-
Εδώ ένα παράδειγμα του δείκτη παραγωγικότητας της οικονομίας μας.
Και εργαζόμαστε περισσότερο και δεν παράγουμε αρκετά παρόλο που απο πανω μας βρισκονται χώρες με πολύ υψηλούς μισθούς και πολύ καλύτερη αγοραστική δύναμη.Οπότε η ευθύνη δεν είναι μονόπλευρη
https://blogs-images.forbes.com/niallmccarthy/files/2019/02/20190205_Labor_Productivity.jpg
Παρόλα αυτά δεν είμαστε τόσο χάλια συγκρικτα με το υπόλοιπο πλανήτη.
Να αναφέρουμε πως η βελτίωση της παραγωγικότητας επήλθε κυρίως λόγω της εσωτερικής υποτίμησης του κόστους της εργασίας πάρα των πλεονέκτηματων της οικονομίας μας εκτός από τον κλάδο του τουρισμού που αναπτύσσεται γοργά.
-
Αυτές οι θεωρίες των οικονομολόγων, είναι ωραίες για τα καφενεία...
Δεξιά τε και αριστερά...
Τα κεντρώα διεκδικούνται από τα παραπάνω...Η ουσία είναι ότι μπήκαμε στην ΕΟΚ για πολιτικούς λόγους, να μην έχουμε θέματα με χούντες, μια και είμαστε στην άκρη της Ευρώπης και γύρω μας τότε είχαμε δικτατορίες παντού, εξαιρουμένης της Ιταλίας.
Στο οικονομικό κομμάτι, ο Ελληνας πάντα ήθελε να μπαίνει στο μάτι του γείτονα και ο γείτονας πάντα ήθελε να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα του.
Από πάνω και το κράτος, που έχει μάθει να λεηλατεί τον κόπο του κόσμου και όσοι το κυριεύουν έχουν στόχο να γίνουν πλούσιοι, τουλάχιστον μέχρι τα δισέγγονα τους.
Αρα θεσμικά είναι τα πράγματα στην χώρα.
Να ισχύουν οι νόμοι, να είναι έντιμη η δικαιοσύνη, να υπάρχει σταθερό φορολογικό σύστημα, να έχουμε στόχο την ανάπτυξη και όχι το βόλεμα των ημετέρων, που με τις αλλαγές των κυβερνήσεων γίνονται πολλοί οι ημέτεροι... -
Γυρε, ασε τις θεωρίες, ρίξε ένα κουτουλιδι στον Κακλαμάνη και δες τα πράγματα πιο ολιστικά...επίσης λίγη γιόγκα δε βλαΦΤει, να εδώ σαν την κυριουλα:
...οι κοελιες τον μαραναν τον γουρλοπιθηκο.
-
Μας έχετε ζαλίσει το Ζεν εσείς οι αριστερούληδες, όλο γκρίνια, γκρίνια, γκρίνια, αντί για Δουλειά, Δουλειά, Δουλειά.
Και να σκεφτείς πως άλλον έλεγαν Βούδα...
-
Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι έχουμε τα χειρότερα από τους 2 κόσμους. Οπότε δεν λειτουργεί τίποτα. Έχουμε μισθούς κομμουνιστικού κράτους με πρακτικές καπιταλιστικού....εεεε δεν γίνεται δουλειά έτσι!!
Ήμουν Λονδίνο την προηγούμενη εβδομάδα επαγγελματικό ταξίδι και μίλαγα με συνάδελφο και φίλο Γερμανό. Μου είπε τα εξής:
-
Ο κατώτατος μισθός στην Γερμανία είναι €12/ώρα = €96/μέρα = €1.920/μήνα (τους λειψούς με τις 20 εργάσιμες).
-
Ο ίδιος εκτός από υπάλληλος στην εταιρεία μου εργάζομαι και εγώ, συμμετέχει και σε 2 εταιρείες start up, χωρίς όμως να πρέπει να πληρώνει επιπλέον εισφορές και μάλιστα έχει και φοροαπαλλαγές επειδή είναι start-ups και επειδή έχουν να κάνουν με το περιβάλλον και την διαχείριση πόρων και απορριμάτων.
