-
Κρούζερ, να βάλουμε τα δυνατά μας...
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το κτήριο αναφοράς είναι το Α+;
Το κτίριο αναφοράς είναι ένα κτίριο το οποίο έχει το περίγραμμα και τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά του κτιρίου που εξετάζεις και κάποια βασικά συστήματα (αναλόγως και του έτους κατασκευής που δήλωσες). Το κτίριο αναφοράς δεν είναι Α+ .
Είναι ένα κτίριο το οποίο δημιουργείται από το σύστημα και μόνο , έτσι ώστε η σύγκρισή του να μας δώσει τις ενεργειακές κατατάξεις. Όσο μικρότερη κατανάλωση (μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση) από το κτίριο αναφοράς έχεις τόσο ανεβαίνεις κατηγορία. Όπως τα έγραψε και ο Χάρης.
Δεν έχει κανένα νόημα η σύγκριση δύο διαφορετικών κτιρίων, ακόμα και ίδιων τ.μ., κοινώς ένα Β σε σχέση με ένα άλλο Β , δεν καταναλώνουν τα ίδια, απλά εξοικονομούν παρόμοιο ποσοστό σε σχέση με το κτίριο αναφοράς τους.
-
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@ggab said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν είναι έτσι φίλε μου! Το γεγονός ότι κάποιοι σε κάποιες χώρες έχουν την απληστία και την ματαιοδοξία ως προτεραιότητα,δεν δημιουργεί τον κανόνα. Πιστεύω ότι μια τετραμελής οικογένεια ζει υπεράνετα σε σπίτι 120τμ. Επίσης για τα δικά μας δεδομένα,σκέψου πως θα το ζεστάνεις και δροσίσεις!
Οπως το βλέπει ο καθένας....δεν διεκδικώ το αλάθητο! Απλά λέω τι θα ήθελα ως σπίτι, γιατί περνάω την μισή μου ζωή μέσα σε αυτόκαι ό,τι άλλο κάνουμε. Οπότε λέω ότι "ζηλεύω" τα σπίτια με απλα που δεν σκοτίζονται εαν έχουν και 2 πράγματα παραπάνω που θα τα βάλουν, δεν θέλουν σκάλα κάθε μέρα για να κατεβάσουν από ντουλάπες πράγματα, δεν εφευρίσκουν λύσεις ΙΚΕΑ με κρεβάτι πάνω, γραφείο κάτω για να χωράνε κλπ. Αλλά έχουν άνεση και ποιότητα ζωής.
Όσο για την θέρμανση, δεν είναι τεράστια η διαφορά κόστους εφόσον έχει γίνει σωστή μελέτη. Ξέρω μονοκατοικίες 150τμ που πληρώνουν λιγότερο από διαμερίσματα 100τμ. Για δροσιά με σωστή μελέτη δεν θες καν κλιματισμό, άντε ένα hunter στην οροφή και τελείωσες!
Όχι δεν είναι έτσι αγαπητέ μου Φάνη.
Ξέρω ότι θα μου επιτεθούν για αυτό που θα πω, αλλά επειδή το σπίτι μου είναι μεγάλο, τα έξοδα είναι εκθετικά μεγαλύτερα. Ανάλογα με το πόσο βαρύς είναι ο χειμώνας χρειάζομαι 10 τόνους πέλλετ κάθε χρόνο. Φέτος θα το ξαναγυρίσω στο πετρέλαιο.Εγώ εκτός από αυτά θα πρόσθετα ότι όσο μεγάλο και αν είναι ένα σπίτι, πάντα γεμίζει και πάντα θα υπάρχει ανάγκη για ακόμη μεγαλύτερους χώρους.
Και υπάρχουν και φορές που όταν οι οικιακοί χώροι δεν φτάνουν, σε κάποιες χώρες νοικιάζουν έξτρα αποθήκες για να τις γεμίσουν και αυτές (συνήθως με άχρηστα υλικά αγαθά που ποτέ δεν χρησιμοποιούνται).Όσο μεγαλώνει ένα σπίτι τόσο αυξάνονται και τα έξοδα παντός τύπου και όχι μόνο.
