-
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@megane98hp said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@megane98hp said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
το ΚΚΕ σπάει, καίει, καταστρέφει, γενικά κάνει ότι μπορεί για να τα ισοπεδώσει όλα επειδή πιστεύει ότι έτσι θα σώσει το κόσμο, και ακόμα δεν είναι ο Κουτσούμπας και ο κάθε Κουτσούμπας της κάθε χώρας, στη φυλακή.
Προσωπικά τίποτα δεν παίρνω και προσπαθώ να μην φαίνεται έτσι και στους συνομιλητές μου, ώστε να κάνουμε πολιτισμένη συζήτηση. Το ΚΚΕ όμως που είδες να σπάει και να καίει; Οι συγκεντρώσεις του είναι πιο περιφρουρημένες και επεισόδια γίνονται μόνο με τα ΜΑΤ, όταν αυτά φράσσουν τον δρόμο της πορείας. Ποτέ όμως δεν γίνονται σπασίματα, μπάχαλα κλπ.
Σε λίγο θα μου πεις ότι είναι αγνό και παρθένο σαν τη καρδιά μαρουλιού. Το ΚΚΕ δεν φταίει ποτέ, δεν κάνει τίποτα κακό. Ότι κακό, ότι ζημιά γίνεται την κανει ο απλός λαός. οι αντιξουσιαστές, οι άγνωστοι κλπ κλπ. Το ΚΚΕ ποτέ!!!
Όσο για τα ματ. Μου λες δηλαδή ότι αν μπουν τα ΜΑΤ και εμποδίσουν μια πορεία, αυτόματα είναι και υπεύθυνα για ότι αυτοκίνητα καούν, ότι βιτρίνες σπάσουν. Δεν σπάει κανένα μέλος της πορείας τίποτα, όλα τα ΜΑΤ τα κάνουν.Μπερδεύεσαι Μανώλη μου. Σε πορείες του ΚΚΕ ποτέ δεν γίνονται τέτοια. Δεν μπορείς να συγχέεις το ΚΚΕ με διάφορους αναρχικούς κλπ, δεν έχουν καμία σχέση. Όπως δεν έχει σχέση η ΝΔ με του φασίστες της ΧΑ (αν και δυστυχώς υπάρχουν μερικοί φασίστες και στην ΝΔ - όπως ήταν ο Μπογδάνος).
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Από την άλλη όντως υπάρχει στρατιωτικού τύπου περιφρούρηση στις πορείες του ΚΚΕ.
Thank you!
Να μην βγει όμως ΜΙΑ φορά το ΚΚΕ να τα καταδικάσει αυτά?
ΜΙΑ!!! -
Δεν διαβάζεις τις ανακοινώσεις του τότε. Βέβαια καταδικάζεις εξίσου και την αστυνομική βία, οπότε ίσως αυτό να μην σου αρέσει...
-
Λοιπόν για να το ξεκαθαρίσουμε, εγώ δεν στηρίζω τον Κούλη.
Άσε ρε cruiser που κάθεσαι και ξεκαθαρίζεις κιόλας εδώ μέσα.
Και Μητσοτάκη να στήριζες και μέλος της ΝΔ να ήσουν μαγκιά σου και κλανιά σου, στη τελική.Κάθεστε ορισμένα μέλη και βγαίνετε απολογούμενοι σε ποιους; Έλεος δηλαδή...
-
Υπάρχουν πάντα τα ΚΝΑΤ με το λατάκι και την σημαιούλα...
Από την άλλη όντως υπάρχει στρατιωτικού τύπου περιφρούρηση στις πορείες του ΚΚΕ.Για να λέμε τα σύκα, σύκα και τη σκάφη, σκάφη το ΚΚΕ και τα μέλη του είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη Ελλάδα. Άλλοι είναι οι πραγματικοί προβοκάτορες και μπουρλοτιέριδες της κάθε προσπάθειας εκσυγγχροσνιμού της χώρας.
Άλλωστε ο αριστερός, ο κομουνιστικός, ο ακροαριστερός και ο αναρχο-αριστερός χώρος στην Ελλάδα είναι τόσο κατακερματισμένος που το ΚΚΕ έχει φθάσει στο σημείο να προσπαθεί να οριοθετήσει το χώρο του ώστε να μην δέχεται τα πυρά ότι φταίει για όλα τα "μπουρλότα".
