-
@alex-mix said in Kia XCeed - crossover:
@vagelis4 said in Kia XCeed - crossover:
@vagelis4 said in [Kia XCeed -
Για αυτόματο θα πάω οπότε με τις αλλαγές δεν θα έχω θέμα!
Πάντως είναι από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα, οπότε και λίγο παραπάνω να καίει συγχωρείταιΑυτο ηθελα να σου γραψω ,το μονο που μετανοιωσα που δεν το πηρα αυτοματο.ειναι πανεμορφο το ατιμο.
Αντε με το καλο.
Περιμενω νεα σουΠήγα ρώτησα σήμερα, σε εναν χρόνο η παράδοση λέει.
Μέχρι και ο πωλητής με απέτρεψε κάπωςΣε τι σε απετρεψε?Εγω παντως με τον δικο μου που συζητουσα μου ειπε πως καλυτερα να περιμενεις παραπανω και να παρεις mildhybrid παρα το απλο.
Μπορεί να προσθέτουν λίγο βάρος αλλά και εγώ θα το προτιμούσα mild hybrid και όχι γυμνό
-
Το mildhybrid είναι μια κοροιδία. Και εννοείται η γνώμη ενός πωλητή δεν έχει τόσο νόημα στην επιλογή ενός μοντέλου. Εσύ θα το επιλέξεις και εσύ θα ζήσεις μαζί του.
-
Καταρχάς το mildhybrid των hyundai - kia δουλεύει και μάλιστα δουλεύει και πολύ καλά. Σε συνθήκες κίνησης και ομαλής κυκλοφορίας με σταθερές αλλά χαμηλές ταχύτητες, τις μισές αποστάσεις τις κάνω σβηστός.
Μοιάζει με το mild hybrid του golf.
Συν τοις άλλοις η άδεια γράφει υβριδικό με ό,τι θετικό συνεπάγεται αυτό για πιθανή μεταπώληση στο μέλλον. -
@georgemit said in Kia XCeed - crossover:
Καταρχάς το mildhybrid των hyundai - kia δουλεύει και μάλιστα δουλεύει και πολύ καλά. Σε συνθήκες κίνησης και ομαλής κυκλοφορίας με σταθερές αλλά χαμηλές ταχύτητες, τις μισές αποστάσεις τις κάνω σβηστός.
Μοιάζει με το mild hybrid του golf.
Συν τοις άλλοις η άδεια γράφει υβριδικό με ό,τι θετικό συνεπάγεται αυτό για πιθανή μεταπώληση στο μέλλον.Δηλαδη κινητε μονο ηλεκτρικα; Ειχα την εντυπωση οτι τα mild δεν κινουντε ηλεκτρικα.
-
τι κίνηση να υπάρξει με την μπαταρία που φοράει ρε παιδιά? Για αυτό λέγεται mild = ήπιο, πολύ ελαφρύ....
-
Δε κινείται ηλεκτρικά, όταν αφήνεις το γκάζι, σβήνει τον κινητήρα (το έχω δει ακόμα και με 130χλμ/ωρα), απομονώνει το σαζμάν λόγω iMT και το αυτοκίνητο ρολάρει ουσιαστικά σβηστό έχοντας νεκρά κερδίζοντας πολλά μέτρα.
Σε κίνηση, μόλις αφήσεις το γκάζι ουσιαστικά ακολουθείς τον μπροστινό σβηστός με νεκρά.
Μόλις χαϊδέψεις το γκάζι ξαναπαίρνει.
Και όλα αυτά ανεπαίσθητα.
Ακόμα και το start stop λειτουργεί βελούδινα, δε καταλαβαίνεις πότε παίρνει μπρος το αμάξι. -
@elteo said in Kia XCeed - crossover:
Το mildhybrid είναι μια κοροιδία. Και εννοείται η γνώμη ενός πωλητή δεν έχει τόσο νόημα στην επιλογή ενός μοντέλου. Εσύ θα το επιλέξεις και εσύ θα ζήσεις μαζί του.
Και εγώ τα έγραφα αυτά αλλά το κοροϊδία έχει να κάνει τελικά με το τι πληρώνεις και τι παίρνεις.
Ναι τα mild δεν κάνουν την δουλειά και την οικονομία καυσίμου των full hybrid. Επειδή όμως μιλάμε για οικονομία και το τι κερδίζεις πόσο ακριβά πληρώνεις τα φουλ έναντι των ήπιων;
Αν κάνουμε την άσκηση με το σπορτατζ γιατί το xceed δεν έχει φουλ υβριδικό μόνο πρίζα η διαφορά του ποιο φθηνού υβριδικού σπορτατζ από το αντίστοιχο mild είναι 4200 ευρώ. Σε μια μικρή χρήση ας πούμε ότι κερδίζεις 2 λτ (8.5 με 6.5) αυτό με 1.80 τιμή και 15Κ χλμ το χρόνο απαιτεί σχεδόν 8 χρόνια για να αποσβεσουμε τα 4200! Αξίζει;
Και αν πάμε στα χιουνται η διαφορά είναι μεγαλύτερη μεταξύ ήπια και φουλ.
