-
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Βρε Φάνη μην τρελαθούμε τώρα. Ήταν δισεκατομμυριούχος ο Λαλιώτης, όπως ο Βαρδινογιάννης, ή ο Λάτσης; Δηλαδή κάπου με μέτρο όλα αυτά...
Ναι δισεκατομμυριούχος ήταν!! Όσο απίστευτο και εαν ακούγεται. Επί δραχμών είχε πάνω από 5 δις περιουσία. Δεν είναι τυχαίο ούτε το πότε εξαφανίστηκε ούτε το ότι έχει ένα από τα μεγαλύτερα μεσιτικά γραφεία στις ΗΠΑ.
ΥΓ: ΟΚ μπορεί να μην είχε τα δις του Λάτση, ήταν λίγο υπερβολή αυτή η δήλωση του δντη του γραφείου του, αλλά μάλλον ήταν για να δείξει το μέγεθος της διαφθοράς και του χρηματισμού.
-
Πουθενά δεν φαίνεται επίσημα κάτι τέτοιο πάντως. Το θυμάμαι κι εγώ σαν ράδιο-αρβύλα τότε. Αλλά ως εκεί.
-
Βλέπω το τελευταίο διάστημα ανεβαίνει ταχέως η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Εχε γούστο να μπει βουλή. Θα τους τρελάνει.
-
Πουθενά δεν φαίνεται επίσημα κάτι τέτοιο πάντως. Το θυμάμαι κι εγώ σαν ράδιο-αρβύλα τότε. Αλλά ως εκεί.
Σιγά μην φανεί επίσημα ρε συ! Γιατί το μαύρο χρήμα είναι επίσημο? Αλλά εαν ρωτήσεις off the record ενα υπουργό (π.χ. τον Μάνο) θα σου πει. Εδώ υπουργός (το έχω ξαναγράψει) είχε πει στον πατέρα μου να πάει σε άλλη πολεοδομία που ζητάει λιγότερα σε φακελλάκι....χαχαχα! Επαναλαμβάνω, υπουργός επί Σημίτη.
-
Τον Μάνο της ΝΔ βρε Φάνη μου;
Όπως ξέρεις εγώ δεν έχω σχέσεις ούτε με ΝΔ, ούτε με ΠΑΣΟΚ, ούτε καν με ΚΚΕ δεν έχω. Απλός ψηφοφόρος είμαι, όχι μέλος. Οπότε δεν ακούω τέτοιες αρβύλες...
-
Τον Μάνο της ΝΔ βρε Φάνη μου;
Όπως ξέρεις εγώ δεν έχω σχέσεις ούτε με ΝΔ, ούτε με ΠΑΣΟΚ, ούτε καν με ΚΚΕ δεν έχω. Απλός ψηφοφόρος είμαι, όχι μέλος. Οπότε δεν ακούω τέτοιες αρβύλες...
Ούτε εγώ έχω σχέσεις. Αλλά είχε ο πατέρας και ακόμα περισσότερο ο θείος μου, λόγω επαγγέλματος. Οπότε δεν είναι θέμα ράδιο αρβύλας, αλλά τι λένε off the record, για την πραγματική κατάσταση. Άσχετα με το εαν συμπαθείς κάποιον η όχι (για εμένα ο Μάνος ήταν από τους καλύτερους), ως υπουργοί γνωρίζουν αρκετά. Είμαι σίγουρος ότι δεν πιστεύεις ότι δεν μπορούν να πιάσουν το μαύρο χρήμα...απλά δεν θέλουν για πολλούς λόγους.
-
Ποιό είναι το πλαίσιο της συζήτησης?
Το κατά πόσο ο διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας παραμένει επίκαιρο αίτημα στα Ελλαδικά πλαίσια βάσει της αριστερής ρητορικής περί "μοναδικής στον δυτικό κόσμο ελληνικής ιδιαιτερότητας μη διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας".
Τι σου απέδειξα και με υπεκφυγές αποπειράσαι να συσκοτίσεις?
Ότι τόσο στην ιστορικότερη κοινοβουλευτική δημοκρατία της ευρώπης όσο και στην πολυπολιτισμικότερη υπερδύναμη της ανθρωπότητας, κατά την πλέον καίρια πολιτειακή έκφραση τους, αυτή της ανακήρυξης του αρχηγού του κράτους, το θρησκευτικό στοιχείο έχει πρωτεύουσα θέση τόσο σε τελετουργικό όσο και συμβολικό επίπεδο.
Τί άλλο?