-
Πήγε στην εταιρεία και διαπραγματεύτηκε (μόνος του, χωρίς συνδικάτα), να δουλεύει 4 μέρες την εβδομάδα με τον ίδιο μισθό φυσικά (και έχει καλό μισθό).
-
Ζει στο Ααχεν και η εργασία του είναι στην Φρανκφούρτη (260χλμ απόσταση). Έχει συμφωνήσει να πηγαίνει στο γραφείο μόνο όταν είναι απαραίτητο, δλδ. 1 φορά κάθε 2-3 μήνες. Εδώ μέχρι πρότινος δεν υπήρχε καν νομοθεσία για εργασία από το σπίτι.
-
Ζει σε πόλη 500.000 κατοίκων (μαξ) και είναι πολύ πιο οργανωμένη και με νοσοκομείο και πανεπιστήμιο από τα καλύτερα της Ευρώπης.....να συγκρίνουμε με αντίστοιχη πόλη της Ελλάδας??
Και πολλά άλλα που συγκρίναμε και ήταν η μέρα με τη νύχτα. Τέτοια καπιταλιστική χώρα, φυσικά καλοδεχούμενη!!!
-
-
1920 €/μήνα προ φόρων;
Πόσο είναι η φορολογία; -
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι έχουμε τα χειρότερα από τους 2 κόσμους. Οπότε δεν λειτουργεί τίποτα. Έχουμε μισθούς κομμουνιστικού κράτους με πρακτικές καπιταλιστικού....εεεε δεν γίνεται δουλειά έτσι!!
Ήμουν Λονδίνο την προηγούμενη εβδομάδα επαγγελματικό ταξίδι και μίλαγα με συνάδελφο και φίλο Γερμανό. Μου είπε τα εξής:
-
Ο κατώτατος μισθός στην Γερμανία είναι €12/ώρα = €96/μέρα = €1.920/μήνα (τους λειψούς με τις 20 εργάσιμες).
-
Ο ίδιος εκτός από υπάλληλος στην εταιρεία μου εργάζομαι και εγώ, συμμετέχει και σε 2 εταιρείες start up, χωρίς όμως να πρέπει να πληρώνει επιπλέον εισφορές και μάλιστα έχει και φοροαπαλλαγές επειδή είναι start-ups και επειδή έχουν να κάνουν με το περιβάλλον και την διαχείριση πόρων και απορριμάτων.
-
Πήγε στην εταιρεία και διαπραγματεύτηκε (μόνος του, χωρίς συνδικάτα), να δουλεύει 4 μέρες την εβδομάδα με τον ίδιο μισθό φυσικά (και έχει καλό μισθό).
-
Ζει στο Ααχεν και η εργασία του είναι στην Φρανκφούρτη (260χλμ απόσταση). Έχει συμφωνήσει να πηγαίνει στο γραφείο μόνο όταν είναι απαραίτητο, δλδ. 1 φορά κάθε 2-3 μήνες. Εδώ μέχρι πρότινος δεν υπήρχε καν νομοθεσία για εργασία από το σπίτι.
-
Ζει σε πόλη 500.000 κατοίκων (μαξ) και είναι πολύ πιο οργανωμένη και με νοσοκομείο και πανεπιστήμιο από τα καλύτερα της Ευρώπης.....να συγκρίνουμε με αντίστοιχη πόλη της Ελλάδας??
Και πολλά άλλα που συγκρίναμε και ήταν η μέρα με τη νύχτα. Τέτοια καπιταλιστική χώρα, φυσικά καλοδεχούμενη!!!
Tην επομενη φορα που θα τον δεις, ρωτησε τον ποσο εξαρταται η ζωη του απο το ποιος ειναι ο πρωθυπουργος στη Γερμανια.
