-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Έθεσα την οπτική γωνία της πλειοψηφίας του κόσμου, "μην με ενοχλείτε". Είδες κανέναν να βγαίνει στα κανάλια ή αλλού και να διαμαρτύρεται για κακοδιαχείριση, διορισμούς κλπ? Όταν μπήκε ο ΕΝΦΙΑ ή ακρίβυνε το ηλ ρεύμα έγινε και γίνεται κακός χαμός.
Εκτός αν για όλα φταίει το σύστημα και οι δημοσιογράφοι, οπότε τι να κάνουμε εμείς οι κακομοίρηδες? Πάλι θύματα κάποιου άλλου είμαστε, δεν φταίμε εμείς...Μα όταν όλες οι καταγγελίες αρχειοθετούνται και δεν προβάλλονται τα θέματα από τους υπεύθυνους ελέγχου της εξουσίας που είναι οι δημοσιογράφοι, όταν οι διαμαρτυρίες και οι συγκεντρώσεις ποινικοποιουνται , όταν οι ευθύνες πολιτικών , στελεχών και υπουργών αξιολογούνται από επιτροπές της Βουλής και δεν φτάνουν ποτέ στη δικαιοσύνη, τότε τι να κάνει ο πολίτης-ψηφοφορος ;
Αφού τους δημοσιογράφους και...την κοινή τους ενδιαφέρει περισσότερο ο Πολακης και όχι η οικονομικές πολιτικές από Τσακαλώτο μέχρι Σταϊκούρα που διέλυσαν τους μικρομεσαίους εργαζόμενους και επιχειρηματίες και φωνάζουν υποκριτικα για αριστερά από την μια και φιλελευθερισμο από την άλλη τι να σου κάνει ο απλός πολίτης;
Εννοείται θα πει αφήστε με ήσυχο μην με ενοχλείτε , αφού δεν αλλάζει τίποτα, απλά θα φωνάζει σε κάνα φόρουμ όταν νιώθει πως του αγγίζουν το εισόδημα και μετά θα ξαναπέφτει στην παραμυθά πριν τις εκλογές για κομμουνιστές που θέλουν να του πάρουν το σπίτι , λάθρο εισβολείς, Ερντογάν , οικονομία που απογειώνεται βζιιιν κλπ , αφού έχει αρπάξει κάνα ξεροκομματο μείωσης ΕΝΦΙΑ 13 %P.S : και αφού είπα ξεροκομματο , και βλέπω πως είμαστε σε κλίμα παροχών , άντε να χαρίσουν και τις επιστρεπτεες, μέχρι τις 15-20κ , just do it αγόρι μου , τι περιμένεις ; Koulis Lover for ever and ever θα γίνω!
-
Τώρα εγώ θα παίξω τον τρελό του Forum πάλι.
Γιατί ασχολείστε με τον Πολάκη και το Σκρέκα ρε παιδιά? Άντε και ο ένας είναι καλύτερος από τον άλλο και το αποδεικνύετε, και τι έγινε για σας?
Δε σας πειράζει που η βενζίνη κοντεύει 2€? Που έρχεται ο λογαριασμός του ρεύματος και παθαίνουμε εγκεφαλικό? Που έβαλα πέρυσι πετρέλαιο με 0,80 και φέτος έχει 1,20€? Και δε λέει κανείς γιατί δε μειώνουμε έστω παροδικά το φόρο να γίνουν πιο φθηνά, αφού από τις αυξήσεις αυξάνονται και τα έσοδα του κράτους? Και ο Κυριάκος από κει που κατηγορούσε την επιδοματική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δίνει επιδόματα?
Και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αλλού και μιλάει για τη Novartis που την έχουν ξεχάσει όλοι και ουσιαστικά νομίζω πλην Λοβέρδου έχει τελεσιδικήσει κιόλας?
