-
Έχω 3 κολλητούς, πρώην συναδέλφους επί 15ετια, που είχαν έρθει από και ξαναγύρισαν στα καράβια όταν εγώ έφυγα για έξω. Εχω γνωστό παιδί που γυρίζει παγκόσμια όπου πιάνουν λιμάνι για επισκευές. Έχω άλλους τόσους καπεταναίους και μηχανικούς απ το '70.
Αντίστοιχα πράγματα μου λένε (λέγανε καλύτερα) οι καραβαναδες φίλοι και συγγενείς στα Ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο, και το ΠΕΒ.
Αντίστοιχα μάθαινα απ τη φουρνιά του πατέρα μου στη ΔΕΚΕ (από ΜΟΜΑ είχε ξεκινήσει). Και το κυριότερο:
Έχω δουλέψει ο ίδιος στη Βιοτεχνική και Βιομηχανική ζώνη στην Ελλάδα 17 χρόνια, κι άλλα 7 στο εξωτερικό (να σημειωθεί πως οι ντόπιοι Άραβες ήταν ούνα φάτσα ούνα ράτσα με μας, αλλά εκεί είχαν άλλοι τα κουμάντα, κυρίως "Αμερικανάκια").
Ευτυχώς για μένα, είχα τη βασική νοημοσύνη να κρύβω τις ντροπές μας εκεί που είχα προσληφθεί ως "έμπειρος απ το εξωτερικό"...
Τις "ντροπές" εκεί, που εδώ θεωρούνται "μαγκιές"...
Είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ που στην Ελλάδα ο μέσος Έλληνας δεν συνειδητοποιεί (ούτε ο μέσος Άραβας) πως έχουμε μπλέξει την Πονηριά με την Εξυπνάδα. -
Έχω μεγάλες διαφορές στις απόψεις και στους τρόπους έκφρασης με τον πηλιουριτη αλλά φαντάζομαι τα απλά και αυτονόητα, βρίσκουν κοινές παραδοχές κατά τα ποσταρισματα.
Και με εσένα συμφωνώ όταν βρίσκω να λες κάτι που είναι σωστό και κοινή παραδοχή. Δεν έχω πρόβλημα να συμφωνήσω με όποιον συμφωνεί μαζί μου...... ....του κάνω την χάρη.....χαχαχαΑνακατεύεις πολλά πράγματα ταξιδευτή μου.
Η κρίση του 1929 προήλθε λόγω πολλών πραγμάτων. Πολλοί αναφέρουν πως ο κόσμος πριν και μετά το 1929 έχει διαφορές που υπαγόρευαν τα διαφορετικά οικονομικά προτάγματα περί της ανάπτυξης, της συμμετοχής στην ανάπτυξη, την αναδιανομή του εθνικού εισοδήματος κτλ.
Ξανά άλλαξαν περι τα μέσα του 70 και αρχές του 80 με την αποσύνδεση από τον χρυσό και την δημιουργία άυλων προϊόντων χρηματιστηριακής δραστηριότητας.
Δεν μιλώ για τις εταιρικές μετοχές που ως ένα σημείο έχουν σώσει τον κόσμο αλλά για το παιχνιδι και την αποσύνδεση διαφόρων άυλων προϊόντων απο την πραγματική οικονομία, τις υπηρεσίες και γενικότερα απο τον όρο "παραγωγικότητα". Κάτι που οδήγησε εν τέλη στην ασυδοσία και στην κρίση του 2008Οπότε το να συγκρίνεις τις δύο αυτες εποχές, σαν μια ενιαία κατάσταση που δημιούργησαν και αναπτύχθηκαν οι Έλληνες του εξωτερικού είναι λάθος. Κανείς άλματα ιστορικών πλαισίων και γεγονότων.
Τώρα σε αυτά που συμφωνώ αλλά δεν θα σου αρέσει που συμφωνώ και θα δεις το γιατί....
Φυσικά δεν μπορούμε να συγκρίνουμε διαφορετικες χώρες επειδή έχουν ένα κοινό σύστημα ανάπτυξης της οικονομίας. Δεν αξιολογούμε συγκυρίες, ιστορικές στιγμές, οικονομικές φάσεις, οικονομικούς κύκλους, εκθέσεις σε κίνδυνο, γεωγραφική θέση, πολιτική κατάσταση, συνήθειες και κουλτούρα κτλ.Το να βλέπουμε ένα μοντέλο ανάπτυξης σε μια χώρα που έχει πολλά διαφορετικά ποιοτικα και ποσοτικά χαρακτηριστικά είναι λάθος. Αυτό που μπορούμε να πουμε είναι πως Αν.....και ξανά λέω Αν ομοιαζουμε σε κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούμε να δούμε τι έκαναν ώστε να μην κάνουμε τα ίδια λάθη.
