-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εγω θα θυμησω οτι το κριτηριο για το υψος της επιστρεπτεας ηταν η κερδοφορια προηγουμενων ετων. Οσοι κρυψανε πηρανε ψιχουλα και φωναζουνε γιατι δεν τους δοθηκε επιστρεπτεα με βαση τα κλεμμενα της φοροδιαφυγης
Δίκιο έχεις γενικά. Πιο ειδικά όμως, στο επάγγελμα που κάνω δεν υπάρχει σταθερή ροή εσόδων. Μπορεί να περάσουν μήνες με μηδενικά έσοδα και άλλοι με καλά έσοδα. Κι επειδή γενικά υπήρχαν μεγάλες δυσαναλογίες εσόδων (δυστυχώς δεν πουλάμε π.χ. ψωμιά για να έχουμε σχεδόν σταθερά έσοδα κάθε μήνα) έχασα το δικαίωμα σε κάποιες επιστρεπτέες.
-
Ρε συ Φάνη, αυτά είναι θεωρίες που όλοι συμφωνούν. Στην πράξη δεν έχουν καμία αξία. Ειναι απλά λόγια γεμάτα φαντασία
Πόσο καιρό χριεαζεται για να εντοπίσεις τα μαύρα του καθενός από τους πολίτες της χωρας, να κάνεις έλεγχο πόθεν έσχες σε όλους και τα πάντα κτλ και να εντοπίσεις τους φοροκλεφτες; Πόσες εκατομμύρια διασταυρώσεις να κάνεις την ημέρα; Πόσοι ελεγκτές να υπάρχουν για 6 εκατομμύρια εργαζομένους; Πόσα πρόστιμα να αποδοθούν και πόσες ενστάσεις και δικασιμοι να γίνουν από αυτούς;
Εκατομμύρια; Και όλα αυτά οταν η χώρα καταρρέει και σε 1,2 ή 3 μήνες πρέπει να πληρώσει δεκάδες δις σε πιστωτές;Εδώ λίγες χιλιάδες συντάξεις έχουν που είναι και δεδομένα τα περισσότερα ένσημα και κολλάνε κάτι χρονακια. Φαντάζεσαι εκατομμύρια ελέγχους σε εκατομμύρια περιπτώσεις και τοπικούς ελέγχους από ελεγκτές, και εκατομμύρια διακστηρια και εφέσεις κτλ
Τι συζητούμε; Αστεία πράγματα.
Αυτά γίνονται ως δομικές αλλαγές σε σταθερές περιόδους και σε βάθος δεκαετιών
-
Οι ζαιοι φορολογησαν παραλογα την μικρομεσαια επιχειρηση που δηλωνε εισοδηματα χωρις να φοροδιαφευγει και επιδοτησε την φοροδιαφυγη.
Πτωχευσαμε ακριβως για αυτο λογο και οι ζαιοι επιβραβευσαν αυτη ακριβως τη πρακτικη.
Ολα τα αλλα ειναι ναχαμε να λεγαμε.Θα κρίνω εξ ιδίων : Εγώ θυμάμαι πολύ καλά και πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι ο Σαμαράς ήταν αυτός που με έσκισε ως ελεύθερο επαγγελματία, καθώς αυτός μου επέβαλε την κατάργηση του αφορολόγητου, την μη ελάφρυνση από αποδείξεις και τη φορολόγηση με συντελεστή 26% από το πρώτο Ευρώ εσόδων. Όλοι οι επόμενοι ελάφρυναν λίγο τη φορολόγηση μου άμεσα ή έμμεσα (ασφαλιστικές εισφορές).
Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι με τη φορολόγηση Σαμαρά, με 6000 Ευρώ φορολογητέο εισόδημα (υπενθυμίζω μηχανικός εν μέσω κρίσης) πλήρωνα 2200 Ευρώ εφορία (1550 από το 25% και 650 Ευρώ από το τέλος επιτηδεύματος). Τα ίδια ακριβώς πλήρωνε θεία μου που της έκανα τη δήλωση με 22000 Ευρώ εισόδημα από σύνταξη και ενοίκια (λόγω αφορολόγητου, ελάφρυνσης λόγω αποδείξεων και κλιμακωτού συντελεστή).
-
Έλα ρε μην παραπονιέστε, λίγα πολλά κάτι σας έδωσε ο Μητσοτάκης, "ε πόσα να μας δώσει κι αυτός;!"
Ας του ευχηθούμε σήμερα για τα γενέθλια του Χρόνια Πολλά γεμάτα έρωτα!
