-
@famas said in Ford Puma 2019:
@paraskevas013 said in Ford Puma 2019:
1)Δεν μου εμφανίζει το ημικύκλιο της τουρμπίνας όταν το πατάς, παρά μόνο μέχρι την μέση! Να φανταστώ θέλει φόρτιση εν κινήσει για να κάνει ολόκληρο γεμίσμα?
Λοιπόν, δοκίμασα συγκεκριμένα και κατέληξα ότι όταν πατάς από χαμηλά δλδ 15-18 χαω τότε γεμίζει εντελώς το δεξιό ημικύκλιο. Όταν πατάς με σχετικά πολλά, τότε γεμίζει μέχρι τη μέση και πέφτει ανεξαρτήτως αν συνεχίζεις να πατάς εσύ.
Προφανώς τα παραπάνω είνια σύμφωνα με το τρόπο λειτουργία του mhev. Βοήθεια στα χαμηλά και στα ψιλά ελάχιστα.εγω παλι εχω καταλαβει οτι στα χαμηλα και μικρες αποστασει δεν εμφανιζει καθολου δεξια το γεμισμα, αν βγω σε ανοιχτο δρομο και ανεβει η ταχυτητα ξεκιναει το γεμισμα το μπλε και αν πατησεις ακομα περισσοτερο γεμιζει ολοκληρο το ημισφαιριο δεξια! κατι αλλο που εχω δει καθε φορα που βαζω μπρος το αμαξι παντα το start stop ειναι με την γραμμη καθετα σαν να μην δουλευει,,,οταν ξεκινησει το ρολαρισμα γινεται πρασινο και ενεργοποιειτε,ετσι συμβαινει κανονικα?
-
Παιδιά ωραία τα ενισχυμένα πλαίσια και οι αναρτήσεις και τα bucket και κόστος έχουν κτλ. αλλά έχει γίνει πλέον τρέλα η αγορά αυτοκινήτου. Αν πριν 3-4 χρόνια σας έλεγα για χιλιαράκι Puma έστω και με τις περιποιήσεις της Ford Performance στα 34-35 θα μου λέγατε οτι τρελάθηκα. Aν έπρεπε ένα από όλα να είναι σε αυτές τις τιμές, οριακά θα έπρεπε το κανονικό ST του cirus, το γιαλατζί έπρεπε να παίζει πιο κάτω.
Εδω έφτασε γμτ ένα Kamiq καλοεξοπλισμένο 1.5 αυτόματο πάνω από 30 χιλιάρικα. Είναι καθαρή τρέλα πια. Μιλάμε για B-SUV! Δηλαδή για λίγο πιο ψηλωμένα Fabia, Polo, Fiesta κτλ.
-
Το απλό stline x με 155 DCT είναι στα 33. Τι να λέμε τώρα...
Όποιος πήρε φθηνά, πήρε.
Άντε πες να μειωθεί λίγο το τέλος ταξινόμησης προεκλογικά. Μη λέμε πόσο είχαν 2-3 χρόνια πριν. Και γω κοπανάω κεφάλι στον τοίχο. -
@chrisk6 said in Ford Puma 2019:
@cirus said in Ford Puma 2019:
@chrisk6 said in Ford Puma 2019:
Εγω γιατι δεν μπορω να χωνεχω το 1000cc κ 40 χιλιαρικα.
Μου καθεται καπως...
K ειδικα για να βγαλεις κ 170 αλογα.Ειμαι παλιομοδιτης μαλλον...
καλά δεν είσαι ο μόνος....
Αλλα και 31-32 που λένε πιο πάνω υπερβολή συμφωνα με τα νέα δρόμενα
μην ξεχνάμε πως έχει διαφορικο, ενισχυμένο πλάισιο, αναρτησεις κτλ. ολα αυτά κοστίζουν 34-35 θα ήταν κάτι δίκαιο και αρκετα απομακρυσμένο από το 1,5 πραγματικό ST και ας ήταν και με manual. εκει κάτι θα πουλούσε
Το υπολοιπο πακετο ναι οκ ειναι ανταγωνιστικο.
Αλλα να δωσεις 40Κ για χιλιαρι μοτερ?
Ξερω γω μου καθεται καπως. Κ αντε στα 125 αλογα λες πανω κατω εκει ειναι η φαση.
Αλλα 170?
Γιατι να μην ανεβασεις λιγο τον κυβισμο κ να δουλεψεις πανω στον υπαρχων κινητηρα αφου τον πιστευεις?Μα συμφωνούμε, δεν λέω κάτι διαφορετικό από σενα, ειπα δεν είσαι ο μόνος...
και γω τα ίδια πιστεύω
-
Αληθεια ειναι και οσο πανε τα πραματα τοσο θα ανεβαινουν δυστηχως! εδω πας για ενα φιεστα κλιο και πολο και ζητανε 22 φαντασου τις παραπανω κατηγοριες πως ανεβαινουν!