Ότι στο μουσουλμανικό κόσμο δεν υπάρχει κανένας απολύτως διαχωρισμός μεταξύ κοσμικού και θρησκευτικού στοιχείου αφού αυτά λόγω Σαρίας οσμόνωνται και συχνά πρακτικά ταυτίζονται. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που ακόμα και σε κράτη όπως το Ελληνικό οι μουσουλμανικοί θύλακες να υιοθετούν στον μέγιστο επιτρεπτό βαθμό ως κανονιστικό πλαίσιο της συμβίωσης τους όχι το δίκαιο της χώρας φιλοξενίας αλλά το μουσουλμανικό ιεροδικαστικό παραμάγαζο.
Συνεπώς ο χαρακτηρισμός από εθνομηδενιστές, σταλινοφασίστες, ισλαμολάγνους κτλ - με προφανείς αλα καρτ ευαισθησίες και κρυφές πολιτικές ατζέντες - των ορθολογικών θέσεων του κάθε Τζήμερου ως "ακροδεξιών" είναι εξόχως τιμητικός για τον ίδιο.
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Καλά αντί να κοιμηθείς, έψαχνες μία ώρα τα αρχεία για να ανεβάσεις το σχόλιο ?
Τρώω αργά το βράδυ για μεσημεριανό οπότε έχω χρόνο το βράδυ να ψάξω και να διαβάσω μέχρι να χωνέψω.
Τα είχα διαβάσει χρόνια πριν αλλά τα ξαναβρήκα για να τα θυμηθώ. Αυτά ούτε που τα γνωρίζει ο κλασικός λαϊκιστής αντί πασοκος .Δεν έχει ιδέα από αυτά τα πράγματα. Απλά αναπαράγει με ευκολία και μάλιστα πιστεύει σε βάθος και φανατισμό ωσάν ένα άλλο θρησκευτικό συναίσθημα, στερεότυπα που ακούει από άλλους λαϊκιστές αντίπασοκος που και αυτοί δεν έχουν ιδέα για ποιο πράγμα μιλούν.
Η χώρα μας πάσχει από αυτήν την τάση λαϊκισμού με στερεότυπα σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Δεν εξαιρω τους πασοκους.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Καλά αντί να κοιμηθείς, έψαχνες μία ώρα τα αρχεία για να ανεβάσεις το σχόλιο ?
Τρώω αργά το βράδυ για μεσημεριανό οπότε έχω χρόνο το βράδυ να ψάξω και να διαβάσω μέχρι να χωνέψω.
Τα είχα διαβάσει χρόνια πριν αλλά τα ξαναβρήκα για να τα θυμηθώ. Αυτά ούτε που τα γνωρίζει ο κλασικός λαϊκιστής αντί πασοκος .Δεν έχει ιδέα από αυτά τα πράγματα. Απλά αναπαράγει με ευκολία και μάλιστα πιστεύει σε βάθος και φανατισμό ωσάν ένα άλλο θρησκευτικό συναίσθημα, στερεότυπα που ακούει από άλλους λαϊκιστές αντίπασοκος που και αυτοί δεν έχουν ιδέα για ποιο πράγμα μιλούν.
Η χώρα μας πάσχει από αυτήν την τάση λαϊκισμού με στερεότυπα.
@lap στο ανέφερα και πιο πάνω.
πλέον κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς έως και πρασινοφρουρός, της κλαδικής βεβαίως βεβαίως.Επίσης, ανέφερα και πιο πάνω ότι η πολιτική δεν είναι μόνο οικονομικά και χρήματα που μοιράζονται στο λαό.
Δυστυχώς για όλους μας το πασοκ μοίρασε χρήματα, που ήρθαν εύκολα και ξοδεύτηκαν ακόμα πιο εύκολα, αλλά το σημαντικότερο - χειρότερο είναι ότι άλλαξε νοοτροπίες και στερεότυπα .
Ο μισθουλάκος των δημοσιουπαλληλισκων έγινε σε μια πενταετία όνειρο ζωής.
Τα φακελάκια, η μίζα και 'ο γνωστός' έγιναν φυσιολογικό και ολίγον μαγκιά.
Οι επιπλέον αμοιβές χωρίς να πηγαίνουν στην εργασία, λόγω κομματος και συνδικάτου, έγιναν καθημερινότητα.
