-
Lap, εγώ δεν ξέρω απο που ξεκίνησε η κουβέντα και αν "αλλάζουμε" επιχειρήματα. Προφανώς θεωρείς ότι συνδιαλεγεσαι με μελη απο κάποια συντεταγμενη οντοτητα με τα οποία έχεις ξεκινήσει μια συντεταγμένες μακρα συζήτηση και ο καθένας σου απαντάει για λογαριασμό του προηγούμενου.
Εγώ πάντως έχω προσωπικές απόψεις και δεν θεωρώ ότι εκφράζω κάποια "γραμμη".
Οι επιβαινοντες στο σκάφος έχουν ανέβει με την θέληση τους, άρα δεν τεκμηριωνεται δουλεμπόριο. Συμφωνώ ωστόσο ότι είναι θύματα trafficking. Ούτε προσφυγες, ούτε μετανάστες, ούτε τίποτα. Αν κάτι μάθαμε από αυτή την ιστορία είναι ότι ανάλογες περιπτώσεις πρέπει να αντιμετωπιζονται με όρους εγκληματικων ενεργειών και οι αρχές να ενεργούν ανάλογα. Και στην θάλασσα και στους συνεργους στην ξηρά. Και όχι να μας μοστραρονται ως "διασωστες".
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τέλος, όπως είδαμε όσοι σώθηκαν είναι άνδρες στρατεύσιμης ηλικίας, δηλαδή νέοι στα ντουζένια τους. Και αυτοί που σώθηκαν αλλά και αυτοί που βρέθηκαν πνιγμένοι.
Τόσοι άντρες λοιπόν, κανείς δεν πήγε στα αμπάρια να σώσει ένα παιδάκι, μία γυναίκα ?
Το βλέπετε λογικό ?
Εγώ όχι. Θεωρώ ότι κάθε άντρας αυτής της ηλικίας θα είχε αισθήματα να σώσει κάποιον.Το βλέπω λογικό. Το αντίθετο θα μου έκανε εντύπωση.
Σε χώρες όπου 400 άντρες προσπαθούν να βιάσουν μία γυναίκα... δεν περιμένω από δαύτους τους "άντρες" να κάνουν κίνηση να την σώσουν σε μία δύσκολη στιγμή. Άλλη αξία ο άντρας, άλλη αξία η γυναίκα, άλλη αξία το αγόρι, άλλη αξία το κορίτσι.
Δεν βάζω βίντεο. Δεν χρειάζεται.
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Οι επιβαινοντες στο σκάφος έχουν ανέβει με την θέληση τους, άρα δεν τεκμηριωνεται δουλεμπόριο.
Πρώτα από όλα ένα και μόνο χαρακτηριστικό δεν αποτελεί το μοναδικό στοιχείο για τη νομική ιδιότητα και χαρακτήρα ενός θύματος δουλεμπορίου. Πολλές συνθήκες πρέπει να συντρέχουν για να αποδοθεί ο χαρακτηρισμός αυτός.
Άλλωστε αν έχεις δει ειδήσεις πολλοί αναφέρουν πως με την απειλή σωματικής βίας τους φόρτωναν στο πλοίο. Μη ξεχναμε πως πρόκειται για εγκληματικές οργανώσεις που εκμεταλλεύονται την απελπισία των ανθρώπων, όχι για τουριστικά γραφεία με κρουαζιέρες όπως φαντάζεστε.
Το τι είναι αυτοί και τι ηθικη έχουν είναι ένα δεύτερο θέμα συζήτησης. Προφανώς ο πολιτισμός τους δεν είναι ίδιος με τον δικό μας.
Από την στιγμή όμως που μπήκαν στο σαπιοκάραβο και ήρθαν στα ύδατα μας το θέμα που αναλύουμε είναι η αξία της ανθρώπινης ζωής σε εμάς τους δυτικούς και πώς αντιδρούμε στις προκλήσεις που απειλούν την ζωή του οποιουδήποτε.
-
@mastoras78 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μη τρελαίνεσαι και εγώ φάτσα γουρουνιού έχω βάλει
Ναι αλλά δεν έχουν όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη. Μην αρχίζεις τα κομμουνιστικά τώρα. Όλοι και όλα ίσα κι όμοια
-
Lap, εγώ δεν ξέρω απο που ξεκίνησε η κουβέντα και αν "αλλάζουμε" επιχειρήματα. Προφανώς θεωρείς ότι συνδιαλεγεσαι με μελη απο κάποια συντεταγμενη οντοτητα με τα οποία έχεις ξεκινήσει μια συντεταγμένες μακρα συζήτηση και ο καθένας σου απαντάει για λογαριασμό του προηγούμενου.
