοί από καλές οικογένειες...μη θεσμικοί;;;
Τσ τσ τσ... κατάντια!
Εχουμε άδεια ταχυπλόου κύριε...
Βέβαια είχαμε το παλιότερο βιβλίο, αλλά τώρα κυκλοφορεί είδα ηλεκτρονικά...
https://www.racing-school.gr/82-sxoli/86-biblio-ypopsifion.html
Δεν προλαβαίνω να δω αν είναι το βιβλίο ή απλά ή ύλη.
-
Δεν μπαίνω μαζί σου σε βάρκα....
Προτιμώ πλοιάρχους και ναυάρχους.
Όταν σας μαθαίνουν να οδηγείται βαρκακια σας διδάσκουν διεθνείς συμβάσεις της θάλασσας, πρωτόκολλα ενεργειών πλοίων και διασωστικων όπως στο ΠΝ και στο λιμενικό;
-
-
Εχω υπηρετήσει και στο ΠΝ...
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εχω υπηρετήσει και στο ΠΝ...
Ε άρα ναύαρχος......
Εγώ στρατηγός
-
Για αυτό να με ακούς...
Και ως στρατηγός ρίξε κάμψεις στον Δία και στον Μονμαν...
-
Εγώ θα έπεφτα να κάνω διαγωνισμό κάμψεων...μουχαχαχα
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2