Οπότε το να συγκρίνεις μια χώρα που μόλις ξεκίνησε την ύπαρξη της με μια άλλη που μόλις βγήκε από πολέμους ή μία άλλη που καταργεί τους δασμους εισαγωγής από τους κύριους συναλλασσόμενους της με μια άλλη που περιχαρακώνεται με δασμούς κτλ για τους εκάστοτε κάθε φορά λόγους, είναι λάθος.
-
@panormus772 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ο "ζούγκλας" λέει ότι η συζήτηση έγινε σε ήρεμο κι ευγενικό τρόπο ενώ ο ίδιος γράφει οτι τους είπε πως είναι ελεεινό κι απαράδεκτο αυτό που κάνουν,πως είναι στημένοι κι αυταρχικοί και θα τους αναφέρει στη διοίκηση. Δηλ. κάποιος σου χώνει 3-4 χαρακτηρισμούς,σε απειλεί με αναφορά στον ανώτερό σου κι η κουβέντα γίνεται ευγενικά κι ήρεμα.. Και κατά σύμπτωση αυτός είναι ο Πολάκης.. Το άλλο με τον Τοτό...
Υ.Γ. Οι αστυνομικοί αν είχαν λίγο χιούμορ θα έκοβαν μια κλήση και του Παύλου για μη χρήση μάσκας.Γιατί κατά 99% οταν σηκώθηκε από το τραπέζι και πήγε να τους τα χώσει,δε θα έβαλε μάσκα.. Αλλά μετά θα επικρατούσε οντως "ήρεμο" κι "ευγενικό" κλίμα..
ναι ηρεμη πολιτισμενη συζητηση ευρωπαικη με μασκες κι ολα τα μετρα
με τον κυριο πολακη
τι δεν καταλαβαίνεις? -
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Φίλος μου έχει γιο αστέρι. Το παιδί πέρασε εδώ με άριστα , τελείωσε με άριστα στην πρώτη περίοδο και έκανε τα χαρτιά του για μεταπτυχιακό με υποτροφία.
Τον πήραν σε χώρα υπερπρώτης γραμμής με 40000 τον χρόνο υποτροφία , τον έβαλαν σε εταιρείες για πρακτική και τώρα βέβαια δουλεύει και θα μείνει εκεί.κουβα?
-
Ας γυρίσουμε λοιπόν στην αριθμητική του δημοτικού.
Είμαστε 10 εκ και άλλα 3-4 εκ στο εξωτερικό...
Μπορούμε να μάθουμε για παράδειγμα πόσοι από αυτούς είναι καθηγητές σε πανεπιστήμια του εξωτερικού , πόσοι είναι ερευνητές , επιτυχημένοι έμποροι, εφοπλιστές , επιστήμονες κλπ και να τους δούμε σαν ποσοστό επί τοις εκατό....
Και να δούμε και αντίστοιχες με εμάς χώρες...Ασχετο έχουμε ένα σεισμό τώρα , που ή είναι κοντινός γύρω στα 4 ή μακρινός μεγάλος...
-
https://read.oecd-ilibrary.org/education/education-at-a-glance-2019_f8d7880d-en#page248
Εμείς έχουμε μια μεγαλύτερη επιτυχία στο εμπόριο διότι έχουμε μια συσσώρευση γνώσης του τομέα αυτού καθώς το ίδιο επάγγελμα το κάναμε εδώ και αιώνες. Το ίδιο και στην ναυτιλία. Δεν έχει σημασία τοσο πολυ με τι ξεκινάς αλλά και τι δουλειές κλείνεις και πως διαβάζεις το μέλλον μιας απίστευτα ρευστής αγοράς. Σε αυτά λοιπόν είμαστε καλοί διότι περνάμε την "τέχνη" από γενιά σε γενιά. Όπως άλλοι είναι εξαιρετικοί στα γαλακτοκομικά που περνούν την τέχνη συσσώρευμενη από γενιά σε γενιά.
