-
Πολύ ενδιαφέρον αν έχεις ενεργειακή κλάση Β και χρειάζεσαι και 10 τόνους. Και αν θυμάμαι καλά με αυτά που γράφεις εσύ είσαι παράξενος με το κρύο. Δηλαδή οι κρυονιαριδες θα είχαν σίγουρα 15 τόνους.
Ενεργειακό πιστοποιητικό έβγαλε το σπίτι;
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πολύ ενδιαφέρον αν έχεις ενεργειακή κλάση Β και χρειάζεσαι και 10 τόνους. Και αν θυμάμαι καλά με αυτά που γράφεις εσύ είσαι παράξενος με το κρύο. Δηλαδή οι κρυονιαριδες θα είχαν σίγουρα 15 τόνους.
Εκείνη την εποχή δεν απαιτήτο πιστοποιητικό. Στους 20 βαθμούς έχω τους θερμοστάτες.
-
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Όχι δεν είναι έτσι αγαπητέ μου Φάνη.
Ξέρω ότι θα μου επιτεθούν για αυτό που θα πω, αλλά επειδή το σπίτι μου είναι μεγάλο, τα έξοδα είναι εκθετικά μεγαλύτερα. Ανάλογα με το πόσο βαρύς είναι ο χειμώνας χρειάζομαι 10 τόνους πέλλετ κάθε χρόνο. Φέτος θα το ξαναγυρίσω στο πετρέλαιο.Μόνος σου αναιρείς αυτό που λές και επιβεβαιώνεις αυτό που γράφω!! "δεν είναι τεράστια η διαφορά κόστους εφόσον έχει γίνει σωστή μελέτη". Πέλετ και σωστή μελέτη δεν πάνε μαζί. Εαν είναι σωστή η μόνωση και ο τύπος θέρμανσης η διαφορά στο κόστος δεν είναι μεγάλη. Και όπως είπα συγκρίνω 150τμ με 100τμ. ή εαν θες 200τμ με 100τμ. Ξέρω κόστη για όλα, και για τον κολλητό με τα 350τμ και για τον κουμπάρο μου με τα 510τμ.
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
ε, βλεπεις εχουν οι παντελεημονες και εδωθε, εμμονες. πρεπει λεει οι κομμουνιστες να μενουν σε λαγουμια. γιατι ετσι.
Σε καμία περίπτωση. Έχει και ο κομμουνιστής δικαίωμα να πλουτίσει εντός του καπιταλιστικού συστήματος και να χαρεί τα λεφτά του, όπως νομίζει. Αρκεί να παραμείνει πιστός στις αρχές του. Αν π.χ. είναι αφεντικό, εγώ προσωπικά δεν περιμένω να αναδιανείμει όλη την υπεραξία της εργασίας των υπαλλήλων του, αλλά τουλάχιστον να είναι σωστός εργοδότης με έντιμες (σαφώς πάνω του μέσου όρου) παροχές προς τους υπαλλήλους του, δημιουργώντας ένα πολύ καλό εργασιακό περιβάλλον.
Υ.Γ.: Νομίζω ότι ξέρω έναν τέτοιο, αλλά δεν θα το πω...
-
Άρα δεν είναι κομμουνιστής, σοσιαλδημοκράτης είναι.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@realzeus said in [ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ Ξέρω κόστη για όλα, και για τον κολλητό με τα 350τμ και για τον κουμπάρο μου με τα 510τμ.
Κι εγώ για τέτοια τετραγωνικά μιλάω...
-
Σπίτι του 2006, σίγουρα δεν είναι ενεργειακής κλάσης Β, εκτός αν είχε απαιτηθεί από τους ιδιοκτήτες ειδικός ενεργειακός σχεδιασμός. Το πλέον πιθανό είναι να είναι τάξης Δ. Τα περισσότερα ενεργειακά πιστοποιητικά που έχω κάνει για ακίνητα εκείνης της εποχής, τόσο βγαίνουν.
-
Ε εντάξει ρε συ για 350 τμ τα 7000 ευρώ θέρμανση με μέτρια μόνωση είναι καλά.
