-
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια...
Πάντως γενικά στο φόρουμ για τις διαφορές που έχουμε εδώ μέσα , κόσμιοι είμαστε όλοι, έστω και αν κάποτε μπορεί να ξεφύγει κάποιος για λίγο.
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@ggab said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αυτά σας λέει ο κομισαριος;;;
ΧαχαχαΕμ εγώ τα έλεγα ποιο πάνω.
Έπιασες και εσύ την βόμβα. Έκατσες και έγραψες άποψη και αμέσως φουλ επίθεση.Έγινες και μισάνθρωπος. Πιθανά να ακολουθήσουν χαρακτηρισμοί για τους γονείς σου, τα παιδιά σου κλπ...κλπ... Αμ πως...
υ.γ. κάθεστε και απαντάτε μερικά μέλη στις ερωτήσεις-παγίδες και βρίσκεστε απολογούμενοι. Ενώ κανένας από δαύτους δεν εκφράζει την δική άποψη. Ερωτήματα αόριστα και όποιος πέσει στην παγίδα. Μου φαίνεται ότι έχετε ξεχάσει την εποχή των υπογείων του Μαξίμου 2015-2019.
Χίλια συγνώμη βρε @storm μου αλλά ποιος τα κάνει αυτά που λες εδώ μέσα τουλάχιστον το τελευταίο διάστημα 2-3 ετών δεν ξέρω για παλιότερα.
Από ότι έχω δει εγώ οι @piliourits και @johanndelta παρά τις ενοχλητικές για κάποιους απόψεις και κριτική στην δεξιά δεν έχουν ξεκινήσει ποτέ καυγά αν δεν κάνω λάθος. Τους συμπαθεσταστους αλλά με πολύ έντονο ταμπεραμέντο @mastoras78 και @spi_duster θυμάμαι πάντα να ξεκινάνε την κόντρα με πολύ άσχημους χαρακτηρισμούς , όπως πρόσφατα με την γελοιογραφία του πιλουριτη για τα παιδιά που δολοφονηθηκαν στις ΗΠΑ που ο μάστορας ξέφυγε τελείως σε βρισιές .
Έδωσε όμως πολύ ωραίες και δικαιολογημένες εξηγήσεις για την συμπεριφορά του μετά την επιστροφή του .
(Είπα συμπαθεσταστους και θα προσθέσω και έξυπνους και πάντα με ενδιαφέρουσες απόψεις οι Μάστορας και Duster , μην με πάρει κανένα σκάγι και εμένα) -
Σε συνέχεια των ελληνοτουρκικών να και ένα ρωσικό δημοσίευμα , που δεν ξέρω τι επιρροή ή μέγεθος έχει ο Ρώσος δημοσιογράφος που το γράφει με τίτλο πως θα πληρώσουν οι Έλληνες από τους πρώτους την στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης υπέρ της αποστολής οπλισμού στην Ουκρανία.
https://www.tanea.gr/2022/06/10/world/rosiko-dimosieyma-giati-i-ellada-tha-plirosei-apo-tis-protes-gia-ti-rosofovia-odeyei-se-polemo/
Σιγά μην φοβηθούμε τον θρασύδειλο ηγέτη τους που κρύβεται πίσω από τα φουστάνια της Ζαχαροβα αλλά σε δύο τρία πραγματακια με βρίσκει σύμφωνο πως δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα από μια σύρραξη με την Τουρκία κλπ που έγραψα ως απάντηση σε ένα ποστ του panormous.
Λέει και πως οι Ρώσοι έχουν συμφέρον να υποστηρίξουν την Τουρκία , αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό πραγματικά.
Μεταξύ σοβαρού και αστείου , το σίγουρο είναι πως διαψεύδονται οι προφητείες του Γέροντα Παϊσίου που ως βασική προϋπόθεση είχαν την πλήρη ουδετερότητα της Ελλάδας στην σύγκρουση της δύσης με την Ρωσία.
Δεν πρόλαβε μάλλον στα οράματα του να δει τον ερχομό του εξαποδω το 2019 που θα ανέτρεπε τα πάντα στην στρατηγική αυτή.