Κι ο Κουτσούμπας μιλάει για τον ιμπεριαλισμό και τον Παπαρατσένκο?Που έφτασαν τα αυτοκίνητα στο Θεό και αντί να μειώσουν το ΤΤ μπας και αγοράσει κάνας άνθρωπος να κάνει τη δουλειά του αυξάνουν την επιδότηση στα ηλεκτρικά, λες και αν αντί 40k έχουν 35 θα τρέξει να τα πάρει ο κόσμος?
Που πάει η γυναίκα μου στο SuperMarket και μου δείχνει τις τιμές και δεν ξέρουμε αν πρέπει να γελάσουμε ή να κλάψουμε? Δεν τις προλαβαίνουμε τις αυξήσεις, σε κάθε επίσκεψη στο SM αλλάζουν.Σα να ζω στο κλουβί με τις τρελές νιώθω, έχω χάσει τη μπάλα μ' αυτά που βλέπω γύρω μου. Ή μήπως τη χάσαμε όλοι μαζί?
-
Δεκτό το σκεπτικό σου @andya3 , δεν διαφωνώ , αυτά είναι τα προβλήματα που θα έπρεπε να μας ενδιαφέρουν , και το σήκωμα θεμάτων όπως του Πολακη , είναι στο πλαίσιο της παραμυθας και αυτό , δεν έχεις άδικο.
-
Και σαν μην φτάνουν οι «δομικές» αυξήσεις έχουμε και τους ασυνείδητους επαγγελματίες που με αφορμή τα 30 λεπτά αύξηση την κάνουν 5 ευρώ. Μου έτυχε σήμερα κάποιο συγκεκριμένο είδος κρέατος να έχει πάει από 13 στα 18 ευρώ και δεν άντεξα…του την είπα στα μούτρα του επί χρόνια γνωστού μου κρεοπώλη και μπροστά σε άλλους πελάτες. Το ότι δεν θα με ξαναδεί είναι δεδομένο και του το είπα κιόλας….
-
Και πολύ καλά εκανες. Βέβαια επειδή είναι ένας κρεοπωλης δεν τρελάθηκε αυτός να 15πλασιασει την αύξηση, τα 0,3€ που μπορεί να νομίζεις εσύ ως βάση να είναι 4πλασια...
Πραγματικά αυτό το ρεύμα και τα καύσιμα αν μείνουν έτσι κάνα 6μηνο θα κλείσουν ουκ ολίγοι μεσαιοταξιτες...
-
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Και σαν μην φτάνουν οι «δομικές» αυξήσεις έχουμε και τους ασυνείδητους επαγγελματίες που με αφορμή τα 30 λεπτά αύξηση την κάνουν 5 ευρώ. Μου έτυχε σήμερα κάποιο συγκεκριμένο είδος κρέατος να έχει πάει από 13 στα 18 ευρώ και δεν άντεξα…του την είπα στα μούτρα του επί χρόνια γνωστού μου κρεοπώλη και μπροστά σε άλλους πελάτες. Το ότι δεν θα με ξαναδεί είναι δεδομένο και του το είπα κιόλας….
δεν ειναι σιγουρο ομως οτι την αυξηση την τσεπωνει ο κρεοπώλης
κατα 99,99% δεν
επειδη ξερει οτι δεν θα σε ξαναδει αν το κανει
και θα το κλεισει
απ οτι εχω καταλαβει η ακριβεια ηρθε για να μεινει παρολα οσα λεγονται για παροδικο φαινομενο -
Για να μην θεωρηθούν ως γκρίνια ή προσωπικά παράπονα αυτά που αναφέρω για τα οικονομικά, και σκεφτούν κάποιοι τι μας λέει αυτός τώρα, αναφέρω ότι σε προσωπικό επίπεδο δεν με αγγίζουν ιδιαίτερα, δόξα τω Θεώ.
