-
@panos2171 said in Ford Puma 2019:
@famas said in Ford Puma 2019:
@dimitrioskosmas said in Ford Puma 2019:
εχω κι εγω ford 10 χρονια, η ποιότητα αρκετα καλη, δεν τριζει, ενα κλικ κατω σε σχεση με vag
αξιοπιστια οπως ολα τα ευρωπαικα, λαχείοH δική μου εντύπωση, βασισμένη σε εμπειρία, είναι ότι διαχρονικά η ποιότητα υποβαθμίζεται, τουλάχιστον στα ford.
Focus MK 4 με 50k χλμ.
Η ποιότητα γενικά στην αυτοκίνηση έχει πέσει. Βάζουν άλλα πράγματα (συστήματα ασφαλειας, οθόνες κλπ) οπότε για να ισορροπήσει η τιμή οπότε από κάπου πρέπει να κόψουν.
Πάντως από εμπειρία με focus mk4, fiesta mk7 και transit custom νομίζω ότι σε ποιότητα κύλισης, άνεση στο ταξίδι και δυνατότητα σβελτης οδηγικής (ναι ακόμα και για το transit) είναι εξαιρετικά αλλά σε ποιότητα κατασκευής έτσι κι έτσι. Είναι πιο κοντά στα γιαπωνέζικα (πλην mazda) και όχι τόσο στα ευρωπαϊκά.Θεωρεις οτι η ποιοτητα στο μκ2 και μκ3 ηταν καλυτερη απο το μκ4;
-
Προσωπικά στο Mk3,5 είδα πράγματα που δεν τα έβλεπα στο Mk 2. Το κούμπωμα της κολώνας του τιμονιού για παράδειγμα
Για το Puma να μην μιλήσουμε γιατί θα μου λέτε ότι είναι άλλης κατηγορίας αυτοκίνητο, αν και θα πάω αντιπροσωπεία γιατί τα τσιμουχάκια από τα πίσω φινιστρίνια έχουν αρχίσει να κόβονται. -
άλλης κατηγορίας αυτοκίνητο, αν και θα πάω αντιπροσωπεία γιατί τα τσιμουχάκια από τα πίσω φινιστρίνια έχουν αρχίσει να κόβονται.
πήγαινε πριν τα 2 χρόνια. Σε όλους κόβονται
Τα άλλαξα στην εγγυηση
Εχε υπόψιν ότι πρέπει να σου παραγγείλουν ΟΛΟ το φινιστρινι και να αλλαχθει δεν υπάρχουν σκετα τα τσιμουχάκια
Οπότε όταν τα φέρουν θελει μια ολοκληρη μέρα να σου βγάλουν φινιστρίνια, να σου κολλησουν τα καινούργια και καλό είναι να μην βραχούν για 1 μέρα να κολλήσει καλά η κόλλα
-
Σωστά.
Πήγαινε να τα αλλάξεις για να κοπούν ξανά και τα καινούργια.
Σοβαρά,θα κοπούν. -
Προσωπικά στο Mk3,5 είδα πράγματα που δεν τα έβλεπα στο Mk 2. Το κούμπωμα της κολώνας του τιμονιού για παράδειγμα
Για το Puma να μην μιλήσουμε γιατί θα μου λέτε ότι είναι άλλης κατηγορίας αυτοκίνητο, αν και θα πάω αντιπροσωπεία γιατί τα τσιμουχάκια από τα πίσω φινιστρίνια έχουν αρχίσει να κόβονται.για το puma εχεις δικιο, εγω ειδα μεγαλη διαφορα στη ποιοτητα οταν μπηκα μεσα, μεταξύ puma και focus, εν αντιθέσει με αλλη μαρκα (πχ polo, golf)
-
@teo-mak said in Ford Puma 2019:
Σωστά.
Σοβαρά,θα κοπούν.θα ξανακοπούν στην άκρη μετα από κανα 2 χρόνια αφού τα λαστιχα που παράγονται εκει στην ρουμανια στον συνεργάτη που έχει διαλέξει η Ford είναι αθλια σε ποιότητα
αλλα νταξει δεν κάνουν κάποια διαφορά, βαζει λίγο μαύρη σιλικόνη στην ακρούλα και δεν φαίνεται τίποτα. Απλά τωρα είναι στην εγγύηση και τα αλλάζεις
πηγαινε και συ καμιά βόλτα με το πλυντήριο σου να δεις αν έχει λάστιχακια κομμένα να μας πεις
-
Για το Puma να μην μιλήσουμε γιατί θα μου λέτε ότι είναι άλλης κατηγορίας αυτοκίνητο, αν και θα πάω αντιπροσωπεία γιατί τα τσιμουχάκια από τα πίσω φινιστρίνια έχουν αρχίσει να κόβονται.για το puma εχεις δικιο, εγω ειδα μεγαλη διαφορα στη ποιοτητα οταν μπηκα μεσα, μεταξύ puma και focus, εν αντιθέσει με αλλη μαρκα (πχ polo, golf)
Το PUMA κατασκευαζεται στην Ρουμανια και ο τοπικος προμηθευτής της FORD εκεί που παράγει όλα τα λαστιχα περιμετρικα του αυτοκινήτου και τα προμηθεύει στο εργοστάσιο για την συναρμολόγηση δυστηχώς εχει αποδειχθει οτι παράγει αθλια σε ποιοτητα λαστιχα που σχιζονται και γρατζουνίζονται με το παραμικρό
οποτε ναι συμφωνω είναι πολύ ποιοτικότερα τα focus που δεν παράγονται εκεί
-
Αυτά τα περιστατικά (περί χαμηλής ποιότητας τοπικών υλικών) τα έχουν και άλλοι (πολλοί) κατασκευαστές που έχουν διάσπαρτα εργοστάσια σε διάφορες χώρες. Δεν αφορά μόνο την Ford.