Φαντάζομαι σύσσωμοι και οι Συνταξιούχοι που άκουσαν τον Πέτσα που τους έλεγε να μην τρέχουν σε δικηγόρους και υποβάλλουν αγωγές για τα κλεμμένα της σύνταξης, θα στέλνουν σήμερα ευχές στον Κυριάκο!
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πόσο καιρό χριεαζεται για να εντοπίσεις τα μαύρα του καθενός από τους πολίτες της χωρας, να κάνεις έλεγχο πόθεν έσχες σε όλους και τα πάντα κτλ και να εντοπίσεις τους φοροκλεφτες;
Μερικοί μήνες το πολύ. Στο μεσοδιάστημα πληρώνει η εκκλησία ότι χρωστάει και γεμίζεις τα ταμία για κανα χρόνο! Η φοροδιαφυγή μπορεί να εντοπιστεί και να παταχθεί άμεσα...δεν είναι δύσκολο, απλά κανείς δεν θέλει να το κάνει.
-
Καλά εντάξει. Καμία σχέση με την πραγματικότητα.
-
χαρι-σμα
ο γατος ομιλησε για μικρομεσαιες επιχειρησεις. δεν εχει ιδεα για τις προσωπικες.
η χρηση λοιπον του 14, σαμαροβενιζελοι, ειχε συντελεστη 26% και 10% μερισματα και εισφορα αλληλεγγυης 4%
το 15, ζαιοι, 29% + 10% μερισματα + πανω κατω 6% εισφορα αλληλεγγυης
το 16, 29% + 10% μερισματα + πανω κατω 9% εισφορα αλληλεγγυης + 28% εφκα + επικουρικο, τοτε λεγανε 10%
το 17, 29% + 15% μερισματα + πανω κατω 9% εισφορα αλληλεγγυης + 28% εφκα + επικουρικο, τοτε λεγανε 10%
το 18, 29% + 15% μερισματα + πανω κατω 9% εισφορα αλληλεγγυης + 28% εφκα + επικουρικο, τοτε λεγανε 10%
το 19,kouli, 24% + 10% μερισματα + πανω κατω 9% εισφορα αλληλεγγυης
το 20,kouli, 24% + 5% μερισματα
το 21,kouli, 22% + 5% μερισματααρα νομιζω οτι το επι ζαίων πηδημα ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ ξεκαθαρο
οχι? -
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@ggab said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Παιδιά χαλαρώστε με τις επιστρεπτέες. Υπάρχουν ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις που πήραν δεκάδες χιλιάδες € και καθόντουσαν σπίτι κι έπιναν καφέ. Ξέρω προσωπικά ΠΟΛΛΟΥΣ!!!
Χαρίζει λεφτά ο Κούλης και πολλά, πάρα πολλά, μην τρελαθούμε τώρα, μη λέει ο καθένας ότι θέλει...Τρολλαρεις την φτώχεια του κόσμου προσκυνημένε;;;
Ντροπή σου να λες τέτοια πράγματα. Στη χάρισα μια φορά. Είσαι γελοίος και επαίσχυντος. Κάτσε εκεί που σ' έβαλε το κράτος να παίρνεις το μισθό σου βρέξει-χιονίσει και μη μιλάς για πράγματα που δεν ξέρεις. Είσαι και άσχετος και προκλητικός.
Υπάρχουν μικρο-εργολάβοι που είχαν τζίρους 200-300k, τίποτα φοβερό ποσό για τη δουλειά τους. Καθόντουσαν σπίτι χωρίς να δουλεύουν και έπαιρναν επιστρεπτέες δεκάδες χιλιάδες ευρώ και τώρα γλεντάνε με τα λεφτά των άλλων.
Δεν θα μπω στον κόπο να σου ξανα-απαντήσω. Άσε την αγορά και τα οικονομικά και ασχολήσου μ' αυτά που ξέρεις, δεν χρειάζεται να σχολιάζεις τα πάντα.
Αυτογελοιοποιείσαι. Δεν ήρθα εγώ να σου πω για τις φρεγάτες και τα καράβια που είναι η δουλειά σου. Συμμαζέψου...Προσκυνημένε,δεν είναι δικές μου οι φρεγάτες και το "Μέγα το της θαλάσσης κράτος",όπως εσύ που θεωρείς τον ελληνικό λαό κτήμα του αρχαιοκάπηλου και επαινείς τον κόπρο,που εμπαίζει τους ιθαγενείς!!!
-
Οι εργολάβοι έχουν λίπος
Το αντίθετο.
Απλά το 2020, μετά από 11 χρόνια ανομβρίας, είδαμε βροχή, οπότε σε σχέση με το 19 είμαστε πάνω...
Τα ίδια και στην ατομική...
