-
Ασ το βάλουμε κι εδώ: https://twitter.com/avgerinosx/status/1500827947174875144?s=20&t=-Kpn-sLRigmrK9MfI_J_yw
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
25 ευρώ μεν αλλά δύο ώρες μου πήρε (1745 με 1945) να γυρίσω από Χαλκίδα σήμερα. Μέσα στην απελπισία όλοι λόγω των τιμών των καυσιμων, άδειοι οι δρόμοι, το μποτιλιάρισμα της επιστροφής ξεκίναγε από το υδραγωγείο στην είσοδο της πολης...
Οι γνώστες τέτοια μέρα σηκώνονται από το τραπέζι το πολύ μέχρι τις 15:00 οπότε οι δρόμοι και η παραλία της Χαλκίδας είναι ορθανοικτοι.
Από εκεί και πέρα, μέσα να κάτσουμε; Πιο ακριβά μας βγαίνει το ρεύμα. Πρόκειται περί δολιου σχεδίου της ΝΔουλας για κίνηση της εστίασης με το ζορι... -
25 ευρώ μεν αλλά δύο ώρες μου πήρε (1745 με 1945) να γυρίσω από Χαλκίδα σήμερα. Μέσα στην απελπισία όλοι λόγω των τιμών των καυσιμων, άδειοι οι δρόμοι, το μποτιλιάρισμα της επιστροφής ξεκίναγε από το υδραγωγείο στην είσοδο της πολης...
Πες τα fiver με τις υπερβολές των αριστερών, ο κόσμος έχει λεφτά αλλά έχει συνηθίσει στη μίρλα, οι φτωχοί άλλωστε δεν έχουν αυτοκίνητα.
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
ο κόσμος έχει λεφτά αλλά έχει συνηθίσει στη μίρλα,
διαχρονικό ελληνικό παράδοξο εδώ και πάρα - πάρα πολλά χρόνια. Και δεν είχε καν ένα τριήμερο με σούπερ καλό καιρό που να προδιαθέτει για έξοδο. Που να είχε δλδ, ακόμη στις 3 γέφυρες θα ήμουνα.
οι φτωχοί άλλωστε δεν έχουν αυτοκίνητα.
Ισχύει, στα μέρη μου. Προφανώς αυτό δεν σημαίνει ότι αυτοί που έχουν αυτοκίνητο είναι πλούσιοι, αυτοί που όμως που εμπίπτουν στις κατηγορίες των απόρων ή που λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα δεν έχουν σίγουρα. Για Γλυφάδα ή Εκάλη δεν γνωρίζω.
ΥΓ: Εννοείται ότι με τα παραπάνω δεν υπονοώ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τις τιμές. 1.8 το λίτρο το πετρέλαιο, όταν είχα πρωτοπάρει το vit ήταν σχεδόν στο 1.1!
-
Είναι προφανές πως αν είχε πληγεί πραγματικά το εισόδημα του πληθυσμού και οι Έλληνες ήταν όντως φτωχοί, στις 4-5 μεγάλες αργίες του έτους οι δρόμοι θα ήταν άδειοι όπως στις ταινίες καταστροφής ή τέλος πάντων με ελάχιστη κίνηση και πολύ χαλαρή ροή αυτοκινήτων.
Άλλωστε τα χει πει όχι μόνο ο Άδωνις κι άλλοι επιφανείς της Κυβέρνησης, αλλά και η αντιπολίτευση έχει δώσει τον ορισμό του πλούσιου, που ελάχιστους Έλληνες δεν περιλαμβάνει.Κι αν υπήρχε πραγματικά Πανδημία θα μαζεύαμε τους νεκρούς απ τους δρόμους, ενώ εγώ ούτε μία νεκροφόρα δεν έχω δει να περνάει από πέρυσι, όχι τις ορδές δεκάδων χιλιάδων νεκρών που μας τσαμπουνάνε.
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Είναι προφανές πως αν είχε πληγεί πραγματικά το εισόδημα του πληθυσμού και οι Έλληνες ήταν όντως φτωχοί, στις 4-5 μεγάλες αργίες του έτους οι δρόμοι θα ήταν άδειοι όπως στις ταινίες καταστροφής ή τέλος πάντων με ελάχιστη κίνηση και πολύ χαλαρή ροή αυτοκινήτων.
