-
Η νέα μόδα στα φιλελέ φόρα είναι η γκρίνια για το δικαίωμα που δόθηκε στους κατοίκους εξωτερικού να ψηφίζουν και όλοι τους παρουσιάζουν σαν οικογένειες χρυσαυγητών που πήγαιναν "οργανωμένα" για ψήφο ... καλά θα πάει και αυτό
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@gianniss07 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σύνολο Ψήφων | 2019 και 2023.
ΝΔ: +6,8% περισσότερες ψήφοι
ΣΥΡΙΖΑ: -33,6%
ΠΑΣΟΚ: +47,5%
ΚΚΕ: +42,5%
Ελλ.Λύση: +25,3%
Μέρα25: -20,8%Το ίδιο σε πινακάκι που βρήκα στο twitter με την διαφορά και σε αριθμούς.
Νομίζω τα νούμερα σε δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες δίνουν μια πιο παραστατική εικόνα για το μνημιωδες μέγεθος και ιστορικα μοναδικό γεγονός της απόλυτης κατάρρευσης ενός κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε βουλευτικές εκλογές.
Άρα, αν υποθετικα και αυθαίρετα μοιράσουμε ισόποσα τις απώλειες από τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα κόμματα τότε στην ΝΔ πήγαν 167.305 ψηφοφόροι. Όλοι οι υπόλοιποι 431.198 ψηφοφοροι πήγαν στα υπόλοιπα αριστερά κεντροαριστερά κόμματα. Τον Βελόπουλο δεν τον υπολογίζω.
Οπότε εδώ υπάρχει ευθύνη της αριστεράς και των ψηφοφόρων της που υποτίθεται πιστεύει στην απλη αναλογική αλλά θεωρεί τον εαυτό της ως τον μοναδικό εκφραστή αυτής.
Οι αριστεροί μάλλον θέλουν αναλογική μόνο με τον εαυτό τους. Ασχέτως αν η αναλογική απαιτεί εκατέρωθεν εκπτώσεις στα προγράμματα διακυβέρνησης.
Μεταξύ τους μαλώνουν ποιος είναι ο καλύτερος αριστερός.
-
Ξέρει κανείς τι πήρε ο Μιθριδάτης στας εκλογάς ?
-
@mastoras78 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μπα δεν μπήκε στη βουλή
https://www.newsbomb.gr/politikh/story/1429420/ekloges-2023-ektos-voulis-mithridatis-athanasiou-kai-polloi-celebrities -
Το γλίτωσε δηλαδή το πρωινό το ξύπνημα.. πάλι καλά..
-
Νομίζω πως είναι η καλύτερη άποψη που έχω διαβάσει ως τώρα για την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ
https://agonaskritis.gr/δεν-φταίει-ο-κόσμος-που-δεν-κατάλαβε-αλ/
-
@mastoras78 Ίσως ο Κοκλώνης να έβγαινε και να χρειαζόταν να ξυπνήσει νωρίς, που ξέρεις???
-
Για ποιό λόγο να ξυπνήσει νωρίς;
Ας έπαιρνα και ΄γω +€7k και θα τα είχα γράψει όλα και όλους...! -
@argyn said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Οι αριστεροί λέμε εδώ και χρόνια ότι ο Τσίπρας δεν είναι Αριστερά, ή έστω δεν είναι πλέον, αν κάποτε ήταν ή φαινόταν ως τέτοιος.
Ο κόσμος της Αριστεράς, ακόμη και της Κεντροαριστεράς, του γύρισε την πλάτη και επίσημα διά της ψήφου του.
Το ίδιο λέει κι αυτός, ότι οι αριστεροί τον πολεμάνε.Μένουν μόνο οι χαρούμενοι Νεοδημοκράτες, έστω αυτοί που «δεν είναι Νεοδημοκράτες, αλλά...» να επιμένουν για την αριστεροσύνη του...
Μα φυσικά … Αριστερά είναι μόνον εκείνη που «εσυ» προσδιορίζεις ως τέτοια. Με την διαφορά ότι το πεδίο εφαρμογής των κριτηρίων του σφραγιδοκρατη σταλινοφασιστα του Περισσού και του Χ εξωκοινοβουλευτικού γκρουπούσκουλου απέχουν παρασάγγας παρόλο που αμφότεροι διεκδικούν δάφνες ιδεολογικής καθαρότητας.
Θα μου πεις ο αμοραλισμός είναι συνυφασμένος με την ίδια την εγκληματικη φύση και τον τυχοδιωκτισμό της αριστεράς, όποτε αναμενόμενο. Μιλάμε για τα ίδια καθαρματα που δεν είχαν κανένα πρόβλημα το 1953 να προσκυνάνε κλαίγοντας το νεκρό Στάλιν και το 1956 να δημοσιεύουν άρθρα υπέρ της πολιτικής αποσταλινοποίησης Χρουτσοφ.
-
Η Αριστερα και η κεντροαριστερα βγηκαν κερδισμενες απο αυτες τις εκλογες.
Αυτο που συνεβη χθες θα αποκτησει καλυτερη προοπτικη τον Ιουνη. Θλιψη υπαρχει μονο οπως και οργη σε οσους δεν ειχαν προβλημα να υπαρχουν χρυσαυγιτες που θα μεγαλωναν τα ποσοστα τους. Για τετοια καταντια μιλαμε. -
Παρακαλώ αφήστε τον Αλ6 ήσυχο. Που θα ξαναβρούμε τέτοιο πελάτη?
Εκτός αν σκοπεύουν οι Ζαίοι να κάνουν αρχηγό τον Αντώναρο. Αυτό μάλιστα, το επικροτώ! -
#from3thelongest
#monoNIVO -
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εκτός αν σκοπεύουν οι Ζαίοι να κάνουν αρχηγό τον Αντώναρο. Αυτό μάλιστα, το επικροτώ!Να σου πω. Εσύ ε.ε δεν είσαι; Είχες μείωση επί Ζαιων στις ασφαλιστικές σου εισφορές με βάση το εισόδημα σου ή αύξηση;
-
-
Tres banal
-
@v_a said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
#monoNIVO
#TUS
Το παραδέχομαι, ναι έχεις δίκιο (τέτοιο ταπιδι είχα να φάω καιρό)
-
-
Πρόταση προς Κυριάκο μεριά (το Κουλης πέθανε με πάταγο..)
Αν είσαι μάγκας, σβήσε αυτό το απολίθωμα που βγήκε στις Σέρρες από τον χάρτη. Κάντο με πάταγο...
(θα χάσεις 22Κ ψήφους, θα κερδίσεις 300Κ)
Μην ακούσω δικαιολογίες, τώρα πια σε παίρνει . - -
@v_a said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
#from3thelongest
#monoNIVOΔεν θέλω αηδίες βραδιάτικα
#Low_Bap
#B.D_Foxmoor -
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εκτός αν σκοπεύουν οι Ζαίοι να κάνουν αρχηγό τον Αντώναρο. Αυτό μάλιστα, το επικροτώ!Να σου πω. Εσύ ε.ε δεν είσαι; Είχες μείωση επί Ζαιων στις ασφαλιστικές σου εισφορές με βάση το εισόδημα σου ή αύξηση;
Τον Αλ6 τον έχω μέσα στην καρδιά μου. Είναι ο τύπος που θα ξεριζώσει την αριστερά από την ψυχή του Έλληνα. Τιτάνιο επίτευγμα.
Οπότε μη μου μιλάς για ασφαλιστικές εισφορές και τέτοια ταπεινά πράγματα. Εδώ γράφεται ιστορία!
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2