-
@diego1960 said in Ford Puma 2019:
Παιδιά ωραία τα ενισχυμένα πλαίσια και οι αναρτήσεις και τα bucket και κόστος έχουν κτλ. αλλά έχει γίνει πλέον τρέλα η αγορά αυτοκινήτου. Αν πριν 3-4 χρόνια σας έλεγα για χιλιαράκι Puma έστω και με τις περιποιήσεις της Ford Performance στα 34-35 θα μου λέγατε οτι τρελάθηκα. Aν έπρεπε ένα από όλα να είναι σε αυτές τις τιμές, οριακά θα έπρεπε το κανονικό ST του cirus, το γιαλατζί έπρεπε να παίζει πιο κάτω.
Εδω έφτασε γμτ ένα Kamiq καλοεξοπλισμένο 1.5 αυτόματο πάνω από 30 χιλιάρικα. Είναι καθαρή τρέλα πια. Μιλάμε για B-SUV! Δηλαδή για λίγο πιο ψηλωμένα Fabia, Polo, Fiesta κτλ.
Ναι δικιο έχεις αλλά λέμε για τιμολογιση με τις νεες παραλογες τιμές αναλογικα
δεν λέμε με τις τιμες του 21
-
παλια λεγαμε για ρεκορ hp ανα λίτρο ατμοσφαιρικου (px S2000).
τωρα θα λεμε για ρεκορ $$ ανα λιτρο
-
Πείτε ότι είστε φτωχατζες και αφήστε τα σάπια.
Το αμάξι είναι τούμπανο.
Τρέμετε μαζνταιοι με τις χαμουρες..... -
H αλήθεια είναι οτι αν το ST το original έπαιζε στα 33 περίπου μαξ 34, θα το σκεφτόμουν σοβαρά πριν ακουμπήσω τον οβολόν μου στους Ιάπωνες για το MX-5! Αλλά 40+ γελάει το σύμπαν, τόσο κάνει το Formentor με τέτρα και 190 άλογα, και μια κατηγορία πάνω.
-
Κύριοι γιατί εμένα μου φαίνεται ότι ο 1000αρης είναι το πολυ για Fiesta σε εκδόσεις στα 22000 και πολλά είναι;
Η Ford, αγαπημένη μετά 18χρονια που την παντρεύτηκα, δεν καταλαβαίνω γιατί έχει πάει τόσο ψηλά τις τιμές...
Επιδοτούμε την κατασκευή ηλεκτρικών που έχουν περιορισμένες πωλήσεις;Τέλος πάντων, άλλες εταιρείες δίνουν εναλλακτική προταση με κινητήρες μεγαλύτερου κυβισμου ακόμα και 1.5Τ στα ίδια λεφτά.... Οπότε εάν δώσω ένα σκασμό λεφτά (για εμένα και 25000-30000 € είναι πολλά, δεν είμαι "μπρουκλης") για ένα πράγμα στο δρόμο, θα προτιμούσα να έχει μεγαλύτερο κυβισμό. Όταν δε μιλάμε για 30000 εως 40000, χιλιαρηδες και χιλιοδιακοσαρηδες κινητήρες μου μοιάζει ανεκδοτο.
-
@diego1960 said in Ford Puma 2019:
H αλήθεια είναι οτι αν το ST το original έπαιζε στα 33 περίπου μαξ 34, θα το σκεφτόμουν σοβαρά πριν ακουμπήσω τον οβολόν μου στους Ιάπωνες για το MX-5! Αλλά 40+ γελάει το σύμπαν, τόσο κάνει το Formentor με τέτρα και 190 άλογα, και μια κατηγορία πάνω.
Πως και δεν πηρες το fiesta ST ?
Αν κι εχει ανεβει κι αυτο υπερβολικα σε τιμη -
30+ ήταν τότε γιατί είχε βγει το facelift και το πρόσφεραν μόνο σε ST3 επίπεδο. Δεν πήρα προσφορά παρόλο που μου άρεσε το αμάξι, νομίζω παραήταν πολλά τα λεφτά αν και είναι ένα αυτοκίνητο που τα κάνει όλα σωστά. Είπα οτι αν δεν πάρω διθέσιο τώρα δε θα πάρω ποτέ. Οπότε έκανα την τρέλα.
Προσφορά είχα πάρει από Hyundai για το i20N και έβγαινε αν θυμάμαι γύρω στα 28μιση ή 29 κάπου εκεί. Πιο οικονομικό δλδ.
-
@christostsp said in Ford Puma 2019:
Κύριοι γιατί εμένα μου φαίνεται ότι ο 1000αρης είναι το πολυ για Fiesta σε εκδόσεις στα 22000 και πολλά είναι;
Η Ford, αγαπημένη μετά 18χρονια που την παντρεύτηκα, δεν καταλαβαίνω γιατί έχει πάει τόσο ψηλά τις τιμές...