Πολύ φιλότιμη -όπως πάντα- η αντιπολιτευτική ρητορική. Αλλά εγώ δεν έγραψα μόνο για σήμερα. Και το μακρινό '15 π.χ. το τριήμερο πάλι άνω το 80% ήταν οι πληρότητες των χειμερινών προορισμών όπως και προχτές. Πράγμα που πολλές φορές με έχει οδηγήσει να σκέφτομαι ότι ανεξαρτήτως κυβέρνησης κάτι οι άλλοι κάνουν "σωστά" και εγώ "λάθος".
Κι αν υπήρχε πραγματικά Πανδημία θα μαζεύαμε τους νεκρούς απ τους δρόμους, ενώ εγώ ούτε μία νεκροφόρα δεν έχω δει να περνάει από πέρυσι, όχι τις ορδές δεκάδων χιλιάδων νεκρών που μας τσαμπουνάνε.
Νεκροφόρες λόγω covid προσωπικά έχω δει και νεκρούς γνωστούς ή γνωστούς γωστών επίσης έχω. Αυτά σχεδόν μέχρι το τελος του 21. Από τον Δεκέμβρη και μετά έχω έναν σωρό κόσμο που έχει κολλήσει (παιδιά και μεγαλύτεροι) με πολύ ελαφρά συμπτώματα πράγμα που με οδηγεί στο να σκέφτομαι ότι όντως η όμικρον είναι πιο ελαφριά, όπως λέγεται.
-
Πράγμα που πολλές φορές με έχει οδηγήσει να σκέφτομαι ότι ανεξαρτήτως κυβέρνησης κάτι οι άλλοι κάνουν "σωστά" και εγώ "λάθος".πές τα ρε φίλε και λέω δεν μπορεί να είμαι ο μόνος
-
@yem said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πράγμα που πολλές φορές με έχει οδηγήσει να σκέφτομαι ότι ανεξαρτήτως κυβέρνησης κάτι οι άλλοι κάνουν "σωστά" και εγώ "λάθος".πές τα ρε φίλε και λέω δεν μπορεί να είμαι ο μόνος
γιεμ, φιβερ και αποδελοιποι ειναι το μεγαλο μου παραπονο...
πως γκεγκεν γατος τα πηζει φουλ τριημερο, να προσπαθει να καμει κονομια για να βγουν τα γιουρα για εικοστη πεμπτη και οταν παει να κλεισει να παντα ολα να ειναι γεματα με τιμες ασεμναι.
οπως το κοβω, ενα τριημερο για οικογενεια ειναι στο χαλαρο 7 κατοσταρικακια με βενζιναι, διοδια, ξενοδοχειο 2 δωματια και φαγια. την ιδια στιγμη που malakaγατο λοιπον ζοριζεται, αναρωτιεται πως επισης γκεγκεν να δηλωνει εξαψηφια εισοδηματα χωρις να ημπορει να εξοφλησει χαμοσπιτον. η απαντησις μαυρον το χρημα δεν καλυπτει γατον, ποσο διαολο μαυρο κυκλοφορει εκει οξω? υποθετω ειναι τα δανεια τα κοκκινα και οι νομοι κατσελη και αλλα διαφορα τετοια. και οι πραγματικα χρειαζουμενοι υποστηριξης φαινεται να ειναι τελικα ολιγοτεροι των δηλωθεντων. -
Άσε ,μια χαρά περάσαμε και στο Σχιστό για χαρταετό και μετά μάσα στην μανούλα .Πέρα από τη δικαιολογημένη αγανάκτηση σου περί μαύρων οβολών να δούμε και το άλλο άκρο , έχω 2 συναδέλφους που κάνουν τράκα και τις χαρτοπετσέτες από τις τουαλέτες ο ένας πήγε τριήμερο Παρίσι και η άλλη τουρ στην Ιταλία . Είναι πολλοί από αυτούς και ζουν ανάμεσα μας !
-
Σας το έχω ξαναπεί….έχει πήξει ο τόπος στα πανάκριβα αυτοκίνητα (60κ+), όλα τα μαγαζιά γεμάτα κλπ. Φίλη έψαχνε για 3ήμερο Βόλο και δεν έβρισκε ούτε παγκάκι….δεν μπόρεσε να πάει τελικά….σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς κάτι κάνουμε λάθος…
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@yem said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
γιεμ, φιβερ και αποδελοιποι ειναι το μεγαλο μου παραπονο...
πως γκεγκεν γατος τα πηζει φουλ τριημερο, να προσπαθει να καμει κονομια για να βγουν τα γιουρα για εικοστη πεμπτη και οταν παει να κλεισει να παντα ολα να ειναι γεματα με τιμες ασεμναι.