Από την άλλη και οι Τούρκοι αν χοντρυνει το πράγμα τι θα κάνουν με τα στενά και την πρόσβαση των Ρώσων σε αυτά; Δεν θα παίξουν υπέρ του ΝΑΤΟ ; Θα τους ισοπεδώσει σε μια στιγμή ο Ρώσος ότι και να λέει τώρα .Αν όχι θα τους ισωπεδωσει η Δύση. Χαμένοι είναι και αυτοί στην τελική φάση. Αν τώρα θέλουν να το παίξουν μάγκες με εμάς καθώς νομίζουν πως τους παίρνει θα δούμε τι θα γίνει. Λογικά πρόσβαση στο Αιγαίο θέλουν και ίσως είναι κάτι που έχει ήδη δρομολογηθεί από όλους και απλά μένει να δούμε πως θα πραγματωθεί, ελπίζω με τον ποιο αναίμακτο τρόπο.
Το θέμα όμως είναι πως δεν θα μας δώσει την Πόλη ο Ρώσος ότι και να συμβεί τελικά -
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ποιος θέλει αλήθεια κάτι τέτοιο και γιατί;
Έλα στην γαλέρα να σου δείξω ορισμένους ιθαγενείς πως ονειρεύονται την Ελλάδα του μέλλοντος.
Και για να σε προλάβω. Δεν είναι ούτε αριστεροί, ούτε κομμουνιστές. Πιστεύουν στο θεό Χρήμα.
υ.γ. προφανώς δεν αναφέρομαι σε Ισλαμοποίηση, αλλά σε Τριτοκοσμοποίηση. Και αυτή δεν έρχεται με την κουλτούρα του Έλληνα, αλλά με άλλες κουλτούρες που ζούνε ήδη τριτοκοσμικά.
Νομίζω πως καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις , οι Έλληνες παρά την τεράστια συμπίεση των μισθών που επισφράγισε ο τιτάνας Παπαδήμος , αντιστέκονται σθεναρά , είτε με μεγάλες δεξιότητες είτε με την φυγή τους έξω που αφήνει κενό στους υπόλοιπους με υψηλά προσόντα , ενώ και οι αλλοδαποί πλέον όπου φύγει φύγει , και κάποιοι άλλοι συνδικαλιζονται - βλέπε τα καημένα τα Πακιστανακια στην Ηλεία πρόσφατα που ξεσηκώθηκαν- . Επίσης εγώ προσωπικά Σύριους ή άλλου από το κύμα εισόδου τα τελευταία 5-6 χρόνια δεν έχω δει ούτε για δείγμδα σε εργασίες εκτός από απειροελάχιστους από αυτός με μόρφωση και ικανότητες που ξέφυγαν και έκανε μια δική τους δουλίτσα , μιλάω για το 0,01%.
Όλοι κλεισμένοι είναι στα σπίτια που τους παρέχονται δωρεάν και ζουν από τα επιδόματα και μόνο.
Προς το παρόν είμαστε μόνο ο τόπος συγκέντρωσης και ξεδιαλεγματος των ικανών που τους παίρνει η δυτική Ευρώπη.
Θα συμβεί σίγουρα αυτό που λες αλλά έχουμε ακόμη λίγο δρόμο προς την απόλυτη φτωχοποιηση που θα μας καταστήσει ελκυστικούς για ...μεγάλες επενδύσεις. -
@teo-mak said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εσύ κάποιο μέσο έχεις για να μπορείς να κάνεις quote.....τα ίδια έγραφα και εγώ και μου έβγαζε μύνημα forbidden.