Το θέμα είναι να μην βγάζει το αυτοκίνητο πρόβλημα σε περιφερειακά εξαρτήματα που μπορεί να προκαλέσουν καταναγκαστική ακινησία. Και τέτοια περιφερειακά εξαρτήματα/υλικά υπάρχουν πολλά σε ένα αυτοκίνητο.
Οι τσιμούχες πανεύκολα αλλάζουν.
-
@storm said in Ford Puma 2019:
πρόβλημα σε περιφερειακά εξαρτήματα που μπορεί να προκαλέσουν καταναγκαστική ακινησία. Και τέτοια περιφερειακά εξαρτήματα/υλικά υπάρχουν πολλά σε ένα αυτοκίνητο.
Οι τσιμούχες πανεύκολα αλλάζουν.Δεν αντιλέγω συμβαίνει αλλά παρολα αυτα δεν είναι ευχάριστο και εδώ ειναι το νημα του PUMA οπότε αναφέρω αυτά που ξέρω για το συγκεκριμένο αμάξι
Και οι μπαταρίες οι εργοστασιακές (κυριως αν έρχεται το αμάξι με rombat και όχι VARTA συνήθως στον ένα χρόνο τα παίζει και θέλει αλλαγή στην εγγύηση). εχουν βγει πολλές ελατωματικές. Μετα που τις άλλαξαν με VARTA βελτιώθηκε αλλά και πάλι υπάρχουν ελατωματικές (παθών)
-
@cirus said in Ford Puma 2019:
Το PUMA κατασκευαζεται στην Ρουμανια και ο τοπικος προμηθευτής της FORD εκεί που παράγει όλα τα λαστιχα περιμετρικα του αυτοκινήτου και τα προμηθεύει στο εργοστάσιο για την συναρμολόγηση δυστηχώς εχει αποδειχθει οτι παράγει αθλια σε ποιοτητα λαστιχα που σχιζονται και γρατζουνίζονται με το παραμικρό
ενώ το cmax που κατασκευαζοταν στο Σαρλουι ήταν μέσα στη ποιότητα...
-
@groover1972 said in Ford Puma 2019:
ενώ το cmax που κατασκευαζοταν στο Σαρλουι ήταν μέσα στη ποιότητα...
κοιτα τα FORD γενικα σαν μάρκα ποτε δεν ήταν τοπ σε ποιοτητα συναρμογη. Μετρια στον μέσο όρο ήταν πάντα. Στην οδηγηση ξεχωρίζουν σαν μάρκα και είναι το selling point τους και κάποιες φορές (οχι πάντα είχε και συντηριτικούρες) το desing οπως πχ το FOCUS 1ης γενιάς, το PUMA και το χαμηλο και τούτο.
-
Από το PUMA δεν έχω οδηγική εμπειρία. Από τα σύγχρονα Ford μόνο το Ecosport έχω οδηγήσει, το οποίο ποιοτικά το βρήκα πολύ καλό.
Είμαι και λίγο περίεργος με τριγμούς, ποιότητα πλαστικών κλπ...οπότε εστίασα πολύ σε αυτά τα θέματα.Άλλα αυτοκίνητα μου φάνηκαν πολύ ποιο "ψεύτικα" και φτηνιάρικα.
Θέλω να πιστεύω ότι το PUMA είναι καλύτερο από το Ecosport. Νομίζω. Μπορεί να κάνω και λάθος.
-
@storm said in Ford Puma 2019:
Θέλω να πιστεύω ότι το PUMA είναι καλύτερο από το Ecosport. Νομίζω. Μπορεί να κάνω και λάθος.