Η πατέντα είναι και αυτή ένας τρόπος σκέψης που το συναντάς σε όλες τις φτωχές χώρες. Και στην Ινδία και σε εμάς και σε άλλες. Όλοι οι φτωχοί λαοί εφευρίσκουν τρόπο να λύσουν τα προβλήματα τους φθηνά. Αυτός ο τρόπος περνάει από γενιά σε γενιά. Δεν γνωρίζω ιατρική ξέρω όμως από διάφορες συζητήσεις με επιστήμονες πως υπάρχουν δύο έγραφες στο dna κατά την γέννηση νέων γενεών. Μια αρχέγονη και μια που αλλάζει ακόμα και από γενιά σε γενιά. Αυτό λοιπόν μας δίνει κάποιες ικανότητες ας το πούμε φυσικές. Όχι διότι είμαστε εξωγήινοι αλλά λόγω του ότι οι πρόγονοι μας ταλαιπωρήθηκαν αρκετά σε κάποια είδη προβλημάτων καποιες τέχνες και γενικότερα κάποιες συνθήκες.
-
- η αριστερα δεν ειναι ο πωλακις. ουτε σε ηθος, ουτε σε υφος.
- πραγματι οι ελληνες εχουν την κουλτουρα να βρισκουν λυσεις με ελαχιστα μεσα. και μπορουν να ειναι οι πλεον εξαιρετοι εργαζομενοι. δουλευω, εγω ομιλω απο πρωτο χερι, με πολλους λαους. θα μας εβαζα στην ελιτ των δυνατοτητων μαζι με τους γειτονες σερβους. καπου στον πατο γερμανοι (!) αραβες και ρωσοι. ενω ομως αυτοι βρισκουν μεθοδους να ξεπερασουν την μειονεξια τους, εμεις εχουμε φτασει σε απιστευτα μεγεθη εφαρμογης των διδαχων του αγπ και του εκδοτη φιλου του. οποτε τελικα αυτοι ειναι στον αφρο και εμεις στον δημαρχο. του βολου. και μας αξιζει.
- η δεξια κατεχει την εξουσια. και προφανως λερωνει με την καταχρηση της καθε ηθικη εννοια. οποτε και ειναι ασυμβατη. αλλωστε ο βωμος του κερδους ειναι εγνωστο και μη αμφισβητισιμο οτι εχει δεχθει απειρα θυματα. το ιδιο διεφθαρμενος ειναι και οποιος προσπαθει να τη μιμηθει. η αριστερα πρεσβευει απο τον ορισμο της ηδη σεβασμο στον ανθρωπο. η αριστερα ειπαμε.
-
εγινε
η αριστερα δεν ειναι ο πολακης
αριστερα δεν ειναι ο τσιπρας
αριστερα δεν ειναι ο συριζα
κομμουνισμος δεν ήταν αυτό που υπηρχε στο σιδηρουνμπορει να μην ξερουμε τι ειναι αριστερα αλλα ξερουμε τι δεν ειναι
κατι ειν κι αυτοευτυχως ηττηθηκατε συντροφοι και δεν μαθαμε ποτε τι ειναι
-
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Γιατί για να φτάσεις να πάρεις διδακτωρικο να βγεις στην ελεύθερη αγορά εργασίας, να σε επιλέξουν για καθηγητή σε οικονομική σχολή αξιολογούνται τις εργασίες σου και την προσωπικότητά σου και να διατηρείς τη θέση σου πιθανότατα σημαίνει πως δεν είσαι ανόητος.
Αντίστοιχα με έναν έξυπνο μπετατζη που δεν έχει διαβάσει ούτε διαφημιστικό φυλλάδιο για την οικονομία και την κοινωνία..
Η λογική λέει αυτό....ίσως κάνω και λάθος.Διδακτωρικό έχουν πάρει ο Χίτλερ , ο Στάλιν και άλλοι
Διδακτορικό έχουν πάρει εκατομμύρια...
Σωστά, όπως έχω πει έχω τ9 και πολλές φορές πατω πολλά γράμματα μαζί λόγω μικρής οθόνης και αυτο γράφει μισές λέξεις και τις συμπληρώνω....δεν το πρόσεξα.
Καλά που το προσέξατε οι μορφωμένοι και διαβασμενοι, ζητώ συγνώμη για το λάθος μου!