Αλλά στο ίδιο περιβάλλον κινούμαστε όλοι, συναναστρεφόμαστε με ανθρώπους, οικογένειες που προσπαθούν να ανταπεξέλθουν, και βλέπω και την πολιτική αναλγησία πέστο, κοινωνική αδιαφορία πέστο, είμαστε όλοι αλλού πέστο και μου κάθεται κάπως όταν ακούω για Πολάκη, novartis και Παπαρατσένκο.Φυσικά, για ότι θέλει ας συζητάει ο καθένας. Έτσι κι αλλιώς απ' ότι βλέπω χαμένο είναι το παιχνίδι.
Δε θα πω ότι το μετάνιωσα που γύρισα Ελλάδα από Γερμανία, καλά μου πήγε, αλλά δε θέλω με τίποτα ο γιός μου να μείνει εδώ. Και το λέω σαν πατέρας και πονάω, ποιός γονιός θέλει να μη βλέπει το παιδί του... -
Τελικά μάθαμε γιατί πήγε χάλια η Λάρκο , μετά τον Σκαλιστήρη και την κοινωνικοποίση της..
Φταίει ο Σκρέκας που προσέλαβε 3 μέλη της οικογένειας του ως μετακλητούς για κάτι μήνες από τα μέσα του 2008 , μέχρι τις εκλογές του 2009 , που βέβαια ως μετακλητοί , αντικαταστάθηκαν από άλλους μετακλητούς. Πασόκους.
Αλλά τελικά αυτά τα 50-70000 που πλήρωσε η Λάρκο στους συγγενείς του Σκρέκα ήταν που την έρριξαν έξω και τώρα 1080 κινδυνεύουν...
Να πω την αλήθεια , μου αρέσει να ψιλοτσακώνομαι για την πολιτική, αλλά βρε παιδιά , ας γράψουμε κάτι πιο σοβαρό, από αυτούσια δελτία τύπου κομματικών εγκάθετων .
-
This post is deleted! -
Δυστυχώς για τον κρεοπώλη της γειτονιάς όταν το κόστος ενέργειας αυξηθεί σε απόλυτο πόσο 1500 ευρώ το μήνα αν δεν κάνει τέτοια αύξηση απλά δεν καλύπτεται η διαφορά.
Και εσύ δίκιο έχεις και την επόμενη φορά θα πας σε μεγάλη αλυσίδα που θα ψωνίσεις φθηνότερα γιατί μπορεί
να απορροφήσει ευκολότερα τις αυξήσεις των σταθερών εξόδων της , και και πιο μέσα θα μπει ο Κρεοπώλης και στο τέλος κλείσει. Φαύλος κύκλος , η αγορά μετά την τεράστια πτώση από το Νοέμβριο με τα μέτρα για ανεμβολιαστους και την εορταστική περίοδο με την επέλαση της Ο τώρα βρίσκεται σε τεράστια πίεση με τις αυξήσεις κόστους που δημιουργούν εκ νέου χαμηλές πωλήσεις.
Φυσικά μεγάλες αλυσίδες και πολυκαταστήματα πετάνε, οι μικροί είναι στα όρια κατάρρευσης για τρίτη χρονιά. -
Κρούζερ, οι κομματικοί εγκάθετοι είμαι εγώ;
Για να ξέρω αν περιμένει κι ο ακομμάτιστος Αντώνης μαζί με σένα, τί να απαντήσω στους Νεοδημοκράτες.
Δε ξέρω αν πληρώνετε τα 2€ της συνδρομής με τα οποία θα αποπληρώσει τα 300.000.000€ ευρώ χρέη της ΝΔ ο Μητσοτάκης, αλλά μπορείς να μου πεις το λόγο υπεράσπισης του κάθε Σκρέκα, από ακομμάτιστους "ανθρώπους της διπλανής πόρτας" όπως εσείς; -
Και ο παραδιπλανός κρεοπώλης πουλάει το ίδιο 14 ευρώ….σε αυτόν δεν ανέβηκαν τα γενικά κόστη?