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πόσο καιρό χριεαζεται για να εντοπίσεις τα μαύρα του καθενός από τους πολίτες της χωρας, να κάνεις έλεγχο πόθεν έσχες σε όλους και τα πάντα κτλ και να εντοπίσεις τους φοροκλεφτες;
Μερικοί μήνες το πολύ. Στο μεσοδιάστημα πληρώνει η εκκλησία ότι χρωστάει και γεμίζεις τα ταμία για κανα χρόνο! Η φοροδιαφυγή μπορεί να εντοπιστεί και να παταχθεί άμεσα...δεν είναι δύσκολο, απλά κανείς δεν θέλει να το κάνει.
αρκει μια ΠΟΛ που θα απαιτει τη δηλωση εσοδων-εξοδων σε ατομικο επιπεδο και πολυ μεγαλη εφορια σε οτι μεινει. αμα δεν παρεις αποδειξη να παιρνεις τον πουλο.
το μεγαλο προβλημα σε τετοιου ειδους προοπτικη ειναι οτι σταματουν τα μαυρα... -
Οι πολιτικοί έχουν δάνεια μεγάλα . Γιατί ?
Γιατί τους τα έδωσαν οι τράπεζες ?
Με τι εγγυήσεις ?
Μα έχουν και μετρημένες ντάνγκα ντάνγκα..
Οπότε τα μαύρα, έχουν διεξόδους...
Στα άλλα χαλαρώστε.
Σιγά που θα βάλεις το κράτος και τις τράπεζες μέσα στο σπίτι σου.
Αμα ήταν σοβαρά να το συζητήσεις.
Αλλιώς είναι για να έρθουν να στα πάρουν...
Βεβαρυμένο παρελθόν και οι δύο...
-
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής πριν τους ζαιους οι προτάσεις της ελληνικής πλευράς δεν είχαν γίνει αποδεκτες καθώς πίστευαν πως δεν θα επέφεραν τα έσοδα που υποστήριζαν για να αποπληρώσουν τα μνημόνια. Αντ αυτού η τρόικα ως αντιπρόταση ζήτησε αύξηση των φόρων στις επιχειρήσεις στο 28% και 100% προκαταβολή φόρου, ρήτρες μηδενικού ελλείμματος για τα ασφαλιστικά ταμεία και χρηματοδότηση από δικά τους έσοδα, όταν ήταν παθητικά και με ανεργία στο 28%. Δηλαδή αμεση μείωση των συντάξεων.
Το πολιτικό κόστος ήταν μεγάλο. Για αυτό λοιπόν δεν τα έβρισκαν και η υπόθεση χρονοτριβούσε. Και οι ζαιοι ως πλανεμενοι και φαφλαταδες, ότι θέλετε πείτε, νόμιζαν ότι μπορούν να χτυπάνε νταούλια, τελικά έπεσαν στην παγίδα του πολιτικού κόστους. Τελικά πέρασε η αντιπρόταση των θεσμών και δανειστών.Οπότε, όταν κρίνετε φορολογίες και έσοδα αποπληρωμής να βλέπετε όλη την εικόνα της ιστορίας. Και αυτό διότι μόνο αν είμαστε αντικειμενικοί θα κάνουμε σωστές επιλογές και δεν θα μας παρασέρνουν μεγάλα λόγια και ιστορίες για αγρίους
-
χαρι-σμα
ο γατος ομιλησε για μικρομεσαιες επιχειρησεις. δεν εχει ιδεα για τις προσωπικες.
η χρηση λοιπον του 14, σαμαροβενιζελοι, ειχε συντελεστη 26% και 10% μερισματα και εισφορα αλληλεγγυης 4%
το 15, ζαιοι, 29% + 10% μερισματα + πανω κατω 6% εισφορα αλληλεγγυης
το 16, 29% + 10% μερισματα + πανω κατω 9% εισφορα αλληλεγγυης + 28% εφκα + επικουρικο, τοτε λεγανε 10%
το 17, 29% + 15% μερισματα + πανω κατω 9% εισφορα αλληλεγγυης + 28% εφκα + επικουρικο, τοτε λεγανε 10%
το 18, 29% + 15% μερισματα + πανω κατω 9% εισφορα αλληλεγγυης + 28% εφκα + επικουρικο, τοτε λεγανε 10%
το 19,kouli, 24% + 10% μερισματα + πανω κατω 9% εισφορα αλληλεγγυης
το 20,kouli, 24% + 5% μερισματα
το 21,kouli, 22% + 5% μερισματααρα νομιζω οτι το επι ζαίων πηδημα ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ ξεκαθαρο
οχι?Οχι Γατε μην χαλας την παραμυθα.