Οι επιβαινοντες στο σκάφος έχουν ανέβει με την θέληση τους, άρα δεν τεκμηριωνεται δουλεμπόριο. Συμφωνώ ωστόσο ότι είναι θύματα trafficking. Ούτε προσφυγες, ούτε μετανάστες, ούτε τίποτα. Αν κάτι μάθαμε από αυτή την ιστορία είναι ότι ανάλογες περιπτώσεις πρέπει να αντιμετωπιζονται με όρους εγκληματικων ενεργειών και οι αρχές να ενεργούν ανάλογα. Και στην θάλασσα και στους συνεργους στην ξηρά. Και όχι να μας μοστραρονται ως "διασωστες".
Να σε διορθώσω...
Το trafficking προϋποθέτει οικονομικη εκμετάλλευση.
Για παράδειγμα σου λέω ότι στην τάδε χώρα θα δουλέψεις ως οικοδόμος κι έτσι σε πειθώ να μετακινηθείς εκει όπου τελικά σε βγάζω στα φανάρια ως επαίτη και παίρνω εγώ τα χρήματα που βγάζεις. Άρα σε εξαπάτησα και σε εκμεταλλεύομαι οικονομικά.
Όταν μαζί με τον αδερφό μου μπω με την θέληση μου σε ένα καράβι για να εισέλθω παράνομα σε μια χώρα δεν είναι trafficking. Κι αν στο καράβι με χτυπάνε αυτοί που οργάνωσαν το ταξίδι είναι άλλο αδίκημα και όχι δουλεμπόριο. -
Δηλαδή γνωρίζεις το καθεστώς των θυμάτων;
Δώσε κάποια πηγή για αυτά που λες.
Νομικά γνωρίζεις ότι η πρόθεση από τον τρόπο είναι δύο διαφορετικες έννοιες και καθεστώτα;;
Εσύ μπορεί να θέλεις να έρθεις στην Ευρώπη και να να ονειρεύεσαι να γίνεις κλόουν σε τσίρκο. Αυτο ως παιδικό σου όνειρο είναι ανεξάρτητο από τον τρόπο που επιλέχθηκε να γίνει. Άρα η πρόθεση σου να πας σε μια χώρα δεν σε κάνει παράνομο.
Το γεγονός ότι θα επιλέξεις να έρθεις μεσω εγκληματικών οργανώσεων και διακινητων επιφέρει άλλο νομικό καθεστώς σε εσένα. Γίνεσαι θύμα και αντικείμενο των οργανώσεων αυτών και των τρόπων που σε μεταφέρουν.
Το ερώτημα είναι γιατί δεν επιλέγονται οι νόμιμοι οδοί για την είσοδο; Τι οδηγεί τους ανθρώπους αυτούς να εισέρχονται με τέτοιον τρόπο;
-
@n-k-9 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Να σε διορθώσω...
Το trafficking προϋποθέτει οικονομικη εκμετάλλευση.
Για παράδειγμα σου λέω ότι στην τάδε χώρα θα δουλέψεις ως οικοδόμος κι έτσι σε πειθώ να μετακινηθείς εκει όπου τελικά σε βγάζω στα φανάρια ως επαίτη και παίρνω εγώ τα χρήματα που βγάζεις. Άρα σε εξαπάτησα και σε εκμεταλλεύομαι οικονομικά.
Όταν μαζί με τον αδερφό μου μπω με την θέληση μου σε ένα καράβι για να εισέλθω παράνομα σε μια χώρα δεν είναι trafficking. Κι αν στο καράβι με χτυπάνε αυτοί που οργάνωσαν το ταξίδι είναι άλλο αδίκημα και όχι δουλεμπόριο.Ο όρος trafficking σημαίνει διεθνική σωματεμπορία και προέρχεται από τον αγγλικό όρο traffic (ακριβής μετάφραση: κίνηση) και δηλώνει τη διαδικασία της κίνησης. Ο όρος σωματεμπορία, όπως αυτός αναγνωρίζεται και ερμηνεύεται από το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμβάσεις [α) Πρωτόκολλο Παράνομης Διακίνησης Ανθρώπων, β) Σύμβαση Ηνωμένων Εθνών Ενάντια στο Οργανωμένο Έγκλημα, γ) Πρωτόκολλο ενάντια στη Λαθρεμπορία των Μεταναστών μέσω Ξηράς – Αέρα και Θάλασσας], μπορεί να προσδιοριστεί ως η χρήση εξαναγκαστικών ή άλλων μέσων τέλεσης μίας πράξης διακίνησης προσώπου, που αποσκοπεί στην οικονομική εκμετάλλευση του σώματός του, συνισταμένης σε αφαίρεση ιστών ή οργάνων ή σε εκμετάλλευση εργασίας ή της επαιτείας του, καθώς και η πράξη της στρατολόγησης ανηλίκου με σκοπό τη χρησιμοποίησή του σε ένοπλες συγκρούσεις.
https://thesafiablog.com/2022/03/09/human-trafficking/ -
-
θα ζητήσει ο Μητσοτάκης συγνώμη (που δεν είναι πρωθυπουργός στη παρούσα φάση) ή θα συνεχίσει ο λαπ το φλουντάρισμα?