Στον φίλο στορμ,να πω ότι βλαμμενους θα βρεις παντού.Θα κάνεις reload τη σελίδα για να "επιτρέπεται"
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Νομίζω πως καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις , οι Έλληνες παρά την τεράστια συμπίεση των μισθών που επισφράγισε ο τιτάνας Παπαδήμος , αντιστέκονται σθεναρά , είτε με μεγάλες δεξιότητες είτε με την φυγή τους έξω που αφήνει κενό στους υπόλοιπους με υψηλά προσόντα , ενώ και οι αλλοδαποί πλέον όπου φύγει φύγει , και κάποιοι άλλοι συνδικαλιζονται - βλέπε τα καημένα τα Πακιστανακια στην Ηλεία πρόσφατα που ξεσηκώθηκαν- . Επίσης εγώ προσωπικά Σύριους ή άλλου από το κύμα εισόδου τα τελευταία 5-6 χρόνια δεν έχω δει ούτε για δείγμδα σε εργασίες εκτός από απειροελάχιστους από αυτός με μόρφωση και ικανότητες που ξέφυγαν και έκανε μια δική τους δουλίτσα , μιλάω για το 0,01%.
Όλοι κλεισμένοι είναι στα σπίτια που τους παρέχονται δωρεάν και ζουν από τα επιδόματα και μόνο.
Προς το παρόν είμαστε μόνο ο τόπος συγκέντρωσης και ξεδιαλεγματος των ικανών που τους παίρνει η δυτική Ευρώπη.
Θα συμβεί σίγουρα αυτό που λες αλλά έχουμε ακόμη λίγο δρόμο προς την απόλυτη φτωχοποιηση που θα μας καταστήσει ελκυστικούς για ...μεγάλες επενδύσεις.Αυτό που θέλω να πω είναι ότι από πολλές εργασίες εκδιώχθηκαν ή/και εκδιώκονται βιαίως οι Έλληνες. Το ζω διαρκώς τα τελευταία χρόνια και πλέον έχει γίνει και μέσο εκβιασμού & εκφοβισμού από τους εργοδότες.
Εργασία δεν είναι μόνο ένα όμορφο γραφείο και ένα τυπικό 8ωρο.
Εργασία επιτελεί και η καθαρίστρια σε μία εταιρεία ή ένας αποθηκάριος ή ένας διεκπεραιωτής αλληλογραφίας, ή ένας συντηρητής κτιρίου, ένας φύλακας, το προσωπικό ενός κυλικείου, ή ο οδηγός του φορτηγού της εταιρείας, ...κλπ...κλπ... Αυτοί όλοι δεν ήταν στα χωράφια. Εργαζόμενοι μέσα στην Αθήνα ήταν.Όταν πάρα πολλές θέσεις εργασίας στελεχωνόντουσαν από Έλληνες και ξαφνικά τους διώχνουν για να πάρουν μετανάστες που έρχονται από όλα τα μέρη της γης, τότε είναι πολύ κοντά η μέρα που όλες οι θέσεις εργασίας θα καλυφθούν από μετανάστες. Ήδη σε μας (πληροφορική/τηλεπικοινωνίες) τις πόρτες τις χτυπάνε διαρκώς βιογραφικά μεταναστών που δουλεύουν και "τσάμπα".
Και να σου πω και παράδειγμα προσωπικό. Όταν η καθαρίστρια στον όροφό μου, Ελληνίδα 48ετών με δύο παιδιά και με μισθό 1100euro μεικτά την διώχνουν για να πάρουν μία Νιγηριανή με 750euro μεικτά, πολύ εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος τι θα επακολουθήσει.
Η Νιγηριανή εύκολα δέχτηκε τα 750euro, πήρε τη θέση και τώρα καθαρίζει. Τελικά έδιωξαν όλες τις Ελληνίδες και τώρα όλες οι καθαρίστριες είναι μετανάστριες των 750euro. Ούτε Ελληνικά μιλάνε, ούτε να καθαρίζουν ξέρουν, τσαπατσοδουλειές, αλλά είναι "οικονομικές".
Η Ελληνίδα από την άλλη, έσκυψε το κεφάλι και έφυγε και μπήκε στην ανεργία και τώρα τρέχει σε κάτι σπίτια και καθαρίζει ανασφάλιστη.
Το μεταναστευτικό στα εργασιακά μόνο κακό κάνει στην Ελλάδα που ανέκαθεν είχε προβληματικό εργασιακό καθεστώς.
-
Ετσι ακριβώς και θεωρητικά η αριστερά θα έπρεπε να νοιάζεται για τις θέσεις εργασίας των χαμηλόμισθων Ελλήνων και αυτών που έχουν λίγα προσόντα.