Οι Ζαιοι εριξαν τους φορους. - -
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής πριν τους ζαιους οι προτάσεις της ελληνικής πλευράς δεν είχαν γίνει αποδεκτες καθώς πίστευαν πως δεν θα επέφεραν τα έσοδα που υποστήριζαν για να αποπληρώσουν τα μνημόνια. Αντ αυτού η τρόικα ως αντιπρόταση ζήτησε αύξηση των φόρων στις επιχειρήσεις στο 28% και 100% προκαταβολή φόρου, ρήτρες μηδενικού ελλείμματος για τα ασφαλιστικά ταμεία και χρηματοδότηση από δικά τους έσοδα, όταν ήταν παθητικά και με ανεργία στο 28%. Δηλαδή αμεση μείωση των συντάξεων.
Το πολιτικό κόστος ήταν μεγάλο. Για αυτό λοιπόν δεν τα έβρισκαν και η υπόθεση χρονοτριβούσε. Και οι ζαιοι ως πλανεμενοι και φαφλαταδες, ότι θέλετε πείτε, νόμιζαν ότι μπορούν να χτυπάνε νταούλια, τελικά έπεσαν στην παγίδα του πολιτικού κόστους. Τελικά πέρασε η αντιπρόταση των θεσμών και δανειστών.Οπότε, όταν κρίνετε φορολογίες και έσοδα αποπληρωμής να βλέπετε όλη την εικόνα της ιστορίας. Και αυτό διότι μόνο αν είμαστε αντικειμενικοί θα κάνουμε σωστές επιλογές και δεν θα μας παρασέρνουν μεγάλα λόγια και ιστορίες για αγρίους
φυσικα ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ
οι προτασεις που αναφερεις εγιναν ενω κυβερνουσαν ΗΔΗ οι ζαιοι ενα εξαμηνο και ηταν αποτελεσμα της δικης τους διακυβερνησης του πρωτου εξαμηνου που η χωρα εμεινε ακυβερνητη καθως οι ιδιοι ηθελαν τον εναν νομο και το ενα αρθρο χωρις να σπασουν ομως αυγα οπως θα εκανε η κανονικη αριστερα. και ενω οι ιδιοι ειχαν προκαλεσει την ανατροπη του καλυτερου διαχειριστικα καθεστωτος σαμαρα για να γινουν υμπουργοι οι αχρηστοι.
δεν αφορουσαν την εποχη σαμαρα.
το οτι τα εκαναν σκατα με επιδοματα σε φοροκλεπτες και σε μετακλητους τους ζητησαν να τα πληρωσουν οι επιχειρησεις -
Μάλλον έχεις δίκιο σε αυτό το κομμάτι, έχω ξεχάσει τις ημερομηνίες. Η πρόταση των θεσμων με τους υψηλούς δείκτες φορολογίας ήταν μετά την τρίμηνη διαπραγμάτευση των ζαιων το 15. Την πρόταση της ελληνικής πλευράς, πριν τους ζαιους το ΔΝΤ δεν την έκανε δεκτή.
Οι ΝΔ λένε πως αυτό έγινε λόγω του ότι δεν εμπιστεύοταν τους ζαιους διότι πίστευαν πως θα οδηγηθούν σε πλήρη ρήξη.
Υπήρχε δηλαδή ένα κενό όπου η χώρα δεν μπορούσε να χρηματοδοτηθεί.
Εδώ όμως τίθεται ένα ερώτημα σε αυτά που γράφεις, εσύ υποστηρίζεις την πλήρη ρίξη;
-
Μάλλον έχεις δίκιο σε αυτό το κομμάτι, έχω ξεχάσει τις ημερομηνίες. Η πρόταση των θεσμων με τους υψηλούς δείκτες φορολογίας ήταν μετά την τρίμηνη διαπραγμάτευση των ζαιων το 15. Την πρόταση της ελληνικής πλευράς, πριν τους ζαιους το ΔΝΤ δεν την έκανε δεκτή.
Οι ΝΔ λένε πως αυτό έγινε λόγω του ότι δεν εμπιστεύοταν τους ζαιους διότι πίστευαν πως θα οδηγηθούν σε πλήρη ρήξη.
Εδώ όμως τίθεται ένα ερώτημα σε αυτά που γράφεις, εσύ υποστηρίζεις την πλήρη ρίξη;
δυο δρομοι υπηρχαν
ή ακολουθεις τη συμβατικη αντιμετωπιση των νουδουληδων
ή κανεις ολοκληρωτικη ρηξη
τα μισιακα τα ειδαμε τι αποτελεσμα ειχαν -
Παιδιά χαλαρώστε με τις επιστρεπτέες. Υπάρχουν ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις που πήραν δεκάδες χιλιάδες € και καθόντουσαν σπίτι κι έπιναν καφέ. Ξέρω προσωπικά ΠΟΛΛΟΥΣ!!!