-
Και ο παραδιπλανός κρεοπώλης πουλάει το ίδιο 14 ευρώ….σε αυτόν δεν ανέβηκαν τα γενικά κόστη?
ε αμα ειναι ετσι εχεις δικιο
-
Οι κτηνοτρόφοι, χοιροτρόφοι και πτηνοτρόφοι είναι σε κατάσταση απελπισίας. Όσο και να μην γίνεται πιστευτό οι τιμές στις ζωοτροφές έχουν πάει στα ύψη. Επίσης το ρεύμα επιρρεάζει αυτούς με τις κλειστές εγκαταστάσεις (κυρίως) όπως ακριβώς επιρρεάζει την οποιαδήποτε βιοτεχνία. Καταναλώνουν πολύ ρεύμα τόσο οι χοιροτρόφοι όσο και οι πτηνοτρόφοι.
Είναι οι τελευταίοι όμως που ευθύνονται για τις αυξήσεις. Πολλοί από αυτούς δουλεύουν με κλειστά συμβόλαια για τη διάθεση γάλακτος , πτηνών ή χοίρων, χωρίς δυνατότητα αναπροσαρμογής.
Για τα σφάγια , ( αρνιά, ερίφια) , παίζεται άλλου είδους παιχνίδι, ο έμπορος ¨ζητάει" , σχετικά νεαρά ζωντανά, και ξέρει καλά ότι αν δε το δώσεις στη τιμή που σου λέει , τότε απλά αυτό θα μεγαλώσει , θα σου κοστίζει και όσο μεγαλώνει θα χάνει τιμή και στο ισοζύγιο κόστος ανατροφής - τιμή πώλησης είσαι χαμένος , οπότε είσαι δεμένος.....
Έτσι όπως πάει αν δεν έχεις άμεση επαφή με τον παραγωγό-σφαγέα να αγοράζεις στην πηγή , θα τιγκάρουν τα κτελ με δέματα και σφάγια όπως το Πάσχα. -
Το έχω ξαναπεί παλαιότερα...αν πάψουμε να κλέβουμε και να κοροϊδεύουμε ο ένας τον άλλο σε όλα τα επίπεδα θα έχουμε απίστευτο κέρδος.
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τελικά μάθαμε γιατί πήγε χάλια η Λάρκο , μετά τον Σκαλιστήρη και την κοινωνικοποίση της..
Φταίει ο Σκρέκας που προσέλαβε 3 μέλη της οικογένειας του ως μετακλητούς για κάτι μήνες από τα μέσα του 2008 , μέχρι τις εκλογές του 2009 , που βέβαια ως μετακλητοί , αντικαταστάθηκαν από άλλους μετακλητούς. Πασόκους.
Αλλά τελικά αυτά τα 50-70000 που πλήρωσε η Λάρκο στους συγγενείς του Σκρέκα ήταν που την έρριξαν έξω και τώρα 1080 κινδυνεύουν...
Να πω την αλήθεια , μου αρέσει να ψιλοτσακώνομαι για την πολιτική, αλλά βρε παιδιά , ας γράψουμε κάτι πιο σοβαρό, από αυτούσια δελτία τύπου κομματικών εγκάθετων .
Και εγώ λέω ότι φταίει ο Σταθάκης ο αριστερός, ο αλληλέγγυος, ο εμπαναστάτης που βγήκε στην Βουλή το 2017 είπε για τον Σκρέκα, είπε για την οικογένεια και τους διορισμούς και μετά πήγε για ύπνο.
Ποιος; Ο Σταθάκης. Αυτός με τα 2,1 εκατομμύρια στην τράπεζα, που ξαφνικά εξαφανίστηκαν, και τα 44 ακίνητα. Ο αριστερός, ο αλληλέγγυος. Που σαν υπουργός έτρεξε να λύσει το πρόβλημα της ΛΑΡΚΟ και των εργαζομένων. Σκοτώθηκε στο τρέξιμο.