Και πολλά ακόμη.... -
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Και οι μηχανικοί που σε όλες τις μεγάλες τράπεζες είναι αφεντικά των οικονομολόγων γιατί οι οικονομολόγοι είναι όλο θεωρία και είναι άχρηστοι στο να πάρουν αποφάσεις, θα μιλάνε για όλα γιατί οι μηχανικοί προσομοιώνουν την Φύση και όχι την μπαρούφα των ημιμαθών του 2 οι 3 έξι...
Σε κάποιες θέσεις ισχύει, αλλά επίσης και οι οικονομολόγοι έχουν δικαίωμα υπογραφής και απαιτείται σωστή απόφαση και ακριβή περιγραφή. Τα οικονομικά σου έχω ξαναπεί είναι δεκάδες μικρές επιστήμες μαζί. Δεν είναι μονάχα μακροοικονομική θεώρηση. Αλλά αυτός εισαι....ούτε αυτό δεν ξέρεις.
Δικαίωμα υπογραφής έχουν και όσοι έχουν ένα βασικό πτυχίο οπουδήποτε και κάνουν ένα μάστερ στα οικονομικά, οπότε έτσι γράφονται στο ΟΕΕ και μπορούν να υπογράφουν.
Τα οικονομικά ελέγχεται ΑΝ είναι επιστήμη.
Η μίκρο, ίσως. Η μάκρο είναι φιλοσοφία, ή μάλλον σοφιστείες και μπαρουφακιάδες....
Says who;;;
Αναπαράγεις συνεχώς ηλίθια στερεότυπα.
Είναι επιστήμη διότι επισταμένως αναλύει ιστορικά δεδομένα των οικονομιών , της αγοράς, τα περιγράφει με μαθηματικά μοντέλα και τα επεξηγεί. Επίσης μπορεί με μαθηματικά εργαλεία προβλέψεων να προβλέψει στην βάση ιστορικών γεγονότων την πορεία της οικονομίας και συντάσσει θεωρίες και μοντέλα γιαμτην οικονομία.
Ακριβώς το ίδιο κάνει και η επιστήμη σου. Δοκιμάζει και παρατηρεί σε δοκίμια διαφορά ιστορικά δεδομένα σεισμών και καταστάσεων επηρεασμού της φύσης πάνω στα κτήρια, πραγματοποιεί διάφορες δοκιμές σε διάφορους τρόπους δόμησης, συντάσσει μαθηματικά μοντέλα για αυτά και βγάζει οδηγίες και κανόνες για τους κατασκευαστές.
Σταμάτα τον αχαλίνωτο λαϊκισμο του πεζοδρομίου.
-
@gtsartsal said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@lap στο ανέφερα και πιο πάνω.
πλέον κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς έως και πρασινοφρουρός, της κλαδικής βεβαίως βεβαίωςΔεν μπορώ τις βλακείες και τον λαϊκισμό στις συζητήσεις
Συγνώμη αλλά δεν τις μπορώ. Τους λαϊκιστές τους ξέρω τόσο καλά όσο δεν μπορείς να φανταστείς. Είναι ο λόγος που με έκανε να διαβάζω και να μαθαίνω. Ότι μπούρδα μπορεί να φανταστεί το μυαλό σου το λένε.Το πώς θα με χαρακτηρίσουν αντίπασοκοι όταν τους βγάζεις την αλήθεια με νούμερα να σου πω δεν με ενδιαφέρει.
Όταν δεν βλέπουν που κατάντησε η χώρα με τα διπλά ελλείμματα, το ρεζιλικια στην Ευρώπη με τις λογιστικές καταστάσεις μας που οδήγησε στην απώλεια της εμπιστοσύνης τους προς εμάς, κάτι που φάνηκε και στις διαπραγματεύσεις και στο ποσό κάθετοι ήταν απέναντι μας, και αντί αυτού μου μιλούν συνεχώς για εποχές πριν 40 και 60 χρόνια, χωρίς άλλη τεκμηρίωση και περιγραφή των τότε συνθηκών, πάει πολύ.
Δεν δέχομαι ότι άλλαξε νοοτροπίες.