Ειναι πολύ καλύτερο
Σε ποιοτητα είναι πανω κάτω τα ίδια πάντως
το τι φαίνεται στον καθενα ψευτικο και φτηνιάρικο δεν είναι πάντα ίδιο
Δεν νομίζω πάντως ότι αυτα τα 2 φαινονται κάτι τέτοιο, νομιζω μια χαρά ποιοτητα έχουν. Απλά τα λάστιχα τους και κανα 2 λεπτομέρειες δεν είναι προσεγμένα. Αυτό συμβαίνει όμως με πολλά αυτοκίνητα
-
Παρέλαβα τα πράγματα από Mountune και την παρασκευή τα βάζω πάνω
μαζι με τα πράγματα έλαβα 6 διαφορετικές χαρτογραφήσεις μαζι με την OBD θυρα της mountune
Προγραμμάτισσα ήδη το αμάξι στο προγραμμα 235 (χωρις εγκατάσταση των πραγμάτων) και το πήρα βόλτα σήμερα. Γέμισε στις μεσαίες πάρα πολύ (όχι ότι υστερούσε) αλλά τώρα είχε παραπάνω δύναμη και φαινόταν. Μου άρεσε πολύ
Την παρασκευή μετα την εγκατασταση στην FORD θα βάλω το 260 πρόγραμμα και θα δοκιμάσω. Για να δούμε
-
intercooler airtec υπάρχει ήδη όπως και φιλτρο εξάτμιση της Miltek και εισαγωγες για αέρα
-
Θέλουμε δυναμομέτρηση πρίν και μετά ,για να δούμε αν έπιασαν τόπο τα χρήματα ή είναι mounitune βελτίωση.
-
@teo-mak said in Ford Puma 2019:
Σωστά.
Σοβαρά,θα κοπούν.θα ξανακοπούν στην άκρη μετα από κανα 2 χρόνια αφού τα λαστιχα που παράγονται εκει στην ρουμανια στον συνεργάτη που έχει διαλέξει η Ford είναι αθλια σε ποιότητα
αλλα νταξει δεν κάνουν κάποια διαφορά, βαζει λίγο μαύρη σιλικόνη στην ακρούλα και δεν φαίνεται τίποτα. Απλά τωρα είναι στην εγγύηση και τα αλλάζεις
πηγαινε και συ καμιά βόλτα με το πλυντήριο σου να δεις αν έχει λάστιχακια κομμένα να μας πεις
Πήγα σήμερα, τα είδαν και παρήγγειλαν καινούρια. Ρώτησα και για ένα χτυπηματάκι στη πόρτα, που το βρήκα έτσι, και μου έδωσαν ίδια τιμή επισκευής με τη τιμή που μου έδινε φαναρτζής έξω. Φυσικά, κανόνισα ραντεβού.
-
Λοιπον ας γράψω τις πρώτες μου εντυπώσεις.
Λοιπον στο πρόγραμμα m235 το αμάξι απέκτησε δυναμη παραπάνω που την καταλαβαίνεις. Νιωθεις παραπάνω δύναμη στις μεσαίες και ψηλές. Γεμισε παραπάνω από τις μεσαίες και πανω
Στο προγραμμα m260 η αλλαγη αν αποφασίσεις να γκαζώσεις είναι τρομακτική. Το αμάξι ακόμα και μαμα με τα 200 είναι γρήγορο και δεν του λείπει δύναμη αλλά τώρα πραγματικά είναι ως και τρομακτικο αν το πατήσεις πολύ και αισθανεσαι πια ότι αν πας ετσι σε γρηγορο ρυθμο σε πίστα τα φρένα του δεν είναι αρκετά να ανταπεξέλθουν.......... (και δεν εχει κακά φρένα)
Οταν πας με λίγα μεσα στην πόλη και χαλαρα και τα 200 και τα 235 και τα 260 δεν έχουν μεγαλες διαφορες . Απλά λίγο πιο αμεση απόκριση σε πρόγραμμα και αισθηση στο normal λες και είσαι σε sport mode στο μαμα. Αλλα τίποτα φοβερο παραπάνω.
Αν αποφασίσεις να το πατάς παραπάνω εκει αρχίζει και φαίνεται η διαφορά πλέον. Σε ρεπριζ το 80-150 συμβαινει απλά βυθίζοντας ελαχιστα το δεξί σου πόδι χωρίς καμια προσπάθεια το αμάξι ανταποκρίνεται αμεσα.
Για να μην γραφω πολλά πηγαινοντας κάποιος με 200χλμ/ω (σε αδειο δρόμο με πολύ καλη ασφαλτο) με το stock αισθανεσαι ανετα και σταθερα
αλλά οτι σύντομα ο κινητήρας δεν θα έχει πολύ να δώσει ακόμα γιατι έχει αρχιζει και ζορίζεται και ανεβαινει και αλλο μεν η ταχύτητα αλλα με πολύ αργους ρυθμους....Στο M260 τo αμάξι στα 200 πάει παρα πολύ ευκολα και γρήγορα και σου δινει την αίσθηση οτι αν βυθισεις το πόδι κάτω και αλλο εχει πολύ δυναμη ακόμα να σου δώσει και να επιταχύνει με γρηγορο ρυθμό προς τα πάνω ευκολα αν εσυ το αντεχεις φυσικα.........
Ειναι πραγματικα σκέτη απόλαυση η οδήγηση του.
-
Πολυ σε χαιρομαι ρε cirus αληθεια.Μπραβο φιλε
-
Κάποιος ψάχνει τον @gatoz .....
Ford Puma 2019