-
-
@super-t said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
1920 €/μήνα προ φόρων;
Πόσο είναι η φορολογία;Εχει σχέση με το που βρίσκεσαι, οικογενειακή κατάσταση κλπ. Σε αυτό το μισθό που είναι χαμηλός, είναι περίπου €1.800/χρόνο ο φόρος. Μέχρι τα €10.000/έτος είναι αφορολόγητα και μετά πάει κλιμακωτά. Σε αυτά τα χρήματα είναι 14% για τα υπόλοιπα €13.000/έτος. Έχουν μεγάλη φορολογία, αλλά τα χρήματα που πληρώνουν πιάνουν τόπο, σε αντίθεση με εμάς!!
-
Οσο ζουσα στη Γερμανια, ειχα την αισθηση οτι το κρατος λειτουργει για σενα, εδω εχεις την αισθηση πως εσυ δουλευεις για το κρατος.
Πληρωνουμε φορολογια Σουηδιας για παροχες Αλβανιας.
-
@spiros-0 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Οσο ζουσα στη Γερμανια, ειχα την αισθηση οτι το κρατος λειτουργει για σενα, εδω εχεις την αισθηση πως εσυ δουλευεις για το κρατος.
Πληρωνουμε φορολογια Σουηδιας για παροχες Αλβανιας.
ΑΚΡΙΒΩΣ!!! Και μάλλον η Αλβανία έχει και καλύτερες παροχές από εμάς.
-
-
να σημειώσουμε λοιπόν πως 2 χιλιάρικα μικτά είναι ο μισθός για να καθαρίζει τα τραπέζια σε μια καφετέρια, να καθαρίζει τα γραφεία σε μια εταιρεία κλπ. (η φορολογία είναι η ίδια ή μικρότερη με την φορολογία που έχει ένας αντίστοιχος μισθός στην Ελλάδα, που πρέπει ΠΛΕΟΝ να είναι "Στέλεχος" με σπουδές και μακριά γλώσσα για να πάρει τόσα.) -
%(#0033ff)[δεν του ζητήσανε να ανοίξει μπλοκάκι, να φορολογείται απ το πρώτο ευρώ και να προκαταβάλει το φόρο κλπ.
Δεν του βάζει το Κράτος όσα εμπόδια μπορεί, εκτός κι αν έχει καμιά άκρη να μασήσει Εσπασίτο, ποκίτο ποκίτο] -
δεν του είπανε "άμα σ' αρέσει, δε βλέπεις τί γίνεται έξω;" αλλά ας υποθέσουμε πως έχει μια θέση τέτοιας φύσεως που του επιτρέπει να εξαιρεθεί απ τους πολλούς -
-
Η Ελλάδα δεν περιγράφεται απλά με τον όρο "Καπιταλιστική".
Αν όχι ακριβώς οι συνθήκες εργασίας, σίγουρα η νοοτροπία είναι "Κοτζαμπάσικη" μεταβάλλεται πολύ αργά και όχι πάντα προς το καλύτερο.
Οι Κοτζαμπάσηδες λοιπόν έχουν πείσει κάποιους Χατζατζάρηδες, πως ο τόπος είναι αριστερή σφηκοφωλιά και δεν πάει μπροστά απ τα πολλά δικαιώματα και την ασυδοσία των τεμπέληδων εργαζομένων, που δεν σέβονται και δεν εΧτιμάνε τον πολυχρονεμένο μας Βεζύρη! -
-
Μόνο που τα μπλέ γράμματα που έβαλες, έπρεπε να τα βάλεις κόκκινα και πράσινα, αφού η αριστερά και το πασοκ, ευθύνονται κατά 90 % για όλα αυτά τα χάλια.
Γιατί έπρεπε να θρέψουν τον ξυστοστρατό...
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μόνο που τα μπλέ γράμματα που έβαλες, έπρεπε να τα βάλεις κόκκινα και πράσινα, αφού η αριστερά και το πασοκ, ευθύνονται κατά 90 % για όλα αυτά τα χάλια.