Αν ήταν A+ θα ήταν χοντρικά στα 3000, 3500 ευρώ...
Υ.γ Α αν είναι τελικά Δ τότε εντάξει.
Χάρη, ένα σπίτι μονοκατοικία Β ενεργειακής κλάσης με ένα Δ πόσο διαφορά έχουν στο κοτος θέρμανσης;
-
Άρα δεν είναι κομμουνιστής, σοσιαλδημοκράτης είναι.
Όσον αφορά την επαγγελματική του δραστηριότητα, ναι!
Αλλά μπορεί να θέλει να βαυκαλίζεται ότι είναι κομμουνιστής (χωρίς όμως να το πιστεύει πραγματικά). -
Αν ήταν A+ θα ήταν χοντρικά στα 3000, 3500 ευρώ.
Παίζει εξίσου τεράστιο ρόλο το που βρίσκεται το κάθε σπίτι. Ακόμη και στην ίδια περιοχή,αν είναι βορινο,σε πλάγια και αν υπάρχουν μεσοτοιχίες με άλλα οικήματα.
-
Στα πολλά τετραγωνικά θες σωστή μόνωση, ενεργειακή κλάση Α, ενδοδαπέδια και φυσικά συνδυασμό ηλιακού με καυστήρα ή αντλία θερμότητας. Μα αυτό τον τρόπο τα 500τμ δεν θέλουν 5 φορές το κόστος ενός 100τμ αλλά 2 με 3 (το πολύ) φορές επάνω. Και προφανώς δεν θερμαίνει το ίδιο γκαράζ, αποθήκες κλπ, αλλά πολύ πιο χαμηλά (π.χ. στους 17 ή 18).
-
Άραγε τα νέα που χτίζονται και λένε A+ έχουν τόσο μεγάλη διαφορά με ένα Δ στην πράξη;
-
Καλέ σιγά μη θερμανω το γκαράζ; Θα κρυώνει το αυτοκίνητο;
-
Αν ήταν A+ θα ήταν χοντρικά στα 3000, 3500 ευρώ...
Υ.γ Α αν είναι τελικά Δ τότε εντάξει.
Χάρη, ένα σπίτι μονοκατοικία Β ενεργειακής κλάσης με ένα Δ πόσο διαφορά έχουν στο κοτος θέρμανσης;
Δεν μπορώ να στο πω. Εξαρτάται από άπειρους παράγοντες:
Περιοχή - προσανατολισμός - μεσοτοιχίες ή εκτεθειμένο - γεωμετρικά χαρακτηριστικά - πλήθος και θέση κουφωμάτων - μέσο θέρμανσης και πολλά άλλα. -
Άραγε τα νέα που χτίζονται και λένε A+ έχουν τόσο μεγάλη διαφορά με ένα Δ στην πράξη;
Έχουν τεράστια διαφορά και στο κόστος κατασκευής και στην εξοικονόμηση ενέργειας.
-
Α δεν πάει δηλαδή με τα απαιτούμενα BTU ανά τμ;
Δηλαδή ένα Β σπίτι με ένα άλλο Β σπίτι μπορεί να έχουν διαφορά στα BTU;
-
-
Α δεν πάει δηλαδή με τα απαιτούμενα BTU ανά τμ;
Δηλαδή ένα Β σπίτι με ένα άλλο Β σπίτι μπορεί να έχουν διαφορά στα BTU;
Η ενεργειακή κλάση ενός ακινήτου είναι συνάρτηση της ετήσιας κατανάλωσης του σε σχέση με την αντίστοιχη του κτιρίου αναφοράς. Κλάση Δ σημαίνει κατανάλωση από 141 ως 182% του κτιρίου αναφοράς.
-
Το κτήριο αναφοράς είναι το Α+;
-
Καλέ σιγά μη θερμανω το γκαράζ; Θα κρυώνει το αυτοκίνητο;
Το θερμαίνεις κυρίως για τις απώλειες, γιατι εαν το υπόγειο έχει 10 βαθμούς π.χ. τότε κρυώνει και το υπόλοιπο σπίτι πιο εύκολα.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2