Αλλά και αυτή, όπως και το άλλο πολιτικό φάσμα, χαϊδεύει τους δημοσίους υπαλλήλους που φέρνουν ψήφους.
Τώρα για τον Παϊσιο που διάβασα, δεν έχω διαβάσει αυτά που λέγονται παρά μόνο σε κάτι επικεφαλίδες, αλλά νομίζω ότι είχε κάνει τα κουμάντα του.
Γιατί έλεγε ότι αν πιαστεί από πάνω ο πόλεμος, θα γίνει αυτό, αν πιαστεί από κάτω θα γίνει το άλλο. Οπότε μέσα θα πέσει αν γίνει πόλεμος.
Αυτό όμως που έχουμε τώρα με την Τουρκία σε διεθνές επίπεδο, είναι διαφορετικό με ότι ίσχυε το 1952 που μπήκε στο ΝΑΤΟ.
Τότε είχαμε ψυχρό πόλεμο, αλλά και δύο ισχυρούς συνασπισμούς και η στρατηγική θέση της Τουρκίας ήταν ισχυρή, ως προκεχωρημένο φρούριο του ΝΑΤΟ.
Μετά το 90 και όπως πάμε τώρα, αν τελικά έχουμε διχοτόμηση στην Ουκρανία, ή απλά ένα κράτος διζωνικό, που θα είναι ουδέτερο, τότε το Σύμφωνο της Βαρσοβίας, είναι η Ρωσία και η Λευκορωσία, άρα η στρατηγική σημασία της Τουρκίας μειώνεται, αφού πλέον η άμυνα της Ρωσίας θα είναι μόνο τα πυρηνικά, ώστε να μην απειληθεί η ύπαρξη της η ίδια.
Αρα σημαντικότερη είναι η Τουρκία, ως προθάλαμος της Ευρώπης και ως φυλάκιο απέναντι στο Ιράν, αλλά αυτό δεν θα το σώσει το ότι οι Τούρκοι είναι Σουνίτες και το Ιραν Σιίτες.
Επίσης το Ισραήλ θα πρέπει να αποκτήσει προστασία και ίσως και σύνορα με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Αρα γεωπολιτικά, βλέπω πιθανότερη την επιστροφή στις πρόνοιες της συνθήκης των Σεβρών για τα Στενά, όπου θα έχουμε ένα κράτος, προτεκτοράτο της ΕΕ, που θα εξασφαλίζει την ελεύθερη ναυσιπλοΐα και ένα ασιατικό τουρκικό κράτος, μαξιλάρι στις ροές της Μέσης Ανατολής και της Ασίας.
Ταυτόχρονα μία λύση του Κυπριακού σε λογική Ευρωπαϊκού κράτους, ίσως με τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτό της Κωνσταντινουπόλεως, που όμως θα είναι στο ΝΑΤΟ και θα είναι η προστασία του Ισραήλ.
Δεν ξέρω βέβαια πόσο καιρό θα πάρει στις "σοφές" κεφαλές της Δύσης να καταλάβουν κάποια πράγματα, πέρα από τα φράγκα των διαφόρων λόμπυς..
-
Θα συμβεί σίγουρα αυτό που λες αλλά έχουμε ακόμη λίγο δρόμο προς την απόλυτη φτωχοποιηση που θα μας καταστήσει ελκυστικούς για ...μεγάλες επενδύσεις.Αυτό που θέλω να πω είναι ότι από πολλές εργασίες εκδιώχθηκαν ή/και εκδιώκονται βιαίως οι Έλληνες. Το ζω διαρκώς τα τελευταία χρόνια και πλέον έχει γίνει και μέσο εκβιασμού & εκφοβισμού από τους εργοδότες.