-
Ορισμένα πράγματα στην Ελλάδα είναι ακατανόητα.
Πέθανε η βασίλισσα στην Αγγλία. ok.
Άλλη χώρα, άλλη κουλτούρα, πενθούν, στέκονται σε ουρές και αφιερώνουν όλο το χρόνο τους στην κηδεία. Κανένα πρόβλημα. Με γεια τους με χαρά τους.Στην Ελλάδα υποτίθεται ότι αυτού του τύπου το πολίτευμα έχει περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Και πολλές φορές πολλοί πολίτες εξοργίζονται, θυμώνουν όταν γίνονται αναφορές σε πρώην βασιλιάδες και πρίγκιπες κλπ... της χώρας π.χ. κάποιον Κωνσταντίνο Γκλύξμπουργκ.
Αυτός ο θυμός βγαίνει και στα ΜΜΕ (ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα) γιατί μπορεί να υπάρχουν ακόμη φιλοβασιλικοί στην Ελλάδα. Που προφανώς υπάρχουν, μία μικρή μειονότητα. Ok. Κανένα πρόβλημα.
Και τώρα ο παραλογισμός.
Όλα τα ΜΜΕ (παντός τύπου) ασχολούνται τόσες μέρες με το θάνατο μίας βασίλισσας και το πολίτευμα που εκφράζει ο θεσμός αυτός. Κηδεία σε ζωντανή μετάδοση, βασιλικές αυτοκρατορίες, πρίγκιπες, πριγκίπισσες και όλα αυτά τα περίεργα.
Πλύση εγκεφάλου όσο δεν πάει άλλο.Αυτοί που εξοργίζονται για το μοναρχικό πολίτευμα, αφιερώνουν τις τελευταίες μέρες χρόνο άπλετο για να προπαγανδίζουν το πολίτευμα αυτό, αλλά για μία άλλη χώρα. Τρελοκομείο η Ελλάς...
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ορισμένα πράγματα στην Ελλάδα είναι ακατανόητα.
Πέθανε η βασίλισσα στην Αγγλία. ok.
Άλλη χώρα, άλλη κουλτούρα, πενθούν, στέκονται σε ουρές και αφιερώνουν όλο το χρόνο τους στην κηδεία. Κανένα πρόβλημα. Με γεια τους με χαρά τους.Στην Ελλάδα υποτίθεται ότι αυτού του τύπου το πολίτευμα έχει περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Και πολλές φορές πολλοί πολίτες εξοργίζονται, θυμώνουν όταν γίνονται αναφορές σε πρώην βασιλιάδες και πρίγκιπες κλπ... της χώρας π.χ. κάποιον Κωνσταντίνο Γκλύξμπουργκ.
Αυτός ο θυμός βγαίνει και στα ΜΜΕ (ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα) γιατί μπορεί να υπάρχουν ακόμη φιλοβασιλικοί στην Ελλάδα. Που προφανώς υπάρχουν, μία μικρή μειονότητα. Ok. Κανένα πρόβλημα.
Και τώρα ο παραλογισμός.
Όλα τα ΜΜΕ (παντός τύπου) ασχολούνται τόσες μέρες με το θάνατο μίας βασίλισσας και το πολίτευμα που εκφράζει ο θεσμός αυτός. Κηδεία σε ζωντανή μετάδοση, βασιλικές αυτοκρατορίες, πρίγκιπες, πριγκίπισσες και όλα αυτά τα περίεργα.
Πλύση εγκεφάλου όσο δεν πάει άλλο.Αυτοί που εξοργίζονται για το μοναρχικό πολίτευμα, αφιερώνουν τις τελευταίες μέρες χρόνο άπλετο για να προπαγανδίζουν το πολίτευμα αυτό, αλλά για μία άλλη χώρα. Τρελοκομείο η Ελλάς...