τον οποιο βεβαια ξυστοστρατο, τον προστατευε & τον διορισε και η ΝΔ ολες αυτες τις 10ετιες μεχρι και σημερα.
-
«Ακούσατε, ακούσατε, Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι, Έλληνες και Οθωμανοί,..». Έτσι χώνεται στη σκηνή, καλώντας τους απανταχού υπηκόους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και ουχί μόνον, ο Χατζηαβάτης, ο τελάλης του Πασά, Ο «άσπονδος» φίλος του Καραγκιόζη έχει τον ακριβώς αντίθετο από αυτόν χαρακτήρα:
Κόλακας και συμβιβασμένος, οσφυοκάμπτης και δειλός, καταρτισμένος για όλα τα γραφειοκρατικά και διοικητικά δρώμενα. Έλληνας πλαγίως βολεμένος και ξεπουλημένος: «Πολυχρονεμένε μου Πασά, ο Θεός να μου κόβει μέρες και να σας δίνει χρόνια...»
Ποιος θα μπορούσε να είναι σήμερα ο Χατζηαβάτης; Ο δημοσιογράφος φερέφωνο, το κομματόσκυλο που στοχεύει σε κάποια θέση στο Δημόσιο, αυτός πού «ξεσκονίζει» την εξουσία, που στρώνει κόκκινα χαλιά στο πέρασμα κάθε επισήμου...
Ωστόσο είναι αυτός που φέρνει τα νέα στον Καραγκιόζη, ο οποίος στο τέλος καταλήγει να ρίχνει ένα καλό χέρι ξύλο στον «Χατζατζάρη», όπως συνηθίζει να τον αποκαλεί, ή να χορεύει μαζί του το «εξόδιο» άσμα.
Ο Χατζηαβάτης μοιάζει να υπάρχει ως το αρνητικό του Καραγκιόζη. Για να υπερτονίσει τα χαρακτηριστικά του, προβάλλει τα ακριβώς αντίθετα.
Ο Χατζηαβάτης εκπροσωπεί την «κοινή λογική», αποδεικνύοντας ότι «κοινή» δεν σημαίνει απαραίτητα και «ορθή».
Είναι επίσης και εύπιστος, όπως κάθε μέσος νους, γι' αυτό και τελικά ανόητος. «Μα στ' αλήθεια είσαι γιατρός, Καραγκιόζη μου;»
Η φωνή του μακρόσυρτη, με μια γλοιώδη χροιά, εκφράζει τη δουλικότητα του. Τελικά, ο Χατζηαβάτης υπάρχει στη σκηνή χάρη στη μακροθυμία του Καραγκιόζη, κατά τον ίδιο τρόπο που όλοι εμείς ανεχόμαστε κάθε είδος ρουφιάνου κατανοώντας την αδυναμία του, αντί να τον λιθοβολούμε...
Εξαίρεση αποτελεί ο χαραχτήρας του στα ηρωικά έργα, όπου ρισκάρει να κάνει τον πληροφοριοδότη της των επαναστατημένων Ελλήνων, για τα σχέδια των Τούρκων.![0_1653380676413_char_xatziav.gif](Uploading 100%)
-
Να μας πει ο γύρος με τα οικονομικά του, τι ποσοστό επί του ΑΕΠ ήταν το χρέος το '81 και πόσο το άφησε η περήφανη σοσιαλιστική αριστερά.
Για να δούμε που βρισκόταν η χώρα και που έφτασε.
Οι ξυστροστρατοί άμα φτιαχτούν δε διαλύονται. Αλλιώς δισλύεσαι κι εσύ μαζί τους. Στη θεωρητική περίπτωση που κάποιος σκεφτόταν να τους διαλύσει, επιστημονική φαντασία δηλαδή... -
Πληροφοριακά η ΔΑΚΕ (πρόσκειται στη ΝΔ) είναι πρώτη δύναμη , μακράν του δευτέρου , στο σωματείο της ΑΔΕΔΥ.