οπως το κοβω, ενα τριημερο για οικογενεια ειναι στο χαλαρο 7 κατοσταρικακια με βενζιναι, διοδια, ξενοδοχειο 2 δωματια και φαγια. την ιδια στιγμη που malakaγατο λοιπον ζοριζεται, αναρωτιεται πως επισης γκεγκεν να δηλωνει εξαψηφια εισοδηματα χωρις να ημπορει να εξοφλησει χαμοσπιτον. η απαντησις μαυρον το χρημα δεν καλυπτει γατον, ποσο διαολο μαυρο κυκλοφορει εκει οξω? υποθετω ειναι τα δανεια τα κοκκινα και οι νομοι κατσελη και αλλα διαφορα τετοια. και οι πραγματικα χρειαζουμενοι υποστηριξης φαινεται να ειναι τελικα ολιγοτεροι των δηλωθεντων.Γάτε επειδή είμαι και εγώ Ε.Ε, ώρες ώρες νοιώθω άσχημα για την κατάσταση. Και μην το πάρεις ως οίκτο σε καμιά περίπτωση.
Επειδή από όσα έχεις γράψει καταλαβαίνω ότι δεν έχεις αγοράσει την βίλα στην Κηφισιά, ούτε κάνεις ζωή σπάταλη, μια χαρά οικογενειάρχης είσαι και φροντίζεις τα παιδιά σου να γίνουν χρήσιμοι άνθρωποι στην κοινωνία κτλπ, πως γίνεται να δηλώνεις εξαψήφιο νούμερο και να μην χαίρεσαι την ζωή σου;
Εκτός αν ότι βγάζεις το ρίχνεις ξανά στο μαγαζί και μπράβο σου, που σημαίνει ότι κάποια στιγμή θα γίνει το μπαμ(εξαγορά) ή θα μεγαλώσεις υπερβολικά και στο εύχομαι πραγματικά.Συγνώμη για το θάρρος, άσε τι γίνεται εκεί έξω με το μαύρο χρήμα(προσωπικά δεν μπορώ να κρύψω ούτε 1 ευρώ μιας και τιμολογώ 85% ξένους πελάτες) αλλά πρέπει να ανταμοίβονται άνθρωποι - εργοδότες σαν εσένα και να πετυχαίνουν το ΕΥ ΖΗΝ ώστε να ανεβάζουν και τους γύρω τους στο ΕΥ, αντί να νοιώθουν συνέχεια σφιχτό το ζωνάρι στο λαιμό τους...
-
Όταν έχεις ιδιοκατοικιση και 0 χρέη ζεις μια χαρά ακόμα και με τους υφιστάμενους μισθούς. Αν μάλιστα αυτή η κατάσταση ήταν προ κρίσης έχεις ακόμα αποθηκευμένο χρήμα προς κατανάλωση.
Όταν (επειδή είμαστε αυτοκινητιστικό φόρουμ) σημερα πας και αγοράζεις ένα καινούργιο αυτοκίνητο 20Κ σε πολύ μεγάλο ποσοστο το παίρνεις με-τρη-τοις αφού οι χρηματοδοτήσεις είναι πολύ λιγες. Και αυτό τα λέει όλα για την κατάσταση σου τωρα. Που και πάλι και αυτό "ελέγχεται" λογω του leasing που το βλέπουμε όλο και περισσότερο στα νέα ΙΧ.
Το να "ποινικοποιείς" τον οποιονδήποτε περιμένει καρτερικά αυτή τη μια γαμημενη βδομάδα το χρόνο για διακοπές (που ειδικά για τους περισσοτερους υπαλλήλους ασχέτως τομεα είναι αυστηρά Αύγουστος -το μπουγιο που ακόμα φαίνεται-) ή το όποιο τριήμερο μετά από πόσα 6ημερα/υπερωρίες κτλ ειδικά για τους εργαζόμενους στο εμποριο που ΚΑΙ αυτό πολλοι το κάνουν με "συμβιβασμούς" (φίλοι, συγγενείς κτλ) είναι τεράστια 🤬.
Τέλος με μια απλή αριθμητική καταλαβαίνεις πχ ότι τα 112€/ημέρα all inclusive στην Κέρκυρα το Πάσχα* σε ένα 4στερο θα τα δώσεις σχεδόν ούτως ή άλλως "σπαστά" αν μείνεις σε δωμάτιο της κυρα-ταδε και τρως στην ταβέρνα του σκορδοπουτσογλου και μάλλον όχι στην Κέρκυρα οπότε είτε πας έτσι διακοπές ή καλύτερα να μη πας καθολου, πόσο μάλλον όταν παίζουν παιδιά στο κόλπο. Εκεί ειδικά μόνο από το μπουφέ πρωινού έχεις γλιτώσει αρκετά που θα σκορπαγες δεξιά-αριστερα. Κάπως έτσι βλέπουμε ακόμα τα (μεγάλα) ξενοδοχεία να κινούνται τόσο καιρό.