μα ειναι οπως οταν παιζαμε κρυφτο μικροι. πετανε ενα πετραδακι σε μια ασχετη κατευθυνση για να ασχοληθεις με αυτο και οχι με την πραγματικοτητα.
-
Ούτε πετραδάκια, ούτε κοτρωνακια. Τα κανάλια πάντα δείχνουν αυτό που τους φέρνει τηλεθέαση. Γιατί μόνο έτσι κάνουν νούμερα και πίπτει διαφημιστικό χρήμα. Το γιατί η κηδεία της γιαγιάς φέρνει τηλεθέαση, ας ψάξουν οι κοινωνιολόγοι.
-
Φυσικά η κηδεία της γιαγιάς φέρνει τηλεθέαση. Και οι κοινωνιολόγοι είναι περιττοί.
Εδώ φέρνουν τηλεθέαση τα σίριαλ και οι κουτσομπολίστικες εκπομπές για τους όμορφους και διάσημους. Δεν θα φέρει η live υπερπαραγωγή απ' την Αγγλία, με τους βασιλιάδες, τους πρίγκιπες, τα αγήματα, τις ωραίες στολές, το Μπάιντεν και τους λοιπούς πρωταγωνιστές?
Το να δίνει κάποιος πολιτική διάσταση είναι άστοχο. Είναι καθαρό θέαμα για τηλεθέαση, διαφημίσεις και φράγκα (γιούρα...).
-
βλεπω εξυπηρετει καλα το σκοπο της τελικα η μεταδοση....
-
Αμφισβητώ ότι ήταν μόνο για τα φράγκα και την τηλεθέαση. Όπως αμφισβητώ ότι ήταν μόνο για αποπροσανατολισμό από την πραγματικότητα. Τόσες ώρες που αφιέρωσαν στην μοναρχία της Αγγλίας, ακούστηκαν (και φυσικά τα άκουσα) πολλά από διαφόρους.
Κάποια στιγμή αναρωτήθηκα: "Μα πόσο τυχεροί και ευτυχισμένοι είναι οι Άγγλοι που έχουν αυτό το πολίτευμα;"
-
Είναι που δεν γίνεται προπαγάνδα...φίλε @andya3
Τι κρίμα που δεν έχουμε βασιλεία στην Ελλάδα...σνιφ..σνιφ...
https://www.kathimerini.gr/world/562036906/i-vasilissa-poy-egine-i-idia-i-agglia/
Η βασίλισσα που έγινε η ίδια η Αγγλία
Πέθανε η μεγάλη βασίλισσα.ΚΩΣΤΑΣ Μ. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
12.09.2022
Η μεγαλύτερη βασίλισσα στη χιλιόχρονη Ιστορία της χώρας της, Ιστορία με τόσους βασιλείς και με τόσες βασίλισσες. Γυναίκες οι τρεις μεγαλύτεροι Αγγλοι μονάρχες: η Ελισάβετ Α΄, η Βικτωρία και η μόλις θανούσα. Οι δύο συνονόματες λόγω της προσωπικής τους αξίας, η άλλη λόγω συγκυριών και περιστάσεων.Γυναίκες οι τρεις μεγαλύτεροι άγγλοι μονάρχες: η Ελισάβετ Α΄, η Βικτωρία και η μόλις θανούσα. Οι δύο συνονόματες λόγω της προσωπικής τους αξίας, η άλλη λόγω συγκυριών και περιστάσεων. Όμως τόσον η Ελισάβετ Α΄, ηγέτις μιας ραγδαία ανερχόμενης και εισέτι κάπως αυθάδους δύναμης, όσο και η Βικτωρία, βασίλισσα μιας παντοδύναμης αυτοκρατορίας στην οποία ο ήλιος δεν έδυε ποτέ και η οποία βασίλεψε σε χρόνια ομαλά, αναντίρρητης σχεδόν ακμής των μοναρχιών, δεν έδωσαν το όνομά τους παρά μόνον στην «εποχή» της βασιλείας τους. Δεν ήταν λίγο. Η Ελισάβετ Β΄ πέτυχε κάτι το πολύ περισσότερο: να ταυτιστεί με την ίδια την χώρα της: πέτυχε να γίνει η