Εργασία επιτελεί και η καθαρίστρια σε μία εταιρεία ή ένας αποθηκάριος ή ένας διεκπεραιωτής αλληλογραφίας, ή ένας συντηρητής κτιρίου, ένας φύλακας, το προσωπικό ενός κυλικείου, ή ο οδηγός του φορτηγού της εταιρείας, ...κλπ...κλπ... Αυτοί όλοι δεν ήταν στα χωράφια. Εργαζόμενοι μέσα στην Αθήνα ήταν.Όταν πάρα πολλές θέσεις εργασίας στελεχωνόντουσαν από Έλληνες και ξαφνικά τους διώχνουν για να πάρουν μετανάστες που έρχονται από όλα τα μέρη της γης, τότε είναι πολύ κοντά η μέρα που όλες οι θέσεις εργασίας θα καλυφθούν από μετανάστες. Ήδη σε μας (πληροφορική/τηλεπικοινωνίες) τις πόρτες τις χτυπάνε διαρκώς βιογραφικά μεταναστών που δουλεύουν και "τσάμπα".
Και να σου πω και παράδειγμα προσωπικό. Όταν η καθαρίστρια στον όροφό μου, Ελληνίδα 48ετών με δύο παιδιά και με μισθό 1100euro μεικτά την διώχνουν για να πάρουν μία Νιγηριανή με 750euro μεικτά, πολύ εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος τι θα επακολουθήσει.
Η Νιγηριανή εύκολα δέχτηκε τα 750euro, πήρε τη θέση και τώρα καθαρίζει. Τελικά έδιωξαν όλες τις Ελληνίδες και τώρα όλες οι καθαρίστριες είναι μετανάστριες των 750euro. Ούτε Ελληνικά μιλάνε, ούτε να καθαρίζουν ξέρουν, τσαπατσοδουλειές, αλλά είναι "οικονομικές".
Η Ελληνίδα από την άλλη, έσκυψε το κεφάλι και έφυγε και μπήκε στην ανεργία και τώρα τρέχει σε κάτι σπίτια και καθαρίζει ανασφάλιστη.
Το μεταναστευτικό στα εργασιακά μόνο κακό κάνει στην Ελλάδα που ανέκαθεν είχε προβληματικό εργασιακό καθεστώς.
Τα αριστερά τα νοιάζει πρωτίστως να εργάζονται τα αλλοδαπά. Τώρα που έχουμε πλειονότητα απο αλλοδαπούς,οι ιθαγενείς κακό ψωφο!
-
Τα αριστερά τα νοιάζει πρωτίστως να εργάζονται τα αλλοδαπά. Τώρα που έχουμε πλειονότητα απο αλλοδαπούς,οι ιθαγενείς κακό ψωφο!
Υπάρχει μερίδα αριστερών (όχι από τα γνωστά κόμματα) που επισημαίνουν (κυρίως αφίσες έχω δει) ακριβώς αυτό. Ότι το μεταναστευτικό δλδ είναι "το όπλο των αφεντικών για να ρίξουν τα μεροκάματα".
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ετσι ακριβώς και θεωρητικά η αριστερά θα έπρεπε να νοιάζεται για τις θέσεις εργασίας των χαμηλόμισθων Ελλήνων και αυτών που έχουν λίγα προσόντα.
Το οποίο στην πράξη όχι μόνο δεν έγινε αλλά υπήρξε και μία περαιτέρω υποβάθμιση.
Όταν ένα κόμμα ή μία ιδεολογία δεν έχει σαν πρώτη αντίληψη το "προτεραιότητα στους Έλληνες" εκ' των πραγμάτων οτιδήποτε άλλο θα οδηγήσει σε σφαγή. Είναι ο νόμος της ζούγκλας.
Και για να πω και κάτι άλλο. Δεν ξέρω κανέναν, ούτε έναν που απλόχερα θα πρόσφερε την εργασία του για να την παραχωρήσει σε κάποιον μετανάστη.
Ωστόσο ξέρω κάποιους ελάχιστους (κυρίως συνδικαλιστές) που προσπαθούν να κρατήσουν κάποιες ίσες αποστάσεις, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν δέχονται να πειραχθεί η δική τους εργασία ή ο τρόπος ζωής τους. Με λίγα λόγια η (δήθεν) αλληλεγγύη που επικαλούνται έχει ως βάση το "μακριά από τον κώλο μου κι ας είναι και ένα πόντο".