Ξανά: Σημασία δεν έχει η διάμετρος του κύκλου (που μπορεί να είναι άπειρη), αλλά να κλείνει ο κύκλος. Είναι μάταιο να καταργιεσαι τον δίπλα σου ή την κακούργα κενωνια επειδής δεν έχεις νεο suv και δεν πας διακοπαρες στο 5στερο στον καλύτερο προορισμό. Όταν όμως ζοριζεσαι να κλείσεις τον (όλο και μικρότερο) κύκλο σου ή δεν τον κλείνεις καλά κάνεις και ρίχνεις τα απαραίτητα καντηλακια στον πολιτικό που σου το στερεί γιατί εσύ δεν εφταιξες ποτέ αν είσαι στοιχειωδώς υπεύθυνος στη ζωή σου.
*Δε βάζω καλοκαιρινό παράδειγμα επειδή η πλειοψηφία λόγω Αυγούστου εγκλωβίζεται σε ούτως ή άλλως υψηλές τιμές.
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
η απαντησις μαυρον το χρημα δεν καλυπτει γατον, ποσο διαολο μαυρο κυκλοφορει εκει οξω?
Και όμως αυτή είναι η απάντηση!!! ΠΑΡΑ πολύ, πάνω από 50% του ΑΕΠ...καταλαβαίνεις για τι νούμερα μιλάμε???
-
2 αι παρατηρησεις
1.
επειδης σχετιζομαι με χειμερινο προοριΖμο
επι χοντρου της ραφηνας ειχε γεμιζει το χωριο με ρουμς του λετ και μαλιστα πανακριβα. χτιστηκανε και καμποσα ξενοδοχεια. ηντανε γιοματα απο τελος οκτωβρη μεχρι τελος απριλη. δεν εβρισκες ουτε με βυσμα κρεββατι.
και μετα ηρθανε οι μελισσες.
για πολλα χρονια δεν εβρισκες ξενο στη πλατεια ουτε καν τα Χριστουγεννα.
Κλεισανε και τα ξενοδοχεια και τα δωματια.
και ξαφνικα λιγο πριν τον κωλοιο εγινε παλι της εκδιδομενης.
συνεχομενα.
εχω ψαξει πολυ να βρω ημερομηνιες, παρα πολυ. με κανονικες τιμες. οχι δεν προκυπτει.
οπως δεν προκυπτει που ειναι τα γιουρα. οεο.
και το προβλημα συντροφε ιανις ειναι συγκεκριμενο και περιλαμβανει και πολιτικους αλλα και συμπολιτες. το διαμερισμα που πηρα, μικρο των 95τμ για 4μελη οικογενεια σε δυτικο προαστειο, το ξοφλαω λιγο-λιγο και με απολυτη συνεπεια. με δανειο λογικου υψους καθως εκανα το σκατο μου παξιμαδι και μαζεψα γιουρα και εμεινα 10 χρονια σε ημισογειο (στο θετικο ο χαρακτηριΖμος) για να εχω τοτες αρκετη προκαταβολη. με τις τιμες με τον ευκολο δανεισμο να ειναι στα βουνα που λεμε παραπανω. και ειμαι ο ιδιος που πληρωσα εκτος απο το δανειο και τις τραπεζες που φαγανε τα γιουρα μου και τους συμπολιτες μου με θεματα πραγματικα πανω στη κριση. αλλα και που πληρωσα τις τραπεζες μαζι με τους συμπολιτες μου με μαιζωνετ και με διαμερισματαρες που πηρανε γιατι πιστευανε οτι θα ειχανε παντα 17 χιλιαδες γιουρα το μηνα.
2.
περι ποσο δηλωνει και τι παιρνει τελικα ενας επιχειρηματιας
αγαπητε ινσέιν, πραγματι οπως γνωριζεις για να επενδυσεις παλι στη δουλεια σου τα χρηματα που βγαζεις πρεπει να τα δηλωσεις πρωτα και να ξαναματαφορολογηθεις.
και η λεξη επενδυση μπορει να εχει νοημα σε μια κανονικη χωρα ή στη ζιμπαμπουε ας πουμε.