Δεν ξέρω που ήταν οι οικογένειες σας πριν το 81 αλλά εμένα επειδή ήταν στην πρώτη γραμμή, θα σας πω το εξής . Το κράτος των διορισμών και των δικών μας/σας παιδιών υπήρχε δεκαετίες πριν. Ήρθε το ΠΑΣΟΚ του 80 και έκανε τα ίδια μετά. Λάθος του φυσικά αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Μετά θεσπίστηκε το ΑΣΕΠ (το ΠΑΣΟΚ έφτιαξε το ΑΣΕΠ, την Διαύγεια κτλ)
Εν ολίγης μ@@@ τεραστίων διαστάσεων είναι ότι άλλαξε τη νοοτροπία. Ο Έλληνας αυτός ήταν, πάντοτε. Λαϊκιστης, παρτακιας, επιδειξιομανής προσπαθούσε να μπει στο δημόσιο να καααθετε και να έχει εξασφαλισμένο μελλον βιοπορισμού. Απλως εκείνες της εποχές, με τα πακέτα της Ευρώπης και την αναδιανομή σε μεγαλύτερη πληθυσμιακή μάζα, έβγαλαν περισσότεροι και γούστα καθότι είχαν λίγα χρήματα παραπάνω στην τσέπη τους και φάνηκε πιο έντονα στην κοινωνία ο χαρακτήρας του Έλληνα. Επίσης έγιναν πολλές προσλήψεις σε δημόσιο σε μη παραγωγικές θέσεις για την οικονομία.
Περιοδικά ,Κωστόπουλος και π@@@ς. Και σήμερα αλλά και τότε έβγαιναν περιοδικά με κεντήματα γιατί δεν επηρεάστηκε ο Έλληνας από αυτά; Διότι κατά βάθος το περιοδικό της καλοπέρασης περιέγραφε τα εσωτερικά του απωθημένα. Εάν τα περιοδικά ήταν γελοία και δεν ενεργοποιούσαν τα απωθημένα τους, κανείς δεν θα τα αγόραζε. Είναι οξύμωρο να μην το αναγνωρίζουν αυτό όσοι ευαγγελίζονται τον αυτοματισμό και την αυτορύθμιση της αγοράς.
Εν ολίγοις, θεωρώ, πως όλη αυτή η παραφιλολογία για τον Έλληνα που έπεσε από τον παράδεισο μετά το 80 καθώς δάγκωσε τον απαγορευμένο καρπό του πασοκ είναι τραβηγμένη από τα μαλλιά και φτάνει σε επίπεδο λαϊκισμού. Είναι απλά ένα αφήγημα, μπας και υπάρξει ένα ηθικό απόθεμα, κατά τις πολιτικές συζητήσεις όταν τους αναφέρουν την διοίκηση κατά την πτώχευση της χώρας.
@gtsartsal εννοείται πως δεν την λεω εσένα, γενικό είναι το πόνημα πιο πάνω.
Μην με παρεξηγείς
-
Τα οικονομικά είναι επιστήμη θεωρητική και φιλοσοφική. Εξ' ου και όταν πάρεις πτυχίο οικονομικών, έχεις BA (Bachelor of Arts), οπως έχεις και για ιστορία, κοινωνιολογία κλπ. Όταν πάρεις πτυχίο διοίκησης επιχειρήσεων η πτυχίο χρηματοοικονομικών (Finance), έχεις BSc (Bachelor of Science).
-
Σωστά!
Φάνη στο ελλαντα τα κάνεις όλα..... Στα ιδιωτικά που πληρώνουν για την τριετία έχουν τις ιστορίες για αγρίους.
-
Για την ιδιοσυγκρασία του Έλληνα να πω το εξής.
Η διαφορά των Ελλήνων που εντοπίζουμε, έστω σε κάποιο βαθμό, είναι στις γενιές του ΒΠΠ. Οι άνθρωποι αυτοί είχαν αλλα χαρακτηριστικά στην προσωπικότητα τους, διότι πέρασαν απο την κόλαση. Ο χαρακτήρας τους άλλαξε. Τα παιδιά αυτών όμως και πριν το ΠΑΣΟΚ είχαν τα ίδια στοιχεία, καλοπέρασης, παρτακισμου που χαρακτηρίζουν τον σημερινό Έλληνα και μετά το ΠΑΣΟΚ.
-
Τι απέδειξες @argyn?
Στην Αγγλία, όπως και σε όλες τις Μοναρχίες, επικαλούνται μια ανώτερη Δύναμη, η οποία δίνει στον Μονάρχη την θεϊκή του υπόσταση. Να συσκοτίσω κιόλας; Έλεος...
@argyn said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
πολυπολιτισμικότερη υπερδύναμη της ανθρωπότητας, κατά την πλέον καίρια πολιτειακή έκφραση τους, αυτή της ανακήρυξης του αρχηγού του κράτους, το θρησκευτικό στοιχείο έχει πρωτεύουσα θέση τόσο σε τελετουργικό όσο και συμβολικό επίπεδο.