Επιδοτούμε την κατασκευή ηλεκτρικών που έχουν περιορισμένες πωλήσεις;Τέλος πάντων, άλλες εταιρείες δίνουν εναλλακτική προταση με κινητήρες μεγαλύτερου κυβισμου ακόμα και 1.5Τ στα ίδια λεφτά.... Οπότε εάν δώσω ένα σκασμό λεφτά (για εμένα και 25000-30000 € είναι πολλά, δεν είμαι "μπρουκλης") για ένα πράγμα στο δρόμο, θα προτιμούσα να έχει μεγαλύτερο κυβισμό. Όταν δε μιλάμε για 30000 εως 40000, χιλιαρηδες και χιλιοδιακοσαρηδες κινητήρες μου μοιάζει ανεκδοτο.
Ενώ αν έδινες 40 για 1.5 θα ήσουν ανακουφισμένος. Ακόμα σας επηρεάζει το κόμπλεξ των κυβικών. Δεν λέει να το ξεπεράσετε...
-
@i-hasu
Ειναι κρίμα που χαρακτηρίζεις κομπλεξικους ανθρώπους που δεν γνωρίζεις. Επειδή απλά απορρίπτουν ένα αυτοκίνητο.... για τον κινητήρα...
Λοιπόν ούτε 40000€ δεν θα έδινα για αυτοκίνητο γιατί απλά, είτε ηταν ένα με κινητηρα με 1,5λιτρων, είτε 2λιτρο, είτε οτιδήποτε, δεν είναι των δικών μου "κυβικων". Το λέω άλλωστε...
Η απλή λογική, οπως εγώ το αντιλαμβάνομαι, λέει ότι αν μπορείς να πάρεις κάτι καλύτερο στα ίδια λεφτά, πάρε το. Το καλύτερο όμως είναι υποκειμενικό. Άλλος θέλει ισχυρότερο κινητήρα, άλλος εμφάνιση, άλλος ανέσεις, άλλος οικονομία καυσίμου κλπ
Δεν χαρακτήρισα κανέναν κάτοχο, επειδή επέλεξε 1000αρι. Γούστο του. Τόσο απλά.
Την Ford χαρακτηρίζω, έχω δικαίωμα άλλωστε, που αφήνει μια επιλογή κινητήρα σε επιβατικά μικρά IX, με διαφορετικές ιπποδυνάμεις, και περνά γρήγορα στην ηλεκτροκινηση.
Ως χρήστης 18χρονια Ford, χωρίς προβλήματα, Focus θα επελεγα πάλι, αλλα δεν θέλω χιλιάρι κινητήρα.
Απλό. Προτιμω κινητήρες μεγαλύτερου κυβισμού και λιγότερο "πιεσμένους" για την επίτευξη ιπποδύναμης. -
@i-hasu
Βλεπω εδώ περιπαικτικους, έως αισχρους, χαρακτηρισμους για κατόχους, έμμεσα ή άμεσα...
Αυτοκίνητα και εταιρείες χαρακτηριζουμε, οχι ανθρώπους... -
Έχεις δει τον 1.0tsi που έχει μπει;
Άστα, λεφτά για μοτέρ δεν έχουν οι εταιρείες. Μην κοιτάς τιμές σε σχέση με παλιά. Τον ανταγωνισμό δες μόνο σήμερα. -
Μια χαρά το βλέπεις εσύ, έτσι ακριβώς είναι η κατάσταση. Ένα μίγμα συγκυριών και αισχροκέρδειας. Άλλοι δε ξέρουν τι τους γίνεται.
-
@i-hasu
Βλεπω εδώ περιπαικτικους, έως αισχρους, χαρακτηρισμους για κατόχους, έμμεσα ή άμεσα...
Αυτοκίνητα και εταιρείες χαρακτηριζουμε, οχι ανθρώπους...Xαλάρωσε. Δεν σε είπα καμπούρη. Αναφέρομαι στην λογική του νεοέλληνα που όλα τα κρίνει βάσει κυβισμού αυτοκινήτου. Είναι κόμπλεξ που το έχουμε μόνο ΕΜΕΙΣ στην Ελλάδα. Εγώ δεν μίλησα ότι τα 40Κ είναι νορμάλ τιμή. Αντιθέτως καυτηρίασα το σκεπτικό εγώ δεν δίνω 40Κ για χιλιάρι. Για αυτό ρώτησα αν θα αισθανόσουν ανακουφισμένος αν τα έδινες για 1.5 ή 2λιτρο.....
-
Και εγω νομιζω οτι ενας κινητηρας θα πρεπει να αξιολογητε απο την αποδοση και οχι τον κυβισμο. Τι να το κανω αν ειναι διλιτρο και παει χειροτερα απο το χιλιαρι.
Μονο αν αποδεδειγμένα ο χιλιαρης δεν θα μπορεσει να ανταποκριθεί σε βαθος χρονου στην διάρκεια που θα το εχω στην κατοχη μου, κατι που δεν φαινετε να υπαρχει. -
1000αρι με 170 ίππους θα απέφευγα να αγοράσω κι ας ήταν made by honda. Eίναι πολύ τσιτωμένο μοτέρ
Ford Puma 2019