Χαρίζει λεφτά ο Κούλης και πολλά, πάρα πολλά, μην τρελαθούμε τώρα, μη λέει ο καθένας ότι θέλει...Τρολλαρεις την φτώχεια του κόσμου προσκυνημένε;;;
Ντροπή σου να λες τέτοια πράγματα. Στη χάρισα μια φορά. Είσαι γελοίος και επαίσχυντος. Κάτσε εκεί που σ' έβαλε το κράτος να παίρνεις το μισθό σου βρέξει-χιονίσει και μη μιλάς για πράγματα που δεν ξέρεις. Είσαι και άσχετος και προκλητικός.
Υπάρχουν μικρο-εργολάβοι που είχαν τζίρους 200-300k, τίποτα φοβερό ποσό για τη δουλειά τους. Καθόντουσαν σπίτι χωρίς να δουλεύουν και έπαιρναν επιστρεπτέες δεκάδες χιλιάδες ευρώ και τώρα γλεντάνε με τα λεφτά των άλλων.
Δεν θα μπω στον κόπο να σου ξανα-απαντήσω. Άσε την αγορά και τα οικονομικά και ασχολήσου μ' αυτά που ξέρεις, δεν χρειάζεται να σχολιάζεις τα πάντα.
Αυτογελοιοποιείσαι. Δεν ήρθα εγώ να σου πω για τις φρεγάτες και τα καράβια που είναι η δουλειά σου. Συμμαζέψου...Προσκυνημένε,δεν είναι δικές μου οι φρεγάτες και το "Μέγα το της θαλάσσης κράτος",όπως εσύ που θεωρείς τον ελληνικό λαό κτήμα του αρχαιοκάπηλου και επαινείς τον κόπρο,που εμπαίζει τους ιθαγενείς!!!
Έχεις θέμα φίλε. Ας το δουν οι συγγενείς σου... εγώ είμαι αναρμόδιος...
-
δυο δρομοι υπηρχαν
ή ακολουθεις τη συμβατικη αντιμετωπιση των νουδουληδων
ή κανεις ολοκληρωτικη ρηξη
τα μισιακα τα ειδαμε τι αποτελεσμα ειχανΗ πλήρη ρήξη τι επιπτώσεις θα είχε σε επιχειρήσεις και ε.ε; σε οφειλέτες, σε συνταξιούχους, σε υπαλλήλους; Θα ήταν μετρήσιμες;
-
@harisma23 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ας είμαστε ρεαλιστές, οι επιστρεπτεες γυρίζουν πίσω κατά το 1/3 αντί του 1/2 αρχικά. Το δικαιοτερο θα ήταν να φορολογηθουν ως εισόδημα στην κλίμακα αλλά μικρή η διαφορά. Επίσης με εως 96 άτοκες δόσεις, εντάξει ,"τι άλλο να κάνει πια αυτός ο Μητσοτάκης"...
Εμείς πάντως, ζευγάρι ελευθέρων επαγγελματιών, με μικρό φορολογητέο εισόδημα από το ελεύθερο επάγγελμα, καλούμαστε να επιστρέψουμε το 1/2 αυτών που πήραμε. Ποιοι είναι αυτοί που θα επιστρέψουν το 1/3;
Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω παράπονο. Μου χαρίσανε λεφτά.
Εμένα μου βγαίνει 1/3...
Το 29% από το πρώτο € το έκαναν 22% το 2017 αν δεν κάνω λάθος εξομοιώνοντας το με την πρώτη κλίμακα φορολόγησης των μισθωτών. Πιο πάνω δεν μείωσαν τίποτα. Όλα τα "ωραία" όμως πρωτοεφαρμοστηκαν το '14 και αυτό αποσιωπάται. -
Αυτά γίνονται ως δομικές αλλαγές σε σταθερές περιόδους και σε βάθος δεκαετιών.
Ας δούμε δύο σχεδόν δεκαετίες που ήταν πολιτικά σταθερές στα τελευταία 40 έτη. 1981-1990 και 1993-2004.
-Μήπως επιλύθηκε το θέμα του μαύρου χρήματος; Mπα,μάλλον συνέχιζε ακάθεκτο κι ενισχυμένο..
-Μήπως επιλύθηκε το θέμα των εσόδων και φόρων της εκκλησίας; Μπα..,ούτε αυτό.
Και πόσα άλλα...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2