Φυσικά κάποιες στιγμές και αυτοί ξεφεύγουν (και ποιος δεν ξεφεύγει άλλωστε, πολιτική είναι), αλλά άλλοι έχουν κάνει επάγγελμα την προβοκάτσια για να πετύχουν τον σκοπό τους.
Άλλωστε αυτά είναι οφθαλμοφανέστατα.
-
Έτσι είναι, το πρόβλημα εκσυγχρονισμου της Ελλάδας δεν οφείλεται στην αναβίωση των Πραιτοριανων, αλλά στους σκόρπιους μπαχαλακηδες και λούμπεν στοιχεία στη χώρα του 30% μόνιμης πραγματικης ανεργίας.
-
Η διαφορά των τιμολογίων της ΔΕΗ σε σχέση με τους άλλους παρόχους έχει να κάνει μήπως με την αυξημένη χρήση λιγνίτη και πληρωμή δικαιωμάτων;
-
Δεν διαβάζεις τις ανακοινώσεις του τότε. Βέβαια καταδικάζεις εξίσου και την αστυνομική βία, οπότε ίσως αυτό να μην σου αρέσει...
Οπότε πάμε σε αυτό που είπα πριν. Το ΚΚΕ δεν έχει ανοίξει ούτε μύτη είναι αθώο σαν ένα νεογέννητο μωρό. Το "τα ισοπεδώνουμε όλα" είναι δικές μου παραισθήσεις.
-
Ρε συ @fiverg τελικά απάντησε κανείς στο ερώτημα που έκανα αρκετές σελίδες πριν;
Ή έκαναν όλοι εδώ μέσα τις πάπιες Πεκίνου;Επαναλαμβάνω το ερώτημα. Αν κάποιος ψηφοφόρος δεν θέλει με οποιοδήποτε τρόπο να δει τον Τσίπρα μέσα στο Μαξίμου, στις επόμενες εκλογές τι πρέπει να ψηφίσει;
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Επαναλαμβάνω το ερώτημα. Αν κάποιος ψηφοφόρος δεν θέλει με οποιοδήποτε τρόπο να δει τον Τσίπρα μέσα στο Μαξίμου, στις επόμενες εκλογές τι πρέπει να ψηφίσει;
Κούλη...χαχαχαχα
-
Έλα ρε! 942 σελίδες και ήταν τόσο απλό για να πεισθώ τελικά;;;;;
Ευχαριστώ ρε μαν!!!!!!
Δαγκωτό λέμε!!!!
-
Άμα είσαι γριά με το ένα πόδι στον τάφο και σύνταξη σίγουρη μέχρι να τα κακαρώσεις, Κούλη Δαγκωτο!
Άμα είσαι νέος άνθρωπος με τη ζωή μπροστά σου... -
-
Επαναλαμβάνω το ερώτημα. Αν κάποιος ψηφοφόρος δεν θέλει με οποιοδήποτε τρόπο να δει τον Τσίπρα μέσα στο Μαξίμου, στις επόμενες εκλογές τι πρέπει να ψηφίσει;
Υποθέτω ό,τιδήποτε άλλο εκτός από Τσίπρα. Αλλά θα είναι δύσκολες εκλογές για εμένα, δεν βρίσκω κάποιον αξιόλγο πλέον να ψηφίσω....
-
Ή ελλείψη ΧΑ, αναγκαστικά Φαήλο!
Δεν ξέρω αν τελικά θα καταμετρούνται και οι ψήφοι ΓτΠ... -
Λοιπόν για να το ξεκαθαρίσουμε, εγώ δεν στηρίζω τον Κούλη.
Άσε ρε cruiser που κάθεσαι και ξεκαθαρίζεις κιόλας εδώ μέσα.
Και Μητσοτάκη να στήριζες και μέλος της ΝΔ να ήσουν μαγκιά σου και κλανιά σου, στη τελική.Κάθεστε ορισμένα μέλη και βγαίνετε απολογούμενοι σε ποιους; Έλεος δηλαδή...
Δεν είναι απολογία. Είναι θέση. Εγώ έχω την δική μου πολιτική άποψη και αν και μου άρεσε πάντα η πολιτική, δεν αναμίχθηκα γιατί έβλεπα παντού λαμόγια και παρτάκηδες και έτσι δεν ήθελα να είμαι απολογητής τέτοιων τύπων.