Καλά εντάξει. Ρε σε ποιον τα πουλάνε αυτά;
Λες και εγώ δεν έζησα τα ίδια με δαύτους και έχασα την εργασία μου.Λουκέτο όλα ρε! Λουκέτο!
https://www.protothema.gr/politics/article/640835/exafanistikan-pano-apo-21-ekat-euro-apo-to-pothen-eshes-tou-giorgou-stathaki/
https://www.iefimerida.gr/politiki/pothen-eshes-giorgoy-stathaki-me-ta-44-akinita -
http://www.zoornalistas.com/2022/02/blog-post_6.html?m=1
#H_xwra_exei_synexeia
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Για να ξέρω αν περιμένει κι ο ακομμάτιστος Αντώνης μαζί με σένα, τί να απαντήσω στους Νεοδημοκράτες.
Δε ξέρω αν πληρώνετε τα 2€ της συνδρομής με τα οποία θα αποπληρώσει τα 300.000.000€ ευρώ χρέη της ΝΔ ο Μητσοτάκης, αλλά μπορείς να μου πεις το λόγο υπεράσπισης του κάθε Σκρέκα, από ακομμάτιστους "ανθρώπους της διπλανής πόρτας" όπως εσείς;Είπα ότι αυτοί που γράφουν τα δελτία τύπου σαν αυτό που ανέβασες είναι κομματικοί εγκάθετοι.
Οχι εσύ που το ανέβασες.
Αλλά το σχόλιο μου έχει σκοπό να δείξει ότι η κατάρρευση μιας αμαρτωλής εταιρείας που έχει κομματικό παρελθόν που πάει πίσω στο 1980, για κάποιους εγκάθετους , έγινε για 3 μετακλητούς που έμειναν 10-15 μήνες και μετά αντικαταστάθηκαν από άλλους κομματικούς...
Δηλαδή για να καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε να ανεβάζουμε και καταναλώνουμε αμάσητη φτηνή προπαγάνδα.
Υπάρχουν πολύ σοβαρά θέματα για να ασχοληθούμε και κάτι τέτοια είναι απλά σαν να μιλάμε για ανάποδο αράουτ , όταν δίνονται πέναλτι φαντάσματα...
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δε ξέρω αν πληρώνετε τα 2€ της συνδρομής με τα οποία θα αποπληρώσει τα 300.000.000€ ευρώ χρέη της ΝΔ ο Μητσοτάκης, αλλά μπορείς να μου πεις το λόγο υπεράσπισης του κάθε Σκρέκα, από ακομμάτιστους "ανθρώπους της διπλανής πόρτας" όπως εσείς;Είπα ότι αυτοί που γράφουν τα δελτία τύπου σαν αυτό που ανέβασες είναι κομματικοί εγκάθετοι.
Οχι εσύ που το ανέβασες.
Αλλά το σχόλιο μου έχει σκοπό να δείξει ότι η κατάρρευση μιας αμαρτωλής εταιρείας που έχει κομματικό παρελθόν που πάει πίσω στο 1980, για κάποιους εγκάθετους , έγινε για 3 μετακλητούς που έμειναν 10-15 μήνες και μετά αντικαταστάθηκαν από άλλους κομματικούς...
Δηλαδή για να καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε να ανεβάζουμε και καταναλώνουμε αμάσητη φτηνή προπαγάνδα.
Υπάρχουν πολύ σοβαρά θέματα για να ασχοληθούμε και κάτι τέτοια είναι απλά σαν να μιλάμε για ανάποδο αράουτ , όταν δίνονται πέναλτι φαντάσματα...
Και όπως ξαναδιάβασα για τον Σταθάκη χτυπάει η κουδούνα...
Αλλά και εμείς εδώ , να μην ανεβάζουμε ό,τι βλέπουμε αφιλτράριστο. Δεν βοηθάει την κουβέντα.
-
Εκεί, δέσμιοι των (ψευτο)παρόχων.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2