-
Κοίτα να δεις λοιπόν, δεν είχε τόσο πολύ πιάτο η Αμερική ρε παιδιά, φάμπρικες η Γερμανία και στοές το Βέλγιο, πήγαμε παντού οι Έλληνες, μεγαλουργήσαμε, πλουτίσαμε, χτίσαμε καράβια, σε πρώτο πληθυντικό πάντα, είμαστε φοβεροί, είμαστε γαμ@τοι, αλλά δεν μπορούμε να βρούμε τί έχει η έρμη η χώρα και ψοφά...
Α και μη ξεχάσω, δώσαμε τώρα τη σκυτάλη του Μεγαλείου στους Αλβανούς, που σύμφωνα με το παραπάνω σκεπτικό όπου να ναι θα μας ξεπεράσουν και θα είμαστε οι νούμερο δύο παγκοσμίως και μόνο αυτοί θα είναι πιο μεγάλο νούμερο από μας.
-
Λαπ πλακίτσα κάνουμε , αφού το ξέρεις με τα ορθογραφικά.
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
"ενω ομως αυτοι βρισκουν μεθοδους να ξεπερασουν την μειονεξια τους, εμεις εχουμε φτασει σε απιστευτα μεγεθη εφαρμογης των διδαχων του αγπ και του εκδοτη φιλου του. οποτε τελικα αυτοι ειναι στον αφρο και εμεις στον δημαρχο. του βολου. και μας αξιζει."
"η αριστερα πρεσβευει απο τον ορισμο της ηδη σεβασμο στον ανθρωπο. η αριστερα ειπαμε."
-
Πήλιου , όντως όπου πήγαμε μεγαλουργήσαμε .
Και η πλάκα είναι ότι αυτοί που είναι στις άλλες χώρες καταλαβαίνουν , ότι εμείς δεν κολλάμε μπρίκια...Αυτό δεν αναιρεί ότι η χώρα μας από πλευράς φυσικών πόρων είναι ψωροκώσταινα.
Κάμπους έχουμε ελάχιστους , νερά λίγα , τα νησιά βοηθάνε για τον τουρισμό , αλλά από την άλλη θέλεις πλοία , υπόγεια καλώδια ρεύματος , έχεις μικρό κλήρο , είσαι στην άκρη της Ευρώπης και στην αρχή της Ασίας και της Αφρικής , που τώρα είσαι και πύλη μεταναστών. Αέριο , πετρέλαιο , χρυσάφια ,διαμάντια δεν έχεις. Το να φτιάξεις δρόμους έχεις 10 φορές μεγαλύτερο κόστος από την Ολλανδία που το ψηλότερο βουνό είναι ο Λυκαβηττός.
Για αυτό από τα αρχαία χρόνια , είχαμε το εμπόριο πρώτη επιλογή. Γιατί με τα χωράφια και το ψάρεμα , δεν έβγαιναν λεφτά. Και μια και είχαμε μάθει καλά την θάλασσα από τα γεννοφάσκια μας , είχαμε και το εμπόριο , ασχοληθήκαμε και με τα πλοία...
Ξέρεις ότι η ανάγκη να φτιαχτεί ο οδοντωτός Διακοπτού Καλαβρύτων έγινε γιατί για να κατέβει το σιτάρι από τα Καλάβρυτα στην θάλασσα με τα μουλάρια , κόστιζε 10-20 φορές από το να φέρεις σιτάρι από την Οδησσό.
Είπε ο Τρικούπης να μας φτιάξει τρένα , να αναπτυχθεί η χώρα , το κατάφερε σε ένα βαθμό , αλλά Δυστυχώς Επτωχεύσαμεν...
Και τους δρόμους και τα τρένα που είχαμε φτιάξει τότε με πολύ κόπο, ήρθαν οι γερμανοί και τα κατέστρεψαν μεθοδικά στην υποχώρηση τους.
Καμιά φορά βγάλαμε και τα δικά μας μάτια μόνοι μας.
https://sidirodromikanea.blogspot.com/2022/01/blog-post_89.htmlΕτσι χωρίς λόγο. Γιατί περίσσευε το μίσος.
-
αν εχουμε εμεις δυσκολιες τι να πουν οι ισραηλινοι
διαφωνώ η ελλάδα εχει ευνοικες συνθηκες ζωης (κλιμα) γι αυτο κατοικουνταν απο την αρχαιοτητα οπως και ολη η μεσογειος
καθαρα εμεις φταιμε δεν φταιει η τοποθεσια ουτε η τουρκοκρατια που λεγε κι ο παγκαλος -
Λαπ ο τύπος πετάει και την ανεργία και τον καπιταλισμό , αλλά δουλεύει στην Σιγκαπούρη , ως αναπληρωτής καθηγητής.