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Υπάρχει μερίδα αριστερών (όχι από τα γνωστά κόμματα) που επισημαίνουν (κυρίως αφίσες έχω δει) ακριβώς αυτό. Ότι το μεταναστευτικό δλδ είναι "το όπλο των αφεντικών για να ρίξουν τα μεροκάματα".
Θα πρέπει όμως να σημειωθεί ότι υπάρχει και η άλλη αριστερά ή μάλλον η άλλη κομουνιστική ματιά.
https://el.wikipedia.org/wiki/Γιώργος_Καραμπελιάς
Θα λύσουν το δημογραφικό οι μετανάστες;
από Νίκος Ντάσιος 10 Ιουνίου 2022
https://ardin-rixi.gr/archives/244838
Η ανάδειξη του δημογραφικού ως του υπ’ αριθμόν ένα εθνικού ζητήματος από τον πρωθυπουργό αποτελεί αναμφίβολα σημαντική πρόοδο. Η προβλεπόμενη πληθυσμιακή μείωση του γηγενούς πληθυσμού κατά 2,5 εκατ έως το 20050 όταν το 40% του πληθυσμού θα είναι άνω των 60 ετών, αποτελεί πράγματι ωρολογιακή βόμβα για μια σειρά τομείς όπως το εθνικό σύστημα υγείας, τα σχολεία και το ασφαλιστικό σύστημα.Μπορεί πράγματι η δημογραφική κάμψη ν’ αποτελεί δεδομένο του αναπτυγμένου δυτικού κόσμου, οφειλόμενη σε κυρίαρχα πολιτισμικά πρότυπα, όμως για την χώρα μας η επίταση του σχετίζεται με μια «χαμένη γενιά»: όσων στο ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης του 2009 ήταν γύρω στα 25 και σήμερα 40αρηδες. Αυτών που μετανάστευσαν μαζικά κατά την περίοδο των Μνημονίων ή της πλειοψηφίας όσων παρέμειναν εγκλωβισμένοι στην ελληνική πραγματικότητα των μισθών των 500€, στις εποχικές και ελαστικές εργασιακές σχέσεις , χωρίς ωράριο και ασφάλιση, έρμαιων στις βουλήσεις των αφεντικών ή ζητιάνοι κρατικών επιδομάτων. Αυτών που παραμένουν ακόμα σήμερα εξαρτημένοι στην οικογενειακή εστία αδυνατώντας να νοικιάσουν ένα σπίτι για να ξεκινήσουν την ζωή τους, μη δυνάμενοι ν’ ανταποκριθούν στο υψηλό κόστος των ενοικίων των αστικών κέντρων, όπου δίνεται προτεραιότητα στους τουρίστες υψηλών εισοδημάτων και στα στελέχη των πολυεθνικών. Αυτών που βλέποντας να χάνεται καθημερινά η ζωή τους από τα Μνημόνια έως την πανδημία οδηγήθηκαν στον αλκοολισμό, στις πολλαπλές εξαρτήσεις καταλήγοντας ψυχικά ασθενείς, ευάλωτοι και μόνοι. Από την άλλη όσοι παρά τις δυσκολίες κατάφεραν με καθυστέρηση να ξεκινήσουν τον έγγαμο βίο τους στην προσπάθεια τους να τεκνοποιήσουν βίωσαν την εκμετάλλευση μιας ιατρικής βιομηχανίας στο χώρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής με υπέρογκα κόστη και εμπορευματική αντιμετώπιση.
Το στοίχημα του επαναπατρισμού πολλών νέων επιστημόνων σε συνδυασμό με την υλοποίηση μέτρων οικονομικής ενίσχυσης και επέκτασης των κοινωνικών υποδομών για την παιδική φροντίδα στα οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός είναι σημαντικά. Λείπει όμως μια πιο «ολιστική» προσέγγιση του προβλήματος. Λείπουν για παράδειγμα τα κίνητρα για την μόνιμη εγκατάσταση των νέων ζευγαριών στην περιφέρεια, η παραχώρηση για εκμετάλλευση αγροτικών εκτάσεων και ζωικού κεφαλαίου, τα άτοκα δάνεια και οι γενναίες επιδοτήσεις με αφορολόγητο ή εξαίρεση από τον ΕΝΦΙΑ για την αναστήλωση-ανακαίνιση των σπιτιών, την παραγωγή ενέργειας μικρής κλίμακας, την δημιουργία νέων μεταποιητικών μονάδων. Η ερήμωση των χωριών μας, η πληθυσμιακή αποψίλωση της περιφέρειας -και ιδιαιτέρως των περιοχών των συνόρων-, είναι ζήτημα ύψιστης εθνικής ασφάλειας όταν απειλείται η εδαφική ακεραιότητα.