Αν αναφέρεσαι στις ΗΠΑ, που δεν είναι τίποτα από αυτά, αλλά ΟΚ, απέδειξα ότι ο επίσημος Όρκος; δεν εμπεριέχει τίποτα από όλα αυτά!
@argyn said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ότι στο μουσουλμανικό κόσμο δεν υπάρχει κανένας απολύτως διαχωρισμός μεταξύ κοσμικού και θρησκευτικού στοιχείου αφού αυτά λόγω Σαρίας οσμόνωνται και συχνά πρακτικά ταυτίζονται. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που ακόμα και σε κράτη όπως το Ελληνικό οι μουσουλμανικοί θύλακες να υιοθετούν στον μέγιστο επιτρεπτό βαθμό ως κανονιστικό πλαίσιο της συμβίωσης τους όχι το δίκαιο της χώρας φιλοξενίας αλλά το μουσουλμανικό ιεροδικαστικό παραμάγαζο.
Συνεπώς ο χαρακτηρισμός από εθνομηδενιστές, σταλινοφασίστες, ισλαμολάγνους κτλ - με προφανείς αλα καρτ ευαισθησίες και κρυφές πολιτικές ατζέντες - των ορθολογικών θέσεων του κάθε Τζήμερου ως "ακροδεξιών" είναι εξόχως τιμητικός για τον ίδιο.Σοβαρά; Οι ίδιοι Νομοι υπάρχουν στον Λίβαν, όπυο εκ του Συντάγματος π Πρόεδρος πρέπει να είναι Μουσοουλμάνος και ο Πρωθυπουργός Χριστιανός, και όπου υπάρχει καθαρά κοσμική εξουσία και το ίδιο εόναι το Ιράν ή η Σαουδιακή Αραβία (απόλυτη Μοναρχία;); Δουλευόμαστε μάλλον...
Το ότι χρησιμοποιείς τις λέξεις "σταλονοφασίστες, και ισλαμολάγνοι, καταδυκνύει ότι δεν έχεις καμία σχέση με την Αναρχία, που πλασάρεις...ΥΓ΅: Ορθολογιστής ο Τζήμερος, το ακούσαμε κι αυτό...
-
Πάντως το να κατηγορούμε το Πασοκ ότι έφερε τη διαφθορά σε μία αγνή παρθένα χώρα , είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα.
Η διαφθορά και τα σκάνδαλα , υπήρχαν πολύ πριν το Πασοκ , δεν τα έφερε το Πασοκ. Από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις , θα γράψω μόνο για δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις και όχι για τη χούντα. Οι κυβερνήσεις π.χ. ΚΚΙ ( και οι υπόλοιπες της Ε.Ρ.Ε. ) , έχουν στην καμπούρα τους τεράστια σκάνδαλα όπως κατασκευαστικά ( τεράστιο πρόγραμμα κατασκευών ανά τη χώρα ) , εξοπλιστικά ( πολλά και διαφορετικά ) , διαχείρισης δημοσίων γαιών κ.λπ. ,π.χ. όλως τυχαίως από το 55 , υπάρχει σκάνδαλο siemens σε αυτή τη χώρα.
Απλά η κουτάλα , μοιράστηκε και σε άλλους παίχτες, οπότε αυτό κάπως "χτύπησε" . Τίποτα λιγότερο , τίποτα περισσότερο.
-
Τεσπά ας αφήσουμε το παρελθόν στο παρελθόν, τουλάχιστον για τώρα.
Τι άποψη έχετε για το flat tax. Είδα τον τζημερο και είναι αφορμή για μια συζήτηση.
Είναι ηθικό;
Είναι πρακτικό;
Είναι εύκολο;
Θα έχει αποτέλεσμα; -
Ου με πείσεις καν με πείσεις ... Τα υπόλοιπα ασχολίαστα ... Όσο γράφεις τόσο διασκεδαστικότερος γίνεσαι ... Τυπική αριστερίλα άλλωστε ... Ενδεικτικά ...
-
Ενδεικτικά σε παραπέμπω λίγο παραπάνω,, στο δικό μου ποστ. Τζήμερος...
Ξαναλέω. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ΔΕΝ ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ! Όχι ότι θεωρώ τις ΗΠΑ σοβαρή χώρα...
-
Ενδεικτικά σε παραπέμπω λίγο παραπάνω,, στο δικό μου ποστ. Τζήμερος...
Ξαναλέω. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ΔΕΝ ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ! Όχι ότι θεωρώ τις ΗΠΑ σοβαρή χώρα...
Το χεράκι του μπάιντεν βλέπεις που βρίσκεται κατά την ορκομωσία?
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2