Εχουμε εδώ τον Φάνη που έχει ζήσει και δουλέψει στην Σιγκαπούρη και θα μας πει , πόσο μακριά από τον κακό καπιταλισμό είναι η Σιγκαπούρη....
Δεν έκατσα φυσικά να διαβάσω 5 σελίδες ούτε να δω το βίντεο...ΣΚ είναι!! Απλά απαντάω γιατί ειδα το όνομά μου!
Η Σιγκαπούρη είναι προφανώς φουλ καπιταλιστική, αλλά έχει τρομερά σοσιαλιστικό σύστημα για Υγεία, παιδεία και σπίτια αλλά μόνο για τους ντόπιους. Οι υπόλοιποι (σωστά) μόνο με πληρωμή και δεν είναι και φτηνά.
-
@getzman said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
αν εχουμε εμεις δυσκολιες τι να πουν οι ισραηλινοι
διαφωνώ η ελλάδα εχει ευνοικες συνθηκες ζωης (κλιμα) γι αυτο κατοικουνταν απο την αρχαιοτητα οπως και ολη η μεσογειος
καθαρα εμεις φταιμε δεν φταιει η τοποθεσια ουτε η τουρκοκρατια που λεγε κι ο παγκαλοςΟι ισραηλινοί έφτιαξαν ένα κράτος ειδικού σκοπού με πολύ χρήμα από το εξωτερικό και με στήριξη των μεγάλων.
Δεν υπάρχει σύγκριση πόρων , αλλά βέβαια και αυτοί είναι λαός έξυπνος και με πολύ δουλειά , που τους έκανε η ανάγκη για επιβίωση , αφού και αυτοί ανάδελφοι είναι.
Το ότι η χώρα κατοικείται από την αρχαιότητα δεν λέει κάτι . Γιατί από την αρχαιότητα έκανε αποικίες γιατί ο τόπος δεν μπορούσε να θρέψει όλους και έκανε και εμπόριο.
Από την άλλη και η Ολλανδία και το Βέλγιο , παρ΄ ότι κάμποι δεν πλούτισαν δια της αγροτικής εργασίας ...
Ας είναι καλά τα διαμάντια της Αφρικής. -
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν έκατσα φυσικά να διαβάσω 5 σελίδες ούτε να δω το βίντεο...ΣΚ είναι!!
+1
Τα ΣΚ είναι για χαλαρά πράματα...
-
εγινε
αριστερα δεν ειναι ο συριζαΈτσι και τα πεις αυτά σε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ θα σε αρχίσει στις σφαλιάρες.
Εννοείται ότι αυτή είναι η Αριστερά στην Ελλάδα.
Πολάκιδες, καταληψίες, ταγάρια, σαχλόμαγκες, Παπαδημούλιδες, Κυρά Τασίες, που'ναι η φρουρά!Φρουρά!Φρουρά!, οι μετανάστες λιάζονται, περσινά ξινά σταφύλια, θάψιμο τρία μέτρα κάτω από την γη, γεμιστά με ρύζι και η λίστα της αριστερής ιδεολογίας ατελείωτη.Και όμως αυτοί φίλε μου, μπήκαν στο Μαξίμου. Ωρέ που πάμε; Που πάμε;
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
εγινε
αριστερα δεν ειναι ο συριζαΈτσι και τα πεις αυτά σε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ θα σε αρχίσει στις σφαλιάρες.
Εννοείται ότι αυτή είναι η Αριστερά στην Ελλάδα.
Πολάκιδες, καταληψίες, ταγάρια, σαχλόμαγκες, Παπαδημούλιδες, Κυρά Τασίες, που'ναι η φρουρά!Φρουρά!Φρουρά!, οι μετανάστες λιάζονται, περσινά ξινά σταφύλια, θάψιμο τρία μέτρα κάτω από την γη, γεμιστά με ρύζι και η λίστα της αριστερής ιδεολογίας ατελείωτη.Και όμως αυτοί φίλε μου, μπήκαν στο Μαξίμου. Ωρέ που πάμε; Που πάμε;
Το θέμα είναι ότι ακόμη όλα αυτά τα αναρχοαπλυτα το παίζουν αντιπολίτευση,όντας πλήρως ευθυγραμμισμένοι με το αφορισμενο coole!
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2