-
14/8/2005, παραμονή 15Αυγουστου.
Ένα αεροπλάνο της Helios Airways περνά πάνω από την Αττική με συνοδεία δύο F-16 και με εντολή να το καταρρίψουν αν κατέπεφτε σε κατοικήσιμη περιοχή. Είχε χαθεί κάθε επικοινωνία με το αεροπλάνο, παρόλο που κάποια στιγμή κάποιος άνθρωπος φάνηκε να κινείται στο πιλοτήριο.121 άνθρωποι μέσα στο αεροπλάνο και πολλά ήταν παιδιά.
Τελικά κατέπεσε στο Γραμματικό και όλοι οι επιβαίνοντες ήταν ζωντανοί κατά την πρόσκρουση. Αιτία θανάτων τα τραύματα από την σύγκρουση και τα εγκαύματα.Θα μπορούσαν να σωθούν; Γιατί δεν τους έσωσαν; Ζήτησε κανείς συγνώμη;
Αυτά επειδή πρέπει κάποια στιγμή να γίνει αντιληπτό ότι από το "θέλω" μέχρι το "μπορώ" και μέχρι το "κάνω" υπάρχει πολλές φορές τεράστια απόσταση.
-
Ο λαπ αντιδρά στους ακραίους.
Το ποιος θα πει μια συγνώμη για το αποτέλεσμα δεν είναι το θέμα μας. Το θέμα μας είναι ότι δεν χρειάζεται να πούμε ούτε μια συγνώμη για το ότι δεν τους σώσαμε όλους επειδή είναι πρόσφυγες και μετανάστες. Εκεί είναι το θέμα συζήτησης.
Έστω και σε τυπικό επίπεδο μιας και η συγνώμη δεν αλλάζει το αποτέλεσμα.
-
Το πρόβλημα με το ατυχές συμβάν είναι οι επιχειρησιακές δυνατότητες του Ελληνικού λιμενικού?
Όλοι λυπούνται από το θάνατο τόσων ανθρώπων, αλλά πως κατέληξε στο λιμενικό η κουβέντα?
Επειδή οι Ζαίοι πέρασαν από το Μητσοτάκη γ..., στο ΠτΔ γ... και κατέληξαν και στο λιμενικό γ.... θα νιώθουμε και εθνικές τύψεις?Πήγαν να σώσουν ανθρώπους που βρισκόντουσαν σε ταξίδι πιθανής αυτοκτονίας. Και οι δουλέμποροι δε θα σταματούσαν, γιατί προφανώς η συμφωνία και το συμβόλαιο ήταν να πάνε Ιταλία. Γι' αυτό πληρώθηκαν.
Και θα πάρουμε αποτυχία πάνω μας σα χώρα και σα λαός, επειδή πιέζουν οι Ζαίοι με το γ... όλοι?
Προφανώς η δικαιοσύνη θα κάνει την έρευνά της εφόσον χάθηκαν ζωές. Είναι και υποχρεωμένη. Όχι για το χατίρι του Αλ6 και των Ζαίων, επειδή το προβλέπει ο νόμος.
-
Από την στιγμή που ξεκίνησε αυτεπάγγελτα έρευνα από την δικαιοσύνη σημαίνει πως τα πράγματα δεν πήγαν κατ ευχήν.
Οπότε μέχρι να μάθουμε τα αποτελέσματα της εξέτασης της δικαιοσύνης, εδώ οι φίλοι κραυγάζουν να μην κηρυχθεί ούτε εθνικό πένθος. Άσε το "συγνώμη" για πιο σοβαρούς και υπευθύνους ανθρώπους.
Σαμπως τι; Τα εκατοντάδες παιδάκια δεν ήταν ελληνακια.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το ερώτημα είναι γιατί δεν επιλέγονται οι νόμιμοι οδοί για την είσοδο; Τι οδηγεί τους ανθρώπους αυτούς να εισέρχονται με τέτοιον τρόπο;
Ουσιαστική ερώτηση, αν απαντηθεί τώρα, όλα θα ξεκαθαρίσουν.
Αν απαντηθεί στο μέλλον, θα είναι το αποτέλεσμα αυτών που θα ζήσουν τα παιδιά μας.
Είμαστε όμως στην Ευρώπη, είμαστε νοικοκυραίοι και τα σκουπίδια τα κρύβουμε κάτω από το χαλί.
Δεν βαριέσαι, άσε αυτούς που θα αλλάξουν το χαλί να τα πετάξουν. -
@ektoras said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αν απαντηθεί στο μέλλον, θα είναι το αποτέλεσμα αυτών που θα ζήσουν τα παιδιά μας.