Φυσικά στο φουλ παίρνεις λίγο καλύτερες επιδόσεις ( όχι πάντως όπως υπόθετεις μεταξύ 180 και 230 ίππων καθώς μιλάμε για υβριδικά άλογα και για πιο βαρύ όχημα) και καλυτερο αυτόματο. -
@tkin73 said in Kia XCeed - crossover:
Και εγώ τα έγραφα αυτά αλλά το κοροϊδία έχει να κάνει τελικά με το τι πληρώνεις και τι παίρνεις.
Ναι τα mild δεν κάνουν την δουλειά και την οικονομία καυσίμου των full hybrid. Επειδή όμως μιλάμε για οικονομία και το τι κερδίζεις πόσο ακριβά πληρώνεις τα φουλ έναντι των ήπιων;τι διαφορά θα έχεις στην κατανάλωση δηλαδή αν αντί να πάρεις το 1.5Τ με τα 160 άλογα στην περίπτωση του i30 πάρεις το 1.0T με τα 120? Γιατί να βάλεις ένα επιπλέον βάρος και πρόβλημα στο κεφάλι σου για μισό λίτρο και αν διαφορά. Που και για αυτή την διαφορά αμφιβάλλω....
-
Ναι τα mild δεν κάνουν την δουλειά και την οικονομία καυσίμου των full hybrid. Επειδή όμως μιλάμε για οικονομία και το τι κερδίζεις πόσο ακριβά πληρώνεις τα φουλ έναντι των ήπιων;τι διαφορά θα έχεις στην κατανάλωση δηλαδή αν αντί να πάρεις το 1.5Τ με τα 160 άλογα στην περίπτωση του i30 πάρεις το 1.0T με τα 120? Γιατί να βάλεις ένα επιπλέον βάρος και πρόβλημα στο κεφάλι σου για μισό λίτρο και αν διαφορά. Που και για αυτή την διαφορά αμφιβάλλω....
Πιστεύω ότι αυτό που κερδίζεις απο τα mhev όσον αφορά στην κατανάλωση είναι μικρό. Προσωπικά θα πήγαινα σε mhev μόνο για την στάμπα του υβριδικού για το μέλλον.
-
Έχεις ας πούμε στο σπορτατζ 2λτ διαφορά. Διάβασε όλο το ποστ με την άσκηση που έκανα.
Στο τουσον αντίστοιχα η διαφορά ίδιου μοντέλου απλου με φουλ υβριδικου είναι 7200! Δλδ το οποίο επιχείρημα αγοράς εκεί του κανονικού υβριδικού χάνεται δεν θα αποσβέσεις ποτέ. -
Δε κινείται ηλεκτρικά, όταν αφήνεις το γκάζι, σβήνει τον κινητήρα (το έχω δει ακόμα και με 130χλμ/ωρα), απομονώνει το σαζμάν λόγω iMT και το αυτοκίνητο ρολάρει ουσιαστικά σβηστό έχοντας νεκρά κερδίζοντας πολλά μέτρα.
Σε κίνηση, μόλις αφήσεις το γκάζι ουσιαστικά ακολουθείς τον μπροστινό σβηστός με νεκρά.
Ακόμα και το start stop λειτουργεί βελούδινα, δε καταλαβαίνεις πότε παίρνει μπρος το αμάξι.Οκ οπως το διαβασα καταλαβα αλλα. Ετσι δεν εχεις καποιο ουσιαστικο κερδος, και στο δικο μου οταν αφηνεις το γκαζι εχει μηδενικη καταναλωση και μηδεν φρενο απο κινητηρα.
Απο περιεργια, οτν αφηνεις το γκαζει δεν κανει φορτιση μπαταριας; Πως ρολλαρει; -
@a-ctive said in Kia XCeed - crossover:
Ακόμα και το start stop λειτουργεί βελούδινα, δε καταλαβαίνεις πότε παίρνει μπρος το αμάξι.Οκ οπως το διαβασα καταλαβα αλλα. Ετσι δεν εχεις καποιο ουσιαστικο κερδος, και στο δικο μου οταν αφηνεις το γκαζι εχει μηδενικη καταναλωση και μηδεν φρενο απο κινητηρα.