ίδια η Αγγλία. Τούτο δε μέσα από δεκαετίες συνθέμελων ανατροπών, τα κύματα των οποίων λες και δεν έθιγαν την εύθραυστη αυτή γυναίκα με το φωτεινό χαμόγελο και ένα είδος σεμνής, κοριτσιού αλλοτινής εποχής, αμηχανίας στην κίνηση -τα τελευταία χρόνια δε με απέραντη γλύκα στο βλέμμα – που έμεινε όρθια, σχεδόν ακίνητη, σύμβολο διαθεσιμότητας και προσφοράς, ενσαρκώνοντας την μοναρχία σε ό, τι έχει καλύτερο: την σταθερότητα έναντι πάσης αντιξοότητας, την συνέχιση της παράδοσης, ήτοι την τόσο πολύτιμη, χωρίς ρήξεις και ασυνέχειες, σύνδεση του χθες με το αύριο, και κυρίως την κενωτική προσέγγιση της εξουσίας, μέσα από ζωή προσφοράς και εθελοθυσίας, που προϋποθέτει εκ μέρους του ηγεμόνα ένα πλήρες άδειασμα του εγώ, ώστε μέσα του να χωρέσει τον λαό του. Αυτό άλλωστε είναι το βαθύτερο νόημα της στέψης.
Σε μια εποχή πλαστικών ανθρώπων και χειρονομούντων πλαστικών ηγετών, σε μια εποχή υπερεκχειλίζουσας χυδαιότητας, βίας, κυνισμού και ιδιοτέλειας, η Ελισάβετ ενσάρκωνε την ήρεμη δύναμη, την μητρική φιγούρα υπεράνω του ρηχού κι εφήμερου σάλου της πολιτικής, τον υπήνεμο λιμένα πηγή παρηγοριάς και δύναμης, την θρησκευτική υπακοή στους θεσμούς, την υποταγή στο καθήκον άχρι θανάτου: δύο μόλις ημέρες προτού κλείσει για πάντα τα μάτια της έχρισε την 15η πρωθυπουργό της. Την περίμενε όρθια, δίπλα στο τζάκι: το μελανιασμένο από τους ορούς χέρι της φανέρωνε πως η 96χρονη γυναίκα επιστράτευσε τις ύστατες δυνάμεις της για να φέρει εις πέρας την τελευταία λειτουργία της εβδομηκονταετούς βασιλείας της (*). Περίμενε ήσυχα το τέλος στην Σκωτία, θέλοντας να αυξήσει ακόμη και με τον θάνατό της την συνοχή του Ηνωμένου Βασιλείου, στην υπηρεσία του οποίου ήδη από τα χρόνια της εφηβείας της είχε αφιερώσει και αναλώσει την ζωή της.
Είναι τόσο σπάνιο να έχει κανείς για κάποιον να πλέξει μόνον εγκώμια, υποκλινόμενος μπροστά του όταν αυτός φύγει από την ζωή, με συντριβή και σεβασμό απέραντο! Να τον πενθεί το έθνος του σύσσωμο και ολοκληρωτικά. Κι ο θάνατός του ταυτόχρονα να συγκλονίζει την οικουμένη. Διότι, είναι σαφές – το βλέπουμε άλλωστε – πως τόσον η ζωή όσο και ο θάνατος ενός δημοσίου ανθρώπου τέτοιας ψυχικής και πνευματικής περιωπής, δεν αφορά μόνον την χώρα και τον λαό του. Είναι υπόδειγμα και πρότυπο πανανθρώπινο. Αθόρυβα, αλλά όχι χωρίς τεράστιο κόπο αυτοσυγκράτησης και αυτοπειθαρχίας, η Ελισάβετ κέρδισε βήμα το βήμα την θέση ενός από τους πιο σημαντικούς συγχρόνους μας. Και δεν μπορούμε παρά να μακαρίσουμε την χώρα και τον λαό που επέτρεψαν κάτι τέτοιο να συμβεί για χάρη όλων μας. Κάτι το τόσο μεγάλο.