Δεν λείπει όμως τυχαία αυτή η προσέγγιση αφού όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός –και υποστηρίζεται από πολλούς στην αξιωματική αντιπολίτευση- το δημογραφικό πρόβλημα μπορεί εν τέλει ν’ αντιμετωπιστεί με την ενσωμάτωση νόμιμων μεταναστών. Στην κατεύθυνση αυτή υπογράφονται 5ετείς συμφωνίες με χώρες όπως το Πακιστάν ή το Μπαγκλαντές για την κάλυψη των εποχιακών αναγκών εργατών γης και δημιουργούνται οι υπερδομές στα ακριτικά νησιά, την ελληνικότητα των οποίων αμφισβητεί η Τουρκία. Η άποψη αυτή δεν λαμβάνει υπόψη της τον πολιτιστικό παράγοντα και την θέση της χώρας. Την δυσκολία δλδ ενσωμάτωσης μεταναστών με ισλαμικό υπόβαθρο σε μια χώρα που βρίσκεται στα όρια μεταξύ χριστιανικού κόσμου και επιθετικού Ισλάμ, ενώ η ίδια απειλείται από τον νέο-οθωμανισμό.
Σε μια αποστροφή του λόγου του ο πρωθυπουργός στην ομιλία του αναφέρθηκε σε «ακραίους» που με αφορμή το δημογραφικό αναφέρονται στον κίνδυνο ιστορικής έκλειψης του ελληνισμού. Ίσως όμως ο μόνος τρόπος ν’ αντιμετωπιστεί το πρόβλημα σε εθνική βάση είναι ακριβώς αυτός: δηλαδή ως απειλή για την εξάλειψη ενός ιστορικού έθνους αυτόν τον αιώνα…..
-
Μα την ίδια ακριβώς θέση έχει και η Λαϊκή Δεξιά αλλά έχει εξοβελιστεί σε αυτή την χώρα στην λογική της παγκοσμιοποίησης.
Δυστυχώς το πρόβλημα είναι παγκόσμιο στην Δύση και έχει ξεκινήσει από το γεγονός ότι οι κρατικοί τραπεζίτες έγιναν ανεξάρτητοι από την πολιτική εξουσία και δεν λογοδοτούν πουθενά και δεν έχουν και προσωπικές ευθύνες για τις αποφάσεις τους
-
Τι μπορείς να φτιάξεις σε περιοχή Natura όπως ο Τσουγκριάς Σκιάθου με άδεια τροχήλατης καντίνας, αν ο πατέρας σου είναι δήμαρχος Βόλου, ποδοσφαιρικος παράγοντας, επενδυτής λαπντανς αναψυχής...
Και φωτοβολταϊκά, για να μη λέτε ότι δεν είναι Πράσινη η Ανάπτυξη.
-
Από ότι έχω δει εγώ οι @piliourits και @johanndelta παρά τις ενοχλητικές για κάποιους απόψεις και κριτική στην δεξιά δεν έχουν ξεκινήσει ποτέ καυγά αν δεν κάνω λάθος.
Λάθος κάνεις
Τους συμπαθεσταστους αλλά με πολύ έντονο ταμπεραμέντο @mastoras78 και @spi_duster θυμάμαι πάντα να ξεκινάνε την κόντρα με πολύ άσχημους χαρακτηρισμούς , όπως πρόσφατα με την γελοιογραφία του πιλουριτη για τα παιδιά που δολοφονηθηκαν στις ΗΠΑ που ο μάστορας ξέφυγε τελείως σε βρισιές.
Ότι σπέρνεις-θερίζεις έτσι πάνε αυτά..