Προφανώς όταν βγήκε ο Μητσοτάκης, τον οποίο ψήφισα, ήμουν ευμενώς διακείμενος απέναντι του, αλλά δυστυχώς αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων. Βασικά υπήρξε ένας σχετικά καλός διαχειριστής, τύπου Σημίτη, αλλά ούτε την διαφθορά χτύπησε, ούτε το δημόσιο έβαλε να δουλέψει. Εκανε όμως σημαντικές προσπάθειες με το gov.gr, στα εξοπλιστικά, στις διεθνείς συμμαχίες απέναντι στην Τουρκία που ήθελε οπωσδήποτε θερμό επεισόδιο. Στο μεταναστευτικό καλά στον Εβρο, χάλια στα υπόλοιπα.
Γενικά ήταν πολύ καλύτερος των Σαμαροβενιζέλων, ενώ σε σχέση με τον Τσίπρα είχαν διαφορετική βάση ξεκινήματος και επιλογών και δεν συγκρίνονται.
Αλλά με έχει δυσαρεστήσει σε σημαντικά για μένα θέματα και έτσι έχω αποστασιοποιηθεί .
-
αλλά ούτε την διαφθορά χτύπησε, ούτε το δημόσιο έβαλε να δουλέψει.
Και αυτά για εμένα είναι τα 2 πιο σημαντικά του λάθη (??? - μάλλον επίτηδες το έκανα)...μαζί με τις μίζες που τις απογείωσε! Δεν τον ψήφισα, αλλά είχα ελπίδες ότι κάτι θα κάνει....σκατά στα μούτρα του, τίποτα....μηδέν και αυτός. Καλά το gov.gr ήταν έτοιμο πάνω από μια 5ετία, απλά κανείς δεν ήθελε να το ενεργοποιήσει για ευνόητους λόγους. Ο Κυριάκος αναγκάστηκε λόγω covid, αλλά ΟΚ δικαίως το καρπώνεται.
-
Ρε συ @fiverg τελικά απάντησε κανείς στο ερώτημα που έκανα αρκετές σελίδες πριν;
Ή έκαναν όλοι εδώ μέσα τις πάπιες Πεκίνου;Επαναλαμβάνω το ερώτημα. Αν κάποιος ψηφοφόρος δεν θέλει με οποιοδήποτε τρόπο να δει τον Τσίπρα μέσα στο Μαξίμου, στις επόμενες εκλογές τι πρέπει να ψηφίσει;
Αυτό είναι το ερώτημα της εποχής.
Αν και προσωπικά, δεν με ενοχλεί ο Τσίπρας, αν έχει λογική Τσακαλώτου. Με ενοχλεί αν έχει λογικής κυρίας Τασίας.
Δηλαδή αν ο Τσίπρας γίνει ένας Ευρωπαίος σοσιαλδημοκράτης, ή έστω σοσιαλιστής, χωρίς όμως να σκίζει την μεσαία τάξη, για αμφίβολα επιδόματα, αν σοβαρευτεί στα Εθνικά Θέματα, γιατί τώρα θα λείπει και ο Καμμένος και ο Αποστολάκης πόσα να σώσει, δεν θα είναι χειρότερος από τον Ανδρουλάκη για παράδειγμα, ο οποίος δεν μας έχει δείξει τι ακριβώς είναι.
Τον βλέπω όμως ότι έρχεται με λογική ανασύστασης του πασοκισμού του 80, δηλαδή χωρίς να έχει διδαχτεί από την καταστροφή που έφερε το κόμμα του.
Ισως λοιπόν ο χειρότερος συνδυασμός θα ήταν μία κυβέρνηση Ανδρουλάκη - Τσίπρα που θα έχουν λαϊκίστικη λογική σαν νέο 81.
Επειδή όμως τώρα η επιτήρηση αν και εκτός μνημονίων παραμένει, νταούλια δύσκολα θα παίξουν και αυτό ίσως οδηγήσει σε εντάσεις.
Κυβέρνηση Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη, επίσης δεν ξέρω τι θα έδινε, γιατί είναι περίεργος συνδυασμός.
Πιο καλή ίσως θα ήταν μία κυβέρνηση Μητσοτάκη - Τσίπρα, που έχουν κυβερνήσει και οι δύο και στην καλή εκδοχή θα μπορούσαν να εκσυγχρονίσουν την χώρα. Εχει όμως ίδιες πιθανότητες και η κακή εκδοχή.