Μέσω του συζύγου της Φιλίππου, γιού του Ανδρέα, τριτότοκου γιού των βασιλέων των Ελλήνων Γεωργίου Α΄ και Όλγας, μέσω των στενών δυναστικών δεσμών με την ελληνική βασιλική οικογένεια που ανανεώνονταν και ενισχύονταν σχεδόν σε κάθε γενιά, μέσω τέλος της ιδιαίτερης σχέσης της Αγγλίας με την Ελλάδα από καταβολής του ελληνικού κράτους (* *), η Ελλάδα για την Ελισάβετ δεν ήταν αδιάφορη. Επισκέφθηκε ωστόσο την χώρα μας μία μοναδική φορά, όταν ακόμη ήταν διάδοχος του θρόνου: από το πρωί της 6ης έως το βράδυ της 11ης Δεκεμβρίου 1950. Στα κατοπινά χρόνια το Κυπριακό, όπου οι δύο χώρες βρέθηκαν αντιμέτωπες, δεν ευνόησε τις περαιτέρω επαφές, παρ’ όλο που ο Φίλιππος ανεπίσημα επισκεπτόταν συχνά την Ελλάδα, όπου κατοικούσε η μητέρα του πριγκίπισσα Αλίκη. Η ανεξαρτησία της Κύπρου το 1960, έδωσε την δυνατότητα της πρώτης επίσημης επίσκεψης: εκείνης του ελληνικού βασιλικού ζεύγους στην Αγγλία το καλοκαίρι του 1963, επίσκεψη της οποίας η εν συνεχεία πολιτικά ταραγμένη περίοδος δεν επέτρεψε την ανταπόδοση. Επί μακρόν και τελικώς για πάντα.
Η Μεγάλη Βρετανία έχει τώρα τον νέο βασιλέα της: τον Κάρολο Γ΄. Ανέρχεται στον θρόνο σε περίοδο εξαιρετικά δύσκολη για την χώρα του, αλλά και για τον κόσμο ολόκληρο. Άνθρωπος μεγάλης ευαισθησίας, απολύτως αφοσιωμένος στον αγώνα της διάσωσης του πλανήτη, αλλά και της μη απάλειψης από τον κόσμο της ομορφιάς, ζήτημα μέγιστο, βέβαιο είναι πως θα προσφέρει πολλά στην χώρα του, πέραν των όσων έχει ήδη κάμει. Είναι επίσης βαθιά συνδεδεμένος με την Ελλάδα. Ας του ευχηθούμε καλή βασιλεία!
*Δεν μπορούμε να μην ανασύρουμε από το δικό μας παρελθόν την ελληνική αντιστοιχία: όταν ο βασιλεύς Παύλος προτού υποβληθεί σε κρίσιμη εγχείριση, ανέμενε πρώτα να ορκίσει την κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου, νικήτρια στις εκλογές, πράξη που κατά τον ίδιο αισίως τερμάτιζε περίοδο μακράς πολιτικής ανωμαλίας. Καθώς οι δυνάμεις του δεν επέτρεπαν την κάθοδο στο ανάκτορο των Αθηνών, η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε στο Τατόι στις 19 Φεβρουαρίου 1964. Σύμφωνα με τις αφηγήσεις των παρόντων, ο Παύλος ήταν πεδιλνός και δια της βίας στεκόταν όρθιος. Εγχειρίστηκε δύο ημέρες αργότερα. Πέθανε στις 6 Μαρτίου. Η Ελλάδα τον πένθησε, όπως σήμερα η Μ. Βρετανία πενθεί την Ελισάβετ: σαν μια οικογένεια που έχασε τον αρχηγό της.