Απο περιεργια, οτν αφηνεις το γκαζει δεν κανει φορτιση μπαταριας; Πως ρολλαρει;Αν αφησεις το γκαζι και εχεις ταχητυτα φορτιζει αν εχεις eco σε παει σε sailing ,αν πατησεις φρενο φορτιζει.Κανεις δεν ειπε πως ειναι hybrid ή κανει την δουλεια του hybrid απλα η αδεια το γραφει οποτε εχεις ελευθερας οπου θα απαγορευεται η εισοδος ακομα και diesel .Συν εχει μια καλυτερη αξια μεταπωλησης απο το απλο
-
Όταν η μπαταρία είναι άδεια δε σβήνει, αισθάνεσαι ένα φρενάρισμα γιατι φορτίζεται.
Μόλις γεμίσει, σβήνει σε κάθε άφημα του γκαζιού και κάνει sailing.
@elteo Η διαφορά μας σε κατανάλωση πρέπει να είναι ελάχιστη και ήθελα να έχω 160 άλογα.
Είμαι στα 6.2 στα 100 σταθερά και κάποια πρωινα που το παίρνω για τη δουλειά πατάω και 180άρες.
Το σκέφτομαι και για περισσότερα, πρόγραμμα DTE και φτάνει στα 199. -
Μαζι σου ο καθενας παιρνει οτι θελει.Σαφως η γνωμη του πωλητη δεν μετραει αρκει να μην ειναι γνωστος φιλος συγγενης οπως εμενα,εκει αλλαζει το θεμα.
-
Μαζι σου ο καθενας παιρνει οτι θελει.Σαφως η γνωμη του πωλητη δεν μετραει αρκει να μην ειναι γνωστος φιλος συγγενης οπως εμενα,εκει αλλαζει το θεμα.
Γιατί αν είναι γνωστός φίλος συγγενής τι αλλάζει? Εσύ δεν μπορείς να έχεις άποψη? Δεν έχει ένα τόνο πληροφορίες να ενημερωθείς? Δεν ζούμε στο 1980 που ούτε σε φυλλάδιο δεν έβλεπες το αυτοκίνητο.
-
Όταν η μπαταρία είναι άδεια δε σβήνει, αισθάνεσαι ένα φρενάρισμα γιατι φορτίζεται.
@elteo Η διαφορά μας σε κατανάλωση πρέπει να είναι ελάχιστη και ήθελα να έχω 160 άλογα.
Είμαι στα 6.2 στα 100 σταθερά και κάποια πρωινα που το παίρνω για τη δουλειά πατάω και 180άρες.
Το σκέφτομαι και για περισσότερα, πρόγραμμα DTE και φτάνει στα 199.Προέρχομαι από Leon 1.8 tsi 220 αλόγων. Δεν με ενδιαφέρουν προσωπικά πλέον οι 180αρες. Γέρασα για κάτι τέτοια. Πλέον θέλω την οικονομία μου στο καύσιμο, στα τέλη κυκλοφορίας κτλ κτλ
-
Όταν πληρώνεις από την τσέπη σου όλα τα πάγια της ζωής σου φυσική εξέλιξη είναι αυτό που λες.
-
Το σκέφτομαι και για περισσότερα, πρόγραμμα DTE και φτάνει στα 199.Προέρχομαι από Leon 1.8 tsi 220 αλόγων. Δεν με ενδιαφέρουν προσωπικά πλέον οι 180αρες. Γέρασα για κάτι τέτοια. Πλέον θέλω την οικονομία μου στο καύσιμο, στα τέλη κυκλοφορίας κτλ κτλ
Α εγώ δε νιώθω, αλίμονο αν γεράσαμε από τα 44.
-
Α εγώ δε νιώθω, αλίμονο αν γεράσαμε από τα 44.
44 είσαι? Τόσο είμαι κι εγώ. Εγώ τα βαρέθηκα όλα αυτά. Θέλω απλά την ησυχία μου και να μην καίει το άμπακα. Το 1800αρι που έχω καίει 9-10 λίτρα. Με τιμή στο 1.90 νομίζω ότι ήρθε η ώρα να ηρεμήσουμε. Αν θέλω γκαζάκι έχω και μηχανή.
-
Προέρχομαι από Leon 1.8 tsi 220 αλόγων. Δεν με ενδιαφέρουν προσωπικά πλέον οι 180αρες. Γέρασα για κάτι τέτοια. Πλέον θέλω την οικονομία μου στο καύσιμο, στα τέλη κυκλοφορίας κτλ κτλ
Κάπως έτσι και εγώ...πέρασαν οι εποχές για τέτοια, με παιδί στο αμάξι και μηδενικό χρόνο για βόλτες (κάποτε πήγαινα Κυριακή πρωί για καφέ στην Βυτίνα και μετά φαγητό και επιστροφή το βράδυ). Πλέον κοιτάζω άλλα πράγματα και όταν έλω κάνα γκάζι παίρνω την 330 του πατέρα (που καίει μια 20αρα για πλάκα) και ευχαριστιέμαι 6κύλινδρη ατμόσφαιρα.
Kia XCeed - crossover