εδω που με εχει το κρατος μονιμα ενα χαρτι μεσα σε προπληρωμες σημαινει απλα δεν ξαναπαω με τον καπετανακη πουχει μπουκλα το μουστακι. -
Πλην όμως, το οφείλω στους συμπολίτες μου να δηλώσω δημοσίως ότι το ΜέΡΑ25 εμφανίζει σοβαρό έλλειμμα δημοκρατίας, αξιοκρατίας, ισότητας, υπευθυνότητας, και διαφάνειας, πλεόνασμα οικογενειοκρατίας και νεποτισμού, πλεόνασμα διακριτικής μεταχείρισης υπέρ συγκεκριμένων βουλευτών και στελεχών και αντιφάσκει εντελώς, τόσο προς τις καταστατικές του αρχές όσο και προς το προσωπικό και πολιτικό μου αξιακό σύστημα.
Μπαρδόν?
-
Για άσε βρε @gatoz απλήρωτα ΙΚΑ εργαζομένων , ΦΠΑ , φόρους , μεχρι και ...τα δώρα Χριστουγέννων , Πάσχα , αδειών που κάποιοι τα ζητάνε πίσω, να δεις πως βάζεις στην άκρη μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για ξοδεμα.
Ένα μεγάλο ποσοστό το κάνει φυσικά από ανάγκη ειδικά τα τελευταία χρόνια μέχρι να δει αν θα ορθοποδήσει ή θα τα παρατήσει.
Οι υπόλοιποι το κάνουν συστηματικά δεκαετίες , εκτός από τα μαύρα , οι απλήρωτες οφειλές και στο δημόσιο και στις τράπεζες αν γίνουν περιουσίες με έξυπνο τρόπο μπορούν να ταιζουν γενεές 14. -
Βρε @johanndelta και εγώ εμπορουπάλληλος είμαι και τα εξαημερα δουλεύω και τα εφταημερα δουλεύω αν κάνουμε και από εκείνες τις ωραίες Κυριακές για να ψωνίσει ο κόσμος που δεν του φτάνουν τα 6*13ωρα της εβδομάδας και ενοίκιο ΔΕΝ έχω μόνο τα του αυτοκινήτου δίνω και η γυναίκα δουλεύει αλλά με 420€ Φ. Α. Και 245€ ΔΕΗ και 300€ αμάξι εεεε πως να το κάνουμε αν πάω και σε αυτό το τριήμερο βόλτα στο τέλος του μήνα θα τρώμε τα σοβατεπί. Ξέρεις πόσοι από αυτούς που πήγαν τριήμερο θα σου πούνε έλα μωρέ τσιγγουνη μια ζωή την έχεις παλιό καρμιρη και στις 20 του μήνα στην μαμα/πεθερά για ταπερ φαγητό και διακανονισμό στη Vodafone... Δεν είναι κακία, αγανάκτηση είναι. Πηγε και ο @lap να γραψει να ξεσκάσει και το ξανασκεφτηκε... Γράψε γυρε δεν είσαι μόνος σου χαχαχαχααχ
#Βαλτο_σε_δοσεις_να_ξεδωσεις -
Γιεμ σε κάποιο πας, σε καποιο δε θα πας. Έλαχε να πάω καθαρά Δευτέρα και λόγω εργασίας συζύγου "έχω χάσει" πόσα και ποσα...
Πριν 3-4 μήνες βέβαια το ΦΑ και το ρεύμα μια χαρά θα στο επέτρεπαν. Αλλα...αι διεθνείς συνθηκαι, μη το ξεχνάς αυτό.
-
Πλην όμως, το οφείλω στους συμπολίτες μου να δηλώσω δημοσίως ότι το ΜέΡΑ25 εμφανίζει σοβαρό έλλειμμα δημοκρατίας, αξιοκρατίας, ισότητας, υπευθυνότητας, και διαφάνειας, πλεόνασμα οικογενειοκρατίας και νεποτισμού, πλεόνασμα διακριτικής μεταχείρισης υπέρ συγκεκριμένων βουλευτών και στελεχών και αντιφάσκει εντελώς, τόσο προς τις καταστατικές του αρχές όσο και προς το προσωπικό και πολιτικό μου αξιακό σύστημα.
Μπαρδόν?
Μπαγιάτικο: Από 23 Ιουλίου του '21. Επί της ουσίας, ποιος μπορεί να περιμένει ευαισθησία και πολυφωνία σε ένα κόμμα του οποίου ο αρχηγός είναι καραμπινάτος νάρκισσος;
-
Και όμως, Αδάμου+Αδαμοπουλου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2