-
Πάντα θα θέλαμε ο λαός να είναι "αλλος" κατά τα γούστα μας, αλλά ο λαός είναι αυτός που είναι. Και τα ιδιωτικά κανάλια πάνε να βγάλουν λεφτά και όχι να τον διαπαιδαγωγησουν.
@storm δεν είμαι ειδικός στα περί Αγγλίας αλλά έχω την εντύπωση ότι όλο αυτό το ταρατατζουμ των βασιλέων βοηθάει στο να κρατάνε την παράδοση και συνεπως και την συνέχεια στο πολίτευμα. Για αυτό και ως προς τους θεσμούς έχουν πολύ σοβαρότερη δημοκρατία από την δική μας. Για αυτό και το δημοψήφισμα τους το εφάρμοσαν μέχρι κεραίας παρόλο που πολλοί περιμένανε πως θα κάνουν κωλοτουμπα.
-
Αγαπητέ @storm το ότι ο κ. Σταματόπουλος είναι ασταμάτητος! και του δίνεται η δυνατότητα να δημοσιεύει φιλοβασιλικά άρθρα, δεν λέει τίποτα.
Έτσι γίνεται στις δημοκρατίες, δεν θα βάλουμε φίμωτρο στις απόψεις που δεν συμφωνούμε, ούτε θα τις θεωρήσουμε οργανωμένη προπαγάνδα.
Αντίστοιχες δυνατότητες ελεύθερης έκφρασης δίνει η δημοκρατία και σε άλλες ακραίες φωνές, που μάλιστα εκρποσωπούνται και στο κοινοβούλιο. Από τέρμα δεξιά μέχρι τέρμα αριστερά (ο νοών νοήτω, ονόματα δε λέμε... ). -
Δε ξέρω αν είναι στο σωστό τόπικ αλλά σε κάποιους θα φανεί χρήσιμο..
-
@mastoras78 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
φυσικα και θα παμε παρα τη λιδωρια του αστικου-μικροτσουτσουνου κατεστημενου, παντεληδες ειναι μονο οι ακολουθοι φθαρμενων ιδεων και αυτοι που νομιζουν οτι ζουν το καπιταλιστικο ονειρο τους επειδη πηραν πριμια ροδα
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
φυσικα και θα παμε παρα τη λιδωρια του αστικου-μικροτσουτσουνου κατεστημενου, παντεληδες ειναι μονο οι ακολουθοι φθαρμενων ιδεων και αυτοι που νομιζουν οτι ζουν το καπιταλιστικο ονειρο τους επειδη πηραν πριμια ροδα
Δεν ΘΑ πάμε. Εγώ με τον συμφορουμίτη iant πήγαμε προχθές.
-
Δεν ΘΑ πάμε. Εγώ με τον συμφορουμίτη iant πήγαμε προχθές.
παρκο τριτση?
22-23-24 -
Βρε Γάτε μου, δεν ξέρεις ότι είμαι Σαλονικιός; Στο πρώην Στρατόπεδο Κατρατάσιου έγινε εδώ το Φεστιβάλ.
-
Βρε Γάτε μου, δεν ξέρεις ότι είμαι Σαλονικιός; Στο πρώην Στρατόπεδο Κατρατάσιου έγινε εδώ το Φεστιβάλ.
η αναρτηση που ειχε βαλει ηταν για 2019-αθηνα....
απο εκει και το μπερδεμα -
Μμμ, εσείς δηλαδή θεωρείστε Κνίτες? Ζωή να 'χετε δεν σαν κόβω και για 25άρηδες... Αναπροσαρμόστηκαν τα ηλικιακά όρια στο ΚΚΕ λόγω έλλειψης νεολαίας? Μέχρι ποιά ηλικία μένεις στην ΚΝΕ σήμερα?
-
Και τι θα φορέσεις? Το άρθρο σε βοήθησε?
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2