Βρισιές? Λίγο με αδικείς.. Κάποιες kinky ατάκες είναι υψηλότατου επιπέδου και γράφονται με πλατύ χαμόγελο και χαλαρή διάθεση αλλά κατανοώ ότι δεν είναι του γούστου σου. Οφείλω να σου πω ότι δέχομαι πολλά θετικά σχόλια για δαύτες.
Έδωσε όμως πολύ ωραίες και δικαιολογημένες εξηγήσεις για την συμπεριφορά του μετά την επιστροφή του .
Και όχι μόνο..
(Είπα συμπαθεσταστους και θα προσθέσω και έξυπνους και πάντα με ενδιαφέρουσες απόψεις οι Μάστορας και Duster , μην με πάρει κανένα σκάγι και εμένα)
Να σαι καλά, αν και διαφωνούμε σε πολλά εύκολα θα συζητούσαμε για οτιδήποτε. Ο ελεύθερος χρόνος όμως πλέον είναι λιγότερος και το παρόν όχι το καταλληλότερο. .
Με kouvag στο nick σου όχι, αρκεί, δε θα σε πείραζα ποτές!
-
...με δικό τους δήμαρχο και τα ακούνε έτσι. Προδότες παντού!
-
Δεν υπάρχουν δήμαρχοι και βουλευτές στην Εύβοια, που να θεωρούνται υπέρ του κόσμου...
Μικρές εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Μακάρι να έβριζαν και στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού....
-
Λαπ, θα βάφουμε τα ντίζελ και θα κυκλοφορούν μέχρι το 2050...
-
Μιας και που ξανά-αναφέρθηκε το περιστατικό με την σφαγή στο σχολείο του Τέξας και τις άστοχες γελοιογραφίες να σημειώσουμε ότι ο άντρας της Ιρμα Γκαρσία της μίας δασκάλας που έχασε την ζωή της - μητέρα τριών παιδιών - πέθανε απο ανακοπή λίγες μέρες μετά , μάλλον δεν άντεξε τόσο αστείες ατάκες και πέθανε απο τα γέλια ! Οπότε ας βάλουμε στην λίστα των νεκρών ακόμα έναν και 3 παιδιά ορφανά.
-
Σε μερικά ακόμη χρόνια Νεοελληνισμού, εκτός απ τους νεότερους γελοιογράφους θα καταδικάζεται κι η σάτιρα, πόσο μάλλον των αρχαίων προγόνων που αφορούσε σε χιλιάδες σφαγμενους σε πολέμους, και θα αναρτηθούν παντού αγάλματα και εικόνες δακρυσμενων κροκοδείλων για τα δεινά της ανθρωπότητας...
-
Αν (που δεν) εργαλειοποιησες τους θανάτους παιδιών για να εξυπηρετήσεις το δόγμα σου, ο yem πριν από λίγο δεν έκανε το ίδιο, δλδ εργαλειοποιησε (ασυναίσθητα;) αντιστοιχα ένα θάνατο για να στηρίξει το επιχείρημα του εναντίον σου;
Το θέμα είναι οτι τίποτα απ' όλα αυτά δε συμβαίνει. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι σε μια χώρα του κόσμου το νομικό πλαίσιο που ισχύει για την οπλοφορία έχει σκοτώσει πολύ περισσότερους αθώους από ενόχους. Δεν είναι δουλειά μας να ασχολούμαστε με αυτούς, ας κάνουν ο,τι θέλουν αλλά σίγουρα η διασταλτική ερμηνεία του Ρεπουμπλικανικού way of life στην Ελλάδα απο τη (νέο)δεξιά προκαλεί από γέλιο έως και αναμενόμενες αντιδράσεις αναλογες της γραφικότητας/ακρότητας της.
Αυτό που γίνεται εκεί είναι σαν να μην είχαμε όρια ταχύτητας στο δρόμο. Πουθενά. Αν μετά γίνει ατύχημα λόγω ταχύτητας, θα σκοτώσουμε/φυλακισουμε τον οδηγό που το προκάλεσε ανάλογα με το δικαστήριο.
Προφανώς είναι καλύτερο να υπάρχουν κάποια όρια ταχύτητας.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2