Ξέρω θα μου πείτε ότι δεν ψηφίζουν όλοι και η συμμετοχή δεν είναι αντιπροσωπευτική. Ε, όσο να πείς , ένα δείγμα είναι πάντως.
-
-
-
-
-
-
όχι ότι διαφωνώ, αλλά το 3-4 είναι πολύ ειδικά για το γνωστό σου, που φαντάζομαι είναι σε πολύ καλή θέση και με εμπειρία για να μπόρεσε να ζητήσει και να πάρει αυτά.
-
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Από το συγκεκριμένο θέμα, ήμουν πάντα περαστικός. Πρώτη φορά σχολιάζω. Έτσι, από περιέργεια, για να διαβάσω έστω και ένα επιχείρημα υπέρ της άποψης ότι η αριστερά ευθύνεται περισσότερο από τη ΝΔ των μητσοτακηδων των καραμανληδων και του τραγικού Αντωνάκη βεβαίως βεβαίως!
Υ.Γ. Για παράδειγμα, το ότι ο ξυστοστρατος στο μουσείο της ακρόπολης είναι από την Καλαμάτα (υπάρχει και σχετικό βιντεο όπου οι ξύστες το παραδεχονται) λέει πολλα και αν μη τι άλλο δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης για το αν τα γράμματα σε προηγούμενη ανάρτηση έπρεπε να είναι μπλε (βαθύ, εως μαύρο).
-
@super-t said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
όχι ότι διαφωνώ, αλλά το 3-4 είναι πολύ ειδικά για το γνωστό σου, που φαντάζομαι είναι σε πολύ καλή θέση και με εμπειρία για να μπόρεσε να ζητήσει και να πάρει αυτά.
Σχετικό είναι αυτό. Είναι ένας από τους 30 πωλητές που έχει η εταιρεία στην Ευρώπη. Δεν είναι καν περιφερειακός διευθυντής. Είναι 1 χρόνο μικρότερός μου (το λέω από θέμα εμπειρίας, δεν είναι ότι έχει 40 χρόνια εμπειρία) αλλά από την άλλη έχει πολύ καλά νούμερα, πιάνει τους στόχους του. Οπότε πέρσι (μετά από 5 χρόνια) τους είπε ότι δεν τον πληρώνουν αρκετά και ή να του δώσουν αύξηση ή θα δουλεύει 20% (1 ημέρα) λιγότερο την εβδομάδα. Του είπαν κουρτίνα 2!
-
Μπορεί να αφορά κάποιους προσωπικά, αλλά συνολικά πρόκειται για το 20% των εργαζομένων, που και στην Ελλάδα αισθάνονται αδικημένοι, αλλά ζουν πιο ανθρώπινα.
Το θέμα είναι το υπόλοιπο 80% κοινων θνητών της Ελλάδας, που την έκατσαν τη βάρκα, κι ας μη διασχίζουν το Αιγαίο γκαστρωμένοι...
Τα 2000 χιλιάρικα βασικός καπιταλιστικός μισθός νομίζω απαντούν σε όλες τις απορίες, ακόμη κι αυτές που εκφράζονται σε άλλα νήματα περί μουσουλμανικης μετανάστευσης...Τα Χατζηαβάτικα σχόλια, χωρίς ίχνος τεκμηρίωσης όπως συνήθως, απλά μας διασκεδάζουν...
Μέγα ερώτημα είναι, οι Ευρωπαίοι Καπιταλιστες στις χώρες αυτές που δεν έχουν διαβρωθεί απ την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς όπως η Ελλάδα, αφού βρίσκουν τόσο κόσμο στην ανάγκη, που θα πήγαινε να δουλέψει εκεί και με λιγότερα, γιατί πιάνονται κορόιδα κι ανεβάζουν τον βασικό του ανειδίκευτου στα 2 χιλιάρικα;
(σημειώνοντας πως βασικός είναι ότι λέει η λέξη, η βάση, από κει κι απάνω, κι όχι όπως στην Αριστεροκρατούμενη Ελλάδα, στάνταρ αποδοχές για όλους +- 100€)
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2