Τώρα αν ο Κούλης χάσει πολύ από τα δεξιά, βρεθεί κάτω από το 30 % , ίσως και αρκετά κάτω και βρεθεί ο Βελόπουλος στο 6 %, στο 4 % ο Τζήμερος με τον Φαήλο και στο 3 % ο Κασιδιάρης, χωρίς να ξέρουμε αν θα κάνει τίποτα και ο Μπογδάνος με άλλο κόμμα, αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε δεξιά του Κούλη πάνω από 40 βουλευτές.
Σε αυτή την περίπτωση θα πάμε στις επόμενες εκλογές με ενισχυμένη, αλλά και εκεί τα πράγματα θα είναι περίεργα, ενώ δεν ξέρω αν μπορεί να επιβιώσει ο Κούλης.
Τέλος θα γούσταρα μία κυβέρνηση ΝΔ-Σύριζα, για εθνικούς λόγους, με πρωθυπουργό τον Ραφηνάτο, για να σκάσουν κάποιοι εδώ μέσα και εκεί έξω...
-
Mια διευκρινηση στον criu:
Καμία απολύτως αγωνία για υπεράσπιση ξυστων δεν υπάρχει. Αναφέρω ξανά και ξανά το θέμα με τις "φουρνιές" στη ΔΕΗ μόνο και μόνο για να δείξω ότι το κλασσικό επιχείρημα για τους εργαζόμενους έχει εκλείψει. Έχουμε 2022. Άρα ένας εργαζόμενος του '93 δουλεύει 29 χρόνια και ήξερε ότι θα πάρει σύνταξη ΙΚΑ, όπως και ο εκπαιδευτικός και οποιοσδήποτε "κανονικός" υπάλληλος. Τίποτε άλλο.
Ένας εργαζόμενος περίπου 10 ετών είναι στη ΔΕΗ με ενιαίο μισθολόγιο. Άρα η τοξικότητα των Τζημερολαγνων δεν ισχύει. Τοξικότητα που δεν στρέφεται πχ εναντίον των ενστολων οι οποίοι πάνε τσάμπα στη δουλειά τους με τα ΜΜΜ. Οι υγειονομικοί γιατί όχι;
Δεν επιδεικνύω εγώ κοινωνικό αυτοματισμό απλά κατακρίνω την επιλεκτικη τύφλωση των εχθρών των ΔΥ με ένα παράδειγμα.
ΥΓ: Αλήθεια, αν του είχε περάσει του πατρός η ιδιωτικοποίηση από το '92 που την προσπάθησε και είχαμε υψηλές τιμές ρεύματος από τότε, πόσα λιγότερα εξοχικά και καταστήματα θα είχαν χτιστεί και πόσες λιγότερες μελέτες θα είχαν κάνει οι τιμημένοι μας πολιτικοί μηχανικοι;
-
Ρε παιδιά, μπορεί να κοντραριζόμαστε αλλά δυο τρεις από σας τους θεωρώ σοβαρούς ανθρώπους και επαγγελματίες.
Ψηφίσατε Μητσοτάκη για να καταπολεμήσει την Διαφθορά! ?!!1!1!!!!!!!?
Μήπως για να καταπολεμήσει και την Οικογενειοκρατία;Σοβαρά τώρα!?
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Υποθέτω ό,τιδήποτε άλλο εκτός από Τσίπρα. Αλλά θα είναι δύσκολες εκλογές για εμένα, δεν βρίσκω κάποιον αξιόλγο πλέον να ψηφίσω....
Δεν ξέρω τι παίζει με το εκλογικό σύστημα της "απλής αναλογικής" της Κουμουνδούρου, ούτε με το εκλογικό σύστημα της "ενισχυμένης αναλογικής" της Συγγρού.
Πιθανά ψήφος στο οποιοδήποτε άλλο κόμμα, εκτός του Τσίπρα, τελικά να πριμοδοτήσει τον Τσίπρα και να τον βάλει ξανά στο Μαξίμου π.χ. με κάποιους νέους ψεκασμένους.
Άλλωστε το σενάριο αυτό παίχτηκε δύο φορές το 2019... Το Τσιπρέικο μπούκαρε στο Μαξίμου χωρίς να έχει ποσοστά αυτοδυναμίας.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2