Είμαστε όμως στην Ευρώπη, είμαστε νοικοκυραίοι και τα σκουπίδια τα κρύβουμε κάτω από το χαλί.
Δεν βαριέσαι, άσε αυτούς που θα αλλάξουν το χαλί να τα πετάξουν.Ολοι όμως στους ευρωπαίους νοικοκυραίους θέλουν να έρθουν. Δεν είδα κανέναν Αιγύπτιο, Πακιστανό ή Σύριο να κατευθύνεται στα πλούσια κράτη του κόλπου. Γιατί άραγε?
-
@elteo said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν βαριέσαι, άσε αυτούς που θα αλλάξουν το χαλί να τα πετάξουν.Ολοι όμως στους ευρωπαίους νοικοκυραίους θέλουν να έρθουν. Δεν είδα κανέναν Αιγύπτιο, Πακιστανό ή Σύριο να κατευθύνεται στα πλούσια κράτη του κόλπου. Γιατί άραγε?
Πολύ απλά εκεί πετάνε τα σκουπίδια στους κάδους.
-
@elteo said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πολύ απλά εκεί πετάνε τα σκουπίδια στους κάδους.
Οπότε καλό είναι να μην κουνάμε το δάκτυλο στην Ευρώπη που σηκώνει το κύριο βάρος του μεταναστευτικού....
-
-
Δεν πιστεύω ότι η Ευρώπη κρύβει τίποτα κάτω από χαλιά και μοκέτες. Απλώς συμπεριφέρεται κυνικά και ορθολογιστικά. Έτσι λειτουργούν οι κακοί Δυτικοί.
Χρειάζεται μετανάστες, αλλά όποιους θέλει και εγκρίνει. Και με τους δικούς της όρους. Να ακολουθήσουν τις νόμιμες διαδικασίες.
Τους παράνομους δεν τους σκοτώνει, ούτε τους πνίγει. Αλλά δεν τους διευκολύνει κιόλας. Όσοι καταφέρουν και φτάσουν θα δει τι θα τους κάνει.
Αν υπάρχουν και κόμματα τύπου Ζαίων που φωνάζουν για τα ανθρωπιστικά ιδεώδη και ζητάνε ανοιχτά σύνορα. Απλά αδιαφορεί και τους απαντά με τη σιωπή της.
Καταλαβαίνετε κάτι άλλο τόσα χρόνια από την πραγματικότητα που ζούμε? Εγώ όχι.
-
Προφανώς και κρύβει τα "προβλήματα" κάτω από το χαλί της η ΕΕ γιατί αυτή ήταν πάντα, μόνο την εικόνα σκέφτονται οι πολιτικοί της και ποτέ την ουσία ή τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης σε αυτή την "Ένωση" ή για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, στη Γερμανία και τους περιφερειακούς καρπαζοεισπράκτορές της.
Οπότε στο ερώτημα που έθεσες, κλείνει ανθρώπους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Ελλάδα, χτίζει φράκτες για να μη μπουν οι κακόμοιροι και αφήνει να πνίγονται στο Αιγαίο ψυχές για να μην τους "διευκολύνει" στην είσοδο. Εφόσον έτσι θέλει λοιπόν, εγω θα λέω οτι όσο πιο γρήγορα πέσει αυτή η εκτρωματική Ένωση τόσο το καλύτερο για όλους μας. Δεν έχει να δώσει τίποτα καλό στο λαό, πλέον είναι απλά μια πληγή για όλους μας με διάφορα συμπτώματα όπως φτωχοποίηση του Νότου, άνοδο της ακροδεξιάς παντού, παρανοικές ιδέες για "πράσινη ανάπτυξη", πληθωρισμό που καλπάζει, ενεργειακή κρίση, νεοφιλελευθερισμό, ρατσισμό, διάλυση κρατών πρόνοιας κτλ.
Φοβόνται κιόλας μην χαλάσουν τα "ιδεώδη" τους λολ οι Ιβρουμπέηδες. Λες και έχει ιδεώδη η στρούγκα με τους Όρμπαν, τις Μελόνηδες, τους Μακρονολεπένηδες, τους Σούλτς, τις Ούρσουλες κτλ.Αυτή είναι η πραγματικότητα που βλέπω εγώ, και διαφέρει όπως και σε όλα 100% από τη δική σου οπτική.
Το μόνο παρήγορο είναι οτι έτσι όπως πάνε, με την τροχιά που έχουν διαλέξει, η διάλυση είναι πιο κοντά από ποτέ Θα τους πάει λογικά καροτσάκι η Κίνα σε όλα τα επίπεδα, κάποτε πρέπει να έρθει και η νέμεση.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2